Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 142 (0.163 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Afla cand va avea loc Evaluarea Nationala in 2016

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 06:36

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a emis ordinul privind aprobarea calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015-2016. Conform acestui calendar, evaluarea se va desfasura in perioada iunie-iulie 2016.
Inscrierea elevilor la examen se va face in perioada 15-17 iunie. Pe 27 iunie va avea loc proba scrisa la limba si literatura romana, pe 28 iunie cea la limba materna. Pe 29 iunie elevii vor sustine examenul la matematica, urmand ca pe 1 iulie sa se afiseze primele rezultatele, iar cei nemultumiti de notare vor depune contestatiile in aceeasi zi, intre orele 16:00-20:00. In perioada 2-4 iulie 2016 contestatiile vor fi rezolvate, iar pe 5 iulie se vor afisa rezultatele finale. "Parintii si elevii nu trebuie sa isi faca griji, deoarece totul va fi la fel ca si pana acum. Nu s-a schimbat nimic la Evaluarea Nationala din acest an", a declarat inspectorul Silvia Chelariu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
"Regulile" sunt aceleasi ca si in cazul examenului de Bacalaureat: elevii nu au voie sa intre in sali cu manuale sau orice alta sursa de inspiratie, in caz contrar vor fi eliminati din examen si vor primi nota 1. De asemenea, vor exista camere de supraveghere in sali.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilor

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 06:36

Inca o medie de 10 la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilorRezultatele finale la examenul de Evaluare Nationala au fost publicate ieri dupa-amiaza. Potrivit situatiei oficiale, comunicata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dintre cele 168 de contestatii depuse, 37 au fost admise, 31 la disciplina limba si literatura romana si 6 la matematica. 33 dintre lucrarile contestate au obtinut o nota mai mare decat cea initiala, iar 4 au obtinut o nota mai mica.
Andra Elena Mircea, de la Colegiul National "Unirea", a obtinut in urma solutionarii contestatiei punctaj maxim la Limba si Literatura romana, media ei generala la Evaluarea Nationala fiind acum 10. Astfel, a crescut de la 6 la 7 numarul elevilor care au obtinut media 10 la acest examen. Andra Mircea, care anul trecut a fost desemnata "Eleva anului" a Colegiului National Unirea, dupa ce a obtinut medalia de argint la Olimpiada Nationala de Matematica si locul I la diferite concursuri, ne-a spus ca a depus contestatie la Limba si Literatura Romana pentru ca era curioasa sa afle ce a gresit. "Am depus contestatie pentru ca eram curioasa sa vad ce am gresit si mi-am zis ca nu am ce sa pierd. Vreau sa raman tot la Unirea, la clasa de Matematica-Informatica", ne-a declarat Andra Mircea.
Unii dintre absolventi si-au marit considerabil notele in urma contestatiilor. La limba si Literatura Romana, o eleva de la Colegiul National Cuza a obtinut nota 9,60, fata de 9 cat avea initial. O alta eleva, de la Scoala Ion Basgan, a fost notata initial cu 8,70, iar in urma contestatiei cu ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Au fost afisate rezultatele contestatiilor de la Evaluarea Nationala. Inca un absolvent are media 10!

Marti, 30 Iunie 2015, ora 18:35

ULTIMA ORA! Au fost afisate rezultatele contestatiilor de la Evaluarea Nationala. Inca un absolvent are media 10!Au fost afisate rezultatele finale de la Evaluarea Nationala, in urma solutionarii contestatiilor. Inca un absolvent de clasa a VIII-a a obtinut media 10, in urma rezolvarii contestatiilor. Este vorba de o eleva de la Colegiul National Unirea, Andra Elena Mircea. Ea a depus contestatie la Limba si Literatura Romana.
Reamintim ca cele mai multe contestatii, respectiv 116, au fost depuse la Limba si Literatura Romana, in vreme ce la Matematica au fost depuse 52 de contestatii. Anul acesta, la examenul de Evaluare Nationala s-au inscris 2.961 absolventi de clasa a VIII-a. De la examenul de limba romana au absentat 132 de absolventi de gimnaziu, iar de la matematica 141. Potrivit statisticii partiale, la Examenul de Evaluare Nationala de anul acesta 75,88% dintre absolventii de gimnaziu au obtinut medii peste 5. Sase dintre candidati au avut lucrari de 10, atat la Limba si Literatura Romana cat si la Matematica.
"Monitorul de Vrancea" ii felicita pe viitorii liceeni!

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea Nationala

Luni, 29 Iunie 2015, ora 06:36

Colegiul Unirea, locul 6 pe tara in topul celor mai bune rezultate la Evaluarea NationalaAbsolventii de clasa a VIII-a care au fost nemultumiti de rezultatele obtinute la examenul de Evaluare Nationala au depus contestatii, cu speranta ca in urma reevaluarii tezelor le vor creste notele. Astfel, potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, cele mai multe contestatii, respectiv 116, au fost depuse la Limba si Literatura Romana, in vreme ce la Matematica au fost depuse 52 de contestatii. Contestatiile au putut fi depuse vineri, intre orele 16.00-20.00.
Potrivit calendarului examenului, contestatiile vor fi solutionate in perioada 27 - 29 iunie. Pe 30 iunie vor fi afisate rezultatele finale. Media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (75 la suta) si media notelor din gimnaziu (25 la suta). Pentru admiterea in liceu nu este necesara o medie minima.
Repartizarea computerizata in liceu va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere, din 3 pana in 7 iulie, vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar in 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata in 23 iulie. In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 3 si 4 septembrie.

CNU, locul 6 pe tara

Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul www.evaluare.edu.ro, rezultatele obtinute de elevii clasei a VIII-a la ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Sase elevi au media 10 la Evaluarea Nationala, printre ei si fiul lui Liviu Jitea. Si alti copii de VIP-uri au luat note bune

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 06:36

Promovarea la examenul de Evaluare Nationala, la nivelul judetului Vrancea, este de 75,88%, mai mare fata de 2014, cand a fost de 71,62%. Sase elevi au obtinut medii de 10, iar la polul opus se afla 679 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut medii sub 5. Astfel, inainte de solutionarea contestatiilor, 75,88 la suta dintre medii sunt mai mari sau egale cu 5. Potrivit statisticii, dintre cei 2.961 absolventi inscrisi, s-au prezentat in vederea sustinerii probelor 2.812 candidati. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.
In ceea ce priveste ierarhizarea mediilor, 679 de candidati au obtinut medii intre 1 si 4,99, in vreme ce 2.134 de elevi au obtinut medii intre 5.00 si 10.00. "Sunt multumita de rezultatele obtinute de elevi anul acesta. Esinand cont ca a crescut procentul de promovare, inseamna ca nivelul de pregatire al elevilor a crescut. Vreau sa-i felicit pe colegii mei, care au asigurat desfasurarea in conditii optime a Evaluarii Nationale si mai ales elevilor care au obtinut nota 10", a declarat Vasilica Zaharia, inspector scolar general.

Sase elevi cu media 10

Sase dintre absolventii de gimnaziu au demonstrat ca sunt cei mai buni din judet si au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala de anul acesta. Este vorba de Cristian George Barbu, Dragos Elian Jitea si Malina Elena Moisa, elevi ai Scolii "Stefan cel Mare", Teodor Alexandru Bentz si Ioana Bargu, elevi ai Colegiului National "Al. I. Cuza", si Sonia-Alexandra Mirauta, eleva a Colegiului ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maine

Joi, 25 Iunie 2015, ora 06:36

Examenul de Evaluare Nationala s-a incheiat. Rezultatele vor fi afisate maineAproximativ 150 de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la ultima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv de la proba de Matematica. De asemenea, patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale, aceeasi de altfel ca si in cazul primei probe, la limba romana. Mai exact, un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. Un altul, din Focsani, si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost inca doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.820 de elevi, 141 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda nici la aceasta proba, totul desfasurandu-se fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala.
Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la algebra, cateva calcule simple, de rezolvat o functie, dar si o expresie matematica. In ceea ce priveste partea de geometrie au primit o problema cu un dreptunghi, dar si una cu piramida.

Rezultatele vor fi afisate vineri

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate pe 26 iunie, pana ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IE

Marti, 23 Iunie 2015, ora 06:36

Patru absolventi sustin Evaluarea Nationala pe patul de SPITAL. O eleva s-a prezentat la examen in IEPeste o suta de elevi, absolventi de clasa a VIII-a, au absentat de la prima proba a examenului de Evaluare Nationala, respectiv la Limba si Literatura Romana. De asemenea, alti patru elevi au sustinut testarea in conditii speciale, din cauza unor probleme medicale.
Profesoara Marilena Oprea, secretarul Comisiei Judetene de Evaluare Nationala, ne-a precizat ca un elev a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, unde este internat de saptamana trecuta. De asemenea, un alt elev din Focsani si-a rupt bratul inainte de examen, iar el a sustinut testarea separat, intr-o alta sala de clasa. Au fost alti doi elevi cu probleme medicale mai grave, care au fost examinati in conditii speciale. "Din cei 2.961 de elevi inscrisi, au fost prezenti 2.829 de elevi, 132 fiind absenti. Au fost patru cazuri speciale de examinare, in cazul a patru elevi cu probleme medicale. Nu au fost cazuri de frauda la prima proba, proba de astazi (ieri-n.r.) s-a desfasurat fara incidente", ne-a declarat Marilena Oprea.

Cerinta in baza unui articol de presa

Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar proba a debutat la ora 9.00. Absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la primul subiect, mai multe cerinte pe baza fragmentului "Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos" de Petre Ispirescu. Tot la acest subiect, absolventii de gimnaziu au avut de redactat si o compunere de 150 - 250 de cuvinte, in care sa motiveze apartenenta la specie ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a VIII-a sustin proba la romana, la Evaluarea Nationala

Luni, 22 Iunie 2015, ora 06:36

Aproape 2.900 de absolventi de clasa a VIII-a vor participa la Evaluarea Nationala, care va debuta saptamana aceasta. In weekend-ul care tocmai a trecut, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a desfasurat tragerea la sorti, in sedinta publica, a membrilor comisiilor din centrele zonale de examen, la care au participat cadre didactice, reprezentanti ai parintilor si ai Consiliului Judetean al Elevilor, iar duminica s-a desfasurat instruirea membrilor comisiilor de la Evaluarea Nationala.
Pentru Evaluarea Nationala, care va incepe astazi, au fost stabilite patru centre zonale de examen, respectiv Colegiul Tehnologic "G. G. Longinescu", Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Colegiul Tehnic "Ion Mincu". Conform calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale in anul scolar 2014-2015, aprobat prin ordinul MEN nr. 4431 din 29.08.2014, in luna iunie 2015 se desfasoara probele de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial, astfel:
22 iunie 2015: Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie 2015: Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie 2015: Matematica - proba scrisa
26 iunie 2015: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00)
26 iunie 2015: Depunerea contestatiilor (orele 16.00-20.00)
27-29 iunie 2015: Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.
In sesiunea iunie 2015, in judetul Vrancea s-au inscris pentru sustinerea Evaluarii Nationale 2.898 de ..

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru examenul de Evaluare Nationala

Marti, 16 Iunie 2015, ora 06:36

Se fac pregatiri pentru examenul de Evaluare Nationala, pe care il vor sustine absolventii claselor a VIII-a. Ieri, la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a avut loc o sedinta de instruire, care s-a tinut cu usile inchise. La aceasta au participat cadre didactice de la toate unitatile de invatamant din judet, fiind instruite persoanele care se vor ocupa de inregistrarea audio-video a examenului, dar si persoanele de contact de la nivelul fiecarei unitati de invatamant din judet.
Pana maine, elevii absolventi de clasa a VIII-a se pot inscrie la examenul de Evaluare Nationala. Inscrierile se fac la sediile unitatilor de invatamant ale caror cursuri le-au urmat.
Calendarul de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala in anul scolar 2014-2015 este urmatorul:
- 22 iunie 2015 - Limba si literatura romana - proba scrisa;
- 23 iunie 2015 - Limba si literatura materna - proba scrisa;
- 24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisa;
- 26 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00);
- 26 iunie 2015 - Depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00);
- 27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestatiilor;
- 30 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Supraveghere video la TOATE unitatile de invatamant, decizie luata in sedinta ATOP Vrancea

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 06:37

Siguranta elevilor in scoli a fost discutata in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea. Conform prevederilor Planului Teritorial Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar in judetul Vrancea, intocmit si reactualizat conform Dispozitiilor MAI, in baza Planului National Comun de Actiune, incheiat intre ministerele cu atributii pe aceasta linie in perioada premergatoare inceperii anului scolar preuniversitar 2015-2016, vor fi desfasurate urmatoarele activitati:
- vor fi verificate toate unitatile scolare din invatamantul preuniversitar si se vor evalua masurile de siguranta luate de conducerile acestor institutii (paza fizica, sisteme de supraveghere video);
- va fi organizata o sedinta a Grupului de lucru pe "Siguranta in scoli", ocazie cu care va fi intocmita o anexa la Planul Teritorial Comun de Actiune, pentru anul scolar preuniversitar 2015-2016;
- efectivele politiei de proximitate, agentii de siguranta publica si agentii politiei rutiere, precum si efectivele de jandarmi si politisti locali vor fi repartizate in cadrul dispozitivelor de siguranta publica in functie de programul unitatilor de invatamant, gradul de risc identificat, evenimentele din mediul scolar, activitatile extra curriculare, etc., pentru a supraveghea zona unitatilor de invatamant preuniversitar la ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inscrierea elevilor in clasa a IX-a a debutat cu stangul la Liceul Pedagogic

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 06:37

Inscrierea elevilor in clasa a IX-a a debutat cu stangul la Liceul PedagogicInscrierea elevilor la licee a inceput cu stangul, in prima zi. Cativa parinti ne-au sesizat faptul ca in incercarea de a-si inscrie copiii la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", secretara le-a cerut si foaia cu optiunile in vederea repartizarii la liceu, pentru a fi atasata la dosarul de inscriere. Cum acest lucru nu este prevazut in metodologie, parintii au fost nemultumiti.
Problemele de la Liceul Pedagogic au ajuns la urechile Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Inspectorul Fanel Lipan, responsabil cu admiterea in liceu, ne-a declarat ca a discutat cu reprezentantii unitatii de invatamant, iar situatia s-a remediat. "Am discutat cu doamna director a liceului si am inteles ca a existat o situatie de acest gen, prin care s-a solicitat depunerea fisei de optiuni, dar s-a anulat, iar situatia a intrat in normal. Metodologia nu prevede depunerea acelei fise", ne-a precizat inspectorul Lipan.
Directorul Liceului Pedagogic, profesoara Lauriana Ailincutei, ne-a spus ca a discutat cu secretara unitatii de invatamant, pentru ca aceasta sa solicite doar documentele prevazute in metodologie. "Am discutat cu secretara si mi-au zis ca au fost cateva fise de optiuni la dosare, dumneai le-a spus parintilor sa le ia, dar ei au zis ca nu au ce face cu ea, asa ca a ramas la dosar. Noi avem afisat la intrarea in liceu ce documente sunt necesare inscrierii si doar acelea se solicita", a afirmat Lauriana Ailincutei.

Ce documente sunt necesare pentru inscrierea la liceu

Potrivit ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Multi elevi vranceni, plecati la studii in strainatate, se intorc acasa

Vineri, 14 August 2015, ora 06:37

Numarul copiilor romani care revin in tara pentru a-si continua studiile este din ce in ce mai mare, spre deosebire de anii anteriori, cand situatia era tocmai invers. Potrivit sefei Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), in luna iulie, reprezentantii a 45 de copii au cerut echivalarea anilor de studiu in strainatate, pentru a reveni pe bancile scolilor vrancene. "Sunt mult mai multi cei care se reintorc in tara, decat cei care pleaca", a spus inspectorul general Vasilica Zaharia.
Potrivit site-ului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), pentru echivalarea perioadelor de studii preuniversitare absolvite in strainatate, actele necesare sunt:
1. Cerere prin care se solicita echivalarea studiilor: documentul tipizat se poate descarca de pe adresa http://cnred.edu.ro/pdf/formular-cerere-echivalare-preuniversitar.pdf, cu mentionarea tarii in care au fost efectuate studiile si clasa in care se solicita inscrierea pentru anul scolar in curs.
2. Situatia scolara anterioara plecarii in strainatate: foi matricole pentru toti anii de studii in original, copie legalizata sau copie certificata "conform cu originalul" de catre ISJ si certificatul Examenului de Capacitate sau pentru Testul National de cunostinte, in copie simpla - daca este cazul.
3. Situatia scolara din strainatate, pe ani scolari si clase promovate, cu disciplinele studiate si calificativele obtinute: copie simpla (daca actele de studii sunt emise in alte state) sau legalizata (daca actele ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cinci elevi vranceni, ADMISI la colegiile militare

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 06:37

Cinci elevi din Vrancea au fost admisi la colegiile militare. Potrivit informatiilor primite de la reprezentantii Biroului Informare - Recrutare, in acest an afluenta tinerilor absolventi de scoli gimnaziale, care au dorit sa imbratiseze o cariera militara, a fost la nivelul anilor precedenti. Din judetul Vrancea, Biroul Informare - Recrutare a selectionat 61 de tineri pentru a urma cursurile Colegiilor Nationale Militare, dintre care 33 de baieti si 28 de fete, acestia parcurgand in totalitate etapele procesului de selectie.
In urma repartizarii computerizate, pe baza rezultatelor obtinute la Evaluarea Nationala, a testarii desfasurate in cadrul Colegiilor Nationale Militare si a mediilor celor patru ani de studii, cu ponderile legale corespunzatoare, din unitatile de invatamant de pe raza judetului Vrancea, au fost admisi: Andreea Alexa de la Scoala gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" - Focsani cu media 9,50 - CNM Campulung Moldovenesc, Vasile Cristian Figher de la Scoala gimnaziala Rotilestii Mari, media 9,11 - CNM Breaza, Costin Florin Doldor de la Scoala gimnaziala "Stefan cel Mare" -Focsani, media 8,90 - CNM Campulung Moldovenesc, Sebastian Minut de la Scoala gimnaziala Ploscuteni, media 8,44 - CNM Campulung Moldovenesc si Alexandru Daniel Noaptes de la Scoala gimnaziala "Regina Maria" - Vintileasca, media 8,04 - CNM Campulung Moldovenesc.
"Informam tinerii care vor finaliza studiile gimnaziale in cursul anului 2016 si doresc sa urmeze o cariera militara, despre faptul ca se ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean Vrancea organizeaza tabere de vara pentru copiii remigrati

Joi, 09 Iulie 2015, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea organizeaza tabere de vara pentru copiii remigrati cu varste cuprinse intre 3 - 15 ani, in cadrul proiectului "CRESC in Vrancea! - Copiii remigrati in Vrancea - educati, sprijiniti, consiliati!". Taberele vor fi organizate la Galaciuc, in perioada 20 iulie - 28 august 2015, in 5 serii a cate 60 de elevi pe serie, avand o durata de 5 zile (4 nopti). Vor fi asigurate servicii de cazare, transport si masa. Perioadele de desfasurare a taberelor de vara sunt: 20 iulie - 24 iulie, 27 iulie - 31 iulie, 10 august - 14 august, 17 august - 21 august, 24 august - 28 august. Vor fi organizate activitati de educatie informala / nonformala, destinate in special dezvoltarii competentelor de relationare sociala, comunicare, integrare in grup cu supervizarea specialistilor care asigura consilierea psiho-educationala a elevilor participanti. Acestea vor cuprinde: educatie experientiala prin activitati in aer liber; storytelling - pornind de la exemple personale de strategii de reintegrare si eficienta observata a acestora, experiente personale in strainatate, expozitii de fotografie realizate de copii in perioada petrecuta in strainatate etc.; vizionarea de filme educationale; rezolvarea unor sarcini (cautarea comorilor spre exemplu) prin lucrul in echipa; ateliere de comunicare si dezvoltarea competentelor de comunicare; activitati sportive si recreationale etc.
In cadrul fiecarei zile vor fi organizate minim 6 ore de activitati specifice, iar restul timpului va fi ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Deciziile CL Focsani: Un functionar a fost DAT AFARA, doar elevii vor fi premiati la Zilele Municipiului

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 06:38

Consilierii locali focsaneni au aprobat doar premierea elevilor din municipiu cu performante deosebite la olimpiade, concursuri scolare nationale si internationale. La sedinta de ieri, consilierul local Catalin Vrabie a anuntat ca in urma discutiilor purtate la nivelul comisiilor de specialitate s-a decis ca sportivii din municipiu care au obtinut rezultate le competitii sportive nationale si internationale sa fie premiati o singura data anual, la Gala Sportului Vrancean.
Astfel, la Zilele Municipiului Focsani va avea loc doar premierea elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Focsani. Bugetul pregatit de municipalitate este de 41,65 mii lei pentru premierea a 169 de elevi si sportivi din unitatile de invatamant. Si aceste premii au starnit discutii dupa ce consilierul PNL Tudorel Trofin a aratat ca exista diferente intre olimpiade si concursurile scolare, propunand ca premiile pentru elevii cu performante la concursuri sa fie diminuate cu 30% iar premierea sa inceapa de la suma de 200 lei. Amendamentul consilierului liberal nu a primit votul colegilor din Consiliul Local iar elevii vor primi sumele stabilite initial, in baza propunerilor de la Inspectoratul Scolar Judetean.
Consilierii au aprobat, ieri, si reorganizarea Ateneului Popular Maior Gh. Pastia care va prelua Formatia Corala Traditionala "Pastorala". Aceasta din urma isi va pierde personalitatea juridica dar va continua sa functioneze ca si compartiment artistic in cadrul Ateneului Popular. ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Cererile SLI Vrancea: Salarii mai mari, sporuri de zona si evaluarea profesorului in functie de progresul elevului

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Vrancea vor sa contribuie la elaborarea noii Legi a Educatiei si la cea privind Statutul Personalului Didactic. Ei au participat la o intalnire cu reprezentanti de sindicat de la nivel national, ocazie cu care au prezentat o serie de propuneri.
"Am participat la o intalnire cu liderii Sindicatului Liber din Invatamant, pe o perioada de trei zile, unde s-a dorit o discutie pe marginea celor doua proiecte de lege, respectiv Legea Educatiei si Statutul Personalului Didactic. Sunt dorite legi cu viabilitate cat mai mare. S-a discutat pe ateliere de lucru. Cel mai important lucru a fost legat de Legea Educatiei Nationale si Statutul Personalului Didactic. Inainte de a merge la aceasta intalnire, impreuna cu colegii din birou, in urma intalnirilor din judet, cat si in urma mesajelor trimise din scoli, am facut un pachet de propuneri, care ne dorim sa fie cuprinse in cele doua legi. Noi am insistat pe ceea ce se doreste in drepturile salariale si nu numai, pentru ca se stie ca avem probleme mari in ceea ce priveste aplicarea legii si respectarea drepturilor de care trebuie sa beneficieze colegii nostri", a declarat Emil Tudor, presedintele SLI Vrancea.

Salarii marite pentru profesori

Astfel, in ceea ce priveste salarizarea, reprezentantii SLI Vrancea au propus sa fie prevazut in lege ca lefurile debutantilor in educatie sa reprezinte 85% din salariul mediu brut pe economie. Apoi, salariul la mijloc de cariera sa fie cu 25% mai ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a XII-a isi testeaza cunostintele intr-o limba internationala

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 06:36

58 de absolventi de liceu au absentat, luni, de la proba de auditie si scris din cadrul probei C de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie. Potrivit statisticii prezentate de oficialii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala au fost inscrisi 2000 de candidati, iar 58 au absentat.
Profesorul Ion Ionascu, vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, ne-a precizat ca daca vor fi cazuri de elevi, dintre cei care au absentat, care vor aduce o scutire medicala, ei vor putea participa la probele orale de testare a unei limbi straine, daca nu, vor putea participa la probele scrise de saptamana viitoare, urmand ca proba C sa o sustina la sesiunea din toamna. Pana vineri, absolventii de clasa a XII-a vor sustine probele orale la limbi straine.
La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.626 candidati, dintre care 2.112 din seria curenta si 514 din serii anterioare. Ciclul probelor orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), care va avea loc saptamana aceasta. Probele orale sunt notate cu calificative, nu cu note, si nu sunt luate in calcul la media examenului, insa daca un candidat nu se prezinta la o proba de evaluare a competentelor orale, el pica automat examenul. Probele scrise ale examenului ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

SLI Vrancea cere eliminarea finantarii in functie de numarul de elevi

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 06:36

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant Vrancea (SLI) au depus la Prefectura o adresa prin care cer eliminarea finantarii per elev si asigurarea cheltuielilor de personal in toate unitatile de invatamant. Ei spun ca au recurs la o astfel de solicitare pentru ca sumele necesare pentru plata salariilor, a sporurilor, a indemnizatiilor si a altor drepturi legale ori castigate prin hotarari judecatoresti sa fie alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei Cercetarii si Stiintifice, asa cum a fost in perioada 1995-1999. "Solicitarea noastra are in vedere dificultatile intampinate in ultimii ani in plata salariilor, mai ales in acordarea drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din invatamantul preuniversitar prin hotarari judecatoresti. Aceste dificultati au fost generate, in principal, de ordonatorii principali de credite, primarii care au dispus, dupa bunul plac, modul de repartizare a sumelor alocate prin legea bugetului de stat pentru plata salariilor si a transelor cuvenite conform hotararilor judecatoresti", se precizeaza in comunicatul de presa trimis de Biroul Operativ al SLI Vrancea.
In alta ordine de idei, SLI transmite ca in perioada 16 - 20 iunie are loc o intalnire la nivelul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ocazie cu care membrii Colegiului National al Liderilor vor dezbate trei proiecte importante: proiectul Legii Educatiei Nationale si Statutul Personalului Didactic, proiectul metodologiei de ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GHID DE ADMITERE la liceu pentru elevii de clasa a VIII-a

Marti, 02 Iunie 2015, ora 06:36

Ghidul candidatului 2015, destinat absolventilor clasei a VIII-a, a fost publicat de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Astfel, absolventii de clasa a VIII-a pot afla din brosura informatii legate de calendarul admiterii in invatamantul liceal si profesional, centrele de inscriere, locurile puse la dispozitie de fiecare liceu in parte, mediile de admitere de anul trecut, precum si instructiuni privind completarea fisei cu optiuni.
Potrivit informatiilor din brosura, prima etapa de admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare, care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2015-2016, incepe pe 3 iulie si consta in completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti. Ei au la dispozitie cinci zile pentru completarea si depunerea fiselor in cele 26 de centre zonale de inscriere stabilite la nivel judetean. Repartizarea computerizata in invatamantul liceal va avea loc 14 iulie. In schimb, elevii de etnie roma care doresc sa intre la liceu pe locurile rezervate pentru ei trebuie sa se inscrie la comisia judeteana din cadrul ISJ, pana pe 19 iunie. Repartizarea lor se va face pe 8 iulie.
A doua etapa de admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2015 - ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incepe Bac-ul! In Vrancea sunt noua centre de examinare si doua de evaluare

Luni, 08 Iunie 2015, ora 06:36

Incepe Bac-ul! In Vrancea sunt noua centre de examinare si doua de evaluareAbsolventii de liceu atat din seria curenta cat si din seriile anterioare intra, de astazi, in febra examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, care debuteaza cu prima proba orala, cea de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana. La prima sesiune a examenului sunt inscrisi 2.626 de candidati, dintre care 2.112 seria curenta si 514 serii anterioare.
La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea au fost stabilite noua centre de examen pentru sesiunea iunie - iulie a Bacalaureatului. Acestea sunt: Colegiul "Unirea" - la care este arondat si Liceul de Arta; Colegiul "Cuza" - unde este arondat si Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti; Colegiul Auto "Train Vuia" - unde vor sustine examen si absolventii de la Colegiul "Gh. Asachi" si Liceul Dumitresti; Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul Tehnologic Odobesti si Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Marasesti; Colegiul Tehnic "Ion Mincu" - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul "Ioan Slavici" Panciu si CSEI "Elena Doamna"; Liceul Pedagogic - unde vor sustine probele si elevii de la Liceul cu Program Sportiv; Colegiul Economic - unde sunt arondate si Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza" si Liceul "G.G. Longinescu" Focsani; Colegiul Tehnic "V.D. Cotea" - unde vor da examen si Liceul "Simion Mehedinti" Vidra; Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud unde vor da examen si absolventii de la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud.
Lucrarile vor fi evaluate in doua ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Acuzatii de DISCRIMINARE a unor copii de etnie roma, in trei scoli din Focsani

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 06:36

VIDEO: Acuzatii de DISCRIMINARE a unor copii de etnie roma, in trei scoli din FocsaniTrei parinti de etnie roma din Focsani acuza ca invatatorii unor scoli generale i-au refuzat pe copiii lor in prima zi de scoala si considera aceste atitudini ca fiind discriminatorii. Fiecare dintre ei a relatat experientele cu care s-au confruntat din prima zi a anului scolar, la Scoala Generala Numarul 3, Scoala Generala "Anghel Saligny" si Scoala Generala "Nicolae Iorga". Cei trei parinti au mers si la Partida Romilor Pro Europa Vrancea, unde si-au prezentat nemultumirile.
Dorinel Ciobotaru a mentionat ca situatia sa a fost rezolvata, doar dupa interventia inspectorului scolar pentru minoritati, Maria Costache. Este vorba de cazul de la Scoala Generala "Nicolae Iorga" din cartierul Sud, unde Iosua Nataniel Ciobotaru ar fi fost refuzat de un invatator, din diferite motive vazute de parintii baiatului drept discriminatorii. "La inceperea anului scolar, am fost impreuna cu fiul meu la scoala numarul 8, "Nicolae Iorga". Anul trecut, cand fiul meu era clasa I, la jumatatea anului scolar, datorita unor probleme intre copiii din clasa in care era la momentul respectiv, fiind copii de cartier, se bateau, aveau anumite divergente. Din aceste motive, am vorbit cu sotia si am mers la directoarea scolii, Valy Esiganus si am solicitat sa fie transferat baiatul meu la o alta clasa de a I-a. Doamna directoare mi-a spus sa astept pana la terminarea anului scolar, asa ca am asteptat. In vacanta am depus chiar si o cerere la secretariat, catre doamna directoare, ca incepand din clasa a ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ce trebuie sa faci pentru a-ti echivala diplomele, daca ai studiat in strainatate

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 06:36

Elevii vranceni plecati in strainatate, impreuna cu parintii sau pur si simplu doar pentru studii, se intorc pe meleagurile natale si doresc sa revina pe bancile unitatilor de invatamant. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, din ultima zi a lunii august si pana ieri s-au depus 11 cereri de echivalare a anilor de studiu din afara granitelor Romaniei, mai precis din Italia.
Reamintim care sunt actele necesare atat pentru echivalarea perioadelor de studii preuniversitare, cat si a diplomelor de scoala postliceala si de scoala profesionala, conform site-ului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED).

In cazul studiilor preuniversitare absolvite in strainatate, actele necesare sunt:
1. Cerere prin care se solicita echivalarea studiilor: documentul tipizat se poate descarca de pe adresa http://cnred.edu.ro/pdf/formular-cerere-echivalare-preuniversitar.pdf, cu mentionarea tarii in care au fost efectuate studiile si clasa in care se solicita inscrierea pentru anul scolar in curs.
2. Situatia scolara anterioara plecarii in strainatate: foi matricole pentru toti anii de studii in original, copie legalizata sau copie certificata "conform cu originalul" de catre ISJ si certificatul Examenului de Capacitate sau pentru Testul National de cunostinte, in copie simpla - daca este cazul.
3. Situatia scolara din strainatate, pe ani scolari si clase promovate, cu disciplinele studiate si calificativele ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: "Preludiu de toamna" si "Dor cazut", subiecte la Bacul de toamna

Marti, 25 August 2015, ora 09:35

Absolventii de liceu au sustinut, ieri, prima proba scrisa in cadrul Bacalaureatului de toamna, respectiv la limba si literatura romana. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la examenul de ieri au fost inscrisi 454 de candidati, dintre care 363 s-au prezentat in sali, iar 91 au absentat. "Examenul s-a desfasurat in conditii optime, niciun candidat nu a fost eliminat in timpul probei si nu au existat incidente", a declarat inspectorul scolar Ion Ionascu.
Absolventii de profil real au avut de rezolvat la subiectul 1 noua cerinte raportate la poezia "Dor cazut" de Nicolae Labis. Subiectul 2 a constat in scrierea unui eseu argumentativ despre importanta activitatilor umanitare din viata tinerilor, iar la subiectul 3 au avut de scris despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
La profilul uman, subiectul numarul 1 continea noua cerinte, formulate pe baza poeziei "Preludiu de toamna" de Radu Stanca, iar la subiectul 2, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre importanta cunoasterii biografiei unei personalitati culturale sau stiintifice. La ultimul subiect, absolventii au avut de realizat un eseu despre relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela studiata. "Subiectele au fost de dificultate medie, care respecta programele pentru examenul de Bacalaureat national si, de asemenea, modelele elaborate si publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, inca din ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Candidatii la Bac au scris eseuri despre "Preludiu de toamna" si "Dor cazut"

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu au sustinut, ieri, prima proba scrisa in cadrul Bacalaureatului de toamna, respectiv la limba si literatura romana. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la examenul de ieri au fost inscrisi 454 de candidati, dintre care 363 s-au prezentat in sali, iar 91 au absentat. "Examenul s-a desfasurat in conditii optime, niciun candidat nu a fost eliminat in timpul probei si nu au existat incidente", a declarat inspectorul scolar Ion Ionascu.
Absolventii de profil real au avut de rezolvat la subiectul 1 noua cerinte raportate la poezia "Dor cazut" de Nicolae Labis. Subiectul 2 a constat in scrierea unui eseu argumentativ despre importanta activitatilor umanitare din viata tinerilor, iar la subiectul 3 au avut de scris despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
La profilul uman, subiectul numarul 1 continea noua cerinte, formulate pe baza poeziei "Preludiu de toamna" de Radu Stanca, iar la subiectul 2, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre importanta cunoasterii biografiei unei personalitati culturale sau stiintifice. La ultimul subiect, absolventii au avut de realizat un eseu despre relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela studiata. "Subiectele au fost de dificultate medie, care respecta programele pentru examenul de Bacalaureat national si, de asemenea, modelele elaborate si publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, inca din ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Zeci de elevi gasiti in baruri si cafenele, cand ar fi trebuit sa fie la ore

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:38

Zeci de elevi au fost gasiti de politisti in baruri si cafenele, desi trebuiau sa fie la ore. Ieri, in intervalul orar 10.00-13.00, politistii au desfasurat o actiune ce a avut drept scop prevenirea absenteismului scolar, actiune la care au luat parte jandarmi si cadre didactice. "Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara pentru elevii din invatamantul preuniversitar, precum si examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, iar din verificarile efectuate se constata o tendinta de crestere a numarului de elevi care absenteaza de la cursuri, exista riscul ca acest fenomen sa conduca la inregistarea unor evenimente negative in care pot fi implicati elevii. Pe baza acestor considerente si in conformitate cu prevederile Planului National Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar, la data de 20.05.2015, intre orele 10.00-13.00, pe raza localitatilor urbane au fost organizate actiuni pentru prevenirea unor acte de violenta in zona unitatilor de invatamant, precum si a combaterii absenteismului scolar", se arata intr-o informare a IPJ Vrancea.
Echipele, formate din politisti de proximitate, jandarmi si cadre didactice, au verificat un numar de 43 baruri si cafenele, fiind depistati absetand de la cursuri 64 elevi, dintre care 50 numai in Focsani. Acestia au fost identificati si urmeaza sa fie intocmite informari catre ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a VIII-a au fost repartizati la licee. Colegiile Unirea si Cuza, cele mai ravnite din judet

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 06:37

Absolventii de clasa a VIII-a au fost repartizati la licee. Colegiile Unirea si Cuza, cele mai ravnite din judet2.212 absolventi de clasa a VIII-a, care au sustinut examenul de Evaluare Nationala, au fost repartizati computerizat la licee, in prima etapa. 6 copii nu au fost repartizati deoarece au trecut prea putine licee in fisele de optiuni. Fata de anul trecut, ultimele medii de admitere sunt mai mari, la toate liceele. A doua etapa de repartizare computerizata va fi pe 23 iulie. Fisele de optiuni trebuie completate de candidati in perioada 15 - 20 iulie.

Colegiul National "Unirea" din Focsani s-a situat si in acest an in topul preferintelor elevilor cu medii de 10 la examenul de Evaluare Nationala, dupa cum reiese din raportul privind repartizarea computerizata la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a, in prima sesiune. Conform statisticilor, se mai constata faptul ca ultima medie de admitere a crescut fata de anul trecut, la toate liceele.
Listele cu repartitia computerizata a elevilor vor fi afisate astazi la sediul fiecarei unitati de invatamant. Apoi, in perioada 16 - 24 iulie va avea loc depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.
Astfel, la Colegiul National "Unirea", profilul matematica - informatica, au fost repartizati computerizat 112 candidati, fiind disponibile tot atatea locuri. Ultima medie de admitere este 9,46, fata de 9,27 cat a fost in 2014. La profilul stiinte ale naturii toate cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie de admitere fiind 9,67, mai mare fata de anul trecut, cand a fost 9,42. Si la specializarea ...

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multi absolventi de liceu s-au retras din Bacalaureat

Joi, 13 August 2015, ora 06:36

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va incepe in mai putin de o saptamana. Pana la sustinerea corigentelor erau 1.015 absolventi de liceu inscrisi, iar dupa sustinerea acestora, numarul candidatilor nu a crescut, asa cum s-ar fi asteptat profesorii, ci a scazut. Conform datelor obtinute de la reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la probele bacalaureatului de toamna vor fi prezenti 865 de candidati. "Cifrele initiale erau provizorii, o parte din elevi s-au razgandit si s-au retras. Si acest numar se poate schimba, daca exista cereri ulterioare aprobate de Ministerul Educatiei", a declarat inspectorul general al ISJ, Vasilica Zaharia. Astfel, cererile elevilor care au ratat termenul limita de inscriere la Bacalaureat, sesiunea august, vor fi rezolvate de Ministerul Educatiei.
Reamintim ca probele examenului de Bacalaureat se desfasoara in perioada 17-28 august. Intre 17 si 21 august se vor sustine probele orale, iar intre 24 si 28 august vor avea loc probele scrise. Pe 31 august elevii vor afla rezultatele examenului, iar cei nemultumiti de notare vor putea depune contestatiile intre orele 12:00-16:00. In urmatoarele doua zile, 1-2 septembrie, se vor rezolva contestatiile, urmand ca pe 3 septembrie sa se afiseze rezultatele finale.
Cele trei centre de examen sunt Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", iar centrul de evaluare zonal, unde se vor corecta lucrari aduse din alte ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste o mie de absolventi de liceu vor diplome de Bac

Sambata, 08 August 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu pot incepe numaratoarea inversa pana la startul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului. Pana joi dupa-amiaza, 1.015 absolventi de liceu s-au inscris in aceasta sesiune a examenului, dar nu reprezinta numarul final. In urma sustinerii corigentelor, cei care le-au promovat au avut unda verde sa-si depuna la randu-le dosarele, termenul expirand vineri.
Reamintim ca Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a stabilit centrele de examen pentru sesiunea Bacalaureatului de toamna. Reprezentantii ISJ au informat ca la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani sunt inscrisi, momentan, 343 de candidati, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focsani sunt 322 de candidati, iar la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" sunt 350 de candidati. Numarul candidatilor se va schimba dupa inscrierea elevilor ce au sustinut corigentele. Centrul de evaluare s-a stabilit la Colegiul National "Unirea" din Focsani.
Bacalaureatul de toamna va incepe luni, 17 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie:
17-18 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A;
17-18 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B;
18-19 august 2015: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C;
20-21 august 2015: Evaluarea competentelor digitale - proba D;
24 ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Afla IERARHIA absolventilor de clasa a VIII-a pentru admiterea in licee

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 06:36

Afla IERARHIA absolventilor de clasa a VIII-a pentru admiterea in liceeAbsolventii de clasa a VIII-a pot afla care le sunt mediile de admitere la liceu, in baza carora vor fi repartizati computerizat peste aproximativ doua saptamani. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a facut publica ierarhia mediilor de admitere, astfel ca fiecare viitor licean isi poate calcula sansele de a fi admis la un liceu de renume sau nu. Listele vor fi publicate astazi in fiecare unitate scolara gimnaziala, iar pana pe 7 iulie, elevii, impreuna cu parintii si dirigintii, vor completa fisele de inscriere. Centrul special pentru inscrierea candidatilor din alte judete va functiona anul acesta tot la Scoala "Stefan cel Mare".
Potrivit reprezentantilor ISJ, 18 absolventi au medii intre 2 si 2,99, 36 intre 3 si 3,49, iar intre 3,50 si 3,99 au 70 de absolventi de clasa a VIII-a. 122 de absolventi ai ciclului gimnazial au medii intre 4,00 si 4,49, iar medii intre 4,50 si 4,99 au 146 de elevi, intre 5,00 si 5,49 au 205 de absolventi, in timp de 238 de absolventi au medii intre 5,49 si 5,99. Intre 6,00 si 6,49 au 257 absolventi, intre 6,50 si 6,99 au 238 viitori liceeni, intre 7,00 si 7,49 au 229 elevi, iar 199 de absolventi au medii intre 7,50 si 7,99. De asemenea, 236 de absolventi au intre 8,00 si 8,49, iar intre 8,50 si 8,99 au 259 elevi. Intre 9,00 si 9,49 au 320 de absolventi de clasa a VIII-a, iar 241 au intre 9,50 si 10,00.

Cinci elevi au 10 pe linie

Primii 10 absolventi, in ordinea descrescatoare a mediilor, sunt: Barbu. M. Cristian George, de la Scoala ..

Actualitate / stiri Actualitate159 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Trei centre de examen pentru Bac-ul de toamna

Miercuri, 05 August 2015, ora 06:37

Trei centre de examen pentru Bac-ul de toamnaSesiunea de toamna a Bacalaureatului va incepe peste doua saptamani, cateva sute de de elevi urmand a participa la acest examen. In prezent, peste 800 de absolventi de liceu s-au inscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Acest numar nu este final, deoarece 250 de elevi de clasa a XII-a sustin in aceasta perioada corigentele, ei putand sa se inscrie la examenul maturitatii vineri, 7 august.
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a stabilit centrele de examen si de evaluare pentru Bacul de toamna. Potrivit informatiilor postate pe site-ul ISJ, au fost stabilite trei centre de examen, respectiv Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focsani, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea".
La primul centru de examen, cel de la Colegiul "Gh. Asachi", sunt asteptati absolventi ai Colegiului "Gh. Asachi", Colegiului "Ion Mincu", Colegiului "Gh. Bals" Adjud, Liceului "Emil Botta" Adjud, Liceului Pedagogic, Colegiului "Al.I. Cuza" si ai CSEI "Elena Doamna" Focsani. La cel de-al doilea centru de examen, de la Colegiul "Edmond Nicolau", vor sustine Bac-ul absolventii acestui colegiu, alaturi de absolventi ai Colegiului Economic, Liceului Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, Liceului Tehnologic Odobesti, Colegiului Auto Focsani, Liceului "Simion Mehedinti" Vidra si ai Liceului "G. G. Longinescu" Focsani. La cel de-al treilea centru de examen, de la Colegiul "V. D. Cotea", se vor prezenta absolventi ai acestei unitati, ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
VIDEO si GALERIE FOTO: Patru tineri MOREsI si patru RANIEsI intr-un cumplit accident pe E85. Una dintre tinerele moarte era insarcinata
Un cumplit accident rutier s-a produs ieri dupa-amiaza, pe drumul european E85, la iesirea din ...
Mesaje cutremuratoare in memoria tinerilor morti joi, in accidentul de pe E85
Cei patru tineri care au murit in urma unui cumplit accident rutier, produs joi dupa amiaza pe ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook