Vrancea are maternitate privata

   

Inaugurarea oficiala a maternitatii din cadrul Clinicii Materna din Focsani a avut loc sambata.

Viitoarele mamici, care doresc sa nasca in cele mai bune conditii, iar bebelusii lor sa fie ingrijiti de o echipa de specialisti, pot apela la serviciile acestei maternitati. Aceasta dispune de 12 paturi de spitalizare continua, sapte pentru Obstetrica Ginecologie si cinci pentru Neonatologie, si patru paturi de zi.

De asemenea, maternitatea mai are in componenta si sala de operatie, sala de nasteri, nucleu de terapie intensiva pentru mama si copil, laboratoare, toate fiind dotate cu aparatura performanta de ultima generatie. Fiecare salon are intre unu si trei paturi, fiind dotat cu grup sanitar propriu, iar conditiile de cazare sunt foarte bune. Valoarea totala a dotarilor este de aproximativ 500.000 de euro, bani obtinuti prin accesarea de fonduri europene, dar si prin deschiderea unor linii de credit.

Maternitatea privata este condusa de medicul Marin Popescu, fostul sef al Sectiei de Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" din Focsani, cel care a ajutat mii de femei sa aduca pe lume bebelusi sanatosi. Acesta si-a dorit dinainte de 1989 sa construiasca un spital materno-infantil, dar vremurile grele au facut ca aceasta dorinta sa capete forma abia acum, prin inaugurarea maternitatii din cadrul Clinicii Materna.

"Dinainte de '89 mi-am dorit sa deschid spitalul materno-infantil, dar aceasta dorinta s-a finalizat abia in 2011, deschizand aceasta unitate cu paturi pe profil Obstetrica Ginecologie. Aceasta specialitate este de mare risc, iar eu mi-am asumat acest risc: sa lucrez pe aceasta specialitate in sistem privat, pentru ca in spate stau experienta, profesionalismul, dar si colectivul care ma inconjoara. Maternitatea dispune de 12 paturi de spitalizare continua, patru paturi de zi, sala de operatie ultramoderna cu laparoscop, sala de nasteri, nucleu de Terapie Intensiva, toate dotate cu aparatura de ultima generatie achizitionata din America, Austria si Germania", a declarat medicul Marin Popescu.

Specialistii din cadrul maternitatii incurajeaza nasterea pe cale naturala, fara durere, prin supravegherea travaliului de o echipa de specialisti. Preturile pe care le practica aceasta unitate sunt medii, accesibile pentru un segment variat de femei. Pana acum, la aceasta maternitate au venit pe lume cinci bebelusi frumosi si sanatosi, iar o femeie a suportat o interventie chirurgicala de succes.
Luni, 04 Aprilie 2011, ora 05:07
Sursa: Monitorul de Vrancea

Articol citit de 1513 ori


Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
SCULAU, vin produs de un fost consilier local din Gugesti, vedeta pe TV si pe Facebook
Tudor Margarit Bezea, consilier local vreo 20 de ani la Gugesti, retras ca sa faca loc celor mai ...
Punctaj maxim la olimpiada de geografie "Terra"
Rezultatele Concursului National de Geografie Terra 2015, faza judeteana au fost afisate. Astfel, la ...
Oficial: Sapte firme inchise de Antifrauda. Bursa zvonurilor: Amenzi in stanga si-n dreapta la Promenada, inspectori AGRESATI la Dumbraveni
Sapte firme din judet au fost inchise de inspectorii Antifrauda de la inceputul acestei luni in urma ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook