Iordache lasa sa se inteleaga ca si Constitutia ar putea fi modificata, pentru ca e organism viu

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 12:43
8966 citiri
Iordache lasa sa se inteleaga ca si Constitutia ar putea fi modificata, pentru ca e organism viu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a declarat vineri, chiar in ziua in care se implinesc 26 de ani de la adoptatarea Constitutiei prin referendumul din 8 decembrie 1991, ca legea fundamentala a tarii ar putea fi modificata din nou, pentru prima data dupa revizuirea din 2003.

"Astazi sarbatorim momentul care a reflectat schimbarea de paradigma in mentalul colectiv al poporului roman si care a marcat despartirea definitiva de trecut, punand bazele unui nou model social. (...) Noul fundament al societatii, Constitutia din 1991, inspirata de modele si valori europene, a reprezentat nu doar ruperea de trecut, ci si pregatirea Romaniei pentru secolul 21. Principiile care au dus la redefinirea statului roman si au creat oportunitatea dezvoltarii noastre si a integrarii in structurile euro-atlantice sunt si astazi la fel de vii (...) ", a mai spus Iordache, citat de Agerppres, la un eveniment organizat de Curtea Constitutionala cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei.

In opinia deputatului social-democrat, prima lege a tarii este un instrument in consolidarea democratiei si realizarea domniei legii, iar responsabilitatea pentru pastrarea integritatii sale morale apartine tuturor cetatenilor.

"Nimeni nu poate confisca sau altera principiile care stau la baza constructiei noastre sociale. Din acest motiv este intelept sa folosim toate resorturile institutionale si civile pentru a intelege Constitutia ca o radiografie a natiunii, a principiilor care stau la baza ei si a aspiratiilor sale de viitor", a incheiat Iordache.

Florin Iordache este presedintele comisiei speciale pentru modificarea Legilor Justitiei. La inceputul acestei saptamani, deputatul PSD a recunoscut ca partidul sau a acceptat amendamentele care nu puneau in pericol independenta judecatorilor si procurorilor doar pentru ca dezbaterile se intinsesera deja prea mult, urmand ca legea sa sufere modificari in plen, unde social-democratii au, impreuna cu ALDE, o majoritate confortabila.

Miercuri, coalitia PSD-ALDE a fortat votul pe legea 303 privind Statutul magistratilor. USR si PNL s-au opus si au cerut respectarea procedurilor si dreptul deputatilor de a-si sustine amendamentele. Sedinta, condusa de vicepresedintele Gabriel Vlase (PSD) si apoi de Florin Iordache, s-a intins pana aproape de ora 23:00.

Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata pe articole intr-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, dar votul final a fost amanat din lipsa de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Constitutie Romania, #Florin Iordache PSD, #legile justitiei PSD , #justitie