Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 174 (0.410 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Concurs despre "Democratie si toleranta" pentru elevii din clasele primare si gimnaziu

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 06:37

Elevi din clasele a III-a, a IV-a, a VII-a si a VIII-a, din intreg judetul Vrancea, participa pe parcursul acestei luni la concursul "Democratie si toleranta", faza judeteana. Faza nationala a competitiei va avea loc in perioada 25-28 iulie, la Targoviste, in judetul Dambovita, potrivit site-ului http://www.olimpiade.ro.
Pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au fost publicate criteriile de calificare a elevilor la aceasta competitie si numarul de locuri alocate pentru faza nationala. Astfel, potrivit criteriilor, la etapa judeteana participa echipaje formate din cate trei elevi, in urmatoarea componenta: unul de clasa a VII-a sau a VIII-a, pentru proba teoretica; unul de clasa a VII-a sau a VIII-a, pentru proba practica, desemnat de clasa care a realizat portofoliul; un elev de clasa a III-a sau a IV-a, pentru proba artistica. "La toate etapele, echipajele sunt formate din elevi din cadrul aceleiasi unitati scolare. Ordinea intrarii echipajelor in concurs (proba practica simultan cu expunerea lucrarii plastice) se realizeaza prin tragere la sorti. La etapa nationala, judetul Vrancea este reprezentat de echipajul clasat pe locul I la etapa judeteana. In situatia in care, la etapa judeteana, mai multe echipaje obtin acelasi punctaj, criteriile de departajare, in vederea stabilirii echipajului calificat pentru etapa nationala, vor fi, in ordine: punctajul obtinut la proba practica; punctajul obtinut la proba teoretica; punctajul obtinut la proba artistica", se ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Unirea, in topul colegiilor cu reprezentanti la Olimpiada nationala de informatica

Joi, 17 Martie 2016, ora 06:38

In urma desfasurarii etapei judetene a Olimpiadei de Informatica, care a avut loc pe 12 martie, la Colegiul National Unirea si la care au participat 67 de elevi, dintre care 21 la nivelul invatamantului gimnazial si 46 din invatamantul liceal, vor reprezenta judetul Vrancea la etapa nationala a concursului 11 elevi. Dintre acestia, 4 sunt de la nivelul invatamantului gimnazial, iar 7 de la cel liceal. 9 dintre cei 11 participanti calificati la faza nationala sunt elevi la Colegiul National "Unirea" Focsani.
Conform metodologiei elaborate de comisia de organizare si evaluare de la nivelul judetului Vrancea, vor accede in urmatoarea etapa a concursului elevii cu cel mai mare punctaj de la fiecare nivel de clasa, cu conditia ca nota sa fie egala sau mai mare decat punctajul minim. In conformitate cu reglementarile MENCS, pentru Vrancea s-a decis "acordarea a 7 locuri pentru Olimpiada nationala de informatica la nivel de liceu si 4 locuri la nivel de gimnaziu. Pentru invatamantul liceal, punctajul minim pentru calificarea la etapa nationala a fost de 30 puncte, respectiv 20 de puncte pentru elevii de gimnaziu". "In urma probei de sambata, cele 3 locuri de la clasele a XI-a si a XII-a au fost distribuite claselor a IX-a si a X-a. La clasa a X-a sunt 2 elevi calificati in urma punctajului obtinut sambata, iar alte 2 locuri au fost repartizate pentru proba de baraj, existand 4 elevi cu punctaj egal", ne-a spus inspectorul de specialitate Marilena Oprea.
Deoarece au existat punctaje ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Militarii ii invata pe elevii vranceni sa supravietuiasca in medii ostile

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 06:41

Militarii Brigazii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" participa, in data de 19 aprilie, la proiectul "Armata - O scoala altfel", eveniment special, organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. In cadrul acestui proiect, militarii brigazii vor initia elevii institutiilor de invatamant din judetul Vrancea in cunoasterea tehnicilor de supravietuire intr-un mediu ostil, specific desfasurarii actiunilor militare, dar si in cunoasterea echipamentului, aparaturii si tehnicii specifice armei artilerie.
Pe timpul desfasurarii prezentarilor, elevii vor fi angrenati in acordarea primului ajutor in caz de ranire, asigurarea protectiei personale, aprinderea focului, construirea unui adapost, orientare in teren, deprinderea tehnicilor de semnalizare, construirea de capcane, arme si unelte si echiparea cu diferite elemente de protectie balistica. "La finalul activitatilor, militarii vor evalua nivelul cunostintelor dobandite, prin desfasurarea de jocuri/ intreceri intre echipele diferitelor scoli. Toate activitatile se vor desfasura la sediul U.M. 01470 Focsani, in intervalul orar 10.00-14.00. Prin participarea la acest proiect, Brigada 8 LAROM participa la efortul national de educare a generatiilor tinere pentru viata, in spiritul respectului fata de mediul inconjurator", se arata intr-o informare a Brigazii 8 LAROM.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INGRIJORATOR! Doar 29% dintre elevii vranceni de a VIII-a au luat note de trecere la simularea de la Matematica

Marti, 08 Martie 2016, ora 06:36

Peste 2 mii de elevi vranceni de clasa a VIII-a au luat note intre 1 si 4,99 la Matematica, la simularea examenului de Evaluare Nationala. Potrivit statisticii intocmite la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la simularea examenului de Evaluare Nationala ar fi trebuit sa participe 3.242 elevi, cati sunt inscrisi in clasa a VIII-a. La examenul la Limba romana au fost prezenti 3.043, absentand 199, iar la Matematica 3.057, fiind inregistrati 185 absenti.
Note intre 1 si 4,99, la Limba romana, au luat 1.271 elevi de clasa a VIII-a, iar la Matematica 2.154. Note intre 5 si 10, la Limba romana au luat 1.772 elevi, iar la Matematica 903. Potrivit statisticii, 6 elevi au luat nota 10 la Limba romana, iar la Matematica doar 2. Cine va dori, poate cere profesorilor sa le treaca notele in cataloage. In procente, 58,23 dintre cei care au sustinut simularea la Limba romana au luate note de trecere, dar la Matematica procentul este la jumatate, respectiv 29,45.
La nivelul judetului Vrancea, simularea examenului de Evaluare Nationala s-a desfasurat in 94 de centre de examen. "Subiectele pentru simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare si au fost similare modelelor publicate pe site-ul specializat, destinat examenelor nationale, inca din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele au fost proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Scoala Duiliu Zamfirescu, "pepiniera" de elevi buni pentru colegiile Unirea si Cuza

Sambata, 05 Martie 2016, ora 06:36

Scoala care poarta numele scriitorului vrancean Duiliu Zamfirescu (1858-1922) are o istorie impresionanta, pe care nu multi locuitori ai orasului Focsani o cunosc. Cladirea a fost ridicata acum 51 de ani intr-un termen de aproximativ 6 luni. Lucrarile au inceput in luna martie 1965, iar la 15 septembrie, scoala era gata sa primeasca primii sai elevi.
Institutia de invatamant a preluat numele scriitorului vrancean, spune directorul unitatii de invatamant Petrica Moraru (FOTO), caci Zamfirescu avea resedinta la cativa pasi de cladire, pe locul unde se afla astazi sediul unei banci si blocuri. Locuinta lui Duiliu Zamfirescu, in care mai mult ca sigur a lucrat la multe dintre creatiile sale, a fost demolata in anii '70.
Directorul Petrica Moraru numeste scoala pe care o conduce ca fiind o "scoala de masa". Inca de la infiintare, unitatea de invatamant s-a confruntat cu problema spatiului insuficient comparativ cu numarul de elevi. Din acest motiv, scoala detinea mai multe anexe, dintre care una se afla vis-a-vis de cladire, unde acum se afla redactia Monitorul de Vrancea. Aici se afla atelierul scolii. O alta anexa se afla in cladirea actualului internat al Colegiului Tehnic ,,Edmond Nicolau" Focsani. "Fata de proiectul initial, cladirea a suferit modificari, din cauza lipsei de spatiu. In toate incaperile in care a fost posibil, noi am amenajat clase. Inainte de 1989, ba chiar si dupa, din 1992-1993, aveam cate 10 clase pentru fiecare nivel de invatamant, ba chiar si 12 au fost ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean Vrancea deruleaza mai multe proiecte cu impact social

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 06:40

Consiliul Judetean Vrancea a derulat in 2015 mai multe proiecte cu impact social, se arata in raportul de activitate al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. "CRESC in Vrancea! - Copiii remigrati in Vrancea - educati, sprijiniti, consiliati!", "ASPIR - Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din judetul Vrancea", ERASMUS "Tehnologia informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera", sunt proiecte pe care administratia judeteana le-a avut anul trecut in curs de implementare.

Consiliul Judetean Vrancea a depus in data de 17 martie 2014 in calitate de Operator de Program al RO 10 ,,Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si promovarea incluziunii sociale", proiectul "CRESC in Vrancea! - Copiii remigrati in Vrancea - educati, sprijiniti, consiliati!". Proiectul este finantat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 si este in curs de implementare, valoarea fiind de 1.902.702 lei. Fondurile sunt suta la suta nerambursabile. Scopul proiectului este accesul a 300 copii remigrati (intorsi din strainatate) la resurse educationale specifice si consiliere in domeniu, accesul a 300 de parinti la programe de educatie parentala, adaptate pentru situatia lor specifica si dezvoltarea competentelor specifice a 340 de profesionisti in domeniu.
In noiembrie 2015, s-a aplicat pentru extinderea financiara a acestui proiect prin ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

15 elevi vranceni merg la etapa nationala a Olimpiadei de Geografie Terra

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 12:36

Sambata, 26 martie, s-a desfasurat la Scoala Gimnaziala "Ion Basgan" din Focsani etapa judeteana a Concursului National de Geografie "Mica Olimpiada de Geografie Terra". Aflata la cea de a IV-a editie, anul acesta s-au inscris si au participat 70 de elevi, provenind de la 11 unitati scolare din judetul Vrancea. In urma evaluarii lucrarilor si a stabilirii rezultatelor finale, s-au calificat pentru etapa nationala mai multi elevi.
Astfel, la nivelul clasei a V-a, s-au calificat Marius Baican, Mara Agrigoroaiei, Maria Dima, de la Scoala Gimnaziala "Ion Basgan" din Focsani, alaturi de Andrei Popoiu de la Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" si Vlad Octavian Tataru de la Scoala Gimnaziala Movilita. La nivelul clasei a VI-a, lotul care va reprezenta judetul Vrancea la faza nationala din cadrul Olimpiadei de Geografie Terra este compus din Teodora Mirica, de la Scoala Gimnaziala "Alexandru Vlahuta" Gugesti, Alexandru Ariton si Adrian Ariton de la Colegiul National "Unirea", Marius Andrei Nedelcu de la Colegiul National "Al. I. Cuza" si Andreea Pupaza de la Scoala Gimnaziala "Alexandru Vlahuta" Gugesti.
La nivelul clasei a VII-a, vor participa la etapa nationala a Olimpiadei elevii Andrei Sebastian Lefter, un obisnuit al acestui concurs, la care participa la nivel national inca din clasa a V-a, regasindu-se de fiecare data pe podium. El invata la Scoala Gimnaziala "Alexandru Vlahuta" Gugesti. S-au mai calificat Robert Gabriel Vilcu, de la Scoala Gimnaziala Jaristea, Mihail ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a VIII-a isi testeaza cunostintele de matematica, in cadrul simularii Evaluarii Nationale

Marti, 23 Februarie 2016, ora 06:36

Peste trei mii de elevi de clasele a VIII-a au participat, ieri, la simularea Examenului de Evaluare Nationala. Potrivit reprezentantilor biroului de presa din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, in anul scolar 2015-2016 sunt inscrisi 3.246 elevi de clasa a VIII-a, dintre care 3.052 s-au prezentat la simulare, absentand 194 elevi. Astazi, ei vor simula examenul la matematica. Ca o noutate, in acest an, daca elevii doresc, notele pot fi trecute in catalog, dar nu pot fi contestate.
Simularea examenelor de Evaluare Nationala este organizata cu scopul de a-i familiariza pe viitorii liceeni cu rigorile unei evaluari reale. "Actiunea are drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale si optimizarea rezultatelor obtinute de acestia la finalul studiilor gimnaziale. La nivelul judetului Vrancea, simularea Evaluarii Nationale se desfasoara in 94 de centre de examen, fiind implicati 3246 de elevi din clasa a VIII-a. Dintre acestia, la simularea probei scrise de limba si literatura romana au fost prezenti 3052 de elevi, inregistrandu-se astfel doar 194 de absenti. Lucrarile elevilor vor fi evaluate in cadrul comisiilor constituite la nivelul unitatilor de invatamant care functioneaza ca centre de examen. Simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015-2016, respecta metodologia de sustinere a examenului si este coordonata, la nivel judetean, de comisia judeteana de organizare a evaluarii nationale", transmit ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii claselor a VIII-a sustin astazi prima proba la Simularea Evaluarii Nationale. In martie incepe Simularea Bacalaureatului

Luni, 22 Februarie 2016, ora 06:36

Elevii de clasele a VIII-a vor participa la simularea examenelor de Evaluare Nationala, in perioada 22-24 februarie. Astazi are loc prima proba, la Limba si literatura romana, iar maine la Matematica. La nivelul judetului Vrancea, niciun elev nu simuleaza proba la limba materna. Rezultatele vor fi afisate pe 4 martie. La aceste simulari ar trebui sa participe aproape 3 mii de elevi de clasa a VIII-a, din intreg judetul.
Potrivit Ministerului Educatiei, in fiecare unitate de invatamant, in care va avea loc simularea celor doua examene, vor fi infiintate comisii din care vor face parte si doi profesori de specialitate, dintre care unul este cel care preda la clasa. Daca intr-o unitate este un singur profesor de specialitate, va fi "imprumutat" unul de la o alta scoala.
Potrivit procedurii elaborate de Ministerul Educatiei, rezultatele obtinute de elevi sunt analizate cu acestia, cu profesorii de la nivelul unitatii de invatamant si cu parintii. Ca o noutate, in acest an, daca elevii doresc, notele pot fi trecute in catalog, dar nu pot fi contestate.
Examenul real de Evaluare Nationala a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la sfarsitul lunii iunie: pe 27 iunie la Limba si literatura romana - proba scrisa, iar pe 29 iunie Matematica - proba scrisa. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate in data de 5 iulie.
Sefa comisiei judetene a examenului de Evaluare Nationala va fi inspectoarea Corina Giurca.
Conform unui comunicat al Ministerului Educatiei, ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a XII-a ar putea simula din nou examenul de Bac

Vineri, 25 Martie 2016, ora 09:37

Ministerul Educatiei a propus inspectoratelor scolare o noua sesiune de simulare a examenelor de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a. In urma rezultatelor slabe inregistrate la nivelul intregii tari, Ministerul Educatiei a comunicat tuturor inspectoratelor scolare recomandarea ca viitorii absolventi sa mai sustina inca o data simularea probelor de Bac, la inceputul lunii mai. "Pana la examenul national de bacalaureat mai sunt doar doua luni. Ar fi indicat ca in luna mai, inspectoratele scolare judetene sa organizeze propria simulare la bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a", a sustinut Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.
Ministerul Educatiei va oferi inspectoratelor scolare judetene libertatea de a elabora subiectele dupa propria consideratie, dar in conformitate cu modelul propus la nivel national. Sunt vizate in mod special liceele in care procentul de promovare este de sub 25%. La nivel national, doar 38,39 % dintre elevii prezenti la simulare au obtinut note de promovare in cadrul simularii examenelor de bacalaureat sustinute la inceputul acestei luni. La nivelul judetului Vrancea, 39,9 % dintre elevii de clasa a XII-a au obtinut note de trecere la simulari.
Potrivit statisticilor, la Limba si literatura romana, 63,4% elevi de clasa a XII-a au luat note de trecere. La proba obligatorie a profilului, respectiv matematica sau istorie, 54% au luat note de trecere. Nota minoma de promovare la Bac este 5, dar media trebuie sa fie cel ..

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Punctaj maxim obtinut de un elev de la Unirea, la Olimpiada de Geografie

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 06:36

Sambata, 19 martie, a avut loc faza judeteana din cadrul Olimpiadei de Geografie, ce s-a desfasurat la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani. Elevii participanti au sustinut atat o proba scrisa, cat si una practica. In urma evaluarii lucrarilor, 5 elevi vor participa la faza nationala a Olimpiadei de Geografie, care se va desfasura la Sibiu, in perioada 17 - 23 aprilie. Toti elevii care vor participa la nationala sunt de la Colegiul National "Unirea" Focsani.
Astfel, la nivelul clasei a IX-a, s-a calificat elevul Dragos Jitea, obtinand nota 9,55. De la clasa a X-a, va merge in urmatoarea etapa eleva Stefania Frunza, dupa ce a obtinut nota 9,30. La nivelul clasei a XI-a, va participa la faza nationala eleva Andreea Lupu, cu nota 8,85, iar de la clasa a XII-a, judetul Vrancea va trimite, in premiera, 2 elevi. Este vorba de Maria Corina Necula, cu nota 9,05, si de Ioan Adrian Toma, care a obtinut atat la proba scrisa cat si la proba practica nota 10. Toti elevii calificati au fost indrumati si coordonati de profesorul Octavian Dragomir.
La etapa judeteana au participat elevi de la Colegiul National "Unirea", Colegiul National "AL. I. Cuza" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret". In cadrul etapei nationale, elevii vor sustine tot 2 probe, una fiind teoretica, iar cea de a doua va fi de teren. "Multumesc pentru gazduire doamnei director Felicia Panaite. Multumesc, de asemenea, colegilor din comisia de organizare, Diana Burlacu si Danut Sacrieru, dar si colegilor profesori din ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de gimnaziu si liceu se pot inscrie la Tabara de vara pentru cercetasi

Marti, 22 Martie 2016, ora 06:42

Elevii de gimnaziu si liceu, inclusiv din Vrancea, sunt asteptati sa se inscrie la Tabara de vara pentru cercetasi. Ministerul Apararii Nationale, prin Directia informare si relatii publice, a lansat ieri concursul national pentru selectia participantilor la cea de-a X-a editie a Taberei de vara pentru cercetasi "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!". Activitatea este organizata in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Fundatia "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta" si Asociatia de Caritate din Armata Romaniei "Camarazii".
Editia din acest an se va desfasura in perioada 10 - 17 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Fortelor Terestre. La tabara se pot inscrie elevii care sunt, la momentul desfasurarii concursului, in clasele VI-VII si IX-XI. "La editia din acest an a taberei, 8 din cele 42 de locuri disponibile vor fi ocupate de tineri institutionalizati din invatamantul gimnazial si liceal, cu rezultate foarte bune la invatatura, selectionati cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs si sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din invatamantul gimnazial si 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din invatamantul liceal. Concursul de selectie cuprinde doua etape, in cadrul acestora testandu-se cunostintele elevilor despre Armata Romaniei, NATO si Uniunea Europeana. In prima etapa (21 martie - 10 aprilie), echipe constituite din cate ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii din mai multe scoli vrancene invata despre bani si banci

Luni, 14 Martie 2016, ora 06:36

Mai multe unitati de invatamant din Vrancea, respectiv 6 de gimnaziu si un liceu, sunt implicate in proiectul de educatie financiara "Sa vorbim despre bani si banci", implementat de Banca Nationala a Romaniei si Ministerului Educatiei. Proiectul se va derula in perioada 14-20 martie la Scoala Gologanu, Scoala Pufesti, Scoala Cirligele, Liceul "Simion Mehedinti" Vidra, Scoala "Mihail Armencea" Adjud, Scoala Gimnaziala Slobozia Ciorasti si Scoala Sihlea. In semestrul I, acelasi proiect a fost implementat la Scoala Gimnaziala Nr. 2 Bordeasca Veche, Scoala Popesti, Scoala Suraia si Scoala Paunesti. "Prezentarile vor fi sustinute de reprezentantii bancii centrale, elevii avand ocazia sa vizioneze filme educationale, realizate de BNR. Parte integranta a activitatii de comunicare externa a Bancii Nationale a Romaniei, proiectele educationale au ca obiectiv cresterea nivelului de educatie financiara a publicului, contribuind la o mai buna intelegere si la o evaluare corecta a unor aspecte economice si financiare. Dat fiind rolul major al bancii centrale in economia romaneasca, este esentiala implicarea BNR in domeniul educatiei economico-financiare", a transmis, intr-un comunicat, Agentia Galati a Bancii Nationale a Romaniei.
Potrivit inspectorului scolar de stiinte socio-umane, Catalin Mocanu, implementarea acestui proiect este binevenita. "Multumesc Agentiei Galati a BNR pentru sansa pe care o ofera elevilor de a afla mai multe despre istoria monedei nationale si a Bancii Nationale ..

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

67 de elevi vranceni participa la faza judeteana a olimpiadei de informatica

Joi, 10 Martie 2016, ora 06:37

Faza judeteana a olimpiadei de informatica va avea loc sambata, la Colegiul National Unirea. Participantii vor fi prezenti in sala la ora 8:30, proba incepand la ora 9:00 si desfasurandu-se pe durata a 3 ore. La concurs vor participa atat elevi de gimnaziu, cat si liceeni.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, sunt inscrisi 21 de elevi din invatamantul gimnazial (8 elevi la clasa a V-a, 7 de clasa a VI-a, 3 de clasa a VII-a, 3 de clasa a VIII-a) si 46 din invatamantul liceal (18 elevi de clasa a IX-a, 17 de clasa a X-a, 7 de clasa a XI-a si 4 de clasa a XII-a). "In prima ora, dupa primirea subiectelor, concurentii pot formula intrebari in scris referitoare la enunturile problemelor, precizand numele, ID-ul si sala, astfel incat raspunsul sa fie DA sau NU", a declarat inspectorul judetean de informatica Marilena Oprea. Rezultatele vor fi afisate in aceeasi zi, iar eventualele contestatii pot fi depuse luni. Numarul de elevi inscrisi este aproximativ acelasi in fiecare an, la nivel de judet, dau asigurari reprezentantii ISJ.
Potrivit criteriilor de calificare la etapa nationala, "Comisia de organizare si evaluare a judetului Vrancea pentru etapa judeteana a Olimpiadei de Informatica a decis ca cele 7 locuri repartizate de M.E.N.C.S judetului Vrancea, pentru Olimpiada nationala de informatica la liceu sa fie distribuite respectandu-se urmatoarele criterii de departajare: 1. Se acorda cate doua locuri la clasele a IX-a, a X-a, cate un loc a XI-a ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CINSTE lor si profesorilor! Elevi vranceni calificati la faza nationala a Olimpiadei de stiinte socio-umane

Marti, 08 Martie 2016, ora 06:36

Mai multi elevi vranceni s-au calificat la faza nationala a Olimpiadei de stiinte socio-umane. Potrivit inspectorului scolar de specialitate, Catalin Mocanu, la Olimpiada de educatie civica, s-au inscris 26 de echipaje, de cate doi elevi fiecare, si au participat 25. Pe primul loc s-a clasat un echipaj de la Scoala Gimnaziala Duiliu Zamfirescu, de clasa a III-a, format din elevii Riana Ingrid Bobeica si Rares Daniel Fatu (FOTO), care au obtinut nota 9.50. Elevii au fost instruiti de invatatoarea Alina Coarca. La aceasta categorie au fost inregistrate doua contestatii, lucrarile fiind prezentate atat cadrelor didactice cat si parintilor care au dorit acest lucru. "Etapa nationala a olimpiadei de educatie civica (ciclul primar) se desfasoara fara deplasarea elevilor. Inspectoratele scolare vor transmite prin profesorul insotitor originalul lucrarii scrise si afisul clasate pe locul I (premiul I) la etapa judeteana. Lucrarea scrisa si afisul vor fi inaintate secretariatului Comisiei centrale, dupa festivitatea de deschidere a olimpiadei, in plic sigilat (...). Lucrarile si afisele vor fi evaluate de catre Comisia centrala a olimpiadei pentru disciplina educatie civica, care stabileste ierarhia la nivel national (premii, mentiuni, clasament final). Nerespectarea integrala a conditiilor mentionate mai sus atrage dupa sine ne evaluarea lucrarii si afisului judetului respectiv", se arata in regulamentul de organizare a olimpiadei.
La Olimpiada de cultura civica, care s-a adresat ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Notele obtinute la simularea Evaluarii Nationale si Bacalaureatului pot fi trecute in catalog

Joi, 04 Februarie 2016, ora 06:37

Elevii de clasele a VIII-a si cei de clasele a XII-a si a XI-a vor participa la simularea examenelor de Evaluare Nationala, respectiv Bacalaureat. In perioada 22-24 februarie va avea loc simularea Examenului de Evaluare Nationala, iar in perioada 7-10 martie a celui de Bacalaureat. Potrivit inspectorului scolar Ion Ionascu, la aceste simulari ar trebui sa participe aproape 3 mii de elevi de clasa a VIII-a si aproximativ 2 mii de clasele a XII-a si a XI-a.
Potrivit Ministerului Educatiei, calendarul simularii Evaluarii Nationale este urmatorul: 22 februarie simulare Limba si literatura romana - proba scrisa; 23 februarie simulare Matematica - proba scrisa; 4 martie afisarea rezultatelor. In ceea ce priveste Bacalaureatul, calendarul este urmatorul: 7 martie simularea probei E)a) - proba scrisa - Limba si literatura romana; 9 martie simularea probei E)c) - proba scrisa - proba obligatorie a profilului; 10 martie simularea probei E)d) - proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a); 18 martie afisarea rezultatelor. La nivelul judetului Vrancea, niciun elev nu simuleaza proba la limba materna.
Ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a ajuns, de la Ministerul Educatiei, procedura privind organizarea simularilor celor doua examene nationale. Inspectorul Ionascu ne-a declarat ca in fiecare unitate de invatamant, in care va avea loc simularea celor doua examene, vor fi infiintate comisii, din care vor face ...

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Concurs Interjudetean de Arta Traditionala Romaneasca la Panciu

Sambata, 14 Mai 2016, ora 06:35

Casa Oraseneasca de Cultura Panciu a gazduit, joi, cea de-a IX-a editie a Concursului Interjudetean de Arta Traditionala Romaneasca "Descoperim traditia strabuna". Evenimentul, initiat de maistrul-instructor Maria Cristescu, a fost organizat de Clubul Copiilor Panciu, in parteneriat cu Palatul Copiilor Focsani, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Casa de Cultura si Primaria Orasului Panciu, sub patronajul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Concursul a avut urmatoarele sectiuni: Icoane pe sticla, Icoane pe lemn, Arta plastica, Tapiserie - noduri, Tapiserie traditionala, Tapiserie in par de capra, Tapiserie ornamentala, Marturii crestine, Desen si Colaje.
Fiecare sectiune a reunit lucrari provenite de la Clubul Copiilor Tecuci, Palatul Copiilor Buzau, Palatul Copiilor Focsani, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani, Scoala "Nicolae Iorga" Focsani, Centrul de Zi "Danut" din Brosteni, Scoala Gimnaziala Racoasa, Scoala Straoane, Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza" Panciu si Clubul Copiilor Panciu. Ele au fost evaluate de un juriu din care au facut parte Camelia Gabriela Ciobotaru, directoarea Casei Orasenesti de Cultura Panciu (presedinte) si profesoarele Loredana Obreja, Gabriela Duta si Lacramioara Malacescu.
Castigatorii fiecarei sectiuni au fost recompensati cu diplome de participare. Organizatorii au oferit diplome de excelenta, pentru promovarea artei populare romanesti, primarului orasului Panciu, Iulian Nica, directoarei ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INTERVIU cu profesorul Catalin Mocanu, inspectorul scolar pentru istorie si stiinte socio-umane

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 06:37

Profesorul Catalin Mocanu este inspector scolar pentru istorie si stiinte socio-umane. A absolvit Facultatea de Litere-Istorie-Teologie, sectia Istorie-Filosofie, a Universitatii "Dunarea de JosE din Galati. Din anul 2000 este profesor titular la Colegiul Tehnic "Gheorghe Bals" din Adjud, iar de anul trecut este inspector scolar pentru istorie si stiinte socio-umane. Spune ca nu-i sta in fire sa faca lucrurile la intamplare si detesta amatorismul.

Al. N.: Pentru inceput, va rog sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra, pentru cititorii cotidianului "Monitorul de VranceaE.
C. M.: Voi incepe cu o remarca, pe care o facea cu peste sapte decenii in urma marele romancier Camil Petrescu: "eu nu pot vorbi obiectiv decat la persoana intaiE. Am absolvit cursurile Scolii Nr. 2 Marasesti in 1991, apoi am urmat cursurile Liceului Teoretic "Emil BottaE din Adjud, intre 1991-1995, specializarea istorie - stiinte sociale. In 1999 am absolvit, ca sef de promotie, Facultatea de Litere-Istorie-Teologie, sectia Istorie-Filosofie, a Universitatii "Dunarea de JosE din Galati. In anul 2000, am absolvit cursul de studii aprofundate "Antichitati clasice, arheologie daco-romana si medievala romaneascaE, la aceeasi universitate. In acelasi an, m-am titularizat pe catedra de istorie la Colegiul Tehnic "Gheorghe BalsE din Adjud, unde functionez ca profesor de istorie si in prezent. De la 1 septembrie 2015 sunt si inspector scolar pentru istorie si stiinte socio-umane la Inspectoratul Scolar ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concursul "Democratie si toleranta", la Scoala "Stefan cel MareE din Focsani

Luni, 09 Mai 2016, ora 06:36

La Scoala Gimnaziala "Stefan cel MareE Focsani va avea loc sambata, 14 mai, cu incepere de la ora 10:00, Concursul National "Democratie si tolerantaE. Acesta, spun organizatorii, reprezinta o forma complexa de educatie civica, ce se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial. Obiectivele generale ale concursului vizeaza asumarea rolului si statutului de cetatean in cadrul unei societati democratice, formarea si dezvoltarea spiritului civic critic si constructiv. In mod explicit, concursul urmareste: cunoasterea conceptelor de "democratieE, "tolerantaE, "drepturile omuluiE, "drepturile copiluluiE, cunoasterea reglementarilor nationale si internationale referitoare la aceste concepte, exersarea de catre elevi a atitudinilor si comportamentelor democratice, tolerante, a spiritului civic, formarea si dezvoltarea deprinderilor de participare la viata comunitatii educationale si locale din care elevii fac parte, formarea motivatiei in vederea promovarii si apararii drepturilor omului si ale copilului.
Comisia de organizare si evaluare pentru etapa judeteana a Concursului National "Democratie si tolerantaE a decis ca locurile repartizate de MENCS judetului Vrancea pentru etapa nationala a Concursului National "Democratie si tolerantaE sa fie distribuite respectandu-se urmatoarele criterii de departajare:
La toate etapele, participarea se realizeaza in cadrul echipajelor, formate din trei elevi, in urmatoarea componenta: un elev de clasa a VII-a sau a VIII-a, pentru proba ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Participarea la selectia pentru elaborarea de programe scolare "cantareste" in obtinerea gradatiei de merit

Luni, 09 Mai 2016, ora 06:36

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a prelungit termenul pana la care cadrele didactice pot depune dosarele in vederea participarii la elaborarea de programe scolare pentru elevii de gimnaziu. Amanarea a fost luata ca urmare a solicitarilor depuse de cadrele didactice care doresc sa participe la selectie. Astfel, termenul va expira in data de 15 mai. "In contextul numeroaselor solicitari din partea cadrelor didactice, referitoare la prelungirea calendarului privind includerea in grupurile de lucru pentru elaborarea de programe scolare pentru nivelul gimnazial, conducerea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a decis modificarea calendarului activitatilor de selectie a candidatilor, dupa cum urmeaza: inscrierea candidatilor 6.04.2016 - 15.05.2016; evaluarea portofoliilor profesionale si a proiectelor inovative de programa scolara 16.05.2016 - 27.05.2016; publicarea componentei grupurilor de lucru 30.05.2016", se arata intr-o adresa a MECS, postata pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
Potrivit aceluiasi document, participarea la preselectie va "cantari", 20 la suta, in evaluarea dosarului pentru obtinerea gradatiei de merit. "Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa participe la procesul de selectie, precizam: - Participarea la elaborarea programelor scolare va fi recunoscuta in evaluarea dosarului personal pentru obtinerea gradatiei de merit, calitatea de membru in grupurile de lucru la programele scolare va fi ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Costume medievale, picturi si fotografii, expuse la Liceul de Arta

Joi, 31 Martie 2016, ora 06:37

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au organizat, in perioada 25-27 martie, etapa judeteana a Concursului National "Made for Europe", aflat la cea de-a X-a editie. Este vorba de un "concurs de produse realizate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare in domeniul educatiei si formarii profesionale", potrivit unui comunicat de presa al ISJ. Competitia a avut loc la Liceul de Arta "Gheorghe Tattarascu" din Focsani. "Competitia, organizata de catre inspectorul scolar pentru proiecte educationale, doamna Florentina Ciomaga, a presupus prezentarea produselor finale, in sesiune publica, de catre elevi sau reprezentanti ai unitatilor de invatamant inscrise in concurs, evaluarea produselor finale de catre comisia judeteana de concurs, afisarea rezultatelor si festivitatea de premiere. Expozitia a cuprins costume medievale, picturi realizate in tehnica Ebru, filme educationale, prezentari power point, fotografii, ghiduri pentru elevi, cadre didactice, pliante, brosuri, realizate in cadrul proiectelor implementate la nivelul urmatoarelor unitati de invatamant: Liceul de Arte *Gheorghe Tattarescu* Focsani, Colegiul Tehnic *Ion Mincu*, Scoala Gimnaziala Nereju Mic, Scoala Gimnaziala Pufesti, CSEI *Elena Doamna* Focsani, CJRAE Vrancea", se arata in comunicat.
Juriul a fost alcatuit din inspectorul scolar Aurora Lefter, Corina Gherasim, care este informatician la CCD Vrancea, profesoara Corina Visan de la Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doar 30% dintre liceenii vranceni au luat peste 5 la simularea examenului de BACALAUREAT

Sambata, 19 Martie 2016, ora 06:39

In urma sustinerii probelor scrise din cadrul simularii examenului de Bacalaureat, doar 30% dintre elevii vranceni au obtinut media necesara promovarii examenului, potrivit statisticilor oferite de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Simularea examenelor scrise de Bac a fost sustinuta de elevii claselor a XI-a si a XII-a. Pe 7 martie, acestia au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 9 martie la proba obligatorie a profilului, iar pe 10 martie proba la alegere a profilului si specializarii, cea din urma vizand doar elevii de clasa a XII-a. Pentru proba obligatorie a profilului, elevii au putut opta pentru matematica sau istorie, iar la proba la alegere a profilului si a specializarii au avut de ales dintre fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Din cei 30% dintre liceenii care au promovat, 21% sunt de clasa a XI-a si 39,9% de clasa a XII-a.
Potrivit statisticilor, la Limba si literatura romana, 58,1% dintre elevi au luat note peste 5, dintre care 52,9% elevi de clasa a XI-a si 63,4% elevi de clasa a XII-a. La proba obligatorie a profilului, respectiv matematica sau istorie, 44,1% dintre elevii vranceni au obtinut note peste 5. Dintre acestia, 34,6% sunt elevi de clasa a XI-a, iar 54% elevi de clasa a XII-a. La proba la alegere a profilului si specializarii, respectiv fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si ...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Prezenta buna la simularea examenului de Bac la Limba romana

Marti, 08 Martie 2016, ora 06:36

Elevii claselor a XI-a si a XII-a au sustinut, ieri, proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul simularii examenului de Bacalaureat. Subiectele au variat in functie de profilul urmat de candidati. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la nivelul judetului sunt 22 centre de examen. La proba de ieri au participat 2.164 elevi de clasa a XI-a si 2.056 elevi de clasa a XII-a. "In conformitate cu Calendarul propus si cu Procedura M.E.N.C.S. privind organizarea si desfasurarea simularii Examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2015-2016, in perioada 7-10 martie 2016 elevii claselor a XI-a si a XII-a vor sustine probele scrise, specifice acestei evaluari de la sfarsitul studiilor liceale. La nivelul judetului Vrancea, simularea Examenului de bacalaureat national se desfasoara in 22 de centre de examen, fiind implicati 2258 de elevi din clasa a XI-a si 2267 de elevi din clasa a XII-a. Dintre acestia, la simularea probei scrise de limba si literatura romana, care s-a desfasurat astazi, 7 martie 2016, au fost prezenti 4525 de elevi (2164 din clasa a XI-a si 2056 din clasa a XII-a), inregistrandu-se astfel doar 305 de absenti", se arata intr-un comunicat al ISJ.
Rezultatele obtinute de elevi vor fi afisate in data de 18 martie, iar daca sunt liceeni ce vor dori, notele pot fi trecute in cataloage. "Lucrarile elevilor vor fi evaluate in cadrul comisiilor constituite la nivelul unitatilor de invatamant care functioneaza ca centre de ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cele mai frumoase martisoare, premiate la Panciu

Sambata, 05 Martie 2016, ora 06:37

Casa de Cultura din Panciu a gazduit, vineri, cea de-a VI-a editie a Concursului Interjudetean de Martisoare "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie", initiat de profesoara Lenuta Panaete, de la Cercul de Arta Textila din cadrul Clubului Copiilor Panciu, si organizat in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura Panciu, Palatul Copiilor Focsani, Scoala Gimnaziala Movilita si Inspectoratul Scolar Judetean. Juriul, prezidat de Camelia Gabriela Ciobotaru, directoarea Casei de Cultura, a evaluat 377 de lucrari, realizate de elevi proveniti din 30 de scoli, cluburi si palate ale copiilor din judetele Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Constanta, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Valcea si Vrancea. Sectiunile de concurs au fost: "Martisoare traditionale", "Martisoare neconventionale" si "Martisoare din materiale reciclabile". La fiecare sectiune, lucrarile au fost jurizate pe categorii de varsta: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani.
Festivitatea de premiere a fost precedata de un program artistic, sustinut de elevii Scolii Gimnaziale Movilita, coordonati de profesoarele Gherghina Blaj si Mihaela Burlacu, de elevii de clasa a IV-a B, pregatita de invatatoarea Anisoara Vizitiu, de la Liceul tehnologic "Al. I. Cuza", si elevele Ilaria Popa si Anastasia Esopa, de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici". De asemenea, Grupul "Esaracutele", indrumat de Maria Cristescu, de la Clubul Copiilor Panciu, a prezentat un colaj de cantece si ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Vrei sa renunti la droguri? Suna la 0 800 8 700 700 si poti fi ajutat

Luni, 22 Februarie 2016, ora 06:38

Agentia Nationala Antidrog, care are centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog in toata tara, inclusiv in Vrancea, ii ajuta pe consumatorii de droguri sa renunte la aceasta dependenta. Conform unui anunt postat pe pagina de facebook a Agentiei, persoanele cu probleme in acest sens au la dispozitie un numar de telefon, Tel-verde: 0 800 8 700 700, la care pot suna. Apelul este gratuit si un specialist al Agentiei Nationale Antidrog le va informa si indruma catre tipul de serviciu pe care cei care suna il solicita.
Persoanele cu probleme pot beneficia de servicii de asistenta medicala, tratament specializat cu agonisti/antagonisti de opiacee (metadona, suboxona, naltrexona etc.), vaccinare, testare HVB, HVC, HIV, testare toxicologica, tratamente medicale colaterale. De asemenea, se ofera "servicii de asistenta psihologica, consiliere psihologica individuala sau de grup pentru consumatorii de droguri si familia acestora, comunicare si asertivitate, prevenirea recaderilor, luarea deciziilor managementul conflictelor. Se ofera si servicii de asistenta sociala, respectiv consiliere si orientare pentru rezolvarea problemelor sociale: gasirea unui loc de munca, identificarea solutiilor pentru rezolvarea problemelor locative, juridice", se arata in informarea Agentiei Nationale Antidrog.
Consumul de droguri nu mai este demult o noutate nici pentru tinerii din Vrancea. In ultimii ani, tot mai multe persoane din judetul nostru au ajuns dupa gratii, multe dintre ele foarte ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs pentru prevenirea consumului de droguri

Marti, 09 Februarie 2016, ora 06:39

Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog de la nivel teritorial, inclusiv cel din Vrancea, a lansat la nivel national editia a XIII-a a concursului "Mesajul meu antidrog", avand ca tema "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!".
Editia a XIII-a a concursului se desfasoara in intervalul februarie - iulie 2016, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniversitar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti. "Mesajul meu antidrog" este un proiect de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA. "Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri. Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale", se arata intr-o informare a Agentiei Nationale Antidrog.
Scopul concursului este mentinerea la un nivel scazut a consumului de ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vor afla care sunt efectele nocive ale fumatului

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 06:43

Ziua Nationala fara Tutun este marcata, in fiecare an, in a treia zi de joi din noiembrie, din dorinta de a atrage atentia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sanatatii oamenilor. Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea foloseste acest prilej pentru a derula activitati de informare-sensibilizare-constientizare in mediul scolar, familial si in comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun si de formare de abilitati de viata sanatoasa. Activitati de pevenire se vor desfasura in unitati de invatamant, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea si cu beneficiari ai Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Totodata, avand ca tema "Ajuta-ma sa cresc!", Ziua Nationala fara Tutun ofera Agentiei Nationale Antidrog (ANA) cadrul informarii si sensibilizarii populatiei nefumatoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara - asa numitul "fumat pasiv" - alaturi de incurajarea acesteia din urma de a-si solicita dreptul la un aer fara fum de tigara, prin respectarea prevederilor legale in vigoare.
De asemenea, specialistii ANA atrag atentia si asupra efectelor daunatoare in planul sanatatii ale fumatului secundar, in special asupra copiilor care cresc in familii cu cel putin un membru fumator. Fara voia lor, acestia sunt expusi atmosferei viciate de fumul de tutun si, in plus, exista un risc crescut de a deveni ei insisi fumatori. ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Portret de candidat la sefia ISJ Vrancea: Lauriana Ailincutei

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 06:36

Patru cadre didactice concureaza pentru ocuparea functiei de inspector scolar general, ramas vacant de la inceputul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, profesoara de simba romana la Colegiul National "Al. I. Cuza" din Focsani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul National "Unirea" din Focsani, Valentin Dogaru, profesor de stiinte-socio umane la Liceul "Emil Botta" din Adjud, si Lauriana Ailincutei, profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani. Dosarul acesteia a fost respins initial, dar a formulat contestatie la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), avand castig de cauza. Probele se vor desfasura in perioada 23-25 noiembrie, la Sediul MECS. CV-urile primilor trei candidati au fost publicate deja in Monitorul de Vrancea, iar astazi vi-l vom prezenta pe cel al Laurianei Ailincutei.
Aceasta este profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cu o vechime in invatamant de 24 de ani. Si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-franceza. A derulat proiecte si a colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Universitatea Danubius Galati, Consiliul Britanic Iasi, Universitatea Cambridge, Educativa, unitati scolar judetene si nationale, Media Junior, s-a implicat in actiuni de voluntariat si umanitare, respectiv Strategia Nationala de Actiune Comunitara. A absolvit masterul la Universitatea "Petre Andrei", in colaborare cu Universitatea Bucuresti, ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Afla cand va avea loc Evaluarea Nationala in 2016

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 06:36

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a emis ordinul privind aprobarea calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015-2016. Conform acestui calendar, evaluarea se va desfasura in perioada iunie-iulie 2016.
Inscrierea elevilor la examen se va face in perioada 15-17 iunie. Pe 27 iunie va avea loc proba scrisa la limba si literatura romana, pe 28 iunie cea la limba materna. Pe 29 iunie elevii vor sustine examenul la matematica, urmand ca pe 1 iulie sa se afiseze primele rezultatele, iar cei nemultumiti de notare vor depune contestatiile in aceeasi zi, intre orele 16:00-20:00. In perioada 2-4 iulie 2016 contestatiile vor fi rezolvate, iar pe 5 iulie se vor afisa rezultatele finale. "Parintii si elevii nu trebuie sa isi faca griji, deoarece totul va fi la fel ca si pana acum. Nu s-a schimbat nimic la Evaluarea Nationala din acest an", a declarat inspectorul Silvia Chelariu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
"Regulile" sunt aceleasi ca si in cazul examenului de Bacalaureat: elevii nu au voie sa intre in sali cu manuale sau orice alta sursa de inspiratie, in caz contrar vor fi eliminati din examen si vor primi nota 1. De asemenea, vor exista camere de supraveghere in sali.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

PORTRET DE CANDIDAT. CV-urile profesorilor care vor sefia ISJ Vrancea

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 22:36

Trei profesori se "bat" pentru postul de inspector scolar general, ramas vacant de la inceputul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, care preda limba romana la Colegiul National Cuza din Focsani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul National Unirea din Focsani, si Valentin Dogaru, care preda stiinte socio-umane la Liceul "Emil Botta" din Adjud. Concursul pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) va avea loc in perioada 23-25 noiembrie, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Am discutat cu fiecare candidat in parte pentru a afla ce ii recomanda pentru functia de inspector scolar general:

Livia Silvia Marcu:

Are o vechime in invatamant de 19 ani si este profesoara de limba si literatura romana cu gradul I la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati in anul 1996. In perioada 2007-2009 a urmat cursurile unui master in Management Educational, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut gradul didactic I in 2010, iar din 2010 si pana in 2013 a urmat cursurile scolii doctorale la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos", fiind bursiera POSDRU-Top Academic, obtinand titlul de doctor in filologie.
A devenit profesor titular de limba si literatura romana in 1996, titularizandu-se la Grupul Scolar "G. G. Longinescu", prin concurs national. Zece ani mai ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   Ultima
Cele mai citite stiri
Lista presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare din Vrancea, pentru alegerile locale din 5 iunie 2016
Astazi au fost desemnati presedintii sectiilor de votare si loctiitorii acestora, desemnati de catre ...
Doi afaceristi vranceni si patru angajati ai Electrica, REEsINUEsI in MEGA DOSARUL furtului de curent electric
Mai multe persoane au fost retinute, aseara, in mega dosarul furtului de energie electrica. Printre ...
PERCHEZIEsII in casa unui PREOT! Politistii au descoperit o instalatie clandestina de produs lumanari
Un preot din comuna Suraia este acuzat de politistii din cadrul Serviciului de Combatere a ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor