Din culisele inscrierii lui Florin Piersic la facultatea din Iasi

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 18:51
6196 citiri
Din culisele inscrierii lui Florin Piersic la facultatea din Iasi
Foto: Arhiva

Dupa ce miercuri a aparut in presa informatia-bomba ca Florin Piersic va urma din toamna cursurile Facultatii de Psihologie a Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, semne serioase de intrebare au inceput sa se ridice, iar raspunsurile conduc la concluzia ca marele actor a fost manipulat in interesul unei grupari din universitate.

Astfel, jurnalistii de la inpolitics.ro semnaleaza mai intai faptul ca insasi inscrierea actorului este foarte ciudata, in conditiile in care ea este formulata in scris in luna aprilie, cand inscrierile se fac vara, iar examenele se dau toamna.

Pe de alta parte, Florin Piersic a completat in cerere ca isi doreste sa urmeze cursurile la zi, ceea ce inseamna ca ar trebui sa faca naveta Bucuresti-Iasi, daca nu zilnic, macar o data, de doua ori pe saptamana, ca sa nu riste exmatricularea.

Si mai ciudat insa este faptul ca marele actor a ales sa se inscrie la o universitate aflata in plin scandal, si nu de azi de ieri ci de ani buni.

Universitatea "Petre Andrei", in scandal de ani de zile

Conform Inpolitics, Universitatea "Petre Andrei" a devenit scena unui mega-conflict, in care s-au utilizat inclusiv politia ori firme de paza si protectie, dupa ce doi dintre membrii fondatori, profesorii Doru Tompea si Nicolae Niculescu, s-au certat si au incercat, fiecare, sa il elimine pe celalalt din conducere.

Dupa multi ani e imbranceli si evacuari reciproce, razboiul s-a mutat in justitie, unde continua si in prezent. Pe data de 5 martie a.c., Curtea de Apel Bucuresti a decis, prin sentinta nr.1153, anularea Ordinului nr. 4294/10.06.2009 emis de ex-ministrul Educatiei - Ecaterina Andronescu, prin care Doru Tompea a fost numit, in functia de rector al Universitatii "Petre Andrei" (UPA).

Pentru cei care nu stiu, Tompea este presedintele organizatiei PSD Iasi si coleg de partid cu Andronescu.

Pina si pe net se poarta o lupta apriga, una dintre grupari avind siteul www.upaiasi.ro, cealalta www.upa.ro.

In acest context, inscrierea lui Florin Piersic la UPA, i-ar putea aduce un serios avantaj de imagine lui Tompea, in conditiile in care el este cel care se pare ca l-a convins sa faca acest lucru.

Cum a fost manipulat Florin Piersic

Contactat de Inpolitics, Florin Piersic spune ca totul a pornit dupa un spectacol cu piesa "Strain in noapte", sustinut la Iasi, dupa care Tompea i-a organizat o intalnire cu studentii universitatii, la care a fost primit cu cea mai mare caldura si aplaudat minute in sir la scena deschisa.

"Eram asa de fericit si de induiosat de tinerii aceia, ca m-am decis brusc si le-am spus ca vreau sa intru si eu in randul lor. Cand au auzit ca vreau sa ma inscriu la ei au facut ochii mari si nu le venea sa creada. Dl.Tompea, pe care eu il respect foarte mult, mi-a spus, textual: 'domnul Piersic, nici nu stiti ce dar minunat ne faceti'. Asa ca imediat s-a adus o hartie si eu am completat-o. Le-am spus ca vreau sa vin la toamna si sa dau examen, dansii mi-au dat o tema, ca sa ma pregatesc si chiar voi veni aici, la toamna, pentru ca mi-e tare drag orasul, mai ales ca parintii mei sunt bucovineni".

Intrebat de ce s-a inscris la cursuri de zi, pe care nu le va putea urma, Piersic a raspuns: "Pai eu nu voi fi decat un student onorific".

Actorul spune ca nu stie nimic despre scandalurile din jurul universitatii si ca, oricum, nu ii pasa.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Florin Piersic facultate, #Florin Piersic student , #teatru