Iordache si Dragnea neaga scenariul comasarii DNA si DIICOT: E o falsa informatie, e o propunere a Ralucai Pruna

Joi, 02 Februarie 2017, ora 17:22
2222 citiri
Iordache si Dragnea neaga scenariul comasarii DNA si DIICOT: E o falsa informatie, e o propunere a Ralucai Pruna
Foto: Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, joi, ca nu s-a luat in calcul comasarea DNA si DIICOT, fiind vorba despre o "falsa informatie", si a afirmat ca ideea i-a apartinut fostului ministru Raluca Pruna.

"In niciun caz, nu s-a luat niciodata in calcul sa comasam DNA. Este o falsa informatie. E propusa de fostul ministru (Raluca Pruna - n.red.) ", a spus Iordache, intrebat de jurnalisti daca exista o astfel de intentie, potrivit News.ro.

Iordache a reluat astfel acuzatiile aduse de copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca aceasta idee a venit de la Raluca Pruna, in noiembrie 2016.

La randul sau, liderul PSD, Liviu Dragnea, a catalogat aceasta informatie drept "manipulare si dezinformare".

"Alta manipulare si dezinformare: Am auzit la un post de televiziune aseara, pe un domn cu batistuta la rever, cateva informatii - ca este certa dorinta noastra de a comasa DNA cu DIICOT. Vreau sa va aduc aminte ca dna Raluca Pruna, care este cea care a inflamat discutiile despre CEDO si despre inchisori, este cea care in 30 noiembrie anul trecut a anuntat ca unul dintre proiectele pe care le are in vedere este comasarea dintre DNA si DIICOT", a declarat Dragnea, joi, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a mai spus ca i s-ar parea o prostie ca cele doua institutii sa fie comasate si a precizat ca Guvernul nu are aceasta intentie.

"Care este planul: arunca cineva la o televiziune aceasta minciuna, dupa care fiecare isi da cu parerea, doar doar se mai pun paie pe foc, asa cum aseara unii huligani puneau obiecte pe foc", a mai afirmat Dragnea.

Miercuri seara a circulat informatia ca cele doua institutii urmeaza sa fie contopite cat de curand, pentru a scapa de Codruta Kovesi si Daniel Horodniceanu, care sa fie inlocuiti cu un om agreat de seful PSD, Liviu Dragnea.

Procurorul general al Romaniei a spus, joi dimineata, ca o astfel de miscare ar fi "o eroare fundamentala".

El a aratat ca "in niciun caz nu e necesara o astfel de contopire sau (...) sa se desfiinteze prin contopire doua institutii de elita ale Ministerului Public, care se pare ca deranjeaza multa lume, de vreme ce isi fac datoria".

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Oana Schmidt Haineala, a declarat insa joi, pentru News.ro, ca este "o mizerie" informatia ca ar urmari comasarea DNA cu DIICOT ca sa conduca noua structura, precizand ca acest lucru nu se impune si ar fi o mare greseala daca s-ar intampla, in conditiile in care s-au investit atatia bani in ele pentru a le face functionale.

Si presedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, informatiile din presa potrivit carora exista un plan de a contopi DNA cu DIICOT.

Seful statului a spus ca a vazut si precizarea de la Ministerul Justitiei ca nu exista astfel de planuri de reorganizare, insa din partea Guvernului au existat si alte declaratii si promisiuni care au fost incalcate.

"Guvernul a mai spus si alta data ca nu vrea sa dea OUG pentru Coduri, ca nu le pune pe ordinea de zi... Eu va spun un lucru foarte clar si guvernantilor: Jos mainile de pe DNA!", a spus Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#comasare DNA DIICOT, #Florin Iordache DNA DIICOT , #ministrul Justitiei