Articole despre "concurs reviste scolare focsani"

Rezultatele 1 - 30 din 64 (0.235 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor" - Editia a III-a

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 06:35

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor" - Editia a III-aVineri, 9 iunie 2017, a avut loc ultima etapa a proiectului educational "Taramul cuvintelor" - jurizarea si realizarea expozitiei cu cele mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi si dascalii lor. La aceasta a treia editie a concursului organizat de prof. Petria Dolia si bibliotecar Gabriela Harea de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, in parteneriat cu ISJ Vrancea si inclus in CAERI 2017 la pozitia 820, au participat 66 de reviste din 32 de judete ale tarii, reprezentand unitati scolare de prestigiu.
Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicatiile (on-line, dar si in format tiparit) participante la cele trei sectiuni - prescolar/ primar, gimnazial/ liceal si reviste specializate - conform criteriilor ce au avut la baza principii fundamentale ale jurnalismului scolar: elemente de originalitate, modul atractiv, ingenios, de tratare a subiectelor, utilizarea estetica, armonioasa a limbii literare, corectitudinea gramaticala, aspectul general al lucrarii si calitatea tehnoredactarii, adecvarea problematicii abordate la interesele, preocuparile si nevoile grupului receptor, valoarea instructiv-educativa a continutului, respectarea periodicitatii aparitiilor revistei si existenta ISSN.
"Fie ca sunt la prima editie, fie ca au o bogata experienta, de ani de zile, majoritatea revistelor participante s-au remarcat printr-un inalt nivel al calitatii continuturilor si o grafica ingrijita, adaptata specificului acestui tip de publicatie. ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Clubul Sportiv Unirea Focsani - o istorie de 45 de ani! Astazi, fara fotbal!

Marti, 25 Iulie 2017, ora 06:36

O incheiere de ciclu de viata memorabila!

Substanta primului episod din istoria de 45 de ani a Clubului Sportiv Unirea Focsani a constituit-o fotbalul, pentru ca a fost structura cea mai bine organizata - si cu cea mai mare priza la public, intrata in componenta clubului - in acea vreme - al municipiului.
Astazi, voi face o trecere in revista a inceputurilor celorlalte sectii ale clubului, asa cum le-a insemnat profesorul Ovidiu Gavrila, "primul secretar si presedinte al CS Unirea Focsani"! Istoria inceputurilor sectiilor o voi opri acolo unde a oprit-o chiar autorul insemnarilor, legendarul om de sport al Focsaniului, consemnata de el insusi: "la data de 15 XII 1974 - presedintele Clubului Unirea Focsani nu mai este in munca - transferat la Clubul Sportiv Scolar Focsani, la sectia Atletism. Urez Clubului Unirea Focsani, pentru care am depus toata priceperea si puterea mea de munca numai succese pentru viitor. Presedintele Clubului Sportiv Unirea Focsani, prof. Ovidiu Gavrila, Focsani, 15 decembrie 1974".
Este o memorabila incheiere de ciclu de viata, care il onoreaza intru totul pe omul care a pus in opera hotararea de infiintare a CS Unirea, la 31 iulie 2017. Pe omul intrat in foclorul cunoscatorilor fenomenului sportiv focsanean ca Nea Bidu!

Atletismul, sectia lui Costel Popovici!

Sectia de atletism a fost construita pe un teren neinceput! Antrenorul Costel Popovici, "prospat absolvent al Scolii de antrenori Bucuresti a inceput cu alcatuirea grupelor de copii si juniori ..

Sport / stiri Sport25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Revista Colegiului Unirea, premiul I la un concurs al revistelor scolare

Joi, 11 Mai 2017, ora 06:35

In cel de-al 105-lea an de viata, "Revista noastra", publicatia elevilor si a profesorilor de la Colegiul National Unirea din Focsani, primeste inca un premiu prin stradania unei noi generatii de entuziasti! Numarul 47-48 din 2017 este laureatul concursului de reviste scolare "Aproape de voi", editia a VI-a, desfasurat sub patronajul Liceului Teoretic Nicolae Balcescu - Medgidia. Acest nou premiu I straluceste in galeria de premii ale acestei prestigioase reviste, atat prin anul aniversar in care vine, cat si prin gratioasa poveste care-l insoteste.
Pe scurt, participarea publicatiei uniriste la acest concurs se datoreaza unui extraordinar profesor de franceza de la Scoala Gimnaziala nr. 38 Dimitrie Cantemir din Constanta, Madalin-Teodor Rosioru, care, fiind invitatul profesoarei de franceza Claudia Lepadatu intr-un proiect in Saptamana Altfel si primind in calitate de invitat ultimul numar al revistei, incantat fiind de calitatea de exceptie atat a textelor, cat si a graficii, a decis sa trimita exemplarul pe suport de hartie la acest concurs, dar si cateva cuvinte, pentru care coordonatorii revistei ii multumesc: "Revista merita. La fel, colegiul. Nu in ultimul rand, concursul merita un nivel cat mai inalt".
Profesoara de la Unirea Daniela Plaiasu, care se ocupa de concept si text, ne-a spus ca povestea aceasta merita cunoscuta si prin faptul ca este un exemplu de altruism, mai ales ca si publicatia de certa valoare a scolii profesorului Madalin-Teodor Rosioru concura si a ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Concurs si simpozion "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!"

Marti, 30 Mai 2017, ora 06:36

VIDEO si GALERIE FOTO : Concurs si simpozion "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!"Sambata, 27 mai 2017, au avut loc Concursul si simpozionul "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!", activitati finale in proiectul cu acelasi nume, initiat de Gisculescu Violeta, de la Scoala Gimnaziala Duiliu Zamfirescu, si Avram Nicoleta, de la Gradinita cu Program Prelungit nr.1 din Focsani. Unitatile scolare mai sus mentionate au avut ca parteneri in proiect Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu, Asociatia Schimbam Impreuna si SC Remat Vrancea SA.
Cadre didactice, elevi, prescolari si parinti s-au intalnit pentru a admira lucrari ale copiilor din 17 judete si pentru a participa la prezentarea de referate, experiente, PPT-uri cu tematica ecologica, proiectul fiind avizat MEN si inclus in CAERI la pozitia 1046. Parada de costume eco, elevi instrumentisti din municipiu si majoretele de la Scoala Gimnaziala Ion Basgan din Focsani au pigmentat evenimentul.

Juriul a fost format din profesorul Dumitru Stefan de la Liceul de Arta "Gheorghe Tattarascu", directorul adjunct Agherghinei Alina de la Scoala Gimnaziala Duiliu Zamfirescu si directorul Gradinitei cu PP Nr.1 Vlad Camelia, care a asigurat si locatia pentru desfasurarea acestor actuni.
Lucrarile participante la simpozion se vor regasi in revista proiectului cu acelasi nume.
Multumim prescolarilor si elevilor, profesorilor si parintilor care au fost prezenti si au sustinut evenimentul.

Nicoleta Avram

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stelutele gimnasticii focsanene, reunite intr-o galaxie a viitorului la Buzau!

Luni, 19 Iunie 2017, ora 06:36

Stelutele gimnasticii focsanene, reunite intr-o galaxie a viitorului la Buzau!"Stelutele gimnasticii" de la mai multe cluburi din tara s-au reunit sambata, la Buzau, intr-o competitie de traditie care are loc in aceasta perioada a anului, inainte de intrarea in vacanta. A fost ca o reuniune a galaxiei gimnasticii viitorului, o trecere in revista a unui potential in care Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a intrat cu micute sportive cu varste cuprinse intre sase si opt ani.
Dintre cele circa 90 de stelute, 24 au fost de la Focsani, pregatite de profesorii-antrenori Diana Gogancea, Florin Rosioru, DoinitaVulcan, Danut Vulcan, Daniela Trandafir, Carmen Smeu si Cezar Stoica. Rand pe rand au intrat in concurs Tircioiu Alexandra, Alexia Sau, Miruna Gogu, Lidia Moroiu, Amalia Reteanu, Denisa Ismail, Melissa Ismail, Kati Baciu, Denisa Popirlan, Ana-Maria Cosma, Alesia Petrea, Aurora Mihai, Maria Gafton, Daria Marinescu, Alina Iordache, Erika Rotaru, Alecsia Chiribasa, Andreea Moraru, Vanesa Rotaru, Irina Andrei, Ioana Mihai, Lisa Sima, Georgiana Iuga, Cristiana Cirimbei, toate sportive ale scolii de gimnastica de la Focsani.
Dupa concurs, profesoara-antrenoare Daniela Trandafir, directoarea CSS Gimnastica Focsani, mi-a spus: "A fost o competitie la care au participat in jur de 90 de sportive, care de care mai frumoase, mai elegante si dornice sa ne arate cat mai multe elemente frumos invatate si cat mai bine insusite pentru varsta lor! CSS Gimnastica Focsani s-a prezentat cu 24 de sportive. Putem adauga ca am avut cele mai multe sportive participante, ..

Sport / stiri Sport46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Manifestari sportive, ateliere, prezentari grafice si concursuri de roboti de ziua Colegiului National Unirea

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 06:35

Pentru Colegiul National Unirea, ziua de 24 ianuarie a devenit oficial ziua unitatii, iar anul acesta va fi marcata printr-o serie de activitati ce se vor desfasura astazi si maine.
Astazi, incepand cu ora 8:00, se vor desfasura activitati sportive in sala de sport: fotbal, badminton, tenis de masa, sah si baschet sub coordonarea profesorilor Carmen Grosu, Maria Rusan, Viorel Paizan si Catalin Preda. De la ora 8:30, va avea loc un concurs de roboti cu elevi de gimnaziu, coordonati de profesorii Liliana Colin, Marlena Oprea si Liliana Nesusi inca unul sub coordonarea profesoarei Mirela Dumitriu, iar profesoarele Claudia Iorgu si Rolina Giuclea vor coordona o prezentare grafica, "Big Picture".
La ora 9:00, profesoarele Claudia Lepadatu si Crenguta Stanciu vor coordona Atelierul de teatru, iar intr-o alta sala va avea loc o activitate numita "Inima care pompeaza sangele in ritmul gandurilor", profesori coordonatori fiind Corina Ciucu si Crina Capota. Profesorul Emil Onea este coordonator al festivitatii de acordare de diplome CISCO. Va avea loc si o prezentare, un concurs si colaje referitoare la "Mica Unire", sub coordonarea profesoarei Mihaela Rau.
La Muzeul "Unirii" se va desfasura o activitate sub coordonarea profesorilor Daniela Malinoiu, Valerica Ilie si Cristi Stiru, activitate denumita "Unirea-oameni si fapte". Profesoara Angela Sirbu va coordona activitatea educativa "Spiritul unirist... de ieri, de azi, de maine (?). Talking and Tea", iar profesoara Ana Rusu va ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Balul brazilor de Craciun la Scoala 7 Focsani

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 21:00

Balul brazilor de Craciun la Scoala 7 FocsaniTemele din acest an sunt: bradul eco, "bradul cititor", "bradul traditional", "bradul istoric" si "bradul din scrisori"

Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 7 Focsani sunt provocati sa participe la Balul brazilor de Craciun, un concurs ce va avea loc in cadrul serbarii de Craciun din acest an. La acest concurs s-au inscris clasele de gimnaziu care vor trebui sa impodobeasca sau sa confectioneze un brad, pe o tema data, si sa sustina, printr-un eseu de o pagina in fata unui juriu, format din directorul

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Zile de sarbatoare la Colegiul National Unirea

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 06:35

Elevii si cadrele didactice de la Colegiul National Unirea vor sarbatori, pe 23 si 24 ianuarie, ziua unitatii de invatamant. Astfel, pe 23 ianuarie, vor fi organizate mai multe activitati sportive, concursuri de roboti, dar si prezentari grafice. De asemenea, va fi organizat un atelier de teatru, vor fi prezentate traditii gastronomice si vor fi inmanate diplome CISCO.
In ziua de 24 ianuarie, va fi o lansare de carte, apoi se va desfasura Cupa "24 Ianuarie" la volei, evenimentul sportiv urmand a avea loc in sala de sport a Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, si la badminton, in sala de sport a Scolii Nicolae Iorga.

Programul activitatilor dedicate acestui eveniment :

23 IANUARIE
ORA 8.00
Sala de sport CNU: Activitati sportive (fotbal-gimnaziu, badminton-fete, tenis de masa, sah, baschet. (Profesori coordonatori: Carmen Grosu, Maria Rusan, Viorel Paizan si Catalin Preda).

ORA 8.30
Concurs de roboti gimnaziu - Sala 39. (prof. coord. Liliana Colin, Marlene Oprea, Liliana Nesu)
Concurs de roboti - Sala 36 (prof. coord. Mirela Dumitriu)
Big Picture - Sala 26 - prezentare grafica (prof. coord Claudia Iorgu si Roliana Giuclea).

ORA 9.00
Atelier de teatru - Sala 25 (prof. coord. Claudia Lepadatu si Crenguta Stanciu)
Inima care pompeaza sangele in ritmul gandurilor - Sala 27 (prof. coord. Corina Ciucu si Crina Capota)
Festivitate de acordare diplome CISCO - Sala 38 (prof. coord. Emil Onea)
Unirea - oameni si fapte - Muzeul "Unirii" (prof. coord. Daniela Malinoiu, Valerica Ilie si ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii din Pufesti s-au intalnit cu Horia Varlan

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 11:02

Elevii din Pufesti s-au intalnit cu Horia VarlanCopiii au fost apreciati de renumitul bucatar pentru preparatele pregatite special pentru eveniment

Elevii Scolii Pufesti au fost invitatii speciali ai Concursul Gastronomic "Bucatarul de Aur", editia a VI-a, ce s-a desfasurat sambata la Focsani Mall si unde produsele au fost jurizate de renumitul bucatar Horia Varlan. Pasiunea pentru gatit a elevilor din Pufesti a inceput in urma cu un an cand unitatea de invatamant din localitatea lor a participat la un proiect international de tip

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : A inceput BACHUS 2016, festivalul care onoreaza munca de peste an a viticultorilor vranceni

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 06:38

VIDEO si GALERIE FOTO : A inceput BACHUS 2016, festivalul care onoreaza munca de peste an a viticultorilor vranceniAdministratia judeteana a inaugurat, ieri, ceea de-a XXIV-a editie a Festivalului International al Viei si Vinului - Bachus 2016. Celebrul Bachus a venit in Piata Unirii in fruntea alaiurilor realizate de elevii de la liceele si colegiile vrancene. Concursul National de Vinuri "Bachus" 2016, degustari de vinuri alaturi de somelieri celebri, Concursul "Bucatarul de aur", "Drumul podgoriilor vrancene...pe bicicleta" sunt doar cateva din ingredientele Festivalului "Bachus 2016". Simultan cu cea de-a XXIV-a editie a Festivalului "Bachus-2016" se desfasoara Festivalul National Cantece de vita veche si noua, editia I, organizat de Centrul Cultural Vrancea. Sub patronajul acestei institutii au debutat Concursul Judetean al Alaiurilor si Concursul de interpretare a cantecului traditional "Cantece de vita veche", editia a VII-a, si a fost inaugurat Targul National al Mesterilor Populari.

Celebrul Bachus a venit ieri seara in Piata Unirii din Focsani, in fruntea alaiurilor realizate de elevii de la liceele si colegiile vrancene. Deschiderea oficiala a manifestarilor a fost marcata si de Caravana Toamnei. Pe esplanada din fata Palatului Administrativ a avut loc prezentarea modului traditional in care se facea vinul in trecut. Strugurii au fost zdrobiti cu picioarele de catre un tanar imbracat in costum traditional romanesc, dupa care au fost trecuti prin teasc de unde iese mustul. Nu au lipsit de la deschidere nici mesteri populari care au confectionat pe loc diverse obiecte sau au ...

Actualitate / stiri Actualitate177 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor"

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 06:36

Etapa finala a proiectului regional "Taramul cuvintelor" s-a desfasurat vineri, la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Este vorba de premierea celor mai valoroase publicatii, realizate de elevi sub indrumarea dascalilor acestora. "La aceasta a II-a editie a concursului organizat de prof. Petria Dolia si bibliotecar Gabriela Harea de la Scoala Gimnaziala *Duiliu Zamfirescu* Focsani in parteneriat cu ISJ Vrancea, au participat 25 reviste din intreaga tara, reprezentand unitati scolare de prestigiu cum ar fi: Scoala *Mihai Eminescu* din Buzau, Scoala Nr. 119 din Bucuresti, Colegiul National *Calistrat Hogas* Tecuci, Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov, Palatul Copiilor Arad, Scoala Gimnaziala *Porolissum* din Zalau, Liceul Pedagogic *Spiru Haret* din Focsani, s.a. Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicatiile (on-line, dar si in format tiparit) participante la cele doua sectiuni - prescolar/ primar si gimnazial/ liceal - conform criteriilor ce au avut la baza principii fundamentale ale jurnalismului scolar", au transmis reprezentantii Scolii "Duiliu Zamfirescu".
Punctaj maxim au obtinut revistele publicate de Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. "Punctajul maxim a fost obtinut de doua reviste cu traditie, care fac cinste judetului nostru: *Gest si cuvant*, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva *Elena Doamna*Focsani, si *ACTUALIS*, de la Liceul Teoretic *Ioan Slavici* Panciu, ...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru zile incarcate de istorie, la Targul de Carte de la Focsani. Ce scriitori si edituri importante si-au anuntat prezenta

Luni, 23 Mai 2016, ora 17:51

Patru zile incarcate de istorie, la Targul de Carte de la Focsani. Ce scriitori si edituri importante si-au anuntat prezentaTimp de patru zile, de joi pana duminica, inclusiv, la Focsani va avea loc editia a XI-a a Targului de Carte, eveniment organizat de Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu. Tema dedicata sarbatorii cartii de la Focsani este "100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial".
"A fost o provocare si speram sa fie bine primit de comunitate. Ne-am propus sa sensibilizam opinia publica cu privire la ce a insemnat Vrancea in Primul Razboi mondial si cauza noastra legata de intregirea

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Adevarul ]

Concurs pe teme ecologice pentru prescolari si scolarii mici

Marti, 17 Mai 2016, ora 17:41

Concurs pe teme ecologice pentru prescolari si scolarii miciGradinita nr 1 Focsani a gazduit, zilele trecute, concursul si simpozionul "Terra, suntem copiii tai!", activitati finale in proiectul national pe teme ecologice, aflat la a VII-a editie.

La expozitia - concurs au participat cu lucrari de desen, pictura, colaj, fotografie, afis, obiecte realizate din deseuri, elevi din scoli, licee si gradinite din judetul nostru, dar si din peste 20 de judete si municipiul Bucuresti. Elevi de la Scoala "Nicolae Iorga" au prezentat lucrari insotite de

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Olimpicii vranceni, premiati de inspectorii scolari

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 06:38

Cateva sute de elevi vranceni, care au participat la diferite olimpiade si concursuri, au fost premiati ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Primii au fost premiati elevii care au participat la etapa judeteana a olimpiadelor si concursurilor scolare specifice disciplinelor limba si literatura romana, limba latina si limba neogreaca. Este vorba de elevi de clasele V-XII, care au participat pe parcursul anului scolar la Olimpiada de lingvistica, Olimpiada de lectura - Lectura ca abilitate de viata, Olimpiada de limba si literatura romana si Olimpiada Universul cunoasterii prin lectura. De asemenea, au fost premiati elevii care au participat la Olimpiada de limbi clasice - Limba latina, la Olimpiada de limba neogreaca si la Concursul national Cultura si spiritualitate romaneasca. Participantii au primit cate o diploma si o revista "Focsanii", editata de Primaria Focsani, care le-au fost inmanate de inspectorul scolar de limba romana Silvia Chelariu.
Dupa amiaza, au fost premiati mai multi copii de clasa a IV-a care au frecventat cursurile Centrului de excelenta, organizat la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Ei au sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, testarile finale la matematica si limba romana, iar ieri au fost premiati.
De asemenea, tot la sediul ISJ si tot ieri, au fost premiati si elevii care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiada de Geografie si la Concursul National de Geografie Terra, editia 2016.

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Teatrul, aceasta musca!

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 20:18

Teatrul, aceasta musca!Atunci cand ma aflu in preajma teatrului (nu a cladirii!), ma incearca o anume constiinta mecanica sa il gandesc. Si il gandesc, cand solemn, cand, mergand tantosa, cu capul in sus si cu gura deschisa, ca trecand prin mine, ca printr-o fereastra deschisa, neinvitat, apoi zburand inapoi, afara, trecand razant pe langa un copac, dupa ce mai intai a poposit direct pe marginea canii de cafea sub mustatile indiferente ale pisicii mele.

Perfect, imi zic, pana aici am descris o musca! Dar cred ca nu

Life Show / stiri Life Show34 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Targul de carte incepe joi la Sala Balada

Marti, 24 Mai 2016, ora 17:41

Targul de carte incepe joi la Sala BaladaCea de-a XI-a editie a Targului de carte va debuta joi, la Sala Balada din Focsani. Directorul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", Teodora Fintinaru, a prezentat luni, intr-o conferinta de presa, cele mai interesante momente ale unui targ ce se va desfasura sub tema "100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial".

Deschiderea targului va avea loc joi, in prezenta unui nume cunoscut, criticul literar si scriitorul Dan C. Mihaescu, si se va incheia duminica, cand la Focsani

Actualitate / stiri Actualitate123 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Terra, suntem copiii tai!

Sambata, 14 Mai 2016, ora 23:00

Terra, suntem copiii tai!Sambata, 14 mai, la Gradinita cu P.P. Nr.1 Focsani, au avut loc concursul si simpozionul ,,TERRA, SUNTEM COPIII TAI!" , activitati finale in proiectul national pe teme ecologice care se afla la a VII-a editie. La expozitia - concurs au participat cu lucrari de desen, pictura, colaj, fotografie, afis, obiecte realizate din deseuri elevi din scoli, licee si gradinite din judetul Vrancea si din peste 20 de judete si municipiul Bucuresti.

Invitati au fost profesori, elevi, parinti. Elevi de la

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Vrancea Media.ro ]

VIDEO si GALERIE FOTO : PSD Vrancea a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 07:44

VIDEO si GALERIE FOTO : PSD Vrancea a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri localiPartidul Social Democrat, organizatia Vrancea, a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali. PSD Vrancea are candidati in toate cele 73 de localitati, respectiv 2 municipii, 3 orase si 68 de comune. Marian Oprisan va candida pentru inca un mandat de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, dar pentru ca legea a fost modificata, nu va mai candida direct pentru functia de presedinte, ci pe lista de consilieri judeteni, din cadrul carora va fi ales presedintele Consiliului Judetean Vrancea. Majoritatea candidatilor la functia de primar sunt deja edili sefi in functie, insa apar si nume noi. Un astfel de nume este Cristi Misaila, candidatul PSD la functia de primar al municipiului Focsani.

Organizatia Vrancea a PSD a depus aseara listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali. PSD Vrancea are candidati in toate cele 73 de localitati vrancene, respectiv 2 municipii, 3 orase si 68 de comune. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan a venit aseara la Biroul Electoral Judetean insotit de candidatul la primaria municipiului Focsani, Cristi Misaila, de fostul prefect Nicusor Halici si de doi consilieri. Aceleasi persoane au fost prezente si la inregistrarea candidaturii la functia de primar a candidatului PSD, Cristi Misaila.
La iesirea din Biroul Electoral Judetean, Marian Oprisan a declarat ca nu a venit cu sustinatori la depunerea candidaturilor deoarece "noi nu ne ...

Life Show / stiri Actualitate706 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Carnavalul Personajelor", la Biblioteca pentru Copii

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 06:36

La Casa Corpului Didactic a avut loc, luni, simpozionul judetean "Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode" si Concursul Judetean "Carnavalul personajelor". Cele doua evenimente au fost organizate de profesoara pentru invatamant primar Luminita Mocanu, de la Scoala "Nicolae Iorga" din Focsani. La simpozion au participat cadre didactice de la scoala organizatoare, Scoala "Ion Basgan", Scoala "Alexandru Vlahuta", ambele din Focsani, Scoala "Alexandru Vlahuta" Gugesti, Gradinita nr. 1 si Gradinita nr.4 Focsani. "Lucrarile prezentate au fost publicate in Revista *Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode*", se arata intr-un comunicat de presa emis de reprezentantii Scolii "Nicolae Iorga".
Cat priveste concursul judetean "Carnavalul personajelor", acesta s-a desfasurat la Biblioteca Judeteana pentru copii din Focsani, pe 19 aprilie.
"La concurs, au interpretat piese de teatru si roluri muzicale copiii de la Scoala Gimnaziala *Nicolae Iorga* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Ion Basgan* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Alexandru Vlahuta* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Alexandru Vlahuta* Gugesti, de la Gradinita Nr. 1 - Focsani si de la Gradinita Nr.4 - Focsani. Doamnele bibliotecare, profesorii, parintii si bunicii micilor artisti au apreciat interpretarile copiilor, iar organizatoarea Luminita Mocanu i-a rasplatit cu diplome. Activitatile mentionate fac parte din Proiectul Judetean *Carnavalul Personajelor*, avizat de ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cine a castigat Concursul "Oana Diana Renea"!

Luni, 01 Februarie 2016, ora 21:58

Cine a castigat Concursul "Oana Diana Renea"!Concursul de Creatie Literara organizat de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, in memoria poetei Oana Diana Renea, si-a incheiat cea de-a IV-a editie.

Astazi, incepand cu ora 10.00, la Sectia pentru Copii a bibliotecii, are loc festivitatea de premiere. Scopul concursului este de a stimula creatia literara in randul copiilor de varsta scolara din clasele I-VIII si se organizeaza cu acordul si sprijinul familiei autoarei. Lucrarile premiate in editiile anterioare au fost publicate

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Mica Unire in scoli si gradinite

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 20:30

Mica Unire in scoli si gradiniteElevii scolilor din judet au marcat Mica Unire prin activitati menite sa scoata in evidenta importanta acestei zile

Personalitatea domnitorului Cuza, evocata la Jitia

Elevii Scolii Jitia au evocat personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, evidentiind tenacitatea acestuia si a oamenilor politici ai vremii care au stiut sa intoarca deciziile luate de marile puteri europene, in favoarea romanilor. Activitatile, care au constat in scenete, un concurs si prinderea in Hora Unirii, s-au

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Initiativele frumoase ale anului 2015.

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 17:30

Initiativele frumoase ale anului 2015.Vesti bune sunt, pentru noi, si initiativele frumoase, care merita amintite chiar daca nu putem cuantifica fericirea pe care o aduc. Pentru proiectele menite sa ofere satisfactie spirituala si care contribuie la imbogatirea culturala a comunitatii, va invitam sa daruiti, alaturi de noi, aprecierea voastra.

Tinerii focsaneni, in sprijinul padurilor

"Cine ne pazeste padurile? Hotii!" - asta au strigat, din pacate, protestatarii care au iesit in strada la Focsani in luna mai, in Piata Unirii,

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Scoala "Duiliu Zamfirescu" isi sarbatoreste zilele

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 16:45

Scoala "Duiliu Zamfirescu" isi sarbatoreste zileleManifestarile cuprind un simpozion international, un concurs de creatie literara si concursul interjudetean de matematica "Euclid"

La finele lunii octombrie, Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" Focsani organizeaza o serie de manifestari dedicate zilelor scolii. Astfel, pe 30 octombrie 2015, la ora 10,00, la Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia", va avea loc Simpozionul International "Scoala - model superior al devenirii", organizat in parteneriat cu ISJ Vrancea, CCD Vrancea si CJRAE

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Concurs de reviste scolare

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:36

Cea de-a XIV-a editie a Concursului interjudetean al revistelor scolare va avea loc pe 12 iunie. Acest eveniment este organizat de Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti". Pana pe 6 iunie va avea loc inscrierea revistelor scolare, inscriere care se face pe cicluri de invatamant (prescolar, primar, gimnazial, liceal), revistele fiind trimise prin colet postal la adresa strada Eroilor, numarul 2, Focsani. Jurizarea publicatiilor se va face in perioada 7 - 10 iunie, iar festivitatea de premiere va avea loc sambata, 12 iunie, la ora 10,00, cand vor mai avea loc dezbateri si un schimb de experienta.
Jurizarea publicatiilor va fi facuta pe baza unor criterii stabilite prin regulament. Dupa finalizarea jurizarii, sambata, 12 iunie, vor fi acordate premii speciale pentru fiecare nivel de invatamant, mentiuni, premiul I, II si III, precum si marele premiu. Taxa de participare la concurs este de 30 lei. Formularul de inscriere la concurs poate fi descarcat de pe site-ul CCD Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs interjudetean al revistelor scolare la CCD

Vineri, 15 Mai 2015, ora 20:58

Concurs interjudetean al revistelor scolare la CCDCasa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Vrancea organizeaza cea de-a XIV-a editie a Concursului interjudetean al revistelor scolare

Inscrierea revistelor in concurs a inceput de ieri si se va incheia pe 6 iunie 2015. Aceasta se face pe cicluri de invatamant (prescolar, primar, gimnazial, liceal), revistele fiind trimise prin colet postal la adresa str. Eroilor, nr. 2, Focsani. Jurizarea publicatiilor se va face in perioada 7 -10 iunie 2015, iar festivitatea de premiere va avea loc sambata,

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Revista Liceului Teoretic "Ioan Slavici" a ajuns la numarul 8

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 06:35

Centrul de Documentare si Informare al Liceului Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu a gazduit, ieri, lansarea numarului 8, in format tiparit, al revistei ACTUALIS, editat cu sprijinul financiar al primarului Iulian Nica. Cu acest prilej, colectivul redactional, coordonat de profesorii Elena Manovici si Andrei Igor Manovici, a prezentat continutul revistei, care a aparut in aceleasi conditii grafice deosebite la fel ca numerele precedente, editate tot cu sprijinul edilului.
Publicatia, recent premiata la cea de-a XIV-a editie a concursului de reviste scolare, organizat de Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani, si castigatoarea Premiului I la Festivalul International - Concurs de Filme, Fotografii si Reviste Scolare "ANELISSE" 2014, beneficiaza si de un format electronic, realizat de elevii Stefan Gheoca si Andrei Voinea, care poate fi accesat la adresa http://revactualis.wix.com/portal.
Primarul Iulian Nica i-a felicitat pe elevi pentru articolele publicate in noul numar al revistei, despre care a afirmat ca este una dintre publicatiile etalon ale unitatilor de invatamant din judet si din tara. "Faptul ca aceasta revista exista vi se datoreaza in primul rand voua, elevilor, care aveti nu numai talentul de a scrie frumos, ci sunteti si bine ancorati in realitate. Nu este bucurie mai mare decat sa stiu ca pot sustine adevaratele valori, talentul, creativitatea, ca pot contribui la afirmarea voastra! Vreau sa va asigur ca, de fiecare data, ati confirmat si chiar ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Revista Liceului Teoretic "Ioan Slavici", la numarul 8

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 18:07

Revista Liceului Teoretic "Ioan Slavici", la numarul 8Centrul de Documentare si Informare al Liceului Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu a gazduit vineri lansarea numarului 8, in format tiparit, al revistei ACTUALIS, editat cu sprijinul financiar al primarului Iulian Nica, dupa cum anunta Primaria Panciu intr-un comunicat de presa.

Intrebat daca banii vin de la primarie, primarul Nica sustine ca a oferit din propriul buzunar sprijin pentru tiparirea celor 150 de exemplare ale revistei, "in jur de 300-400 de lei", dupa cum ne-a declarat telefonic.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Impresii dupa Maratonul "Pe aici nu se trece"

Vineri, 07 August 2015, ora 19:04

Impresii dupa Maratonul "Pe aici nu se trece"Pe 6 august 2015 s-a desfasurat in judetul Vrancea, intre Marasesti, Tisita, Panciu, Straoane, Racoasa, Campuri, Soveja si Marasti, cea de-a 5-a editie a Maratonului "Pe aici nu se trece".

Acest maraton face parte din ciclul de maratoane istorice "Din dragoste pentru Romania si istoria ei", organizat de catre maratonistii din Romania in perioada 2011-2015. In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti: Maratonul

Sport / stiri Sport50 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

DOCUMENT ATASAT!!! Premii pentru gazetarii de pe bancile scolilor si pentru revistele lor

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 19:19

DOCUMENT ATASAT!!! Premii pentru gazetarii de pe bancile scolilor si pentru revistele lorDe 14 ani, Casa Corpului Didactic Focsani premiaza revistele scolare, incercari publicistice demne de toata lauda, in care elevii si profesorii se joaca de-a jurnalismul

Cele mai bune reviste din scolile si gradinitele vrancene au fost premiate ieri, in cadrul traditionalului concurs organizat de Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani, ajuns la editia a XIV-a. De la reviste create de educatoarele de gradinita si pana la mai complexele publicatii realizate de elevii de liceu,

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Cea mai buna revista scolara realizata de "gazetari" de gimnaziu!

Marti, 09 Iunie 2015, ora 18:11

Cea mai buna revista scolara realizata de "gazetari" de gimnaziu!17 reviste scolare au fost inscrise la prima editie a Concursului national "Taramul cuvintelor"

Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a gazduit prima editie a Concursului national al revistelor scolare "Taramul cuvintelor". Premierea
celor mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi sub indrumarea dascalilor acestora a avut loc luni, 8 iunie, juriul avand o misiune dificila in a departaja cele 17 publicatii participante. De departe, cea mai apreciata, care a fost declarata si

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Ziarul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
O profesoara de la un colegiu din Focsani a incercat sa se sinucida
O profesoara de la un colegiu din Focsani a incercat sa se sinucida, joi, inghitind mai multe ...
Boala, incendiu, moarte, sechestru. Povestea deznadejdii si nefericirii din casa familiei Hriscu
Povestea deznadejdii si nefericirii din casa familiei Hriscu din Cimpineanca, o familie lovita de ...
Ultima zi din concursul "Bursa Proiectelor Scolare" organizat de Premium Porc
Sambata, de la ora 10, va fi stabilit castigatorul din acest an al concursului "Bursa Proiectelor ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor