Florin Piersic junior, la TV Ziare.com: Basescu ar lua Oscarul pentru rol

Luni, 22 Februarie 2010, ora 18:05
6538 citiri
Florin Piersic junior, la TV Ziare.com: Basescu ar lua Oscarul pentru rol

Exista multi actori buni pe scena politica, a declarat luni la TV Ziare.com regizorul Florin Piersic junior. Presedintele tarii, Traian Basescu, ar lua Oscar-ul pentru rol, iar premierul Emil Boc ar lua Zmeura de Aur.

"I-as da Oscarul lui Basescu pentru rol. Boc ia Zmeura de Aur. Am vazut faza cu Boc care povesteste cum face aerobic, aia e senzationala", a declarat Florin Piersic, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Florin Piersic Junior

Florin Piersic spune ca nu are nicio preferinta politica si adauga, in gluma, ca l-ar crede "pe cuvant" pe Marian Vanghelie, care este "natural".

"Nu imi place niciun om politic, eu nu vad un om care sa fie de incredere in afara de Vanghelie, este singurul care poate fi crezut pe cuvant pentru ca e prea natural", spune Florin Piersic junior, zambind.

In ceea ce il priveste pe liberalul Crin Antonescu, Florin Piersic spune ca nu l-ar incadra in categoria actorilor. Intrebat pe cine ar vedea presedinte in 2014, Piersic a raspuns: "Poate Ponta".

"Pe Antonescu nu l-am pus la capitolul actori, e un om destept pe care l-am votat degeaba dupa 10 ani de pauza. M-am dus, cred ca de cretin la urna, pentru ca mi-a placut cinismul lui, pentru ca - e ciudat, nu e misto sa fii cinic - dar in situatia data mi-a placut cinismul lui. M-am pacalit si de data asta", a declarat Florin Piersic junior, adaugand ca s-ar mai duce sa voteze decat daca Sergiu Nicolaescu ar fi in comisia de la sectie si i-ar da stampila.

Cat despre actorul Mircea Diaconu, care si-a construit o cariera politica, Florin Piersic junior spune ca nu se intelege foarte bine cu el. "Mi se pare la fel de prost si ca politician si ca actor, pentru ca este un om foarte rau, un om care se poarta urat cu colegii lui. N-avem o chimie foarte buna, nici el nu ma place", a declarat Piersic.

Oamenii din noul val al cinematografiei au inceput sa se copieze unii pe altii

Florin Piersic junior spune ca noul val a cinematografiei romanesti a ajuns deja intr-o perioada in care regizorii se copiaza unii pe altii. Noul film al lui Florin Serban, "Eu cand vreau sa fluier, fluier", ar putea insa sa improspateze aerul.

"Am un feeling bun despre regizorul asta nou, Florin Serban, pentru ca exista deja un blocaj. (...) Noul val era format exclusiv din oameni foarte talentati, dar care se copiaza unul pe altul. S-au blocat intr-o bucla in care se copiaza unii pe altii, de aceea ma bucur ca a aparut acest regizor debutant, necunoscut pana acum si abia astept sa-i vad filmul. (...) Omul acesta era necesar ca sa vina si mai in fata sa existe o alternativa la noul val sa fie un val si mai proaspat", a declarat Florin Piersic junior.

Intrebat de ce filmele romanesti sunt mereu gri, cu injuraturi si despre comunism, regizorul raspunde: "N-am explicatia la asta, decat manevra clara ca e o chestie care prinde la festivaluri".

In ceea ce priveste Consiliul National al Cinematografiei, Piersic spune ca nu va avea niciodata o parere buna, atat timp cat sunt finantate filme proaste. Acesta da ca exemplu filmul "Casanova - identitate feminina", despre care spune ca este un "imbecilism".

Sfatul pentru actori: Scrieti in continuare

Florin Piersic junior spune ca nu ar recomanda nimanui meseria de actor, pentru ca este "dura si periculoasa", desi exista oameni pasionati. Sfatul pentru tinerii actori ar fi sa scrie in continuare povesti.

"Sfatul meu este sa scrie povesti. Chiar daca ele par neinteresante pentru oricine, chiar daca tu consideri ca ce scrii pe hartie e o prostie, s-ar putea ca intr-o zi sa dai din nou peste material sa consideri ca este ceva bun acolo, care poate fi folosit", a declarat Florin Piersic junior, adaugand ca in acest mod i-a venit ideea sa foloseasca in teatru scene din cartea sa, "Opere cumplite".

Florin Piersic junior spune ca ceea ce isi doreste cel mai mult de la cariera este ca cel putin 30% din ceea ce a facut sa fie vazut si admirat de fiica sa, Sonia. Intrebat ce ar face daca si-ar schimba profesia, Florin Piersic junior spune ca s-ar face tamplar.

In ceea ce priveste slabiciunile sale, regizorul spune ca are o slabiciune, aceasta fiind femeile: "Slabiciunea mea sunt femeile, insa nu la fel cu Florin Piersic senior, sunt mai rezistent in acest domeniu".

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Florin Piersic junior, #Piersic Basescu Oscarul, #Boc Zmeura Aur , #Florin Piersic junior