Citu: Guvernul adopta maine o OUG care dinamiteaza sistemul privat. Vor fi taxe noi pentru fiecare sector din economie

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 15:38
12140 citiri
Citu: Guvernul adopta maine o OUG care dinamiteaza sistemul privat. Vor fi taxe noi pentru fiecare sector din economie
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu afirma ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri (care nu a fost anuntata inca oficial) o ordonanta de urgenta care va dinamita tot sectorul privat.

Potrivit acestuia, ordonanta are peste 60 de articole, iar fiecare articol aduce o noua taxa pentru toate sectoarele din economie.

"ARMAGEDON pentru sectorul privat! In sedinta de guvern de maine Dragnea si Valcov, sustinuti de Teodorovici si ALDE, introduc OUG-ul care dinamiteaza tot sectorul privat si marcheaza revenirea Romaniei la socialism exact la 29 de ani dupa eliberare.

Ordonanta are peste 60 de articole, fiecare articol cu o noua taxa pentru fiecare sector din economie!!!", scrie Florin Citu pe Facebook.

Senatorul PNL ataseaza si doua pagini din document in care sunt precizate taxele pentru retail, energie, sistemul bancar, jocuri de noroc. Florin Citu precizeaza ca ordonanta nu a fost pusa in dezbatere publica.

"Va atasez doua exemple. Dar OUG contine taxe pentru retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc etc, toate domeniile enumerate de Dragnea duminica seara.

Aceasta ordonanta nu a fost pusa in dezbatere publica si va aparea direct pe ordinea de zi in sedinta de guvern. Nu-i mai intereseaza nimic. Bugetul este in FALIMENT si ei au promis pensii, pensii speciale, salarii. Vor forta sectorul privat sa plateasca", subliniaza Florin Citu.

Teodorovici face declaratii. Il va asculta pe Dragnea?

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat ca va sustine o declaratie de presa marti seara, la ora 18:00. Ziare.com o va transmite, in format LIVE TEXT.

Potrivit unor surse Digi24, ministrul ar putea anunta introducerea unui nou regim de taxare pentru companii, in conditiile in care Liviu Dragnea a lansat duminica seara o noua serie de atacuri impotriva mediului privat.

Liderul PSD a criticat multinationalele, companiile din energie, telefonie si firmele din domeniul jocurilor de noroc, vorbind iar despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri.

"Cum sa crezi in onestitatea unui mare lant de hypermarket-uri care are profit de 0,5% si afli ca cumpara sticla de suc nu cu 90 de bani din Romania, ci cu 2,20 lei din afara? Daca ar cumpara din Romania s-ar impozita profitul aici.

O mare companie energetica are profit de 0,8 la mie. O firma mare de telefonie, cu epoleti, profit raportat 1.500 de lei! Eu le spun tuturor acestora ca Romania nu e sat fara caini. De maine, sa finanteze din nou toate atacurile impotriva mea, a premierului, a guvernului, dar le spun ca Romania nu e sat fara caini.

Pretul la gaze - vorbim de gazele din subsolul Romaniei (v-ati plictisit? - intreaba sala, care raspunde cu aplauze) . Inteleg ca companiile din domeniu intentioneaza sa declanseze noi cresteri de preturi. Au un pret de cost de circa 40 de lei si vezi ca le vinde cu peste 70 de lei si te intrebi ce s-a intamplat? Sunt gazele noastre. Vreau sa instituim reguli cinstite, reguli corecte", a declarat Dragnea.

Apoi, liderul PSD a precizat ca "Guvernul trebuie sa intervina de urgenta: in energie, in gaze, in justitie, la jocurile de noroc (acum este impozit pe profit, dar ei nu au profit) ".

"Sunt absolut convins ca poate chiar saptamana asta dl Teodorovici (e pe aici?); dl. Valcov e aici? Coruptule, unde esti? Dna Dancila, puneti-i la treaba, sa plateasca companiile", a spus Dragnea.

Modificarile Codului Fiscal, anuntate de cateva luni

Ministrul de Finante anuntase inca din vara ca va schimba Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, iar modificarile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Prezentarea a fost amanata insa in repetate randuri. La inceputul lunii noiembrie, Teodorovici spunea ca modificarile Codului Fiscal vor fi anuntate pana la finalul acelei luni.

"Colegii din piata au vazut proiectele, ca sa vedem ce ramane. Propunerile care sunt de la inceputul anului vor fi adoptate prin ordonanta de urgenta", a spus in acel moment Teodorovici.

I.O.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#taxe noi mediu privat, #ordonanta taxe companii , #ministrul Finantelor