Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 97 (0.464 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martie

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 06:35

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martieMinisterul Educatiei a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2014-2015 sa se desfasoare in zilele de 23, 24 si 25 februarie (Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 si 6 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a). "Nu au fost alte simulari la nivelul judetului pana acum. Acestea se vor tine conform calendarului stabilit de minister. Rolul acestor simulari este, daca pot spune asa, un fel de radiografie la acel moment pentru toti elevii, pentru a vedea care este nivelul de pregatire in vederea sustinerii examenelor. In functie de rezultatele pe care le vor obtine, vor trebui sa se pregateasca mai mult acolo unde sunt deficitari. Se vor desfasura in concordanta cu metodologia stabilita de minister si vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli in parte", a spus Vasilica Zaharia, inspector general in cadrul ISJ Vrancea.
Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba si literatura romana (23 februarie), Matematica (24 februarie) si Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (25 februarie). Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie. Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a are urmatorul calendar: Limba si literatura romana (2 martie), Limba si literatura materna (3 martie), proba ...

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

27 de scoli din Vrancea, evaluate de ARACIP

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 06:36

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar - ARACIP va evalua 27 de scoli din judetul Vrancea. Prima evaluata va fi Scoala Gimnaziala Dumbraveni. Din comisia de evaluare fac parte patru persoane, doua stabilite de ARACIP si doua din Vrancea, respectiv inspectorul scolar Ion Ionascu in calitate de observator si profesorul Ioan Negoiescu, de la Colegiul de Transporturi Auto din Focsani, in calitate de monitor.
Conform datelor furnizate de reprezentantii ISJ Vrancea, saptamana viitoare vor fi evaluate Scolile Golesti si Jitia, apoi cele din Cirligele si Mera, urmand ca in perioada 9-13 februarie sa fie evaluate scolile Bordeasca Veche si Birsesti, apoi Liceul Vidra si Scoala Bordesti, Scoala Gologanu si Nistoresti, Scoala 2 Marasesti si Naruja. In martie va fi evaluata Scoala Ploscuteni. In a doua etapa vor fi evaluate: Colegiul Tehnic Traian Vuia Focsani, scolile Pufesti, Slobozia Ciorasti, Straoane, Racoasa, Garoafa, nr.1 din Reghiu, Valea Sarii, Virtescoiu, Vizantea Livezi, Scoala Angela Gheorghiu Adjud, Gradinita 1 Obodesti si Gradinita 23 din Focsani.
La nivel national, ARACIP, implementeaza doua proiecte strategice "Educatie de calitate in scolile din mediul rural - ID 133316" si "Sprijinirea scolilor pentru cresterea calitatii serviciilor educationale -ID 138879", finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Aceste doua proiecte strategice au in vedere pilotarea de noi ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au fost afisate notele la simularea Evaluarii Nationale

Sambata, 07 Martie 2015, ora 06:37

Rezultatele obtinute de elevii claselor a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Nationala au fost afisate, vineri, la sediile unitatilor de invatamant din judet, fiind transmise apoi la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea.
Rezultatele la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Simularile au drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat.

Actualitate / stiri Actualitate165 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul Cuza, in topul "scolilor gimnaziale" din judetul Vrancea

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:37

Colegiul National "Al. I. Cuza" a fost cea mai buna institutie de invatamant din Vrancea in anul scolar 2013-2014, in ceea ce priveste clasele V-VIII. Pe site-ul Ministerului Educatiei este postat un clasament al scolilor vrancene, realizat dupa examenele de Evaluare Nationala de anul trecut. Ministerul a facut acest top comparand media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obtinute la Evaluarea Nationala de elevii care au terminat clasa a VIII-a.
Potrivit statisticii ministerului, pe primul loc s-a situat Colegiul National Cuza, pe locul II Scoala Gimnaziala nr.7, iar pe locul trei Colegiul National "Unirea", toate din Focsani. Pe locul IV s-a clasat Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, urmat de Scoala Gimnaziala din Golesti. Pe ultimul loc in clasamentul efectuat de Ministerul Educatiei se afla Scoala Gimnaziala "Ecaterina Teodoroiu" din Marasesti, inaintea sa fiind Scoala Gimnaziala din Maicanesti.
Potrivit Ministerului Educatiei, "analiza a relevat ca exista scoli la care, in medie, rezultatele la Evaluarea Nationala sunt mai bune decat cele obtinute pe parcursul anului scolar, ceea ce indica exigenta pe parcursul anului scolar si corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Exista insa si scoli la care rezultatele la Evaluarea Nationala au fost mult mai slabe decat cele obtinute, in medie, la clasa. Aceasta poate indica lipsa de exigenta, usurinta in acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decat sa dauneze elevilor care, in acest fel, ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni de clasele a XII-a, pregatiti pentru Bac pe bani europeni

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:37

Peste 2 mii de elevi vranceni de clasele a XII-a vor beneficia, in acest an scolar, de un program de pregatire suplimentara pentru examenul de Bacalaureat, finantat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013, in cadrul proiectului "Sa ne pregatim pentru BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". In acest scop, 100 de profesori care predau discipline la care se sustin probe scrise la examenul de Bacalaureat si 42 de consilieri scolari de la liceele si colegiile din Vrancea au participat deja la cursurile de pregatire derulate in cadrul proiectului.
Proiectul este implementat dupa ce, in perioada octombrie-decembrie 2014, in doua unitati de invatamant de nivel liceal, respectiv Colegiul National "Unirea" si Colegiul Economic "M. Kogalniceanu" din Focsani, s-a derulat o activitate pilot, in care au fost implicati 300 de elevi, 15 experti in educatie (profesori care predau discipline pentru care se sustin probe scrise in cadrul examenului de bacalaureat) si 5 psihopedagogi. "Timp de trei luni, cei 300 de elevi inscrisi in grupul tinta pentru aceasta etapa a proiectului au luat parte la programul pilot, urmand ca derularea propriu-zisa a programului multiregional de educatie sa se desfasoare in perioada ianuarie - iunie 2015, in 18 unitati de invatamant de nivel liceal din judetul Vrancea. Sesiunile de pregatire au alternat cu sesiuni de consiliere psihopedagogica cu rol de suport in scopul orientarii scolare si ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de la Edmond Nicolau au discutat despre dopaj

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 09:37

Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani a fost gazda unei actiuni pe linie sportiva privind prevenirea dopajului. Sub genericul "Primii pasi pentru un sport curat!", s-a desfasurat o activitate educativa pe teme privind prevenirea si combaterea dopajului in sport. La intalnire au fost prezenti reprezentati ai Agentiei Nationale Antidoping, structura a Guvernului Romaniei, director general Valentina Alexandrescu, consilierele Adina Sandu si Oana Ilie din cadrul Compartimentului de Testare si Programe Social - Educative, alaturi de reprezentanti ai judetului Vrancea, lucratoare din politia Municipiului Focsani, un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea si Mariana Croitoru, judecator la Tribunalul Vrancea.
Scopul acestei intalniri a fost promovarea valorilor intrinseci ale sportului in vederea prevenirii si combaterii dopajului in sport. Elevilor li s-a prezentat in format Power Point natura si limitele beneficiilor sale, de la plantele etnobotanice, la droguri si doping. Cei prezenti le-au spus elevilor in discursul lor ce inseamna un sport curat, fara doping, ce inseamna o viata exemplara si sportiva si care este rolul nefast al consumului de droguri. Liceenii au primit pliante si carti, dar si bratari inscriptionate "Primii pasi pentru un sport curat!".
Intalnirea a fost facilitata de Ionel Ambrosie, inspector scolar de educatie fizica, care este profesor in aceasta unitate scolara. "Pe intregul mapamond se fac eforturi din partea ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Ministrul Educatiei a promis sprijin pentru modernizarea scolilor din Vrancea

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 06:36

In cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cimpeanu a anuntat ca, in judetul Vrancea, dintr-un total de 512 unitati de invatamant preuniversitar cu si fara personalitate juridica, 287 nu au autorizatii sanitare de functionare.
Ministrul Cimpeanu a dat asigurari ca, in perioada urmatoare, vor fi oferite resurse financiare pentru reabilitatea scolilor, pentru ca procentul scolilor fara autorizatie sanitara de functionare sa scada considerabil. "Am avut o intalnire cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Vrancea si cu o parte din directorii unitatilor de invatamant preunivesitar. A fost prezentata situatia invatamantului preunivesitar la nivelul judetului Vrancea, dar am avut si ocazia sa primesc o serie de idei si sa interactionez intr-o maniera nemijlocita cu scolile din judetul Vrancea. Am prezentat, din pacate, recordul pe care il inregistreaza judetul Vrancea, fiind judetul cu numarul cel mai mare de scoli fara autorizatie sanitara de functionare. Din totalul de 512 unitati de invatamant preuniversitar cu si fara personalitate juridica, un numar de 287 de scoli nu au autorizatie sanitara de functionare. Este un procent de peste 50% al scolilor fara autorizatie sanitara de functioare. Este cel mai mare procent de la nivel national. Din totalul de 2.522 de scoli fara autorizatie sanitara din tara, 287 se gasesc in Vrancea. La ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi vranceni la programul educational ECOlimpiada Elevilor

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 06:36

Elevi vranceni la programul educational ECOlimpiada ElevilorPeste 400 de elevi de clasa a III-a din judetul nostru s-au inscris deja la editia de anul acesta a Competitiei "ECOlimpiada Elevilor" si au solicitat auxiliarul curricular "Invatam sa reciclam ambalaje". Competitia face parte din proiectul educational organizat pentru al treilea an consecutiv de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. "In urmatoarea perioada, sub indrumarea profesorilor, toti cei 403 elevi de clasa a III-a din judetul Vrancea inscrisi in ECOlimpiada Elevilor, Editia a III-a, vor parcurge manualul *Invatam sa reciclam ambalajele*, iar la final vor realiza o lucrare scrisa cu principalele invataturi deprinse din auxiliar. Aceste compuneri vor fi notate de catre invatatorii de la clasa, care vor nominaliza cea mai buna lucrare in etapa finala a competitiei, inregistrand-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentatii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Eco-Rom Ambalaje realizeaza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. Totodata, compunerile pot fi evaluate si prin vot unic, in perioada 20 aprilie - 10 mai 2015. La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi premiati", se precizeaza in comunicatul de presa trimis redactiei noastre.
Manualul educational este oferit gratuit in scoli de initiatorii proiectului, cu scopul de a intampina elevii cu ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ultima zi pentru intocmirea dosarelor in vederea obtinerii gradatiilor de merit

Vineri, 20 Martie 2015, ora 06:36

Profesorii cu rezultate de exceptie la catedra vor beneficia si anul acesta de gradatii de merit. Calendarul obtinerii acestor gradatii a fost modificat de Ministerul Educatiei. Astfel, pana astazi, cadrele didactice trebuiau sa-si intocmeasca dosarele si sa obtina avizele de la nivelul unitatilor de invatamant. De luni, 23 martie, si pana pe 31 martie, cadrele didactice isi pot depune dosarele, care trebuie sa contina documentele justificative privind activitatea candidatului, la secretariatul/ registratura Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. In perioada 1-22 aprilie va avea loc analiza dosarelor de catre inspectorul scolar care coordoneaza disciplina, cu consultarea consiliului consultativ, si elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului in specialitate. In perioada 23 aprilie-13 mai va avea loc verificarea dosarelor si acordarea punctajelor de catre comisia de evaluare. In perioada 14-15 mai trebuie aprobata lista cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii, de consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
Afisarea listei cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii la avizierul inspectoratului scolar trebuie facuta pana pe 18 mai, iar depunerea contestatiilor asupra punctajului acordat se va putea face pe 19 si 20 mai. Solutionarea contestatiilor de catre comisia de contestatii se va face in perioada 21-25 mai, iar stabilirea ponderii gradatiilor de merit pe categorii de personal, precum si pe discipline de invatamant in cadrul ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inspectorii scolari trag primele concluzii in proiectul "Sa ne pregatim de BAC!"

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:36

In sala de conferinte a Restaurantului Intim va avea loc, joi, vineri si sambata, conferinta de diseminare a concluziilor obtinute dupa etapa de pilotare a proiectului POSDRU "Sa ne pregatim de BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". "Conferinta de diseminare, prin agenda sa, urmareste prezentarea rezultatelor obtinute, in etapa de pilotare, de catre elevii de la Colegiul National *Unirea* si Colegiul Economic *Mihail Kogalniceanu*, implicati in aceasta activitate, precum si a masurilor ce se impun pentru derularea eficienta a programului multiregional de educatie in cele 18 unitati de invatamant de nivel liceal din judetul Vrancea, care fac parte din grupul tinta al proiectului", se arata intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Reprezentantii ISJ spun ca obiectivul general al acestui proiect il reprezinta sprijinirea dezvoltarii si evaluarii sistematice a procesului de formare a competentelor-cheie pentru 4.100 de elevi din invatamantul liceal, in vederea sustinerii si promovarii cu succes a examenului de bacalaureat. Obiectivele specifice sunt: cresterea eficientei procesului de formare a competentelor-cheie prin participarea activa a 4.100 de elevi din invatamantul liceal la proiectarea/ elaborarea/ testarea/ derularea unui program-pilot la nivel multiregional, de educatie tip "pregatire suplimentara"; dezvoltarea competentelor profesionale a 230 de persoane din sistemul ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Liceul de Arta din Focsani, castigator la concursul "Made for Europe"

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:36

GALERIE FOTO: Liceul de Arta din Focsani, castigator la concursul "Made for Europe"Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani este, in perioada 11-15 martie, gazda concursului national "Made for Europe", faza judeteana. Concursul vizeaza valorizarea si cresterea vizibilitatii produselor rezultate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare, stimuland creativitatea, inovatia si spiritul de competitie. La competitie participa produsele realizate de elevii de la Scoala Gimnaziala 3 Focsani, Liceul de Arte "Gheorghe Tattarescu" Focsani si Colegiul Tehnic "Gheorghe Bals" Adjud, in cadrul programelor Comenius, Leonardo da Vinci si Tineret in actiune.
Vineri a avut loc evaluarea produselor inscrise in concurs de catre o comisie desemnata de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Expozitia de la unitatea de invatamant cuprinde afise, pliante, albume foto, brosura - catalog produse, site web, CD/DVD-uri, panouri de prezentare, machete, produse hand made si este deschisa publicului larg.
Faza judeteana a concursului national "Made for Europe" editia 2015 a fost castigata de produsele finale realizate de elevii Liceului de Arta "Gheorghe Tattarescu" din Focsani, care vor participa la faza nationala a concursului ce va avea loc la Arad, in perioada 6-9 aprilie 2015. "Prin proiectele de parteneriat european scolile din judetul Vrancea au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti", au declarat organizatorii. Concursul "Made for Europe", ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2.400 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:36

Peste 2.400 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, in doua saptamani. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, pana pe 6 martie inclusiv, in Vrancea au fost inscrisi 2.403 elevi, dintre care 2.030 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015 si 373 de copii care vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare continua pana vineri, 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana maine, 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate de catre comisia nationala cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. Copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape 1.700 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:37

Aproximativ 1.700 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, pana luni, 2 martie, la nivelul judetului au fost inscrisi in clasa pregatitoare 1.696 de elevi.
Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 august se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate, de catre comisia nationala, cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 si 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. Copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 pot fi inscrisi direct in clasa ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape 1.500 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Luni, 02 Martie 2015, ora 09:36

Aproximativ 1.500 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, saptamana trecuta. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, in primele 5 zile de la debutul inscrierilor in clasa pregatitoare, in Vrancea au fost inscrisi 1.441 de elevi, dintre care 1.258 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015, iar 183 de copii vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare. In 16 martie vor fi procesate, de catre comisia nationala, cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 si 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de inscriere. ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Programe de prevenire a talhariilor si infractiunilor juvenile

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:37

Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea (IPJ) va derula in perioada 1 martie-31 decembrie 2015 Programul de prevenire a infractiunilor de talharie. Acesta este parte componenta a unui program national numit "Prevenirea infractiunilor contra patrimoniului". Proiectul a fost prezentat in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Vrancea (ATOP), care a avut loc joi. Programul are ca motivatie nevoia de a proteja viata, sanatatea si integritatea fizica a persoanei ca valori fundamentale ale oricarei democratii.
In anul 2014, la nivelul judetului au fost sesizate un numar de 61 de fapte de talharie, din care 40 au fost in mediul urban, iar restul de 21 in mediul rural. Talhariile au fost comise preponderent pe strada si in scarile blocurilor de locuinte, dar si in incintele caselor de schimb valutar sau ale societatilor comerciale. "*Punctele negre* din municipiul Focsani sunt zona Autogarii, zonele Bazar si Bahne. Majoritatea infractiunilor au fost savarsite pe timpul zilei si au fost comise prin smulgere (bijuterii sau obiecte). Prin implementarea proiectului se doreste diminuarea riscului infractional in randul grupurilor tinta privind infractiunile de talharie in judetul Vrancea si cresterea capacitatii operative a structurilor de politie. Parteneri ai IPJ in desfasurarea acestui program vor fi Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea si Politia Locala", se arata intr-un comunicat remis presei de ATOP Vrancea.
Pentru cresterea capacitatii operative a ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape o mie de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:37

Aproape o mie de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoareAproximativ 1.000 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, la nivelul judetului Vrancea, in trei zile. Potrivit unei situatii postate pe site-ul Ministerului Educatiei, in primele 3 zile de la debutul inscrierilor in clasa pregatitoare, in Vrancea au fost inscrisi 995 de elevi, dintre care 899 au varsta de 6 ani implinita inainte de 1 septembrie 2015 si 96 de copii vor implini 6 ani dupa aceasta data.
Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare continua pana pe 13 martie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, de luni pana vineri, respectiv 9.00 - 13.00 sambata, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face pana pe 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare.
In 16 martie vor fi procesate de catre comisia nationala cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere. Parintii care vor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com, pentru a afla la ce scoli sunt arondati cei mici, dupa domiciliu.
In zilele de 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Pe 23 martie va fi publicata lista locurilor libere, iar in perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea Nationala

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:12

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea NationalaIn urma recorectarii lucrarilor elevilor care au contestat notele la Limba si literatura romana si la Matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, procentul de promovare la nivelul judetului Vrancea este de 71,69%. Au fost depuse 316 contestatii din care admise 208 - 91 la limba romana si 17 la matematica. Initial, inainte de contestatii, procentul de promovare la Vrancea a fost 71,62%

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Nationala AICI

STATISTICA FINALA pe unitati de invatamant AICI

Actualitate / stiri Actualitate123 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: "Primii pasi pentru un sport curat" s-au facut la LPS

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:37

GALERIE FOTO: "Primii pasi pentru un sport curat" s-au facut la LPSLiceul cu Program Sportiv a gazduit, zilele trecute, o activitate de sensibilizare si constientizare a tinerilor cu privire la riscurile consumului de substante de orice fel. Actiunea, intitulata "Primii pasi pentru un sport curat!", avand drept scop principal promovarea valorilor intrinseci ale sportului in vederea prevenirii si combaterii dopajului, s-a desfasurat in prezenta reprezentatilor Agentiei Nationale Antidrog Adina Sandu si Maria Ilie, Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea Razvan Candrea, Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea inspector principal Crina Toader, Politiei de Proximitate Adina Esanu si Tribunalului Vrancea judecator Mariana Croitoru.
"Celor 235 de elevi prezenti li s-au prezentat atat materiale video, cat si afise cu privire la pericolul la care sunt expusi in fata substantelor interzise. Cele 23 de cadre didactice ale liceului, dintre care si profesori diriginti, au promis ca vor continua sa deruleze astfel de actiuni de preventie si in cadrul orelor de dirigentie, dar si printr-o stransa legatura cu parintii. De asemenea, activitatea va continua in cadrul orelor de educatie plastica, unde elevii vor realiza desene sub indrumarea doamnei profespr Ostafi Olga. In incheiere, domnul director adjunct, Agrigoroaiei Ionel, a adaugat ca va continua sa deruleze tot atat de multe activitati de prevenire cate vor fi necesare, astfel incat sa nu mai avem de-a face cu asemena situatii, iar tinerii nostri sa adopte un stil de viata ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!"

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:37

Elevii sunt invitati sa participe la XII-a editie a concursului "Mesajul meu antidrog", un proiect national de traditie al Agentiei Nationale Antidrog. Anul acesta sloganul este "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!" .
La nivel local, specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea vor derula mai multe activitati in liceele si scoli gimnaziale din judet. Scopul activitatilor il constituie mentinerea la un nivel scazut a consumului de droguri, precum si reducerea cazurilor de noi consumatori in randul populatiei din invatamantul preuniversitar. Beneficiarii directi ai acestui concurs sunt elevii, iar cei indirecti profesorii, familiile copiilor, prietenii, societatea in general.
Sectiunile editiei a XII-a a concursului sunt: eseu literar; film de scurt metraj, spot; arte vizuale; sport. Potrivit reprezentantilor CPECA Vrancea, anul acesta, etapele concursului sunt urmatoarele: februarie - martie: promovarea in mediul scolar; martie - aprilie: desfasurarea etapei judetene, colectarea lucrarilor participante la concurs; mai: evaluarea lucrarilor si premierea castigatorilor etapei judetene a concursului, transmiterea lucrarilor care au obtinut premiul I la faza judeteana catre Agentia Nationala Antidrog; iunie: premierea castigatorilor etapei judetene a concursului, evaluarea lucrarilor la nivel national, stabilirea castigatorilor pentru fiecare sectiune.
In 2014, la faza nationala a concursului, Mihai Hascu, elev al Colegiului Tehnic ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 5

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 05:06

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 571,62 la suta dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut examenul de Evaluare Nationala au obtinut medii peste 5. Sapte dintre ei au media 10, spre deosebire de anul trecut cand 22 de absolventi au luat 10 pe linie. Potrivit statisticii, la limba romana au fost luate 27 de note de 10, iar la matematica 75. In opt unitati de invatamant din judet mediile sunt, in proportie de suta la suta, mai mari de 5.

Actualitate / stiri Actualitate171 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a IV-a: Subiecte usoare si prezenta buna la testele de evaluare nationala

Joi, 29 Mai 2014, ora 06:09

Elevii de clasa a IV-a au sustinut ieri, in premiera, prima proba din cadrul testelor de Evaluare Nationala, la limba romana. Examenul s-a desfasurat fara incidente, cu prezenta buna si cu respectarea metodologiei, dupa cum au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. "A fost o experienta noua pentru colegii din teritoriu, dar eu spun ca s-au descurcat bine cu totii. Subiectele au avut un nivel mult mai usor decat ne-am fi asteptat. S-a pus accent pe intelegerea textului citit, asa cum ne si asteptam. Descarcarea subiectelor s-a realizat conform metodologiei si procedurilor. Din cate am vazut, au fost doar cazuri izolate unde copiii au absentat. Maine (astazi- n.r.) va fi proba la matematica si sper sa fie fara emotii si fara stres", a spus Aurora Lefter, inspector invatamant special, care se ocupa de aceste testari.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea Livezi

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 05:06

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea LiveziUn barbat de 52 de ani, din comuna Vizantea Livezi, a fost gasit mort, la o distanta de aproximativ 6 kilometri de localitate. Initial s-a spus ca el ar fi fost omorat de urs, apoi primarul Fanica Ciubotaru a precizat ca a fost atacat de un porc mistret.

Nenorocirea s-a produs ieri. Impreuna cu doi barbati, Ion Stoica a mers cu animalele la camp. Doua capre s-au indepartat, moment in care omul a mers dupa ele pentru a le aduce inapoi. Dupa aproximativ doua ore, insotitorii lui Ion Stoica au realizat ca s-a intamplat ceva cu acesta, asa ca au pornit in cautarea lui. L-au gasit mort, intr-o vale.

"Barbatul este din satul Vizantea Razaseasca si a fost gasit decedat la deal, la odaie cum ii spunem noi, la o distanta de 5-6 kilometri de sat. El era cu animalele si mai erau alte doua persoane. A coborat intr-o vale dupa capre, iar ceilalti doi au plecat. Dupa vreo doua ore si-au dat seama ca nu a mai venit si au plecat dupa el. Asa l-au gasit mort si pe el, si pe caine. Din ce mi-au spus cei care au coborat de acolo, se pare ca a fost atacat de un porc mistret. Ar avea o rana la picioare, cel mai probabil i-a rupt artera femurala. A venit si criminalistica de la Focsani si au urcat acolo unde a fost gasit cu totii, pentru cercetari. Se pare ca e vorba de porc mistret, nu de urs, asa cum s-a crezut initial", ne-a spus Fanica Ciubotaru, primarul comunei Vizantea Livezi.

Aseara, in jurul orei 18.00, cercetarile erau in plina desfasurare, dupa care, trupul neinsufletit al ...

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Unirea si Cuza, cele mai ravnite licee din judet

Marti, 15 Iulie 2014, ora 05:06

Unirea si Cuza, cele mai ravnite licee din judet2.226 de absolventi de clasa a VIII-a, care au sustinut examenul de Evaluare Nationala, au fost repartizati computerizat la licee, in prima etapa.

Alti 5 copii nu au fost repartizati deoarece au trecut prea putine licee in fisele de optiuni. Fata de anul trecut, ultimele medii de admitere sunt mai mici, la toate liceele. A doua etapa de repartizare computerizata va fi in data de 24 iulie. Fisele de optiuni trebuie completate de candidati in perioada 16 - 18 iulie.

Colegiul National "Unirea" din Focsani s-a situat si in acest an in topul preferintelor elevilor cu medii de 10 la examenul de Evaluare Nationala, dupa cum reiese din raportul privind repartizarea computerizata la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a, in prima sesiune. Conform statisticilor, se mai constata faptul ca ultima medie de admitere a scazut cu mult fata de anul trecut, la toate liceele.
Astfel, la Colegiul National "Unirea", profilul matematica - informatica, au fost repartizati computerizat 112 candidati fiind disponibile tot atatea locuri, ultima medie de admitere fiind 9,27, fata de 9,48 cat a fost in 2013. La profilul stiinte ale naturii toate cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie de admitere fiind de 9,42, mai mica fata de anul trecut, cand a fost 9,75. Si la specializarea filologie s-au ocupat toate cele 28 de locuri disponibile inca din prima sesiune a repartizarilor computerizate, ultima medie de admitere fiind 9,17. La profilul stiinte sociale, ultima medie de admitere a fost ..

Actualitate / stiri Actualitate274 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Luni incepe Bacalaureatul de toamna

Luni, 18 August 2014, ora 05:06

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat incepe astazi cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor nationale, probe care se vor desfasura si pe 19 august. Evaluarea competentelor intr-o limba de circulatie internationala se va sustine in zilele de 19 si 20 august, iar pe 21 si 22 august vor fi evaluate competentele digitale.
Pe 25 august vor incepe probele scrise, prima proba fiind limba si literatura romana, iar pe 26 august va avea loc proba la limba si literatura materna. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii in data de 29 august. Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie, iar contestatiile se vor putea depune in aceeasi zi, in intervalul orar 12.00 - 16.00. Pe 4 septembrie se vor afisa rezultatele finale.
La nivelul judetului Vrancea au fost stabilite patru centre de examen: Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", centre in care sunt asteptati sa sustina examenul peste 1.200 de candidati, atat din promotia curenta cat si din promotiile anterioare.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii vranceni de nota 10, premiati de Guvernul Ponta

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 05:06

Absolventii vranceni de nota 10, premiati de Guvernul PontaCei mai valorosi elevi ai judetului, care au obtinut media 10 la examenele nationale, au fost premiati ieri, in prezenta parintilor si a profesorilor. Premierea a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.

Cei 7 elevi care au obtinut 10 pe linie la examenul de Evaluare Nationala si absolventa Colegiului Cuza care a obtinut media maxima la Bacalaureat, au primit cate o diploma de excelenta semnata de Victor Ponta, premierul Romaniei, si de ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie, dar si cate un plic, in care se aflau bani, 2000 de lei in cazul absolventilor de gimnaziu si 3000 de lei in cazul tinerei care a absolvit liceul.

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Subiecte usoare la simularea Evaluarii Nationale la Limba romana

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 05:05

Subiecte usoare la simularea Evaluarii Nationale la Limba romanaElevii de clasa a VIII-a au sustinut, ieri, simularea examenului de Evaluare Nationala la Limba romana. Nu au fost incidente majore, dar 212 elevi au absentat. La Scoala Negrilesti, din cauza unei caderi a retelei electrice, a fost nevoie ca subiectele sa fie multiplicate la centrul de comunicare de la Scoala Tulnici.

Potrivit statisticii comunicate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de ieri s-au prezentat 3.076 elevi de clasa a VIII-a, 212 fiind declarati absenti. "Simularea s-a desfasurat foarte bine. O situatie a fost la Negrilesti, unde subiectele au fost multiplicate la Tulnici din cauza unei pene de curent. Imi doresc ca peste 60% dintre elevi sa obtina note peste 6", a precizat inspectorul scolar general adjunct Luminita Balaban, presedinta comisiei de simulare a examenului de evaluare nationala.
Cat priveste subiectele, acestea au avut un grad mediu de dificultate si au respectat curricula. "Subiectele au fost de dificultate medie, echilibrat structurate, a avut sesiuni de lucru ce vizau continuturile activitatilor didactice prezente in programa scolara si in programa pentru Evaluarea nationala. Textul suport pentru subiectul I al carui titlu este *Zapada saruta intinderile* de Anatol Baconsky este foarte bine ales, el este emblematic pentru autorul lui, iar mesajul lui poate fi asumat prin lectura de catre elevi. Ceea ce inseamna ca se realizeaza transferul intre textul literar si cei carora le este in primul rand ...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Subiecte cu intarziere la simularea examenelor nationale

Marti, 18 Februarie 2014, ora 10:06

Subiectele de la simularea examenului de Evaluare Nationala au ajuns cu o usoara intarziere intrucat parola de acces furnizata de Ministerul Educatiei Nationale nu fusese data nici la ora 8.35. Asta in conditiile in care pana la ora 8.30 copiii au putut avea acces in sali iar examenul este planificat sa inceapa la ora 9.00. Cu toate acestea oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea dau asigurari ca subiectele vor ajunge in timp util la elevi iar procesul de examinare nu va fi perturbat de acest incident. Vom reveni cu amanunte despre desfasurarea acestui examen imediat cum vor aparea noutati.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA: DEZASTRU! Doar 28,3% dintre elevii de a VIII-a au luat peste 5 la simularea de la matematica

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:07

ULTIMA ORA: DEZASTRU! Doar 28,3% dintre elevii de a VIII-a au luat peste 5 la simularea de la matematicaRezultatele simularilor la Evaluarea Nationala, sustinute la sfarsitul lunii februarie de elevii de clasa a VIII-a, sunt mai mult decat ingrijoratoare.

Conform unei centralizari a Ministerului Educatiei Nationale, doar 28,3% dintre elevii vranceni au luat note peste 5 la simularea de la matematica. Rezultatele sunt mai bune la limba romana, unde 66,6% dintre elevi au luat note de trecere. Cumuland cele doua probe, doar 49,1% dintre elevi au luat note peste 5.

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simularii nationale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi inscrisi la nivel national, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre acestia, 86.893 (48,8%) au obtinut medii peste 5. Scopul simularii a fost aducerea in atentia elevilor si a profesorilor lor a situatiei reale privind pregatirea inainte de evaluarea nationala din vara. "Ca urmare a situatiei inregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor masuri de remediere a situatiei, care urmeaza sa fie aplicate, pe verticala, la nivelul fiecarui judet", se arata intr-un comunicat al MEN.
TABELUL cu rezultatele pe judete il puteti accesa AICI

Actualitate / stiri Actualitate264 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bani europeni pentru baze salvamont

Luni, 10 Februarie 2014, ora 05:05

Consilierii judeteni au modificat o hotarare care vizeaza implementarea proiectului "Infiintare si dotare baze salvamont in comunele Nistoresti si Paulesti si reabilitare baza salvamont vila Rucar din Soveja", cu fonduri europene. Modificarea acestei hotarari era necesara pentru a corela proiectul cu regulile de eligibilitate, prin care valoarea TVA devine complet eligibila. De asemenea, a fost aprobat si actul aditional nr. 1 la Acordul de parteneriat dintre Consiliul Judetean Vrancea, Consiliul Local Nistoresti si Consiliul Local Paulesti, pentru intocmirea, depunerea si implementarea proiectului.
Proiectul "Construire baze salvamont si refacere trasee turistice in judetul Vrancea" are o valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei. In prezent, proiectul se afla in faza de evaluare, iar in perioada imediat urmatoare va avea loc vizita in teren a celor care asigura evaluarea. Presupune construirea unor baze salvamont in localitatile Nistoresti si Paulesti si reabilitarea si extinderea celei dinSoveja. Finantarea va fi asigurata de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional. "Conform Notei emise pentru aplicarea Hotararii de Guvern nr. 1135/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii de Guvern nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, bugetul proiectului si declaratia de angajament au fost revizuite, in conformitate cu noile reglementari de eligibilitate a TVA. ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Note mici la simularea Bacalaureatului

Sambata, 15 Martie 2014, ora 05:05

Note mici la simularea BacalaureatuluiElevii de clasele a XI-a sunt mai slab pregatiti decat colegii lor din clasele a XII-a.

Potrivit datelor statistice publicate de Ministerul Educatiei Nationale dupa evaluarea lucrarilor din cadrul simularii examenului de Bacalaureat, 45,46% dintre elevii de clasa a XI-a au luat note peste 5 la doua materii, in timp ce la clasa a XII-a procendul este de 50,5, ei sustinand simularea la trei discipline.

Elevii claselor a XI-a si a XII-a nu au stralucit la simularea examenului de Bacalaureat, ba chiar au obtinut rezultate care ii ingrijoreaza pe oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea care cer sa fie luate masuri de indreptare a situtiei. Potrivit datelor statistice comunicate ieri la pranz de Ministerului Educatiei Nationale, elevii de clasa a XI-a au obtinut rezultate mai slabe fata de colegii lor din clasa a XII-a. Per ansamblu, 50,5% dintre elevii de clasa a XII-a au luat note peste 5 la cele trei materii la care au sustinut simularea, in timp ce doar 45,46% dintre elevii de clasa a XI-a au luat note peste 5 la doua materii.
La clasa a XII-a, 53,23% dintre elevii evaluati au obtinut note peste 5 la proba de Limba si literatura romana, 44,77% au obtinut note peste 5 la proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), iar 53,57% au obtinut note peste 5 la proba la alegere a profilului. La clasa a XI-a, 48,59% dintre elevii evaluati au obtinut note peste 5 la proba de Limba si literatura romana, iar 42,33% au obtinut note peste 5 la ...

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   Ultima
Cele mai citite stiri
Inspectorii ANTIFRAUDA au bagat spaima in patroni! Un fast- food a fost inchis si mai multe restaurante verificate!
Fast-food Dogan a fost inchis la sfarsitul saptamanii trecute in urma unei actiuni derulate de ...
Ce comenteaza cititorii despre controalele de la ANTIFRAUDA: amenzi uriase la Onasis, felicitari si acuzatii de abuz
Controalele inspectorilor Antifrauda fiscala au dus, pe langa inchiderea unor unitati din Focsani, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook