Noaptea ca hotii, episodul doi. In rolul principal, Florin Iordache. Regizor, Liviu Dragnea

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 21:34
12295 citiri
Noaptea ca hotii, episodul doi. In rolul principal, Florin Iordache. Regizor, Liviu Dragnea

Poate sa explice cineva de la PSD sau ALDE cum a ajuns Florin Iordache seful unei comisii special create sa macelareasca Legile Justitiei?

Da, e vorba de acel Florin Iordache care e autorul Ordonantei 13 scrisa si adoptata "noaptea ca hotii". Actiunile si gesturile lui Liviu Dragnea si ale unor lideri PSD par sinucigase.

Cum sa te astepti ca lider si ca partid ca fostul ministru al Justitiei, plecat in mod rusinos din Guvern la inceputul anului, va reusi sa modifice Legile Justitiei astfel incat sa salveze presedintele condamnat penal al partidului?

La cata nemultumire e in societatea romaneasca de azi, e la mintea cocosului ca deputatul Iordache nu face decat sa toarne gaz pe foc.

A avea ca partid majoritatea in Parlament nu inseamna si ca actiunile tale pot fi iresponsabile. Cei din PSD care vor sa arunce Romania in haos doar pentru a-l salva pe Dragnea ar trebui sa faca un pas in fata. Chiar daca nu-l fac, responsabilitatea e la ei, conduc Executivul si au transformat tara intr-un camp de lupta doar pentru a se proteja de procurori si pentru a legaliza furtul.

Din fericire, niciun om zdravan la cap nu mai accepta o astfel de situatie. S-ar putea ca in Romania de azi sa fie mai putini cei zdraveni la cap decat ceilalti, dar, in mod sigur, primii sunt mai credibili si mai puternici.

Florin Iordache, in mai putin de un an, se lasa transformat de catre Liviu Dragnea intr-un instrument, intr-o arma mortala care vrea sa arunce in aer societatea romaneasca in numele sefului. Oare nu a obosit? Cat de lipsit de respect de sine trebuie sa fii pentru a intra a doua oara intr-o astfel de mocirla si a inota acolo, ridicand capul din noroi doar pentru a primi aprobarea sau mustrarea liderului suprem?

Cine mai are incredere in seful PSD?

In opinia mea, PSD a intrat pe un drum care-l duce la dezintegrare. A ratat guvernarea, deciziile haotice au transformat cresterea economica intr-o explozie a preturilor, PSD a generat un conflict fara precedent cu o buna parte din societate doar pentru ca are o agenda ascunsa prin care vrea sa controleze politic puterea judecatoreasca.

Liviu Dragnea a uitat ca Romania e membra in Uniunea Europeana, a uitat ca e membra NATO, a uitat ca tara noastra se afla intr-un parteneriat strategic cu SUA si a uitat esecul personal din guvernarea Ponta cand ocupa a doua pozitie in Executiv.

In opinia mea, de la Nicolae Ceausescu nu a mai fost in Romania un lider politic dispus sa sacrifice atat de multe pentru a obtine atat de putin. Da, libertatea personala a lui Liviu Dragnea e nepretuita din perspectiva sa, dar atunci cand a ales sa faca politica se presupune ca hotararea lui avea legatura si cu comunitatea, cu tara, cu interesul general. Liviu Dragnea a redus totul, partid, tara, comunitate, la propriul interes. Aceasta neadecvare la realitatea politica l-a pus in aceasta pozitie tragica.

In opinia mea, nu ar fi trebuit niciodata sa accepte conducerea PSD din pozitia de condamnat penal. Daca se considera nevinovat, era obligat sa faca un pas inapoi, sa-si rezolve problema si sa se intoarca. Un astfel de conflict e imposibil de impacat.

Politica inseamna asociere, negociere si incredere. Cine mai are incredere astazi in Liviu Dragnea? Ce lider politic are curajul sa se afiseze alaturi de el? Cine din lumea asta il considera frecventabil pe Liviu Dragnea? Iar aceasta povara a sa a transferat-o si asupra partidului.

In urmatoarea perioada, se vor intampla multe si e greu de spus daca Romania va reusi sa-si pastreze traseul european. Cred ca suntem foarte aproape de esec, foarte aproape de intrarea intr-o zona gri alaturi de Ungaria si Polonia.

In opinia mea, egoismul unui lider de partid a provocat o criza din senin, una pe care ne vom chinui ani de zile sa o inlaturam.

Din pacate, PSD s-a dovedit un partid slab, unul care a cazut usor in capcana intinsa de Liviu Dragnea. Daca social-democratii nu vor iesi din aceasta paradigma ideologica informala - a pozitionarii cu orice pret deasupra legii, nu vor mai avea niciun viitor. Una e sa negociezi, sa slefuiesti, sa modelezi, alta e sa demolezi.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dragnea Iordache justitie, #Dragnea PSD criza, #Dragnea coruptie PSD , #justitie