Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 279 (0.296 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Examenul de Bacalaureat incepe in februarie; manualul unic si corectura online a tezelor de la examenele nationale ar putea fi introduse in 2018

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:35

Anul 2017 a fost pentru sistemul de invatamant din Romania unul al propunerilor, facute de conducerea Ministerului Educatiei Nationale (MEN). Cele mai discutate proiecte vizeaza introducerea unui manual unic, corectura tezelor de la examenele nationale, respectiv titularizarea, definitivatul, bacalaureatul si evaluarea nationala de la clasa a VIII-a, sa fie facuta on line, fara sa mai fie nevoie ca profesorii sa mearga intr-un centru de evaluare, iar lucrarile sa fie transportate acolo.
Primul mare scandal din 2017 a fost legat de un ordin de ministru potrivit caruia toate materialele didactice auxiliare nu mai erau valabile incepand cu luna august, masura luata de MEN fiind criticata de reprezentantii editurilor. Scandalul auxiliarelor a urmat dupa ce MEN a introdus manual pentru ora de educatie fizica si sport la clasa a V-a. Acesta a fost de altfel si singurul manual gasit de elevii de clasa a V-a pe bancile scolii la inceput de an scolar, fiindca la celelalte discipline manualele nu fusesera tiparite din cauza cotestatiilor depuse de edituri. Elevii de clasa a V-a au fost nevoiti sa invete dupa un compendiu, care asigura suportul pentru programa scolara.

Manual unic pentru fiecare materie

Exista posibilitatea ca incepand cu anul scolar 2018-2019, elevii sa aiba pe banci cate un manual unic la fiecare materie, tiparit de editura MEN. Desi numerosi profesori si experti in educatie s-au declarat impotriva acestei modificari, Guvernul a aprobat in luna decembrie a anului ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cinci elevi vranceni, calificati la faza nationala a olimpiadei de lingvistica

Joi, 01 Februarie 2018, ora 06:36

Cinci elevi de la mai multe clase vor reprezenta judetul Vrancea la olimpiada de lingvistica "SOLOMON MARCUS". Mentionam faptul ca etapa judeteana din acest an s-a incheiat, desemnandu-si castigatorii si, implicit, elevii care vor reprezenta Vrancea la faza nationala.
Astfel, la sectiunea antrenament, Andreea Stancu, eleva in clasa a V-a la Colegiul National Unirea Focsani, va reprezenta judetul Vrancea la faza nationala. Andreea Stancu este indrumata de profesoara Maria Zgabardici. Profesoara Maria Zgabardici il va pregati pentru faza nationala si pe Alexandru Ariton, de la clasa a VIII-a. La sectiunea performanta, trei elevi de la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Focsani vor merge la faza nationala a olimpiadei de lingvistica. Acestia sunt: Maria Vidrasc, clasa a XII-a (prof. indrumator Chelariu Silvia-Ofelia), Andra - Ionelia Nastasa, clasa a XII-a (prof. indrumator Marcu Livia), Tudor Dodoiu, clasa a XII-a (prof. indrumator Chelariu Silvia-Ofelia). "Vrancea va fi reprezentata la etapa nationala de 5 participanti, pentru ca, la editia din anul scolar precedent, cuzista Badarau Diana, de la clasa a V-a, coordonata de profesorii Livia Marcu si Tiberiu Oprea, a obtinut premiul al III-lea, ceea ce constituie un bonus de 1 loc in ceea ce priveste norma de reprezentare a judetului la etapa nationala a olimpiadei din acest an", a transmis profesoara Teodora Bentz, inspector scolar de limba si literatura romana, organizatorul olimpiadei.
Potrivit informatiilor furnizate de ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Liceele din Vrancea pot deveni Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:35

Reprezentantii liceelor care vor ca unitatile sa devina Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei (CETI) trebuie sa stie ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a aprobat criteriile de selectie. Transformarea in astfel de centre are loc in cadrul proiectului "Promovarea si sustinerea excelentei in educatie prin dezvoltarea competentelor in disciplina Tehnologia Informatiei". Proiectul are ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performante inalte (profil matematica - informatica), prin infiintarea si operationalizarea a 60 de Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei, la nivel national. Prin intermediul acestui proiect, derulat de MEN cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de cate un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante si o tabla interactiva.
Procesul de selectie este deschis unitatilor scolare din sistemul public de invatamant, care pot asigura conditii optime pentru functionarea unor astfel de centre. Pentru a fi eligibila, o unitate scolara interesata trebuie sa transmita Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ) o scrisoare de intentie prin care isi asuma: un program deschis de cel putin 10 ore/saptamana adresat copiilor din comunitate interesati sa participe la activitati, pe o durata de cel putin doi ani de la data punerii in functiune a centrului. Activitatile vor implica in mod direct copiii, iar inspectoratele scolare judetene vor aduce la ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesoara Silvia Chelariu a pierdut procesul cu ISJ Vrancea la Curtea de Apel Galati

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 06:35

Profesoara Silvia Chelariu este pe punctul de a pleca din Inspectorul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dupa ce a pierdut definitiv la Curtea de Apel Galati procesul pentru functia de inspector de limba si literatura romana. ISJ a demis-o in luna martie ca urmare a modului de organizare a olimpiadei de limba romana din 25 februarie 2017, cand au fost modificate notele a doi elevi. In luna iulie, Silvia Chelariu a revenit in functie printr-o sentinta a Tribunalului Vrancea, care nu a fost insa definitiva si a fost atacata de ISJ la Curtea de Apel Galati. "Respinge exceptia nulitatii recursului recurentei parate, invocata de intimata reclamanta. Admite recursul declarat de parata. Caseaza in parte sentinta atacata si, in consecinta: Respinge ca nefondata cererea reclamantei privind suspendarea executarii Deciziilor nr. 722/24.03.2017 si nr. 741/29.03.2017 emise de parata. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei recurate si inlatura dispozitiile contrare prezentei decizii. Definitiva", se arata in decizia instantei din Galati, din 18 decembrie 2017, publicata pe portalul acesteia.
Deciziile nr. 722 si 741 sunt cele prin care a fost demisa Silvia Chelariu. Acestea au fost suspendate de Tribunalul Vrancea, insa Curtea de Apel Galati a dat acum dreptate ISJ. La ora actuala, este o chestiune de timp pana cand Silvia Chelariu va parasi Inspectoratul Scolar. Reamintim ca olimpiada de limba si literatura romana din data de 25 februarie 2017 a dus la declansarea unui scandal care a ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Membrii SLI Vrancea, nemultumiti de sumele alocate pentru plata salariilor castigate in instanta

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 06:36

Cadrele didactice din Vrancea sunt nemultumite de sumele alocate de Guvern pentru restantele salariale ce trebuie achitate in urma hotararilor judecatoresti. "Nu suntem multumiti de sumele alocate de Guvern pentru ca in Vrancea nu se acopera decat 60% din hotararile judecatoresti. Sa vedem reactiile colegilor si daca acestia vor decide, vom stabili si un calendar al protestelor", ne-a declarat invatatorul Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea.
Potrivit informatiilor furnizate de acesta, profesorii ar trebui sa intre in posesia banilor pana pe 31 decembrie, fiind cuprinsi in bugetul pentru 2017. Este posibil ca sumele sa mai creasca la nivelul judetului, deoarece Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) centralizeaza toate datele, iar banii in plus vor fi alocati tot pentru plata sumelor restante.
Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a spus de mai multe ori ca se fac eforturi pentru plata sumelor restante, dar penalizarile nu intra in calculele din acest an. Guvernul va aloca 550 milioane lei pentru plata restantelor provenite din hotarari judecatoresti catre cadrele didactice din sistemul preuniversitar si 50 milioane lei pentru cele din sistemul universitar.
O alta nemultumire a cadrelor didactice este legata de faptul ca anumite sporuri, precum cel de dirigentie sau cel pentru mediul rural, sunt calculate la salariul din 2016 si nu la cel din 1 ianuarie 2017, care are o majorare de 15 procente.

Profesorii vor sa iasa la pensie cu 3 ani mai devreme, fara penalizari

FSLI ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilor

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 06:35

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilorScaderea numarului de elevi, rezultatele slabe la admiterea in clasa a IX-a, precum si animozitatile dintre fostii si actualii directori sau intre directori si cadre didactice au fost subiecte discutate ieri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). A fost o sedinta a reprezentantilor ISJ cu directorii unitatilor de invatamant din judet, ocazie cu care a fost prezentat si raportul de activitate al inspectoratului pe anul scolar 2016-2017, de catre seful institutiei, profesorul Dorin Cristea.
Astfel, din cele spuse de Dorin Cristea aflam ca majoritatea directorilor de scoli au inaintat rapoarte de activitate catre ISJ, fiind multumiti de activitatile derulate in unitatile pe care le conduc. "Stiu ca majoritatea dintre dumneavoastra nu ati stat degeaba si ati realizat planurile manageriale, ati realizat consiliile profesorale si ati dezbatut tot ce ati realizat in ultimul an scolar. In cele mai multe cazuri, ati fost multumiti de activitatea din unitatile scolare pe care le coordonati. Ma bucur ca aveti multe realizari, ceea ce m-a determinat si pe mine sa scriu in raport despre felul in care dumneavoastra ati contribuit la ridicarea invatamantului vrancean, la standarde foarte inalte", a spus Dorin Cristea.
El a facut o prezentare succinta a raportului pe anul scolar trecut si a planului operational al ISJ Vrancea. De asemenea, a vorbit despre ceea ce trebuie facut in continuare pentru ca lucrurile sa conduca invatamantul vrancean pe un loc fruntas la nivel ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CRIZA mare de personal! Sefii Politiei, Jandarmeriei si ISU Vrancea fac apel pentru inscrierea la scolile postliceale

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 06:40

Conducerile IPJ Vrancea, IJJ Vrancea si ISU Vrancea au sustinut ieri, la sediul Institutiei Prefectului, o conferinta de presa privind admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I. La conferinta a luat parte si prefectul Sorin Hornea.
Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea, inspector-sef Remus Nica, a prezentat in cadrul conferintei conditiile de recrutare a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a agentilor de politie de frontiera in sesiunea ianuarie 2018. Acesta a mentionat ca deficitul de personal din cadrul IPJ Vrancea se datoreaza pensionarii din ultimii 2 ani a foarte multor politisti cu experienta, la indeplinirea varstei si a conditiilor legale de pensie. Potrivit acestuia, in prezent, IPJ Vrancea are un deficit de personal de 29% in randul ofiterilor de politie si un deficit de 17% in randul agentilor de politie. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a hotarat suplimentarea numarului de locuri la scolile de agenti de politie in anul 2018 si organizarea unui concurs de admitere la scolile de agenti de politie in sesiunea ianuarie 2018. Candidatii care promoveaza examenul de admitere vor parcurge 1 an de studiu la unitatea de invatamant aleasa.
Inspectoratul de Politie al Judetului Vrancea, prin intermediul Serviciului resurse umane, desfasoara in aceasta perioada selectie de candidati pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a ...

Life Show / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi de la Cuza, premiati la concursul international "Ion Barbu - Dan Barbilian"

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 06:35

Trei elevi ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani au fost premiati la Concursul National cu participare internationala "Ion Barbu - Dan Barbilian". Astfel, la literatura, elevii Maria Fotache si Sebastian Docan au obtinut mentiuni, iar eleva Diana Badarau a primit premiul special. Mentionam faptul ca Diana Badarau este eleva in clasa a VII-a si este coordonata de profesor dr. Livia Marcu. Sebastian Docan, de la clasa a XI-a, si Maria Fotache, de la clasa a XII-a, sunt indrumati de profesor dr. Teodora Bentz. Elevul Ariton Adrian Nicolae, coordonat de profesorul Marius Mohonea, a obtinut medalia de argint la matematica.
Elevii sunt cunoscuti pentru participarea lor la numeroase concursuri si olimpiade de specialitate. Ei au intrat in concurs, sperand sa demonstreze ca sunt demni urmasi ai matematicianului Dan Barbilian si ai poetului Ion Barbu, potrivit informatiilor furnizate de profesorul insotitor Teodora Bentz. Timp de 3 ore, elevii au avut de rezolvat subiecte grele, ce trebuiau abordate din multiple perspective. De exemplu, elevii de liceu au avut de rezolvat, la literatura, 3 subiecte, un comentariu pe un text la prima vedere, un eseu pornind de la simbolurile barbiene si un text argumentativ pe marginea unui citat ce apartinea poetului. Cei de la gimnaziu trebuiau sa rezolve un subiect de limba si comunicare, sa dovedeasca intelegerea textului suport si sa alcatuiasca o compunere cu un titlu propus, ultimul subiect fiind un text argumentativ care sa ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul Scolar

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:36

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul ScolarCei 23 de elevi care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Felicia Arion, zecista de la BAC, au fost premiati cu diplome si bani de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). Ieri, la sediul ISJ, au fost prezenti elevii si parintii acestora pentru a primii banii alocati de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Astfel, absolventii de clasa a VIII-a au primit cate 1000 de lei, iar eleva cu media 10 la examenul national de bacalaureat a fost premiata cu 3000 de lei. Premierea s-a facut in baza OMEN nr.4594/2017, in prezenta inspectorului scolar general Dorin Cristea, a inspectorului scolar general adjunct Aurel Selaru si a inspectorului pe programe educationale Mihaela Simion. "Stiu ca aceste note va reprezinta si sunt suma eforturilor muncii voastre de elevi. Va felicit si va multumesc pentru rezultatele voastre deosebite. Totodata, le multumesc cadrelor didactice care v-au impulsionat in obtinerea de note foarte bune si nu in ultimul rand aduc multumiri parintilor vostri care au fost mereu alaturi de voi si sunt bineinteles principalii vostri sponsori. Felicitari inca o data si mult succes pe departe", a transmis Dorin Cristea.
"Din punctul meu de vedere, totul a inceput in clasa a IX-a, nu m-am pregatit doar in clasa a XII-a. Este o munca ce se face in timp, nu poti sa acumulezi atat de mult intr-un singur an de zile, daca ne referim la cele trei materii pentru bacalaureat. Ceea ce am invatat eu este ca perseverenta si dorinta de a-ti ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incepe scoala, incepe si Bac-ul

Luni, 12 Februarie 2018, ora 06:35

Prima zi din semestrul al II-lea coincide, anul acesta, cu inceperea examenului national de bacalaureat. Aproape 2400 de candidati vor sustine astazi prima proba din cadrul examenului, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Liceenii traiesc primele emotii ale Bac-ului, odata cu sustinerea probei de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Este pentru prima data cand examenul de bacalaureat incepe mai devreme cu patru luni, iar competentele digitale si lingvistice se sustin la o distanta asa de mare de probele scrise. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 - 15 februarie). In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Candidatii trebuie sa stie ca probele sunt monitorizate audio-video, iar accesul in sala de examen se face ca la probele scrise. Concret, acestia nu au voie in sala de examen cu telefoane mobile, cu caiete, manuale sau orice alta sursa de inspiratie, care ar atrage dupa sine excluderea din examen, indiferent daca au fost sau nu folosite.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), "subiectele pentru probele de evaluare ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doi medici pentru toti vrancenii care vor sa iasa la PENSIE PE CAZ DE BOALA! Tot ce trebuie sa stii despre pensia de invaliditate

Marti, 06 Februarie 2018, ora 07:41

Doi medici pentru toti vrancenii care vor sa iasa la PENSIE PE CAZ DE BOALA! Tot ce trebuie sa stii despre pensia de invaliditateIn anul 2017, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea erau inregistrate 8.089 de persoane care primesc pensie de invaliditate. Potrivit site-ului Casei Nationale de Pensii Publice, o persoana poate beneficia de pensie de invaliditate daca este incadrata intr-un grad de invaliditate prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, iar in cazul personalului militar de comisiile de expertiza medicomilitara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii.

In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
1.de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
2.de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
3.de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

Beneficiarii pensiei de invaliditate sunt:
- asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unei boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca;
- persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza accidentelor de munca si bolilor profesionale, neoplaziilor, schizofreniei si SIDA;
- persoanele care au satisfacut ...

Life Show / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni care au luat 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, premiati la sediul Inspectoratului Scolar

Miercuri, 30 August 2017, ora 06:36

23 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala, vor fi premiati joi cu cate 1000 de lei, iar Felicia Arion, singura eleva din Vrancea care a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, va fi recompensata cu 3000 de lei. Premierea are loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la ora 10.00. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", este motivarea guvernantilor.
Monitorul de Vrancea va prezinta lista cu zecistii de la Evaluarea Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea, Alice Elena Ciontu, Daria Antonescu, Elena Raluca Bostanaru, Andra Mircea, Ana Maria Preda, Stefan Alexandru Zdrahus de la Colegiul National Al. I. Cuza, Cosmina Bianca Buruiana, Mihnea Alexandru Calugaru, Alexandru Stefan Ciornei, Tudor Mihai Dragan, Rares Constantin Fistoc, David Lefter, Vlad Simulescu, Miruna Daniela Toader, Ana Maria Udrea, Ioana Teodora Vaipan, Razvan George Zanfir de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, Brindusa ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Anul sportiv 2017 asa cum a fost si care sunt asteptarile pentru 2018! (III)

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 06:36

Anul sportiv 2017 asa cum a fost si care sunt asteptarile pentru 2018! (III)Anul sportiv s-a incheiat pentru disciplinele individuale, dar continua pentru sporturile de echipa. Si intr-un caz si in celalalt, finalul anului calendaristic a fost un moment de evaluare a ceea ce au facut sportivii si antrenorii din ianuarie pana in decembrie, inclusiv, si de definire a unor proiecte de performanta pentru anul care a inceput.
Despre ce a merita retinut pentru portofoliul de performante sau cel de traire in bucurie in 2017 si ceea ce isi propun pentru 2018 mi-au spus, prin raspunsurile la cateva intrebari pentru Monitorul de Vrancea, mai multi dintre cei mai merituosi sportivi si antrenori ai performerilor din Vrancea. Pentru astazi, antrenori!

Stanica Grosu, antrenor judo, CSM Focsani 2007 si LPS Focsani
Avand in vedere rezultatele sectiei de judo a CSM Focsani 2007, si mai ales ale sportivului Laris Bors, inchei un an foarte bun! 2018 va fi cu siguranta mai bun decat anul acesta! Copiii au inceput sa creasca in valoare, sa se maturizeze.

Marinel Palade, antrenor judo, LPS Focsani
Consider ca 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, cu medalii la competitiile nationale si internationale la care am participat. Aceste rezultate sunt si rodul colaborarii foarte bune cu colegii mei de la sectia de judo. Pentru anul 2018 imi propun obtinerea de rezultate la fel de bune ca si in 2017 si chiar sa le depasesc.

Gabriel Alexandrescu, antrenor atletism, CSS Focsani si CSM Focsani 2007
2017 - un an cu multe medalii. Puteau fi si mai multe, dar l-am protejat pe ...

Sport / stiri Sport16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Se fac inscrieri pentru a deveni profesori sau invatatori in scolile din medii vulnerabile, cu sprijinul Teach for Romania

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 06:36

Asociatia Teach for Romania recruteaza a cincea generatie de profesori si invatatori pentru scolile din medii vulnerabile, din mai multe judete din tara, inclusiv Vrancea. In Vrancea sunt deja doua cadre didactice care predau la o scoala din mediul rural in cadrul acestui program. "Facem un apel la cadrele didactice debutante din judetul nostru sa se inscrie in acest program Teach for Romania pentru a putea beneficia de avantajele profesionale pe care acest program le ofera. Este un proiect de mentorat, ce sprijina persoanele care vor sa intre in sistemul de invatamant, in special din mediul rural, din zonele defavorizate, dar si din scolile si liceele din mediul urban, frecventate de elevi din medii defavorizate, cu rezultate slabe la examenele de evaluare nationala sau bacalaureat. In acest context, cadrele didactice debutante se pot inscrie in acest program. In Vrancea avem doua cadre didactice care beneficiaza de avantajele acestui proiect, la Vrancioaia", ne-a spus inspectorul scolar Mihaela Simion.
Profesorii din programul Teach lucreaza altfel decat in maniera clasica, promovand toti copiii si folosind la ore metode care ii stimuleaza si ii antreneaza pe absolut toti elevii. Teach for Romania cauta si pregateste oameni motivati, cu potential, pentru a deveni lideri in educatie, din rolurile de profesori si invatatori pentru copiii din medii vulnerabile. Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni exceptionali sunt pregatiti pentru a oferi acces la educatie ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bataie intre doua eleve de clasa a IX-a, din cauza concursului de miss; victima a ajuns la spital, iar agresoarea s-a ales cu media la purtare scazuta

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 06:35

Doua eleve de clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, s-au batut in scoala, luni, dupa ce una dintre ele nu a trecut de preselectia pentru concursul de Miss din cadrul Balului Bobocilor. Potrivit informatiilor furnizate de directorul unitatii de invatamant, Catalin Danciu, fata agresata a ajuns la spital cu o plaga taiata la picior. Eleva aleasa sa participe la concursul de miss i-a adus tot felul de injurii celei care nu a trecut de preselectie, fapt care a infuriat-o pe cea din urma. Potrivit unor surse, ea si-ar fi chemat in ajutor si unul dintre parinti. "A fost vineri o preselectie pentru concursul de miss, una dintre ele a fost aleasa, una nu. Vineri nu s-a intamplat nimic, iar luni, cea aleasa a jignit-o pe cealalta, care a batut-o. Noi am facut un consiliu profesoral, se vor lua masuri impotriva elevei. Aceasta va avea nota scazuta la purtare. Am luat in discutie sa nu mai facem deloc balul bobocilor sau sa il facem in scoala", ne-a spus profesorul Catalin Danciu.
In Liceul G. G. Longinescu exista camere de supraveghere, dar si paza proprie, precum si un profesor de serviciu, dar cu toate acestea exista zone in unitate neacoperite in permanenta, mai ales ca numarul elevilor este mare. Chiar saptamana trecuta, un reprezentat al Politiei a fost in liceu si le-a vorbit elevilor despre cum sa nu se comporte si despre cum sa evite violenta.
Directorul liceului ne-a mai spus ca va schimba camerele de supraveghere din scoala cu unele mai performante ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateri

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 06:36

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateriIn perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2017, la Slanic Moldova, in judetul Bacau, s-a desfasurat "Competitia Nationala de dezbatere Karl Popper: *Comunicarea prin dezbateri*". Au participat elevi de liceu din toate colturile tarii, dar si din Republica Moldova. Judetul Vrancea a fost reprezentat de 6 elevi de la clubul de debate al CNAIC: Daria Antonescu si Mihail Patrascanu de la 9 F, Alina Aurica, Maria Dan si Andreea Paun de la 10 A, Teodor Bentz de la 11 A.
Incepatori sau avansati, cu totii au dezbatut motiuni de interes general pentru educatie: Introducerea camerelor de supraveghere in salile de clasa este justificata; Ar trebui schimbata modalitatea de evaluare la obiectele vocationale (desen, muzica etc.). Competitia a asezat fata in fata debateri care cred in puterea cuvantului, de a transforma lumea intr-un univers mai bun, luptand cu ambitie pentru a demonstra ca strategia abordata, continutul argumentelor, respectiv stilul lor, trebuie apreciate de catre juriu.
Doamnele profesoare, Livia Marcu si Teodora Bentz, care au insotit lotul, si-au asumat si dificilul rol de arbitru, respectiv trainer pentru debaterii incepatori. Rezultatele cuzistilor au fost pe masura asteptarilor, caci s-au intors acasa cu premii si mentiuni. In competitia echipelor, s-a obtinut o mentiune (echipa al carei lider a fost Daria Antonescu), iar echipa condusa de Teodor Bentz a jucat finala, obtinand locul al doilea la aceasta competitie nationala.

Rasunatoare au fost, insa, succesele ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stimulente financiare pentru absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Joi, 10 August 2017, ora 06:36

Absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, la finalul clasei a VIII-a, si la examenul de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performantelor realizate, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la Bacalaureat.
Executivul precizeaza ca vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolventi de clasa a XII-a, care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolventi de clasa a VIII-a. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", se mai arata in comunicat.
In Vrancea, 23 de absolventi de clasa a VIII-a au avut media 10 la examenul de Evaluare Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea; Alice Elena ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din Bucuresti

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 07:52

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din BucurestiCe faci cand cresti inconjurat de carti de medicina, fiind fiul unui deosebit clinician? Ce alegi atunci cand auzi istorisirile pline de pasiune ale tatalui, despre diferitele cazuri medicale intalnite zi de zi? Te gandesti cumva vreo clipa sa devii director de banca sau pilot? Nu. Te faci medic. Dar nu doar un alt medic, ci devii usor, usor, unul dintre cei mai buni in specialitatea ta. Oamenii te cauta cu sutele. Operezi mii de oameni, care si-au pierdut increderea in ei si reusesti, zi de zi, prin curajul tau, sa le schimbi radical vietile, incepand de la aspect si incheind cu mentalitatea. Ramai, cu toate acestea, modest, sensibil, onest, pentru ca educatia aleasa, primita de la oameni rafinati si atenti la conduita, ti-o permite. Stii de unde ai plecat, nu uiti locurile copilariei si nu uiti oamenii acelor locuri. Iti iubesti tara, dar ramai obiectiv in aceasta dragoste fata de patrie.
Dr. Rubin Munteanu - un nume cunoscut multor oameni, care acum se privesc cu placere in oglinda, un nume ce pare predestinat pentru a defini calitatea omului ce-l poarta. Dr. Rubin Munteanu a slefuit, in cei 20 de ani de medicina pe care-i are in spate, toate invataturile primite, transformandu-le in priceperea, care astazi, pe langa bisturiu, ii este cea de-a doua arma. Am avut onoarea de a-l cunoaste in mediul sau, dupa doua operatii, intre consultatii, la Spitalul Monza din Bucuresti. CV-ul sau este de departe impresionant. Dr. Rubin Munteanu are 20 de ani de experienta in chirurgie si ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi (sambata) se redeschide Centrul de excelenta pentru matematica si informatica la clasa a V-a

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 06:35

Astazi are loc deschiderea oficiala a centrului de pregatire a elevilor capabili de performanta la matematica si informatica pentru elevii de clasa a V-a, activitate organizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Evenimentul va avea loc la Scoala Stefan cel Mare, la ora 9:00, iar incepand cu ora 9:30 elevii de clasa a V-a vor intra in concurs, in vederea admiterii la cursuri. Prima proba va fi cea de matematica, iar elevii care vor sa participe si la cercurile de informatica raman in continuare in salile de clasa pentru testarea de specialitate. Elevii care au optat pentru ambele discipline vor sustine intai testarea la matematica, de la ora 10,00, urmand ca cea la informatica sa aiba loc de la ora 11,00. In intervalul orar 12,00 - 15,30 vor fi evaluate lucrarile, iar la ora 16,00 vor fi afisate rezultatele atat la centrul de concurs de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Focsani, cat si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
Centrul de pregatire a elevilor de gimnaziu capabili de performanta la matematica si informatica este la al cincilea an consecutiv de existenta. Acesta functioneaza in subordinea ISJ Vrancea. Centrul se adreseaza elevilor de clasa a V-a capabili de performanta la disciplinele matematica si informatica si functioneaza, si in anul scolar 2017-2018, la Scoala Stefan cel Mare si la Colegiul National Unirea.

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INCEPE SCOALA! Ce noutati aduce pentru profesori, elevi si parinti

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 06:36

Prima zi la gradinita sau la scoala e poate cea mai emotionanta zi din an pentru prescolari si elevi, mai ales pentru cei care pasesc pentru prima oara pragul unitatii de invatamant. Cunoasterea educatoarei, invatatoarei sau revederea cu colegii e un moment de mare bucurie, pentru toti deopotriva, elevi, cadre didactice si parinti. Anul acesta, sunt mai multe noutati atat pentru elevi cat si pentru dascali. Astfel, invatamantul vrancean are o noua conducere in persoana profesoarei Lauriana Ailincutei, inspector general scolar si a profesorului Aurel Selaru, inspector general adjunct. O alta noutate este faptul ca scoala incepe cu 4 zile mai devreme decat de obicei, ceea ce a starnit nemultumire in randul multor parinti si dascali, deoarece 15 septembrie a fost dintotdeauna un simbol in tara noastra.

Prima zi de scoala, o noua sedinta publica pentru cadrele didactice

Inspectorul scolar pentru Managementul Resurselor Umane, profesorul Mihail Fasan a anuntat organizarea astazi, incepand cu ora 14.30, a unei sedinte publice pentru repartizarea pe perioada determinata a candidatilor, conform art. 103 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2017-2018. Sedinta va avea loc in Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean, la etajul I. Mentionam ca au mai ramas ore neacoperite in scolile din extremitatile judetului, cum ar fi la Scoala din satul Taratu, comuna Poiana Cristei, dar si in localitati ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale la inceputul anului; ceilalti le primesc de la scoala. Atentie! Auxiliarele au fost interzise de ministrul Educatiei

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 06:35

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe banci in prima zi de scoala, ca ceilalti colegi ai lor, ci un compendiu introductiv. Situatia se datoreaza unor cauze birocratice, dupa cum explica reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) intr-un comunicat. In prezent, pentru elevii de clasa aV-a nu este tiparit decat manualul de educatie fizica si sport, urmand ca restul manualelor sa le fie distribuite elevilor peste doua luni. "Elevii claselor a V-a si cadrele didactice implicate in procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, in primele opt saptamani ale noului an scolar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia apartine ministrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, si are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectati de absenta temporara a manualelor scolare. Compendiul include resurse de invatare si propune o abordare moderna, interactiva, sintetica, menita sa incurajeze gandirea critica si comunicarea prin activitatile si aplicatiile integrate. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activitati de invatare, se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line", explica reprezentantii MEN.
Documentul are 296 de pagini si este structurat pe 6 arii curriculare: Limba si comunicare (Limba si literatura romana, Limba moderna 1 - Engleza si Franceza si Limba moderna 2 - Engleza, Franceza si Germana), Matematica si Stiintele Naturii (Matematica, Biologie), Om si societate (Educatie sociala, Istorie, Religie - cultul ortodox, ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesoara Lauriana Ailincutei, noul inspector general al ISJ Vrancea

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 06:35

Profesoara Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, este noul inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, potrivit unor surse oficiale. Patru cadre didactice si-au trimis CV-urile la Ministerul Educatiei Nationale (MEN), pentru a ocupa postul de inspector scolar general la Vrancea, dupa ce profesorul Dorin Cristea a fost demis din functie. Potrivit unor surse, pentru postul de inspector scolar general s-au inscris patru cadre didactice. Sursele noastre spun ca a fost vorba de Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, Ionut Esandara, care a fost inspector scolar, Adrian Atarcicov, de la Colegiul Unirea, si fosta directoare a Colegiului Economic, Cristina Gheorghita. In urma selectiei CV-urilor, profesoara Ailincutei a fost desemnata sa conduca ISJ Vrancea, dupa cum ne-au declarat surse oficiale. "La finalizarea procedurii de selectie, numirile vor fi aprobate prin ordin de ministru, iar mandatele au caracter temporar - pana la organizarea concursului, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2017-2018", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.
Lauriana Ailincutei este profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, cu o vechime in invatamant de 26 de ani. Si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-franceza. A derulat proiecte si a colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Universitatea Danubius Galati, Consiliul Britanic Iasi, Universitatea Cambridge, Educativa, ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca doua medii de 10 la Evaluarea Nationala in urma solutionarii contestatiilor; in total sunt 23

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 06:36

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a, au mai adus 2 medii de zece in judetul nostru. Acum, in Vrancea au fost obtinute 23 de medii de zece. Una dintre cele doua medii de 10 a fost obtinuta de un absolvent de la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Focsani, iar cealalta de un elev de la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind de altfel si singura medie de zece de la aceasta unitate de invatamant.
Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar Eleonora Darmanescu, procentul de promovare la Evaluarea Nationala nu s-a modificat, el ramanand in continuare de 66,99%. "In urma contestatiilor, procentul de promovabilitate este acelasi. Singura modificare este faptul ca mai avem doua medii de zece, in total avem acum 23 de elevi care au promovat examenul cu media zece. Trebuie sa va spun ca diferentele aparute la rezultatele finale sunt foarte mici, de 0,5-0,6 procente, fata de notele initiale", ne-a spus inspectorul scolar Eleonora Darmanescu.
Reamintim ca in Vrancea am avut un record absolut de note de zece la Evaluarea Nationala, cele mai multe medii fiind obtinute de elevii de la scoala "Stefan cel Mare" din Focsani. Examenul de Evaluare Nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 23 dintre elevi au obtinut nota maxima. Dintre acestia, 11 elevi au ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultatele in urma solutionarii contestatiilor la Evaluarea Nationala, publicate astazi

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 06:35

In cursul zilei de astazi se vor afisa rezultatele finale la examenul de evaluare nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a. Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar general Dorin Cristea, 171 de absolventi de clasa a VIII-a a au depus contestatii la notele primite. Dintre acestea, cele mai multe, 95, sunt la matematica, iar 76 de nemultumiri au fost in legatura cu notarea la limba si literatura romana. Tezele copiilor din Vrancea au fost corectate de profesorii din Braila, iar contestatiile au fost solutionate de dascalii din judetul Ialomita.
Trebuie spus ca anul acesta au aparut cateva modificari cu privire la sistemul de notare de la contestatii. Daca pana acum trebuia sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea rezultata la a doua etapa de corectura, pentru a se modifica nota, in acest an, nota finala va fi cea rezultata in urma contestatiei, indiferent de diferenta dintre cele doua note.
Dupa aflarea mediilor finale la Evaluare, urmeaza emotiile admiterii la liceu. Precizam ca admiterea in invatamantul liceal, in anul scolar 2017-2018, a adus o serie de noutati pentru candidati. O modificare esentiala este schimbarea formulei de calcul la stabilirea mediei de admitere. Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a

Marti, 27 Iunie 2017, ora 06:36

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a21 de absolventi de clasa a VIII-a au demonstrat ca un examen poate fi trecut cu media zece, iar in cazul unora dintre ei, fara nici o ora de meditatie in particular. Examenul de evaluare nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi din Vrancea, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 21 dintre elevi au obtinut media maxima. Dintre acestia, 11 au fost elevi ai Scolii Stefan cel Mare din Focsani, 5 ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza, doi ai Scolii Anghel Saligny si cate un elev de la scoala din Gugesti, Scoala Duiliu Zamfirescu si Scoala Ion Bazgan.
De departe, campionii notelor de zece sunt absolventii de la Scoala Stefan cel Mare din Focsani Aici, 11 absolventi au avut teze perfecte, notate de comisiile de corectura cu punctaje maxime, la ambele discipline. "Examenul nu a fost foarte greu, dar nici foarte usor. Au fost si elemente de dificultate, mai ales la matematica, dar puteau fi facute. M-a ajutat mult faptul ca eu am invatat in toti anii. M-am pregatit mereu singura, nu am facut nici o ora de meditatie in particular", spune Cosmina Buruiana, care a terminat ciclul gimnazial cu media 10, la Scoala Stefan cel Mare. Desi nu este greu sa isi calculeze media de admitere, Cosmina are emotii pentru admiterea la liceu. Ea isi doreste sa studieze matematica- informatica la Colegiul National Unirea, iar la facultate ar vrea sa se indrepte spre ...

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incep inspectiile generale in scolile vrancene! Adjunctul ISJ face vizite inopinate

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 06:36

In saptamana 16 - 20 octombrie, inspectorii scolari vor incepe inspectiile in unitatile de invatamant vrancene, asa numitele inspectii RODIS-uri. Acest tip de inspectie verifica absolut toate aspectele dintr-o scoala, atat cele educationale cat si cele administrative.
Conform metodologiei de aplicare a Regulamentului de Organizare si Desfasurare a Inspectiei Scolare (RODIS), inspectorii care vor merge in scoli se vor pronunta in legatura cu aspectele ce tin de nivelul atingerii standardelor educationale de catre elevi, modul in care scoala sprijina si incurajeaza dezvoltarea personala a elevilor, calitatea activitatii personalului didactic, calitatea managementului scolar si eficienta cu care sunt folosite resursele, calitatea curriculum-ului, calitatea activitatilor extracurriculare si modul in care curriculum-ul national si cel local sunt puse in practica, relatiile scolii cu parintii, relatiile scolii cu comunitatea locala, respectarea legislatiei in vigoare si a regulamentelor, atitudinea elevilor fata de educatia pe care le-o furnizeaza scoala.
Inspectia este realizata de echipe constituite din cel putin 2 inspectori scolari, in functie de marimea si de specificul scolii verificate. Echipele vor fi formate din inspectori care au competentele necesare pentru a inspecta un esantion format din cel putin sase discipline incluse in curriculum. Pe langa disciplinele stabilite, inspectorii vor avea in vedere si alte aspecte generale ale procesului educational. In mod normal, ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Inca doua medii de 10 in Vrancea, dupa afisarea rezultatelor finale la Evaluarea Nationala

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 15:35

Alti doi absolventi de clasa a VIII a au obtinut media 10, dupa afisarea rezultatelor finale la examenul de Evaluare Nationala. Este vorba despre doua eleve de la colegiile nationale Unirea si Cuza din Focsani, care au contestat notele la matematica. In total, Vrancea are acum 23 de medii de 10, majoritatea obinute de elevi de la Scoala Stefan cel Mare si Colegiul Cuza din Focsani.

Rezultatele finale in ordinea mediilor pot fi vazute AICI

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Abaterile pietonilor, principala cauza de producere a accidentelor rutiere; a inceput Saptamana prevenirii criminalitatii

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 06:38

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, inceperea celei de-a doua editii de anul acesta a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii. Astfel, in perioada 2-6 octombrie, la toate subunitatile si sectiile rurale se vor desfasura activitati structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi avand o alta tema. Programul activitatilor din saptamana prevenirii criminalitatii a fost prezentat de comisar Monica Manolache, de la Compartimentului de Analiza si Prevenire a criminalitatii, din cadrul IPJ Vrancea.
Ieri, au fost organizate activitati preventiv-educative in unitati de invatamant, iar in cadrul Sectiei pentru Copii a Bibliotecii Judetene a avut loc o expozitie de carte cu tematica, fiind amenajat si un punct de informare "Impreuna pentru prevenirea delincventei juvenile". Politistii din cadrul Serviciului Judetean Politie Transporturi Vrancea au desfasurat activitati pe linia mentinerii ordinii si sigurantei publice si de prevenire a calatoriei frauduloase in trenurile de calatori ce circula pe raza de competenta, pe magistrala 500.

"In perioada 2-6 octombrie a.c., la nivel national si local se va derula, cea de-a douasprezecea editie a evenimentului "Saptamana prevenirii criminalitatii" si a doua din acest an, prima desfasurandu-se in luna aprilie a.c. Activitatile desfasurate anterior au reusit sa atraga atentia unui numar mare de cetateni, care s-au implicat activ in manifestari si au receptionat intr-un mod ..

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2.600 de absolventi de clasa a VIII-a, la examenul de Evaluare Nationala

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 06:36

90 de centre de examen si unul zonal de evaluare au fost constituite la nivelul judetului Vrancea in vederea organizarii examenului de Evaluare Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a. Prima proba va avea loc chiar luni, 19 iunie, la limba si literatura romana, iar la matematica pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie, cand vor putea fi depuse si eventualele contestatii, rezultatele finale fiind afisate pe 30 iunie.
La proba de Evaluare Nationala s-au inscris 2.631 elevi, presedintele comisiei judetene de examen fiind seful Inspectoratului Scolar Judetean, profesor Dorin Cristea. Presedintele comisiei din centrul zonal de evaluare va fi profesoara Marilena Ravas, care este si directorul Colegiului Tehnic Gh. Asachi Focsani. De remarcat este faptul ca in centrul de evaluare nu vor fi corectate lucrarile elevilor vranceni, ci din alte judete.
"La nivelul judetului Vrancea au fost constituite 90 centre de examen si un centru zonal de evaluare (C.T Gh. Asachi Focsani). In C.Z.Ev. vor fi corectate lucrarile din alt judet, lucrari din judetul repartizat de M.E.N. in preziua organizarii primei probe scrise. Sedinta de lucru privind instruirea presedintilor din centrele de examen se va desfasura sambata, 17 iunie 2017, la I.S.J. Vrancea la ora 10.00. Inspectorii scolari din cadrul I.S.J. Vrancea vor monitoriza in zilele probelor scrise activitatea din centrele de examen, asigurand buna desfasurare a activitatii", a transmis purtatorul de cuvant al ISJ ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 06:35

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte312 copii cu situatii financiare modeste, sau care se afla sub ocrotirea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, au fost in tabara, timp de o saptamana. Unii dintre ei au ajuns in tabara de la Galaciuc, in timp ce altii au fost la mare, in statiunea Eforie Sud. De asemenea, la Galaciuc au ajuns si copii din Constanta. La mare au mers copii din comunele Gugesti, Dumbraveni, Slobozia Ciorasti, Nanesti, Maicanesti, Ciorasti, Campineanca, Rastoaca, Ruginesti, Tulnici si Bolotesti. Dintre acestia, aproximativ 100 provin din structurile DGASPC, iar 32 sunt cu dizabilitati. De asemenea, in tabara Galaciuc au ajuns copii din judetul Constanta. Trebuie spus faptul ca taberele se organizeaza in fiecare an, de catre Ministerul Tineretului si Sportului.
Pentru unii copii din Vrancea, anul acesta a fost unul norocos caci nu au mai fost organizate excursii la mare din 2014. "Noi am reusit sa facem un schimb de locuri cu colegii din Constanta, astfel incat o parte din copiii nostri sa poata sa ajunga la mare, iar cei din Constanta sa vina la munte, in tabara noastra, de la Galaciuc", spune Daniel Gongu, directorul Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea.
Aceasta tabara a fost pentru multi un bun prilej de a vedea marea pentru prima oara, de aceea profesorii insotitori au vrut sa le ofere cat mai multe experiente, imbinand distractia cu dobandirea de noi cunostinte. Astfel, copiii au fost in mici excursii prin statiunile de pe litoralul romanesc, au ..

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
A murit inginerul constructor focsanean Costel Tomulescu
Mai multi prieteni,fosti colegi si colaboratori din domeniul constructiilor din judet, sau persoane ...
Copii vanduti pe geam si nume schimbate pentru a scapa de demonii bolilor
Ati auzit de copiii vanduti pe geam sau cumparati, scapand in acest fel de o boala chinuitoare? Ati ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor