Ziare.com

Comisia Iordache: Procurorii care vor la DNA sunt obligati sa dea concurs la CSM si sa aiba cel putin 8 ani vechime

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 15:44

   

Comisia Iordache: Procurorii care vor la DNA sunt obligati sa dea concurs la CSM si sa aiba cel putin 8 ani vechime
Comisia Iordache a votat, joi, conditii mai dure pentru procurorii care vor sa lucreze la DNA. In plus, daca Directia va dori sa isi deschida noi birouri teritoriale, va avea nevoie de avizul CSM.

Membrii comisiei speciale au continuat si azi dezbaterile pe a doua din pachetul de Legi ale Justitiei, respectiv legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

Comisia a stabilit ca procurorii care vor sa lucreze la DNA vor trebui sa dea concurs, sa aiba cel putin 8 ani de vechime si sa nu fi fost sanctionati disciplinar vreodata.

"Directia Nationala Anticoruptie se incadreaza cu procurori numiti prin ordin al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, la propunerea sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in urma concursului organizat in acest sens, in limita posturilor prevazute in statul de functii, aprobat potrivit legii", este primul aliniat din articolul 87 in formula adoptata azi de comisia speciala, la propunerea UNJR si AMR.

"Pentru a fi numiti in cadrul DNA, procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati discilinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, cel putin 8 ani vechime in functia de procuror sau judecator si sa fi fost declarati admisi in urma unui concurs sustinut in fata sectiei de procurori a CSM", este urmatorul aliniat adoptat joi.

Pana acum, procurorii cu minim 6 ani de vechime puteau fi acceptati la DNA.

Aceeasi majorare a vechimii necesare a fost votata azi de comisie si pentru accesul procurorilor la DIICOT.

Concursul pentru DNA despre care vorbeste textul de lege va consta in:

"a) un interviu transmis in direct, sustinut in fata sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii;

b) o proba avand ca obiect evaluarea a minim cinci rechizitorii alese aleatoriu, precum si a altor acte intocmite de candidati si considerante relevante de acestia, din ultimii 5 ani de activitate", mai prevede textul de lege.

Evaluarea rechizitoriilor se va face de o comisie desemnata de Sectia de procurori a CSM, formata din doi procurori DNA propusi de seful Directiei, 2 procurori de la Parchetul General, propusi de procurorul general, si un formator INM.

Pe de alta parte, Comisia Iordache a decis tot joi ca in cadrul DNA se pot infiinta servicii, birouri si alte compartimente doar cu avizul CSM.

"In cadrul DNA se pot infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului sef al acestei directii, cu avizul sectiei pentru procurori a CSM", prevede articolul modificat.

Pana acum, aceste servicii si birouri se puteau infiinta la ordinul procurorului sef DNA.

Citeste ce-a mai decis azi Comisia Iordache:

B.B.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre comisia Iordache procurori DNA
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cultura nu tine cont de numarul anilor de studii si de

kilometri de carti citite si intelese.
Inteligenta nu tine nici ea cont de gradul de cultura, nivelul diplomelor sau anii de exercitiu. Inteligenta este nativa si nu are nevoie de atatea farduri.

Aceasta este mentalitatea pe care romanii nu o cunosc. Nu diplomele sau varsta fac un profesionist reputat, ci inteligenta. A nu se confunda cu viclenia...

Conteaza ceea ce stii sa faci si cum, nu ceea ce ai fost invatat sa faci, ca un automat. Einstein avea mari probleme cu studiile ... si cu toate astea ...

 

cand ai o operatie grea de facut, nu te dai pe mana unui mucea inca

stagiar, ajuns cu repartitie pe post... te duci la unul intrat prin concurs, cu experienta, caruia nu i-au urit din culpa pacienti pe masa de operatie... daca statul isi apara cetatenii de impostori, aceeasi optica trebuie aplicata si in domeniul DNA... acolo tre sa fie procurori cu curriculum gros, nu mucosi scosi pe banda de privati.
FELICITARI PSD-ALDE, felicitari Iordache si nu cedati Hydrei protestatare cu mai multe capete... e foarte bine: "Pentru a fi numiti in cadrul DNA, procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati discilinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, cel putin 8 ani vechime in functia de procuror sau judecator si sa fi fost declarati admisi in urma unui concurs sustinut in fata sectiei de procurori a CSM"

 

Am si eu,un amendament in atentia domnului Iordache si anume,

musai sa aiba permis de conducere,categoriile D si E !

experimentat deja !

Am mai multă incredere in tineri ! Sunt mai inteligenți decat credeți ! Nu vă luați după loazele PSD-ALDE - aceștia sunt excepțiile de la regulă !

4lea Rank user: x5 07.12.2017, 16:00. Nu stiu de ce, dar am

impresia ca batranii stupizi sunt din ce in ce mai tineri :)

Daca il preferati pe oprea la bisturiu, cred ca il veti adora pe dr ciomu !
Cand astia doi varsa in pahar, jumatate din vin este pe pantofi...

MosCraciun Rank user: x5 07.12.2017, 19:06

cand stai pe vine, inchide usa, sa nu-ti vada toata lumea goliciunea...
Cultura e ce-ti ramane dupa ce-ai uitat tot ce se putea uita... n-ai ce uita? N-ai cultura! fara kilometri nu ai nimic...
Du-te la un analfabet cu multa inteligenta nativa sa te opereze de apendicita, sa-ti demonstreze teorema lui Pitagora sau sa comenteze Critica ratiunii pure... esti penibil...

Sper sa aiba taria de caracter...

... si sa duca pana la capat aceasta modificare a legilor justitiei, astfel incat sa nu ne mai trezim cu o kukuvea in fruntea anticoruptiei, cu 3 ani vechime si un aviz negativ de la csm...

 

4% gravida si restul virgina...

gata, a-ntarcat balaia... ori esti integru, ori te duci pe centura...
La DNA se ajunge daca treci cu succes de
a) un interviu transmis in direct, sustinut in fata sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii;
b) o proba avand ca obiect evaluarea a minim cinci rechizitorii alese aleatoriu, precum si a altor acte intocmite de candidati si considerante relevante de acestia, din ultimii 5 ani de activitate", mai prevede textul de lege.

Evaluarea rechizitoriilor se va face de o comisie desemnata de Sectia de procurori a CSM, formata din doi procurori DNA propusi de seful Directiei, 2 procurori de la Parchetul General, propusi de procurorul general, si un formator INM.

"In cadrul DNA se pot infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului sef al acestei directii, cu avizul sectiei pentru procurori a CSM", prevede articolul modificat.

Pana acum, aceste servicii si birouri se puteau infiinta la ordinul procurorului sef DNA... pana acum lucuta era stat in stat...

E frumoasa chestia asta cu jigodism doar 4%,restul

catapeteasma.....:)))))....

Cuvantul magic, concurs!!!

Corect, pentru un post la DNA trebuie concurs, corect.
Bre dar aia care ne fac legile, de exemplu ciordache, niciolicea si niciolae...
Bre dar voi astia trei (Doamne si toti trei), cate concursuri ati dat la viata voastra?
In afara de concursul de admitere la gradinita, si ala de primre in PSD!
PS Doamne, cine vorbeste de concursuri!!!

 

ultimul concurs luat de cei numiti de tine a fost cel de intra

re in Parlament.

patrauleoooo,

Termina cu prostiile, te crezi subtil, ai?
Pai alegerile nu sunt concurs bre!
Daca s-ar organiza alegeri pentru DNA, cum ar fi?
Daca la barou s-ar intra prin alegeri, la armata generalii ar fi alesi, etc.?
PS Bre patrauleo, aoleo, aoleo ce prostioara spuseshi maica!

Serios?

N-au dat ei examen de introducere in parlament,ci lista lor....

Pentru tine,ca esti simpatica,am dat o gramada de concursuri,

la canotaj academic !!!.....stii ce-i ala ?...4 + 1....? multe castigate.....

condiția de varstă

este o mare PROSTIE! Sunt tineri mult mai inteligenți decat cei unși prin relații !
Vor să rămană in sistem DOAR vechile relații !

 

Foarte bine, sa dea concurs si sa ia exemplu de la alde-psd:

sa dea bacalaureatul (eventual la seral ca psd-isti), sa faca mai intai o privata si apoi sa lucreze 8 ani in slujba mafiotilor alde-psd ! Atunci, vor fi foarte buni pentru a duce justitia pe culmile nebanuit de mari ale comunismului alde-psd-ist ...

 

Comisia Iordache

Principiul este urmatorul : Noi va numim, noi va controlam , in rest.....sunteti independenti . Traiasca Reforma Justitiei .

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor