Lider PNL: In 2016 vrem sa impunem si premierul

Luni, 25 Februarie 2013, ora 16:26
3098 citiri
Lider PNL: In 2016 vrem sa impunem si premierul
Foto: Arhiva

Partidul National Liberal (PNL) are ca tinta castigarea de unul singur a alegerilor parlamentare din 2016 pentru a putea desemna primul-ministru, a declarat, luni, vicepresedintele PNL Florin Turcanu.

Potrivit acestuia, PNL va sustine modificarea Constitutiei astfel incat partidul care intruneste cele mai multe voturi la alegerile parlamentare sa poata impune premierul.

"Asa cum vom modifica Constitutia, primul partid, cel care va obtine un vot mai mult in Romania, va desemna primul-ministru. Presedintele va fi obligat sa desemneze primul-ministru de la partidul cu numarul cel mai mare de voturi", a afirmat Turcanu.

Florin Turcanu, care este si presedinte al Consiliului Judetean Botosani, a precizat ca obiectivul imediat al PNL este castigarea alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei, care vor avea loc anul viitor.

Antonescu il vrea pe Iohannis in conducerea PNL: E bun de premier. Si de presedinte

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat saptamana trecuta ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, proaspat ales ca prim-vicepresedinte al partidului ar fi "bun de premier".

"Faptul ca il consider ca e bun ca prim-ministru nu spune decat ca in Romania sunt mai multi oameni capabili sa fie prim-ministri. In 2009, Klaus Iohannis trebuia sa fie prim-ministru", a spus Crin Antonescu.

Cometand afirmatiile liderului PNL, premierul Victor Ponta a tinut sa precizeze ca nu-si simte amenintata pozitia.

"Eu va anunt ca nu o sa stau toata viata prim-ministru. O sa stau prim-ministru atata timp cat am performanta si am sustinerea Parlamentului. Dupa mine va veni un alt prim-ministru. Nu stiu cine e acela, dar nu am niciun fel de sentiment, dimpotriva chiar sunt foarte bucuros ca domnul Johannis a venit in PNL si in USL si cred ca e un mare avantaj", a punctat actualul premier.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Turcanu PNL premier, #alegeri PNL presedinte premier , #stiri Florin Turcanu