Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata pentru conflict de interese

Joi, 19 Iunie 2014, ora 16:35
1439 citiri
Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata pentru conflict de interese

Deputatul Florin Popescu a fost trimis in judecata, joi, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese.

Deputatul a fost trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese (8 acte materiale) si fals in declaratii (8 acte materiale), a transmis Ministerul Public.

Florin Popescu, audiat intr-un nou dosar, pentru conflict de interese

Potrivit procurorilor, in perioada august 2008 - noiembrie 2010, in calitate de presedinte al CJ Dambovita, Florin Popescu a semnat 7 acte aditionale la un contract de lucrari incheiat intre Consiliu si societatea comerciala S.C. "P." S.A. la care acesta, impreuna cu tatal si fratele sau, a detinut calitatea de actionar pana la data de 14 iulie 2008, precum si un contract de lucrari, incheiat cu aceeasi societate comerciala, realizand, in mod indirect, un folos material, atat pentru sine, cat si pentru rudele sale, se mai arata in comunicat.

De asemenea, in perioada in care a indeplinit functia de presedinte al CJ Dambovita, Florin Popescu a participat la Adunarile Generale ale Actionarilor a trei dintre societatile comerciale la care avea calitatea de actionar, in cadrul carora s-au luat hotarari cu privire la o alta societate comerciala cu care primele trei societati derulau relatii comerciale.

In acelasi timp, fostul presedinte al CJ Dambovita a facut declaratii false cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din mai multi ani, iar in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei a facut de asemenea declaratii false cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din anii 2007 si 2008.

Deputatul Florin Popescu, pus sub control judiciar

Intr-un alt dosar, Florin Popescu este acuzat de oferire de mita electorala si a fost plasat sub control judiciar, de catre procurorii DNA, la inceputul lunii iunie, cu interdictia de a parasi tara.

Deputatul, acuzat de oferirea de mita electorala la alegerile din 2012, a scapat de arestare, pe 27 mai, dupa ce colegii sai din Camera Deputatilor au respins cererea privind incuviintarea arestarii preventive. Au fost exprimate 224 de voturi "impotriva" si 78 "pentru".

Florin Popescu este acuzat de DNA ca a oferit mita electorala constand in 70 de tone de pui grill, pe care i-a cerut de la o firma din judetul Dambovita in 2012, atunci cand era presedintele Consiliului Judetean din partea PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Florin Popescu trimis judecata, #Florin Popescu conflict interes , #stiri Florin Popescu