Citu: Sunt trei politicieni care vor sa faca poker cu sanatatea romanilor. Mi se pare de-a dreptul criminal

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 23:27
11570 citiri
Citu: Sunt trei politicieni care vor sa faca poker cu sanatatea romanilor. Mi se pare de-a dreptul criminal
Foto: Facebook/Florin Citu

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, luni seara, ca sunt trei politicieni romani - Victor Ponta, Marcel Ciolacu si Calin Popescu Tariceanu - care nu vor sa voteze decretul de prelungire a starii de urgenta, lucru pe care Guvernul nu-l poate accepta, fiind vorba despre sanatate romanilor.

"Sunt doua lucruri importante pentru mine ca ministru al Finantelor astazi si sa stiti ca pe primul loc este sanatatea romanilor si ceea ce facem si la Ministerul Finantelor este pentru a-i asigura ca romanii raman sanatosi. De aceea, mi se pare de-a dreptul criminal ca exista politicieni romani si sunt trei politicieni romani, Ponta, Ciolacu si Tariceanu, care nu vor sa voteze decretul pe care il va propune si cred ca-l va propune domnul presedinte de prelungire a starii de urgenta.

In acest moment, sanatatea romanilor este mult mai importanta si vreau sa-i asigur pe toti ca Guvernul Romaniei nu negociaza sanatatea romanilor. Nu vom raspunde acestui santaj, nu vom raspunde celor care vor sa faca poker cu sanatatea romanilor. Sanatatea romanilor este pe primul loc pentru noi", a scpus, luni seara, la Digi 24, Florin Citu.

Acesta a spus ca al doilea lucru important pentru el este sanatatea economiei.

"Al doilea lucru important este sanatatea economiei si suntem intr-o situatie aproape imposibila, sa ii tinem pe oameni in casa pentru ca vrem sa fie sanatosi si in acelasi timp sa si avem economia sa functioneze. Cred ca pana acum am reusit si vom face acest lucru in continuare. Repet, pe primul loc ramane sanatatea romanilor, iar cei care joaca poker cu sanatatea romanilor sunt niste criminali", a mai spus Citu.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune ca prelungirea starii de urgenta "fara o minima garantie" ca vor fi luate masurile corecte si necesare pentru prevenirea unui dezastru economic "ar fi o inconstienta totala".

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat ca Biroul Executiv al formatiunii a decis sa propuna parlamentarilor sa voteze pentru prelungirea starii de urgenta, cu unele conditii. Intre acestea se numara prelungirea stari de urgenta doar pana la 1 mai si repornirea activitatilor productive si de servicii dupa aceasta data. In plus, Pro Romania are solicitari de natura sociala si economica.

La randul sau, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, declara ca nu va vota prelungirea starii de urgenta, acuzand ca la adapostul acestei masuri "creste lipsa de transparenta" si este deschis "drum liber abuzurilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prelungire stare urgenta, #decret stare urgenta , #ministrul Finantelor