Romania sanctioneaza Siria: Conturile companiei Syrian Arab Airlines, blocate

Miercuri, 08 August 2012, ora 23:55
1963 citiri
Romania sanctioneaza Siria: Conturile companiei Syrian Arab Airlines, blocate
Foto: trm.md

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a emis un ordin, publicat in Monitorul Oficial de miercuri, de blocare a conturilor si resurselor economice detinute de compania Syrian Arab Airlines prin reprezentanta Syrian Air in Romania.

Potrivit ordinului, vor fi blocate un cont deschis la Unicredit Tiriac Bank in 2003, doua autoturisme, mobilierul biroului companiei cu sediul social in Bucuresti, precum si mai multe echipamente.

Ordinul respecta deciziile la nivelul Uniunii Europene de a impune sanctiuni regimului de la Damasc.

Romania este una dintre putinele tari din UE care nu si-a chemat ambasadorul din Siria. Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a dorit acest lucru, concomintent cu expulzarea ambasadorului sirian la Bucuresti, dar cererea i-a fost respinsa de presedintele Traian Basescu.

Siria: Iulie, cea mai sangeroasa luna de la inceputul conflictului

Comitetul International al Crucii Rosii a lansat un apel, sambata, catre toate partile implicate in conflictul din Siria, pentru a respecta legile umanitare. Luna iulie a fost cea mai sangeroasa de la izbucnirea conflictului sirian.

Potrivit sefului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, iulie a fost cea mai sangeroasa luna de la inceputul conflictului, din martie 2011.

"In jur de 4.239 de oameni au fost ucisi in iulie, mare parte dintre ei fiind civili", a declarat Rahmane pentru AFP, citat de Ahram Online.

"Solicitam tuturor partilor implicate in conflict sa respecte legile razboiului", a spus seful misiunii Crucii Rosii pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini.

Conform "legilor razboiului", atacurile pot avea loc numai impotriva tintelor militare, nu a civililor, mai ales contra celor din orasele dens populate, precum Aleppo, Homs sau Damasc, unde se dau lupte grele.

Maldini a cerut si respectarea organizatiilor umanitare, care livreaza ajutoare medicale celor raniti. "Semiluna Rosie a pierdut pana acum cinci dintre membrii sai. De asemenea, ambulantele sale au fost tinta tirurilor de arme sau au fost furate".

De la inceputul conflictului, atat Crucea Rosie, cat si Semiluna Rosie au furnizat ajutor pentru mai mult de o jumatate de milion dintre oameni afectati de violente.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#Conturi blocate Syrian Arab Airlines, #sanctiuni Romania Siria, #conturi blocate companie Siria , #ministrul Finantelor