Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 219 (0.227 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Afla cand sustin Evaluarea Nationala elevii de clasa a VIII-a

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 06:40

Probele de evaluare nationala pentru absolventii claselor a VIII-a in anul scolar 2016-2017 vor fi sustinute in perioada 7-30 iunie 2017. Conform calendarului facut public pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, inscrierile pentru evaluarea nationala a elevilor se vor face in perioada 7 - 9 iunie 2017, urmand ca pe 19 iunie candidatii sa sustina proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe data de 21 iunie proba scrisa la Matematica.
Rezultatele se vor afisa pe 26 iunie 2017 pana la ora 16.00, contestatiile putand fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00. Rezolvarea contestatiilor vor fi solutionate in perioada 27-29 iunie, iar rezultatele finale se vor afisa pe data de 30 iunie 2017.
Conform Ordinului privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2016-2017, cadrelor didactice nominalizate ca asistenti le este interzisa intrarea in salile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum si cu ziare, carti sau alte astfel de materiale. Aceste bunuri, nepermise in sala de examen, vor fi introduse intr-un plic sau o punga, impreuna cu o eticheta sau un bilet pe care se noteaza numele si prenumele posesorului, care se va depozita intr-o sala special amenajata.
Salile in care se vor sustine probele pentru evaluarea nationala vor fi dotate cu camere functionale de supraveghere video si audio, inclusiv salile in care se descarca si se multiplica ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premiera pentru Vrancea! Mica olimpiada de geografie - Terra s-a desfasurat la o scoala din mediul rural

Joi, 30 Martie 2017, ora 06:35

15 elevi vranceni, din clasele a V-a, a VI-a si a VII-a, s-au calificat la etapa nationala a Micii olimpiade de geografie - Terra, care a avut loc in data de 25 martie. Pentru prima data in istoria judetului Vrancea, olimpiada s-a desfasurat in mediul rural, mai exact la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta din Gugesti.
Astfel, de la clasa a V-a, s-au calificat la etapa nationala urmatorii elevi: David Alexandru Ieremici, Teodora Andreea Macovei, Calin Ioan Purice, toti trei de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Focsani, indrumati de profesoara Cerasela Stanescu, Razvan Nastasache de la Scoala nr. 3 Focsani, indrumat de profesoara Mirela Chipaila, si Valentina Pupaza, de la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta Gugesti, indrumat de profesorul Ovidiu Vasile.
De la clasa a VI-a, s-au calificat doi elevi de la Colegiul National Unirea, indrumati de profesorul Octavian Dragomir, respectiv Eduard Nicolae Dragan si David Stefan Preda, Andrei Teodor Sacrieru de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, indrumat de profesoara Cerasela Stanescu, eleva Mara Stefania Carmen Agrigoroaiei, de la Scoala Ion Basgan, indrumata de profesoara Nicoleta Ion, si Giulia Fabiana Manolache de la Scoala Gimnaziala Movilita, indrumata de profesorul Neculai Gherghinoiu.
De la clasa a VII-a, s-au calificat la faza nationala fratii Alexandru Constantin si Adrian Nicolae Ariton, de la Colegiul National Unirea, indrumati de profesorul Octavian Dragomir, Andrei Nedelcu de la Colegiul National Cuza Focsani, indrumat ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multe scoli din Vrancea vor sa fie ECO

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 06:35

Mai multe scoli din judetul Vrancea s-au inscris la concursul de ecologie "Let's Be Eco!", organizat de "Let's Do It, Romania!" si Garda Nationala de Mediu. Este vorba de 13 unitati de invatamant gimnaziala din Biliesti, Bolotesti, Cimpuri, Virtescoiu, Movilita, Boghesti, Vulturu, Jaristea, Homocea, Pufesti, Serbanesti, Vintileasca si Bordeasca Veche.
Potrivit unui comunicat al Garzii de Mediu Vrancea, castigatorii competitiei vor primi calculatoare sau laptop-uri si birouri. "Obiectivul acestui concurs consta in distribuirea unor calculatoare/laptop-uri si birouri alocate in urma disponibilizarii, in scolile din mediul rural. Pentru a putea fi oferite unitatilor scolare, Garda Nationala de Mediu a disponibilizat cateva sute de calculatoare si laptop-uri, aflate in perfecta stare de functionare, in scopul reutilizarii de catre elevi. Actiunea vizeaza promovarea conceptului de economie circulara, care sustine dezvoltarea sustenabila si diminuarea risipei prin consumul rational de resurse. Prin disponibilizarea unor echipamente aflate in dotarea institutiei, Garda Nationala de Mediu incurajeaza un model functional de recuperare si valorificare a resurselor, prin prelungirea duratei de viata a echipamentelor electronice", se arata in comunicat.
La nivel national, la concurs s-au inscris 649 de scoli din 41 de judete. Pe 9 martie se va incheia o noua etapa a competitiei, respectiv evaluarea lucrarilor. "Urmatoarea etapa a concursului se va desfasura pana pe 9 martie si va consta ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cutremurul din 4 martie 1977 in arhivele Comitetului Judetean Vrancea al Partidului Comunist Roman

Sambata, 04 Martie 2017, ora 06:38

Cutremurul din 4 martie 1977 in arhivele Comitetului Judetean Vrancea al Partidului Comunist RomanLa inceputul anului 2008, arhivele Comitetului Judetean Vrancea al PCR au devenit accesibile oricui este interesat de istoria recenta. Ele contin si citeva dosare cu date referitoare la cutremurul din 4 martie 1977, date care nu au ajuns pina acum la publicul larg. "Monitorul de Vrancea" deschide astazi pentru dumneavoastra paginile ingalbenite si prafuite ale unor vremuri de unii uitate, inca vii pentru altii, netraite pentru multi. Veti fi calatori in timp, asistind, e adevarat, fara puterea de a interveni, la evenimentele dintr-o zi care a marcat un secol.

Directia Judeteana Vrancea a Arhivelor Nationale
Fond: Comitetul Judetean Vrancea al PCR
Dosar nr.1654 /1977

"4 martie 1977

La ora 21.35 in Piata Unirii din centrul municipiului este prezent primul - secretar al judetului, tovarasul Simion Dobrovici, inconjurat de membri ai Biroului Comitetului Judetean de partid. Din indicatia primului-secretar se alcatuiesc echipe de control si interventie pentru constatarea avariilor pricinuite de seism, declansarea masurilor de urgenta. Se intrerupe curentul electric din retea si alimentarea cu apa pina la sondarea traseelor si descoperirea eventualelor rupturi. Ora 22. Primul secretar al judetului ordona un control riguros in zonele locuite ale municipiului, principalele unitati economice din oras. Din indicatia sa, membri ai biroului merg la diverse puncte ale orasului pentru a discuta cu cetatenii si a calma populatia. Activistii comitetului judetean de partid, alte cadre sint ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Tineri din Vrancea, prinsi cu droguri in marile orase. Incepe concursul national "Mesajul meu antidrog"

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 06:38

Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog teritoriale, a lansat la nivel national, in perioada 6-10 februarie, editia a XIV-a a concursului "Mesajul meu antidrog", avand ca tema "Coloreaza-ti viata altfel ... fara droguri!". Concursul "Mesajul meu antidrog" este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA. Editia a XIV-a a concursului se deruleaza in intervalul februarie-iulie 2017, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniveristar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti. Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri. Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt Ministerul Educatiei Nationale, prin inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale.
Sectiunile editiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafica, desen ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inspectorul scolar de limba romana Silvia Chelariu, demis din functie

Sambata, 25 Martie 2017, ora 06:35

Membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au decis, vineri, demiterea din functie a inspectorului de limba si literatura romana Silvia Chelariu, in urma scandalului privind notarea unei teze la Olimpiada de limba si literatura romana. Potrivit sefului ISJ Vrancea, Dorin Cristea, hotararea a fost transmisa Ministerului Educatiei si se asteapta avizul din partea acestei institutii pentru emiterea hotararii de demitere.
De asemenea, cele trei profesoare care au corectat tezele nu mai au dreptul sa faca parte din comisii de evaluare la concursurile si olimpiadele scolare la limba romana pe termen nelimitat. "Consiliul de Administratie a luat decizia, in urma materialului prezentat de comisia de disciplina, in baza Legii 1, articolul 280, al. 2, lit. e, de destituire din functie a inspectorului Silvia Chelariu. A fost emisa o hotarare care a fost transmisa la Ministerul Educatiei si asteptam avizul in vederea destituirii. Ministerul da aviz si la numire, si la incetarea activitatii. Doamna poate contesta decizia in termen de 15 zile la Ministerul Educatiei. Celelalte trei profesoare de limba romana, Esandara Mariana de la Scoala Ion Basgan, Dumitru Mirela de la Scoala Stefan cel Mare si Grecu Anca de la Scoala Gugesti, au fost sanctionate conform articolului 66 din metodologia de organizare a concursurilor si olimpiadelor scolare. Nu mai au dreptul de a face parte din comisiile de evaluare la concursurile si olimpiadele scolare la limba ...

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie" la Panciu

Luni, 06 Martie 2017, ora 06:39

Casa Oraseneasca de Cultura "Mihai Eminescu" Panciu a gazduit, vineri, cea de-a VII-a editie a Concursului Interjudetean de martisoare "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie", initiat de Cercul de Arta Textila din cadrul Clubului Copiilor Panciu si organizat impreuna cu Primaria Orasului Panciu, Casa de Cultura "Mihai Eminescu" Panciu si Palatul Copiilor Focsani, alaturi de Scoala Gimnaziala Movilita (profesor Gherghina Blaj) si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu (profesor Liliana Popa), sub patronajul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. "Concursul isi propune largirea orizontului educational pentru elevii din mediul rural, dezvoltarea imaginatiei si creativitatii in domeniul artistic, pastrarea traditiilor si transmiterea mesajului artistic generatiilor urmatoare, cultivarea abilitatilor de comunicare in relatiile interpersonale, precum si valorificarea materialelor reciclabile", a precizat maistrul instructor Lenunta Panaete, de la Cercul de Arta Textila din cadrul Clubului Copiilor Panciu. Au fost jurizate peste 320 de lucrari provenite de la elevii care frecventeaza cercurile de profil din cluburile si palatele copiilor din judetele: Dolj, Salaj, Harghita, Prahova, Cluj, Constanta, Bacau, Covasna si Vrancea.
Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: Martisoare traditionale (tehnica, materiale si format la alegere); Martisoare din materiale reciclabile (tehnica, materiale si format la alegere) si Martisoare neconventionale (tehnica, materiale si ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sute de elevi vranceni au discutat cu reprezentanti ai BNR despre bani si banci

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 06:38

Peste 500 de elevi, de la licee din Adjud, Odobesti si Vidra si de la trei scoli gimnaziale din Adjud, au discutat despre bani si banci cu reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) agentia Galati. Discutii ale avut loc in cadrul proiectului "Sa vorbim despre bani si banci", care se deruleaza cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean. "Reprezentanti ai Agentiei Galati a Bancii Nationale a Romaniei s-au intalnit, in perioada 14 - 22 noiembrie 2016, cu peste 500 de elevi din invatamantul preuniversitar din judet, intr-o serie de activitati extracurriculare, organizate in cadrul proiectului de educatie financiara *Sa vorbim despre bani si banci*. Elevi ai liceelor din Adjud, Odobesti si Vidra, si cei din trei scoli gimnaziale din Adjud au putut afla, din expunerile reprezentantilor BNR, insotite de proiectii video, informatii valoroase referitoare la activitatea, functiile si istoria bancii centrale, istoria banilor si a monedei nationale. Proiectul *Sa vorbim despre bani si banci* se deruleaza in baza Protocolului de cooperare in domeniul educatiei financiare semnat de catre Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Judetului Vrancea", se arata intr-un comunicat transmis de Nicu Esocu, referent de specialitate la Agentia Galati a BNR.
Potrivit acestuia, programul "cuprinde o paleta larga de activitati educationale, diferentiate pe categorii de varsta si dupa profilul unitatilor de ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Cele doua eleve de la Colegiul Cuza, care au luat 10 la Evaluarea Nationala, au primit cate o mie de lei

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Cele doua eleve de la Colegiul Cuza, care au luat 10 la Evaluarea Nationala, au primit cate o mie de leiCele doua absolvente de clasa a VIII-a care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara au fost premiate, ieri dimineata, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Ele au primit premii in bani, respectiv cate o mie de lei.
Cele doua tinere au absolvit gimnaziul la Colegiul National Al. I. Cuza, iar acum sunt in clasa a IX-a la aceeasi unitate de invatamant. "Pentru mine a fost o validare a muncii, nu doar din clasa a VIII-a, ci din toti anii de gimnaziu. Ma bucur foarte mult ca eforturile, nu numai ale mele, ci ale tuturor, au fost apreciate pe masura. Esin sa le multumesc domnilor profesori si parintilor mei ca ne-au fost alaturi", a spus Madalina Rogozan. "Pentru mine, cele doua note de 10 au insemnat o bucurie imensa, pentru ca mi-am dedicat, nu neaparat tot timpul, dar o buna parte din timp scolii si invatatului. Am considerat ca asta e cel mai important. Notele de 10 au confirmat ca a fost un efort meritat si ii sfatuiesc pe toti elevii sa faca asta. Nu obtin neaparat 10 daca muncesc, dar obtin o nota foarte buna", a spus si Andreea Oana Paun.
Alaturi de ele s-au aflat si profesorii care le-au predat limba romana si matematica in cei patru ani de gimnaziu. Este vorba de profesoara de limba romana Livia Marcu si de profesorul de matematica Tiberiu Oprea. "Este onorant pentru mine sa asist la acest eveniment, bucurandu-ma de bucuria lor. Ele au beneficiat de o recunoastere prin nota 10, insa nu inseamna ca nu au avut si alte preocupari. ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Elevele de 10 la Evaluarea Nationala au fost premiate

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 09:37

Cele doua absolvente de clasa a VIII-a care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara au fost premiate in aceasta dimineata, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Ele au primit premii in bani, respectiv cate o mie de lei.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevele cu media 10 la Evaluarea Nationala, premiate astazi

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 06:36

Cele doua absolvente de clasa a VIII-a din Vrancea, in prezent eleve de liceu, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala din vara, vor fi premiate astazi. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, incepand cu ora 8.30.
Ordinul de premiere a fost aprobat de reprezentantii Ministerului Educatiei la mijlocul acestei luni. Potrivit ordinului, sunt premiati elevii care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Bacalaureat. La nivelul judetului Vrancea, niciun absolvent de liceu nu a obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. La Evaluarea Nationala, dupa absolvente au luat note maxime. Este vorba de Andreea Oana Paun si Madalina Rogozan, in prezent ambele eleve ale Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani.
"Ordinul (...) aproba acordarea de stimulente financiare absolventilor din anul 2016 care au obtinut media 10 la EN VIII si la examenul national de Bacalaureat 2016 in sesiunea iunie-iulie. Cele doua anexe, de asemenea atasate, contin listele nominale ale absolventilor de clasa a VIII-a si clasa a XII-a care au finalizat cele doua examene cu media generala 10. Pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, in timp ce pentru elevii de clasa a XII-a, suma este de 3.000 de lei. Stimulentele se acorda prin intermediul inspectoratelor scolare judetene care efectueaza platile catre beneficiari", au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Talharii la oras, furturi la tara. Politistii vranceni au facut bilantul activitatilor desfasurate in 2016

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 06:37

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea a fost prezentat, luni, bilantul activitatilor pe anul 2016. Potrivit statisticilor, obiectivele planificate au fost atinse, fiind asigurat un climat de siguranta si protectie pentru vranceni. Toate acestea au fost posibile datorita activitatilor intreprinse de oamenii legii, pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional.
"Obiectivele politistilor vranceni in anul 2016 au fost: cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni, prevenirea si combaterea infractionalitatii, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare si informationale necesare dezvoltarii si mentinerii capacitatii operationale a Politiei Romane. Pentru eficientizare structurala, au fost dispuse masuri organizatorice si functionale care au avut drept scop promovarea unui management performant si eficient, bazat pe realitatile cotidiene, care sa duca la gestionarea corespunzatoare a resurselor umane si materiale, in scopul prestarii unui serviciu politienesc modern, calitativ si descentralizarea si transferul de competente catre subunitatile din structura inspectoratului", se arata in bilantul IPJ Vrancea.

Mai putine infractiuni in mediul rural

Politistii au intervenit in peste 14.000 de situatii de urgenta semnalate la 112 si in aproape 20.000 de solicitari venite direct din partea cetatenilor. "Politica de prevenire a criminalitatii s-a axat pe ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Medicul Cocioaba, inginerul Detry, sportivii Adrian Alaci si Adrian Croitoru, cetateni de onoare ai Focsaniului

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Medicul Cocioaba, inginerul Detry, sportivii Adrian Alaci si Adrian Croitoru, cetateni de onoare ai FocsaniuluiMedicul diabetolog Gheorghe Cocioaba si inginerul geolog Teodorescu Constantin Detry au primit titlul de cetatean de onoare post mortem al municipiului Focsani. Proiectele de hotarari au fost aprobate ieri, in sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani, diplomele fiind acordate membrilor de familie prezenti in sala. Gheorghe Stancu Sotir, nepotul inginerului Detry, care a murit anul trecut la Paris, a multumit consilierilor locali. "Va multumesc dumneavoastra, cei care astazi acordati titlul de cetatean de onoare inginerului geolog Teodorescu, fiul acestui oras, cel care a fost si inca mai este considerat unul dintre cei mai mari geologi ai Romaniei si ai lumii. Simt in acest moment un nou imbold pentru a duce mai departe o lucrare inceputa, o monografie a vietii lui in care ii prezint activitatea dar si o monografie cu cei peste 50 de focsaneni si vranceni care sunt membri ai Academiei Romane", a spus Gheorghe Stancu Sotir.
Nascut la Focsani, Teodorescu Constantin Detry a inceput in 1937 cursurile Liceului Unirea si ulterior, a absolvit Liceul Militar din Iasi ca sef de promotie. Cariera profesionala este impresionanta. A fost Expert ONU, seful Sectorului de Resurse Minerale, Comisia Economica pentru Africa din Addis Abeba, Etiopia si a avut contributii esentiale la descoperirea de zacaminte importante de petrol si gaze precum cele de la Esicleni, Platforma Moesiana, Districtul Prome din Birmania, zacaminte de gaze in Columbia. A realizat evaluarea resurselor de petrol si ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premii in bani pentru elevele care au luat 10 la Evaluarea Nationala

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a si de liceu, care au obtinut media 10 la examenele nationale, vor primi stimulente financiare din partea Ministerului Educatiei Nationale. Ordinul a fost aprobat miercuri.
La nivelul judetului Vrancea, niciun absolvent de liceu nu a obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. La Evaluarea Nationala, dupa absolvente au luat note maxime. Este vorba de Andreea Oana Paun si Madalina Rogozan, ambele eleve ale Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani. Cele doua eleve vor primi cate o mie de lei. "Ordinul (...) aproba acordarea de stimulente financiare absolventilor din anul 2016 care au obtinut media 10 la EN VIII si la examenul national de Bacalaureat 2016 in sesiunea iunie-iulie. Cele doua anexe, de asemenea atasate, contin listele nominale ale absolventilor de clasa a VIII-a si clasa a XII-a care au finalizat cele doua examene cu media generala 10. Pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, in timp ce pentru elevii de clasa a XII-a, suma este de 3.000 de lei. Stimulentele se acorda prin intermediul inspectoratelor scolare judetene care efectueaza platile catre beneficiari", au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Selectie de cadre didactice pentru grupurile de lucru la examenele nationale

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 06:36

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a publicat pe site-ul institutiei un apel pentru selectia cadrelor didactice in grupurile de lucru pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2016-2017.
Potrivit anuntului, procesul de completare a grupurilor de lucru se deruleaza pe discipline, in vederea pregatirii evaluarii elevilor la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, pentru examenul de Bacalaureat, examenul national de definitivare in invatamant si de titularizare, dar si pentru concursul de ocupare a posturilor didactice si a catedrelor declarate vacante ori rezervate in unitatile de invatamant. "CNEE organizeaza selectia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, in vederea completarii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2016-2017. Cadrele didactice selectate vor desfasura activitatea de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte si a baremelor de evaluare si de notare, conform procedurilor specifice CNEE", se arata in anuntul postat pe site-ul ISJ Vrancea.
Pot candida cadrele didactice disponibile sa se implice in astfel de activitati, in ultimii 4 ani a desfasurat activitatii de predare-invatare-evaluare, are abilitati de operare pe calculator, are experienta in activitati de evaluare educationala, altele decat evaluare curenta. "In procesul de selectie, au prioritate, in ordinea ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Selectie de profesori pentru elaborarea de subiecte pentru examenele nationale

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 06:36

Cadrele didactice din Vrancea sunt invitate sa participe la elaborarea de subiecte la disciplinele la care elevii vor sustine Evaluarea Nationala, la clasa a VIII-a, si Bacalaureat, la clasa a XII-a. De asemenea, trebuie elaborate subiecte si la disciplinele la care elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati, dar si la disciplinele de examinare de la Definitivat si Titularizare.
Doritorii se pot inscrie in perioada 27 septembrie - 4 octombrie, exclusiv on-line. "Inscrierea se desfasoara in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, exclusiv on-line, pe platforma disponibila pe site-ul CNEE, www.rocnee.eu. Candidatii trebuie sa completeze urmatoarele documente in format electronic: chestionarul de inscriere on-line, CV-ul in format european si anexe ale CV-ului (copii ale diplomelor de studii si alte documente justificative, relevante pentru procedura de selectie, semnate, scanate si incluse intr-un singur document care sa poarte numele candidatului, in format pdf), respectiv o varianta originala de subiect, corespunzatoare tipului de evaluare, examen, concurs national si disciplinei/domeniului pentru care s-a inregistrat candidatura, insotita de baremul de evaluare si de notare. In procesul de selectie vor avea prioritate cadrele didactice care au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare, au titlul stiintific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care aplica si ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aspirantii la functiile de directori de scoli sustin astazi proba scrisa. Cele mai ravnite posturi sunt la Liceul Pedagogic si Scoala Stefan cel Mare

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 06:37

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a anuntat ca aspirantii la functiile de directori si directori adjuncti ai unitatilor de invatamant vor sustine astazi proba scrisa din cadrul concursului pentru ocuparea functiilor vacante, "in Centrul special de concurs Liceul Tehnologic ,,G.G. Longinescu" Focsani". Listele candidatilor (cu repartizarea pe sali) au fost afisate, precizeaza ISJ, la avizierul Centrului special de concurs. "Accesul candidatilor in centrul de concurs va fi permis in intervalul orar 9.00-9.30, legitimarea facandu-se pe baza buletinului/cartii de identitate sau pasaport/permis de conducere. Proba se desfasoara incepand cu ora 10.00 si dureaza 120 de minute. Evaluarea testului grila se face de catre membrii comisiei de concurs in aceesi zi, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare a testului, in prezenta candidatului, si a 2 martori alesi succesiv dintre candidati. Punctajul obtinut pe baza evaluarii va fi asumat prin semnatura de candidat si membrii comisiei de concurs de la unitatea pentru care candideaza si cei doi martori din sala de concurs. Conducerile scolilor vor anunta toti membrii comisiei de concurs inclusiv vei doi membri reprezentanti ai autoritatilor publice locale sa fie prezenti la ora 11.00 la Centrul special de concurs pentru evaluarea candidatului", se arata intr-o comunicare semnata de inspectorul scolar general, prof. Dorin Cristea.
Ieri, la sediul ISJ Vrancea, in sala mare de sedinta, a avut loc tragerea la sorti a ...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 06:36

Notele finale obtinute de absolventii claselor a VIII-a la Evaluarea Nationala au fost facute publice ieri, dupa cateva ore de asteptare. Asta deoarece aplicatia s-ar fi blocat, iar notele nu au putut fi publicate pe portatul Ministerului Educatiei. De astfel, nici atunci cand au fost afisate notele initiale, rezultatele nu au putut fi afisate prea repede la sediile unitatilor de invatamant, in schimb pe site-ul ministerului au fost publicate cu mult timp inainte. Absolventii au asteptat mai multe ore pana ce acestea sa fie afisate, dar intre timp au aflat ce note au luat de pe site-ul Ministerului Educatiei.
In urma solutionarii contestatiilor, Vrancea are doua medii de 10. Astfel, Madalina Rogozan a luat, initial, 9,90 la matematica, motiv pentru care tanara a depus contestatie. In urma solutionarii acesteia, adolescenta s-a ales cu nota 10 si la matematica, dupa ce luase 10 la romana. Ea a fost eleva a Colegiului National Cuza. Primele note de 10 au fost luate tot de o eleva de la Cuza, Andreea Oana Paun, care ne-a spus ca vrea sa-si continue studiile in cadrul aceleiasi unitati de invatamant.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, in Vrancea au fost, in total, 5.389 lucrari, dintre care 2.701 la limba romana, iar 2.688 la matematica. 325 de note au fost contestate, reprezentand 6,03 la suta din total. Cele mai multe contestatii au fost depuse la romana, 201, la matematica fiind depuse 124. In 64 dintre cazuri nota a fost marita, dintre care 50 la romana si 14 ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si alti opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele examene

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 09:36

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si alti opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele exameneAndreea Oana Paun este singura absolventa de clasa a VIII-a din Vrancea care a obtinut 10 atat la limba romana, cat si la matematica, in cadrul examenului de Evaluare Nationala.
Adolescenta spune ca se astepta sa ia 10 la ambele materii pentru ca a muncit mult in ultimii patru ani. "Da, ma asteptam la aceste note deoarece am muncit foarte mult in cei patru ani. Am avut emotii, dar constructive, iar examenul a fost de nivel mediu. Trebuia sa fii atent, iar eu am fost atenta. Pregatire am facut doar la matematica si pentru olimpiada si am continuat pregatirea si dupa. Sunt extrem de bucuroasa ca sunt singura eleva cu nota 10 la ambele discipline, mai ales ca eu vin de la tara, de la Sihlea, nu am fost din oras. Eu am facut clasele I-IV la Sihlea. Inainte de clasa a V-a, am aflat ca se da examen cu doua zile inainte de sustinerea testului. Voi ramane in continuare la Cuza, la matematica-informatica. Media celor patru ani de gimnaziu este 9,98 si 10 acum la Evaluarea Nationala. Media de admitere este 9,99. Parintii au fost tot timpul alaturi de mine si nu am fost niciodata stresata de vreo problema sau de vreo presiune din partea lor. Am obtinut acest rezultat nu numai prin invatatura, ci si prin multa munca si constiinciozitate. In vacanta asta ma voi bucura de note si ma voi relaxa. De rezultat am aflat dupa net, dar si colegii mi-au trimis mesaje cu notele pe care le-am obtinut", ne-a spus Andreea Oana Paun.
Mama ei, Mariana Paun, spune ca este mandra si chiar se astepta ca ...

Actualitate / stiri Actualitate139 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele examene

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 06:36

GALERIE FOTO : Cinci de 10 la romana si opt la matematica, la Evaluarea Nationala. Andreea Oana Paun a luat 10 la ambele exameneAndreea Oana Paun este singura absolventa de clasa a VIII-a din Vrancea care a obtinut 10 atat la limba romana, cat si la matematica, in cadrul examenului de Evaluare Nationala.
Adolescenta spune ca se astepta sa ia 10 la ambele materii pentru ca a muncit mult in ultimii patru ani. "Da, ma asteptam la aceste note deoarece am muncit foarte mult in cei patru ani. Am avut emotii, dar constructive, iar examenul a fost de nivel mediu. Trebuia sa fii atent, iar eu am fost atenta. Pregatire am facut doar la matematica si pentru olimpiada si am continuat pregatirea si dupa. Sunt extrem de bucuroasa ca sunt singura eleva cu nota 10 la ambele discipline, mai ales ca eu vin de la tara, de la Sihlea, nu am fost din oras. Eu am facut clasele I-IV la Sihlea. Inainte de clasa a V-a, am aflat ca se da examen cu doua zile inainte de sustinerea testului. Voi ramane in continuare la Cuza, la matematica-informatica. Media celor patru ani de gimnaziu este 9,98 si 10 acum la Evaluarea Nationala. Media de admitere este 9,99. Parintii au fost tot timpul alaturi de mine si nu am fost niciodata stresata de vreo problema sau de vreo presiune din partea lor. Am obtinut acest rezultat nu numai prin invatatura, ci si prin multa munca si constiinciozitate. In vacanta asta ma voi bucura de note si ma voi relaxa. De rezultat am aflat dupa net, dar si colegii mi-au trimis mesaje cu notele pe care le-am obtinut", ne-a spus Andreea Oana Paun.
Mama ei, Mariana Paun, spune ca este mandra si chiar se astepta ca ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Andreea Oana Paun, eleva de 10 la Evaluarea Nationala

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 18:36

Andreea Oana Paun este singura absolventa de clasa a VIII-a din Vrancea care a obtinut 10 atat la limba romana, cat si la matematica, in cadrul examenului de Evaluare Nationala.
Adolescenta spune ca se astepta sa ia 10 la ambele materii pentru ca a muncit patru ani. "Emotii au fost, dar constructive. Examenul a fost de nivel mediu, trebuia sa fii foarte atent", a precizat pentru Monitorul de Vrancea Andreea Oana Paun.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Evaluarea Nationala. Subiecte usoare la matematica, dar 126 de elevi vranceni AU ABSENTAT

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut, ieri, examenul la matematica in cadrul Evaluarii Nationale. A fost ultimul hop inainte de repartizarea la liceu. Ei vor afla rezultatele initiale vineri, 1 iulie, zi in care pot fi depuse si eventualele contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate pe 5 iulie.
Inspectorul de limba romana Silvia Chelariu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, a precizat ca niciun candidat nu a incercat sa fraudeze examenul. "Miercuri, 29.06.2016, s-a desfasurat proba scrisa la disciplina matematica din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2015-2016. In judetul Vrancea, pentru sustinerea probelor scrise la Evaluarea Nationala s-au inscris 2817 candidati, dintre care 2691 au fost prezenti la proba de matematica, iar 126 au fost declarati absenti. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru frauda sau tentativa de frauda. Lucrarile candidatilor vor fi evaluate in centre zonale din alte judete decat cele in care au avut loc probele. Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie. Reamintim ca media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 75%) ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doi elevi vranceni au intarziat la Evaluarea Nationala. ISJ nu stie in ce judet vor fi corectate tezele

Marti, 28 Iunie 2016, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut, ieri, proba scrisa la limba si literatura romana, in cadrul examenului de Evaluare Nationala. La primul subiect, candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte in baza poeziei "Salcami", de A. E. Baconski. De asemenea, au avut de argumentat apartenenta poeziei la genul liric. La punctul al doilea, candidatii au trebuit sa citeasca un fragment dintr-un text aparut in ziarul Adevarul si sa rezolve apoi la multe cerinte. De asemenea, li s-a cerut sa scrie un text de 150-250 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zona turistica.
Unor absolventi subiectele li s-au parut usoare, altora mai putin usoare, dar cu totii spera ca vor trece de acest examen. "Nu pot spune ca a fost foarte usor, dar nici foarte greu. Eu doresc sa ajung la Colegiul Cuza si sper ca am facut bine la acest examen ca sa ajung acolo unde imi doresc", ne-a spus Andrei Hanedor la iesirea din sala de examen. "Eu sper ca am facut bine la acest examen, chiar m-am straduit sa scriu cat mai bine. A fost intre... nici greu, nici usor. Subiectele au fost acceptabile, dar trebuia foarte multa atentie. Eu vreau sa merg la Colegiul Unirea si sper din suflet sa ajung acolo", a afirmat Ana-Maria Tofan.
Potrivit inspectorului scolar de limba romana Silvia Chelariu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la aceasta proba s-au inscris 2.817 absolventi de clasele a VIII-a, dintre care s-au prezentat 2.701, fiind ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2800 de absolventi vranceni de clasa a VIII-a incep astazi Evaluarea Nationala

Luni, 27 Iunie 2016, ora 06:36

Peste 2800 de absolventi vranceni de clasa a VIII-a sustin astazi proba scrisa la limba si literatura romana, in cadrul Evaluarii Nationale. Ei vor sustine miercuri, 29 iunie, proba scrisa la matematica. In Vrancea au fost constituite 90 de centre de examen si un centru zonal de evaluare. Comisia nationala de examen a decis ca lucrarile sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au loc probele. "In perioada 27 iunie - 5 iulie 2016, se desfasoara Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2015-2016. In urma finalizarii inscrierii la aceasta evaluare sumativa externa, care asigura accesul absolventilor de gimnaziu in clasa a IX-a, 2817 candidati din judetul Vrancea urmeaza sa sustina cele doua probe scrise: 27 iunie - proba scrisa la limba si literatura romana; 29 iunie - proba scrisa la matematica. Conform prevederilor metodologice si procedurale, in judetul Vrancea s-au constituit 90 de centre de examen si un centru zonal de evaluare. Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele. Afisarea rezultatelor initiale se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Tezele la examenul de Evaluare Nationala, corectate in alt judet

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 06:36

Tezele absolventilor de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Nationala vor fi corectate in centre de evaluare din alt judet. Decizia a fost luata de reprezentantii Ministerului Educatiei, fiind adusa la cunostinta celor de la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. "(...) cei prezenti au fost informati ca, in conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrarile candidatilor vor fi evaluate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care s-au sustinut probele. In acest sens, siguranta lucrarilor scrise va fi asigurata in baza procedurii privind modalitatea de transport si prin masuri specifice de natura a preveni situatiile care pot afecta desfasurarea procesului de corectare. Reamintim ca Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial, in baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a. In acest an, EN VIII se desfasoara intre 27 iunie si 5 iulie", au transmis reprezentanti ministerului.
Potrivit calendarului privind desfasurarea examenului de Evaluare Nationala, prima proba scrisa, ce la limba si literatura romana, va avea loc lunea viitoare, pe 27 iunie. Doua zile mai tarziu, pe 29 iunie, candidatii vor sustine examenul la matematica. Primele rezultate vor fi afisate pe 1 iulie, pana la ora 16.00, zi in care pot fi depuse si eventualele contestatii, pana la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 5 iulie.
In perioada ...

Actualitate / stiri Actualitate170 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Festivitati in unitatile de invatamant vrancene la deschiderea noului an scolar

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 06:36

Elevii de gradinita, de clasele 0-XII si din invatamantul profesional si postliceal se pregatesc de scoala, care va incepe astazi. Potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN) anul scolar 2016-2017 se va incheia pe 16 iunie. Vor termina scoala mai devreme absolventii de clasa a VIII-a si cei de liceu, care vor sustine examenele de Evaluarea Nationala, respectiv Bacalaureat.
Anul scolar va avea 35 de saptamani, insumand 169 de zile lucratoare si doua semestre. Semestrul I va fi in perioada 12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017, iar semestrul al II-lea in perioada 13 februarie 2017 - 16 iunie 2017. Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile in data de 26 mai, iar cei de clasa a VIII-a pe 9 iunie. Pentru restul elevilor, ultima zi de cursuri este 16 iunie, potrivit MEN.
Autoritatile publice locale din Marasesti anunta ca astazi noul an scolar va incepe intr-un cadru festiv, ca in fiecare an de altfel. Unitatile scolare din oras, precum si structurile din satele componente sunt pregatite sa isi deschida portile pentru scolarii si prescolarii din Marasesti.
Primarul Valerica Chitic va fi prezent la festivitatile de deschidere a anului scolar la toate unitatile scolare din oras. Astfel, incepand cu ora 9.00 va avea loc deschiderea anului scolar la Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" (FOTO). De la ora 9.30 va avea loc festivitatea de deschidere la Scoala nr. 2, iar de la ora 10.00 va avea loc festivitatea de deschidere de la Scoala "Ecaterina Teodoroiu" (Scoala nr.1). De la ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Luni suna clopotelul! Anul scolar 2016-2017 va avea 35 de saptamani

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 06:36

Elevii de gradinita, de clasele 0-XII si din invatamantul profesional si postliceal se pregatesc de scoala, care va incepe luni, 12 septembrie. Potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN) anul scolar 2016-2017 se va incheia pe 16 iunie. Vor termina scoala mai devreme absolventii de clasa a VIII-a si cei de liceu, care vor sustine examenele de Evaluarea Nationala, respectiv Bacalaureat.
Anul scolar va avea 35 de saptamani, insumand 169 de zile lucratoare si doua semestre. Semestrul I va fi in perioada 12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017, iar semestrul al II-lea in perioada 13 februarie 2017 - 16 iunie 2017. Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile in data de 26 mai, iar cei de clasa a VIII-a pe 9 iunie. Pentru restul elevilor, ultima zi de cursuri este 16 iunie, potrivit MEN.
"Pentru fiecare dintre noi, cei care isi masoara existenta in ani scolari, luna septembrie este o perioada a bilantului si a noilor proiecte. Scoala este un univers in care ne construim destinul, parcurcand pas cu pas drumul cunoasterii si al performantei. Le urez elevilor vranceni sa se bucure de experiente noi, sa descopere cu alti ochi lumea si sa priveasca luminosi in ei insisi pentru a descoperi ce vor de la viata si cum anume sa dobandeasca lucrurile dorite. Asteptam din partea lor dorinta de a invata, munca temeinica si respect pentru tot ceea ce le pun la dispozitie scolile in care vor descoperi mereu noi orizonturi ale educatiei. Pe parinti ii asigur ca vom face tot ceea ce ne sta in ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

FSLI si Comisia de Invatamant din Senat cer amanarea concursului pentru functiile de directori de scoli

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 06:36

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Comisia pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Senatul Romaniei cer amanarea concursului pentru ocuparea functiilor de directori de scoli, la nivelul intregii tari. Reprezentantii celor doua organisme au discutat cu cei ai Ministerului Educatiei Nationale despre carentele si disfunctionalitatile aparute la nivelul unitatilor de invatamant, ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor Ordinului MENCS 5080/2016 pentru aprobarea metodologiei privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct.
"Calendarul stabilit de MENCS pentru derularea concursului nu permite candidatilor pregatirea in conditii optime a documentelor necesare pentru inscriere, care includ oferta manageriala, constand in elaborarea/analiza proiectului de dezvoltare institutionala/planului de actiune al scolii, dupa caz, respectiv, intocmirea planului operational corelat cu PDI/PAS. De asemenea, subliniem faptul ca anumite documente necesare pentru inscriere implica demersuri facute catre alte institutii ale statului, iar eliberarea lor poate dura mai multe zile (cazier judiciar, certificat medical etc.). Candidatii care in prezent ocupa functiile de director/director adjunct in invatamantul preuniversitar prin detasare in interesul invatamantului pana la organizarea concursului sunt dezavantajati fata de ceilalti candidati, avand in vedere ca in aceasta perioada trebuie sa asigure ...

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO :Elevii de clasa a VIII-a au completat fisele de admitere la liceu

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 06:36

Elevii de clasa a VIII-a au mers ieri la scolile pe care le-au absolvit pentru a completa fisele cu optiuni de admitere la liceu. Joi, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a dat publicitatii ierarhia mediilor absolventilor de clasa a VIII-a in vederea admiterii la liceu. Potrivit statisticii privind transele de medii la admitere, 39 sunt cuprinse intre 2 si 2,99, iar 61 de medii sunt intre 3 si 3,49. Intre 3,50 si 3,99 sunt 101 medii, intre 4 si 4,49 sunt 158 de medii, iar intre 4,50 si 4,99 sunt 175 de medii. 193 de medii sunt intre 5 si 5,49, iar 230 intre 5,50 si 5,99. Medii intre 6,00 si 6,49 sunt 217, intre 6,50 si 6,99 sunt 218, intre 7 si 7,49 sunt 219 medii, iar 230 intre 7,50 si 7,99. Medii intre 8,00 si 8,49 sunt 225, intre 8,50 si 8,99 sunt 248, iar intre 9,00 si 9,49 sunt 219. Intre 9,50 si 10 sunt 155 de medii.
La nivelul judetului Vrancea, eleva Madalina Rogozan este singura absolventa care are media 10 la admitere. Initial, ea a luat 9,90 la matematica la Evaluarea Nationala, dar a facut contestatie, in urma careia nota a fost transformata in 10. Cum are media 10 de absolvire a celor patru clase de gimnaziu, ea se situeaza in fruntea clasamentului in ceea ce priveste media de admitere, respectiv 10. Este urmata de Andreea Oana Paun, care are media de admitere 9,99. Aceasta a luat 10 la Evaluarea Nationala, dar media celor patru ani de gimnaziu a fost 9,98. Diana Corina Soare se claseaza pe locul III cu media de admitere 9,97, fiind urmata de Beatrice ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

67,6% dintre absolventii de clasa a VIII-a au obtinut medii peste 5 la Evaluare

Joi, 07 Iulie 2016, ora 06:36

La Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a, la nivelul judetului Vrancea s-au inscris 2817 candidati. Dintre acestia, 2688 s-au prezentat la cele doua probe sustinute in cadrul examenului, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Inspectoratul Scolar Judetean.
In urma evaluarii lucrarilor la cele doua probe scrise, la nivelul judetului Vrancea au fost depuse 325 de contestatii, 201 la disciplina limba si literatura romana si 124 la disciplina matematica. Din situatia finala realizata in urma evaluarii lucrarilor, rezulta ca la Evaluarea Nationala 2016, 67,60% dintre elevii judetului Vrancea, prezenti la examen, au obtinut medii peste 5, iar doua candidate au obtinut media 10. Este vorba de Andreea Oana Paun si Madalina Rogozan.
Rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2016 sunt postate pe site-ul specializat al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice - http://evaluare.edu.ro

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Sapte politisti "se bat" pe trei posturi de sefi de sectii de politie rurala.Unul dintre ei a avut probleme cu legea
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vrancea a scos la concurs trei functii de sef la tot atatea ...
Patronul restaurantului Casa Veche, trimis in judecata pentru evaziune, spalare de bani, instigare la fals si uz de fals
Patronul restaurantului Casa Veche, Marius Cozma, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, ...
Reorganizare la Primaria Focsani si institutiile din subordine
Primarul Focsaniului, Cristi Misaila, propune o reorganizare totala a administratiei locale pentru ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor