Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iordache: Putem sa ii zicem in loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste. De ce au mai dat jos PSD?

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 19:28
7873 citiri
Iordache: Putem sa ii zicem in loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste. De ce au mai dat jos PSD?
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Florin Iordache a declarat ca programul de guvernare al PNL este "copy-paste" dupa cel al PSD. Vicepresedintele Camerei Deputatilor a precizat ca nu vede rostul demiterii Cabinetului Dancila, in conditiile in care masurile liberalilor sunt preluate de la social-democrati.

"De ce au mai dat jos Guvernul Dancila daca majoritatea masurilor bune sunt preluate ca proprii masuri? In perioada urmatoare, chiar pregatim in oglinda, masuri PSD, cu preluarea copy-paste. Putem sa ii zicem in loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste, pentru ca au copiat, in programul de guvernare, majoritatea masurilor noastre", a afirmat Florin Iordache, joi, la Parlament.

Fostul ministru al Justitiei a adaugat ca masurile bune pe care le considera preluate de Guvernul Orban puteau fi imbunatatite, fiindca refacerea lor inseamna timp pierdut.

"Ma refer la Justitie. Optimizarea conditiilor din instante, digitalizarea din instante, introducere bratarilor electronice, masurile pentru o mai rapida functionare a proceselor...Daca deschideti programul PSD si programul copy-paste Orban, veti vedea ca le veti regasi acolo. Eu credeam ca pornind de la lucrurile bune care exista, spre exemplu, de la coduri, de la legislatia care vizeaza armonizarea cu anumite cerinte europene, putem discuta si imbunatati.

A lua de la zero si a face acum consultare, fie ca discutam de Comisia de la Venetia, fie de asociatiile profesionale, pana propunem un proiect, iata ajungem in vara, si conditiile sunt la fel de proaste si legile la fel de proaste", a explicat Iordache.

Acesta a mai spus ca a vazut cel putin trei ministri care au facut parte din Guvernul zero al lui Dacian Ciolos si acum sunt transferati in Cabinetul Orban.

"Am vazut in componenta cel putin trei ministri care au fost si in Guvernul zero, in Guvernul Ciolos, deci iata, competenta de atunci, Guvernul zero, se transfera si aici. Sunt foarte multe masuri care vor aduce atingere cetateaului, de la masurile sociale, cele care vizeaza cresterea punctului de pensie, a salariilor, masurile care vizeaza cresterea energiei electrice, sunt apoi, masuri care vizeaza comasarea spitalelor. Deci, in loc sa ne astepte o viasa mai buna, sa venim cu niste conditii mai bune, constatam ca prin afirmatiile care sunt facute, la fiecare minister, sunt masuri care ne aduc inapoi", a precizat Florin Iordache.

Totodata, social-democratul considera ca exista masuri in programul de guvernare PNL care vor afecta societatea.

"Eu credeam ca pornind de la lucrurile bune care exista, spre exemplu, de la coduri, de la legislatia care vizeaza armonizarea cu anumite cerinte europene, putem discuta si imbunatati. A lua de la zero si a face acum consultare, fie ca discutam de la Comisia de la Venetia, fie de asociatiile profesionale, pana propunem un proiect, iata ajungem in vara, si conditiile sunt la fel de proaste si legile la fel de proaste", a conchis Iordache.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier si un premier in persoana presedintelui PNL. Urmeaza ca ministrii sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului si ulterior sa aiba loc votul de investitura pentru noul Guvern in Legislativ.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Florin Iordache Guvern Orban , #deputat