Sindicalistii din Invatamant solicita PNL sa-si asume atacul lui Florin Citu la bugetari sau sa-l sanctioneze

Joi, 22 August 2019, ora 12:57
6027 citiri
Sindicalistii din Invatamant solicita PNL sa-si asume atacul lui Florin Citu la bugetari sau sa-l sanctioneze
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sustin ca PNL ar trebui sa il sanctioneze pe senatorul Florin Citu, dupa ce acesta a afirmat ca bugetarii ar trebui sa renunte la vouchere, sporuri si pensii speciale.

"Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant constata faptul ca au trecut 48 de ore de la declaratia facuta de liderul senatorilor PNL, Florin Citu, si nimeni din conducerea Partidului National Liberal nu a iesit in spatiul public cu o replica prin care, cel putin, sa delimiteze partidul de vorbele unui singur om.

Ne putem intreba astfel, Florin Citu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentata de acesta?", transmite federatia intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Sindicalistii sustin ca afirmatia liberalului este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau functionarilor publici care muncesc devotat si cinstit in aceasta tara.

"In invatamant, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia dupa 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Citu? Noi spunem ca este insuficient. Un debutant din invatamant, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Citu? Noi spunem ca nu!", potrivit sursei citate.

"Prin functia pe care o are ca senator al Romaniei, Florin Citu uita faptul ca este platit din bani publici, iar indemnizatia de care beneficiaza depaseste cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Asa cum uita ca este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care ii denigreaza in acest moment.

Ceea ce este mai grav este faptul ca domnul Citu nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din scoli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor nostri din tarile UE.

Au trecut aproape 48 de ore de cand aceasta declaratie a fost facuta in spatiul public si niciun membru de la varful PNL nu s-a delimitat de aceste vorbe.

Ne asteptam ca liderul partidului, Ludovic Orban, sa il sanctioneze cel putin declarativ. Acest lucru nu s-a intamplat, ceea ce inseamna ca ne putem intreba: Florin Citu este o portavoce a liberalilor? Daca nu este, senatorul ar trebui sa fie sanctionat de PNL!

In plus, consider ca, in urma acestor declaratii, senatorul Florin Citu ar trebui sa isi prezinte demisia din functia publica pe care o detine. Declaratia acestuia reprezinta un afront adus si Parlamentului Romaniei", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu, citat in comunicat.

Amintim ca senatorul PNL Florin Citu a acuzat ca bugetarii sunt privilegiatii societatii, in conditiile in care salariile nete ale acestora sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. El a mai spus ca acestia ar trebui sa munceasca fara vouchere, tichete si sporuri.

Iata detalii - Florin Citu acuza ca bugetarii sunt privilegiatii societatii si ar trebui sa munceasca fara vouchere, tichete si sporuri. Reactia PSD

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#FSLI Florin Citu bguetari , #PNL