Interdictiile ANI aplicate parlamentarilor ar putea fi anulate de o lege initiata de Iordache

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 19:28
3454 citiri
Interdictiile ANI aplicate parlamentarilor ar putea fi anulate de o lege initiata de Iordache
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorii si deputatii ar putea scapa de interdictiile aplicate pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate datorita unui proiect de lege initiat de Florin Iordache.

Astfel, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a votat, luni, un raport de adoptare unei initiative legislative a social-democratului Florin Iordache care prevede acest lucru.

"Interdictiile aplicate deputatilor si senatorilor in temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare, intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 - 2013, pana la intrarea in vigoare a legii nr. 219/2013 pentru modificarea si completarea legii nr. 96/2013 privind statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept", se arata in initiativa legislativa inregistrata la Parlament de Florin Iordache pe 21 noiembrie si adoptata de comisia juridica.

Propunerea urmeaza sa fie supusa votului Camerei Deputatilor, cel mai probabil miercuri, iar apoi va fi transmisa Senatului, care este forul decizional in acest caz.

Deputatul PNL Catalin Predoiu a criticat adoptarea de catre comisia juridica a propunerii lui Florin Iordache, despre care a spus ca inlatura orice posibilitate a ANI de a pune in discutie incopatibilitati, interdictii, in perioada 2007 - 2013 privind unii deputati si senatori.

"Aceasta lege incalca principiul egalitatii in fata legii pentru ca se refera doar la o categorie de demnitari publici, nu are in vedere primarii. Aceasta modificare facuta de catre PSD-ALDE incalca flagrant obligatiile pe care ni le-am asumat prin MCV. Este inca o dovada ca fie PSD-ALDE nu inteleg ce inseamna acest mecanism, fie pur si simplu nu vor. PSD-ALDE sa inteleaga o data pentru totdeauna ca interesele tarii nu sunt interesele lor de partid si in plen sa respinga aceasta modificare facuta intempestiv, cu absente tactice de la Comsiei", a declarat deputatul PNL.

Intrebat daca sunt deputati si senatori vizati de forma actuala a Legii ANI, Catalin Preoiu a spus ca vicepreseintele ALDE, Steluta Cataniciu, ar fi un posibil nume.

"Inteleg de la colegi ca este vorba despre doamna Steluta Cataniciu. Nu stiu daca este asa, trebuie verificat, trebuie intrebat seful Comisie juridice, cum a fost validat mandatul domniei sale si daca exista un raport ANI sau nu", a mai spus Predoiu.

Citeste si Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#parlamentari interdictii ANI, #parlamentari scapa interdictii ANI , #stiri Florin Iordache