Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 271 (0.516 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul Scolar

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:36

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul ScolarCei 23 de elevi care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Felicia Arion, zecista de la BAC, au fost premiati cu diplome si bani de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). Ieri, la sediul ISJ, au fost prezenti elevii si parintii acestora pentru a primii banii alocati de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Astfel, absolventii de clasa a VIII-a au primit cate 1000 de lei, iar eleva cu media 10 la examenul national de bacalaureat a fost premiata cu 3000 de lei. Premierea s-a facut in baza OMEN nr.4594/2017, in prezenta inspectorului scolar general Dorin Cristea, a inspectorului scolar general adjunct Aurel Selaru si a inspectorului pe programe educationale Mihaela Simion. "Stiu ca aceste note va reprezinta si sunt suma eforturilor muncii voastre de elevi. Va felicit si va multumesc pentru rezultatele voastre deosebite. Totodata, le multumesc cadrelor didactice care v-au impulsionat in obtinerea de note foarte bune si nu in ultimul rand aduc multumiri parintilor vostri care au fost mereu alaturi de voi si sunt bineinteles principalii vostri sponsori. Felicitari inca o data si mult succes pe departe", a transmis Dorin Cristea.
"Din punctul meu de vedere, totul a inceput in clasa a IX-a, nu m-am pregatit doar in clasa a XII-a. Este o munca ce se face in timp, nu poti sa acumulezi atat de mult intr-un singur an de zile, daca ne referim la cele trei materii pentru bacalaureat. Ceea ce am invatat eu este ca perseverenta si dorinta de a-ti ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni care au luat 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, premiati la sediul Inspectoratului Scolar

Miercuri, 30 August 2017, ora 06:36

23 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala, vor fi premiati joi cu cate 1000 de lei, iar Felicia Arion, singura eleva din Vrancea care a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, va fi recompensata cu 3000 de lei. Premierea are loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la ora 10.00. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", este motivarea guvernantilor.
Monitorul de Vrancea va prezinta lista cu zecistii de la Evaluarea Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea, Alice Elena Ciontu, Daria Antonescu, Elena Raluca Bostanaru, Andra Mircea, Ana Maria Preda, Stefan Alexandru Zdrahus de la Colegiul National Al. I. Cuza, Cosmina Bianca Buruiana, Mihnea Alexandru Calugaru, Alexandru Stefan Ciornei, Tudor Mihai Dragan, Rares Constantin Fistoc, David Lefter, Vlad Simulescu, Miruna Daniela Toader, Ana Maria Udrea, Ioana Teodora Vaipan, Razvan George Zanfir de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, Brindusa ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stimulente financiare pentru absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Joi, 10 August 2017, ora 06:36

Absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, la finalul clasei a VIII-a, si la examenul de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performantelor realizate, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la Bacalaureat.
Executivul precizeaza ca vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolventi de clasa a XII-a, care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolventi de clasa a VIII-a. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", se mai arata in comunicat.
In Vrancea, 23 de absolventi de clasa a VIII-a au avut media 10 la examenul de Evaluare Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea; Alice Elena ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilor

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 06:35

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilorScaderea numarului de elevi, rezultatele slabe la admiterea in clasa a IX-a, precum si animozitatile dintre fostii si actualii directori sau intre directori si cadre didactice au fost subiecte discutate ieri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). A fost o sedinta a reprezentantilor ISJ cu directorii unitatilor de invatamant din judet, ocazie cu care a fost prezentat si raportul de activitate al inspectoratului pe anul scolar 2016-2017, de catre seful institutiei, profesorul Dorin Cristea.
Astfel, din cele spuse de Dorin Cristea aflam ca majoritatea directorilor de scoli au inaintat rapoarte de activitate catre ISJ, fiind multumiti de activitatile derulate in unitatile pe care le conduc. "Stiu ca majoritatea dintre dumneavoastra nu ati stat degeaba si ati realizat planurile manageriale, ati realizat consiliile profesorale si ati dezbatut tot ce ati realizat in ultimul an scolar. In cele mai multe cazuri, ati fost multumiti de activitatea din unitatile scolare pe care le coordonati. Ma bucur ca aveti multe realizari, ceea ce m-a determinat si pe mine sa scriu in raport despre felul in care dumneavoastra ati contribuit la ridicarea invatamantului vrancean, la standarde foarte inalte", a spus Dorin Cristea.
El a facut o prezentare succinta a raportului pe anul scolar trecut si a planului operational al ISJ Vrancea. De asemenea, a vorbit despre ceea ce trebuie facut in continuare pentru ca lucrurile sa conduca invatamantul vrancean pe un loc fruntas la nivel ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi de la Cuza, premiati la concursul international "Ion Barbu - Dan Barbilian"

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 06:35

Trei elevi ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani au fost premiati la Concursul National cu participare internationala "Ion Barbu - Dan Barbilian". Astfel, la literatura, elevii Maria Fotache si Sebastian Docan au obtinut mentiuni, iar eleva Diana Badarau a primit premiul special. Mentionam faptul ca Diana Badarau este eleva in clasa a VII-a si este coordonata de profesor dr. Livia Marcu. Sebastian Docan, de la clasa a XI-a, si Maria Fotache, de la clasa a XII-a, sunt indrumati de profesor dr. Teodora Bentz. Elevul Ariton Adrian Nicolae, coordonat de profesorul Marius Mohonea, a obtinut medalia de argint la matematica.
Elevii sunt cunoscuti pentru participarea lor la numeroase concursuri si olimpiade de specialitate. Ei au intrat in concurs, sperand sa demonstreze ca sunt demni urmasi ai matematicianului Dan Barbilian si ai poetului Ion Barbu, potrivit informatiilor furnizate de profesorul insotitor Teodora Bentz. Timp de 3 ore, elevii au avut de rezolvat subiecte grele, ce trebuiau abordate din multiple perspective. De exemplu, elevii de liceu au avut de rezolvat, la literatura, 3 subiecte, un comentariu pe un text la prima vedere, un eseu pornind de la simbolurile barbiene si un text argumentativ pe marginea unui citat ce apartinea poetului. Cei de la gimnaziu trebuiau sa rezolve un subiect de limba si comunicare, sa dovedeasca intelegerea textului suport si sa alcatuiasca o compunere cu un titlu propus, ultimul subiect fiind un text argumentativ care sa ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CRIZA mare de personal! Sefii Politiei, Jandarmeriei si ISU Vrancea fac apel pentru inscrierea la scolile postliceale

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 06:40

Conducerile IPJ Vrancea, IJJ Vrancea si ISU Vrancea au sustinut ieri, la sediul Institutiei Prefectului, o conferinta de presa privind admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I. La conferinta a luat parte si prefectul Sorin Hornea.
Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea, inspector-sef Remus Nica, a prezentat in cadrul conferintei conditiile de recrutare a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a agentilor de politie de frontiera in sesiunea ianuarie 2018. Acesta a mentionat ca deficitul de personal din cadrul IPJ Vrancea se datoreaza pensionarii din ultimii 2 ani a foarte multor politisti cu experienta, la indeplinirea varstei si a conditiilor legale de pensie. Potrivit acestuia, in prezent, IPJ Vrancea are un deficit de personal de 29% in randul ofiterilor de politie si un deficit de 17% in randul agentilor de politie. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a hotarat suplimentarea numarului de locuri la scolile de agenti de politie in anul 2018 si organizarea unui concurs de admitere la scolile de agenti de politie in sesiunea ianuarie 2018. Candidatii care promoveaza examenul de admitere vor parcurge 1 an de studiu la unitatea de invatamant aleasa.
Inspectoratul de Politie al Judetului Vrancea, prin intermediul Serviciului resurse umane, desfasoara in aceasta perioada selectie de candidati pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a ...

Life Show / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca doua medii de 10 la Evaluarea Nationala in urma solutionarii contestatiilor; in total sunt 23

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 06:36

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a, au mai adus 2 medii de zece in judetul nostru. Acum, in Vrancea au fost obtinute 23 de medii de zece. Una dintre cele doua medii de 10 a fost obtinuta de un absolvent de la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Focsani, iar cealalta de un elev de la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind de altfel si singura medie de zece de la aceasta unitate de invatamant.
Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar Eleonora Darmanescu, procentul de promovare la Evaluarea Nationala nu s-a modificat, el ramanand in continuare de 66,99%. "In urma contestatiilor, procentul de promovabilitate este acelasi. Singura modificare este faptul ca mai avem doua medii de zece, in total avem acum 23 de elevi care au promovat examenul cu media zece. Trebuie sa va spun ca diferentele aparute la rezultatele finale sunt foarte mici, de 0,5-0,6 procente, fata de notele initiale", ne-a spus inspectorul scolar Eleonora Darmanescu.
Reamintim ca in Vrancea am avut un record absolut de note de zece la Evaluarea Nationala, cele mai multe medii fiind obtinute de elevii de la scoala "Stefan cel Mare" din Focsani. Examenul de Evaluare Nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 23 dintre elevi au obtinut nota maxima. Dintre acestia, 11 elevi au ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultatele in urma solutionarii contestatiilor la Evaluarea Nationala, publicate astazi

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 06:35

In cursul zilei de astazi se vor afisa rezultatele finale la examenul de evaluare nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a. Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar general Dorin Cristea, 171 de absolventi de clasa a VIII-a a au depus contestatii la notele primite. Dintre acestea, cele mai multe, 95, sunt la matematica, iar 76 de nemultumiri au fost in legatura cu notarea la limba si literatura romana. Tezele copiilor din Vrancea au fost corectate de profesorii din Braila, iar contestatiile au fost solutionate de dascalii din judetul Ialomita.
Trebuie spus ca anul acesta au aparut cateva modificari cu privire la sistemul de notare de la contestatii. Daca pana acum trebuia sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea rezultata la a doua etapa de corectura, pentru a se modifica nota, in acest an, nota finala va fi cea rezultata in urma contestatiei, indiferent de diferenta dintre cele doua note.
Dupa aflarea mediilor finale la Evaluare, urmeaza emotiile admiterii la liceu. Precizam ca admiterea in invatamantul liceal, in anul scolar 2017-2018, a adus o serie de noutati pentru candidati. O modificare esentiala este schimbarea formulei de calcul la stabilirea mediei de admitere. Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a

Marti, 27 Iunie 2017, ora 06:36

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a21 de absolventi de clasa a VIII-a au demonstrat ca un examen poate fi trecut cu media zece, iar in cazul unora dintre ei, fara nici o ora de meditatie in particular. Examenul de evaluare nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi din Vrancea, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 21 dintre elevi au obtinut media maxima. Dintre acestia, 11 au fost elevi ai Scolii Stefan cel Mare din Focsani, 5 ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza, doi ai Scolii Anghel Saligny si cate un elev de la scoala din Gugesti, Scoala Duiliu Zamfirescu si Scoala Ion Bazgan.
De departe, campionii notelor de zece sunt absolventii de la Scoala Stefan cel Mare din Focsani Aici, 11 absolventi au avut teze perfecte, notate de comisiile de corectura cu punctaje maxime, la ambele discipline. "Examenul nu a fost foarte greu, dar nici foarte usor. Au fost si elemente de dificultate, mai ales la matematica, dar puteau fi facute. M-a ajutat mult faptul ca eu am invatat in toti anii. M-am pregatit mereu singura, nu am facut nici o ora de meditatie in particular", spune Cosmina Buruiana, care a terminat ciclul gimnazial cu media 10, la Scoala Stefan cel Mare. Desi nu este greu sa isi calculeze media de admitere, Cosmina are emotii pentru admiterea la liceu. Ea isi doreste sa studieze matematica- informatica la Colegiul National Unirea, iar la facultate ar vrea sa se indrepte spre ...

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bataie intre doua eleve de clasa a IX-a, din cauza concursului de miss; victima a ajuns la spital, iar agresoarea s-a ales cu media la purtare scazuta

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 06:35

Doua eleve de clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, s-au batut in scoala, luni, dupa ce una dintre ele nu a trecut de preselectia pentru concursul de Miss din cadrul Balului Bobocilor. Potrivit informatiilor furnizate de directorul unitatii de invatamant, Catalin Danciu, fata agresata a ajuns la spital cu o plaga taiata la picior. Eleva aleasa sa participe la concursul de miss i-a adus tot felul de injurii celei care nu a trecut de preselectie, fapt care a infuriat-o pe cea din urma. Potrivit unor surse, ea si-ar fi chemat in ajutor si unul dintre parinti. "A fost vineri o preselectie pentru concursul de miss, una dintre ele a fost aleasa, una nu. Vineri nu s-a intamplat nimic, iar luni, cea aleasa a jignit-o pe cealalta, care a batut-o. Noi am facut un consiliu profesoral, se vor lua masuri impotriva elevei. Aceasta va avea nota scazuta la purtare. Am luat in discutie sa nu mai facem deloc balul bobocilor sau sa il facem in scoala", ne-a spus profesorul Catalin Danciu.
In Liceul G. G. Longinescu exista camere de supraveghere, dar si paza proprie, precum si un profesor de serviciu, dar cu toate acestea exista zone in unitate neacoperite in permanenta, mai ales ca numarul elevilor este mare. Chiar saptamana trecuta, un reprezentat al Politiei a fost in liceu si le-a vorbit elevilor despre cum sa nu se comporte si despre cum sa evite violenta.
Directorul liceului ne-a mai spus ca va schimba camerele de supraveghere din scoala cu unele mai performante ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateri

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 06:36

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateriIn perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2017, la Slanic Moldova, in judetul Bacau, s-a desfasurat "Competitia Nationala de dezbatere Karl Popper: *Comunicarea prin dezbateri*". Au participat elevi de liceu din toate colturile tarii, dar si din Republica Moldova. Judetul Vrancea a fost reprezentat de 6 elevi de la clubul de debate al CNAIC: Daria Antonescu si Mihail Patrascanu de la 9 F, Alina Aurica, Maria Dan si Andreea Paun de la 10 A, Teodor Bentz de la 11 A.
Incepatori sau avansati, cu totii au dezbatut motiuni de interes general pentru educatie: Introducerea camerelor de supraveghere in salile de clasa este justificata; Ar trebui schimbata modalitatea de evaluare la obiectele vocationale (desen, muzica etc.). Competitia a asezat fata in fata debateri care cred in puterea cuvantului, de a transforma lumea intr-un univers mai bun, luptand cu ambitie pentru a demonstra ca strategia abordata, continutul argumentelor, respectiv stilul lor, trebuie apreciate de catre juriu.
Doamnele profesoare, Livia Marcu si Teodora Bentz, care au insotit lotul, si-au asumat si dificilul rol de arbitru, respectiv trainer pentru debaterii incepatori. Rezultatele cuzistilor au fost pe masura asteptarilor, caci s-au intors acasa cu premii si mentiuni. In competitia echipelor, s-a obtinut o mentiune (echipa al carei lider a fost Daria Antonescu), iar echipa condusa de Teodor Bentz a jucat finala, obtinand locul al doilea la aceasta competitie nationala.

Rasunatoare au fost, insa, succesele ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Inca doua medii de 10 in Vrancea, dupa afisarea rezultatelor finale la Evaluarea Nationala

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 15:35

Alti doi absolventi de clasa a VIII a au obtinut media 10, dupa afisarea rezultatelor finale la examenul de Evaluare Nationala. Este vorba despre doua eleve de la colegiile nationale Unirea si Cuza din Focsani, care au contestat notele la matematica. In total, Vrancea are acum 23 de medii de 10, majoritatea obinute de elevi de la Scoala Stefan cel Mare si Colegiul Cuza din Focsani.

Rezultatele finale in ordinea mediilor pot fi vazute AICI

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INCEPE SCOALA! Ce noutati aduce pentru profesori, elevi si parinti

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 06:36

Prima zi la gradinita sau la scoala e poate cea mai emotionanta zi din an pentru prescolari si elevi, mai ales pentru cei care pasesc pentru prima oara pragul unitatii de invatamant. Cunoasterea educatoarei, invatatoarei sau revederea cu colegii e un moment de mare bucurie, pentru toti deopotriva, elevi, cadre didactice si parinti. Anul acesta, sunt mai multe noutati atat pentru elevi cat si pentru dascali. Astfel, invatamantul vrancean are o noua conducere in persoana profesoarei Lauriana Ailincutei, inspector general scolar si a profesorului Aurel Selaru, inspector general adjunct. O alta noutate este faptul ca scoala incepe cu 4 zile mai devreme decat de obicei, ceea ce a starnit nemultumire in randul multor parinti si dascali, deoarece 15 septembrie a fost dintotdeauna un simbol in tara noastra.

Prima zi de scoala, o noua sedinta publica pentru cadrele didactice

Inspectorul scolar pentru Managementul Resurselor Umane, profesorul Mihail Fasan a anuntat organizarea astazi, incepand cu ora 14.30, a unei sedinte publice pentru repartizarea pe perioada determinata a candidatilor, conform art. 103 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2017-2018. Sedinta va avea loc in Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean, la etajul I. Mentionam ca au mai ramas ore neacoperite in scolile din extremitatile judetului, cum ar fi la Scoala din satul Taratu, comuna Poiana Cristei, dar si in localitati ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale la inceputul anului; ceilalti le primesc de la scoala. Atentie! Auxiliarele au fost interzise de ministrul Educatiei

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 06:35

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe banci in prima zi de scoala, ca ceilalti colegi ai lor, ci un compendiu introductiv. Situatia se datoreaza unor cauze birocratice, dupa cum explica reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) intr-un comunicat. In prezent, pentru elevii de clasa aV-a nu este tiparit decat manualul de educatie fizica si sport, urmand ca restul manualelor sa le fie distribuite elevilor peste doua luni. "Elevii claselor a V-a si cadrele didactice implicate in procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, in primele opt saptamani ale noului an scolar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia apartine ministrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, si are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectati de absenta temporara a manualelor scolare. Compendiul include resurse de invatare si propune o abordare moderna, interactiva, sintetica, menita sa incurajeze gandirea critica si comunicarea prin activitatile si aplicatiile integrate. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activitati de invatare, se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line", explica reprezentantii MEN.
Documentul are 296 de pagini si este structurat pe 6 arii curriculare: Limba si comunicare (Limba si literatura romana, Limba moderna 1 - Engleza si Franceza si Limba moderna 2 - Engleza, Franceza si Germana), Matematica si Stiintele Naturii (Matematica, Biologie), Om si societate (Educatie sociala, Istorie, Religie - cultul ortodox, ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesoara Lauriana Ailincutei, noul inspector general al ISJ Vrancea

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 06:35

Profesoara Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, este noul inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, potrivit unor surse oficiale. Patru cadre didactice si-au trimis CV-urile la Ministerul Educatiei Nationale (MEN), pentru a ocupa postul de inspector scolar general la Vrancea, dupa ce profesorul Dorin Cristea a fost demis din functie. Potrivit unor surse, pentru postul de inspector scolar general s-au inscris patru cadre didactice. Sursele noastre spun ca a fost vorba de Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, Ionut Esandara, care a fost inspector scolar, Adrian Atarcicov, de la Colegiul Unirea, si fosta directoare a Colegiului Economic, Cristina Gheorghita. In urma selectiei CV-urilor, profesoara Ailincutei a fost desemnata sa conduca ISJ Vrancea, dupa cum ne-au declarat surse oficiale. "La finalizarea procedurii de selectie, numirile vor fi aprobate prin ordin de ministru, iar mandatele au caracter temporar - pana la organizarea concursului, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2017-2018", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.
Lauriana Ailincutei este profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, cu o vechime in invatamant de 26 de ani. Si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-franceza. A derulat proiecte si a colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Universitatea Danubius Galati, Consiliul Britanic Iasi, Universitatea Cambridge, Educativa, ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2.600 de absolventi de clasa a VIII-a, la examenul de Evaluare Nationala

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 06:36

90 de centre de examen si unul zonal de evaluare au fost constituite la nivelul judetului Vrancea in vederea organizarii examenului de Evaluare Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a. Prima proba va avea loc chiar luni, 19 iunie, la limba si literatura romana, iar la matematica pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie, cand vor putea fi depuse si eventualele contestatii, rezultatele finale fiind afisate pe 30 iunie.
La proba de Evaluare Nationala s-au inscris 2.631 elevi, presedintele comisiei judetene de examen fiind seful Inspectoratului Scolar Judetean, profesor Dorin Cristea. Presedintele comisiei din centrul zonal de evaluare va fi profesoara Marilena Ravas, care este si directorul Colegiului Tehnic Gh. Asachi Focsani. De remarcat este faptul ca in centrul de evaluare nu vor fi corectate lucrarile elevilor vranceni, ci din alte judete.
"La nivelul judetului Vrancea au fost constituite 90 centre de examen si un centru zonal de evaluare (C.T Gh. Asachi Focsani). In C.Z.Ev. vor fi corectate lucrarile din alt judet, lucrari din judetul repartizat de M.E.N. in preziua organizarii primei probe scrise. Sedinta de lucru privind instruirea presedintilor din centrele de examen se va desfasura sambata, 17 iunie 2017, la I.S.J. Vrancea la ora 10.00. Inspectorii scolari din cadrul I.S.J. Vrancea vor monitoriza in zilele probelor scrise activitatea din centrele de examen, asigurand buna desfasurare a activitatii", a transmis purtatorul de cuvant al ISJ ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 06:35

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte312 copii cu situatii financiare modeste, sau care se afla sub ocrotirea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, au fost in tabara, timp de o saptamana. Unii dintre ei au ajuns in tabara de la Galaciuc, in timp ce altii au fost la mare, in statiunea Eforie Sud. De asemenea, la Galaciuc au ajuns si copii din Constanta. La mare au mers copii din comunele Gugesti, Dumbraveni, Slobozia Ciorasti, Nanesti, Maicanesti, Ciorasti, Campineanca, Rastoaca, Ruginesti, Tulnici si Bolotesti. Dintre acestia, aproximativ 100 provin din structurile DGASPC, iar 32 sunt cu dizabilitati. De asemenea, in tabara Galaciuc au ajuns copii din judetul Constanta. Trebuie spus faptul ca taberele se organizeaza in fiecare an, de catre Ministerul Tineretului si Sportului.
Pentru unii copii din Vrancea, anul acesta a fost unul norocos caci nu au mai fost organizate excursii la mare din 2014. "Noi am reusit sa facem un schimb de locuri cu colegii din Constanta, astfel incat o parte din copiii nostri sa poata sa ajunga la mare, iar cei din Constanta sa vina la munte, in tabara noastra, de la Galaciuc", spune Daniel Gongu, directorul Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea.
Aceasta tabara a fost pentru multi un bun prilej de a vedea marea pentru prima oara, de aceea profesorii insotitori au vrut sa le ofere cat mai multe experiente, imbinand distractia cu dobandirea de noi cunostinte. Astfel, copiii au fost in mici excursii prin statiunile de pe litoralul romanesc, au ..

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Se fac inscrieri pentru a deveni profesori sau invatatori in scolile din medii vulnerabile, cu sprijinul Teach for Romania

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 06:36

Asociatia Teach for Romania recruteaza a cincea generatie de profesori si invatatori pentru scolile din medii vulnerabile, din mai multe judete din tara, inclusiv Vrancea. In Vrancea sunt deja doua cadre didactice care predau la o scoala din mediul rural in cadrul acestui program. "Facem un apel la cadrele didactice debutante din judetul nostru sa se inscrie in acest program Teach for Romania pentru a putea beneficia de avantajele profesionale pe care acest program le ofera. Este un proiect de mentorat, ce sprijina persoanele care vor sa intre in sistemul de invatamant, in special din mediul rural, din zonele defavorizate, dar si din scolile si liceele din mediul urban, frecventate de elevi din medii defavorizate, cu rezultate slabe la examenele de evaluare nationala sau bacalaureat. In acest context, cadrele didactice debutante se pot inscrie in acest program. In Vrancea avem doua cadre didactice care beneficiaza de avantajele acestui proiect, la Vrancioaia", ne-a spus inspectorul scolar Mihaela Simion.
Profesorii din programul Teach lucreaza altfel decat in maniera clasica, promovand toti copiii si folosind la ore metode care ii stimuleaza si ii antreneaza pe absolut toti elevii. Teach for Romania cauta si pregateste oameni motivati, cu potential, pentru a deveni lideri in educatie, din rolurile de profesori si invatatori pentru copiii din medii vulnerabile. Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni exceptionali sunt pregatiti pentru a oferi acces la educatie ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

739 de candidati la Bac-ul de toamna; in Vrancea sunt doua centre de examen

Miercuri, 02 August 2017, ora 06:35

739 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul national de bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ) au stabilit ca acest examen sa se organizeze in doua centre. Unul va fi la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani si va avea arondate urmatoarele unitati de invatamant: Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani, Colegiul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul de Arta Gheorghe Tattarescu Focsani, Liceul Simion Mehedinti Vidra, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Centrul Scolar de Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Emil Botta Adjud, Liceul Teoretic Gheorghe Gheba Dumitresti, Colegiul National Unirea. Cel de-al doilea centru de examen va functiona la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea Focsani , unde vor putea sustine examen elevi de la urmatoarele unitati: Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ion Mincu si Colegiul Tehnic Gheorghe Bals Adjud.
Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidatii vor sustine pe 21 august proba scrisa la limba si literatura romana, pe 22 august proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. In ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, in top la cele mai bune licee

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 06:36

Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani si-a facut un clasament cu elevii de clasa a VIII-a, care au fost admisi la liceele de top din Vrancea. Astfel, conform datelor furnizate de purtatorul de cuvant al unitatii scolare, profesoara Nicoleta Cainap, etapa repartizarii computerizate a fost asteptata cu nerabdare si emotie de elevi, parinti si profesori. Pentru Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare", aceasta a adus un nou bilant al muncii depuse pe parcursul anilor de studiu. Ca urmare a rezultatelor obtinute la Evaluarea Nationala, absolventii claselor a VIII-a au fost admisi la licee de top din Vrancea dar si din tara. Dintre cei cinci elevi cu media 10, patru au ales sa continue studiile in cadrul Colegiului National "Unirea": Buruiana Cosmina, Dragan Tudor, Udrea Ana - Maria la profilul matematica - informatica si Lefter David la filologie. De asemenea, eleva Vaipan Ioana - Teodora a optat pentru cel mai bun liceu din tara, Colegiul ,,Sfantul Sava" din Bucuresti, specializarea stiinte ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,91. Din 114 absolventi ai scolii, 43 au ales sa urmeze cursurile liceale la Colegiul National ,,Unirea", 17 la Colegiul National ,,Alexandru Ioan Cuza", 21 la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret", 14 la Colegiul Economic ,,Mihail Kogalniceanu". Liceele vocationale au fost alese de 11 elevi, 3 optand pentru profilul invatatori - educatori de la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret", iar 8 pentru Liceul de Arta ,,Gheorghe Tattarescu". Cate 2 elevi au fost ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din Bucuresti

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 07:52

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din BucurestiCe faci cand cresti inconjurat de carti de medicina, fiind fiul unui deosebit clinician? Ce alegi atunci cand auzi istorisirile pline de pasiune ale tatalui, despre diferitele cazuri medicale intalnite zi de zi? Te gandesti cumva vreo clipa sa devii director de banca sau pilot? Nu. Te faci medic. Dar nu doar un alt medic, ci devii usor, usor, unul dintre cei mai buni in specialitatea ta. Oamenii te cauta cu sutele. Operezi mii de oameni, care si-au pierdut increderea in ei si reusesti, zi de zi, prin curajul tau, sa le schimbi radical vietile, incepand de la aspect si incheind cu mentalitatea. Ramai, cu toate acestea, modest, sensibil, onest, pentru ca educatia aleasa, primita de la oameni rafinati si atenti la conduita, ti-o permite. Stii de unde ai plecat, nu uiti locurile copilariei si nu uiti oamenii acelor locuri. Iti iubesti tara, dar ramai obiectiv in aceasta dragoste fata de patrie.
Dr. Rubin Munteanu - un nume cunoscut multor oameni, care acum se privesc cu placere in oglinda, un nume ce pare predestinat pentru a defini calitatea omului ce-l poarta. Dr. Rubin Munteanu a slefuit, in cei 20 de ani de medicina pe care-i are in spate, toate invataturile primite, transformandu-le in priceperea, care astazi, pe langa bisturiu, ii este cea de-a doua arma. Am avut onoarea de a-l cunoaste in mediul sau, dupa doua operatii, intre consultatii, la Spitalul Monza din Bucuresti. CV-ul sau este de departe impresionant. Dr. Rubin Munteanu are 20 de ani de experienta in chirurgie si ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi (sambata) se redeschide Centrul de excelenta pentru matematica si informatica la clasa a V-a

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 06:35

Astazi are loc deschiderea oficiala a centrului de pregatire a elevilor capabili de performanta la matematica si informatica pentru elevii de clasa a V-a, activitate organizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Evenimentul va avea loc la Scoala Stefan cel Mare, la ora 9:00, iar incepand cu ora 9:30 elevii de clasa a V-a vor intra in concurs, in vederea admiterii la cursuri. Prima proba va fi cea de matematica, iar elevii care vor sa participe si la cercurile de informatica raman in continuare in salile de clasa pentru testarea de specialitate. Elevii care au optat pentru ambele discipline vor sustine intai testarea la matematica, de la ora 10,00, urmand ca cea la informatica sa aiba loc de la ora 11,00. In intervalul orar 12,00 - 15,30 vor fi evaluate lucrarile, iar la ora 16,00 vor fi afisate rezultatele atat la centrul de concurs de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Focsani, cat si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
Centrul de pregatire a elevilor de gimnaziu capabili de performanta la matematica si informatica este la al cincilea an consecutiv de existenta. Acesta functioneaza in subordinea ISJ Vrancea. Centrul se adreseaza elevilor de clasa a V-a capabili de performanta la disciplinele matematica si informatica si functioneaza, si in anul scolar 2017-2018, la Scoala Stefan cel Mare si la Colegiul National Unirea.

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incep inspectiile generale in scolile vrancene! Adjunctul ISJ face vizite inopinate

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 06:36

In saptamana 16 - 20 octombrie, inspectorii scolari vor incepe inspectiile in unitatile de invatamant vrancene, asa numitele inspectii RODIS-uri. Acest tip de inspectie verifica absolut toate aspectele dintr-o scoala, atat cele educationale cat si cele administrative.
Conform metodologiei de aplicare a Regulamentului de Organizare si Desfasurare a Inspectiei Scolare (RODIS), inspectorii care vor merge in scoli se vor pronunta in legatura cu aspectele ce tin de nivelul atingerii standardelor educationale de catre elevi, modul in care scoala sprijina si incurajeaza dezvoltarea personala a elevilor, calitatea activitatii personalului didactic, calitatea managementului scolar si eficienta cu care sunt folosite resursele, calitatea curriculum-ului, calitatea activitatilor extracurriculare si modul in care curriculum-ul national si cel local sunt puse in practica, relatiile scolii cu parintii, relatiile scolii cu comunitatea locala, respectarea legislatiei in vigoare si a regulamentelor, atitudinea elevilor fata de educatia pe care le-o furnizeaza scoala.
Inspectia este realizata de echipe constituite din cel putin 2 inspectori scolari, in functie de marimea si de specificul scolii verificate. Echipele vor fi formate din inspectori care au competentele necesare pentru a inspecta un esantion format din cel putin sase discipline incluse in curriculum. Pe langa disciplinele stabilite, inspectorii vor avea in vedere si alte aspecte generale ale procesului educational. In mod normal, ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

35 de elevi de etnie roma, repartizati la liceu astazi

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 06:35

Elevii de etnie roma vor fi repartizati astazi la licee si scoli profesionale, pe locurile special rezervate. Conform datelor furnizate de Maria Costache, inspector scolar pentru minoritati in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la nivelul judetului, 35 de elevi ce apartin etniei rome si-au exprimat dorinta de a ocupa un loc la liceu sau o scoala profesionala. Situatia transmisa de inspectorul scolar Maria Costache arata ca au fost alocate un numar de 222 de locuri rezervate, din care 184 la liceu si 38 pentru scolile profesionale, din care 16 locuri la liceele vocationale, 12 locuri la liceu seral, 2 locuri pentru invatamantul special la liceu, 6 locuri la invatamantul profesional pentru elevii cu cerinte speciale si 32 de locuri la invatamantul profesional de trei ani.
De asemenea, 10 elevi din judetul Vrancea s-au inscris la liceu, invatamant de zi, si inca doi la seral in judetul Buzau. Potrivit inspectorului scolar, din cele 222 de locuri alocate judetului nostru vor fi ocupate doar 23, la care se adauga cele 12 locuri ce vor fi ocupate in judetul Buzau. "Incepand cu ora 10.00, la sediul ISJ Vrancea va avea loc repartizarea acestor elevi pe locurile special rezervate pentru ei. La Buzau, tot maine (astazi-n.r.), se va desfasura aceasta etapa, iar cei 12 vor merge acolo. Noi am avut o campanie intitulata *SOS copiii romi*, parteneriat intre ISJ Vrancea si Partida Romilor Pro Europa. Am fost prin scoli si am popularizat aceste drepturi si beneficii pe ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Abaterile pietonilor, principala cauza de producere a accidentelor rutiere; a inceput Saptamana prevenirii criminalitatii

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 06:38

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, inceperea celei de-a doua editii de anul acesta a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii. Astfel, in perioada 2-6 octombrie, la toate subunitatile si sectiile rurale se vor desfasura activitati structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi avand o alta tema. Programul activitatilor din saptamana prevenirii criminalitatii a fost prezentat de comisar Monica Manolache, de la Compartimentului de Analiza si Prevenire a criminalitatii, din cadrul IPJ Vrancea.
Ieri, au fost organizate activitati preventiv-educative in unitati de invatamant, iar in cadrul Sectiei pentru Copii a Bibliotecii Judetene a avut loc o expozitie de carte cu tematica, fiind amenajat si un punct de informare "Impreuna pentru prevenirea delincventei juvenile". Politistii din cadrul Serviciului Judetean Politie Transporturi Vrancea au desfasurat activitati pe linia mentinerii ordinii si sigurantei publice si de prevenire a calatoriei frauduloase in trenurile de calatori ce circula pe raza de competenta, pe magistrala 500.

"In perioada 2-6 octombrie a.c., la nivel national si local se va derula, cea de-a douasprezecea editie a evenimentului "Saptamana prevenirii criminalitatii" si a doua din acest an, prima desfasurandu-se in luna aprilie a.c. Activitatile desfasurate anterior au reusit sa atraga atentia unui numar mare de cetateni, care s-au implicat activ in manifestari si au receptionat intr-un mod ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au inceput inscrierile pentru admiterea la liceu. Afla care au fost, anul trecut, ultimele medii de admitere in liceele din Vrancea

Marti, 04 Iulie 2017, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a sunt asteptati pana pe 6 iulie sa isi completeze optiunile in fisele de inscriere pentru liceu. Elevii vor merge la secretariatele scolilor pe care le-au absolvit. Acolo, insotiti de parinti si ajutati de diriginti, vor completa optiunile in vederea admiterii. Trebuie stiut ca personalul scolii nu influenteaza in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar ii consiliaza, pentru a permite candidatilor o alegere in cunostinta de cauza, prezentandu-le toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau ale completarii unor optiuni nerealiste. Candidatii completeaza pe fisa de inscriere, in ordinea descrescatoare a preferintelor, codurile optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite. Parintilor li se aduce la cunostinta numarul de locuri alocate pentru fiecare unitate de invatamant, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregatire, caruia i s-a acordat un cod.
In conformitate cu prevederile Ordinului de Ministru 5077/31.08.2016, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2017-2018, cu ocazia completarii optiunilor, parintii si candidatii verifica si corectitudinea celorlalte date inscrise in fisa de secretariatele scolilor si semnate de directorul scolii. Fiecare candidat isi poate copia in fisa-model din brosura, pentru uz propriu, lista de optiuni, in ordinea ...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multe scoli din judet nu sunt inca pregatite pentru noul an scolar; 6 unitati sunt in proces de reabilitare

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:35

Mai multe scoli din judet nu sunt inca pregatite pentru noul an scolar; 6 unitati sunt in proces de reabilitareCu mai putin de doua saptamani inainte de inceperea noului an scolar, mai sunt unitati de invatamant in Vrancea care inca nu sunt pregatite pentru a-i primi pe elevi si pe cadre didactice la ore. Potrivit unui raport al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), prezentat in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural, care a avut loc ieri la sediul Prefecturii, la ora actuala sunt 6 scoli in proces de reabilitare si 15 unitati de invatamant cu probleme, dintre care unele remediabile pana pe 11 septembrie.
Din raportul inaintat Prefecturii Vrancea de reprezentantii ISJ aflam ca scolile din Urechesti, Brosteni, Tanasoaia - cu structura din satul Feldioara, Vidra, scoala nr.1 din Mera si Slobozia Ciorasti sunt in plin santier. In acest context, autoritatile locale, impreuna cu cei din conducerea unitatilor de invatamant, au gasit diverse solutii pentru ca elevii sa poata incepe cursurile in bune conditii, pe 11 septembrie. Astfel, la Scoala Gimnaziala Urechesti, elevii vor invata in caminul cultural din localitate, care este amenajat, in aceasta perioada, pentru noua destinatie, cea de scoala, pe parcursului anului scolar 2017-2018. La Scoala Gimnaziala "Profesor Panaite C. Mazilu" Brosteni, gradinita Brosteni se afla in plin proces de reabilitare, iar gradinita din satul Pitulusa va intra in proces de modernizare, fiind luata decizia de a se invata in doua schimburi.
O situatie similara este si la Scoala Gimnaziala "Ioan Voda cel Viteaz" Slobozia Ciorasti, unde cursurile se vor ..

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi incepe Bac-ul de toamna; prima proba este cea scrisa la limba si literatura romana

Luni, 21 August 2017, ora 06:36

Cateva sute de candidati sunt asteptati, astazi, sa sustina proba de limba si literatura romana, in cadrul examenului national de bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea (ISJ) a stabilit doua centre de examen. Unul este la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani, care va avea arondate Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul de Muzica si Arte Plastice Gheorghe Tatarascu Focsani, Liceul Simion Mehedinti Vidra, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Centrul Scolar de Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Emil Botta Adjud, Liceul Teoretic Gheorghe Gheba Dumitresti, Colegiul National Unirea. Cel de al doilea centru de examen este la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea Focsani si vor putea sustine examen elevi de la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ion Mincu si Colegiul Tehnic Gheorghe Bals Adjud.
Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidatii vor sustine pe 21 august proba scrisa la limba si literatura romana, pe 23 august proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. In zilele de 25 si 28 august 2017 va avea ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cadrele didactice implicate in examenele nationale, platite in functie de comisiile din care fac parte

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 06:36

Cadrele didactice care au participat la examenul de Evaluare Nationala, pentru absolventii de clasa a VIII-a, cele care vor participa la Bacalaureat, pentru absolventii de liceu, la inscrierea la liceu si repartizarea la liceu vor primi bani pentru munca prestata, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Potrivit ordinului, personalul didactic care a facut parte din comisiile organizate in cadrul unitatilor de invatamant pentru examenul de Evaluare Nationala este platit astfel: 335 de lei presedintele, 285 fiecare membru, iar un asistent va incasa cate 39 de lei pe zi. Personalul care face parte din comisiile zonale de evaluare sau din comisiile de contestatii este platit dupa cum urmeaza: 771 lei presedintele unei comisii cu pana la 1000 de candidati, inclusiv, si 821 lei daca numarul candidatilor este mai mare; secretarul, cadrul didactic responsabil cu operarea datelor pe calculator si membrii comisiei vor primi cate 387 lei; profesorul evaluator va primit cate 6 lei pentru fiecare lucrare corectata. "Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul inspectoratelor scolare/ persoana de contact din unitatea de invatamant/ centrul de comunicare este platita cu 529 lei. Pentru activitatea desfasurata la evaluarea nationala, persoana responsabila cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere video este ..

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru sesiunea de toamna a Bac-ului, la Inspectoratul Scolar

Sambata, 19 August 2017, ora 06:35

La Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea (ISJ) se va desfasura o sedinta de instruire a persoanelor desemnate sa faca parte din comisiile de examen si din centrul zonal de evaluare din cadrul examenului national de bacalaureat, sesiunea de toamna. La sedinta au fost invitati sa participe, conform prevederilor OMENCS nr. 5070/2016, reprezentantii presei, reprezentatul consiliului elevilor, ai consiliului parintilor, precum si reprezentantii federatiilor sindicale FSLI si FEN. Sedinta de instruire va avea loc duminica, 20 august 2017, ora 10.45, in sala de sedinte a ISJ.
Conform Calendarului aprobat de MEN, luni, 21 august 2017, se va desfasura prima proba scrisa din cadrul examenului national Bacalaureat 2017, sesiunea august-septembrie.
Reamintim ca pentru a doua sesiune a examenului national de bacalaureat s-au inscris 635 de candidati, dupa cum urmeaza: pentru prima proba de limba si literatura romana s-au inscris 327 de candidati, pentru proba obligatorie a profilului s-au inscris 384 de persoane, iar pentru proba la alegere din cadrul profilului sunt 443 de candidati asteptati la examen.
Cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat incepe luni, 21 august, a doua proba se va sustine pe 23 august, iar pe 24 va fi proba la alegere. La nivelul judetului Vrancea au fost stabilite 2 centre de examen (Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focsani si Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani) si un centru zonal de evaluare (Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani).
Activitatea ..

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Marian Oprisan: Va astept cu inima deschisa pentru a scrie impreuna istoria inceputului Parcului Mandriei Nationale
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea si al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania ...
VIDEO: Baietel de cinci ani BATUT CRUNT DE PROPRIUL TATA, pentru ca nu a putut face niste bastonase drepte
Un copil de numai 5 ani a ajuns in cursul noptii de joi spre vineri la Unitatea de Primiri Urgente ...
Noi reglementari pentru circulatia rutiera din Focsani: treceri de pietoni suprainaltate, sistem luminos, echipaje mixte Politie Locala-Politie Rutiera
Politia Locala si cea Rutiera vor relua colaborarea prin formarea de echipaje mixte care sa urmeasca ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor