Articole despre "concurs reviste scolare focsani"

Rezultatele 1 - 30 din 75 (0.322 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Concurs Regional al Revistelor Scolare "Taramul cuvintelor", la Scoala Duiliu Zamfirescu Focsani

Sambata, 09 Iunie 2018, ora 06:39

Vineri, 8 iunie 2018, a avut loc ultima etapa a proiectului regional "Taramul cuvintelor", si anume jurizarea si realizarea expozitiei cu cele mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi si dascalii lor.
Concursul organizat prof. Petria Dolia si bibliotecar Gabriela Harea de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, ajuns deja la a IV-a editie si cuprins in CAERI nr. 24986/2/22.01.2018, pozitia 875, s-a bucurat de o larga participare din partea unitatilor de invatamant din intreaga tara: gradinite, scoli gimnaziale, licee, cluburi ale elevilor, scoli profesionale si colegii nationale.
Cele 67 de reviste inscrise in concurs au reprezentat unitati scolare de prestigiu cum ar fi: Colegiul National "Nichita Stanescu" din Ploiesti, Colegiul National "Elena Cuza" din Craiova, Scoala Gimnaziala Nr. 117 din Bucuresti, Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu s.a.
Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicatiile (on-line, dar si in format tiparit) participante la cele patru sectiuni - prescolar/ primar, gimnazial, liceal, reviste specializate - conform criteriilor ce au avut la baza principii fundamentale ale jurnalismului scolar: elemente de originalitate, modul atractiv, ingenios, de tratare a subiectelor, utilizarea estetica, armonioasa a limbii literare, corectitudinea gramaticala, aspectul general al lucrarii si calitatea tehnoredactarii, adecvarea problematicii abordate la interesele, preocuparile si nevoile grupului receptor, valoarea ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Cuza Voda 47", revista pentru adolescenti lansata in spatiul virtual de elevi ai Colegiului Cuza

Sambata, 02 Iunie 2018, ora 06:37

De 1 iunie, o echipa de elevi si profesori din Colegiul National Al. I. Cuza Focsani a lansat in spatiul virtual o revista pentru adolescenti. Revista se numeste "Cuza Voda 47" pentru ca, asa cum e mentionat in rubrica Despre noi: "aici e adresa unde ne gasiti. Si tot aici e locul unde s-a scris istoria scolii noastre si unde se face si azi istorie".
Profesorii coordonatori sunt Gabriela Obodariu, Silvia Chelariu si Adrian Canae, iar elevii: Eugen Zdrincu, Ioana Lovin, Irina Dragulean, Daria Grigoras, Viviana Stoica, George Buzatu, Antonescu Daria, Mihail Patrascanu, Andreea Cojocaru, Georgiana Persita, Teodora Mihailescu, Alexandra Bratu, Alexandru Nemut, Vanesa Girneata, Maria Fileru, Anca Ramona Anda. Elevii care au elaborat revista si care sunt in clasa a IX-a sau a X-a au gandit rubrici care spera sa starneasca interesul colegilor lor.
Labririntul adolescentei grupeaza articole din lumea, complicata, a adolescentilor. In primul numar, aici sunt publicate doua articole despre comunicarea in era Internetului, "Check in in lumea reala" - autor Teodora Mihailescu si "Scroll printre ochi" - autor Irina Dragulean, care este si redactor sef al revistei.
Masina Timpului, o alta rubrica a revistei, a fost gandita pentru a putea calatori in tmp in alte perioade din istoria Colegiul National Al. I. Cuza. Primul numar aduce doua interviuri, realizate de Irina Dragulean si Andreea Persita cu doi absolventi ai Colegiului, reprezentand unul profilul real, Matei Razvan, inginer software ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Concurs Interjudetean de Dramatizare "Carnavalul personajelor"

Sambata, 19 Mai 2018, ora 06:36

Pe 18 mai 2018, la Casa Corpului Didactic Vrancea, profesor la invatamantul primar Mocanu Luminita, de la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga Focsani, a organizat Concursul Interjudetean de Dramatizare "Carnavalul personajelor", cu micii actori de la grupa mica pana la clasa a VIII-a. La concurs au participat 45 trupe de teatru de la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga Focsani, de la Gradinita Nr. 1 Focsani, de la Gradinita Nr. 13 Focsani, de la Scoala Gimnaziala Ion Basgan Focsani, de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Focsani, de la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta Gugesti, de la Scoala Gimnaziala Prof. Mazilu Brosteni, de la Gradinita Calienii Vechi, de la Scoala Primara Hansel und Gretel Iasi, de la Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov, de la Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau. Copiii au interpretat piese de teatru, poezii si roluri muzicale, avand costumele si decorurile potrivite.
Juriul, format din profesorul Mocanu Luminita si bibliotecarul Maciuca Adriana de la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga Focsani si directorul Neagu Aurelia de la Casa Corpului Didactic Vrancea, au evaluat interpretarile elevilor, pe categorii de varsta. Profesorii, parintii si bunicii copiilor au apreciat interpretarile micilor artisti, iar organizatoarea, profesorul Mocanu Luminita, i-a premiat cu diplome.
In continuare, la Casa Corpului Didactic, s-a desfasurat Simpozionul Interjudetean "Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode", fiind un schimb de experienta intre cadrele ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concursul Interjudetean de Dramatizare "Carnavalul personajelor",18 mai 2018, Casa Corpului Didactic Vrancea

Vineri, 18 Mai 2018, ora 23:59

Concursul Interjudetean de Dramatizare "Carnavalul personajelor",18 mai 2018, Casa Corpului Didactic VranceaConcursul Interjudetean de Dramatizare "Carnavalul personajelor",si Simpozionul Interjudetean "Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode"

Pe 18 mai 2018, la Casa Corpului Didactic Vrancea, profesor la invatamantul primar Mocanu Luminita de la Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Iorga,, Focsani a organizat Concursul Interjudetean de Dramatizare ,,Carnavalul personajelor,, , cu micii actori de la grupa mica pana la clasa a VIII-a. La concurs au participat 45 trupe de teatru de

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Despre IT si lansarea unui nou numar al celei mai premiate reviste vrancene, la Zilele CNU

Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 23:59

Despre IT si lansarea unui nou numar al celei mai premiate reviste vrancene, la Zilele CNUAnul acesta se implinesc 152 de ani de la infiintarea Liceului Unirea, Colegiul National Unirea, asa cum este denumita astazi unitatea de invatamant. Colegiul isi sarbatoreste zilele prin activitati in premiera. Printre acestea, Galele "Revista noastra" si seminarul "Scoala fara ghiozdan".

Zilele Colegiului National Unirea au debutat luni cu prima editie a Galelor "Revista noastra", in cadrul carora actuali si fosti redactori ai publicatiei, precum si profesori coordonatori, au vorbit despre

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: "100 de zile de educatie", la Scoala din Popesti

Luni, 26 Februarie 2018, ora 06:36

Cea de a IX- a editie a concursului de educatie interculturala "100 de zile de educatie - One hundred days of education" a avut loc la Scoala gimnaziala "Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia" din Popesti. Concursul a fost initiat de profesorii Laura si Ionut Bercaru. Editia din acest an a avut ca probe prezentarea scolilor din care au provenit echipajele, test de cultura generala cu tematica din traditia populara romaneasca, civilizatia britanica si americana si un text literar despre scoala si profesori. Toate probele s-au desfasurat atat in limba romana, cat si in limba engleza. Elevii pregatiti de profesorii Ana Cursaru de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani,Valentina Sava de la Scoala gimnaziala Urechesti, Nina Panaite Nina si Gicuta Vas de la Scoala gimnaziala din Popesti, Lacramioara Marinescu de la Scoala gimnaziala "Invatator Gheorghe Asanache" Bordesti, au dovedit o buna cunoastere a istoriei scolilor de provenienta, o capacitate foarte buna de comunicare in cele doua limbi, talent literar si, mai ales, dragoste fata de scoala si profesori, dupa cum a reiesit din textele literare prezentate, texte ce vor fi publicate in revista scolii din Popesti. Juriul, condus de profesorul Adina Stoica, directoarea Scolii din Popesti, a fost pus in dificultate de calitatea foarte buna a prezentarilor si a premiat cu diplome, dulciuri si carti pe toti participantii. De o calitate deosebita s-au dovedit comunicarile elevilor Rusu Florentina, Sirbu Ema si David Iulian ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Semicentenarul Inspectoratului Scolar Vrancea, in anul centenarului Romaniei

Marti, 20 Februarie 2018, ora 06:35

2018 este un an incarcat de istorie, de traire si unire romaneasca. Se stie ca la 1 decembrie 1918 s-a realizat unirea deplina a Romaniei dupa cea partiala din 1859. Fostul inspector scolar profesor pensionar Stefan Neagu afirma ca este de apreciat initiativa conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea de a sarbatori 50 de ani de la intemeierea institutiei, pentru ca in lupta pentru faurirea Romaniei mari, oamenii scolii au purtat faclia lumii mari in devenirea noastra ca neam, in cuget si simtiri. "Inspectorii scolari invitati la sarbatoare au constituit veriga intermediara intre Ministerul Invatamantului si scoala in realizarea programelor si planurilor de invatamant cu toate imprejurarile mai putin favorabile, incertitudinile si greutatile care au marcat realizarea proiectelor si obiectivelor invatamantului romanesc. S-a intamplat uneori sa facem haz de necaz si cum romanul e pus pe glume, am cules din acei ani "o perla" privind structura invatamantului nostru, plecand de la cantece patriotice stiute de noi toti. Astfel, Ministerului Invatamantului ii revenea: "Erori au fost, erori sunt inca"; Inspectoratului Scolar : "Pe-al nostru steag e scris uimire" iar oamenilor scolii " Descurca-te romane", spune fostul inspector scolar.
Stefan Neagu afirma ca "Lucrurile nu au stat chiar asa, dar lasand la o parte gluma, ca unul care a facut parte din echipa de control numita "Geanta", Inspectorului Scolar General Adjunct ii revenea sarcina de a conduce inspectiile ...

Life Show / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Uniristii au sarbatorit 152 de ani de la infiintarea unitatii de invatamant

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 06:36

Colegiul National Unirea este in plina sarbatoare, anul acesta implinindu-se 152 de ani de cand a fost infiintata unitatea de invatamant. Cele mai interesante activitati organizate la Unirea zilelea acestea sunt Galele "Revista noastra" si seminarul "Scoala fara ghiozdan".
Ieri, in cadrul primei editii a Galelor "Revista noastra", au povestit despre ceea ce inseamna publicatia scolara fosti si actuali redactori, dar si profesori coordonatori. "Cu fiecare tema cunoastem cele mai intense trairi din fiecare an, iar acum, la 100 de ani de la Marea Unire, credem de cuviinta ca un concept precum "unitatea" este mai mult decat potrivit. Ghidati de trairi melancolice, motivati de reusite nationale, calauziti de tentatia manifestarii literare sau grafice, am devenit fauritori intr-o lume a artei, nuantele galben-visinii impletindu-se pe panza creatiei. Menirea noastra, a tuturor celor care au contribuit la revista, este sa marcam istoria liceului cum se cuvine, sa lasam generatiilor viitoare ganduri si sentimente, sa nu-i lasam sa uite cine sunt, indiferent cum va fi Romania peste alti 100 de ani", a precizat Alexandra Chipaila.
In cadrul Galelor au fost decernate premii de excelenta. La sectiunea text - eseu, premiul de excelenta i-a fost acordat unei absolvente: Beatrice Maria Alexandrescu, iar la sectiunea grafica au fost acordate doua premii de excelenta: Iuliei Silvia Plaiasu - eleva in clasa a X-a A si Paulei Denisa Saragea - din clasa a XI-a. A fost premiat si "Cel mai unirist ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Expozitie gastronomica si concursuri, de Ziua Colegiului Cuza; a fost inaugurat si Centrul Cultural Cuza

Miercuri, 24 Ianuarie 2018, ora 06:38

Elevii si cadrele didactice de la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza din Focsani beneficiaza de un centru cultural, care a fost inaugurat ieri, in prezenta mai multor invitati, printre care primarul Cristi Misaila si fostul inspector scolar general profesor Enache Mandrescu. "Un vis devenit realitate. Ziua de 23 ianuarie 2018 va fi o data de referinta in istoria colegiului nostru. Multumesc tuturor celor care au crezut in acest proiect cultural. E un program pilot anul acesta. Conducerea liceului considera ca este necesar ca si celelalte activitati din cadrul liceului sa fie aduse sub cupola centrului cultural. Grupul de voluntariat si grupul de Debate, care are ca activitate oratoria. Copiii nostri au talente si noi trebuie sa le descoperim! Trebuie sa avem un club de teatru, de fotografie, cinematografie, pictura, muzica, dans, grupul de jurnalism, grupul de arte vizuale, unde coordonator va fi domnul profesor Ovidiu Opait. Vreau sa cred ca ceea ce am inceput va creste si se va dezvolta. Astept ca domnul primar sa ne ajute cu spatiul! Am demonstrat astazi (ieri-n.r.) ca si cu resurse minime se poate reda un spatiu unde elevii de la Colegiul Cuza sa se joace in timpul liber. Activitatile de la centru vor avea loc in afara programului scolar si pentru cei care invata dimineata, cat si pentru cei care au ore dupa amiaza. Activitati la centru vor fi si sambata. Programul urmeaza sa fie definitivat cu profesorii coordonatori", a spus profesorul Ionut Esandara.
"Surprize ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Dezbateri, spectacole si prezentari de traditii culinare la Zilele Colegiului Unirea

Sambata, 20 Ianuarie 2018, ora 06:35

Elevii si profesorii de la Colegiul National Unirea Focsani vor serba, timp de trei zile, prestigioasa institutie de invatamant. Astfel, luni se va lansa un nou numar al revistei scolare "Revista noastra", in Aula "Mihai Eminescu", apoi vor avea loc activitati inglobate sub titulatura "Scoala fara ghiozdan", ocazie cu care vor fi dezbatute teme despre cariera IT&C, competentele digitale si rolul educatiei din gimnaziu si liceu in aceasta materie, "Laboratorul in valiza" - o demonstratie de utilizare a resurselor ieftine si la indemana pentru predare/ invatare.
"Scoala fara ghiozdan" va continua si marti, cand vor avea loc si alte activitati, cum ar fi Programarea masinariilor automate la indemana oricarui elev de la clasa a V-a pana la a XII-a. Scratch pentru roboti. Despre IoT; Concursul "Unirea si uniristii"; Studii si joburi in strainatate - intre oportunitate si dezradacinare cu Virgil Petrea, medaliat cu aur al Olimpiadei Internationale de Matematica. Elevii si dascalii lor vor mai vorbi si despre "Unirea ratiunea a facut-o... din 1866 - Manifestari dedicate implinirii a 152 de ani de la infiintarea Liceului Unirea".
Carmen Mustata va sustine un microrecital, urmat de un recital de muzica militara sustinut de Garnizoana Focsani, iar Adrian Istudor va sustine un microrecital, dupa care va avea loc prezentarea cartii si DVD-ului "Unirea 150 de ani - cronicile aniversarii". Si Ansamblul Folcloric "Esara Vrancei" va fi alaturi de uniristi in ceas de sarbatoare. In holul ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Tehnicianul veterinar Lucian Lalu si invatatoarea Petruta Lalu, profesionistii dansului popular autentic romanesc

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 06:38

Despre acesti doi oameni deosebiti, Lucian si Petruta Lalu, ati mai citit in Monitorul de Vrancea, atunci cand au avut loc diferite spectacole de folclor, insa niciodata nu am prezentat si povestea lor. Doi intelectuali ce locuiesc in comuna Jitia, Lucian, tehnician veterinar de meserie, si Petruta, invatatoare, sunt sufletul si inima Ansamblului Mixt de Fete, Ansamblului Chindia si Ansamblului Braul de la Jitia.
Lucian a descifrat tainele dansului pe cand avea 9 ani si locuia in satul Dealul Sarii. Tatal sau fusese desemnat de autoritatile comuniste sa se ocupe si sa infiinteze o formatie de dansuri la nivelul satului, cu care trebuia sa se prezinte la intrecerea pe comuna. Cum in echipa de dansatori erau flacai si fete mai mari din sat, copilul Lucian, de doar 9 ani, nestiind pasii de dans, nu dansa pe scena in timpul concursului, ci atunci cand ceilalti faceau pauza. El se urca repede pe scena si ii mergeau picioarele in toate felurile. In ograda casei parintesti, cand fratii cei mari au improvizat o scena intre doi pruni, Lucian a dansat in timp ce fratii lui se odihneau.
Lucian Lalu spune ca, pana la Revolutie, nu si-a serbat niciodata ziua acasa, deoarece tot timpul era plecat la parade si defilari organizate de comunisti. "M-am nascut in 1946, pe 23 august, si-mi amintesc cu drag ca foarte rar imi faceam aniversarile acasa, pentru ca eram plecati mereu la demonstratii. Eram copil, aveam 9 ani, si am urcat prima data pe scena de la scoala, la repetitii. Tatal meu, Radu ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor" - Editia a III-a

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 06:35

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor" - Editia a III-aVineri, 9 iunie 2017, a avut loc ultima etapa a proiectului educational "Taramul cuvintelor" - jurizarea si realizarea expozitiei cu cele mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi si dascalii lor. La aceasta a treia editie a concursului organizat de prof. Petria Dolia si bibliotecar Gabriela Harea de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, in parteneriat cu ISJ Vrancea si inclus in CAERI 2017 la pozitia 820, au participat 66 de reviste din 32 de judete ale tarii, reprezentand unitati scolare de prestigiu.
Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicatiile (on-line, dar si in format tiparit) participante la cele trei sectiuni - prescolar/ primar, gimnazial/ liceal si reviste specializate - conform criteriilor ce au avut la baza principii fundamentale ale jurnalismului scolar: elemente de originalitate, modul atractiv, ingenios, de tratare a subiectelor, utilizarea estetica, armonioasa a limbii literare, corectitudinea gramaticala, aspectul general al lucrarii si calitatea tehnoredactarii, adecvarea problematicii abordate la interesele, preocuparile si nevoile grupului receptor, valoarea instructiv-educativa a continutului, respectarea periodicitatii aparitiilor revistei si existenta ISSN.
"Fie ca sunt la prima editie, fie ca au o bogata experienta, de ani de zile, majoritatea revistelor participante s-au remarcat printr-un inalt nivel al calitatii continuturilor si o grafica ingrijita, adaptata specificului acestui tip de publicatie. ...

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Clubul Sportiv Unirea Focsani - o istorie de 45 de ani! Astazi, fara fotbal!

Marti, 25 Iulie 2017, ora 06:36

O incheiere de ciclu de viata memorabila!

Substanta primului episod din istoria de 45 de ani a Clubului Sportiv Unirea Focsani a constituit-o fotbalul, pentru ca a fost structura cea mai bine organizata - si cu cea mai mare priza la public, intrata in componenta clubului - in acea vreme - al municipiului.
Astazi, voi face o trecere in revista a inceputurilor celorlalte sectii ale clubului, asa cum le-a insemnat profesorul Ovidiu Gavrila, "primul secretar si presedinte al CS Unirea Focsani"! Istoria inceputurilor sectiilor o voi opri acolo unde a oprit-o chiar autorul insemnarilor, legendarul om de sport al Focsaniului, consemnata de el insusi: "la data de 15 XII 1974 - presedintele Clubului Unirea Focsani nu mai este in munca - transferat la Clubul Sportiv Scolar Focsani, la sectia Atletism. Urez Clubului Unirea Focsani, pentru care am depus toata priceperea si puterea mea de munca numai succese pentru viitor. Presedintele Clubului Sportiv Unirea Focsani, prof. Ovidiu Gavrila, Focsani, 15 decembrie 1974".
Este o memorabila incheiere de ciclu de viata, care il onoreaza intru totul pe omul care a pus in opera hotararea de infiintare a CS Unirea, la 31 iulie 2017. Pe omul intrat in foclorul cunoscatorilor fenomenului sportiv focsanean ca Nea Bidu!

Atletismul, sectia lui Costel Popovici!

Sectia de atletism a fost construita pe un teren neinceput! Antrenorul Costel Popovici, "prospat absolvent al Scolii de antrenori Bucuresti a inceput cu alcatuirea grupelor de copii si juniori ..

Sport / stiri Sport48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Revista Colegiului Unirea, premiul I la un concurs al revistelor scolare

Joi, 11 Mai 2017, ora 06:35

In cel de-al 105-lea an de viata, "Revista noastra", publicatia elevilor si a profesorilor de la Colegiul National Unirea din Focsani, primeste inca un premiu prin stradania unei noi generatii de entuziasti! Numarul 47-48 din 2017 este laureatul concursului de reviste scolare "Aproape de voi", editia a VI-a, desfasurat sub patronajul Liceului Teoretic Nicolae Balcescu - Medgidia. Acest nou premiu I straluceste in galeria de premii ale acestei prestigioase reviste, atat prin anul aniversar in care vine, cat si prin gratioasa poveste care-l insoteste.
Pe scurt, participarea publicatiei uniriste la acest concurs se datoreaza unui extraordinar profesor de franceza de la Scoala Gimnaziala nr. 38 Dimitrie Cantemir din Constanta, Madalin-Teodor Rosioru, care, fiind invitatul profesoarei de franceza Claudia Lepadatu intr-un proiect in Saptamana Altfel si primind in calitate de invitat ultimul numar al revistei, incantat fiind de calitatea de exceptie atat a textelor, cat si a graficii, a decis sa trimita exemplarul pe suport de hartie la acest concurs, dar si cateva cuvinte, pentru care coordonatorii revistei ii multumesc: "Revista merita. La fel, colegiul. Nu in ultimul rand, concursul merita un nivel cat mai inalt".
Profesoara de la Unirea Daniela Plaiasu, care se ocupa de concept si text, ne-a spus ca povestea aceasta merita cunoscuta si prin faptul ca este un exemplu de altruism, mai ales ca si publicatia de certa valoare a scolii profesorului Madalin-Teodor Rosioru concura si a ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Concurs si simpozion "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!"

Marti, 30 Mai 2017, ora 06:36

VIDEO si GALERIE FOTO : Concurs si simpozion "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!"Sambata, 27 mai 2017, au avut loc Concursul si simpozionul "TERRA, SUNTEM COPIII TAI!", activitati finale in proiectul cu acelasi nume, initiat de Gisculescu Violeta, de la Scoala Gimnaziala Duiliu Zamfirescu, si Avram Nicoleta, de la Gradinita cu Program Prelungit nr.1 din Focsani. Unitatile scolare mai sus mentionate au avut ca parteneri in proiect Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu, Asociatia Schimbam Impreuna si SC Remat Vrancea SA.
Cadre didactice, elevi, prescolari si parinti s-au intalnit pentru a admira lucrari ale copiilor din 17 judete si pentru a participa la prezentarea de referate, experiente, PPT-uri cu tematica ecologica, proiectul fiind avizat MEN si inclus in CAERI la pozitia 1046. Parada de costume eco, elevi instrumentisti din municipiu si majoretele de la Scoala Gimnaziala Ion Basgan din Focsani au pigmentat evenimentul.

Juriul a fost format din profesorul Dumitru Stefan de la Liceul de Arta "Gheorghe Tattarascu", directorul adjunct Agherghinei Alina de la Scoala Gimnaziala Duiliu Zamfirescu si directorul Gradinitei cu PP Nr.1 Vlad Camelia, care a asigurat si locatia pentru desfasurarea acestor actuni.
Lucrarile participante la simpozion se vor regasi in revista proiectului cu acelasi nume.
Multumim prescolarilor si elevilor, profesorilor si parintilor care au fost prezenti si au sustinut evenimentul.

Nicoleta Avram

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stelutele gimnasticii focsanene, reunite intr-o galaxie a viitorului la Buzau!

Luni, 19 Iunie 2017, ora 06:36

Stelutele gimnasticii focsanene, reunite intr-o galaxie a viitorului la Buzau!"Stelutele gimnasticii" de la mai multe cluburi din tara s-au reunit sambata, la Buzau, intr-o competitie de traditie care are loc in aceasta perioada a anului, inainte de intrarea in vacanta. A fost ca o reuniune a galaxiei gimnasticii viitorului, o trecere in revista a unui potential in care Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a intrat cu micute sportive cu varste cuprinse intre sase si opt ani.
Dintre cele circa 90 de stelute, 24 au fost de la Focsani, pregatite de profesorii-antrenori Diana Gogancea, Florin Rosioru, DoinitaVulcan, Danut Vulcan, Daniela Trandafir, Carmen Smeu si Cezar Stoica. Rand pe rand au intrat in concurs Tircioiu Alexandra, Alexia Sau, Miruna Gogu, Lidia Moroiu, Amalia Reteanu, Denisa Ismail, Melissa Ismail, Kati Baciu, Denisa Popirlan, Ana-Maria Cosma, Alesia Petrea, Aurora Mihai, Maria Gafton, Daria Marinescu, Alina Iordache, Erika Rotaru, Alecsia Chiribasa, Andreea Moraru, Vanesa Rotaru, Irina Andrei, Ioana Mihai, Lisa Sima, Georgiana Iuga, Cristiana Cirimbei, toate sportive ale scolii de gimnastica de la Focsani.
Dupa concurs, profesoara-antrenoare Daniela Trandafir, directoarea CSS Gimnastica Focsani, mi-a spus: "A fost o competitie la care au participat in jur de 90 de sportive, care de care mai frumoase, mai elegante si dornice sa ne arate cat mai multe elemente frumos invatate si cat mai bine insusite pentru varsta lor! CSS Gimnastica Focsani s-a prezentat cu 24 de sportive. Putem adauga ca am avut cele mai multe sportive participante, ..

Sport / stiri Sport54 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Manifestari sportive, ateliere, prezentari grafice si concursuri de roboti de ziua Colegiului National Unirea

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 06:35

Pentru Colegiul National Unirea, ziua de 24 ianuarie a devenit oficial ziua unitatii, iar anul acesta va fi marcata printr-o serie de activitati ce se vor desfasura astazi si maine.
Astazi, incepand cu ora 8:00, se vor desfasura activitati sportive in sala de sport: fotbal, badminton, tenis de masa, sah si baschet sub coordonarea profesorilor Carmen Grosu, Maria Rusan, Viorel Paizan si Catalin Preda. De la ora 8:30, va avea loc un concurs de roboti cu elevi de gimnaziu, coordonati de profesorii Liliana Colin, Marlena Oprea si Liliana Nesusi inca unul sub coordonarea profesoarei Mirela Dumitriu, iar profesoarele Claudia Iorgu si Rolina Giuclea vor coordona o prezentare grafica, "Big Picture".
La ora 9:00, profesoarele Claudia Lepadatu si Crenguta Stanciu vor coordona Atelierul de teatru, iar intr-o alta sala va avea loc o activitate numita "Inima care pompeaza sangele in ritmul gandurilor", profesori coordonatori fiind Corina Ciucu si Crina Capota. Profesorul Emil Onea este coordonator al festivitatii de acordare de diplome CISCO. Va avea loc si o prezentare, un concurs si colaje referitoare la "Mica Unire", sub coordonarea profesoarei Mihaela Rau.
La Muzeul "Unirii" se va desfasura o activitate sub coordonarea profesorilor Daniela Malinoiu, Valerica Ilie si Cristi Stiru, activitate denumita "Unirea-oameni si fapte". Profesoara Angela Sirbu va coordona activitatea educativa "Spiritul unirist... de ieri, de azi, de maine (?). Talking and Tea", iar profesoara Ana Rusu va ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Balul brazilor de Craciun la Scoala 7 Focsani

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 21:00

Balul brazilor de Craciun la Scoala 7 FocsaniTemele din acest an sunt: bradul eco, "bradul cititor", "bradul traditional", "bradul istoric" si "bradul din scrisori"

Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 7 Focsani sunt provocati sa participe la Balul brazilor de Craciun, un concurs ce va avea loc in cadrul serbarii de Craciun din acest an. La acest concurs s-au inscris clasele de gimnaziu care vor trebui sa impodobeasca sau sa confectioneze un brad, pe o tema data, si sa sustina, printr-un eseu de o pagina in fata unui juriu, format din directorul

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Zile de sarbatoare la Colegiul National Unirea

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 06:35

Elevii si cadrele didactice de la Colegiul National Unirea vor sarbatori, pe 23 si 24 ianuarie, ziua unitatii de invatamant. Astfel, pe 23 ianuarie, vor fi organizate mai multe activitati sportive, concursuri de roboti, dar si prezentari grafice. De asemenea, va fi organizat un atelier de teatru, vor fi prezentate traditii gastronomice si vor fi inmanate diplome CISCO.
In ziua de 24 ianuarie, va fi o lansare de carte, apoi se va desfasura Cupa "24 Ianuarie" la volei, evenimentul sportiv urmand a avea loc in sala de sport a Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, si la badminton, in sala de sport a Scolii Nicolae Iorga.

Programul activitatilor dedicate acestui eveniment :

23 IANUARIE
ORA 8.00
Sala de sport CNU: Activitati sportive (fotbal-gimnaziu, badminton-fete, tenis de masa, sah, baschet. (Profesori coordonatori: Carmen Grosu, Maria Rusan, Viorel Paizan si Catalin Preda).

ORA 8.30
Concurs de roboti gimnaziu - Sala 39. (prof. coord. Liliana Colin, Marlene Oprea, Liliana Nesu)
Concurs de roboti - Sala 36 (prof. coord. Mirela Dumitriu)
Big Picture - Sala 26 - prezentare grafica (prof. coord Claudia Iorgu si Roliana Giuclea).

ORA 9.00
Atelier de teatru - Sala 25 (prof. coord. Claudia Lepadatu si Crenguta Stanciu)
Inima care pompeaza sangele in ritmul gandurilor - Sala 27 (prof. coord. Corina Ciucu si Crina Capota)
Festivitate de acordare diplome CISCO - Sala 38 (prof. coord. Emil Onea)
Unirea - oameni si fapte - Muzeul "Unirii" (prof. coord. Daniela Malinoiu, Valerica Ilie si ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii din Pufesti s-au intalnit cu Horia Varlan

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 11:02

Elevii din Pufesti s-au intalnit cu Horia VarlanCopiii au fost apreciati de renumitul bucatar pentru preparatele pregatite special pentru eveniment

Elevii Scolii Pufesti au fost invitatii speciali ai Concursul Gastronomic "Bucatarul de Aur", editia a VI-a, ce s-a desfasurat sambata la Focsani Mall si unde produsele au fost jurizate de renumitul bucatar Horia Varlan. Pasiunea pentru gatit a elevilor din Pufesti a inceput in urma cu un an cand unitatea de invatamant din localitatea lor a participat la un proiect international de tip

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : A inceput BACHUS 2016, festivalul care onoreaza munca de peste an a viticultorilor vranceni

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 06:38

VIDEO si GALERIE FOTO : A inceput BACHUS 2016, festivalul care onoreaza munca de peste an a viticultorilor vranceniAdministratia judeteana a inaugurat, ieri, ceea de-a XXIV-a editie a Festivalului International al Viei si Vinului - Bachus 2016. Celebrul Bachus a venit in Piata Unirii in fruntea alaiurilor realizate de elevii de la liceele si colegiile vrancene. Concursul National de Vinuri "Bachus" 2016, degustari de vinuri alaturi de somelieri celebri, Concursul "Bucatarul de aur", "Drumul podgoriilor vrancene...pe bicicleta" sunt doar cateva din ingredientele Festivalului "Bachus 2016". Simultan cu cea de-a XXIV-a editie a Festivalului "Bachus-2016" se desfasoara Festivalul National Cantece de vita veche si noua, editia I, organizat de Centrul Cultural Vrancea. Sub patronajul acestei institutii au debutat Concursul Judetean al Alaiurilor si Concursul de interpretare a cantecului traditional "Cantece de vita veche", editia a VII-a, si a fost inaugurat Targul National al Mesterilor Populari.

Celebrul Bachus a venit ieri seara in Piata Unirii din Focsani, in fruntea alaiurilor realizate de elevii de la liceele si colegiile vrancene. Deschiderea oficiala a manifestarilor a fost marcata si de Caravana Toamnei. Pe esplanada din fata Palatului Administrativ a avut loc prezentarea modului traditional in care se facea vinul in trecut. Strugurii au fost zdrobiti cu picioarele de catre un tanar imbracat in costum traditional romanesc, dupa care au fost trecuti prin teasc de unde iese mustul. Nu au lipsit de la deschidere nici mesteri populari care au confectionat pe loc diverse obiecte sau au ...

Actualitate / stiri Actualitate187 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs de Reviste Scolare "Taramul cuvintelor"

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 06:36

Etapa finala a proiectului regional "Taramul cuvintelor" s-a desfasurat vineri, la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Este vorba de premierea celor mai valoroase publicatii, realizate de elevi sub indrumarea dascalilor acestora. "La aceasta a II-a editie a concursului organizat de prof. Petria Dolia si bibliotecar Gabriela Harea de la Scoala Gimnaziala *Duiliu Zamfirescu* Focsani in parteneriat cu ISJ Vrancea, au participat 25 reviste din intreaga tara, reprezentand unitati scolare de prestigiu cum ar fi: Scoala *Mihai Eminescu* din Buzau, Scoala Nr. 119 din Bucuresti, Colegiul National *Calistrat Hogas* Tecuci, Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov, Palatul Copiilor Arad, Scoala Gimnaziala *Porolissum* din Zalau, Liceul Pedagogic *Spiru Haret* din Focsani, s.a. Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicatiile (on-line, dar si in format tiparit) participante la cele doua sectiuni - prescolar/ primar si gimnazial/ liceal - conform criteriilor ce au avut la baza principii fundamentale ale jurnalismului scolar", au transmis reprezentantii Scolii "Duiliu Zamfirescu".
Punctaj maxim au obtinut revistele publicate de Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. "Punctajul maxim a fost obtinut de doua reviste cu traditie, care fac cinste judetului nostru: *Gest si cuvant*, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva *Elena Doamna*Focsani, si *ACTUALIS*, de la Liceul Teoretic *Ioan Slavici* Panciu, ...

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru zile incarcate de istorie, la Targul de Carte de la Focsani. Ce scriitori si edituri importante si-au anuntat prezenta

Luni, 23 Mai 2016, ora 17:51

Patru zile incarcate de istorie, la Targul de Carte de la Focsani. Ce scriitori si edituri importante si-au anuntat prezentaTimp de patru zile, de joi pana duminica, inclusiv, la Focsani va avea loc editia a XI-a a Targului de Carte, eveniment organizat de Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu. Tema dedicata sarbatorii cartii de la Focsani este "100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial".
"A fost o provocare si speram sa fie bine primit de comunitate. Ne-am propus sa sensibilizam opinia publica cu privire la ce a insemnat Vrancea in Primul Razboi mondial si cauza noastra legata de intregirea

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Adevarul ]

Concurs pe teme ecologice pentru prescolari si scolarii mici

Marti, 17 Mai 2016, ora 17:41

Concurs pe teme ecologice pentru prescolari si scolarii miciGradinita nr 1 Focsani a gazduit, zilele trecute, concursul si simpozionul "Terra, suntem copiii tai!", activitati finale in proiectul national pe teme ecologice, aflat la a VII-a editie.

La expozitia - concurs au participat cu lucrari de desen, pictura, colaj, fotografie, afis, obiecte realizate din deseuri, elevi din scoli, licee si gradinite din judetul nostru, dar si din peste 20 de judete si municipiul Bucuresti. Elevi de la Scoala "Nicolae Iorga" au prezentat lucrari insotite de

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Olimpicii vranceni, premiati de inspectorii scolari

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 06:38

Cateva sute de elevi vranceni, care au participat la diferite olimpiade si concursuri, au fost premiati ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Primii au fost premiati elevii care au participat la etapa judeteana a olimpiadelor si concursurilor scolare specifice disciplinelor limba si literatura romana, limba latina si limba neogreaca. Este vorba de elevi de clasele V-XII, care au participat pe parcursul anului scolar la Olimpiada de lingvistica, Olimpiada de lectura - Lectura ca abilitate de viata, Olimpiada de limba si literatura romana si Olimpiada Universul cunoasterii prin lectura. De asemenea, au fost premiati elevii care au participat la Olimpiada de limbi clasice - Limba latina, la Olimpiada de limba neogreaca si la Concursul national Cultura si spiritualitate romaneasca. Participantii au primit cate o diploma si o revista "Focsanii", editata de Primaria Focsani, care le-au fost inmanate de inspectorul scolar de limba romana Silvia Chelariu.
Dupa amiaza, au fost premiati mai multi copii de clasa a IV-a care au frecventat cursurile Centrului de excelenta, organizat la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Ei au sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, testarile finale la matematica si limba romana, iar ieri au fost premiati.
De asemenea, tot la sediul ISJ si tot ieri, au fost premiati si elevii care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiada de Geografie si la Concursul National de Geografie Terra, editia 2016.

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Teatrul, aceasta musca!

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 20:18

Teatrul, aceasta musca!Atunci cand ma aflu in preajma teatrului (nu a cladirii!), ma incearca o anume constiinta mecanica sa il gandesc. Si il gandesc, cand solemn, cand, mergand tantosa, cu capul in sus si cu gura deschisa, ca trecand prin mine, ca printr-o fereastra deschisa, neinvitat, apoi zburand inapoi, afara, trecand razant pe langa un copac, dupa ce mai intai a poposit direct pe marginea canii de cafea sub mustatile indiferente ale pisicii mele.

Perfect, imi zic, pana aici am descris o musca! Dar cred ca nu

Life Show / stiri Life Show38 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Targul de carte incepe joi la Sala Balada

Marti, 24 Mai 2016, ora 17:41

Targul de carte incepe joi la Sala BaladaCea de-a XI-a editie a Targului de carte va debuta joi, la Sala Balada din Focsani. Directorul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", Teodora Fintinaru, a prezentat luni, intr-o conferinta de presa, cele mai interesante momente ale unui targ ce se va desfasura sub tema "100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial".

Deschiderea targului va avea loc joi, in prezenta unui nume cunoscut, criticul literar si scriitorul Dan C. Mihaescu, si se va incheia duminica, cand la Focsani

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Ziarul de Vrancea ]

Terra, suntem copiii tai!

Sambata, 14 Mai 2016, ora 23:00

Terra, suntem copiii tai!Sambata, 14 mai, la Gradinita cu P.P. Nr.1 Focsani, au avut loc concursul si simpozionul ,,TERRA, SUNTEM COPIII TAI!" , activitati finale in proiectul national pe teme ecologice care se afla la a VII-a editie. La expozitia - concurs au participat cu lucrari de desen, pictura, colaj, fotografie, afis, obiecte realizate din deseuri elevi din scoli, licee si gradinite din judetul Vrancea si din peste 20 de judete si municipiul Bucuresti.

Invitati au fost profesori, elevi, parinti. Elevi de la

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Vrancea Media.ro ]

VIDEO si GALERIE FOTO : PSD Vrancea a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 07:44

VIDEO si GALERIE FOTO : PSD Vrancea a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri localiPartidul Social Democrat, organizatia Vrancea, a depus listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali. PSD Vrancea are candidati in toate cele 73 de localitati, respectiv 2 municipii, 3 orase si 68 de comune. Marian Oprisan va candida pentru inca un mandat de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, dar pentru ca legea a fost modificata, nu va mai candida direct pentru functia de presedinte, ci pe lista de consilieri judeteni, din cadrul carora va fi ales presedintele Consiliului Judetean Vrancea. Majoritatea candidatilor la functia de primar sunt deja edili sefi in functie, insa apar si nume noi. Un astfel de nume este Cristi Misaila, candidatul PSD la functia de primar al municipiului Focsani.

Organizatia Vrancea a PSD a depus aseara listele de candidati pentru functiile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali. PSD Vrancea are candidati in toate cele 73 de localitati vrancene, respectiv 2 municipii, 3 orase si 68 de comune. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan a venit aseara la Biroul Electoral Judetean insotit de candidatul la primaria municipiului Focsani, Cristi Misaila, de fostul prefect Nicusor Halici si de doi consilieri. Aceleasi persoane au fost prezente si la inregistrarea candidaturii la functia de primar a candidatului PSD, Cristi Misaila.
La iesirea din Biroul Electoral Judetean, Marian Oprisan a declarat ca nu a venit cu sustinatori la depunerea candidaturilor deoarece "noi nu ne ...

Life Show / stiri Actualitate746 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Carnavalul Personajelor", la Biblioteca pentru Copii

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 06:36

La Casa Corpului Didactic a avut loc, luni, simpozionul judetean "Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode" si Concursul Judetean "Carnavalul personajelor". Cele doua evenimente au fost organizate de profesoara pentru invatamant primar Luminita Mocanu, de la Scoala "Nicolae Iorga" din Focsani. La simpozion au participat cadre didactice de la scoala organizatoare, Scoala "Ion Basgan", Scoala "Alexandru Vlahuta", ambele din Focsani, Scoala "Alexandru Vlahuta" Gugesti, Gradinita nr. 1 si Gradinita nr.4 Focsani. "Lucrarile prezentate au fost publicate in Revista *Creativitatea elevilor cultivata prin diverse discipline si metode*", se arata intr-un comunicat de presa emis de reprezentantii Scolii "Nicolae Iorga".
Cat priveste concursul judetean "Carnavalul personajelor", acesta s-a desfasurat la Biblioteca Judeteana pentru copii din Focsani, pe 19 aprilie.
"La concurs, au interpretat piese de teatru si roluri muzicale copiii de la Scoala Gimnaziala *Nicolae Iorga* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Ion Basgan* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Alexandru Vlahuta* Focsani, de la Scoala Gimnaziala *Alexandru Vlahuta* Gugesti, de la Gradinita Nr. 1 - Focsani si de la Gradinita Nr.4 - Focsani. Doamnele bibliotecare, profesorii, parintii si bunicii micilor artisti au apreciat interpretarile copiilor, iar organizatoarea Luminita Mocanu i-a rasplatit cu diplome. Activitatile mentionate fac parte din Proiectul Judetean *Carnavalul Personajelor*, avizat de ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA! Un nou magazin Altex va fi inaugurat astazi la Focsani
Un nou magazin Altex se va deschide astazi in Focsani. Inaugurarea va avea loc la ora 10.00. ...
ULTIMA ORA: Scandal cu sabii si bate in bazarul auto din Focsani
Un scandal de proportii a izbucnit duminica dimineata in bazarul auto din Focsani. Pe fondul unor ...
Ce sanse are Victor Ponta in batalia cu Liviu Dragnea?
VIDEO preluat de pe canalul youtube HotNews Romania Vizionati si:Victor Ponta in direct la ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor