Ministrul care a demisionat dupa ce Guvernul a dat OUG 13 isi face firma

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 16:25
4881 citiri
Ministrul care a demisionat dupa ce Guvernul a dat OUG 13 isi face firma
Foto: Facebook/Florin Jianu

Florin Jianu, care a demisionat din functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, din cauza aprobarii OUG de modificare a codurilor penale, se intoarce in antreprenoriat.

Jianu a declarat vineri pentru News.ro ca isi face un start-up prin care sa dezvolte "proiecte educationale".

"Ma intorc in antreprenoriat. O sa imi deschid o firma in curand, un start-up. Pregatesc un proiect educational", a declarat Florin Jianu.

De alfel, fostul ministru va participa marti, 14 februarie, la un eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), al carui presedinte a fost inainte de a fi numit ministru in Guvernul Grindeanu.

La eveniment, Jianu isi va prezenta raportul de activitate in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Florin Jianu a anuntat pe Facebook, in 2 februarie, ca demisioneaza din Guvern. "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", a scris atunci Jianu, adaugand: "Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!".

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", si-a inceput el postarea.

Jianu a precizat ca decizia sa a fost luata inca din seara sedintei de guvern in care a fost aprobata OUG de modificare a codurilor penale, dar ca a amanat anuntul sperand ca cei care au gresit isi vor repara eroarea.

Florin Jianu a facut parte si din Guvernul Ponta, ocupand pozitia de ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in perioada martie-decembrie 2014, iar din aprilie anul trecut si pana in ianuarie anul acesta a fost presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Florin Jianu demisionat Minister Afaceri, #Florin Jianu antreprenoriat , #stiri Florin Jianu