Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 150 (0.205 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Notele obtinute la simularea Evaluarii Nationale si Bacalaureatului pot fi trecute in catalog

Joi, 04 Februarie 2016, ora 06:37

Elevii de clasele a VIII-a si cei de clasele a XII-a si a XI-a vor participa la simularea examenelor de Evaluare Nationala, respectiv Bacalaureat. In perioada 22-24 februarie va avea loc simularea Examenului de Evaluare Nationala, iar in perioada 7-10 martie a celui de Bacalaureat. Potrivit inspectorului scolar Ion Ionascu, la aceste simulari ar trebui sa participe aproape 3 mii de elevi de clasa a VIII-a si aproximativ 2 mii de clasele a XII-a si a XI-a.
Potrivit Ministerului Educatiei, calendarul simularii Evaluarii Nationale este urmatorul: 22 februarie simulare Limba si literatura romana - proba scrisa; 23 februarie simulare Matematica - proba scrisa; 4 martie afisarea rezultatelor. In ceea ce priveste Bacalaureatul, calendarul este urmatorul: 7 martie simularea probei E)a) - proba scrisa - Limba si literatura romana; 9 martie simularea probei E)c) - proba scrisa - proba obligatorie a profilului; 10 martie simularea probei E)d) - proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a); 18 martie afisarea rezultatelor. La nivelul judetului Vrancea, niciun elev nu simuleaza proba la limba materna.
Ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a ajuns, de la Ministerul Educatiei, procedura privind organizarea simularilor celor doua examene nationale. Inspectorul Ionascu ne-a declarat ca in fiecare unitate de invatamant, in care va avea loc simularea celor doua examene, vor fi infiintate comisii, din care vor face ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Afla cand va avea loc Evaluarea Nationala in 2016

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 06:36

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a emis ordinul privind aprobarea calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015-2016. Conform acestui calendar, evaluarea se va desfasura in perioada iunie-iulie 2016.
Inscrierea elevilor la examen se va face in perioada 15-17 iunie. Pe 27 iunie va avea loc proba scrisa la limba si literatura romana, pe 28 iunie cea la limba materna. Pe 29 iunie elevii vor sustine examenul la matematica, urmand ca pe 1 iulie sa se afiseze primele rezultatele, iar cei nemultumiti de notare vor depune contestatiile in aceeasi zi, intre orele 16:00-20:00. In perioada 2-4 iulie 2016 contestatiile vor fi rezolvate, iar pe 5 iulie se vor afisa rezultatele finale. "Parintii si elevii nu trebuie sa isi faca griji, deoarece totul va fi la fel ca si pana acum. Nu s-a schimbat nimic la Evaluarea Nationala din acest an", a declarat inspectorul Silvia Chelariu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
"Regulile" sunt aceleasi ca si in cazul examenului de Bacalaureat: elevii nu au voie sa intre in sali cu manuale sau orice alta sursa de inspiratie, in caz contrar vor fi eliminati din examen si vor primi nota 1. De asemenea, vor exista camere de supraveghere in sali.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vor afla care sunt efectele nocive ale fumatului

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 06:43

Ziua Nationala fara Tutun este marcata, in fiecare an, in a treia zi de joi din noiembrie, din dorinta de a atrage atentia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sanatatii oamenilor. Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea foloseste acest prilej pentru a derula activitati de informare-sensibilizare-constientizare in mediul scolar, familial si in comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun si de formare de abilitati de viata sanatoasa. Activitati de pevenire se vor desfasura in unitati de invatamant, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea si cu beneficiari ai Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Totodata, avand ca tema "Ajuta-ma sa cresc!", Ziua Nationala fara Tutun ofera Agentiei Nationale Antidrog (ANA) cadrul informarii si sensibilizarii populatiei nefumatoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara - asa numitul "fumat pasiv" - alaturi de incurajarea acesteia din urma de a-si solicita dreptul la un aer fara fum de tigara, prin respectarea prevederilor legale in vigoare.
De asemenea, specialistii ANA atrag atentia si asupra efectelor daunatoare in planul sanatatii ale fumatului secundar, in special asupra copiilor care cresc in familii cu cel putin un membru fumator. Fara voia lor, acestia sunt expusi atmosferei viciate de fumul de tutun si, in plus, exista un risc crescut de a deveni ei insisi fumatori. ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Portret de candidat la sefia ISJ Vrancea: Lauriana Ailincutei

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 06:36

Patru cadre didactice concureaza pentru ocuparea functiei de inspector scolar general, ramas vacant de la inceputul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, profesoara de simba romana la Colegiul National "Al. I. Cuza" din Focsani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul National "Unirea" din Focsani, Valentin Dogaru, profesor de stiinte-socio umane la Liceul "Emil Botta" din Adjud, si Lauriana Ailincutei, profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani. Dosarul acesteia a fost respins initial, dar a formulat contestatie la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), avand castig de cauza. Probele se vor desfasura in perioada 23-25 noiembrie, la Sediul MECS. CV-urile primilor trei candidati au fost publicate deja in Monitorul de Vrancea, iar astazi vi-l vom prezenta pe cel al Laurianei Ailincutei.
Aceasta este profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cu o vechime in invatamant de 24 de ani. Si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-franceza. A derulat proiecte si a colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Universitatea Danubius Galati, Consiliul Britanic Iasi, Universitatea Cambridge, Educativa, unitati scolar judetene si nationale, Media Junior, s-a implicat in actiuni de voluntariat si umanitare, respectiv Strategia Nationala de Actiune Comunitara. A absolvit masterul la Universitatea "Petre Andrei", in colaborare cu Universitatea Bucuresti, ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

PORTRET DE CANDIDAT. CV-urile profesorilor care vor sefia ISJ Vrancea

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 22:36

Trei profesori se "bat" pentru postul de inspector scolar general, ramas vacant de la inceputul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, care preda limba romana la Colegiul National Cuza din Focsani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul National Unirea din Focsani, si Valentin Dogaru, care preda stiinte socio-umane la Liceul "Emil Botta" din Adjud. Concursul pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) va avea loc in perioada 23-25 noiembrie, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Am discutat cu fiecare candidat in parte pentru a afla ce ii recomanda pentru functia de inspector scolar general:

Livia Silvia Marcu:

Are o vechime in invatamant de 19 ani si este profesoara de limba si literatura romana cu gradul I la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati in anul 1996. In perioada 2007-2009 a urmat cursurile unui master in Management Educational, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut gradul didactic I in 2010, iar din 2010 si pana in 2013 a urmat cursurile scolii doctorale la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos", fiind bursiera POSDRU-Top Academic, obtinand titlul de doctor in filologie.
A devenit profesor titular de limba si literatura romana in 1996, titularizandu-se la Grupul Scolar "G. G. Longinescu", prin concurs national. Zece ani mai ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs pentru prevenirea consumului de droguri

Marti, 09 Februarie 2016, ora 06:39

Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog de la nivel teritorial, inclusiv cel din Vrancea, a lansat la nivel national editia a XIII-a a concursului "Mesajul meu antidrog", avand ca tema "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!".
Editia a XIII-a a concursului se desfasoara in intervalul februarie - iulie 2016, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniversitar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti. "Mesajul meu antidrog" este un proiect de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA. "Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri. Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale", se arata intr-o informare a Agentiei Nationale Antidrog.
Scopul concursului este mentinerea la un nivel scazut a consumului de ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Fiul fostului director al ENET, Valter Popescu, in stare grava la Spitalul de Arsi. Este intubat si ventilat mecanic

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 07:46

GALERIE FOTO: Fiul fostului director al ENET, Valter Popescu, in stare grava la Spitalul de Arsi. Este intubat si ventilat mecanicCel putin doi tineri din Vrancea s-au aflat, vineri seara, in clubul Colectiv din Bucuresti, unde si-au pierdut viata 30 de persoane in urma unui incendiu, iar peste 140 de persoane au fost internate in spitale cu rani, dintre care aproximativ 90 sunt in stare grava. Printre tinerii a caror stare este foarte grava se numara si Ionut Popescu, fiul fostului director al ENET, Valter Popescu, si al medicului Anisoara Popescu. In prezent, Ionut Popescu este in coma indusa, fiind internat in Spitalul de Arsi. Apropiatii familiei spun ca starea tanarului este grava, el avand traheea arsa, dar si arsuri pe spate si brate. Tot in clubul mortii s-a aflat si fiica unui angajat al Ocolului Silvic Naruja, care a scris, intr-un comentariu postat la o stire, ca "sunt un tata fericit. Fiica mea a scapat teafara". In apropierea locului tragediei s-a aflat si focsaneanul Marius Avram, care a vazut tot ce s-a intamplat, dupa cum a scris pe pagina sa de Facebook. In seara in care a izbucnit incendiul devastator, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album: "Mantras of war". Titlul uneia dintre piese, "The Day We Die" ("Ziua in care murim"-n.r.), prevesteste, parca, ceea ce avea sa se intample. Printre versurile melodiei se regasesc trimiteri catre foc si moarte: "Let go and beg for freedom/ Another row jumping into the flame" ("Dezlantuie-te si roaga-te pentru libertate/ Inca un rand sarind in flacari"-n.r.) si "We're not numbers we're free, ...

Actualitate / stiri Actualitate335 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Tutunul - legal dar impotriva mea", la Liceul "G.G. Longinescu"

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 06:36

"Tutunul - legal dar impotriva mea", la Liceul "G.G. Longinescu"Elevii clasei a IX-a A de la Liceul Tehnologic "G.G. Longinescu" din Focsani, coordonati de dirigintele Florin Cristea, au desfasurat la finele saptamanii trecute o ora de dirigentie speciala, cu tema "Tutunul - legal dar impotriva mea". Activitatea a avut ca scop sensibilizarea, informarea si constientizarea elevilor cu privire la riscurile si efectele nocive ale consumului de tutun asupra organismului uman. Activitatea, inclusa in proiectul educational "Fii pe val, pastrandu-ti echilibrul!", nu a fost deloc intamplatoare, ea avand loc cu prilejul Zilei Nationale Fara Tutun, respectiv Ziua Mondiala Impotriva Fumatului, marcata, in fiecare an, in a treia zi de joi a lunii noiembrie. Intalnirea din cadrul proiectului desfasurat cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean, in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", a reunit elevi, cadre medicale scolare si profesori. Acestia au ascultat si vizionat materiale cu tematica antitutun si au punctat aspectele stringente ale problemei, anume - motivele pentru care se fumeaza, efectele fumatului, solutii pentru a evita fumatul, beneficiile renuntarii la fumat.

"Interesante au fost, de asemenea, marturisirile unor elevi si profesori despre motivele ce i-au determinat sa se apuce sau sa se lase de fumat, precum si opiniile privitoare la fumatul in spatiul public. Doamna doctor Doina Chiriac de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea a ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

PORTRET DE CANDIDAT. CV-urile profesorilor care vor sefia ISJ

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 06:37

Trei profesori se "bat" pentru postul de inspector scolar general, ramas vacant de la inceputul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, care preda limba romana la Colegiul National Cuza din Focsani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul National Unirea din Focsani, si Valentin Dogaru, care preda stiinte socio-umane la Liceul "Emil Botta" din Adjud. Concursul pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) va avea loc in perioada 23-25 noiembrie, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Am discutat cu fiecare candidat in parte pentru a afla ce ii recomanda pentru functia de inspector scolar general:

Livia Silvia Marcu:

Are o vechime in invatamant de 19 ani si este profesoara de limba si literatura romana cu gradul I la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati in anul 1996. In perioada 2007-2009 a urmat cursurile unui master in Management Educational, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut gradul didactic I in 2010, iar din 2010 si pana in 2013 a urmat cursurile scolii doctorale la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos", fiind bursiera POSDRU-Top Academic, obtinand titlul de doctor in filologie.
A devenit profesor titular de limba si literatura romana in 1996, titularizandu-se la Grupul Scolar "G. G. Longinescu", prin concurs national. Zece ani mai ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Supraveghere video la TOATE unitatile de invatamant, decizie luata in sedinta ATOP Vrancea

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 06:37

Siguranta elevilor in scoli a fost discutata in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea. Conform prevederilor Planului Teritorial Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar in judetul Vrancea, intocmit si reactualizat conform Dispozitiilor MAI, in baza Planului National Comun de Actiune, incheiat intre ministerele cu atributii pe aceasta linie in perioada premergatoare inceperii anului scolar preuniversitar 2015-2016, vor fi desfasurate urmatoarele activitati:
- vor fi verificate toate unitatile scolare din invatamantul preuniversitar si se vor evalua masurile de siguranta luate de conducerile acestor institutii (paza fizica, sisteme de supraveghere video);
- va fi organizata o sedinta a Grupului de lucru pe "Siguranta in scoli", ocazie cu care va fi intocmita o anexa la Planul Teritorial Comun de Actiune, pentru anul scolar preuniversitar 2015-2016;
- efectivele politiei de proximitate, agentii de siguranta publica si agentii politiei rutiere, precum si efectivele de jandarmi si politisti locali vor fi repartizate in cadrul dispozitivelor de siguranta publica in functie de programul unitatilor de invatamant, gradul de risc identificat, evenimentele din mediul scolar, activitatile extra curriculare, etc., pentru a supraveghea zona unitatilor de invatamant preuniversitar la ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilor

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 06:36

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilorRezultatele finale la examenul de Evaluare Nationala au fost publicate ieri dupa-amiaza. Potrivit situatiei oficiale, comunicata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dintre cele 168 de contestatii depuse, 37 au fost admise, 31 la disciplina limba si literatura romana si 6 la matematica. 33 dintre lucrarile contestate au obtinut o nota mai mare decat cea initiala, iar 4 au obtinut o nota mai mica.
Andra Elena Mircea, de la Colegiul National "Unirea", a obtinut in urma solutionarii contestatiei punctaj maxim la Limba si Literatura romana, media ei generala la Evaluarea Nationala fiind acum 10. Astfel, a crescut de la 6 la 7 numarul elevilor care au obtinut media 10 la acest examen. Andra Mircea, care anul trecut a fost desemnata "Eleva anului" a Colegiului National Unirea, dupa ce a obtinut medalia de argint la Olimpiada Nationala de Matematica si locul I la diferite concursuri, ne-a spus ca a depus contestatie la Limba si Literatura Romana pentru ca era curioasa sa afle ce a gresit. "Am depus contestatie pentru ca eram curioasa sa vad ce am gresit si mi-am zis ca nu am ce sa pierd. Vreau sa raman tot la Unirea, la clasa de Matematica-Informatica", ne-a declarat Andra Mircea.
Unii dintre absolventi si-au marit considerabil notele in urma contestatiilor. La limba si Literatura Romana, o eleva de la Colegiul National Cuza a obtinut nota 9,60, fata de 9 cat avea initial. O alta eleva, de la Scoala Ion Basgan, a fost notata initial cu 8,70, iar in urma contestatiei cu ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Au fost afisate rezultatele contestatiilor de la Evaluarea Nationala. Inca un absolvent are media 10!

Marti, 30 Iunie 2015, ora 18:35

ULTIMA ORA! Au fost afisate rezultatele contestatiilor de la Evaluarea Nationala. Inca un absolvent are media 10!Au fost afisate rezultatele finale de la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilor. Inca un absolvent de clasa a VIII-a a obtinut media 10, in urma rezolvarii contestatiilor. Este vorba de o eleva de la Colegiul National Unirea, Andra Elena Mircea. Ea a depus contestatie la Limba si Literatura Romana.
Reamintim ca cele mai multe contestatii, respectiv 116, au fost depuse la Limba si Literatura Romana, in vreme ce la Matematica au fost depuse 52 de contestatii. Anul acesta, la examenul de Evaluare Nationala s-au inscris 2.961 absolventi de clasa a VIII-a. De la examenul de limba romana au absentat 132 de absolventi de gimnaziu, iar de la matematica 141. Potrivit statisticii partiale, la Examenul de Evaluare Nationala de anul acesta 75,88% dintre absolventii de gimnaziu au obtinut medii peste 5. Sase dintre candidati au avut lucrari de 10, atat la Limba si Literatura Romana cat si la Matematica.
"Monitorul de Vrancea" ii felicita pe viitorii liceeni!

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea Nationala

Luni, 29 Iunie 2015, ora 06:36

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea NationalaAbsolventii de clasa a VIII-a care au fost nemultumiti de rezultatele obtinute la examenul de Evaluare Nationala au depus contestatii, cu speranta ca in urma reevaluarii tezelor le vor creste notele. Astfel, potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, cele mai multe contestatii, respectiv 116, au fost depuse la Limba si Literatura Romana, in vreme ce la Matematica au fost depuse 52 de contestatii. Contestatiile au putut fi depuse vineri, intre orele 16.00-20.00.
Potrivit calendarului examenului, contestatiile vor fi solutionate in perioada 27 - 29 iunie. Pe 30 iunie vor fi afisate rezultatele finale. Media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (75 la suta) si media notelor din gimnaziu (25 la suta). Pentru admiterea in liceu nu este necesara o medie minima.
Repartizarea computerizata in liceu va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere, din 3 pana in 7 iulie, vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar in 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata in 23 iulie. In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 3 si 4 septembrie.

CNU, locul 6 pe tara

Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul www.evaluare.edu.ro, rezultatele obtinute de elevii clasei a VIII-a la ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Sase elevi au media 10 la Evaluarea Nationala, printre ei si fiul lui Liviu Jitea. Si alti copii de VIP-uri au luat note bune

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 06:36

Promovarea la examenul de Evaluare Nationala, la nivelul judetului Vrancea, este de 75,88%, mai mare fata de 2014, cand a fost de 71,62%. Sase elevi au obtinut medii de 10, iar la polul opus se afla 679 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut medii sub 5. Astfel, inainte de solutionarea contestatiilor, 75,88 la suta dintre medii sunt mai mari sau egale cu 5. Potrivit statisticii, dintre cei 2.961 absolventi inscrisi, s-au prezentat in vederea sustinerii probelor 2.812 candidati. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.
In ceea ce priveste ierarhizarea mediilor, 679 de candidati au obtinut medii intre 1 si 4,99, in vreme ce 2.134 de elevi au obtinut medii intre 5.00 si 10.00. "Sunt multumita de rezultatele obtinute de elevi anul acesta. Esinand cont ca a crescut procentul de promovare, inseamna ca nivelul de pregatire al elevilor a crescut. Vreau sa-i felicit pe colegii mei, care au asigurat desfasurarea in conditii optime a Evaluarii Nationale si mai ales elevilor care au obtinut nota 10", a declarat Vasilica Zaharia, inspector scolar general.

Sase elevi cu media 10

Sase dintre absolventii de gimnaziu au demonstrat ca sunt cei mai buni din judet si au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala de anul acesta. Este vorba de Cristian George Barbu, Dragos Elian Jitea si Malina Elena Moisa, elevi ai Scolii "Stefan cel Mare", Teodor Alexandru Bentz si Ioana Bargu, elevi ai Colegiului National "Al. I. Cuza", si Sonia-Alexandra Mirauta, eleva a Colegiului ...

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maine

Joi, 25 Iunie 2015, ora 06:36

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maineAproximativ 150 de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la ultima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv de la proba de Matematica. De asemenea, patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale, aceeasi de altfel ca si in cazul primei probe, la limba romana. Mai exact, un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. Un altul, din Focsani, si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost inca doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.820 de elevi, 141 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda nici la aceasta proba, totul desfasurandu-se fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala.
Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la algebra, cateva calcule simple, de rezolvat o functie, dar si o expresie matematica. In ceea ce priveste partea de geometrie au primit o problema cu un dreptunghi, dar si una cu piramida.

Rezultatele vor fi afisate vineri

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate pe 26 iunie, pana ..

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IE

Marti, 23 Iunie 2015, ora 06:36

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IEPeste o suta de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la prima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv la Limba si Literatura Romana. De asemenea, alti patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale.
Profesoara Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala, ne-a precizat ca un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. De asemenea, un alt elev din Focsani si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost alti doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.829 de elevi, 132 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda la prima proba, proba de astazi (ieri-n.r.) s-a desfasurat fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea.

Cerinta in baza unui articol de presa

Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la primul subiect, mai multe cerinte pe baza fragmentului "Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos" de Petre Ispirescu. Tot la acest subiect, absolventii de gimnaziu au avut de redactat si o compunere de 150 - 250 de cuvinte, in care sa motiveze apartenenta la specie ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a VIII-a sustin proba la romana, la Evaluarea Nationala

Luni, 22 Iunie 2015, ora 06:36

Aproape 2.900 de absolventi de clasa a VIII-a vor participa la Evaluarea Nationala, care va debuta saptamana aceasta. In weekend-ul care tocmai a trecut, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a desfasurat tragerea la sorti, in sedinta publica, a membrilor comisiilor din centrele zonale de examen, la care au participat cadre didactice, reprezentanti ai parintilor si ai Consiliului Judetean al Elevilor, iar duminica s-a desfasurat instruirea membrilor comisiilor de la Evaluarea Nationala.
Pentru Evaluarea Nationala, care va incepe astazi, au fost stabilite patru centre zonale de examen, respectiv Colegiul Tehnologic "G. G. Longinescu", Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Colegiul Tehnic "Ion Mincu". Conform calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale in anul scolar 2014-2015, aprobat prin ordinul MEN nr. 4431 din 29.08.2014, in luna iunie 2015 se desfasoara probele de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial, astfel:
22 iunie 2015: Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie 2015: Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie 2015: Matematica - proba scrisa
26 iunie 2015: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00)
26 iunie 2015: Depunerea contestatiilor (orele 16.00-20.00)
27-29 iunie 2015: Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.
In sesiunea iunie 2015, in judetul Vrancea s-au inscris pentru sustinerea Evaluarii Nationale 2.898 de ..

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Multi elevi vranceni, plecati la studii in strainatate, se intorc acasa

Vineri, 14 August 2015, ora 06:37

Numarul copiilor romani care revin in tara pentru a-si continua studiile este din ce in ce mai mare, spre deosebire de anii anteriori, cand situatia era tocmai invers. Potrivit sefei Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), in luna iulie, reprezentantii a 45 de copii au cerut echivalarea anilor de studiu in strainatate, pentru a reveni pe bancile scolilor vrancene. "Sunt mult mai multi cei care se reintorc in tara, decat cei care pleaca", a spus inspectorul general Vasilica Zaharia.
Potrivit site-ului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), pentru echivalarea perioadelor de studii preuniversitare absolvite in strainatate, actele necesare sunt:
1. Cerere prin care se solicita echivalarea studiilor: documentul tipizat se poate descarca de pe adresa http://cnred.edu.ro/pdf/formular-cerere-echivalare-preuniversitar.pdf, cu mentionarea tarii in care au fost efectuate studiile si clasa in care se solicita inscrierea pentru anul scolar in curs.
2. Situatia scolara anterioara plecarii in strainatate: foi matricole pentru toti anii de studii in original, copie legalizata sau copie certificata "conform cu originalul" de catre ISJ si certificatul Examenului de Capacitate sau pentru Testul National de cunostinte, in copie simpla - daca este cazul.
3. Situatia scolara din strainatate, pe ani scolari si clase promovate, cu disciplinele studiate si calificativele obtinute: copie simpla (daca actele de studii sunt emise in alte state) sau legalizata (daca actele ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru examenul de Evaluare Nationala

Marti, 16 Iunie 2015, ora 06:36

Se fac pregatiri pentru examenul de Evaluare Nationala, pe care il vor sustine absolventii claselor a VIII-a. Ieri, la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a avut loc o sedinta de instruire, care s-a tinut cu usile inchise. La aceasta au participat cadre didactice de la toate unitatile de invatamant din judet, fiind instruite persoanele care se vor ocupa de inregistrarea audio-video a examenului, dar si persoanele de contact de la nivelul fiecarei unitati de invatamant din judet.
Pana maine, elevii absolventi de clasa a VIII-a se pot inscrie la examenul de Evaluare Nationala. Inscrierile se fac la sediile unitatilor de invatamant ale caror cursuri le-au urmat.
Calendarul de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala in anul scolar 2014-2015 este urmatorul:
- 22 iunie 2015 - Limba si literatura romana - proba scrisa;
- 23 iunie 2015 - Limba si literatura materna - proba scrisa;
- 24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisa;
- 26 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00);
- 26 iunie 2015 - Depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00);
- 27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestatiilor;
- 30 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Acuzatii de DISCRIMINARE a unor copii de etnie roma, in trei scoli din Focsani

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 06:36

VIDEO: Acuzatii de DISCRIMINARE a unor copii de etnie roma, in trei scoli din FocsaniTrei parinti de etnie roma din Focsani acuza ca invatatorii unor scoli generale i-au refuzat pe copiii lor in prima zi de scoala si considera aceste atitudini ca fiind discriminatorii. Fiecare dintre ei a relatat experientele cu care s-au confruntat din prima zi a anului scolar, la Scoala Generala Numarul 3, Scoala Generala "Anghel Saligny" si Scoala Generala "Nicolae Iorga". Cei trei parinti au mers si la Partida Romilor Pro Europa Vrancea, unde si-au prezentat nemultumirile.
Dorinel Ciobotaru a mentionat ca situatia sa a fost rezolvata, doar dupa interventia inspectorului scolar pentru minoritati, Maria Costache. Este vorba de cazul de la Scoala Generala "Nicolae Iorga" din cartierul Sud, unde Iosua Nataniel Ciobotaru ar fi fost refuzat de un invatator, din diferite motive vazute de parintii baiatului drept discriminatorii. "La inceperea anului scolar, am fost impreuna cu fiul meu la scoala numarul 8, "Nicolae Iorga". Anul trecut, cand fiul meu era clasa I, la jumatatea anului scolar, datorita unor probleme intre copiii din clasa in care era la momentul respectiv, fiind copii de cartier, se bateau, aveau anumite divergente. Din aceste motive, am vorbit cu sotia si am mers la directoarea scolii, Valy Esiganus si am solicitat sa fie transferat baiatul meu la o alta clasa de a I-a. Doamna directoare mi-a spus sa astept pana la terminarea anului scolar, asa ca am asteptat. In vacanta am depus chiar si o cerere la secretariat, catre doamna directoare, ca incepand din clasa a ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inscrierea elevilor in clasa a IX-a a debutat cu stangul la Liceul Pedagogic

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 06:37

Inscrierea elevilor in clasa a IX-a a debutat cu stangul la Liceul PedagogicInscrierea elevilor la licee a inceput cu stangul, in prima zi. Cativa parinti ne-au sesizat faptul ca in incercarea de a-si inscrie copiii la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", secretara le-a cerut si foaia cu optiunile in vederea repartizarii la liceu, pentru a fi atasata la dosarul de inscriere. Cum acest lucru nu este prevazut in metodologie, parintii au fost nemultumiti.
Problemele de la Liceul Pedagogic au ajuns la urechile Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Inspectorul Fanel Lipan, responsabil cu admiterea in liceu, ne-a declarat ca a discutat cu reprezentantii unitatii de invatamant, iar situatia s-a remediat. "Am discutat cu doamna director a liceului si am inteles ca a existat o situatie de acest gen, prin care s-a solicitat depunerea fisei de optiuni, dar s-a anulat, iar situatia a intrat in normal. Metodologia nu prevede depunerea acelei fise", ne-a precizat inspectorul Lipan.
Directorul Liceului Pedagogic, profesoara Lauriana Ailincutei, ne-a spus ca a discutat cu secretara unitatii de invatamant, pentru ca aceasta sa solicite doar documentele prevazute in metodologie. "Am discutat cu secretara si mi-au zis ca au fost cateva fise de optiuni la dosare, dumneai le-a spus parintilor sa le ia, dar ei au zis ca nu au ce face cu ea, asa ca a ramas la dosar. Noi avem afisat la intrarea in liceu ce documente sunt necesare inscrierii si doar acelea se solicita", a afirmat Lauriana Ailincutei.

Ce documente sunt necesare pentru inscrierea la liceu

Potrivit ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ce trebuie sa faci pentru a-ti echivala diplomele, daca ai studiat in strainatate

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 06:36

Elevii vranceni plecati in strainatate, impreuna cu parintii sau pur si simplu doar pentru studii, se intorc pe meleagurile natale si doresc sa revina pe bancile unitatilor de invatamant. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, din ultima zi a lunii august si pana ieri s-au depus 11 cereri de echivalare a anilor de studiu din afara granitelor Romaniei, mai precis din Italia.
Reamintim care sunt actele necesare atat pentru echivalarea perioadelor de studii preuniversitare, cat si a diplomelor de scoala postliceala si de scoala profesionala, conform site-ului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED).

In cazul studiilor preuniversitare absolvite in strainatate, actele necesare sunt:
1. Cerere prin care se solicita echivalarea studiilor: documentul tipizat se poate descarca de pe adresa http://cnred.edu.ro/pdf/formular-cerere-echivalare-preuniversitar.pdf, cu mentionarea tarii in care au fost efectuate studiile si clasa in care se solicita inscrierea pentru anul scolar in curs.
2. Situatia scolara anterioara plecarii in strainatate: foi matricole pentru toti anii de studii in original, copie legalizata sau copie certificata "conform cu originalul" de catre ISJ si certificatul Examenului de Capacitate sau pentru Testul National de cunostinte, in copie simpla - daca este cazul.
3. Situatia scolara din strainatate, pe ani scolari si clase promovate, cu disciplinele studiate si calificativele ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cinci elevi vranceni, ADMISI la colegiile militare

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 06:37

Cinci elevi din Vrancea au fost admisi la colegiile militare. Potrivit informatiilor primite de la reprezentantii Biroului Informare - Recrutare, in acest an afluenta tinerilor absolventi de scoli gimnaziale, care au dorit sa imbratiseze o cariera militara, a fost la nivelul anilor precedenti. Din judetul Vrancea, Biroul Informare - Recrutare a selectionat 61 de tineri pentru a urma cursurile Colegiilor Nationale Militare, dintre care 33 de baieti si 28 de fete, acestia parcurgand in totalitate etapele procesului de selectie.
In urma repartizarii computerizate, pe baza rezultatelor obtinute la Evaluarea Nationala, a testarii desfasurate in cadrul Colegiilor Nationale Militare si a mediilor celor patru ani de studii, cu ponderile legale corespunzatoare, din unitatile de invatamant de pe raza judetului Vrancea, au fost admisi: Andreea Alexa de la Scoala gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" - Focsani cu media 9,50 - CNM Campulung Moldovenesc, Vasile Cristian Figher de la Scoala gimnaziala Rotilestii Mari, media 9,11 - CNM Breaza, Costin Florin Doldor de la Scoala gimnaziala "Stefan cel Mare" -Focsani, media 8,90 - CNM Campulung Moldovenesc, Sebastian Minut de la Scoala gimnaziala Ploscuteni, media 8,44 - CNM Campulung Moldovenesc si Alexandru Daniel Noaptes de la Scoala gimnaziala "Regina Maria" - Vintileasca, media 8,04 - CNM Campulung Moldovenesc.
"Informam tinerii care vor finaliza studiile gimnaziale in cursul anului 2016 si doresc sa urmeze o cariera militara, despre faptul ca se ..

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: "Preludiu de toamna" si "Dor cazut", subiecte la Bacul de toamna

Marti, 25 August 2015, ora 09:35

Absolventii de liceu au sustinut, ieri, prima proba scrisa in cadrul Bacalaureatului de toamna, respectiv la limba si literatura romana. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la examenul de ieri au fost inscrisi 454 de candidati, dintre care 363 s-au prezentat in sali, iar 91 au absentat. "Examenul s-a desfasurat in conditii optime, niciun candidat nu a fost eliminat in timpul probei si nu au existat incidente", a declarat inspectorul scolar Ion Ionascu.
Absolventii de profil real au avut de rezolvat la subiectul 1 noua cerinte raportate la poezia "Dor cazut" de Nicolae Labis. Subiectul 2 a constat in scrierea unui eseu argumentativ despre importanta activitatilor umanitare din viata tinerilor, iar la subiectul 3 au avut de scris despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
La profilul uman, subiectul numarul 1 continea noua cerinte, formulate pe baza poeziei "Preludiu de toamna" de Radu Stanca, iar la subiectul 2, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre importanta cunoasterii biografiei unei personalitati culturale sau stiintifice. La ultimul subiect, absolventii au avut de realizat un eseu despre relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela studiata. "Subiectele au fost de dificultate medie, care respecta programele pentru examenul de Bacalaureat national si, de asemenea, modelele elaborate si publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, inca din ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Candidatii la Bac au scris eseuri despre "Preludiu de toamna" si "Dor cazut"

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu au sustinut, ieri, prima proba scrisa in cadrul Bacalaureatului de toamna, respectiv la limba si literatura romana. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la examenul de ieri au fost inscrisi 454 de candidati, dintre care 363 s-au prezentat in sali, iar 91 au absentat. "Examenul s-a desfasurat in conditii optime, niciun candidat nu a fost eliminat in timpul probei si nu au existat incidente", a declarat inspectorul scolar Ion Ionascu.
Absolventii de profil real au avut de rezolvat la subiectul 1 noua cerinte raportate la poezia "Dor cazut" de Nicolae Labis. Subiectul 2 a constat in scrierea unui eseu argumentativ despre importanta activitatilor umanitare din viata tinerilor, iar la subiectul 3 au avut de scris despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
La profilul uman, subiectul numarul 1 continea noua cerinte, formulate pe baza poeziei "Preludiu de toamna" de Radu Stanca, iar la subiectul 2, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre importanta cunoasterii biografiei unei personalitati culturale sau stiintifice. La ultimul subiect, absolventii au avut de realizat un eseu despre relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela studiata. "Subiectele au fost de dificultate medie, care respecta programele pentru examenul de Bacalaureat national si, de asemenea, modelele elaborate si publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, inca din ...

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean Vrancea organizeaza tabere de vara pentru copiii remigrati

Joi, 09 Iulie 2015, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea organizeaza tabere de vara pentru copiii remigrati cu varste cuprinse intre 3 - 15 ani, in cadrul proiectului "CRESC in Vrancea! - Copiii remigrati in Vrancea - educati, sprijiniti, consiliati!". Taberele vor fi organizate la Galaciuc, in perioada 20 iulie - 28 august 2015, in 5 serii a cate 60 de elevi pe serie, avand o durata de 5 zile (4 nopti). Vor fi asigurate servicii de cazare, transport si masa. Perioadele de desfasurare a taberelor de vara sunt: 20 iulie - 24 iulie, 27 iulie - 31 iulie, 10 august - 14 august, 17 august - 21 august, 24 august - 28 august. Vor fi organizate activitati de educatie informala / nonformala, destinate in special dezvoltarii competentelor de relationare sociala, comunicare, integrare in grup cu supervizarea specialistilor care asigura consilierea psiho-educationala a elevilor participanti. Acestea vor cuprinde: educatie experientiala prin activitati in aer liber; storytelling - pornind de la exemple personale de strategii de reintegrare si eficienta observata a acestora, experiente personale in strainatate, expozitii de fotografie realizate de copii in perioada petrecuta in strainatate etc.; vizionarea de filme educationale; rezolvarea unor sarcini (cautarea comorilor spre exemplu) prin lucrul in echipa; ateliere de comunicare si dezvoltarea competentelor de comunicare; activitati sportive si recreationale etc.
In cadrul fiecarei zile vor fi organizate minim 6 ore de activitati specifice, iar restul timpului va fi ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multi absolventi de liceu s-au retras din Bacalaureat

Joi, 13 August 2015, ora 06:36

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va incepe in mai putin de o saptamana. Pana la sustinerea corigentelor erau 1.015 absolventi de liceu inscrisi, iar dupa sustinerea acestora, numarul candidatilor nu a crescut, asa cum s-ar fi asteptat profesorii, ci a scazut. Conform datelor obtinute de la reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la probele bacalaureatului de toamna vor fi prezenti 865 de candidati. "Cifrele initiale erau provizorii, o parte din elevi s-au razgandit si s-au retras. Si acest numar se poate schimba, daca exista cereri ulterioare aprobate de Ministerul Educatiei", a declarat inspectorul general al ISJ, Vasilica Zaharia. Astfel, cererile elevilor care au ratat termenul limita de inscriere la Bacalaureat, sesiunea august, vor fi rezolvate de Ministerul Educatiei.
Reamintim ca probele examenului de Bacalaureat se desfasoara in perioada 17-28 august. Intre 17 si 21 august se vor sustine probele orale, iar intre 24 si 28 august vor avea loc probele scrise. Pe 31 august elevii vor afla rezultatele examenului, iar cei nemultumiti de notare vor putea depune contestatiile intre orele 12:00-16:00. In urmatoarele doua zile, 1-2 septembrie, se vor rezolva contestatiile, urmand ca pe 3 septembrie sa se afiseze rezultatele finale.
Cele trei centre de examen sunt Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", iar centrul de evaluare zonal, unde se vor corecta lucrari aduse din alte ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Deciziile CL Focsani: Un functionar a fost DAT AFARA, doar elevii vor fi premiati la Zilele Municipiului

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 06:38

Consilierii locali focsaneni au aprobat doar premierea elevilor din municipiu cu performante deosebite la olimpiade, concursuri scolare nationale si internationale. La sedinta de ieri, consilierul local Catalin Vrabie a anuntat ca in urma discutiilor purtate la nivelul comisiilor de specialitate s-a decis ca sportivii din municipiu care au obtinut rezultate le competitii sportive nationale si internationale sa fie premiati o singura data anual, la Gala Sportului Vrancean.
Astfel, la Zilele Municipiului Focsani va avea loc doar premierea elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Focsani. Bugetul pregatit de municipalitate este de 41,65 mii lei pentru premierea a 169 de elevi si sportivi din unitatile de invatamant. Si aceste premii au starnit discutii dupa ce consilierul PNL Tudorel Trofin a aratat ca exista diferente intre olimpiade si concursurile scolare, propunand ca premiile pentru elevii cu performante la concursuri sa fie diminuate cu 30% iar premierea sa inceapa de la suma de 200 lei. Amendamentul consilierului liberal nu a primit votul colegilor din Consiliul Local iar elevii vor primi sumele stabilite initial, in baza propunerilor de la Inspectoratul Scolar Judetean.
Consilierii au aprobat, ieri, si reorganizarea Ateneului Popular Maior Gh. Pastia care va prelua Formatia Corala Traditionala "Pastorala". Aceasta din urma isi va pierde personalitatea juridica dar va continua sa functioneze ca si compartiment artistic in cadrul Ateneului Popular. ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste o mie de absolventi de liceu vor diplome de Bac

Sambata, 08 August 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu pot incepe numaratoarea inversa pana la startul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului. Pana joi dupa-amiaza, 1.015 absolventi de liceu s-au inscris in aceasta sesiune a examenului, dar nu reprezinta numarul final. In urma sustinerii corigentelor, cei care le-au promovat au avut unda verde sa-si depuna la randu-le dosarele, termenul expirand vineri.
Reamintim ca Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a stabilit centrele de examen pentru sesiunea Bacalaureatului de toamna. Reprezentantii ISJ au informat ca la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani sunt inscrisi, momentan, 343 de candidati, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focsani sunt 322 de candidati, iar la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" sunt 350 de candidati. Numarul candidatilor se va schimba dupa inscrierea elevilor ce au sustinut corigentele. Centrul de evaluare s-a stabilit la Colegiul National "Unirea" din Focsani.
Bacalaureatul de toamna va incepe luni, 17 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie:
17-18 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A;
17-18 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B;
18-19 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C;
20-21 august 2015: Evaluarea competentelor digitale - proba D;
24 ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Cererile SLI Vrancea: Salarii mai mari, sporuri de zona si evaluarea profesorului in functie de progresul elevului

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Vrancea vor sa contribuie la elaborarea noii Legi a Educatiei si la cea privind Statutul Personalului Didactic. Ei au participat la o intalnire cu reprezentanti de sindicat de la nivel national, ocazie cu care au prezentat o serie de propuneri.
"Am participat la o intalnire cu liderii Sindicatului Liber din Invatamant, pe o perioada de trei zile, unde s-a dorit o discutie pe marginea celor doua proiecte de lege, respectiv Legea Educatiei si Statutul Personalului Didactic. Sunt dorite legi cu viabilitate cat mai mare. S-a discutat pe ateliere de lucru. Cel mai important lucru a fost legat de Legea Educatiei Nationale si Statutul Personalului Didactic. Inainte de a merge la aceasta intalnire, impreuna cu colegii din birou, in urma intalnirilor din judet, cat si in urma mesajelor trimise din scoli, am facut un pachet de propuneri, care ne dorim sa fie cuprinse in cele doua legi. Noi am insistat pe ceea ce se doreste in drepturile salariale si nu numai, pentru ca se stie ca avem probleme mari in ceea ce priveste aplicarea legii si respectarea drepturilor de care trebuie sa beneficieze colegii nostri", a declarat Emil Tudor, presedintele SLI Vrancea.

Salarii marite pentru profesori

Astfel, in ceea ce priveste salarizarea, reprezentantii SLI Vrancea au propus sa fie prevazut in lege ca lefurile debutantilor in educatie sa reprezinte 85% din salariul mediu brut pe economie. Apoi, salariul la mijloc de cariera sa fie cu 25% mai ..

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Sute de agenti de politie pot trece in corpul ofiterilor. Afla cate locuri sunt disponibile in Vrancea
Aproximativ 695 de agenti de politie din intreaga tara, potrivit Sindicatului National al Agentilor ...
GALERIE FOTO : Un vrancean de 21 de ani S-A SPANZURAT de clanta usii, din dragoste. El muncea in Germania
Un tanar din comuna Vintileasca, in varsta de 21 de ani, si-a pus capat zilelor. Este vorba de ...
Inginerul Eduard Lupu, fiul profesorului Costache Lupu, a murit in ziua in care a implinit 44 de ani
Eduard Lupu, fiul profesorului de matematica pensionar Costache Lupu, care a fost inspector scolar ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook