Ziare.com

Programul de guvernare al Cabinetului Citu, aproape identic cu cel al Executivului Orban II

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 18:10

   

Programul de guvernare al Cabinetului Citu, aproape identic cu cel al Executivului Orban II
Programul de guvernare al Guvernului Citu este aproape identic cu cel al Cabinetului Orban II, existand doar cateva modificari la capitolele transport, sanatate, munca si protectia sociala.

Potrivit programului de guvernare al Executivului condus de Florin Citu, la capitolul transporturi a fost introdusa ca directie de actiune realizarea de pasi concreti pentru restructurarea CFR Marfa si TAROM, aratandu-se ca aceasta va permite pe termen scurt continuarea activitatii, iar pe termen lung rentabilizarea celor doua companii.

"Strategia de redresare a companiei Tarom a intrat in linie dreapta, in urma aprobarii de catre Comisia Europeana a ajutorului de salvare pentru companie, esential pentru eficientizarea activitatii. Acordarea acestui ajutor va fi urmata de realizarea planului de restructurare si obtinerea unui ajutor de restructurare, astfel incat obiectivul final sa fie rentabilizarea operatorului national de transport aerian", se arata in programul de guvernare al Cabinetului Citu.

De asemenea, la capitolul transport se prevede ca pentru intreg portofoliul de proiecte transferat de la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, in urma modificarii legislatiei privind parteneriatul-public-privat, se vor initia demersurile pentru elaborarea documentatiilor tehnico-economice actualizate in vederea analizarii viabilitatii proiectelor si determinarii valorilor estimate executiei proiectelor.

La capitolul sanatate se prevede ca Guvernul, prin Ministerul Sanatatii si celelalte ministere si institutii implicate, va integra, imbunatati si extinde capacitatea de preventie si reactie la crize si evenimente de sanatate publica prin masuri specifice.

"In cadrul actualei situatii generate de prezenta noului tip de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul Romaniei, Guvernul, prin toate ministerele si institutiile implicate, va lua toate masurile pentru a actualiza cadrul legal specific si organizatoric si va finaliza procedurile de achizitie si dotari cu echipamente necesare.

In acelasi timp, Guvernul, prin ministerele si institutiile de resort, va asigura completarea si mentinerea stocurilor necesare pentru actuala situatie, precum si pentru alte posibile situatii sau evenimente de sanatate publica", se arata in document.

La capitolul munca si protectie sociala a fost introdusa o noua masura principala care prevede intensificarea campaniilor de informare/constientizare la nivelul comunitatilor, precum si asigurarea formarii profesionale pentru toate categoriile de specialisti cu atributii in domeniile egalitatii de sanse intre barbati si femei si prevenirii si combaterii violentei domestice (in principal: politisti, asistenti sociali, procurori, judecatori, avocati, etc).

Premierul desemnat, Florin Citu, a depus vineri la Parlament lista de ministri si programul de guvernare al Cabinetului sau.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, in unanimitate, lista si programul de guvernare ale Cabinetului Citu, singura modificare in componenta noului Guvern fiind la Ministerul Finantelor, unde a fost propus Lucian Heius.

Vezi si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1810 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Florin Cițu vs.Viorica Vasilica Dăncilă

Carte de vizită Florin Cițu (sursa: Agerpres)

A absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat in economie in cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University, potrivit alegeriparlamentare2016.ro.

A fost economist in cadrul Băncii Nationale a Noii Zeelande (2001-2003) si in cadrul Băncii Europene de Investitii (2003-2005).

In cadrul ING Bank, a lucrat ca economist sef (2006-2007) si sef al departamentului piete financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant si analist economic.

A fost ales senator in circumscriptia electorală nr. 42 Bucuresti, cu prilejul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. A fost membru al Comisiei pentru muncă, familie si protectie socială (22-26 decembrie 2016), membru si vicepresedinte in Comisia pentru buget, finante, activitate bancară si piată de capital (22 decembrie 2016-31 ianuarie 2018), membru (27 decembrie 2016 – 23 septembrie 2018) si presedinte (1 februarie 2018-16 septembrie 2018) al Comisiei economice, industrii si servicii, potrivit senat.ro.

Este membru in Comisia pentru buget, finante, activitate bancară si piată de capital (din 1 februarie 2018) si al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018).

De asemenea, este membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Georgia (din 26 aprilie 2017) si membru si vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Australia (din 26 aprilie 2017).

Viorica Vasilica Dancila(surse PSD)

A absolvit facultatea de litere dăncileze la Pristina,capitala Indoneziei.
A luptat cu succes pentru integrarea cu drepturi depline ale Iranului si a Pakistanului in Uniunea Europeana
A pus bazele ariei cercului egal cu pi×raza cercului
Este mamă eroină,mama tutulor romulanilor

 

Program foarte tare , de ce sa il schimbe??

Manelistii Pisdisti sudisti ciocul mic si la muncaaaaaaaaa!

 

La munca?

Poate la furat...

Esti tanar, dar

fara experienta. Prin urmare, vise placute!

Ar fi cazul ca PNL

sa priveasca foarte serios alcatuirea guvernului condus de dl. Cațu. PSD va vota acest guvern, care va fi nevoit sa-si asume obstacolele ce vin: dublarea alocatiilor din aug. si marirea punctului de pensie cu 40% in sept.
S-au bagat singuri cu capul in lat. Lacomia PNL va readuce PSD dupa alegerile din nov. in postura de a alcatui viitorul guvern.
Singura miscare inteligenta , dupa europarlamentare, ar fi fost ca PNL sa lase PSD, sa cada singur "in cap".Pana la termenul fixat, ar fi ajuns un partid de sub 10 procente.
Am spus mereu ca psd, asta si-a dorit. Un partid de fraieri care sa se repeada ca o turma flamanda dupa ciolanul aproape gol, pt ca apoi cand apare ceva carnita pe os, sa-si faca din nou intrarea.

 

poate ca

Si-au bagat singuri capul in lat. Dar cu scopul de a mai salva ceva din mana hotilor. Azi 2+15 au fost acuzati de DNA, din care una saltata. Disperarea a aratat-o Botez la Iasi cand a bruscat un pdl-ist pentru motivul ca nu era de acord cu el. Ma intreb? ce motive obscure l-au impins la acest gest?

Amandoua situatiile sunt OK pentru PNL si pentru Romania

Daca guvernul Catu pica:
- anticipate si scapam de PSD

Daca guvernul Catu trece: -
continua buna guvernare PNL si scapam de PSD (cateva luni mai tarziu, dar mai bine decat niciodata)

Au reaparut

Armata de depunctatori. Ei nu fura ei completeaza. Ca in armata comunista.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor