Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 123 (0.188 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea Nationala

Luni, 29 Iunie 2015, ora 06:36

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea NationalaAbsolventii de clasa a VIII-a care au fost nemultumiti de rezultatele obtinute la examenul de Evaluare Nationala au depus contestatii, cu speranta ca in urma reevaluarii tezelor le vor creste notele. Astfel, potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, cele mai multe contestatii, respectiv 116, au fost depuse la Limba si Literatura Romana, in vreme ce la Matematica au fost depuse 52 de contestatii. Contestatiile au putut fi depuse vineri, intre orele 16.00-20.00.
Potrivit calendarului examenului, contestatiile vor fi solutionate in perioada 27 - 29 iunie. Pe 30 iunie vor fi afisate rezultatele finale. Media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (75 la suta) si media notelor din gimnaziu (25 la suta). Pentru admiterea in liceu nu este necesara o medie minima.
Repartizarea computerizata in liceu va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere, din 3 pana in 7 iulie, vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar in 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata in 23 iulie. In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 3 si 4 septembrie.

CNU, locul 6 pe tara

Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul www.evaluare.edu.ro, rezultatele obtinute de elevii clasei a VIII-a la ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Sase elevi au media 10 la Evaluarea Nationala, printre ei si fiul lui Liviu Jitea. Si alti copii de VIP-uri au luat note bune

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 06:36

Promovarea la examenul de Evaluare Nationala, la nivelul judetului Vrancea, este de 75,88%, mai mare fata de 2014, cand a fost de 71,62%. Sase elevi au obtinut medii de 10, iar la polul opus se afla 679 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut medii sub 5. Astfel, inainte de solutionarea contestatiilor, 75,88 la suta dintre medii sunt mai mari sau egale cu 5. Potrivit statisticii, dintre cei 2.961 absolventi inscrisi, s-au prezentat in vederea sustinerii probelor 2.812 candidati. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.
In ceea ce priveste ierarhizarea mediilor, 679 de candidati au obtinut medii intre 1 si 4,99, in vreme ce 2.134 de elevi au obtinut medii intre 5.00 si 10.00. "Sunt multumita de rezultatele obtinute de elevi anul acesta. Esinand cont ca a crescut procentul de promovare, inseamna ca nivelul de pregatire al elevilor a crescut. Vreau sa-i felicit pe colegii mei, care au asigurat desfasurarea in conditii optime a Evaluarii Nationale si mai ales elevilor care au obtinut nota 10", a declarat Vasilica Zaharia, inspector scolar general.

Sase elevi cu media 10

Sase dintre absolventii de gimnaziu au demonstrat ca sunt cei mai buni din judet si au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala de anul acesta. Este vorba de Cristian George Barbu, Dragos Elian Jitea si Malina Elena Moisa, elevi ai Scolii "Stefan cel Mare", Teodor Alexandru Bentz si Ioana Bargu, elevi ai Colegiului National "Al. I. Cuza", si Sonia-Alexandra Mirauta, eleva a Colegiului ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maine

Joi, 25 Iunie 2015, ora 06:36

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maineAproximativ 150 de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la ultima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv de la proba de Matematica. De asemenea, patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale, aceeasi de altfel ca si in cazul primei probe, la limba romana. Mai exact, un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. Un altul, din Focsani, si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost inca doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.820 de elevi, 141 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda nici la aceasta proba, totul desfasurandu-se fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala.
Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la algebra, cateva calcule simple, de rezolvat o functie, dar si o expresie matematica. In ceea ce priveste partea de geometrie au primit o problema cu un dreptunghi, dar si una cu piramida.

Rezultatele vor fi afisate vineri

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate pe 26 iunie, pana ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IE

Marti, 23 Iunie 2015, ora 06:36

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IEPeste o suta de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la prima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv la Limba si Literatura Romana. De asemenea, alti patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale.
Profesoara Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala, ne-a precizat ca un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. De asemenea, un alt elev din Focsani si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost alti doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.829 de elevi, 132 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda la prima proba, proba de astazi (ieri-n.r.) s-a desfasurat fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea.

Cerinta in baza unui articol de presa

Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la primul subiect, mai multe cerinte pe baza fragmentului "Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos" de Petre Ispirescu. Tot la acest subiect, absolventii de gimnaziu au avut de redactat si o compunere de 150 - 250 de cuvinte, in care sa motiveze apartenenta la specie ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a VIII-a sustin proba la romana, la Evaluarea Nationala

Luni, 22 Iunie 2015, ora 06:36

Aproape 2.900 de absolventi de clasa a VIII-a vor participa la Evaluarea Nationala, care va debuta saptamana aceasta. In weekend-ul care tocmai a trecut, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a desfasurat tragerea la sorti, in sedinta publica, a membrilor comisiilor din centrele zonale de examen, la care au participat cadre didactice, reprezentanti ai parintilor si ai Consiliului Judetean al Elevilor, iar duminica s-a desfasurat instruirea membrilor comisiilor de la Evaluarea Nationala.
Pentru Evaluarea Nationala, care va incepe astazi, au fost stabilite patru centre zonale de examen, respectiv Colegiul Tehnologic "G. G. Longinescu", Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Colegiul Tehnic "Ion Mincu". Conform calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale in anul scolar 2014-2015, aprobat prin ordinul MEN nr. 4431 din 29.08.2014, in luna iunie 2015 se desfasoara probele de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial, astfel:
22 iunie 2015: Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie 2015: Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie 2015: Matematica - proba scrisa
26 iunie 2015: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00)
26 iunie 2015: Depunerea contestatiilor (orele 16.00-20.00)
27-29 iunie 2015: Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.
In sesiunea iunie 2015, in judetul Vrancea s-au inscris pentru sustinerea Evaluarii Nationale 2.898 de ..

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru examenul de Evaluare Nationala

Marti, 16 Iunie 2015, ora 06:36

Se fac pregatiri pentru examenul de Evaluare Nationala, pe care il vor sustine absolventii claselor a VIII-a. Ieri, la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a avut loc o sedinta de instruire, care s-a tinut cu usile inchise. La aceasta au participat cadre didactice de la toate unitatile de invatamant din judet, fiind instruite persoanele care se vor ocupa de inregistrarea audio-video a examenului, dar si persoanele de contact de la nivelul fiecarei unitati de invatamant din judet.
Pana maine, elevii absolventi de clasa a VIII-a se pot inscrie la examenul de Evaluare Nationala. Inscrierile se fac la sediile unitatilor de invatamant ale caror cursuri le-au urmat.
Calendarul de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala in anul scolar 2014-2015 este urmatorul:
- 22 iunie 2015 - Limba si literatura romana - proba scrisa;
- 23 iunie 2015 - Limba si literatura materna - proba scrisa;
- 24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisa;
- 26 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00);
- 26 iunie 2015 - Depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00);
- 27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestatiilor;
- 30 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

SLI Vrancea cere eliminarea finantarii in functie de numarul de elevi

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 06:36

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant Vrancea (SLI) au depus la Prefectura o adresa prin care cer eliminarea finantarii per elev si asigurarea cheltuielilor de personal in toate unitatile de invatamant. Ei spun ca au recurs la o astfel de solicitare pentru ca sumele necesare pentru plata salariilor, a sporurilor, a indemnizatiilor si a altor drepturi legale ori castigate prin hotarari judecatoresti sa fie alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei Cercetarii si Stiintifice, asa cum a fost in perioada 1995-1999. "Solicitarea noastra are in vedere dificultatile intampinate in ultimii ani in plata salariilor, mai ales in acordarea drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din invatamantul preuniversitar prin hotarari judecatoresti. Aceste dificultati au fost generate, in principal, de ordonatorii principali de credite, primarii care au dispus, dupa bunul plac, modul de repartizare a sumelor alocate prin legea bugetului de stat pentru plata salariilor si a transelor cuvenite conform hotararilor judecatoresti", se precizeaza in comunicatul de presa trimis de Biroul Operativ al SLI Vrancea.
In alta ordine de idei, SLI transmite ca in perioada 16 - 20 iunie are loc o intalnire la nivelul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ocazie cu care membrii Colegiului National al Liderilor vor dezbate trei proiecte importante: proiectul Legii Educatiei Nationale si Statutul Personalului Didactic, proiectul metodologiei de ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GHID DE ADMITERE la liceu pentru elevii de clasa a VIII-a

Marti, 02 Iunie 2015, ora 06:36

Ghidul candidatului 2015, destinat absolventilor clasei a VIII-a, a fost publicat de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Astfel, absolventii de clasa a VIII-a pot afla din brosura informatii legate de calendarul admiterii in invatamantul liceal si profesional, centrele de inscriere, locurile puse la dispozitie de fiecare liceu in parte, mediile de admitere de anul trecut, precum si instructiuni privind completarea fisei cu optiuni.
Potrivit informatiilor din brosura, prima etapa de admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare, care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2015-2016, incepe pe 3 iulie si consta in completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti. Ei au la dispozitie cinci zile pentru completarea si depunerea fiselor in cele 26 de centre zonale de inscriere stabilite la nivel judetean. Repartizarea computerizata in invatamantul liceal va avea loc 14 iulie. In schimb, elevii de etnie roma care doresc sa intre la liceu pe locurile rezervate pentru ei trebuie sa se inscrie la comisia judeteana din cadrul ISJ, pana pe 19 iunie. Repartizarea lor se va face pe 8 iulie.
A doua etapa de admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2015 - ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Deciziile CL Focsani: Un functionar a fost DAT AFARA, doar elevii vor fi premiati la Zilele Municipiului

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 06:38

Consilierii locali focsaneni au aprobat doar premierea elevilor din municipiu cu performante deosebite la olimpiade, concursuri scolare nationale si internationale. La sedinta de ieri, consilierul local Catalin Vrabie a anuntat ca in urma discutiilor purtate la nivelul comisiilor de specialitate s-a decis ca sportivii din municipiu care au obtinut rezultate le competitii sportive nationale si internationale sa fie premiati o singura data anual, la Gala Sportului Vrancean.
Astfel, la Zilele Municipiului Focsani va avea loc doar premierea elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Focsani. Bugetul pregatit de municipalitate este de 41,65 mii lei pentru premierea a 169 de elevi si sportivi din unitatile de invatamant. Si aceste premii au starnit discutii dupa ce consilierul PNL Tudorel Trofin a aratat ca exista diferente intre olimpiade si concursurile scolare, propunand ca premiile pentru elevii cu performante la concursuri sa fie diminuate cu 30% iar premierea sa inceapa de la suma de 200 lei. Amendamentul consilierului liberal nu a primit votul colegilor din Consiliul Local iar elevii vor primi sumele stabilite initial, in baza propunerilor de la Inspectoratul Scolar Judetean.
Consilierii au aprobat, ieri, si reorganizarea Ateneului Popular Maior Gh. Pastia care va prelua Formatia Corala Traditionala "Pastorala". Aceasta din urma isi va pierde personalitatea juridica dar va continua sa functioneze ca si compartiment artistic in cadrul Ateneului Popular. ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Cererile SLI Vrancea: Salarii mai mari, sporuri de zona si evaluarea profesorului in functie de progresul elevului

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Vrancea vor sa contribuie la elaborarea noii Legi a Educatiei si la cea privind Statutul Personalului Didactic. Ei au participat la o intalnire cu reprezentanti de sindicat de la nivel national, ocazie cu care au prezentat o serie de propuneri.
"Am participat la o intalnire cu liderii Sindicatului Liber din Invatamant, pe o perioada de trei zile, unde s-a dorit o discutie pe marginea celor doua proiecte de lege, respectiv Legea Educatiei si Statutul Personalului Didactic. Sunt dorite legi cu viabilitate cat mai mare. S-a discutat pe ateliere de lucru. Cel mai important lucru a fost legat de Legea Educatiei Nationale si Statutul Personalului Didactic. Inainte de a merge la aceasta intalnire, impreuna cu colegii din birou, in urma intalnirilor din judet, cat si in urma mesajelor trimise din scoli, am facut un pachet de propuneri, care ne dorim sa fie cuprinse in cele doua legi. Noi am insistat pe ceea ce se doreste in drepturile salariale si nu numai, pentru ca se stie ca avem probleme mari in ceea ce priveste aplicarea legii si respectarea drepturilor de care trebuie sa beneficieze colegii nostri", a declarat Emil Tudor, presedintele SLI Vrancea.

Salarii marite pentru profesori

Astfel, in ceea ce priveste salarizarea, reprezentantii SLI Vrancea au propus sa fie prevazut in lege ca lefurile debutantilor in educatie sa reprezinte 85% din salariul mediu brut pe economie. Apoi, salariul la mijloc de cariera sa fie cu 25% mai ..

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a XII-a isi testeaza cunostintele intr-o limba internationala

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

58 de absolventi de liceu au absentat, luni, de la proba de auditie si scris din cadrul probei C de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie. Potrivit statisticii prezentate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala au fost inscrisi 2000 de candidati, iar 58 au absentat.
Profesorul Ion Ionascu, vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, ne-a precizat ca daca vor fi cazuri de elevi, dintre cei care au absentat, care vor aduce o scutire medicala, ei vor putea participa la probele orale de testare a unei limbi straine, daca nu, vor putea participa la probele scrise de saptamana viitoare, urmand ca proba C sa o sustina la sesiunea din toamna. Pana vineri, absolventii de clasa a XII-a vor sustine probele orale la limbi straine.
La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.626 candidati, dintre care 2.112 din seria curenta si 514 din serii anterioare. Ciclul probelor orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), care va avea loc saptamana aceasta. Probele orale sunt notate cu calificative, nu cu note, si nu sunt luate in calcul la media examenului, insa daca un candidat nu se prezinta la o proba de evaluare a competentelor orale, el pica automat examenul. Probele scrise ale examenului ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Zeci de elevi gasiti in baruri si cafenele, cand ar fi trebuit sa fie la ore

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:38

Zeci de elevi au fost gasiti de politisti in baruri si cafenele, desi trebuiau sa fie la ore. Ieri, in intervalul orar 10.00-13.00, politistii au desfasurat o actiune ce a avut drept scop prevenirea absenteismului scolar, actiune la care au luat parte jandarmi si cadre didactice. "Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara pentru elevii din invatamantul preuniversitar, precum si examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, iar din verificarile efectuate se constata o tendinta de crestere a numarului de elevi care absenteaza de la cursuri, exista riscul ca acest fenomen sa conduca la inregistarea unor evenimente negative in care pot fi implicati elevii. Pe baza acestor considerente si in conformitate cu prevederile Planului National Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar, la data de 20.05.2015, intre orele 10.00-13.00, pe raza localitatilor urbane au fost organizate actiuni pentru prevenirea unor acte de violenta in zona unitatilor de invatamant, precum si a combaterii absenteismului scolar", se arata intr-o informare a IPJ Vrancea.
Echipele, formate din politisti de proximitate, jandarmi si cadre didactice, au verificat un numar de 43 baruri si cafenele, fiind depistati absetand de la cursuri 64 elevi, dintre care 50 numai in Focsani. Acestia au fost identificati si urmeaza sa fie intocmite informari catre ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incepe Bac-ul! In Vrancea sunt noua centre de examinare si doua de evaluare

Luni, 08 Iunie 2015, ora 06:36

Incepe Bac-ul! In Vrancea sunt noua centre de examinare si doua de evaluareAbsolventii de liceu atat din seria curenta cat si din seriile anterioare intra, de astazi, in febra examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, care debuteaza cu prima proba orala, cea de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana. La prima sesiune a examenului sunt inscrisi 2.626 de candidati, dintre care 2.112 seria curenta si 514 serii anterioare.
La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea au fost stabilite noua centre de examen pentru sesiunea iunie - iulie a Bacalaureatului. Acestea sunt: Colegiul "Unirea" - la care este arondat si Liceul de Arta; Colegiul "Cuza" - unde este arondat si Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti; Colegiul Auto "Train Vuia" - unde vor sustine examen si absolventii de la Colegiul "Gh. Asachi" si Liceul Dumitresti; Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul Tehnologic Odobesti si Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Marasesti; Colegiul Tehnic "Ion Mincu" - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul "Ioan Slavici" Panciu si CSEI "Elena Doamna"; Liceul Pedagogic - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul cu Program Sportiv; Colegiul Economic - unde sunt arondate si Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza" si Liceul "G.G. Longinescu" Focsani; Colegiul Tehnic "V.D. Cotea" - unde vor da examen si Liceul "Simion Mehedinti" Vidra; Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud unde vor da examen si absolventii de la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud.
Lucrarile vor fi evaluate in doua ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Scolari de clasa a III-a, la etapa nationala a programului educational ECOlimpiada Elevilor

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 06:37

Elevii de clasa a III-a din noua scoli din Focsani si Adjud participa cu aproximativ 20 lucrari selectate in etapa nationala a programului educational ECOlimpiada Elevilor si intra in competitie cu peste 300 de elevi din alte 27 de judete din Romania. Pentru aceasta editie, elevii de clasa a III-a din judetul Vrancea care s-au inscris in ECOlimpiada Elevilor au realizat peste 400 de compuneri despre protejarea mediului inconjurator, iar pe cele mai bune le-au inregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro . Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa si, in urma unui proces de selectie, pe cea ma buna au nominalizat-o in ultima etapa a competitiei. "Astfel, "Ecologistii de maine", "S.O.S-NATURA!", "Recicland impreuna, vom reusi!" sunt doar o parte din cele aproximativ 20 lucrari semnate de elevii din Focsani si Adjud care merg mai departe in etapa nationala a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015. Toate compunerile pot fi descoperite accesand site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la sectiunea dedicata proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor si pot fi votate o singura data in perioada 23.04.2015 - 10.05.2015. De asemenea, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Eco-Rom Ambalaje - initiatorii proiectului - vor realiza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ISJ Vrancea vrea SISTEM GERMAN pentru invatamantul profesional. Contracte intre patroni si elevi!

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 06:36

ISJ Vrancea vrea SISTEM GERMAN pentru invatamantul profesional. Contracte intre patroni si elevi!Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean propune aplicarea sistemului german pentru invatamantul profesional dual care a fost introdus la sfarsitul anului trecut. Subprefectul Cristi Misaila a cerut, ieri, conducerii Inspectoratului Scolar Judetean sa prezinte acest sistem agentilor economici vranceni. Invatamantul profesional in sistem dual se desfasoara pe baza de contract de munca incheiat intre elev si un agent economic, iar responsabilitatea privind pregatirea profesionala este partajata intre firma si unitatea de invatamant profesional si tehnic.
Acest sistem de invatamant asigura calificarea unui absolvent de invatamant obligatoriu intr-o meserie solicitata de un agent economic. Teoretic, noul sistem a fost introdus prin ordonanta de Guvern in decembrie 2014 si ar trebuie sa fie functional din noul an scolar. Ordonanta se afla acum in dezbateri la Parlament iar firmele si inspectoratele scolare asteapta sa vada forma finala a legii pentru a sti cum sa infiinteze noile clase.
Forma actuala a acestui sistem de invatamant ridica mai multe probleme, prezentate ieri la sedinta Comisiei de Dialog Social. Conducerea ISJ propune, in adresa trimisa catre Prefectura, imbunatatirea legislatiei pentru ca aceasta forma de invatamant sa isi atinga scopul si sa asigure pregatirea unui numar cat mai mare de specialisti de care au nevoie agentii economici.
Una dintre propuneri se refera la aplicarea sistemului german. De altfel, dupa cum a aratat inspectorul general scolar, Vasilica ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Elevii panceni au fost indemnati sa aleaga scoala, nu strada

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 06:35

GALERIE FOTO: Elevii panceni au fost indemnati sa aleaga scoala, nu stradaCasa Oraseneasca de Cultura Panciu a gazduit, ieri, dezbaterea cu tema "Alege scoala, nu strada!", organizata de Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", in cadrul Competitiei Nationale "Educatia iti da valoare". Aceasta a fost derulata de Junior Achievement in institutiile de invatamant din toata tara, pe parcursul saptamanii "Scoala Altfel". Evenimentul s-a desfasurat in parteneriat cu Primaria Orasului Panciu si a fost coordonat de profesorii Luminita Iliescu, Alina Luca, Eleonora Darmanescu si Ionut Chertif. El a avut ca grup tinta elevii claselor a VII-a si a VIII-a, care prezinta risc de abandon scolar, cu scopul de a fi atrasi catre scoala si de a fi orientati corect catre o profesie. In cadrul dezbaterii, a fost proiectat un scurt metraj, prin intermediul caruia echipa de proiect a urmarit sa le ofere copiilor motivatia necesara pentru a alege scoala, in detrimentul tentatiilor strazii.
La dezbatere au participat deputatul Ciprian Nica, primarul Iulian Nica, comandantul Politiei Orasului Panciu, comisarul-sef Teodor Dumitrache, Razvan Candrea, coordonator al Centrului Judetean de Prevenire Consiliere si Evaluare Antidrog Vrancea, Cornelia Crisan, inspector de specialitate din cadrul ANITP - Centrul Zonal Galati, comisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din IPJ Vrancea si Aurora Lefter, inspector de specialitate din cadrul ISJ Vrancea.
Acestia au subliniat rolul educatiei in formarea tinerei generatii si au indemnat elevii sa ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multi elevi de clasa I ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 06:36

Mai multi elevi de clasa I ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana133 de elevi vranceni, de clasa I, ar putea ramane fara manualele de Comunicare in limba romana. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca manualele de pe care acestia invata, tiparite de editurile Litera si Siveco, sa fie retrase din scoli, dupa ce reprezentantii editurii Akademos au contestat in instanta ultima licitatie.
Intr-un comunicat se arata ca "Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a luat act de minuta sedintei de judecata din data de 26 martie 2015 a Curtii de Apel Bucuresti prin care se solutioneaza plangerea formulata de catre Asocierea Akademos Art S.R.L. - Agentie Difuzare Carte S.R.L. Respectiva plangere a avut ca obiect anularea comunicarii nr. 2.232/16.12.2014, a raportului procedurii si a tuturor actelor subsecvente, inclusiv a comunicarilor prin care ceilalti participanti au fost declarati castigatori la licitatia pentru achizitia de manuale organizata de Centrul National de Evaluare si Examinare, dar si reevaluarea ofertelor. Prin urmare, MECS va dispune toate masurile legale care se impun dupa ce va primi comunicarea hotararii motivate a instantei de judecata".
La nivelul judetului Vrancea doar 133 de elevi de clasa I, din cei 3.405 existenti, studiaza de pe aceste manuale. Inspectorul scolar general Vasilica Zaharia a spus ca, momentan, nu a primit nicio informare de la Ministerul Educatiei in legatura cu aceste manuale, motiv pentru care nu va fi luata nicio decizie. "Nu am primit nicio o adresa de la minister care sa ne zica ce sa facem cu ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mesaje antidrog de la elevii LPS

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:36

Mesaje antidrog de la elevii LPSElevii Liceului cu Program Sportiv din Focsani au realizat, in ultima luna, lucrari de grafica si pictura, care constituie mesaje privind prevenirea consumului de droguri. Asta dupa ce, pe 19 februarie, unitatea de invatamant a fost gazda unei activitati de informare si sensibilizare a elevilor cu privire la riscul consumului de substante interzise, avand ca tema "Impreuna pentru un sport curat".
Lucrarile de grafica si pictura au fost realizate in cadrul orelor de Educatie plastica si Educatie vizuala, ele fiind, in prezent, expuse pe holurile liceului. "Scopul acestei actiuni este acela de a constientiza elevii de riscul consumului de substante interzise si de a transmite un mesaj colegilor din generatia lor. Cele mai bune lucrari vor fi trimise la concursul national *Mesajul meu antidrog*, organizat de Agentia Nationala Antidrog. Activitatea a fost coordonata de profesoara de educatie plastica Ostafi Olga, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv, profesorul Agrigoroaiei Ionel, si de coordonatorul de programe scolare si extrascolare educative, profesoara Ilie Ionela, in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Vrancea si Agentia Nationala Antidrog", se arata intr-o informare transmisa de profesoara Olga Ostafi.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au fost afisate notele la simularea Evaluarii Nationale

Sambata, 07 Martie 2015, ora 06:37

Rezultatele obtinute de elevii claselor a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Nationala au fost afisate, vineri, la sediile unitatilor de invatamant din judet, fiind transmise apoi la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea.
Rezultatele la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Simularile au drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat.

Actualitate / stiri Actualitate247 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Rezolvarea subiectului la matematica

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 18:35

"Monitorul de Vrancea" va prezinta rezolvarea subiectului la examenul de astazi de la Evaluarea Nationala de la clasa a VIII-a. Va reamintim faptul ca examenul de la matematica a fost ultimul pe care l-au sutinut scolarii din clasa a VIII-a. La aceasta proba au fost asteptati 2.961 elevi. Rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00, se vor putea depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada 27- 29 iunie.
SURSA: https://profesorjitaruionel.wordpress.com

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a VIII-a dau examen la Matematica

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

Ultima proba a examenului de Evaluare Nationala, cea la matematica, va avea loc astazi. Accesul elevilor in salile de examen se va face pana la ora 8.30, iar proba va debuta la ora 9.00. La aceasta proba sunt asteptati 2.961 elevi. Rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00, se vor putea depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada 27- 29 iunie.
Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea pune la dispozitia celor interesati doua numere de telefon, unde pot afla informatii sau pot face reclamatii in legatura cu examenele nationale: Tel verde national 0800 801 100 si Tel verde ISJ Vrancea 0800 816 237. Sesizarile pot fi primite zilnic, intre orele 8.00 si 16.00.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul Cuza, in topul "scolilor gimnaziale" din judetul Vrancea

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:37

Colegiul National "Al. I. Cuza" a fost cea mai buna institutie de invatamant din Vrancea in anul scolar 2013-2014, in ceea ce priveste clasele V-VIII. Pe site-ul Ministerului Educatiei este postat un clasament al scolilor vrancene, realizat dupa examenele de Evaluare Nationala de anul trecut. Ministerul a facut acest top comparand media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obtinute la Evaluarea Nationala de elevii care au terminat clasa a VIII-a.
Potrivit statisticii ministerului, pe primul loc s-a situat Colegiul National Cuza, pe locul II Scoala Gimnaziala nr.7, iar pe locul trei Colegiul National "Unirea", toate din Focsani. Pe locul IV s-a clasat Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, urmat de Scoala Gimnaziala din Golesti. Pe ultimul loc in clasamentul efectuat de Ministerul Educatiei se afla Scoala Gimnaziala "Ecaterina Teodoroiu" din Marasesti, inaintea sa fiind Scoala Gimnaziala din Maicanesti.
Potrivit Ministerului Educatiei, "analiza a relevat ca exista scoli la care, in medie, rezultatele la Evaluarea Nationala sunt mai bune decat cele obtinute pe parcursul anului scolar, ceea ce indica exigenta pe parcursul anului scolar si corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Exista insa si scoli la care rezultatele la Evaluarea Nationala au fost mult mai slabe decat cele obtinute, in medie, la clasa. Aceasta poate indica lipsa de exigenta, usurinta in acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decat sa dauneze elevilor care, in acest fel, ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sapte absolventi de liceu au picat proba de competente digitale!

Luni, 22 Iunie 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu isi testeaza, saptamana aceasta, competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie.
Potrivit statisticii prezentate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de evaluare a competentelor digitale, de saptamana trecuta, au fost inscrisi 2.123 candidati, dintre care 221 de candidati detin echivalare, printre care si certificate ECDL. La proba D s-au prezentat 1.901 candidati, 36 fiind absenti, iar sapte candidati nu au obtinut nicio certificare. Conform datelor furnizate de Ion Ionascu, vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, 215 elevi au obtinut calificativul "Incepator", 595 calificativul "Mediu", 556 de elevi calificativul "Avansat", iar 492 calificativul "Experimentat". "Au fost 36 de elevi absenti, dar ei pot sustine in continuare probele Bacalaureatului, iar sapte nu au obtinut niciun calificativ, luand sub punctajul minim. Nu au fost incidente, nereguli. Totul s-a desfasurat in mod normal", a spus Ion Ionascu. Absolventii de liceu care nu au obtinut calificative de trecere pot sustine probele scrise, dar nu vor primi diplome de certificare a competentelor digitale.
La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.626 candidati, dintre care 2.112 din seria curenta si 514 din serii anterioare. Ciclul probelor orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), care va ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Aproape 700 de liceeni si-au testat abilitatile digitale

Marti, 16 Iunie 2015, ora 06:36

Aproape 700 de liceeni si-au testat abilitatile digitaleAbsolventii de liceu isi testeaza, saptamana aceasta, abilitatile digitale, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie. Potrivit statisticii prezentate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de evaluare a competentelor digitate sunt inscrisi 2.123 candidati, dintre care 221 de candidati detin echivalare, printre care si certificate ECDL. Ieri, in prima zi de sustinere a probe de competente digitale, au fost evaluati 680 de elevi, noua fiind absenti. Conform datelor furnizate de Ion Ionascu, vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, acesti elevi se pot prezenta pana vineri pentru a sustine proba. "Au fost noua elevi absenti, dar ei pot sustine proba pana vineri, 19 iunie. Nu au fost incidente, nereguli. Totul s-a desfasurat in mod normal", a spus Ion Ionascu.
La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.626 candidati, dintre care 2.112 din seria curenta si 514 din serii anterioare. Saptamana trecuta s-a sustinut proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, la care au participat 2.094 de absolventi dintre cei 2.123 inscrisi. Cei mai multi dintre absolventii care s-au prezentat la proba A au obtinut nivelul "Experimentat". Astfel, 164 de candidati au obtinut calificativul mediu, 392 de candidati avansat, iar 1.538 experimentat. Ciclul probelor orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Majoritatea absolventilor de liceu sunt experimentati cand comunica oral in limba romana

Joi, 11 Iunie 2015, ora 06:36

29 dintre candidatii inscrisi la examenul de Bacalaureat, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, nu s-au prezentat in sala de examen. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dintre cei 2.123 de elevi inscrisi s-au prezentat doar 2.094.
Cei mai multi dintre absolventii care s-au prezentat la proba A au obtinut nivelul "Experimentat". Astfel, conform datelor furnizate de Ion Ionascu, vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, 164 de candidati au obtinut calificativul mediu, 392 de candidati avansat, iar 1.538 experimentat. "In perioada 8 - 10 iunie 2015, s-a desfasurat proba A din cadrul examenului de bacalaureat national 2015, sesiunea iunie - iulie, respectiv evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. In judetul Vrancea, pentru sustinerea acestei probe de evaluare s-au inscris 2.123 de candidati. Dintre acestia, s-au prezentat 2.094 de candidati (98,86%), iar 29 sunt neprezentati (1,14%). Calificativele obtinute de candidatii prezenti la proba A sunt: calificativ *experimentat* - 1538 de candidati; calificativ *avansat* - 392 de candidati; calificativ *mediu* - 164 de candidati. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru frauda sau tentativa de frauda", se arata intr-un comunicat de presa al ISJ Vrancea.
La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.626 candidati, dintre care 2.112 din seria curenta si 514 din serii ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martie

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 06:35

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, simulate in februarie si martieMinisterul Educatiei a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2014-2015 sa se desfasoare in zilele de 23, 24 si 25 februarie (Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 si 6 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a). "Nu au fost alte simulari la nivelul judetului pana acum. Acestea se vor tine conform calendarului stabilit de minister. Rolul acestor simulari este, daca pot spune asa, un fel de radiografie la acel moment pentru toti elevii, pentru a vedea care este nivelul de pregatire in vederea sustinerii examenelor. In functie de rezultatele pe care le vor obtine, vor trebui sa se pregateasca mai mult acolo unde sunt deficitari. Se vor desfasura in concordanta cu metodologia stabilita de minister si vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli in parte", a spus Vasilica Zaharia, inspector general in cadrul ISJ Vrancea.
Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba si literatura romana (23 februarie), Matematica (24 februarie) si Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (25 februarie). Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie. Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a are urmatorul calendar: Limba si literatura romana (2 martie), Limba si literatura materna (3 martie), proba ...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni de clasele a XII-a, pregatiti pentru Bac pe bani europeni

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:37

Peste 2 mii de elevi vranceni de clasele a XII-a vor beneficia, in acest an scolar, de un program de pregatire suplimentara pentru examenul de Bacalaureat, finantat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013, in cadrul proiectului "Sa ne pregatim pentru BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". In acest scop, 100 de profesori care predau discipline la care se sustin probe scrise la examenul de Bacalaureat si 42 de consilieri scolari de la liceele si colegiile din Vrancea au participat deja la cursurile de pregatire derulate in cadrul proiectului.
Proiectul este implementat dupa ce, in perioada octombrie-decembrie 2014, in doua unitati de invatamant de nivel liceal, respectiv Colegiul National "Unirea" si Colegiul Economic "M. Kogalniceanu" din Focsani, s-a derulat o activitate pilot, in care au fost implicati 300 de elevi, 15 experti in educatie (profesori care predau discipline pentru care se sustin probe scrise in cadrul examenului de bacalaureat) si 5 psihopedagogi. "Timp de trei luni, cei 300 de elevi inscrisi in grupul tinta pentru aceasta etapa a proiectului au luat parte la programul pilot, urmand ca derularea propriu-zisa a programului multiregional de educatie sa se desfasoare in perioada ianuarie - iunie 2015, in 18 unitati de invatamant de nivel liceal din judetul Vrancea. Sesiunile de pregatire au alternat cu sesiuni de consiliere psihopedagogica cu rol de suport in scopul orientarii scolare si ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

27 de scoli din Vrancea, evaluate de ARACIP

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 06:36

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar - ARACIP va evalua 27 de scoli din judetul Vrancea. Prima evaluata va fi Scoala Gimnaziala Dumbraveni. Din comisia de evaluare fac parte patru persoane, doua stabilite de ARACIP si doua din Vrancea, respectiv inspectorul scolar Ion Ionascu in calitate de observator si profesorul Ioan Negoiescu, de la Colegiul de Transporturi Auto din Focsani, in calitate de monitor.
Conform datelor furnizate de reprezentantii ISJ Vrancea, saptamana viitoare vor fi evaluate Scolile Golesti si Jitia, apoi cele din Cirligele si Mera, urmand ca in perioada 9-13 februarie sa fie evaluate scolile Bordeasca Veche si Birsesti, apoi Liceul Vidra si Scoala Bordesti, Scoala Gologanu si Nistoresti, Scoala 2 Marasesti si Naruja. In martie va fi evaluata Scoala Ploscuteni. In a doua etapa vor fi evaluate: Colegiul Tehnic Traian Vuia Focsani, scolile Pufesti, Slobozia Ciorasti, Straoane, Racoasa, Garoafa, nr.1 din Reghiu, Valea Sarii, Virtescoiu, Vizantea Livezi, Scoala Angela Gheorghiu Adjud, Gradinita 1 Obodesti si Gradinita 23 din Focsani.
La nivel national, ARACIP, implementeaza doua proiecte strategice "Educatie de calitate in scolile din mediul rural - ID 133316" si "Sprijinirea scolilor pentru cresterea calitatii serviciilor educationale -ID 138879", finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Aceste doua proiecte strategice au in vedere pilotarea de noi ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de liceu s-au inscris la Bacalaureat

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 06:36

Peste 2.500 de elevi de clasele a XII-a s-au inscris la examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Potrivit calendarului examenului, inscrierile pentru aceasta sesiune s-au incheiat pe 29 mai, la nivelul judetului Vrancea fiind inscrisi 2.630 de elevi.
Prima proba de Bacalaureat, programata in perioada 8-10 iunie, este cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Dupa aceasta proba, in perioada 10-12 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Probele examenului vor continua intre 15 si 19 iunie, cand candidatii vor trebui sa treaca prin evaluarea competentelor digitale. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala se va desfasura intre 22-26 iunie, iar dupa aceasta data absolventii de liceu vor participa la probele scrise.
Cea dintai proba scrisa este la Limba si literatura romana, care va avea loc in 29 iunie. In urmatoarea zi, pe 30 iunie, va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna. Pe 1 iulie este programata proba scrisa obligatorie a profilului, iar in 3 iulie candidatii pentru obtinerea diplomei de Bacalaureat vor fi examinati in cadrul probei la alegere a profilului si specializarii. In 6 iulie se vor afisa primele rezultate, depunerea contestatiilor facandu-se in aceeasi zi. In perioada 7-9 iulie se vor rezolva contestatiile, iar in 10 iulie vor fi afisate rezultatele finale din sesiunea de vara a Bacalaureatului.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Suplimentare bugetara pentru un proiect ERASMUS

Marti, 26 Mai 2015, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea va suplimenta cu 10 mii de lei, in urma rectificarii bugetului propriu, suma alocata proiectului "Tehnologia informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera". Rectificarea bugetului va fi facuta astazi, in sedinta. Administratia judeteana va participa cu 50 de mii de lei la acest proiect, valoarea totala fiind de 564.952 lei. Perioada de implementare este de 24 de luni. Proiectul propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea in cariera a elevilor. "Conform acestui contract de finantare, judetului Vrancea ii revine spre finantare suma de 50 mii lei, din care in anul 2015 suma de 39 mii lei, cu zece mii mai mult decat a fost cuprins in bugetul initial", se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.
Consiliul Judetean Vrancea are in derulare proiectul "Tehnologia Informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera". Administratia judeteana a depus in data de 30 martie 2014 proiectul "Tehnologia informatiei si comunicarii pentru consiliere in cariera", in cadrul programului ERASMUS+. Acesta isi propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea in cariera a elevilor, dezvoltarea unor resurse educationale deschise si a unor documente specifice activitatilor de consiliere in cariera si a unor instrumente digitale de autoevaluare, pe care elevii le pot utiliza in activitati de orientare si consiliere in cariera. Scopul proiectului este dezvoltarea institutionala a Centrului Judetean de Resurse si ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Rezultate Evaluare Nationala 2015 Vrancea
Rezultate Evaluarea nationala 2015 Vineri, 26 iunie, se publica rezultatele la evaluarea nationala ...
ULTIMA ORA! REZULTATELE LA EVALUAREA NAEsIONALA
Au fost afisate rezultatele obtinute de absolventii claselor a VIII-a la examenul de Evaluare ...
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015. Vineri se afiseaza notele primite de candidati la examen, tot vineri contestatiile
Vineri se afiseaza rezultatele la examenul de Evaluare Nationala 2015. Potrivit calendarului ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook