Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 229 (0.400 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Premiile I si II pentru echipajele din Vrancea la faza regionala a World Robot Olympiad

Luni, 29 Mai 2017, ora 06:35

Faza regionala a World Robot Olympiad (http://www.wro2017.org)s-a desfasurat sambata, 27 Mai, la Facultatea de Inginerie a Universitatii "Dunarea de Jos" Galati si a avut ca tema "SUSTAINABOTS - Roboti pentru dezvoltare durabila". La categoria Standard, robotul a trebuit sa construiasca in mod autonom centrale eoliene si sa execute diferite operatii intr-un "parc eolian", iar la categoria Creativitate, elevii de la Focsani au construit o statie robotizata pentru producerea energiei electrice din... poluare, mai precis din gazele rezultate ca urmare a poluarii.
Premiul I la categoria Standard III (cea mai dificila, castigata la nivel international, in ultimii ani, de Japonia) a revenit la aceasta faza regionala, elevilor Anton Danut-Florin si Holban Cezar-Stefanel de la Colegiul Economic, pregatiti la Centrul de Excelenta pentru Robotica Educationala din cadrul Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", iar elevii Lupu Marian-Cosmin si Marasescu Damian de la C.T. "Edmond Nicolau", pregatiti la acelasi Centru de Excelenta, au luat Premiul II la categoria Creativitate. Ambele echipe, instruite de prof. ing. Agache Sandel, sunt calificate la faza nationala a World Robot Olympiad, care se va desfasura la Bucuresti pe 11 Iunie, iar aici, daca vor lua Locul I, vor merge la faza internationala a WRO, care se va desfasura in toamna, in Costa Rica.
Trebuie adaugat si faptul ca faza regionala a World Robot Olympiad se desfasoara dupa aceleasi reguli impuse la faza internationala a competitiei ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO:Mentiune si premiul special la concursul national "Cultura si Civilizatie in Romania" pentru elevi de la Asachi

Vineri, 19 Mai 2017, ora 06:36

In perioada 13-16 mai 2017, la Ramnicu Valcea s-a desfasurat Concursul National Interdisciplinar "Cultura si Civilizatie in Romania", eveniment la care au participat elevi si profesori din 29 de judete ale tarii. Echipajul Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" a reprezentat judetul Vrancea si a obtinut mentiune (90 de puncte din 100) si premiul special la sectiunea Studiu privind particularitatile etnografice/ etnologice si lingvistice locale. Participantii, Iliescu Catalina (XI E), Esugui Lacramioara (XI B) si Dumitriu Maria (XI E), au fost coordonati de profesorii Nina Elena Plopeanu, Maria Florenta Dragan, Gabriela Chipon si Marilena Ravas.
Concursul "Cultura si civilizatie in Romania", aflat la a XXVI-a editie, este o competitie cu caracter interdisciplinar ce se adreseaza elevilor din ciclul liceal. Comisia nationala de evaluare a fost alcatuita din: Magdalena Andreescu, Sef Birou la Muzeul National al Esaranului Roman, presedintele comisiei; Mina-Maria Rusu, inspector general MEN pentru limba si literatura romana; Doru Dumitrescu, inspector general MEN pentru istorie; Eugen Stoica, inspector general MEN pentru socio-umane; Vasile Timis, inspector general MEN pentru religie; Alin-Catalin Paunescu, director general in Ministerul Educatiei Nationale; Andra Bica, Inspector Scolar General ISJ Valcea; Elena Lupsa, de la Colegiul National Decebal - Deva, Judetul Hunedoara - secretar.
Arhiepiscopia Ramnicului, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, in calitate de ..

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un centru de evaluare si opt de examinare in Vrancea, la examenul de Bacalaureat

Marti, 16 Mai 2017, ora 06:35

Opt centre de examinare si unul zonal de evaluare vor functiona in judetul Vrancea, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017.
Astfel, primul centru va functiona la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind arondati cei 210 absolventi ai unitatii gazda si 76 de la Liceul de Arta Gh. Tattarescu Focsani, in total 286 candidati. Cel de-al doilea centru va functiona la Colegiul National Al. I. Cuza, fiind arondati cei 231 de elevi ai unitatii gazda si 46 de absolventi de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, in total 276 candidati. Al treilea centru de examinare va functiona la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focsani, unde vor sustine examenul 162 de absolventi de la unitatea gazda, 77 de la Liceul Tehnologic Odobesti si alti 99 de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, in total 338 candidati.
Centrul cu numarul patru va fi la Colegiul Tehnic Ion Mincu Focsani, unde sunt arondati 310 candidati. Dintre acestia, 105 sunt de la unitatea gazda, 94 de la Colegiul Tehnic Gh. Asachi Focsani si 111 de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani. Centrul cu numarul cinci va functiona la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focsani, unde vor sustine examenul de bacalaureat 271 de candidati. Din numarul total, 175 sunt de la liceul gazda, 67 de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, iar 29 de la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitresti.
Cel de-al saselea centru va functiona la Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, unde sunt arondati 277 de candidati. ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Elevii de la "Elena Doamna", premiati la etapa nationala a concursului pentru elevi cu deficiente de auz

Marti, 16 Mai 2017, ora 06:35

Elevii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) "Elena Doamna" Focsani au demonstrat inca o data perseverenta, rabdare, ambitie si incredere la Concursul National pentru Elevi cu Deficiente de auz. Acestia au castigat premii foarte importante in cadrul etapei nationale a concursului, editia a VII-a, desfasurata in perioada 8-10 mai, la Liceul Tehnologic Special "Vasile Pavelcu" Iasi. Lotul olimpicilor vranceni la faza nationala a fost reprezentat de elevii: Cernat Andrei, Ostafie Gheorghe si Gisca Federica, de la clasa a VII-a, si Ionescu Diana, Iga Paula, David Mirela si Oprea Vasile, clasa a VIII-a.
La disciplina limba si literatura romana, elevul Ostafie Gheorghe a obtinut marele premiu cu nota 10, iar eleva Iga Paula a obtinut premiul al II-lea, ambii fiind indrumati de profesoara Roxana Poiana. Disciplina matematica, sub indrumarea profesoarei Carmen Ivan, a fost reprezentata de eleva Ionescu Diana-Severiana, care a obtinut premiul al II-lea. Eleva Gisca Federica si-a demonstrat talentul in proba de educatie plastica, obtinand premiul al II-lea, coordonata fiind de profesoara Cristina Birsa. De asemenea, tehnologia informatiilor si a comunicarii a avut un reprezentant din Vrancea premiat cu mentiune. Este vorba de elevul Oprea Vasile, coordonat de profesorul Gabriel Ciribasa.
Comisia centrala de evaluare a avut doi reprezentanti ai scolii CSEI "Elena Doamna" Focsani, respectiv profesorii Carmen Ivan si Gabriel Ciribasa, care au facut dovada seriozitatii si ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

2017 este "Anul Marasti, Marasesti, Oituz - 100". Concurs de eseuri pentru elevi

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 06:37

2017 este anul comemorarii a 100 de ani de la sacrificiul eroic al soldatilor romani in luptele de la Marasti, Marasesti, Oituz, a stabilit Guvernul printr-o Hotarare publicata in Monitorul Oficial. Pentru a comemora eroii de acum o suta de ani vor fi organizate manifestari cultural-artistice, cu caracter simbolic. Actiunile vor fi organizate prin Oficiul National pentru Cultul Eroilor (ONCE), din subordinea Ministerului Apararii Nationale. "Anul 2017 se declara "Anul Marasti, Marasesti, Oituz - 100", dedicat comemorarii a 100 de ani de la sacrificiul ostasilor romani in luptele de la Marasti, Marasesti si Oituz", se arata in Hotararea de Guvern.
Cele patru mausolee din Vrancea au fost reabilitate de Consiliul Judetean prin proiectul de investitii "Drumul de glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial". Proiectul de reabilitare a mausoleelor vrancene, in valoare de aproximativ 7 milioane euro, a fost initiat de Marian Oprisan, in anul 2007. Acest proiect a fost un pariu pe care initiatorul lui l-a castigat, deoarece nu foarte multi erau cei care au crezut in viabilitatea si mai ales in finalitatea acestui proiect. De altfel, Oprisan este singurul om politic vrancean care a acordat o atentie deosebita mausoleelor vrancene, ce amintesc de jertfele eroice ale poporului roman, facute in numele libertatii, independentei si unitatii nationale.
Prin acest proiect, finantat cu fonduri europene, mausoleele de la Focsani, Marasti, Marasesti si Soveja au fost restaurate, ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premiera pentru Vrancea! Mica olimpiada de geografie - Terra s-a desfasurat la o scoala din mediul rural

Joi, 30 Martie 2017, ora 06:35

15 elevi vranceni, din clasele a V-a, a VI-a si a VII-a, s-au calificat la etapa nationala a Micii olimpiade de geografie - Terra, care a avut loc in data de 25 martie. Pentru prima data in istoria judetului Vrancea, olimpiada s-a desfasurat in mediul rural, mai exact la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta din Gugesti.
Astfel, de la clasa a V-a, s-au calificat la etapa nationala urmatorii elevi: David Alexandru Ieremici, Teodora Andreea Macovei, Calin Ioan Purice, toti trei de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Focsani, indrumati de profesoara Cerasela Stanescu, Razvan Nastasache de la Scoala nr. 3 Focsani, indrumat de profesoara Mirela Chipaila, si Valentina Pupaza, de la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta Gugesti, indrumat de profesorul Ovidiu Vasile.
De la clasa a VI-a, s-au calificat doi elevi de la Colegiul National Unirea, indrumati de profesorul Octavian Dragomir, respectiv Eduard Nicolae Dragan si David Stefan Preda, Andrei Teodor Sacrieru de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, indrumat de profesoara Cerasela Stanescu, eleva Mara Stefania Carmen Agrigoroaiei, de la Scoala Ion Basgan, indrumata de profesoara Nicoleta Ion, si Giulia Fabiana Manolache de la Scoala Gimnaziala Movilita, indrumata de profesorul Neculai Gherghinoiu.
De la clasa a VII-a, s-au calificat la faza nationala fratii Alexandru Constantin si Adrian Nicolae Ariton, de la Colegiul National Unirea, indrumati de profesorul Octavian Dragomir, Andrei Nedelcu de la Colegiul National Cuza Focsani, indrumat ..

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multe scoli din Vrancea vor sa fie ECO

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 06:35

Mai multe scoli din judetul Vrancea s-au inscris la concursul de ecologie "Let's Be Eco!", organizat de "Let's Do It, Romania!" si Garda Nationala de Mediu. Este vorba de 13 unitati de invatamant gimnaziala din Biliesti, Bolotesti, Cimpuri, Virtescoiu, Movilita, Boghesti, Vulturu, Jaristea, Homocea, Pufesti, Serbanesti, Vintileasca si Bordeasca Veche.
Potrivit unui comunicat al Garzii de Mediu Vrancea, castigatorii competitiei vor primi calculatoare sau laptop-uri si birouri. "Obiectivul acestui concurs consta in distribuirea unor calculatoare/laptop-uri si birouri alocate in urma disponibilizarii, in scolile din mediul rural. Pentru a putea fi oferite unitatilor scolare, Garda Nationala de Mediu a disponibilizat cateva sute de calculatoare si laptop-uri, aflate in perfecta stare de functionare, in scopul reutilizarii de catre elevi. Actiunea vizeaza promovarea conceptului de economie circulara, care sustine dezvoltarea sustenabila si diminuarea risipei prin consumul rational de resurse. Prin disponibilizarea unor echipamente aflate in dotarea institutiei, Garda Nationala de Mediu incurajeaza un model functional de recuperare si valorificare a resurselor, prin prelungirea duratei de viata a echipamentelor electronice", se arata in comunicat.
La nivel national, la concurs s-au inscris 649 de scoli din 41 de judete. Pe 9 martie se va incheia o noua etapa a competitiei, respectiv evaluarea lucrarilor. "Urmatoarea etapa a concursului se va desfasura pana pe 9 martie si va consta ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cutremurul din 4 martie 1977 in arhivele Comitetului Judetean Vrancea al Partidului Comunist Roman

Sambata, 04 Martie 2017, ora 06:38

Cutremurul din 4 martie 1977 in arhivele Comitetului Judetean Vrancea al Partidului Comunist RomanLa inceputul anului 2008, arhivele Comitetului Judetean Vrancea al PCR au devenit accesibile oricui este interesat de istoria recenta. Ele contin si citeva dosare cu date referitoare la cutremurul din 4 martie 1977, date care nu au ajuns pina acum la publicul larg. "Monitorul de Vrancea" deschide astazi pentru dumneavoastra paginile ingalbenite si prafuite ale unor vremuri de unii uitate, inca vii pentru altii, netraite pentru multi. Veti fi calatori in timp, asistind, e adevarat, fara puterea de a interveni, la evenimentele dintr-o zi care a marcat un secol.

Directia Judeteana Vrancea a Arhivelor Nationale
Fond: Comitetul Judetean Vrancea al PCR
Dosar nr.1654 /1977

"4 martie 1977

La ora 21.35 in Piata Unirii din centrul municipiului este prezent primul - secretar al judetului, tovarasul Simion Dobrovici, inconjurat de membri ai Biroului Comitetului Judetean de partid. Din indicatia primului-secretar se alcatuiesc echipe de control si interventie pentru constatarea avariilor pricinuite de seism, declansarea masurilor de urgenta. Se intrerupe curentul electric din retea si alimentarea cu apa pina la sondarea traseelor si descoperirea eventualelor rupturi. Ora 22. Primul secretar al judetului ordona un control riguros in zonele locuite ale municipiului, principalele unitati economice din oras. Din indicatia sa, membri ai biroului merg la diverse puncte ale orasului pentru a discuta cu cetatenii si a calma populatia. Activistii comitetului judetean de partid, alte cadre sint ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Tineri din Vrancea, prinsi cu droguri in marile orase. Incepe concursul national "Mesajul meu antidrog"

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 06:38

Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog teritoriale, a lansat la nivel national, in perioada 6-10 februarie, editia a XIV-a a concursului "Mesajul meu antidrog", avand ca tema "Coloreaza-ti viata altfel ... fara droguri!". Concursul "Mesajul meu antidrog" este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA. Editia a XIV-a a concursului se deruleaza in intervalul februarie-iulie 2017, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniveristar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti. Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri. Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt Ministerul Educatiei Nationale, prin inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale.
Sectiunile editiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafica, desen ..

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Afla cand sustin Evaluarea Nationala elevii de clasa a VIII-a

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 06:40

Probele de evaluare nationala pentru absolventii claselor a VIII-a in anul scolar 2016-2017 vor fi sustinute in perioada 7-30 iunie 2017. Conform calendarului facut public pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, inscrierile pentru evaluarea nationala a elevilor se vor face in perioada 7 - 9 iunie 2017, urmand ca pe 19 iunie candidatii sa sustina proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe data de 21 iunie proba scrisa la Matematica.
Rezultatele se vor afisa pe 26 iunie 2017 pana la ora 16.00, contestatiile putand fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00. Rezolvarea contestatiilor vor fi solutionate in perioada 27-29 iunie, iar rezultatele finale se vor afisa pe data de 30 iunie 2017.
Conform Ordinului privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2016-2017, cadrelor didactice nominalizate ca asistenti le este interzisa intrarea in salile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum si cu ziare, carti sau alte astfel de materiale. Aceste bunuri, nepermise in sala de examen, vor fi introduse intr-un plic sau o punga, impreuna cu o eticheta sau un bilet pe care se noteaza numele si prenumele posesorului, care se va depozita intr-o sala special amenajata.
Salile in care se vor sustine probele pentru evaluarea nationala vor fi dotate cu camere functionale de supraveghere video si audio, inclusiv salile in care se descarca si se multiplica ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Copii de clasa I, incantati de ora sustinuta de "doamna politist"

Vineri, 19 Mai 2017, ora 06:36

Elevii clasei I D, de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, au fost foarte incantati de activitatea realizata impreuna cu comisarul de politie Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Vrancea. Activitatea a avut loc miercuri, 17 mai 2017, in cadrul programului educational la nivel national "Scoala Sigurantei Tedi", program care se inscrie in initiativa imbunatatirii sigurantei elevilor din clasa I. "Doamna politist", dupa cum i-au spus copiii comisarului Monica Manolache, le-a prezentat prioritatile IPJ Vrancea si le-a vorbit despre teme foarte importante, cum sunt: prevenirea violentei, a accidentelor de circulatie, a delincventei juvenile, siguranta pe internet, traficul de persoane, prevenirea furturilor. "Evaluarea am realizat-o printr-o expozitie de desene. Copiii au desenat si au scris mesaje si sloganuri de preventie", ne-a spus Violeta Gisculescu, profesor pentru invatamantul primar.
Politia Romana, impreuna cu Ministerul Educatiei si Tymbark Maspex Romania, a initiat si implementat programul ,,Scoala sigurantei Tedi". Demersul are ca scop informarea copiilor cu privire la potentialele pericole si furnizarea de solutii prin metode educative adecvate varstei lor. Programul se desfasoara pe tot parcursul anului scolar 2016-2017 si este adresat elevilor aflati in primul an de studiu.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Discutii despre prevenirea faptelor penale la Liceul Tehnologic Marasesti

Marti, 09 Mai 2017, ora 06:35

Elevii claselor de liceu si de gimnaziu din cadrul Liceului Tehnologic "Eremia Grigorescu" din Marasesti au discutat, vineri, despre prevenirea delicventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea violentei, prevenirea traficului de persoane, prevenirea talhariilor si a furturilor, a accidentelor de circulatie, consumului de droguri si de plante etnobotanice, despre prevederile codului penal referitoare la rasism si discriminare rasiala, dar si despre profesia de politist.
Comisarii Tatiana Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Vrancea, si Razvan Candrea, de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului (CPECA) Vrancea, in colaborare cu director profesor Daniela Iacob, director adjunct Emilia Costache, profesor Lorena Mazilu si profesor documentarist Anamaria Zaharia, au prezentat prioritatile Inspectoratului de Politie Judeteana Vrancea pentru anul in curs.
Astfel, elevii claselor de gimnaziu si liceu au luat la cunostinta despre programul de prevenire a delicventei juvenile si a victimizarii minorilor in unitatile de invatamant si zona adiacenta acestora, programul de prevenire a infractiunilor de furt din locuinte, Campania Nationala "Aripi Frante", Campania "Si TU poti deveni POITIST", precum si Planul de masuri "Siguranta on-line".

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Concurs Interjudetean de Arta Traditionala la Panciu

Vineri, 05 Mai 2017, ora 06:38

Casa de Cultura "Mihai Eminescu" din Panciu a gazduit ieri, cea de-a X-a editie - aniversara - a Concursului Interjudetean de Arta Traditionala Romaneasca "Descoperim traditia strabuna", coordonat de profesoara Maria Cristescu, de la Clubul Copiilor Panciu.
Evenimentul, organizat cu sprijinul Primariei Orasului Panciu si al Casei de Cultura "Mihai Eminescu" Panciu, in parteneriat cu Palatul Copiilor Focsani, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, sub patronajul Ministerul Educatiei Nationale, a beneficiat de prezenta primarului Iulian Nica, a inspectorului scolar general Dorin Cristea si a directoarei Palatului Copiilor Focsani, Didina Mocanu.
"Ii multumesc doamnei Maria Cristescu pentru faptul ca ne invata copiii sa simta si sa iubeasca frumosul din arta populara! Acest concurs care exista si se desfasoara de 10 ani consecutiv i se datoreaza in exclusivitate. Atat Primaria Orasului Panciu, cat si eu, personal, am sustinut an de an acest eveniment. Am afirmat mereu si voi spune si acum: am convingerea ca traditiile si obiceiurile populare constituie adevarata carte de identitate a romanilor. Ne nastem si traim cu ele in suflet. Avem, asadar, o datorie morala fata de inaintasii nostri care, indiferent de vremuri, au stiut sa-si promoveze datinile si sa le transmita generatiilor urmatoare!", a declarat primarul Iulian Nica.
Edilul-sef i-a inmanat Mariei Cristescu trofeul aniversar "Descoperim traditia strabuna". La randul sau, coordonatoarea proiectului a daruit primarului ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

19 profesori au contestat notele obtinute la definitivat

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 06:35

19 cadre didactice au contestat notele obtinute la examenul de definitivare in invatamant, care a avut loc pe 20 aprilie, la Scoala Gimnaziala Anghel Saligny din Focsani. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, inspectorul Bogdan Ciubotaru, a declarat ca au fost depuse contestatii la matematica, religie, psihopedagogie speciala, educatie fizica, invatamant prescolar si primar, dar si la limba romana. Documentele privind contestatiile depuse de profesori au fost transmise deja in centrele universitare de corectura. "Documentele au fost trimise in centrele de evaluare, iar duminica vor fi afisate rezultatele finale. Vor fi trimise (contestatiile-n.r.) in centrele unde au fost corectate, lucrarile sunt acolo. Vor fi alte comisii de evaluare. Lucrarile nu sunt mutate in alte centre", a afirmat inspectorul scolar Bogdan Ciubotaru.
Rezultatele initiale la definitivat au fost afisate miercuri dimineata, candidatii obtinand punctaje intre 2,45 si 9,8. O profesoara a luat 9,6 la limba si literatura engleza, iar alta 9,5 la aceeasi disciplina. 9,5 a obtinut si o profesoara la educatie fizica si sport. Nota 9,2 a fost obtinuta de o profesoara la limba si literatura romana si matematica, precum si de alt cadru didactic la disciplina limba romana si literatura pentru copii. Si la biologie, o profesoara a luat o nota foarte buna - 9,3. Sunt insa si note foarte mici, de 2,65 - obtinuta de o profesoara la educatie fizica si sport, 4,1 la limba si literatura ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape numai 10 la inspectii si portofoliu, note intre 2 si 9 la proba scrisa a Definitivatului

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 06:35

Pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean au fost afisate ieri dimineata rezultatele la examenul de Definitivat. Profesorii vranceni, care au sustinut examenul de definitivare in invatamantul preuniversitar pe 20 aprilie, au luat note intre 2, 45 la psihopedagogie speciala si 9,8 la asistenta medicala generala. O profesoara a luat 9,6 la limba si literatura engleza, iar alta 9,5 la aceeasi disciplina. 9,5 a obtinut si o profesoara la educatie fizica si sport. Nota 9,2 a fost obtinuta de o profesoara la limba si literatura romana si matematica, precum si de alt cadru didactic la disciplina limba romana si literatura pentru copii. Si la biologie, o profesoara a luat o nota foarte buna - 9,3. Sunt insa si note foarte mici, de 2,65 - obtinuta de o profesoara la educatie fizica si sport, 4,1 la limba si literatura romana, 5,55 la limba romana si literatura pentru copii.
Este interesant ca majoritatea profesorilor, indiferent ca au luat la proba scrisa 2 sau 9, la inspectiile scolare si portofoliu au obtinut note de 10.
Potrivit unor statistici facuta publica de Ministerul Educatiei, rata de promovare a fost in Vrancea de 69,1%, dintre cei 94 de candidati, 65 promovand examenul, iar 29 nereusind sa obtina o medie de trecere. In Vrancea nu a fost nici o nota de 10. Noua candidati au obtinut note mai mici de 5, iar sase au fost notati intre 5 si 5,99. 14 candidati au luat intre 6 si 6,99, iar 23 intre 7 si 7,99. Note peste 8 au luat 42 de candidati, fara ca vreunul sa obtina insa ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inspectorul scolar de limba romana Silvia Chelariu, demis din functie

Sambata, 25 Martie 2017, ora 06:35

Membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au decis, vineri, demiterea din functie a inspectorului de limba si literatura romana Silvia Chelariu, in urma scandalului privind notarea unei teze la Olimpiada de limba si literatura romana. Potrivit sefului ISJ Vrancea, Dorin Cristea, hotararea a fost transmisa Ministerului Educatiei si se asteapta avizul din partea acestei institutii pentru emiterea hotararii de demitere.
De asemenea, cele trei profesoare care au corectat tezele nu mai au dreptul sa faca parte din comisii de evaluare la concursurile si olimpiadele scolare la limba romana pe termen nelimitat. "Consiliul de Administratie a luat decizia, in urma materialului prezentat de comisia de disciplina, in baza Legii 1, articolul 280, al. 2, lit. e, de destituire din functie a inspectorului Silvia Chelariu. A fost emisa o hotarare care a fost transmisa la Ministerul Educatiei si asteptam avizul in vederea destituirii. Ministerul da aviz si la numire, si la incetarea activitatii. Doamna poate contesta decizia in termen de 15 zile la Ministerul Educatiei. Celelalte trei profesoare de limba romana, Esandara Mariana de la Scoala Ion Basgan, Dumitru Mirela de la Scoala Stefan cel Mare si Grecu Anca de la Scoala Gugesti, au fost sanctionate conform articolului 66 din metodologia de organizare a concursurilor si olimpiadelor scolare. Nu mai au dreptul de a face parte din comisiile de evaluare la concursurile si olimpiadele scolare la limba ...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie" la Panciu

Luni, 06 Martie 2017, ora 06:39

Casa Oraseneasca de Cultura "Mihai Eminescu" Panciu a gazduit, vineri, cea de-a VII-a editie a Concursului Interjudetean de martisoare "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie", initiat de Cercul de Arta Textila din cadrul Clubului Copiilor Panciu si organizat impreuna cu Primaria Orasului Panciu, Casa de Cultura "Mihai Eminescu" Panciu si Palatul Copiilor Focsani, alaturi de Scoala Gimnaziala Movilita (profesor Gherghina Blaj) si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu (profesor Liliana Popa), sub patronajul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. "Concursul isi propune largirea orizontului educational pentru elevii din mediul rural, dezvoltarea imaginatiei si creativitatii in domeniul artistic, pastrarea traditiilor si transmiterea mesajului artistic generatiilor urmatoare, cultivarea abilitatilor de comunicare in relatiile interpersonale, precum si valorificarea materialelor reciclabile", a precizat maistrul instructor Lenunta Panaete, de la Cercul de Arta Textila din cadrul Clubului Copiilor Panciu. Au fost jurizate peste 320 de lucrari provenite de la elevii care frecventeaza cercurile de profil din cluburile si palatele copiilor din judetele: Dolj, Salaj, Harghita, Prahova, Cluj, Constanta, Bacau, Covasna si Vrancea.
Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: Martisoare traditionale (tehnica, materiale si format la alegere); Martisoare din materiale reciclabile (tehnica, materiale si format la alegere) si Martisoare neconventionale (tehnica, materiale si ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Talharii la oras, furturi la tara. Politistii vranceni au facut bilantul activitatilor desfasurate in 2016

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 06:37

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea a fost prezentat, luni, bilantul activitatilor pe anul 2016. Potrivit statisticilor, obiectivele planificate au fost atinse, fiind asigurat un climat de siguranta si protectie pentru vranceni. Toate acestea au fost posibile datorita activitatilor intreprinse de oamenii legii, pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional.
"Obiectivele politistilor vranceni in anul 2016 au fost: cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni, prevenirea si combaterea infractionalitatii, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare si informationale necesare dezvoltarii si mentinerii capacitatii operationale a Politiei Romane. Pentru eficientizare structurala, au fost dispuse masuri organizatorice si functionale care au avut drept scop promovarea unui management performant si eficient, bazat pe realitatile cotidiene, care sa duca la gestionarea corespunzatoare a resurselor umane si materiale, in scopul prestarii unui serviciu politienesc modern, calitativ si descentralizarea si transferul de competente catre subunitatile din structura inspectoratului", se arata in bilantul IPJ Vrancea.

Mai putine infractiuni in mediul rural

Politistii au intervenit in peste 14.000 de situatii de urgenta semnalate la 112 si in aproape 20.000 de solicitari venite direct din partea cetatenilor. "Politica de prevenire a criminalitatii s-a axat pe ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Medicul Cocioaba, inginerul Detry, sportivii Adrian Alaci si Adrian Croitoru, cetateni de onoare ai Focsaniului

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Medicul Cocioaba, inginerul Detry, sportivii Adrian Alaci si Adrian Croitoru, cetateni de onoare ai FocsaniuluiMedicul diabetolog Gheorghe Cocioaba si inginerul geolog Teodorescu Constantin Detry au primit titlul de cetatean de onoare post mortem al municipiului Focsani. Proiectele de hotarari au fost aprobate ieri, in sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani, diplomele fiind acordate membrilor de familie prezenti in sala. Gheorghe Stancu Sotir, nepotul inginerului Detry, care a murit anul trecut la Paris, a multumit consilierilor locali. "Va multumesc dumneavoastra, cei care astazi acordati titlul de cetatean de onoare inginerului geolog Teodorescu, fiul acestui oras, cel care a fost si inca mai este considerat unul dintre cei mai mari geologi ai Romaniei si ai lumii. Simt in acest moment un nou imbold pentru a duce mai departe o lucrare inceputa, o monografie a vietii lui in care ii prezint activitatea dar si o monografie cu cei peste 50 de focsaneni si vranceni care sunt membri ai Academiei Romane", a spus Gheorghe Stancu Sotir.
Nascut la Focsani, Teodorescu Constantin Detry a inceput in 1937 cursurile Liceului Unirea si ulterior, a absolvit Liceul Militar din Iasi ca sef de promotie. Cariera profesionala este impresionanta. A fost Expert ONU, seful Sectorului de Resurse Minerale, Comisia Economica pentru Africa din Addis Abeba, Etiopia si a avut contributii esentiale la descoperirea de zacaminte importante de petrol si gaze precum cele de la Esicleni, Platforma Moesiana, Districtul Prome din Birmania, zacaminte de gaze in Columbia. A realizat evaluarea resurselor de petrol si ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sute de elevi vranceni au discutat cu reprezentanti ai BNR despre bani si banci

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 06:38

Peste 500 de elevi, de la licee din Adjud, Odobesti si Vidra si de la trei scoli gimnaziale din Adjud, au discutat despre bani si banci cu reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) agentia Galati. Discutii ale avut loc in cadrul proiectului "Sa vorbim despre bani si banci", care se deruleaza cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean. "Reprezentanti ai Agentiei Galati a Bancii Nationale a Romaniei s-au intalnit, in perioada 14 - 22 noiembrie 2016, cu peste 500 de elevi din invatamantul preuniversitar din judet, intr-o serie de activitati extracurriculare, organizate in cadrul proiectului de educatie financiara *Sa vorbim despre bani si banci*. Elevi ai liceelor din Adjud, Odobesti si Vidra, si cei din trei scoli gimnaziale din Adjud au putut afla, din expunerile reprezentantilor BNR, insotite de proiectii video, informatii valoroase referitoare la activitatea, functiile si istoria bancii centrale, istoria banilor si a monedei nationale. Proiectul *Sa vorbim despre bani si banci* se deruleaza in baza Protocolului de cooperare in domeniul educatiei financiare semnat de catre Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Judetului Vrancea", se arata intr-un comunicat transmis de Nicu Esocu, referent de specialitate la Agentia Galati a BNR.
Potrivit acestuia, programul "cuprinde o paleta larga de activitati educationale, diferentiate pe categorii de varsta si dupa profilul unitatilor de ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Cele doua eleve de la Colegiul Cuza, care au luat 10 la Evaluarea Nationala, au primit cate o mie de lei

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Cele doua eleve de la Colegiul Cuza, care au luat 10 la Evaluarea Nationala, au primit cate o mie de leiCele doua absolvente de clasa a VIII-a care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara au fost premiate, ieri dimineata, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Ele au primit premii in bani, respectiv cate o mie de lei.
Cele doua tinere au absolvit gimnaziul la Colegiul National Al. I. Cuza, iar acum sunt in clasa a IX-a la aceeasi unitate de invatamant. "Pentru mine a fost o validare a muncii, nu doar din clasa a VIII-a, ci din toti anii de gimnaziu. Ma bucur foarte mult ca eforturile, nu numai ale mele, ci ale tuturor, au fost apreciate pe masura. Esin sa le multumesc domnilor profesori si parintilor mei ca ne-au fost alaturi", a spus Madalina Rogozan. "Pentru mine, cele doua note de 10 au insemnat o bucurie imensa, pentru ca mi-am dedicat, nu neaparat tot timpul, dar o buna parte din timp scolii si invatatului. Am considerat ca asta e cel mai important. Notele de 10 au confirmat ca a fost un efort meritat si ii sfatuiesc pe toti elevii sa faca asta. Nu obtin neaparat 10 daca muncesc, dar obtin o nota foarte buna", a spus si Andreea Oana Paun.
Alaturi de ele s-au aflat si profesorii care le-au predat limba romana si matematica in cei patru ani de gimnaziu. Este vorba de profesoara de limba romana Livia Marcu si de profesorul de matematica Tiberiu Oprea. "Este onorant pentru mine sa asist la acest eveniment, bucurandu-ma de bucuria lor. Ele au beneficiat de o recunoastere prin nota 10, insa nu inseamna ca nu au avut si alte preocupari. ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Elevele de 10 la Evaluarea Nationala au fost premiate

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 09:37

Cele doua absolvente de clasa a VIII-a care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara au fost premiate in aceasta dimineata, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Ele au primit premii in bani, respectiv cate o mie de lei.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevele cu media 10 la Evaluarea Nationala, premiate astazi

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 06:36

Cele doua absolvente de clasa a VIII-a din Vrancea, in prezent eleve de liceu, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara, vor fi premiate astazi. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, incepand cu ora 8.30.
Ordinul de premiere a fost aprobat de reprezentantii Ministerului Educatiei la mijlocul acestei luni. Potrivit ordinului, sunt premiati elevii care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Bacalaureat. La nivelul judetului Vrancea, niciun absolvent de liceu nu a obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. La Evaluarea Nationala, dupa absolvente au luat note maxime. Este vorba de Andreea Oana Paun si Madalina Rogozan, in prezent ambele eleve ale Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani.
"Ordinul (...) aproba acordarea de stimulente financiare absolventilor din anul 2016 care au obtinut media 10 la EN VIII si la examenul national de Bacalaureat 2016 in sesiunea iunie-iulie. Cele doua anexe, de asemenea atasate, contin listele nominale ale absolventilor de clasa a VIII-a si clasa a XII-a care au finalizat cele doua examene cu media generala 10. Pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, in timp ce pentru elevii de clasa a XII-a, suma este de 3.000 de lei. Stimulentele se acorda prin intermediul inspectoratelor scolare judetene care efectueaza platile catre beneficiari", au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premii in bani pentru elevele care au luat 10 la Evaluarea Nationala

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a si de liceu, care au obtinut media 10 la examenele nationale, vor primi stimulente financiare din partea Ministerului Educatiei Nationale. Ordinul a fost aprobat miercuri.
La nivelul judetului Vrancea, niciun absolvent de liceu nu a obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. La Evaluarea Nationala, dupa absolvente au luat note maxime. Este vorba de Andreea Oana Paun si Madalina Rogozan, ambele eleve ale Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani. Cele doua eleve vor primi cate o mie de lei. "Ordinul (...) aproba acordarea de stimulente financiare absolventilor din anul 2016 care au obtinut media 10 la EN VIII si la examenul national de Bacalaureat 2016 in sesiunea iunie-iulie. Cele doua anexe, de asemenea atasate, contin listele nominale ale absolventilor de clasa a VIII-a si clasa a XII-a care au finalizat cele doua examene cu media generala 10. Pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, in timp ce pentru elevii de clasa a XII-a, suma este de 3.000 de lei. Stimulentele se acorda prin intermediul inspectoratelor scolare judetene care efectueaza platile catre beneficiari", au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Selectie de cadre didactice pentru grupurile de lucru la examenele nationale

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 06:36

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a publicat pe site-ul institutiei un apel pentru selectia cadrelor didactice in grupurile de lucru pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2016-2017.
Potrivit anuntului, procesul de completare a grupurilor de lucru se deruleaza pe discipline, in vederea pregatirii evaluarii elevilor la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, pentru examenul de Bacalaureat, examenul national de definitivare in invatamant si de titularizare, dar si pentru concursul de ocupare a posturilor didactice si a catedrelor declarate vacante ori rezervate in unitatile de invatamant. "CNEE organizeaza selectia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, in vederea completarii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2016-2017. Cadrele didactice selectate vor desfasura activitatea de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte si a baremelor de evaluare si de notare, conform procedurilor specifice CNEE", se arata in anuntul postat pe site-ul ISJ Vrancea.
Pot candida cadrele didactice disponibile sa se implice in astfel de activitati, in ultimii 4 ani a desfasurat activitatii de predare-invatare-evaluare, are abilitati de operare pe calculator, are experienta in activitati de evaluare educationala, altele decat evaluare curenta. "In procesul de selectie, au prioritate, in ordinea ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Selectie de profesori pentru elaborarea de subiecte pentru examenele nationale

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 06:36

Cadrele didactice din Vrancea sunt invitate sa participe la elaborarea de subiecte la disciplinele la care elevii vor sustine Evaluarea Nationala, la clasa a VIII-a, si Bacalaureat, la clasa a XII-a. De asemenea, trebuie elaborate subiecte si la disciplinele la care elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati, dar si la disciplinele de examinare de la Definitivat si Titularizare.
Doritorii se pot inscrie in perioada 27 septembrie - 4 octombrie, exclusiv on-line. "Inscrierea se desfasoara in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, exclusiv on-line, pe platforma disponibila pe site-ul CNEE, www.rocnee.eu. Candidatii trebuie sa completeze urmatoarele documente in format electronic: chestionarul de inscriere on-line, CV-ul in format european si anexe ale CV-ului (copii ale diplomelor de studii si alte documente justificative, relevante pentru procedura de selectie, semnate, scanate si incluse intr-un singur document care sa poarte numele candidatului, in format pdf), respectiv o varianta originala de subiect, corespunzatoare tipului de evaluare, examen, concurs national si disciplinei/domeniului pentru care s-a inregistrat candidatura, insotita de baremul de evaluare si de notare. In procesul de selectie vor avea prioritate cadrele didactice care au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare, au titlul stiintific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care aplica si ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aspirantii la functiile de directori de scoli sustin astazi proba scrisa. Cele mai ravnite posturi sunt la Liceul Pedagogic si Scoala Stefan cel Mare

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 06:37

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a anuntat ca aspirantii la functiile de directori si directori adjuncti ai unitatilor de invatamant vor sustine astazi proba scrisa din cadrul concursului pentru ocuparea functiilor vacante, "in Centrul special de concurs Liceul Tehnologic ,,G.G. Longinescu" Focsani". Listele candidatilor (cu repartizarea pe sali) au fost afisate, precizeaza ISJ, la avizierul Centrului special de concurs. "Accesul candidatilor in centrul de concurs va fi permis in intervalul orar 9.00-9.30, legitimarea facandu-se pe baza buletinului/cartii de identitate sau pasaport/permis de conducere. Proba se desfasoara incepand cu ora 10.00 si dureaza 120 de minute. Evaluarea testului grila se face de catre membrii comisiei de concurs in aceesi zi, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare a testului, in prezenta candidatului, si a 2 martori alesi succesiv dintre candidati. Punctajul obtinut pe baza evaluarii va fi asumat prin semnatura de candidat si membrii comisiei de concurs de la unitatea pentru care candideaza si cei doi martori din sala de concurs. Conducerile scolilor vor anunta toti membrii comisiei de concurs inclusiv vei doi membri reprezentanti ai autoritatilor publice locale sa fie prezenti la ora 11.00 la Centrul special de concurs pentru evaluarea candidatului", se arata intr-o comunicare semnata de inspectorul scolar general, prof. Dorin Cristea.
Ieri, la sediul ISJ Vrancea, in sala mare de sedinta, a avut loc tragerea la sorti a ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 06:36

Notele finale obtinute de absolventii claselor a VIII-a la Evaluarea Nationala au fost facute publice ieri, dupa cateva ore de asteptare. Asta deoarece aplicatia s-ar fi blocat, iar notele nu au putut fi publicate pe portatul Ministerului Educatiei. De astfel, nici atunci cand au fost afisate notele initiale, rezultatele nu au putut fi afisate prea repede la sediile unitatilor de invatamant, in schimb pe site-ul ministerului au fost publicate cu mult timp inainte. Absolventii au asteptat mai multe ore pana ce acestea sa fie afisate, dar intre timp au aflat ce note au luat de pe site-ul Ministerului Educatiei.
In urma solutionarii contestatiilor, Vrancea are doua medii de 10. Astfel, Madalina Rogozan a luat, initial, 9,90 la matematica, motiv pentru care tanara a depus contestatie. In urma solutionarii acesteia, adolescenta s-a ales cu nota 10 si la matematica, dupa ce luase 10 la romana. Ea a fost eleva a Colegiului National Cuza. Primele note de 10 au fost luate tot de o eleva de la Cuza, Andreea Oana Paun, care ne-a spus ca vrea sa-si continue studiile in cadrul aceleiasi unitati de invatamant.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, in Vrancea au fost, in total, 5.389 lucrari, dintre care 2.701 la limba romana, iar 2.688 la matematica. 325 de note au fost contestate, reprezentand 6,03 la suta din total. Cele mai multe contestatii au fost depuse la romana, 201, la matematica fiind depuse 124. In 64 dintre cazuri nota a fost marita, dintre care 50 la romana si 14 ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si alti opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele examene

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 09:36

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si alti opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele exameneAndreea Oana Paun este singura absolventa de clasa a VIII-a din Vrancea care a obtinut 10 atat la limba romana, cat si la matematica, in cadrul examenului de Evaluare Nationala.
Adolescenta spune ca se astepta sa ia 10 la ambele materii pentru ca a muncit mult in ultimii patru ani. "Da, ma asteptam la aceste note deoarece am muncit foarte mult in cei patru ani. Am avut emotii, dar constructive, iar examenul a fost de nivel mediu. Trebuia sa fii atent, iar eu am fost atenta. Pregatire am facut doar la matematica si pentru olimpiada si am continuat pregatirea si dupa. Sunt extrem de bucuroasa ca sunt singura eleva cu nota 10 la ambele discipline, mai ales ca eu vin de la tara, de la Sihlea, nu am fost din oras. Eu am facut clasele I-IV la Sihlea. Inainte de clasa a V-a, am aflat ca se da examen cu doua zile inainte de sustinerea testului. Voi ramane in continuare la Cuza, la matematica-informatica. Media celor patru ani de gimnaziu este 9,98 si 10 acum la Evaluarea Nationala. Media de admitere este 9,99. Parintii au fost tot timpul alaturi de mine si nu am fost niciodata stresata de vreo problema sau de vreo presiune din partea lor. Am obtinut acest rezultat nu numai prin invatatura, ci si prin multa munca si constiinciozitate. In vacanta asta ma voi bucura de note si ma voi relaxa. De rezultat am aflat dupa net, dar si colegii mi-au trimis mesaje cu notele pe care le-am obtinut", ne-a spus Andreea Oana Paun.
Mama ei, Mariana Paun, spune ca este mandra si chiar se astepta ca ...

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele examene

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 06:36

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele exameneAndreea Oana Paun este singura absolventa de clasa a VIII-a din Vrancea care a obtinut 10 atat la limba romana, cat si la matematica, in cadrul examenului de Evaluare Nationala.
Adolescenta spune ca se astepta sa ia 10 la ambele materii pentru ca a muncit mult in ultimii patru ani. "Da, ma asteptam la aceste note deoarece am muncit foarte mult in cei patru ani. Am avut emotii, dar constructive, iar examenul a fost de nivel mediu. Trebuia sa fii atent, iar eu am fost atenta. Pregatire am facut doar la matematica si pentru olimpiada si am continuat pregatirea si dupa. Sunt extrem de bucuroasa ca sunt singura eleva cu nota 10 la ambele discipline, mai ales ca eu vin de la tara, de la Sihlea, nu am fost din oras. Eu am facut clasele I-IV la Sihlea. Inainte de clasa a V-a, am aflat ca se da examen cu doua zile inainte de sustinerea testului. Voi ramane in continuare la Cuza, la matematica-informatica. Media celor patru ani de gimnaziu este 9,98 si 10 acum la Evaluarea Nationala. Media de admitere este 9,99. Parintii au fost tot timpul alaturi de mine si nu am fost niciodata stresata de vreo problema sau de vreo presiune din partea lor. Am obtinut acest rezultat nu numai prin invatatura, ci si prin multa munca si constiinciozitate. In vacanta asta ma voi bucura de note si ma voi relaxa. De rezultat am aflat dupa net, dar si colegii mi-au trimis mesaje cu notele pe care le-am obtinut", ne-a spus Andreea Oana Paun.
Mama ei, Mariana Paun, spune ca este mandra si chiar se astepta ca ...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
VIDEO si GALERIE FOTO : Cinci morti, intre care doi soti din Tulnici, si un ranit grav, in urma unui accident din Marea Britanie
Un Nissan Micra in care se aflau sase persoane s-a ciocnit miercuri dimineata, la ora locala 4.30, ...
VIDEO :Cum i-au manipulat liberalii pe vranceni si cum l-au inregistrat pe comandantul Politiei
Manevrele facute de liberali pentru a manipula votul focsanenilor la alegerile parlamentare de anul ...
Masini de 4,8 milioane euro la Salonul Auto Vrancea 2017
Maine se deschide a XV-a editie a Salonului Auto Vrancea "SAV 2017", eveniment ce se va desfasura ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor