Filmul loviturii asupra statului de drept: Cum s-a supus guvernul-marioneta la un gest dictatorial

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 03:03
11192 citiri
Filmul loviturii asupra statului de drept: Cum s-a supus guvernul-marioneta la un gest dictatorial
Foto: Arhiva Hepta.ro

Zeci de mii de oameni au iesit in strada marti noaptea, revoltati ca Guvernul a anuntat ca a modificat prin ordonanta de urgenta Codurile Penal si de Procedura Penala. Insa la acel moment romanii nu stiau nici a zecea parte din tacticile si tertipurile miselesti la care au apelat principalii actori implicati.

Si asta in primul rand pentru ca jurnalistii acreditati la Guvern, care au acoperit conferinta de presa in care Florin Iordache a anuntat lovitura de gratie data Justitiei, au fost inchisi in Palatul Victoria, asta desi premierul Grindeanu si ministrii sai au fugit la casele lor, inainte ca usile Guvernului sa fie sigilate.

Jurnalistul Sergiu Voicu de la Digi24 a reusit sa intre in direct in jurul orei 02:00, la 4 ore dupa conferinta lui Iordache, si a povestit ce s-a intamplat.

Voicu a povestit ca a mers la Guvern stiind ca la ora 19:45 va avea loc o sedinta cu 3 puncte pe ordinea de zi, legate de buget si de strategia fiscala.

Sedinta a inceput, premierul Grindeanu a prezentat ordinea de zi cu cele 3 acte normative, dupa care a intrebat ministrii daca au ceva de adaugat.

Atunci ministrul Transporturilor a luat cuvantul si a vorbit despre hotararea de guvern ce a trebuit adoptata pentru ca studentii sa poata circula gratuit cu trenul de la 1 februarie.

Dupa ce a terminat, a luat cuvantul ministrul Justitiei, Florin Iordache, care a anuntat ca mai are el 3 acte normative si a inceput sa le citeasca. Acestea erau proiectele pentru modificarea Codurilor Penal si de Procedura Penala prin ordonanta de urgenta si proiectul de lege privind gratierea, pregatit pentru a fi avizat si trimis in Parlament.

"In timp ce Iordache citea, secretarii sedintei de guvern au inceput sa imparta materialele pe masa tuturor ministrilor din Cabinet, ca acestia sa aiba si textele in fata.

Nu s-au aflat nici macar pe ordinea suplimentara a sedintei de guvern. O parte dintre ministri au aflat atunci pentru prima oara de intentiile Guvernului", a mai spus jurnalistul Digi24.

Cu toate acestea, niciunul dintre ministrii guvernului marioneta Dragnea - Grindeanu nu a avut nimic de spus, nu a protestat, nu s-a opus loviturii ce urma sa fie data Justitiei din Romania, asa cum a precizat ministrul Finantelor.

Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii, a declarat ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

In plus, inca doi ministri par sa fi fost implicati in aceasta poveste fara sa fi stiut exact de la inceput. Iordache a anuntat in timpul conferintei ca ordonanta are avizul Ministerului de Interne si pe cel al Ministerului de Externe. Insa CSM a dezvaluit marti noapte ca documentul este semnat pe ultima pagina doar de ministrul Justitiei. Acolo sunt trecuti, ca avizand favorabil, ministrul de Interne, Daniela Carmen Dan, si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, fara ca pe document sa existe semnaturile celor doi ministri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ordonanta modificare coduri penale Iordache Grindeanu , #ministrul Justitiei