Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iordache sustine ca a fost in Piata Victoriei: Oamenii nu stiu la ce se refera legile, foarte multi nu au citit. Fara indoiala!

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 18:27
7785 citiri
Iordache sustine ca a fost in Piata Victoriei: Oamenii nu stiu la ce se refera legile, foarte multi nu au citit. Fara indoiala!
Foto: captura video Youtube/Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Justitiei Florin Iordache sustine ca a fost in Piata Victoriei si a vorbit cu oamenii nemultumiti, insa a constatat ca multi dintre ei nu au citit si nu stiu la ce se refera actele normative pe care le contesta, motiv pentru care tot ce isi reproseaza este o comunicare deficitara.

"Am fost in strada si oamenii nu stiau demersurile care sunt si la ce anume se refera legile (...) Da, intamplator am fost, pentru ca am vrut sa vad care este perceptia oamenilor. Sunt oameni nemultumiti, fara indoiala, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia. Nu este normal in acest moment sa avem Romania rupta in doua, cu doua mitinguri - unul in Piata Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, oameni care scandeaza si foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative", a declarat Iordache vineri seara, dupa ce i-a predat Ministerul Justitiei Anei Birchall.

Iordache spune ca regreta doar ca "trebuia o mai larga comunicare pentru ca din punctul meu de vedere s-au facut niste demersuri normale si constitutionale".

"Am initiat si am avut o consultare publica foarte larga la nivelul Ministerului Justitiei, dar cred ca acest lucru nu a fost transmis foarte bine", a subliniat fostul ministru, care a trimis la CSM si la DNA ordonanta care amputa Codurile Penale, in timp aceasta era deja adoptata.

Kovesi: OUG 13 a fost adoptata in timp ce redactam un punct de vedere asupra ei

Politicianul care a facut celebra sintagma "alta intrebare" a rostit de 5 ori alta expresie "fara indoiala", in scurta sa intalnire cu presa, de doar cateva minute, din aceasta seara. Iata cele 5 pasaje distincte:

"Fara indoiala, am inteles mesajul public, de aceea mi-am depus demisia";

"Fara indoiala, avem nevoie de intarirea statului de drept";

"Fara indoiala le spun (oamenilor care protesteaza - n.red.) ca a fost un demers corect, constitutional, legal";

"Fara indoiala, daca acest demers al meu nu a fost receptat si au fost in continuare critici, de aceea, mi-am depus mandatul";

"Fara indoiala, de aceea, am si hotarat sa imi dau demisia".

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele privind demisia din functie a ministrului Justitiei, Florin Iordache, si numirea interimara a Anei Birchall.

Reamintim ca Florin Iordache si-a dat, joi, demisia din functia de ministru al Justitiei. El a facut anuntul imediat dupa sedinta de guvern, intr-o declaratie care a durat doar 45 de secunde. Cu toate acestea, Florin Iordache a citit textul demisiei, dupa care a plecat fara a raspunde la vreo intrebare a jurnalistilor.

Demisia lui Florin Iordache vine in urma ordonantei 13, care prevedea modificarea Codurilor Penale. De cand a fost aprobata, din 31 ianuarie, oamenii au iesit zilnic in strada sa ceara abrogarea ei, precum si demisia ministrului Justitiei si a intregului Guvern.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Iordache Piata Victoriei , #ministrul Justitiei
Comentarii