Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 105 (0.179 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Zeci de elevi gasiti in baruri si cafenele, cand ar fi trebuit sa fie la ore

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:38

Zeci de elevi au fost gasiti de politisti in baruri si cafenele, desi trebuiau sa fie la ore. Ieri, in intervalul orar 10.00-13.00, politistii au desfasurat o actiune ce a avut drept scop prevenirea absenteismului scolar, actiune la care au luat parte jandarmi si cadre didactice. "Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara pentru elevii din invatamantul preuniversitar, precum si examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, iar din verificarile efectuate se constata o tendinta de crestere a numarului de elevi care absenteaza de la cursuri, exista riscul ca acest fenomen sa conduca la inregistarea unor evenimente negative in care pot fi implicati elevii. Pe baza acestor considerente si in conformitate cu prevederile Planului National Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar, la data de 20.05.2015, intre orele 10.00-13.00, pe raza localitatilor urbane au fost organizate actiuni pentru prevenirea unor acte de violenta in zona unitatilor de invatamant, precum si a combaterii absenteismului scolar", se arata intr-o informare a IPJ Vrancea.
Echipele, formate din politisti de proximitate, jandarmi si cadre didactice, au verificat un numar de 43 baruri si cafenele, fiind depistati absetand de la cursuri 64 elevi, dintre care 50 numai in Focsani. Acestia au fost identificati si urmeaza sa fie intocmite informari catre ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Scolari de clasa a III-a, la etapa nationala a programului educational ECOlimpiada Elevilor

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 06:37

Elevii de clasa a III-a din noua scoli din Focsani si Adjud participa cu aproximativ 20 lucrari selectate in etapa nationala a programului educational ECOlimpiada Elevilor si intra in competitie cu peste 300 de elevi din alte 27 de judete din Romania. Pentru aceasta editie, elevii de clasa a III-a din judetul Vrancea care s-au inscris in ECOlimpiada Elevilor au realizat peste 400 de compuneri despre protejarea mediului inconjurator, iar pe cele mai bune le-au inregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro . Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa si, in urma unui proces de selectie, pe cea ma buna au nominalizat-o in ultima etapa a competitiei. "Astfel, "Ecologistii de maine", "S.O.S-NATURA!", "Recicland impreuna, vom reusi!" sunt doar o parte din cele aproximativ 20 lucrari semnate de elevii din Focsani si Adjud care merg mai departe in etapa nationala a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015. Toate compunerile pot fi descoperite accesand site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la sectiunea dedicata proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor si pot fi votate o singura data in perioada 23.04.2015 - 10.05.2015. De asemenea, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Eco-Rom Ambalaje - initiatorii proiectului - vor realiza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi ..

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ISJ Vrancea vrea SISTEM GERMAN pentru invatamantul profesional. Contracte intre patroni si elevi!

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 06:36

ISJ Vrancea vrea SISTEM GERMAN pentru invatamantul profesional. Contracte intre patroni si elevi!Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean propune aplicarea sistemului german pentru invatamantul profesional dual care a fost introdus la sfarsitul anului trecut. Subprefectul Cristi Misaila a cerut, ieri, conducerii Inspectoratului Scolar Judetean sa prezinte acest sistem agentilor economici vranceni. Invatamantul profesional in sistem dual se desfasoara pe baza de contract de munca incheiat intre elev si un agent economic, iar responsabilitatea privind pregatirea profesionala este partajata intre firma si unitatea de invatamant profesional si tehnic.
Acest sistem de invatamant asigura calificarea unui absolvent de invatamant obligatoriu intr-o meserie solicitata de un agent economic. Teoretic, noul sistem a fost introdus prin ordonanta de Guvern in decembrie 2014 si ar trebuie sa fie functional din noul an scolar. Ordonanta se afla acum in dezbateri la Parlament iar firmele si inspectoratele scolare asteapta sa vada forma finala a legii pentru a sti cum sa infiinteze noile clase.
Forma actuala a acestui sistem de invatamant ridica mai multe probleme, prezentate ieri la sedinta Comisiei de Dialog Social. Conducerea ISJ propune, in adresa trimisa catre Prefectura, imbunatatirea legislatiei pentru ca aceasta forma de invatamant sa isi atinga scopul si sa asigure pregatirea unui numar cat mai mare de specialisti de care au nevoie agentii economici.
Una dintre propuneri se refera la aplicarea sistemului german. De altfel, dupa cum a aratat inspectorul general scolar, Vasilica ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Elevii panceni au fost indemnati sa aleaga scoala, nu strada

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 06:35

GALERIE FOTO: Elevii panceni au fost indemnati sa aleaga scoala, nu stradaCasa Oraseneasca de Cultura Panciu a gazduit, ieri, dezbaterea cu tema "Alege scoala, nu strada!", organizata de Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", in cadrul Competitiei Nationale "Educatia iti da valoare". Aceasta a fost derulata de Junior Achievement in institutiile de invatamant din toata tara, pe parcursul saptamanii "Scoala Altfel". Evenimentul s-a desfasurat in parteneriat cu Primaria Orasului Panciu si a fost coordonat de profesorii Luminita Iliescu, Alina Luca, Eleonora Darmanescu si Ionut Chertif. El a avut ca grup tinta elevii claselor a VII-a si a VIII-a, care prezinta risc de abandon scolar, cu scopul de a fi atrasi catre scoala si de a fi orientati corect catre o profesie. In cadrul dezbaterii, a fost proiectat un scurt metraj, prin intermediul caruia echipa de proiect a urmarit sa le ofere copiilor motivatia necesara pentru a alege scoala, in detrimentul tentatiilor strazii.
La dezbatere au participat deputatul Ciprian Nica, primarul Iulian Nica, comandantul Politiei Orasului Panciu, comisarul-sef Teodor Dumitrache, Razvan Candrea, coordonator al Centrului Judetean de Prevenire Consiliere si Evaluare Antidrog Vrancea, Cornelia Crisan, inspector de specialitate din cadrul ANITP - Centrul Zonal Galati, comisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din IPJ Vrancea si Aurora Lefter, inspector de specialitate din cadrul ISJ Vrancea.
Acestia au subliniat rolul educatiei in formarea tinerei generatii si au indemnat elevii sa ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au fost afisate notele la simularea Evaluarii Nationale

Sambata, 07 Martie 2015, ora 06:37

Rezultatele obtinute de elevii claselor a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Nationala au fost afisate, vineri, la sediile unitatilor de invatamant din judet, fiind transmise apoi la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea.
Rezultatele la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Simularile au drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat.

Actualitate / stiri Actualitate214 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multi elevi de clasa I ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 06:36

Mai multi elevi de clasa I ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana133 de elevi vranceni, de clasa I, ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca manualele de pe care acestia invata, tiparite de editurile Litera si Siveco, sa fie retrase din scoli, dupa ce reprezentantii editurii Akademos au contestat in instanta ultima licitatie.
Intr-un comunicat se arata ca "Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a luat act de minuta sedintei de judecata din data de 26 martie 2015 a Curtii de Apel Bucuresti prin care se solutioneaza plangerea formulata de catre Asocierea Akademos Art S.R.L. - Agentie Difuzare Carte S.R.L. Respectiva plangere a avut ca obiect anularea comunicarii nr. 2.232/16.12.2014, a raportului procedurii si a tuturor actelor subsecvente, inclusiv a comunicarilor prin care ceilalti participanti au fost declarati castigatori la licitatia pentru achizitia de manuale organizata de Centrul National de Evaluare si Examinare, dar si reevaluarea ofertelor. Prin urmare, MECS va dispune toate masurile legale care se impun dupa ce va primi comunicarea hotararii motivate a instantei de judecata".
La nivelul judetului Vrancea doar 133 de elevi de clasa I, din cei 3.405 existenti, studiaza de pe aceste manuale. Inspectorul scolar general Vasilica Zaharia a spus ca, momentan, nu a primit nicio informare de la Ministerul Educatiei in legatura cu aceste manuale, motiv pentru care nu va fi luata nicio decizie. "Nu am primit nicio o adresa de la minister care sa ne zica ce sa facem cu ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mesaje antidrog de la elevii LPS

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:36

Mesaje antidrog de la elevii LPSElevii Liceului cu Program Sportiv din Focsani au realizat, in ultima luna, lucrari de grafica si pictura, care constituie mesaje privind prevenirea consumului de droguri. Asta dupa ce, pe 19 februarie, unitatea de invatamant a fost gazda unei activitati de informare si sensibilizare a elevilor cu privire la riscul consumului de substante interzise, avand ca tema "Impreuna pentru un sport curat".
Lucrarile de grafica si pictura au fost realizate in cadrul orelor de Educatie plastica si Educatie vizuala, ele fiind, in prezent, expuse pe holurile liceului. "Scopul acestei actiuni este acela de a constientiza elevii de riscul consumului de substante interzise si de a transmite un mesaj colegilor din generatia lor. Cele mai bune lucrari vor fi trimise la concursul national *Mesajul meu antidrog*, organizat de Agentia Nationala Antidrog. Activitatea a fost coordonata de profesoara de educatie plastica Ostafi Olga, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv, profesorul Agrigoroaiei Ionel, si de coordonatorul de programe scolare si extrascolare educative, profesoara Ilie Ionela, in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Vrancea si Agentia Nationala Antidrog", se arata intr-o informare transmisa de profesoara Olga Ostafi.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martie

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 06:35

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martieMinisterul Educatiei a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2014-2015 sa se desfasoare in zilele de 23, 24 si 25 februarie (Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 si 6 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a). "Nu au fost alte simulari la nivelul judetului pana acum. Acestea se vor tine conform calendarului stabilit de minister. Rolul acestor simulari este, daca pot spune asa, un fel de radiografie la acel moment pentru toti elevii, pentru a vedea care este nivelul de pregatire in vederea sustinerii examenelor. In functie de rezultatele pe care le vor obtine, vor trebui sa se pregateasca mai mult acolo unde sunt deficitari. Se vor desfasura in concordanta cu metodologia stabilita de minister si vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli in parte", a spus Vasilica Zaharia, inspector general in cadrul ISJ Vrancea.
Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba si literatura romana (23 februarie), Matematica (24 februarie) si Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (25 februarie). Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie. Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a are urmatorul calendar: Limba si literatura romana (2 martie), Limba si literatura materna (3 martie), proba ...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul Cuza, in topul "scolilor gimnaziale" din judetul Vrancea

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:37

Colegiul National "Al. I. Cuza" a fost cea mai buna institutie de invatamant din Vrancea in anul scolar 2013-2014, in ceea ce priveste clasele V-VIII. Pe site-ul Ministerului Educatiei este postat un clasament al scolilor vrancene, realizat dupa examenele de Evaluare Nationala de anul trecut. Ministerul a facut acest top comparand media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obtinute la Evaluarea Nationala de elevii care au terminat clasa a VIII-a.
Potrivit statisticii ministerului, pe primul loc s-a situat Colegiul National Cuza, pe locul II Scoala Gimnaziala nr.7, iar pe locul trei Colegiul National "Unirea", toate din Focsani. Pe locul IV s-a clasat Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, urmat de Scoala Gimnaziala din Golesti. Pe ultimul loc in clasamentul efectuat de Ministerul Educatiei se afla Scoala Gimnaziala "Ecaterina Teodoroiu" din Marasesti, inaintea sa fiind Scoala Gimnaziala din Maicanesti.
Potrivit Ministerului Educatiei, "analiza a relevat ca exista scoli la care, in medie, rezultatele la Evaluarea Nationala sunt mai bune decat cele obtinute pe parcursul anului scolar, ceea ce indica exigenta pe parcursul anului scolar si corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Exista insa si scoli la care rezultatele la Evaluarea Nationala au fost mult mai slabe decat cele obtinute, in medie, la clasa. Aceasta poate indica lipsa de exigenta, usurinta in acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decat sa dauneze elevilor care, in acest fel, ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

27 de scoli din Vrancea, evaluate de ARACIP

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 06:36

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar - ARACIP va evalua 27 de scoli din judetul Vrancea. Prima evaluata va fi Scoala Gimnaziala Dumbraveni. Din comisia de evaluare fac parte patru persoane, doua stabilite de ARACIP si doua din Vrancea, respectiv inspectorul scolar Ion Ionascu in calitate de observator si profesorul Ioan Negoiescu, de la Colegiul de Transporturi Auto din Focsani, in calitate de monitor.
Conform datelor furnizate de reprezentantii ISJ Vrancea, saptamana viitoare vor fi evaluate Scolile Golesti si Jitia, apoi cele din Cirligele si Mera, urmand ca in perioada 9-13 februarie sa fie evaluate scolile Bordeasca Veche si Birsesti, apoi Liceul Vidra si Scoala Bordesti, Scoala Gologanu si Nistoresti, Scoala 2 Marasesti si Naruja. In martie va fi evaluata Scoala Ploscuteni. In a doua etapa vor fi evaluate: Colegiul Tehnic Traian Vuia Focsani, scolile Pufesti, Slobozia Ciorasti, Straoane, Racoasa, Garoafa, nr.1 din Reghiu, Valea Sarii, Virtescoiu, Vizantea Livezi, Scoala Angela Gheorghiu Adjud, Gradinita 1 Obodesti si Gradinita 23 din Focsani.
La nivel national, ARACIP, implementeaza doua proiecte strategice "Educatie de calitate in scolile din mediul rural - ID 133316" si "Sprijinirea scolilor pentru cresterea calitatii serviciilor educationale -ID 138879", finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Aceste doua proiecte strategice au in vedere pilotarea de noi ...

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni de clasele a XII-a, pregatiti pentru Bac pe bani europeni

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:37

Peste 2 mii de elevi vranceni de clasele a XII-a vor beneficia, in acest an scolar, de un program de pregatire suplimentara pentru examenul de Bacalaureat, finantat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013, in cadrul proiectului "Sa ne pregatim pentru BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". In acest scop, 100 de profesori care predau discipline la care se sustin probe scrise la examenul de Bacalaureat si 42 de consilieri scolari de la liceele si colegiile din Vrancea au participat deja la cursurile de pregatire derulate in cadrul proiectului.
Proiectul este implementat dupa ce, in perioada octombrie-decembrie 2014, in doua unitati de invatamant de nivel liceal, respectiv Colegiul National "Unirea" si Colegiul Economic "M. Kogalniceanu" din Focsani, s-a derulat o activitate pilot, in care au fost implicati 300 de elevi, 15 experti in educatie (profesori care predau discipline pentru care se sustin probe scrise in cadrul examenului de bacalaureat) si 5 psihopedagogi. "Timp de trei luni, cei 300 de elevi inscrisi in grupul tinta pentru aceasta etapa a proiectului au luat parte la programul pilot, urmand ca derularea propriu-zisa a programului multiregional de educatie sa se desfasoare in perioada ianuarie - iunie 2015, in 18 unitati de invatamant de nivel liceal din judetul Vrancea. Sesiunile de pregatire au alternat cu sesiuni de consiliere psihopedagogica cu rol de suport in scopul orientarii scolare si ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de la Edmond Nicolau au discutat despre dopaj

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 09:37

Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani a fost gazda unei actiuni pe linie sportiva privind prevenirea dopajului. Sub genericul "Primii pasi pentru un sport curat!", s-a desfasurat o activitate educativa pe teme privind prevenirea si combaterea dopajului in sport. La intalnire au fost prezenti reprezentati ai Agentiei Nationale Antidoping, structura a Guvernului Romaniei, director general Valentina Alexandrescu, consilierele Adina Sandu si Oana Ilie din cadrul Compartimentului de Testare si Programe Social - Educative, alaturi de reprezentanti ai judetului Vrancea, lucratoare din politia Municipiului Focsani, un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea si Mariana Croitoru, judecator la Tribunalul Vrancea.
Scopul acestei intalniri a fost promovarea valorilor intrinseci ale sportului in vederea prevenirii si combaterii dopajului in sport. Elevilor li s-a prezentat in format Power Point natura si limitele beneficiilor sale, de la plantele etnobotanice, la droguri si doping. Cei prezenti le-au spus elevilor in discursul lor ce inseamna un sport curat, fara doping, ce inseamna o viata exemplara si sportiva si care este rolul nefast al consumului de droguri. Liceenii au primit pliante si carti, dar si bratari inscriptionate "Primii pasi pentru un sport curat!".
Intalnirea a fost facilitata de Ionel Ambrosie, inspector scolar de educatie fizica, care este profesor in aceasta unitate scolara. "Pe intregul mapamond se fac eforturi din partea ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Suplimentare bugetara pentru un proiect ERASMUS

Marti, 26 Mai 2015, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea va suplimenta cu 10 mii de lei, in urma rectificarii bugetului propriu, suma alocata proiectului "Tehnologia informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera". Rectificarea bugetului va fi facuta astazi, in sedinta. Administratia judeteana va participa cu 50 de mii de lei la acest proiect, valoarea totala fiind de 564.952 lei. Perioada de implementare este de 24 de luni. Proiectul propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea in cariera a elevilor. "Conform acestui contract de finantare, judetului Vrancea ii revine spre finantare suma de 50 mii lei, din care in anul 2015 suma de 39 mii lei, cu zece mii mai mult decat a fost cuprins in bugetul initial", se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.
Consiliul Judetean Vrancea are in derulare proiectul "Tehnologia Informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera". Administratia judeteana a depus in data de 30 martie 2014 proiectul "Tehnologia informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera", in cadrul programului ERASMUS+. Acesta isi propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea in cariera a elevilor, dezvoltarea unor resurse educationale deschise si a unor documente specifice activitatilor de consiliere in cariera si a unor instrumente digitale de autoevaluare, pe care elevii le pot utiliza in activitati de orientare si consiliere in cariera. Scopul proiectului este dezvoltarea institutionala a Centrului Judetean de Resurse si ...

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Liceenii vranceni, invitati sa participe la un concurs spatial

Luni, 25 Mai 2015, ora 06:36

Agentia Spatiala Romana (ROSA) ii invita pe elevii de liceu din Vrancea, dar si pe cei din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati si Tulcea, sa se inscrie la Competitia Nationala de Rovere Exo-RO, organizata cu Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala - ESERO Romania. Evenimentul marcheaza 20 de ani de la reorganizarea ROSA si are scopul de a trezi interesul tinerilor fata de domeniul spatial, de a creste calitatea invatamantului prin formarea de competente profesionale si, nu in ultimul rand, de a incuraja viitorii oameni de stiinta.
Competitia se va desfasura in perioada mai - septembrie 2015 si este deschisa tuturor elevilor de liceu care urmeaza cursurile la zi ale institutiilor de invatamant din Romania si care au varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani in momentul inscrierii in concurs. "Elevii pot participa la concurs in echipe mixte (fete si baieti) de cate trei, provenind din aceeasi institutie de invatamant, coordonati de catre un profesor de stiinte. Acestia vor primi misiunea de a construi un rover de dimensiuni mici, organizatorii urmarind sa testeze cunostintele practice din domeniile STEM ale elevilor. Proiectele lor vor fi construite urmand obiectivele unui robot de explorare planetara, care va fi proiectat astfel incat sa indeplineasca atat misiunea principala, cat si pe cea secundara a competitiei. Misiunea stiintifica principala - obligatorie pentru fiecare echipa - consta in deplasarea teleghidata a roverului pana la un punct fix, facandu-se ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Ministrul Educatiei a promis sprijin pentru modernizarea scolilor din Vrancea

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 06:36

In cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cimpeanu a anuntat ca, in judetul Vrancea, dintr-un total de 512 unitati de invatamant preuniversitar cu si fara personalitate juridica, 287 nu au autorizatii sanitare de functionare.
Ministrul Cimpeanu a dat asigurari ca, in perioada urmatoare, vor fi oferite resurse financiare pentru reabilitatea scolilor, pentru ca procentul scolilor fara autorizatie sanitara de functionare sa scada considerabil. "Am avut o intalnire cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Vrancea si cu o parte din directorii unitatilor de invatamant preunivesitar. A fost prezentata situatia invatamantului preunivesitar la nivelul judetului Vrancea, dar am avut si ocazia sa primesc o serie de idei si sa interactionez intr-o maniera nemijlocita cu scolile din judetul Vrancea. Am prezentat, din pacate, recordul pe care il inregistreaza judetul Vrancea, fiind judetul cu numarul cel mai mare de scoli fara autorizatie sanitara de functionare. Din totalul de 512 unitati de invatamant preuniversitar cu si fara personalitate juridica, un numar de 287 de scoli nu au autorizatie sanitara de functionare. Este un procent de peste 50% al scolilor fara autorizatie sanitara de functioare. Este cel mai mare procent de la nivel national. Din totalul de 2.522 de scoli fara autorizatie sanitara din tara, 287 se gasesc in Vrancea. La ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi vranceni la programul educational ECOlimpiada Elevilor

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 06:36

Elevi vranceni la programul educational ECOlimpiada ElevilorPeste 400 de elevi de clasa a III-a din judetul nostru s-au inscris deja la editia de anul acesta a Competitiei "ECOlimpiada Elevilor" si au solicitat auxiliarul curricular "Invatam sa reciclam ambalaje". Competitia face parte din proiectul educational organizat pentru al treilea an consecutiv de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. "In urmatoarea perioada, sub indrumarea profesorilor, toti cei 403 elevi de clasa a III-a din judetul Vrancea inscrisi in ECOlimpiada Elevilor, Editia a III-a, vor parcurge manualul *Invatam sa reciclam ambalajele*, iar la final vor realiza o lucrare scrisa cu principalele invataturi deprinse din auxiliar. Aceste compuneri vor fi notate de catre invatatorii de la clasa, care vor nominaliza cea mai buna lucrare in etapa finala a competitiei, inregistrand-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentatii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Eco-Rom Ambalaje realizeaza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. Totodata, compunerile pot fi evaluate si prin vot unic, in perioada 20 aprilie - 10 mai 2015. La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi premiati", se precizeaza in comunicatul de presa trimis redactiei noastre.
Manualul educational este oferit gratuit in scoli de initiatorii proiectului, cu scopul de a intampina elevii cu ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ultima zi pentru intocmirea dosarelor in vederea obtinerii gradatiilor de merit

Vineri, 20 Martie 2015, ora 06:36

Profesorii cu rezultate de exceptie la catedra vor beneficia si anul acesta de gradatii de merit. Calendarul obtinerii acestor gradatii a fost modificat de Ministerul Educatiei. Astfel, pana astazi, cadrele didactice trebuiau sa-si intocmeasca dosarele si sa obtina avizele de la nivelul unitatilor de invatamant. De luni, 23 martie, si pana pe 31 martie, cadrele didactice isi pot depune dosarele, care trebuie sa contina documentele justificative privind activitatea candidatului, la secretariatul/ registratura Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. In perioada 1-22 aprilie va avea loc analiza dosarelor de catre inspectorul scolar care coordoneaza disciplina, cu consultarea consiliului consultativ, si elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului in specialitate. In perioada 23 aprilie-13 mai va avea loc verificarea dosarelor si acordarea punctajelor de catre comisia de evaluare. In perioada 14-15 mai trebuie aprobata lista cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii, de consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
Afisarea listei cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii la avizierul inspectoratului scolar trebuie facuta pana pe 18 mai, iar depunerea contestatiilor asupra punctajului acordat se va putea face pe 19 si 20 mai. Solutionarea contestatiilor de catre comisia de contestatii se va face in perioada 21-25 mai, iar stabilirea ponderii gradatiilor de merit pe categorii de personal, precum si pe discipline de invatamant in cadrul ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inspectorii scolari trag primele concluzii in proiectul "Sa ne pregatim de BAC!"

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:36

In sala de conferinte a Restaurantului Intim va avea loc, joi, vineri si sambata, conferinta de diseminare a concluziilor obtinute dupa etapa de pilotare a proiectului POSDRU "Sa ne pregatim de BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". "Conferinta de diseminare, prin agenda sa, urmareste prezentarea rezultatelor obtinute, in etapa de pilotare, de catre elevii de la Colegiul National *Unirea* si Colegiul Economic *Mihail Kogalniceanu*, implicati in aceasta activitate, precum si a masurilor ce se impun pentru derularea eficienta a programului multiregional de educatie in cele 18 unitati de invatamant de nivel liceal din judetul Vrancea, care fac parte din grupul tinta al proiectului", se arata intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Reprezentantii ISJ spun ca obiectivul general al acestui proiect il reprezinta sprijinirea dezvoltarii si evaluarii sistematice a procesului de formare a competentelor-cheie pentru 4.100 de elevi din invatamantul liceal, in vederea sustinerii si promovarii cu succes a examenului de bacalaureat. Obiectivele specifice sunt: cresterea eficientei procesului de formare a competentelor-cheie prin participarea activa a 4.100 de elevi din invatamantul liceal la proiectarea/ elaborarea/ testarea/ derularea unui program-pilot la nivel multiregional, de educatie tip "pregatire suplimentara"; dezvoltarea competentelor profesionale a 230 de persoane din sistemul ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Liceul de Arta din Focsani, castigator la concursul "Made for Europe"

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:36

GALERIE FOTO: Liceul de Arta din Focsani, castigator la concursul "Made for Europe"Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani este, in perioada 11-15 martie, gazda concursului national "Made for Europe", faza judeteana. Concursul vizeaza valorizarea si cresterea vizibilitatii produselor rezultate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare, stimuland creativitatea, inovatia si spiritul de competitie. La competitie participa produsele realizate de elevii de la Scoala Gimnaziala 3 Focsani, Liceul de Arte "Gheorghe Tattarescu" Focsani si Colegiul Tehnic "Gheorghe Bals" Adjud, in cadrul programelor Comenius, Leonardo da Vinci si Tineret in actiune.
Vineri a avut loc evaluarea produselor inscrise in concurs de catre o comisie desemnata de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Expozitia de la unitatea de invatamant cuprinde afise, pliante, albume foto, brosura - catalog produse, site web, CD/DVD-uri, panouri de prezentare, machete, produse hand made si este deschisa publicului larg.
Faza judeteana a concursului national "Made for Europe" editia 2015 a fost castigata de produsele finale realizate de elevii Liceului de Arta "Gheorghe Tattarescu" din Focsani, care vor participa la faza nationala a concursului ce va avea loc la Arad, in perioada 6-9 aprilie 2015. "Prin proiectele de parteneriat european scolile din judetul Vrancea au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti", au declarat organizatorii. Concursul "Made for Europe", ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2.400 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:36

Peste 2.400 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, in doua saptamani. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, pana pe 6 martie inclusiv, in Vrancea au fost inscrisi 2.403 elevi, dintre care 2.030 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015 si 373 de copii care vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare continua pana vineri, 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana maine, 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate de catre comisia nationala cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. Copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul ..

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape 1.700 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:37

Aproximativ 1.700 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, pana luni, 2 martie, la nivelul judetului au fost inscrisi in clasa pregatitoare 1.696 de elevi.
Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 august se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate, de catre comisia nationala, cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 si 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. Copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 pot fi inscrisi direct in clasa ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape 1.500 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Luni, 02 Martie 2015, ora 09:36

Aproximativ 1.500 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, saptamana trecuta. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, in primele 5 zile de la debutul inscrierilor in clasa pregatitoare, in Vrancea au fost inscrisi 1.441 de elevi, dintre care 1.258 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015, iar 183 de copii vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate, de catre comisia nationala, cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 si 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Programe de prevenire a talhariilor si infractiunilor juvenile

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:37

Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea (IPJ) va derula in perioada 1 martie-31 decembrie 2015 Programul de prevenire a infractiunilor de talharie. Acesta este parte componenta a unui program national numit "Prevenirea infractiunilor contra patrimoniului". Proiectul a fost prezentat in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Vrancea (ATOP), care a avut loc joi. Programul are ca motivatie nevoia de a proteja viata, sanatatea si integritatea fizica a persoanei ca valori fundamentale ale oricarei democratii.
In anul 2014, la nivelul judetului au fost sesizate un numar de 61 de fapte de talharie, din care 40 au fost in mediul urban, iar restul de 21 in mediul rural. Talhariile au fost comise preponderent pe strada si in scarile blocurilor de locuinte, dar si in incintele caselor de schimb valutar sau ale societatilor comerciale. "*Punctele negre* din municipiul Focsani sunt zona Autogarii, zonele Bazar si Bahne. Majoritatea infractiunilor au fost savarsite pe timpul zilei si au fost comise prin smulgere (bijuterii sau obiecte). Prin implementarea proiectului se doreste diminuarea riscului infractional in randul grupurilor tinta privind infractiunile de talharie in judetul Vrancea si cresterea capacitatii operative a structurilor de politie. Parteneri ai IPJ in desfasurarea acestui program vor fi Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea si Politia Locala", se arata intr-un comunicat remis presei de ATOP Vrancea.
Pentru cresterea capacitatii operative a ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape o mie de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:37

Aproape o mie de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoareAproximativ 1.000 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, in trei zile. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, in primele 3 zile de la debutul inscrierilor in clasa pregatitoare, in Vrancea au fost inscrisi 995 de elevi, dintre care 899 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015 si 96 de copii vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare.
In 16 martie vor fi procesate de catre comisia nationala cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: "Primii pasi pentru un sport curat" s-au facut la LPS

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:37

GALERIE FOTO: "Primii pasi pentru un sport curat" s-au facut la LPSLiceul cu Program Sportiv a gazduit, zilele trecute, o activitate de sensibilizare si constientizare a tinerilor cu privire la riscurile consumului de substante de orice fel. Actiunea, intitulata "Primii pasi pentru un sport curat!", avand drept scop principal promovarea valorilor intrinseci ale sportului in vederea prevenirii si combaterii dopajului, s-a desfasurat in prezenta reprezentatilor Agentiei Nationale Antidrog Adina Sandu si Maria Ilie, Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea Razvan Candrea, Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea inspector principal Crina Toader, Politiei de Proximitate Adina Esanu si Tribunalului Vrancea judecator Mariana Croitoru.
"Celor 235 de elevi prezenti li s-au prezentat atat materiale video, cat si afise cu privire la pericolul la care sunt expusi in fata substantelor interzise. Cele 23 de cadre didactice ale liceului, dintre care si profesori diriginti, au promis ca vor continua sa deruleze astfel de actiuni de preventie si in cadrul orelor de dirigentie, dar si printr-o stransa legatura cu parintii. De asemenea, activitatea va continua in cadrul orelor de educatie plastica, unde elevii vor realiza desene sub indrumarea doamnei profespr Ostafi Olga. In incheiere, domnul director adjunct, Agrigoroaiei Ionel, a adaugat ca va continua sa deruleze tot atat de multe activitati de prevenire cate vor fi necesare, astfel incat sa nu mai avem de-a face cu asemena situatii, iar tinerii nostri sa adopte un stil de viata ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!"

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:37

Elevii sunt invitati sa participe la XII-a editie a concursului "Mesajul meu antidrog", un proiect national de traditie al Agentiei Nationale Antidrog. Anul acesta sloganul este "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!" .
La nivel local, specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea vor derula mai multe activitati in liceele si scoli gimnaziale din judet. Scopul activitatilor il constituie mentinerea la un nivel scazut a consumului de droguri, precum si reducerea cazurilor de noi consumatori in randul populatiei din invatamantul preuniversitar. Beneficiarii directi ai acestui concurs sunt elevii, iar cei indirecti profesorii, familiile copiilor, prietenii, societatea in general.
Sectiunile editiei a XII-a a concursului sunt: eseu literar; film de scurt metraj, spot; arte vizuale; sport. Potrivit reprezentantilor CPECA Vrancea, anul acesta, etapele concursului sunt urmatoarele: februarie - martie: promovarea in mediul scolar; martie - aprilie: desfasurarea etapei judetene, colectarea lucrarilor participante la concurs; mai: evaluarea lucrarilor si premierea castigatorilor etapei judetene a concursului, transmiterea lucrarilor care au obtinut premiul I la faza judeteana catre Agentia Nationala Antidrog; iunie: premierea castigatorilor etapei judetene a concursului, evaluarea lucrarilor la nivel national, stabilirea castigatorilor pentru fiecare sectiune.
In 2014, la faza nationala a concursului, Mihai Hascu, elev al Colegiului Tehnic ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea Nationala

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:12

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea NationalaIn urma recorectarii lucrarilor elevilor care au contestat notele la Limba si literatura romana si la Matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, procentul de promovare la nivelul judetului Vrancea este de 71,69%. Au fost depuse 316 contestatii din care admise 208 - 91 la limba romana si 17 la matematica. Initial, inainte de contestatii, procentul de promovare la Vrancea a fost 71,62%

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Nationala AICI

STATISTICA FINALA pe unitati de invatamant AICI

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 5

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 05:06

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 571,62 la suta dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut examenul de Evaluare Nationala au obtinut medii peste 5. Sapte dintre ei au media 10, spre deosebire de anul trecut cand 22 de absolventi au luat 10 pe linie. Potrivit statisticii, la limba romana au fost luate 27 de note de 10, iar la matematica 75. In opt unitati de invatamant din judet mediile sunt, in proportie de suta la suta, mai mari de 5.

Actualitate / stiri Actualitate174 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a IV-a: Subiecte usoare si prezenta buna la testele de evaluare nationala

Joi, 29 Mai 2014, ora 06:09

Elevii de clasa a IV-a au sustinut ieri, in premiera, prima proba din cadrul testelor de Evaluare Nationala, la limba romana. Examenul s-a desfasurat fara incidente, cu prezenta buna si cu respectarea metodologiei, dupa cum au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. "A fost o experienta noua pentru colegii din teritoriu, dar eu spun ca s-au descurcat bine cu totii. Subiectele au avut un nivel mult mai usor decat ne-am fi asteptat. S-a pus accent pe intelegerea textului citit, asa cum ne si asteptam. Descarcarea subiectelor s-a realizat conform metodologiei si procedurilor. Din cate am vazut, au fost doar cazuri izolate unde copiii au absentat. Maine (astazi- n.r.) va fi proba la matematica si sper sa fie fara emotii si fara stres", a spus Aurora Lefter, inspector invatamant special, care se ocupa de aceste testari.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea Livezi

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 05:06

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea LiveziUn barbat de 52 de ani, din comuna Vizantea Livezi, a fost gasit mort, la o distanta de aproximativ 6 kilometri de localitate. Initial s-a spus ca el ar fi fost omorat de urs, apoi primarul Fanica Ciubotaru a precizat ca a fost atacat de un porc mistret.

Nenorocirea s-a produs ieri. Impreuna cu doi barbati, Ion Stoica a mers cu animalele la camp. Doua capre s-au indepartat, moment in care omul a mers dupa ele pentru a le aduce inapoi. Dupa aproximativ doua ore, insotitorii lui Ion Stoica au realizat ca s-a intamplat ceva cu acesta, asa ca au pornit in cautarea lui. L-au gasit mort, intr-o vale.

"Barbatul este din satul Vizantea Razaseasca si a fost gasit decedat la deal, la odaie cum ii spunem noi, la o distanta de 5-6 kilometri de sat. El era cu animalele si mai erau alte doua persoane. A coborat intr-o vale dupa capre, iar ceilalti doi au plecat. Dupa vreo doua ore si-au dat seama ca nu a mai venit si au plecat dupa el. Asa l-au gasit mort si pe el, si pe caine. Din ce mi-au spus cei care au coborat de acolo, se pare ca a fost atacat de un porc mistret. Ar avea o rana la picioare, cel mai probabil i-a rupt artera femurala. A venit si criminalistica de la Focsani si au urcat acolo unde a fost gasit cu totii, pentru cercetari. Se pare ca e vorba de porc mistret, nu de urs, asa cum s-a crezut initial", ne-a spus Fanica Ciubotaru, primarul comunei Vizantea Livezi.

Aseara, in jurul orei 18.00, cercetarile erau in plina desfasurare, dupa care, trupul neinsufletit al ...

Actualitate / stiri Actualitate159 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   Ultima
Cele mai citite stiri
Tanar militar, MORT dupa ce a lovit cu masina un cal, apoi s-a rasturnat intr-un sant
Un tanar militar, in varsta de 29 de ani, din comuna Soveja, si-a pierdut viata in noaptea de ...
MiniOlimpiada de limba si literatura romana la Liceul Pedagogic
Cadrele didactice din invatamantul primar de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani vor organiza, ...
ULTIMA ORA! Microbuz acrosat de o remorca! Cinci persoane au fost ranite
Un microbuz care efectueaza transport persoane pe ruta Focsani-Odobesti a fost implicat astazi, in ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook