Citu: Dragnea si PSD au ascuns faptul ca au platit datoria externa din fonduri europene

Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 10:31
50520 citiri
Citu: Dragnea si PSD au ascuns faptul ca au platit datoria externa din fonduri europene
Foto: Facebook Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu a afirmat, sambata pe Facebook, ca Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul ca a platit datoria externa, respectiv imprumuturi la BEI si BERD, cu fonduri europene. Liberalul ii cere ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, sa raspunda public cu privire la acest subiect.

"Bomba: Datoria externa platita din fonduri europene si nu din cresterea economica trambitata de PSD+ALDE! Iar i-am prins. Liviu Dragnea, guvernele lui, impreuna cu toate trompetele PSD ne-au ascuns un fapt deosebit de grav. PSD+ALDE, la unison, injura UE de doi ani de zile. Tot ce este capital strain sau are legatura cu UE este infierat cu mandrie proletara. Dar ne-au ascuns ceva. Ne-au ascuns ca o parte importanta a datoriei externe a statului roman a fost platita exclusiv din fonduri UE. Bomba, nu!? Hotii astia, au luat bani din fonduri europene si au platit imprumuturile la BEI si BERD. Nu incercati sa intelegeti pentru ca nicio tara membra nu ai mai facut asta pana acum. Sa fie clar pentru toata lumea. De dimineata pana seara injura UE in timp ce pe sest se milogesc de oficialii UE sa le dea bani gratis sa poata sa-si plateasca datoriile", a scris Florin Citu, sambata intr-o postare pe Facebook.

Acesta a adaugat ca ii cere public ministrului Eugen Teodorovici sa spuna daca e adevarat ca imprumuturile de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana poentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au fost platite cu fonduri UE.

"Ii cer public lui Eugen Teodorovici sa raspunda la urmatoarele intrebari: Este adevarat ca ati achitat cele doua credite de la BEI si BERD cu bani din fonduri europene? Prin aceasta actiune ati diminuat fondurile destinate investitiilor in Romania? Ati informat Parlamentul Romaniei despre aceasta "operatiune" financiara secreta?", a completat Citu.

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a afirmat, intr-o postare pe Facebook, ca nu intelege de ce interventiile sale publice au fost extrem de politizate si a fost acuzata ca ar fi "vanduta intereselor straine", in conditiile in care a facut eforturi pentru a prelua pe fonduri europene toate creditele pe care Romania le avea de platit catre BEI si BERD.

"Jignirile pornite ca la un semnal la adresa mea si mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzata ca sunt vanduta intereselor straine, in conditiile in care toti stiu cate eforturi am facut preluand pe fonduri europene toate creditele Romaniei pe care le avea de platit catre Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Dezvoltare, salariile functionarilor din Romania care lucreaza pe fonduri europene, vazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp si pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea ma lasa fara cuvinte", a scris Corina Cretu, pe Facebook.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Citu plata datorie fonduri europene, #PSD plata datorie externa fonduri UE , #PNL