Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 79 (0.510 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea Nationala

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:12

ULTIMA ORA! AFLA notele dupa contestatii la Evaluarea NationalaIn urma recorectarii lucrarilor elevilor care au contestat notele la Limba si literatura romana si la Matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, procentul de promovare la nivelul judetului Vrancea este de 71,69%. Au fost depuse 316 contestatii din care admise 208 - 91 la limba romana si 17 la matematica. Initial, inainte de contestatii, procentul de promovare la Vrancea a fost 71,62%

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Nationala AICI

STATISTICA FINALA pe unitati de invatamant AICI

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 5

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 05:06

Evaluarea Nationala. Sapte absolventi de 10! 71,62% dintre elevi au medii peste 571,62 la suta dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut examenul de Evaluare Nationala au obtinut medii peste 5. Sapte dintre ei au media 10, spre deosebire de anul trecut cand 22 de absolventi au luat 10 pe linie. Potrivit statisticii, la limba romana au fost luate 27 de note de 10, iar la matematica 75. In opt unitati de invatamant din judet mediile sunt, in proportie de suta la suta, mai mari de 5.

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a IV-a: Subiecte usoare si prezenta buna la testele de evaluare nationala

Joi, 29 Mai 2014, ora 06:09

Elevii de clasa a IV-a au sustinut ieri, in premiera, prima proba din cadrul testelor de Evaluare Nationala, la limba romana. Examenul s-a desfasurat fara incidente, cu prezenta buna si cu respectarea metodologiei, dupa cum au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. "A fost o experienta noua pentru colegii din teritoriu, dar eu spun ca s-au descurcat bine cu totii. Subiectele au avut un nivel mult mai usor decat ne-am fi asteptat. S-a pus accent pe intelegerea textului citit, asa cum ne si asteptam. Descarcarea subiectelor s-a realizat conform metodologiei si procedurilor. Din cate am vazut, au fost doar cazuri izolate unde copiii au absentat. Maine (astazi- n.r.) va fi proba la matematica si sper sa fie fara emotii si fara stres", a spus Aurora Lefter, inspector invatamant special, care se ocupa de aceste testari.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea Livezi

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 05:06

Barbat omorat de animale salbatice, la Vizantea LiveziUn barbat de 52 de ani, din comuna Vizantea Livezi, a fost gasit mort, la o distanta de aproximativ 6 kilometri de localitate. Initial s-a spus ca el ar fi fost omorat de urs, apoi primarul Fanica Ciubotaru a precizat ca a fost atacat de un porc mistret.

Nenorocirea s-a produs ieri. Impreuna cu doi barbati, Ion Stoica a mers cu animalele la camp. Doua capre s-au indepartat, moment in care omul a mers dupa ele pentru a le aduce inapoi. Dupa aproximativ doua ore, insotitorii lui Ion Stoica au realizat ca s-a intamplat ceva cu acesta, asa ca au pornit in cautarea lui. L-au gasit mort, intr-o vale.

"Barbatul este din satul Vizantea Razaseasca si a fost gasit decedat la deal, la odaie cum ii spunem noi, la o distanta de 5-6 kilometri de sat. El era cu animalele si mai erau alte doua persoane. A coborat intr-o vale dupa capre, iar ceilalti doi au plecat. Dupa vreo doua ore si-au dat seama ca nu a mai venit si au plecat dupa el. Asa l-au gasit mort si pe el, si pe caine. Din ce mi-au spus cei care au coborat de acolo, se pare ca a fost atacat de un porc mistret. Ar avea o rana la picioare, cel mai probabil i-a rupt artera femurala. A venit si criminalistica de la Focsani si au urcat acolo unde a fost gasit cu totii, pentru cercetari. Se pare ca e vorba de porc mistret, nu de urs, asa cum s-a crezut initial", ne-a spus Fanica Ciubotaru, primarul comunei Vizantea Livezi.

Aseara, in jurul orei 18.00, cercetarile erau in plina desfasurare, dupa care, trupul neinsufletit al ...

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Unirea si Cuza, cele mai ravnite licee din judet

Marti, 15 Iulie 2014, ora 05:06

Unirea si Cuza, cele mai ravnite licee din judet2.226 de absolventi de clasa a VIII-a, care au sustinut examenul de Evaluare Nationala, au fost repartizati computerizat la licee, in prima etapa.

Alti 5 copii nu au fost repartizati deoarece au trecut prea putine licee in fisele de optiuni. Fata de anul trecut, ultimele medii de admitere sunt mai mici, la toate liceele. A doua etapa de repartizare computerizata va fi in data de 24 iulie. Fisele de optiuni trebuie completate de candidati in perioada 16 - 18 iulie.

Colegiul National "Unirea" din Focsani s-a situat si in acest an in topul preferintelor elevilor cu medii de 10 la examenul de Evaluare Nationala, dupa cum reiese din raportul privind repartizarea computerizata la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a, in prima sesiune. Conform statisticilor, se mai constata faptul ca ultima medie de admitere a scazut cu mult fata de anul trecut, la toate liceele.
Astfel, la Colegiul National "Unirea", profilul matematica - informatica, au fost repartizati computerizat 112 candidati fiind disponibile tot atatea locuri, ultima medie de admitere fiind 9,27, fata de 9,48 cat a fost in 2013. La profilul stiinte ale naturii toate cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie de admitere fiind de 9,42, mai mica fata de anul trecut, cand a fost 9,75. Si la specializarea filologie s-au ocupat toate cele 28 de locuri disponibile inca din prima sesiune a repartizarilor computerizate, ultima medie de admitere fiind 9,17. La profilul stiinte sociale, ultima medie de admitere a fost ..

Actualitate / stiri Actualitate225 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Luni incepe Bacalaureatul de toamna

Luni, 18 August 2014, ora 05:06

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat incepe astazi cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor nationale, probe care se vor desfasura si pe 19 august. Evaluarea competentelor intr-o limba de circulatie internationala se va sustine in zilele de 19 si 20 august, iar pe 21 si 22 august vor fi evaluate competentele digitale.
Pe 25 august vor incepe probele scrise, prima proba fiind limba si literatura romana, iar pe 26 august va avea loc proba la limba si literatura materna. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii in data de 29 august. Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie, iar contestatiile se vor putea depune in aceeasi zi, in intervalul orar 12.00 - 16.00. Pe 4 septembrie se vor afisa rezultatele finale.
La nivelul judetului Vrancea au fost stabilite patru centre de examen: Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", centre in care sunt asteptati sa sustina examenul peste 1.200 de candidati, atat din promotia curenta cat si din promotiile anterioare.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii vranceni de nota 10, premiati de Guvernul Ponta

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 05:06

Absolventii vranceni de nota 10, premiati de Guvernul PontaCei mai valorosi elevi ai judetului, care au obtinut media 10 la examenele nationale, au fost premiati ieri, in prezenta parintilor si a profesorilor. Premierea a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.

Cei 7 elevi care au obtinut 10 pe linie la examenul de Evaluare Nationala si absolventa Colegiului Cuza care a obtinut media maxima la Bacalaureat, au primit cate o diploma de excelenta semnata de Victor Ponta, premierul Romaniei, si de ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie, dar si cate un plic, in care se aflau bani, 2000 de lei in cazul absolventilor de gimnaziu si 3000 de lei in cazul tinerei care a absolvit liceul.

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Subiecte usoare la simularea Evaluarii Nationale la Limba romana

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 05:05

Subiecte usoare la simularea Evaluarii Nationale la Limba romanaElevii de clasa a VIII-a au sustinut, ieri, simularea examenului de Evaluare Nationala la Limba romana. Nu au fost incidente majore, dar 212 elevi au absentat. La Scoala Negrilesti, din cauza unei caderi a retelei electrice, a fost nevoie ca subiectele sa fie multiplicate la centrul de comunicare de la Scoala Tulnici.

Potrivit statisticii comunicate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de ieri s-au prezentat 3.076 elevi de clasa a VIII-a, 212 fiind declarati absenti. "Simularea s-a desfasurat foarte bine. O situatie a fost la Negrilesti, unde subiectele au fost multiplicate la Tulnici din cauza unei pene de curent. Imi doresc ca peste 60% dintre elevi sa obtina note peste 6", a precizat inspectorul scolar general adjunct Luminita Balaban, presedinta comisiei de simulare a examenului de evaluare nationala.
Cat priveste subiectele, acestea au avut un grad mediu de dificultate si au respectat curricula. "Subiectele au fost de dificultate medie, echilibrat structurate, a avut sesiuni de lucru ce vizau continuturile activitatilor didactice prezente in programa scolara si in programa pentru Evaluarea nationala. Textul suport pentru subiectul I al carui titlu este *Zapada saruta intinderile* de Anatol Baconsky este foarte bine ales, el este emblematic pentru autorul lui, iar mesajul lui poate fi asumat prin lectura de catre elevi. Ceea ce inseamna ca se realizeaza transferul intre textul literar si cei carora le este in primul rand ...

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Subiecte cu intarziere la simularea examenelor nationale

Marti, 18 Februarie 2014, ora 10:06

Subiectele de la simularea examenului de Evaluare Nationala au ajuns cu o usoara intarziere intrucat parola de acces furnizata de Ministerul Educatiei Nationale nu fusese data nici la ora 8.35. Asta in conditiile in care pana la ora 8.30 copiii au putut avea acces in sali iar examenul este planificat sa inceapa la ora 9.00. Cu toate acestea oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea dau asigurari ca subiectele vor ajunge in timp util la elevi iar procesul de examinare nu va fi perturbat de acest incident. Vom reveni cu amanunte despre desfasurarea acestui examen imediat cum vor aparea noutati.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA: DEZASTRU! Doar 28,3% dintre elevii de a VIII-a au luat peste 5 la simularea de la matematica

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:07

ULTIMA ORA: DEZASTRU! Doar 28,3% dintre elevii de a VIII-a au luat peste 5 la simularea de la matematicaRezultatele simularilor la Evaluarea Nationala, sustinute la sfarsitul lunii februarie de elevii de clasa a VIII-a, sunt mai mult decat ingrijoratoare.

Conform unei centralizari a Ministerului Educatiei Nationale, doar 28,3% dintre elevii vranceni au luat note peste 5 la simularea de la matematica. Rezultatele sunt mai bune la limba romana, unde 66,6% dintre elevi au luat note de trecere. Cumuland cele doua probe, doar 49,1% dintre elevi au luat note peste 5.

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simularii nationale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi inscrisi la nivel national, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre acestia, 86.893 (48,8%) au obtinut medii peste 5. Scopul simularii a fost aducerea in atentia elevilor si a profesorilor lor a situatiei reale privind pregatirea inainte de evaluarea nationala din vara. "Ca urmare a situatiei inregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor masuri de remediere a situatiei, care urmeaza sa fie aplicate, pe verticala, la nivelul fiecarui judet", se arata intr-un comunicat al MEN.
TABELUL cu rezultatele pe judete il puteti accesa AICI

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bani europeni pentru baze salvamont

Luni, 10 Februarie 2014, ora 05:05

Consilierii judeteni au modificat o hotarare care vizeaza implementarea proiectului "Infiintare si dotare baze salvamont in comunele Nistoresti si Paulesti si reabilitare baza salvamont vila Rucar din Soveja", cu fonduri europene. Modificarea acestei hotarari era necesara pentru a corela proiectul cu regulile de eligibilitate, prin care valoarea TVA devine complet eligibila. De asemenea, a fost aprobat si actul aditional nr. 1 la Acordul de parteneriat dintre Consiliul Judetean Vrancea, Consiliul Local Nistoresti si Consiliul Local Paulesti, pentru intocmirea, depunerea si implementarea proiectului.
Proiectul "Construire baze salvamont si refacere trasee turistice in judetul Vrancea" are o valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei. In prezent, proiectul se afla in faza de evaluare, iar in perioada imediat urmatoare va avea loc vizita in teren a celor care asigura evaluarea. Presupune construirea unor baze salvamont in localitatile Nistoresti si Paulesti si reabilitarea si extinderea celei dinSoveja. Finantarea va fi asigurata de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional. "Conform Notei emise pentru aplicarea Hotararii de Guvern nr. 1135/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii de Guvern nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, bugetul proiectului si declaratia de angajament au fost revizuite, in conformitate cu noile reglementari de eligibilitate a TVA. ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Note mici la simularea Bacalaureatului

Sambata, 15 Martie 2014, ora 05:05

Note mici la simularea BacalaureatuluiElevii de clasele a XI-a sunt mai slab pregatiti decat colegii lor din clasele a XII-a.

Potrivit datelor statistice publicate de Ministerul Educatiei Nationale dupa evaluarea lucrarilor din cadrul simularii examenului de Bacalaureat, 45,46% dintre elevii de clasa a XI-a au luat note peste 5 la doua materii, in timp ce la clasa a XII-a procendul este de 50,5, ei sustinand simularea la trei discipline.

Elevii claselor a XI-a si a XII-a nu au stralucit la simularea examenului de Bacalaureat, ba chiar au obtinut rezultate care ii ingrijoreaza pe oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea care cer sa fie luate masuri de indreptare a situtiei. Potrivit datelor statistice comunicate ieri la pranz de Ministerului Educatiei Nationale, elevii de clasa a XI-a au obtinut rezultate mai slabe fata de colegii lor din clasa a XII-a. Per ansamblu, 50,5% dintre elevii de clasa a XII-a au luat note peste 5 la cele trei materii la care au sustinut simularea, in timp ce doar 45,46% dintre elevii de clasa a XI-a au luat note peste 5 la doua materii.
La clasa a XII-a, 53,23% dintre elevii evaluati au obtinut note peste 5 la proba de Limba si literatura romana, 44,77% au obtinut note peste 5 la proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), iar 53,57% au obtinut note peste 5 la proba la alegere a profilului. La clasa a XI-a, 48,59% dintre elevii evaluati au obtinut note peste 5 la proba de Limba si literatura romana, iar 42,33% au obtinut note peste 5 la ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cele mai frumoase martisoare traditionale au fost premiate

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Cele mai frumoase martisoare traditionale au fost premiateCele mai frumoase martisoare traditionale romanesti au fost create de copii din 20 de judete, acestea fiind prezentate publicului vineri, la Casa de Cultura din Panciu, care a gazduit etapa finala a Concursului interjudetean de martisoare "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie", aflat la cea de a IV-a editie.

Concursul a fost organizat de Cercul de Arta Textila de la Clubul Copiilor din Panciu, reprezentat de maistrul instructor Lenuta Panaete, in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura Panciu, Palatul Copiilor Focsani si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si a facut parte din manifestarile prilejuite de finalizarea proiectului cu finantare europeana "Traditie si spiritualitate panceana - proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitara din orasul Panciu, judetul Vrancea".
Juriul, a carui presedinta a fost directoarea Casei de Cultura Camelia Gabriela Ciobotaru, a evaluat peste 200 de martisoare, provenite de la 25 de Cluburi si Palate ale Copiilor din 20 de judete si a acordat 41 de premii si mentiuni. Sectiunile de concurs au fost "Martisoare traditionale", "Martisoare neconventionale" si "Martisoare din materiale reciclabile". Festivitatea de premiere a fost precedata de un program artistic, sustinut de elevi din Panciu.
Viceprimarul orasului Panciu, Iulian Nica, a tinut sa ii felicite pe participanti si pe organizatori pentru reusita editiei a IV-a editii a concursului. "Ma bucur ca orasul Panciu este gazda acestui concurs ...

Life Show / cultura44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Baze Salvamont in Nistoresti, Paulesti si Soveja

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 05:06

Baze Salvamont in Nistoresti, Paulesti si SovejaConsiliul Judetean Vrancea a depus spre finantare un proiect in valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei, pentru implementarea proiectului "Construire baze salvamont si refacere trasee turistice in judetul Vrancea".

In prezent, proiectul se afla in faza de evaluare, iar in perioada imediat urmatoare va avea loc vizita in teren a celor care asigura evaluarea proiectului. Prin prezentul proiect se propune construirea cate unei baze salvamont in localitatile Nistoresti, Paunesti si reabilitarea si extinderea celei existente la Soveja. Finantarea va fi asigurata de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional. Contributia financiara a Consiliului Judetean la acest proiect este foarte mica, de numai 400 mii lei.

Conform datelor existente in proiect, baza salvamont din comuna Nistoresti va deservi in principal activitatile de salvamont pentru traseele turistice din afara parcului national Putna, pe valea Zabalei si valea Narujei. Baza salvamont din comuna Paulesti va oferi serviciile de salvamont in principal in perimetrul Parcului national Putna unde se afla majoritatea traseelor turistice, trasee ce atrag un numar mare de turisti. Baza salvamont din Soveja va fi adusa la standardele necesare desfasurarii activitatilor de salvamont si va deservi statiunile Lepsa si Soveja, statiuni ce atrag un numar crescut de turisti in toate anotimpurile, dar si tabara Galaciuc, tabara care in lunile mai-septembrie gazduieste cateva sute de elevi. "Prin organizarea celor trei ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesorul Ionel Ambrosie: o viata ca o competitie sportiva

Luni, 24 Februarie 2014, ora 05:05

Profesorul Ionel Ambrosie: o viata ca o competitie sportivaIonel Ambrosie este unul dintre cei mai cunoscuti profesori de educatie fizica si sport din judet. Un personaj uneori contestat, dar de cele mai multe ori respectat pentru performantele sale educationale, Ionel Ambrosie a facut din profesia sa un scop in viata, acela de a-i ajuta pe elevi sa inteleaga importanta sportului si miscarii.

Nascut la Buzau pe data de 7 iunie 1952, profesorul Ambrosie a absolvit clasele primare, gimnaziale si mai apoi pe cele liceale in localitatea suceveana Vatra Dornei. Tatal sau, ceferist de profesie, a fost nevoit sa se mute cu serviciul in aceasta localitate, astfel ca odata cu el s-a mutat si familia. In 1978 finalizeaza cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Bacau. In acelasi an este repartizat la o scoala din judetul natal, Buzau. Dupa trei ani, o cunoaste pe sotia sa, pe care o urmeaza la Focsani. Cei doi au impreuna o fiica. Actualmente este profesor de educatie fizica si spor la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani si inspector de specialitate. Este doctor in stiinte ale educatiei si dupa 36 de ani de activitate nu-si mai doreste decat sa isi incheie cariera cu bine.

Reporter: Ce v-a atras catre meseria de profesor?
Ionel Ambrosie: In primul rand dorinta, placerea si atractia pentru educatie fizica, pentru sport. Parintii mei, Dumnezeu sa-i ierte, tata voia sa devin inginer agronom, iar mama dorea sa devin medic, eu am ales sportul. Inca din primii ani de scoala faceam parte din echipele scolii, fiind ...

Sport / stiri Sport79 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul "Edmond Nicolau", singurul centru autorizat CATC

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 05:06

Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani este prima unitate de invatamant din Vrancea certificata drept Centru Autorizat de Testare Certiport (CATC). Astfel, elevii care vor sa obtina certificate prin care le sunt recunoscute abilitatile in domeniul informatic, certificate care ii scutesc de proba de competente digitale in cadrul examenului de Bacalaureat, pot da un astfel de examen. Certiport este lider global in organizarea de examene de certificare bazate pe performanta si solutii pentru teste practice. Certificarile Certiport, recunoscute in domeniul tehnologiei informatiei, asigura competentele digitale necesare si relevante pentru a avea succes in lumea competitiva de astazi, bazata pe tehnologie.
Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, elevii care promoveaza, pe parcursul invatamantului preuniversitar, examene cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale, au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat. De asemenea, rezultatele obtinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatele ECDL START, ECDL COMPLET, ECDL PROFIL START BAC si ECDL PROFIL BAC, sunt la randu-le recunoscute.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

11 copii vranceni sunt scolarizati la domiciliu

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 05:06

11 copii vranceni sunt scolarizati la domiciliuScolarizarea la domiciliu nu este o moda sau un lucru fantezist, ci o realitate a invatamantului romanesc, ce functioneaza cu succes si in Vrancea. In anul scolar 2013-2014 sunt scolarizati la domiciliu 11 copii. Unitatile de invatamant care au in jurisdictia lor pe copiii scolarizati acasa sunt Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" si Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Focsani, scolile gimnaziale din Paunesti, Popesti, Dumbraveni, Movilita, Suraia, Vizantea, Vinatori, "Dimitrie Gusti" din Nereju si "Neculai Jecheianu" din Vrincioaia.
Desi cursurile nu se desfasoara dupa programul standard, fiind adaptat conform cerintelor copiilor, profesorii spun ca nu intampina dificultati si incearca sa faca tot posibilul pentru a-i ajuta si pe elevii cu probleme de sanatate, care sunt nevoiti sa invete la domiciliu. Ionica Repede, cadru didactic la Scoala Gimnaziala din Suraia, traieste experienta predarii la domiciliu de trei ani.
Elevul caruia ii preda a fost mereu in contact cu educatia si chiar a fost pregatit sa se integreze in colectivitate, gratie daruirii si incurajarilor permanente care au venit din partea profesoarei lui. "De trei ani ma ocup de acest copil, el fiind acum in clasa a III-a, si se vad progresele, iar mama copilului este foarte multumita. Programa este adaptata, se preda romana, matematica, stiintele naturii, iar in clasele a III-a si a IV-a este adaugata si limba engleza. Pe saptamana, programul este de patru ore, in functie de capacitatea elevului si de ...

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Evaluarea Nationala: subiecte accesibile pentru toti elevii, la Limba Romana

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 05:07

Evaluarea Nationala: subiecte accesibile pentru toti elevii, la Limba RomanaAbsolventii de clasa a VIII-a au sustinut ieri prima proba din cadrul examenului de Evaluare Nationala, cea la Limba Romana. Potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, la aceasta proba au fost inscrisi 2.906 absolventi de clasa a VIII-a. Dintre acestia, s-au prezentat la examen 2.782 de elevi, restul de 124 fiind declarati respinsi.

Examenul a debutat fara incidente, iar subiectele propuse nu i-au pus in dificultate pe candidati. "Subiectele au fost usoare, nu exagerat de grele, asa cum se astepta toata lumea. Am lucrat la clasa cu profesorii aceste subiecte si chiar le multumesc profesorilor pentru ajutorul pe care ni l-au dat. Au fost subiecte pentru toti elevii, si pentru cei mai bine pregatiti si pentru cei mai putin pregatiti", a spus George Catanoiu, absolvent al clasei a VIII-a de la Scoala "Anghel Saligny" din Focsani.

De altfel, mai toti elevii au spus la iesirea din sala de examen ca subiectele au fost accesibile. Ei spun ca se asteptau la cerinte mai dificile si spera ca vor obtine rezultate foarte bune. "Nu a fost nimic greu, totul a fost foarte usor. M-am pregatit cu o saptamana inainte dar pregatirea a fost mai mult degeaba pentru ca eu stiam deja. Ma asteptam la subiecte mai grele dar a fost surprinzator de usor, am terminat de rezolvat intr-o ora si jumatate. Emotiile mai mari le am pentru matematica, deoarece nu ma prea descurc si este o materie mult mai grea", a spus Aura Botirleanu, absolventa a Scolii Nr. 3 din Focsani. ...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 500 de locuri in clasa a IX-a, neocupate

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 05:05

Multe licee nu vor avea ocupate toate locurile propuse initial in planul de scolarizare 2013 - 2014 pentru clasa a IX-a, din lipsa de elevi.

Potrivit reprezentantilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, la ultima etapa de repartizare computerizata s-au inscris, pe cele 650 de locuri disponibile, doar 108 absolventi de gimnaziu, astfel ca au ramas neocupate 542 de locuri.

In aceasta ultima etapa au putut fi repartizati la liceu inclusiv elevii care nu au sustinut examenul de Evaluare Nationala. Astfel, au fost repartizati la liceu in baza mediilor obtinute la examenul de Evaluare Nationala si a claselor V-VIII doar 11 candidati, restul fiind repartizati la liceu fara a mai fi sustinut acest examen.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, pentru toti acesti elevi dezinteresati de studiu, cea mai buna solutie ar fi scoala profesionala, unde ar putea invata o meserie si obtine, la final, o calificare foarte necesara pentru gasirea unui loc de munca. "O alternativa pentru elevii cu o situatie materiala precara ar fi scolile profesionale, pentru ca acestia sa termine scoala cu o calificare pentru a se putea angaja mult mai usor. Ar fi buna infiintarea unei scoli profesionale inca din clasa a IX-a, nu din clasa a X-a".
Toate locurile ramase neocupate vor fi sterse din planul final de scolarizare.

Lista absolventilor de gimnaziu repartizati la liceu in ultima etapa AICI

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenul de Evaluare Nationala, sustinut in 93 de centre

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 05:06

Examenul de Evaluare Nationala, sustinut in 93 de centreMembrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au stabilit unde vor fi centrele de comunicare si evaluare pentru examenul national de Evaluare Nationala, pe care il vor sustine elevii de clasa a VIII-a. Astfel, la nivel de judet vor functiona 24 de centre de comunicare si 93 de centre de examinare. De asemenea, in cadrul aceluiasi examen, vor functiona si patru centre de evaluare. Lista completa a centrelor de examinare, comunicare si evaluare va fi postata in zilele urmatoare pe site-ul ISJ.

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incep probele scrise la Bacalaureatul de toamna

Luni, 26 August 2013, ora 05:05

Incep probele scrise la Bacalaureatul de toamnaCandidatii care nu au reusit sa promoveze Bacalaureatul in sesiunea din vara, dar si cei proveniti din seriile anterioare au, saptamana aceasta, o noua sansa de promovare a examenului maturitatii.

Cei 1.511 candidati inscrisi vor sustine Bacalaureat-ul in cinci centre de examinare. Examenul este supervizat de inspectorul general din cadrul Ministerului Educatiei Gheorghe Dinca. Acesta i-a sfatuit pe profesorii implicati in derularea examenului sa dea dovada de responabilitate si sa ii avertizeze ferm si din timp pe candidati asupra consecintelor unei eventuale fraude. Promovarea la Bacalaureatul din iunie-iulie a fost de 56,4%.

Absolventii de liceu vor sustine, astazi, prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana. In vederea sustinerii acestei probe s-au inscris 966 candidati. Gheorghe Dinca, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, va superviza desfasurarea examenului de Bacalaureat in Vrancea.
Din comisia de examen fac parte inspectorul scolar general adjunct Luminita Balaban- presedintele, alaturi de vicepresedintele Ion Ionascu, inspector scolar de fizica. Secretarii comisiei examenului de Bacalaureat sunt inspectorii Marilena Oprea si Fanel Lipan. Membri in cadrul acestei comisii au fost numiti inspectorii Silvia Chelariu, Zvetlana Baciu, Daniela Sarghie si Radu Emil.
Pentru ca aceasta sesiune a examenului de Bacalaureat sa se desfasoare in bune conditii si cu respectarea ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Adolescenta in siguranta", pentru prevenirea violentei si a consumului de droguri

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 05:05

"Adolescenta in siguranta", pentru prevenirea violentei si a consumului de droguriProiectul "Adolescenta in siguranta" a fost lansat ieri, la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani. Scopul acestuia este cresterea gradului de siguranta in randul tinerilor, prevenirea consumului de droguri, a accidentelor de circulatie, dar si a violentei.

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) "Elena Doamna" din Focsani a lansat, ieri, proiectul de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, intitulat "Adolescenta in siguranta". Proiectul este realizat in cadrul Planului National Comun de Actiune-Cadru pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.

Coordonatorii acestui demers sunt CSEI "Elena Doamna", scolile Bordesti, Nereju Mic si Manastioara, IPJ Vrancea- Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii (CAPC), Serviciul Rutier in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu"-sectia pentru copii si tineret, DGASPC Vrancea-SIRU si Penitenciarul Focsani.
"Am lansat proiectul educational Adolescentii in Siguranta, parteneriat intre scolile Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Elena Doamna si scolile Bordesti, Nereju Mic si Manastioara. Un parteneriat care are loc in saptamana prevenirii criminalitatii si are ca scop combaterea delicventei juvenile, securitatea si siguranta copiilor si cadrelor ...

Actualitate / stiri Actualitate179 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Prevenirea delincventei juvenile, prioritate a politistilor

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 05:06

Prevenirea delincventei juvenile, prioritate a politistilorForfota mare ieri, in Gradina Publica din Focsani. Zeci de copii si tineri au participat la activitatile organizate de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, in colaborare cu cei de la Ordine Publica, Rutier si reprezentantii DJST, in cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii. Scopul actiunii "Orasul sigurantei pentru copii si tineri" a fost prevenirea delincventei juvenile.
Comisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si prevenire a Criminalitatii, le-a explicat copiilor despre ce este vorba si care sunt obiectivele acestei activitati. La actiune au participat in calitate de parteneri si reprezentantii ai ISJ, Primariei Focsani, Crucii Rosii, Bibliotecii Judetene, Asociatiei "Potpurri", Scolilor Postliceale "Carol Davila", "Hippocrate", "Vasile Alecsandri", Asociatiei "Sfantul Nicolae cel Milostiv" Iasi, Penitenciarului Focsani, Centrului de Prevenire , Evaluare si Consiliere Anti-Drog, Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Galati, Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea, Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, IJJ si ISU. Fiecare institutie a amenajat cate un punct de informare.
Copiii si tinerii au fost foarte incantati de ceea ce au vazut. S-au probat cu vestele mascatilor, s-au urcat in masinile politistilor de la Rutier si Criminalistic si s-au jucat cu cainii jandarmilor si politistilor.

Tinerii au primit informatii cu privire la munitia ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii le-au vorbit femeilor despre infractiunile comise cu violenta

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 13:04

Politistii le-au vorbit femeilor despre infractiunile comise cu violentaPolitistii s-au intanit ieri, in cea de-a doua zi a manifestarilor dedicate Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, cu angajatele unei fabrici din Golesti. In cadrul intalnirii, oamenii legii le-au vorbit femeilor despre infractiunile comise cu violenta.

"In ziua a doua din cadrul saptamanii prevenirii - zi dedicata prevenirii infractiunilor comise cu mare violenta, la toate subunitatile rurale/urbane au fost organizate activitati de prevenire a infractiunilor de violenta, politistii de proximitate au realizat dezbateri cu grupurile tinta. In municipiul Focsani, ofiterii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii (CAPC) au realizat o campanie de informare la Clubul Seniorilor, activitate la care au participat aproximativ 80 persoane. Pentru prevenirea violentei, ofiterii CAPC impreuna cu colegii de la Postul de Politie Golesti au realizat o activitate de prevenire la o fabrica din comuna Golesi, unde personalul este preponderent feminin", se arata intr-o informare a IPJ Vrancea.

Astazi, vor avea loc activitati pentru prevenirea delincventei juvenile. Astfel, politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, in colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul Ordine Publica si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, va organiza actiunea intitulata "Orasul sigurantei pentru copii si tineri", in Gradina Publica din Focsani, in intervalul orar 11.30 - 13.00.

La activitate au confirmat participarea, in calitate de parteneri, ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Directorii, atentionati sa nu stranga bani pentru protocol la Examenele Nationale

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 05:06

GALERIE FOTO: Directorii, atentionati sa nu stranga bani pentru protocol la Examenele NationaleDirectorii unitatilor de invatamant au fost atentionati in mod repetat asupra interzicerii practicarii oricarei forme de protocol la examenele de evaluare nationala de anul acesta.

In acest sens, toti directorii unitatilor de invatamant au participat ieri la o sedinta de instruire la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Oficialii ISJ Vrancea le-au adus la cunostinta metodologia privind desfasurarea acestui examen si le-au pus in vedere directorilor sa nu colecteze bani pentru protocol de la elevi. Asta nu inseamna ca directorii unitatilor de invatamant nu vor trebui sa se preocupe de buna organizare a examenelor nationale.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Prima proba scrisa a Bacalaureatului, sustinuta astazi

Luni, 01 Iulie 2013, ora 05:06

Prima proba scrisa a Bacalaureatului, sustinuta astaziAbsolventii clasei a XII-a sustin astazi prima proba scrisa din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2013, cea la Limba si Literatura Romana.

S-au inscris in cadrul acestei probe 2.570 candidati.
Sambata, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea a avut loc o sedinta in care au fost transmise cele mai importante indicatii cu privire la desfasurarea acestui examen.
Margareta Peneoasu, reprezentant din partea Ministerului Educatiei Nationale, va superviza desfasurarea examenului de Bacalaureat in Vrancea. Din comisia de examen fac parte presedintele Vasilica Zaharia, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, alaturi de vicepresedintele Ion Ionascu, inspector scolar. Secretarii comisiei examenului de Bacalaureat sunt inspectorii Marilena Oprea si Fanel Lipan. Membri in cadrul acestei comisii au fost numiti inspectorii Silvia Chelariu, Marilena Gurgu, Zvetlana Baciu, Daniela Sarghie si Ana Gavrilescu. Inca de la inceputul sedintei de instruire, oficialul de la Minister a dorit sa felicite comisia de examen care a dat dovada de profesionalism in coordonarea probelor orale. Urmeaza insa probele scrise unde se mentin rigorile examenului, ba chiar mai mult, va trebui sa se dea dovada de o si mai mare rigurozitate in aplicarea metodologiei, pentru ca acest examen de importanta nationala sa se desfasoare cu bine.

Doar doi profesori universitari in centrele din Vrancea

Tot in cadrul sedintei organizate sambata la ...

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 3 mii de locuri in 112 clase, la liceele din judet

Marti, 28 Mai 2013, ora 05:05

Liceele cu profil tehnologic vor avea in anul scolar urmator, la nivelul judetului Vrancea, mai multe locuri disponibile pentru absolventii de clasa a VIII-a, decat liceele cu profil teoretic. Astfel, la nivel de judet au fost alocate in total 3.136 locuri pentru clasa a IX-a, insemnand 112 clase. Dintre acestea, doar 42 de clase sunt pe filiera teoretica, care insumeaza 1.176 de elevi. Vor fi 63 de clase pe filiera tehnologica, in care ar urma sa invete 1.764 de elevi. Pentru filiera vocationala, oferta scolara pentru anul 2013-2014 cuprinde 7 clase de a IX-a, cu un total de 196 elevi.
Astazi sau cel mai tarziu miercuri vor fi tiparite brosurile cu oferta educationala din licee pentru anul scolar viitor, astfel ca toti absolventii de clasa a VIII-a sa stie spre ce unitate de invatamant sa se indrepte. Aceasta brosura va fi inaintata si Ministerului Educatiei Nationale.
Dirigintii claselor a VIII-a trebuie sa organizeze in aceasta perioada intalniri cu parintii, in care sa discute despre optiunile individuale ale fiecarui elev. Este important ca fiecare elev sa completeze pe lista personala de inscriere la liceu un numar cat mai mare de unitati de invatamant, pentru a fi sigur ca va fi repartizat. Repartitia la licee se face computerizat, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute la Evaluarea Nationala si nu poate fi contestata.
Cert este ca toti copiii vor fi admisi, indiferent de media obtinuta. "Conform metodologiei, fiecare diriginte are obligatia de a organiza ...

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incep inscrierile in clasa pregatitoare

Joi, 28 Martie 2013, ora 05:06

Incep inscrierile in clasa pregatitoareInscrierea copiilor in clasele pregatitoare debuteaza astazi, cu afisarea la sediul unitatilor de invatamant a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali. Ministerul Educatiei Nationale a publicat deja calendarul inscrierii in invatamantul primar.
Potrivit acestuia, directorii gradinitelor si ai scolilor unde se vor forma clase pregatitoare in anul scolar viitor vor trebui sa organizeze, in perioada 30 martie - 7 aprilie, "Ziua portilor deschise", zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant. De asemenea, in zilele de 1 si 2 aprilie vor fi organizate in unitatile de invatamant prescolar intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in toamna, in invatamantul primar.
Potrivit metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014, in perioada 2 - 19 aprilie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor. De asemenea, in perioada 2-22 aprilie parintii pot completa, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea acestor cereri se face la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea copiilor.
Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare va avea loc pe 23 aprilie, ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Olimpicii la franceza, premiati la Teatrul Municipal

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 05:06

Olimpicii la franceza, premiati la Teatrul MunicipalElevii care au obtinut cele mai bune rezultate la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice- Limba Franceza au fost premiati sambata, in cadru festiv. Au fost acordate 36 de premii din partea Ministerului Educatiei Nationale, iar 31 de mentiuni speciale au fost oferite de sponsori si parteneri.

"Monitorul de Vrancea", sponsor oficial al acestei olimpiade, a rasplatit-o pe Margherita Farah, singura eleva participanta care a obtinut nota 10, cu un premiu substantial.

La festivitatea de premiere, gazduita de Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, au participat numerosi invitati de onoare, printre care si Pierrette Captal, reprezentanta Ambasadei Frantei la Bucuresti, Daniela Dinca- presedinta comisiei nationale de evaluare a lucrarilor la limba franceza si Manuela Anghel, inspector scolar general de limba franceza si presedinte executiv al olimpiadei. "Pot sa spun ca aceasta olimpiada a fost un adevarat succes. Multumesc in primul rand partenerilor locali, Consiliului Judetean Vrancea, Consiliului Local Focsani si sponsorilor. Vreau sa multumesc in mod deosebit unui elev al Colegiului National Unirea, care ne-a donat carti in valoare de 2.700 lei", a precizat Manuela Anghel.

Inspectorul scolar general Vasilica Zaharia i-a felicitat pe elevii participanti si le-a urat ca pe viitor sa obtina note si mai bune. "Pregatirea dumneavoastra la limba franceza s-a dovedit a fi exemplara. Va doresc cat mai multe realizari si speram ca amintirile frumoase petrecute in Focsani ..

Actualitate / stiri Actualitate288 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Unii liceeni se simt jigniti, hartuiti si umiliti de colegi, la scoala

Sambata, 02 Martie 2013, ora 05:06

Violenta in scoli a luat amploare. Aproape zilnic, in cel putin o scoala din Romania se intampla un incident. Din pacate, in ultima vreme, si in scolile din Vrancea s-au petrecut incidente nedorite. Un profesor de la Scoala 7 din Focsani a fost agresat de fratele a doi elevi, dupa ce el i-a lovit pe cei doi, un altul, de la aceeasi scoala, a fost incuiat in clasa si amenintat de un elev, iar un profesor de matematica, din Poiana Cristei, este acuzat ca a palmuit un elev. O analiza realizata la nivel national arata ca, la scoala, elevii se simt jigniti, umiliti, iar uneori hartuiti.
Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Vrancea au desfasurat o campanie de prevenire a violentei in randul elevilor de liceu. Publicul tinta al campaniei a fost reprezentat de tinerii cu varsta cuprinsa intre 15-17 ani, din clasele IX-XI, din cate 1 liceu/ judet, in cazul Vrancei de cei ai Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau". Scopul a fost reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu in acte de violenta si a avut doua directii de actiune. Este vorba despre informarea elevilor cu privire la consecintele unor acte de violenta si la modalitatile concrete de prevenire a acestora in unitatile de invatamant si implicarea elevilor in activitati de prevenire a violentei. Campania de prevenire a fost derulata in perioada octombrie 2012 - martie 2013 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Vrancea si mass-media.
Analiza, realizata in baza unui chestionar ...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   Ultima