Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 261 (0.274 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul Scolar

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:36

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul ScolarCei 23 de elevi care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Felicia Arion, zecista de la BAC, au fost premiati cu diplome si bani de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). Ieri, la sediul ISJ, au fost prezenti elevii si parintii acestora pentru a primii banii alocati de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Astfel, absolventii de clasa a VIII-a au primit cate 1000 de lei, iar eleva cu media 10 la examenul national de bacalaureat a fost premiata cu 3000 de lei. Premierea s-a facut in baza OMEN nr.4594/2017, in prezenta inspectorului scolar general Dorin Cristea, a inspectorului scolar general adjunct Aurel Selaru si a inspectorului pe programe educationale Mihaela Simion. "Stiu ca aceste note va reprezinta si sunt suma eforturilor muncii voastre de elevi. Va felicit si va multumesc pentru rezultatele voastre deosebite. Totodata, le multumesc cadrelor didactice care v-au impulsionat in obtinerea de note foarte bune si nu in ultimul rand aduc multumiri parintilor vostri care au fost mereu alaturi de voi si sunt bineinteles principalii vostri sponsori. Felicitari inca o data si mult succes pe departe", a transmis Dorin Cristea.
"Din punctul meu de vedere, totul a inceput in clasa a IX-a, nu m-am pregatit doar in clasa a XII-a. Este o munca ce se face in timp, nu poti sa acumulezi atat de mult intr-un singur an de zile, daca ne referim la cele trei materii pentru bacalaureat. Ceea ce am invatat eu este ca perseverenta si dorinta de a-ti ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni care au luat 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, premiati la sediul Inspectoratului Scolar

Miercuri, 30 August 2017, ora 06:36

23 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala, vor fi premiati joi cu cate 1000 de lei, iar Felicia Arion, singura eleva din Vrancea care a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, va fi recompensata cu 3000 de lei. Premierea are loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la ora 10.00. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", este motivarea guvernantilor.
Monitorul de Vrancea va prezinta lista cu zecistii de la Evaluarea Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea, Alice Elena Ciontu, Daria Antonescu, Elena Raluca Bostanaru, Andra Mircea, Ana Maria Preda, Stefan Alexandru Zdrahus de la Colegiul National Al. I. Cuza, Cosmina Bianca Buruiana, Mihnea Alexandru Calugaru, Alexandru Stefan Ciornei, Tudor Mihai Dragan, Rares Constantin Fistoc, David Lefter, Vlad Simulescu, Miruna Daniela Toader, Ana Maria Udrea, Ioana Teodora Vaipan, Razvan George Zanfir de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, Brindusa ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stimulente financiare pentru absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Joi, 10 August 2017, ora 06:36

Absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, la finalul clasei a VIII-a, si la examenul de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performantelor realizate, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la Bacalaureat.
Executivul precizeaza ca vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolventi de clasa a XII-a, care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolventi de clasa a VIII-a. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", se mai arata in comunicat.
In Vrancea, 23 de absolventi de clasa a VIII-a au avut media 10 la examenul de Evaluare Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea; Alice Elena ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Inca doua medii de 10 la Evaluarea Nationala in urma solutionarii contestatiilor; in total sunt 23

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 06:36

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a, au mai adus 2 medii de zece in judetul nostru. Acum, in Vrancea au fost obtinute 23 de medii de zece. Una dintre cele doua medii de 10 a fost obtinuta de un absolvent de la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Focsani, iar cealalta de un elev de la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind de altfel si singura medie de zece de la aceasta unitate de invatamant.
Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar Eleonora Darmanescu, procentul de promovare la Evaluarea Nationala nu s-a modificat, el ramanand in continuare de 66,99%. "In urma contestatiilor, procentul de promovabilitate este acelasi. Singura modificare este faptul ca mai avem doua medii de zece, in total avem acum 23 de elevi care au promovat examenul cu media zece. Trebuie sa va spun ca diferentele aparute la rezultatele finale sunt foarte mici, de 0,5-0,6 procente, fata de notele initiale", ne-a spus inspectorul scolar Eleonora Darmanescu.
Reamintim ca in Vrancea am avut un record absolut de note de zece la Evaluarea Nationala, cele mai multe medii fiind obtinute de elevii de la scoala "Stefan cel Mare" din Focsani. Examenul de Evaluare Nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 23 dintre elevi au obtinut nota maxima. Dintre acestia, 11 elevi au ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultatele in urma solutionarii contestatiilor la Evaluarea Nationala, publicate astazi

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 06:35

In cursul zilei de astazi se vor afisa rezultatele finale la examenul de evaluare nationala, sustinut de absolventii claselor a VIII-a. Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar general Dorin Cristea, 171 de absolventi de clasa a VIII-a a au depus contestatii la notele primite. Dintre acestea, cele mai multe, 95, sunt la matematica, iar 76 de nemultumiri au fost in legatura cu notarea la limba si literatura romana. Tezele copiilor din Vrancea au fost corectate de profesorii din Braila, iar contestatiile au fost solutionate de dascalii din judetul Ialomita.
Trebuie spus ca anul acesta au aparut cateva modificari cu privire la sistemul de notare de la contestatii. Daca pana acum trebuia sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea rezultata la a doua etapa de corectura, pentru a se modifica nota, in acest an, nota finala va fi cea rezultata in urma contestatiei, indiferent de diferenta dintre cele doua note.
Dupa aflarea mediilor finale la Evaluare, urmeaza emotiile admiterii la liceu. Precizam ca admiterea in invatamantul liceal, in anul scolar 2017-2018, a adus o serie de noutati pentru candidati. O modificare esentiala este schimbarea formulei de calcul la stabilirea mediei de admitere. Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a

Marti, 27 Iunie 2017, ora 06:36

RECORD ABSOLUT! 21 de medii de 10 in Vrancea la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a21 de absolventi de clasa a VIII-a au demonstrat ca un examen poate fi trecut cu media zece, iar in cazul unora dintre ei, fara nici o ora de meditatie in particular. Examenul de evaluare nationala din acest an a fost sustinut de 2.510 elevi din Vrancea, dintre acestia 1.754 au avut media peste 5, adica un procent de 66,99%, iar 756 au fost cu media sub nota 5, adica 28,87%, iar 108 elevi au absentat (4,12%). 21 dintre elevi au obtinut media maxima. Dintre acestia, 11 au fost elevi ai Scolii Stefan cel Mare din Focsani, 5 ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza, doi ai Scolii Anghel Saligny si cate un elev de la scoala din Gugesti, Scoala Duiliu Zamfirescu si Scoala Ion Bazgan.
De departe, campionii notelor de zece sunt absolventii de la Scoala Stefan cel Mare din Focsani Aici, 11 absolventi au avut teze perfecte, notate de comisiile de corectura cu punctaje maxime, la ambele discipline. "Examenul nu a fost foarte greu, dar nici foarte usor. Au fost si elemente de dificultate, mai ales la matematica, dar puteau fi facute. M-a ajutat mult faptul ca eu am invatat in toti anii. M-am pregatit mereu singura, nu am facut nici o ora de meditatie in particular", spune Cosmina Buruiana, care a terminat ciclul gimnazial cu media 10, la Scoala Stefan cel Mare. Desi nu este greu sa isi calculeze media de admitere, Cosmina are emotii pentru admiterea la liceu. Ea isi doreste sa studieze matematica- informatica la Colegiul National Unirea, iar la facultate ar vrea sa se indrepte spre ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Inca doua medii de 10 in Vrancea, dupa afisarea rezultatelor finale la Evaluarea Nationala

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 15:35

Alti doi absolventi de clasa a VIII a au obtinut media 10, dupa afisarea rezultatelor finale la examenul de Evaluare Nationala. Este vorba despre doua eleve de la colegiile nationale Unirea si Cuza din Focsani, care au contestat notele la matematica. In total, Vrancea are acum 23 de medii de 10, majoritatea obinute de elevi de la Scoala Stefan cel Mare si Colegiul Cuza din Focsani.

Rezultatele finale in ordinea mediilor pot fi vazute AICI

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 2.600 de absolventi de clasa a VIII-a, la examenul de Evaluare Nationala

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 06:36

90 de centre de examen si unul zonal de evaluare au fost constituite la nivelul judetului Vrancea in vederea organizarii examenului de Evaluare Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a. Prima proba va avea loc chiar luni, 19 iunie, la limba si literatura romana, iar la matematica pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie, cand vor putea fi depuse si eventualele contestatii, rezultatele finale fiind afisate pe 30 iunie.
La proba de Evaluare Nationala s-au inscris 2.631 elevi, presedintele comisiei judetene de examen fiind seful Inspectoratului Scolar Judetean, profesor Dorin Cristea. Presedintele comisiei din centrul zonal de evaluare va fi profesoara Marilena Ravas, care este si directorul Colegiului Tehnic Gh. Asachi Focsani. De remarcat este faptul ca in centrul de evaluare nu vor fi corectate lucrarile elevilor vranceni, ci din alte judete.
"La nivelul judetului Vrancea au fost constituite 90 centre de examen si un centru zonal de evaluare (C.T Gh. Asachi Focsani). In C.Z.Ev. vor fi corectate lucrarile din alt judet, lucrari din judetul repartizat de M.E.N. in preziua organizarii primei probe scrise. Sedinta de lucru privind instruirea presedintilor din centrele de examen se va desfasura sambata, 17 iunie 2017, la I.S.J. Vrancea la ora 10.00. Inspectorii scolari din cadrul I.S.J. Vrancea vor monitoriza in zilele probelor scrise activitatea din centrele de examen, asigurand buna desfasurare a activitatii", a transmis purtatorul de cuvant al ISJ ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INCEPE SCOALA! Ce noutati aduce pentru profesori, elevi si parinti

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 06:36

Prima zi la gradinita sau la scoala e poate cea mai emotionanta zi din an pentru prescolari si elevi, mai ales pentru cei care pasesc pentru prima oara pragul unitatii de invatamant. Cunoasterea educatoarei, invatatoarei sau revederea cu colegii e un moment de mare bucurie, pentru toti deopotriva, elevi, cadre didactice si parinti. Anul acesta, sunt mai multe noutati atat pentru elevi cat si pentru dascali. Astfel, invatamantul vrancean are o noua conducere in persoana profesoarei Lauriana Ailincutei, inspector general scolar si a profesorului Aurel Selaru, inspector general adjunct. O alta noutate este faptul ca scoala incepe cu 4 zile mai devreme decat de obicei, ceea ce a starnit nemultumire in randul multor parinti si dascali, deoarece 15 septembrie a fost dintotdeauna un simbol in tara noastra.

Prima zi de scoala, o noua sedinta publica pentru cadrele didactice

Inspectorul scolar pentru Managementul Resurselor Umane, profesorul Mihail Fasan a anuntat organizarea astazi, incepand cu ora 14.30, a unei sedinte publice pentru repartizarea pe perioada determinata a candidatilor, conform art. 103 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2017-2018. Sedinta va avea loc in Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean, la etajul I. Mentionam ca au mai ramas ore neacoperite in scolile din extremitatile judetului, cum ar fi la Scoala din satul Taratu, comuna Poiana Cristei, dar si in localitati ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale la inceputul anului; ceilalti le primesc de la scoala. Atentie! Auxiliarele au fost interzise de ministrul Educatiei

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 06:35

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe banci in prima zi de scoala, ca ceilalti colegi ai lor, ci un compendiu introductiv. Situatia se datoreaza unor cauze birocratice, dupa cum explica reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) intr-un comunicat. In prezent, pentru elevii de clasa aV-a nu este tiparit decat manualul de educatie fizica si sport, urmand ca restul manualelor sa le fie distribuite elevilor peste doua luni. "Elevii claselor a V-a si cadrele didactice implicate in procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, in primele opt saptamani ale noului an scolar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia apartine ministrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, si are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectati de absenta temporara a manualelor scolare. Compendiul include resurse de invatare si propune o abordare moderna, interactiva, sintetica, menita sa incurajeze gandirea critica si comunicarea prin activitatile si aplicatiile integrate. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activitati de invatare, se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line", explica reprezentantii MEN.
Documentul are 296 de pagini si este structurat pe 6 arii curriculare: Limba si comunicare (Limba si literatura romana, Limba moderna 1 - Engleza si Franceza si Limba moderna 2 - Engleza, Franceza si Germana), Matematica si Stiintele Naturii (Matematica, Biologie), Om si societate (Educatie sociala, Istorie, Religie - cultul ortodox, ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesoara Lauriana Ailincutei, noul inspector general al ISJ Vrancea

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 06:35

Profesoara Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, este noul inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, potrivit unor surse oficiale. Patru cadre didactice si-au trimis CV-urile la Ministerul Educatiei Nationale (MEN), pentru a ocupa postul de inspector scolar general la Vrancea, dupa ce profesorul Dorin Cristea a fost demis din functie. Potrivit unor surse, pentru postul de inspector scolar general s-au inscris patru cadre didactice. Sursele noastre spun ca a fost vorba de Lauriana Ailincutei, de la Liceul Pedagogic, Ionut Esandara, care a fost inspector scolar, Adrian Atarcicov, de la Colegiul Unirea, si fosta directoare a Colegiului Economic, Cristina Gheorghita. In urma selectiei CV-urilor, profesoara Ailincutei a fost desemnata sa conduca ISJ Vrancea, dupa cum ne-au declarat surse oficiale. "La finalizarea procedurii de selectie, numirile vor fi aprobate prin ordin de ministru, iar mandatele au caracter temporar - pana la organizarea concursului, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2017-2018", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.
Lauriana Ailincutei este profesoara de limba engleza la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, cu o vechime in invatamant de 26 de ani. Si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-franceza. A derulat proiecte si a colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Universitatea Danubius Galati, Consiliul Britanic Iasi, Universitatea Cambridge, Educativa, ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 06:35

Peste 300 de copii din Vrancea au fost in tabere sociale, la mare si la munte312 copii cu situatii financiare modeste, sau care se afla sub ocrotirea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, au fost in tabara, timp de o saptamana. Unii dintre ei au ajuns in tabara de la Galaciuc, in timp ce altii au fost la mare, in statiunea Eforie Sud. De asemenea, la Galaciuc au ajuns si copii din Constanta. La mare au mers copii din comunele Gugesti, Dumbraveni, Slobozia Ciorasti, Nanesti, Maicanesti, Ciorasti, Campineanca, Rastoaca, Ruginesti, Tulnici si Bolotesti. Dintre acestia, aproximativ 100 provin din structurile DGASPC, iar 32 sunt cu dizabilitati. De asemenea, in tabara Galaciuc au ajuns copii din judetul Constanta. Trebuie spus faptul ca taberele se organizeaza in fiecare an, de catre Ministerul Tineretului si Sportului.
Pentru unii copii din Vrancea, anul acesta a fost unul norocos caci nu au mai fost organizate excursii la mare din 2014. "Noi am reusit sa facem un schimb de locuri cu colegii din Constanta, astfel incat o parte din copiii nostri sa poata sa ajunga la mare, iar cei din Constanta sa vina la munte, in tabara noastra, de la Galaciuc", spune Daniel Gongu, directorul Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea.
Aceasta tabara a fost pentru multi un bun prilej de a vedea marea pentru prima oara, de aceea profesorii insotitori au vrut sa le ofere cat mai multe experiente, imbinand distractia cu dobandirea de noi cunostinte. Astfel, copiii au fost in mici excursii prin statiunile de pe litoralul romanesc, au ..

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, in top la cele mai bune licee

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 06:36

Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani si-a facut un clasament cu elevii de clasa a VIII-a, care au fost admisi la liceele de top din Vrancea. Astfel, conform datelor furnizate de purtatorul de cuvant al unitatii scolare, profesoara Nicoleta Cainap, etapa repartizarii computerizate a fost asteptata cu nerabdare si emotie de elevi, parinti si profesori. Pentru Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare", aceasta a adus un nou bilant al muncii depuse pe parcursul anilor de studiu. Ca urmare a rezultatelor obtinute la Evaluarea Nationala, absolventii claselor a VIII-a au fost admisi la licee de top din Vrancea dar si din tara. Dintre cei cinci elevi cu media 10, patru au ales sa continue studiile in cadrul Colegiului National "Unirea": Buruiana Cosmina, Dragan Tudor, Udrea Ana - Maria la profilul matematica - informatica si Lefter David la filologie. De asemenea, eleva Vaipan Ioana - Teodora a optat pentru cel mai bun liceu din tara, Colegiul ,,Sfantul Sava" din Bucuresti, specializarea stiinte ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,91. Din 114 absolventi ai scolii, 43 au ales sa urmeze cursurile liceale la Colegiul National ,,Unirea", 17 la Colegiul National ,,Alexandru Ioan Cuza", 21 la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret", 14 la Colegiul Economic ,,Mihail Kogalniceanu". Liceele vocationale au fost alese de 11 elevi, 3 optand pentru profilul invatatori - educatori de la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret", iar 8 pentru Liceul de Arta ,,Gheorghe Tattarescu". Cate 2 elevi au fost ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

35 de elevi de etnie roma, repartizati la liceu astazi

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 06:35

Elevii de etnie roma vor fi repartizati astazi la licee si scoli profesionale, pe locurile special rezervate. Conform datelor furnizate de Maria Costache, inspector scolar pentru minoritati in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la nivelul judetului, 35 de elevi ce apartin etniei rome si-au exprimat dorinta de a ocupa un loc la liceu sau o scoala profesionala. Situatia transmisa de inspectorul scolar Maria Costache arata ca au fost alocate un numar de 222 de locuri rezervate, din care 184 la liceu si 38 pentru scolile profesionale, din care 16 locuri la liceele vocationale, 12 locuri la liceu seral, 2 locuri pentru invatamantul special la liceu, 6 locuri la invatamantul profesional pentru elevii cu cerinte speciale si 32 de locuri la invatamantul profesional de trei ani.
De asemenea, 10 elevi din judetul Vrancea s-au inscris la liceu, invatamant de zi, si inca doi la seral in judetul Buzau. Potrivit inspectorului scolar, din cele 222 de locuri alocate judetului nostru vor fi ocupate doar 23, la care se adauga cele 12 locuri ce vor fi ocupate in judetul Buzau. "Incepand cu ora 10.00, la sediul ISJ Vrancea va avea loc repartizarea acestor elevi pe locurile special rezervate pentru ei. La Buzau, tot maine (astazi-n.r.), se va desfasura aceasta etapa, iar cei 12 vor merge acolo. Noi am avut o campanie intitulata *SOS copiii romi*, parteneriat intre ISJ Vrancea si Partida Romilor Pro Europa. Am fost prin scoli si am popularizat aceste drepturi si beneficii pe ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au inceput inscrierile pentru admiterea la liceu. Afla care au fost, anul trecut, ultimele medii de admitere in liceele din Vrancea

Marti, 04 Iulie 2017, ora 06:36

Absolventii de clasa a VIII-a sunt asteptati pana pe 6 iulie sa isi completeze optiunile in fisele de inscriere pentru liceu. Elevii vor merge la secretariatele scolilor pe care le-au absolvit. Acolo, insotiti de parinti si ajutati de diriginti, vor completa optiunile in vederea admiterii. Trebuie stiut ca personalul scolii nu influenteaza in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar ii consiliaza, pentru a permite candidatilor o alegere in cunostinta de cauza, prezentandu-le toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau ale completarii unor optiuni nerealiste. Candidatii completeaza pe fisa de inscriere, in ordinea descrescatoare a preferintelor, codurile optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite. Parintilor li se aduce la cunostinta numarul de locuri alocate pentru fiecare unitate de invatamant, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregatire, caruia i s-a acordat un cod.
In conformitate cu prevederile Ordinului de Ministru 5077/31.08.2016, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2017-2018, cu ocazia completarii optiunilor, parintii si candidatii verifica si corectitudinea celorlalte date inscrise in fisa de secretariatele scolilor si semnate de directorul scolii. Fiecare candidat isi poate copia in fisa-model din brosura, pentru uz propriu, lista de optiuni, in ordinea ...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

739 de candidati la Bac-ul de toamna; in Vrancea sunt doua centre de examen

Miercuri, 02 August 2017, ora 06:35

739 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul national de bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ) au stabilit ca acest examen sa se organizeze in doua centre. Unul va fi la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani si va avea arondate urmatoarele unitati de invatamant: Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani, Colegiul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul de Arta Gheorghe Tattarescu Focsani, Liceul Simion Mehedinti Vidra, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Centrul Scolar de Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Emil Botta Adjud, Liceul Teoretic Gheorghe Gheba Dumitresti, Colegiul National Unirea. Cel de-al doilea centru de examen va functiona la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea Focsani , unde vor putea sustine examen elevi de la urmatoarele unitati: Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ion Mincu si Colegiul Tehnic Gheorghe Bals Adjud.
Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidatii vor sustine pe 21 august proba scrisa la limba si literatura romana, pe 22 august proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. In ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cadrele didactice implicate in examenele nationale, platite in functie de comisiile din care fac parte

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 06:36

Cadrele didactice care au participat la examenul de Evaluare Nationala, pentru absolventii de clasa a VIII-a, cele care vor participa la Bacalaureat, pentru absolventii de liceu, la inscrierea la liceu si repartizarea la liceu vor primi bani pentru munca prestata, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Potrivit ordinului, personalul didactic care a facut parte din comisiile organizate in cadrul unitatilor de invatamant pentru examenul de Evaluare Nationala este platit astfel: 335 de lei presedintele, 285 fiecare membru, iar un asistent va incasa cate 39 de lei pe zi. Personalul care face parte din comisiile zonale de evaluare sau din comisiile de contestatii este platit dupa cum urmeaza: 771 lei presedintele unei comisii cu pana la 1000 de candidati, inclusiv, si 821 lei daca numarul candidatilor este mai mare; secretarul, cadrul didactic responsabil cu operarea datelor pe calculator si membrii comisiei vor primi cate 387 lei; profesorul evaluator va primit cate 6 lei pentru fiecare lucrare corectata. "Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul inspectoratelor scolare/ persoana de contact din unitatea de invatamant/ centrul de comunicare este platita cu 529 lei. Pentru activitatea desfasurata la evaluarea nationala, persoana responsabila cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere video este ..

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ce trebuie sa faca elevii pentru a avea o vacanta fara incidente nedorite; sfaturi de la politisti

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 06:38

Elevii din clasele primare, gimnaziale si de liceu intra astazi in vacanta de vara. Cei din clasele terminale, respectiv a VIII-a si a XII-a, au incheiat deja anul scolar, primii urmand a sustine Evaluarea Nationala, ceilalti fiind deja in focurile examenului de Bacalaureat.
Politistii au transmis un comunicat, prin intermediul caruia le dau mai multe sfaturi parintilor si elevilor, pentru a nu fi implicati in evenimente neplacute pe durata vacantei de vara. "Vacanta de vara, prin specificitatea ei - deplasarea copiilor in zone de agrement, la bunici in mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fara supravegherea parintilor care raman in activitate, circulatie intensa pe drumurile publice, mai multa libertate oferita de catre parinti, mai mult timp alocat distractiei - poate genera o crestere a numarului de minori victime sau autori ai unor infractiuni.
Socializarea inadecvata pe internet, alegerea unui anturaj gresit genereaza posibilitatea adoptarii unui comportament deviant.

Pentru o vacanta in siguranta, politistii va recomanda:

Pentru a nu deveni victime:
- evitati adresarea cuvintelor jignitoare care poate duce la aparitia violentei fizice;
- pentru rezolvarea unei dispute sau a unui conflict, apelati la un adult (parinte sau reprezentant al autoritatilor), nu incercati sa va faceti singuri dreptate;
- semnalati parintilor sau autoritatilor situatiile neplacute de ironizare, hartuire, solicitare taxa de protectie, etc.;
- pentru protejarea bunurilor ...

Life Show / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi incep probele scrise la Bac. Reprezentantul MEN in Vrancea a anuntat ca, pentru a impiedica frauda, va face verificari inclusiv in toalete

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Astazi incep probele scrise la Bac. Reprezentantul MEN in Vrancea a anuntat ca, pentru a impiedica frauda, va face verificari inclusiv in toaleteOrganizatorii examenului Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, au anuntat ca nicio tentativa de fraudare a examenului nu va fi iertata. Inspectorul scolar general, profesorul Dorin Cristea, care este si presedintele comisiei judetene de examen, le-a cerut, sambata, in sedinta de instruire, tuturor celor implicati activ in acest examen sa respecte cu strictete toti pasii prevazuti in metodologia de organizarea. Candidatii care vor fi surprinsi ca incearca sa copieze vor fi eliminati din examen, cu mentiunea clara ca nu vor mai putea sustine Bacalaureatul timp de doua sesiuni, fara a se lua in calcul si sesiunile speciale.
In sedinta de instruire a persoanelor desemnate sa faca parte din comisii, centrele de examen si centrul zonal de evaluare, inspectorul general Dorin Cristea, alaturi de inspectorul Ion Ionascu si reprezentantul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), profesorul Gabriel Vrinceanu, au prezentat toate regulile care trebuie urmate pentru buna desfasurare a Bac-ului, care continua, astazi, cu proba scrisa la limba si literatura romana. Astfel, mai bine de o ora, cei trei au explicat metodologia de desfasurare a examenului, punct cu punct. Ei au insistat ca toate regulile sa fie respectate cu strictete pentru a se putea preveni situatii neplacute, precum cea a eliminarii din examen pe motiv de frauda. "Va rog toleranta zero, fata de acest subiect nu exista iertare. Va rog sa afisati la vizier probele. Candidatul trebuie sa apara cu disciplinele la care va ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premiile I si II pentru echipajele din Vrancea la faza regionala a World Robot Olympiad

Luni, 29 Mai 2017, ora 06:35

Faza regionala a World Robot Olympiad (http://www.wro2017.org)s-a desfasurat sambata, 27 Mai, la Facultatea de Inginerie a Universitatii "Dunarea de Jos" Galati si a avut ca tema "SUSTAINABOTS - Roboti pentru dezvoltare durabila". La categoria Standard, robotul a trebuit sa construiasca in mod autonom centrale eoliene si sa execute diferite operatii intr-un "parc eolian", iar la categoria Creativitate, elevii de la Focsani au construit o statie robotizata pentru producerea energiei electrice din... poluare, mai precis din gazele rezultate ca urmare a poluarii.
Premiul I la categoria Standard III (cea mai dificila, castigata la nivel international, in ultimii ani, de Japonia) a revenit la aceasta faza regionala, elevilor Anton Danut-Florin si Holban Cezar-Stefanel de la Colegiul Economic, pregatiti la Centrul de Excelenta pentru Robotica Educationala din cadrul Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", iar elevii Lupu Marian-Cosmin si Marasescu Damian de la C.T. "Edmond Nicolau", pregatiti la acelasi Centru de Excelenta, au luat Premiul II la categoria Creativitate. Ambele echipe, instruite de prof. ing. Agache Sandel, sunt calificate la faza nationala a World Robot Olympiad, care se va desfasura la Bucuresti pe 11 Iunie, iar aici, daca vor lua Locul I, vor merge la faza internationala a WRO, care se va desfasura in toamna, in Costa Rica.
Trebuie adaugat si faptul ca faza regionala a World Robot Olympiad se desfasoara dupa aceleasi reguli impuse la faza internationala a competitiei ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multe scoli din judet nu sunt inca pregatite pentru noul an scolar; 6 unitati sunt in proces de reabilitare

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:35

Mai multe scoli din judet nu sunt inca pregatite pentru noul an scolar; 6 unitati sunt in proces de reabilitareCu mai putin de doua saptamani inainte de inceperea noului an scolar, mai sunt unitati de invatamant in Vrancea care inca nu sunt pregatite pentru a-i primi pe elevi si pe cadre didactice la ore. Potrivit unui raport al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), prezentat in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural, care a avut loc ieri la sediul Prefecturii, la ora actuala sunt 6 scoli in proces de reabilitare si 15 unitati de invatamant cu probleme, dintre care unele remediabile pana pe 11 septembrie.
Din raportul inaintat Prefecturii Vrancea de reprezentantii ISJ aflam ca scolile din Urechesti, Brosteni, Tanasoaia - cu structura din satul Feldioara, Vidra, scoala nr.1 din Mera si Slobozia Ciorasti sunt in plin santier. In acest context, autoritatile locale, impreuna cu cei din conducerea unitatilor de invatamant, au gasit diverse solutii pentru ca elevii sa poata incepe cursurile in bune conditii, pe 11 septembrie. Astfel, la Scoala Gimnaziala Urechesti, elevii vor invata in caminul cultural din localitate, care este amenajat, in aceasta perioada, pentru noua destinatie, cea de scoala, pe parcursului anului scolar 2017-2018. La Scoala Gimnaziala "Profesor Panaite C. Mazilu" Brosteni, gradinita Brosteni se afla in plin proces de reabilitare, iar gradinita din satul Pitulusa va intra in proces de modernizare, fiind luata decizia de a se invata in doua schimburi.
O situatie similara este si la Scoala Gimnaziala "Ioan Voda cel Viteaz" Slobozia Ciorasti, unde cursurile se vor ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi incepe Bac-ul de toamna; prima proba este cea scrisa la limba si literatura romana

Luni, 21 August 2017, ora 06:36

Cateva sute de candidati sunt asteptati, astazi, sa sustina proba de limba si literatura romana, in cadrul examenului national de bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea (ISJ) a stabilit doua centre de examen. Unul este la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani, care va avea arondate Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul de Muzica si Arte Plastice Gheorghe Tatarascu Focsani, Liceul Simion Mehedinti Vidra, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Centrul Scolar de Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Emil Botta Adjud, Liceul Teoretic Gheorghe Gheba Dumitresti, Colegiul National Unirea. Cel de al doilea centru de examen este la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea Focsani si vor putea sustine examen elevi de la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ion Mincu si Colegiul Tehnic Gheorghe Bals Adjud.
Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidatii vor sustine pe 21 august proba scrisa la limba si literatura romana, pe 23 august proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. In zilele de 25 si 28 august 2017 va avea ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru sesiunea de toamna a Bac-ului, la Inspectoratul Scolar

Sambata, 19 August 2017, ora 06:35

La Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea (ISJ) se va desfasura o sedinta de instruire a persoanelor desemnate sa faca parte din comisiile de examen si din centrul zonal de evaluare din cadrul examenului national de bacalaureat, sesiunea de toamna. La sedinta au fost invitati sa participe, conform prevederilor OMENCS nr. 5070/2016, reprezentantii presei, reprezentatul consiliului elevilor, ai consiliului parintilor, precum si reprezentantii federatiilor sindicale FSLI si FEN. Sedinta de instruire va avea loc duminica, 20 august 2017, ora 10.45, in sala de sedinte a ISJ.
Conform Calendarului aprobat de MEN, luni, 21 august 2017, se va desfasura prima proba scrisa din cadrul examenului national Bacalaureat 2017, sesiunea august-septembrie.
Reamintim ca pentru a doua sesiune a examenului national de bacalaureat s-au inscris 635 de candidati, dupa cum urmeaza: pentru prima proba de limba si literatura romana s-au inscris 327 de candidati, pentru proba obligatorie a profilului s-au inscris 384 de persoane, iar pentru proba la alegere din cadrul profilului sunt 443 de candidati asteptati la examen.
Cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat incepe luni, 21 august, a doua proba se va sustine pe 23 august, iar pe 24 va fi proba la alegere. La nivelul judetului Vrancea au fost stabilite 2 centre de examen (Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focsani si Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani) si un centru zonal de evaluare (Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani).
Activitatea ..

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Luni incepe a doua sesiune a bacalaureatului; 635 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul

Vineri, 18 August 2017, ora 06:36

635 de candidati sunt asteptati luni, 21 august, sa sustina proba de limba si literatura romana, in cadrul examenului national de bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Pentru acestia, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea (ISJ) a stabilit doua centre de examen. Unul va fi la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani, care va avea arondate urmatoarele unitati de invatamant: Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul de Muzica si Arte Plastice Gheorghe Tatarascu Focsani, Liceul Simion Mehedinti Vidra, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Centrul Scolar de Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Emil Botta Adjud, Liceul Teoretic Gheorghe Gheba Dumitresti, Colegiul National Unirea. Cel de al doilea centru de examen va functiona la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea Focsani, unde vor putea sustine examen elevi de la urmatoarele licee: Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ion Mincu si Colegiul Tehnic Gheorghe Bals Adjud.
Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidatii vor sustine pe 21 august proba scrisa la limba si literatura romana, pe 23 august proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO:Mentiune si premiul special la concursul national "Cultura si Civilizatie in Romania" pentru elevi de la Asachi

Vineri, 19 Mai 2017, ora 06:36

In perioada 13-16 mai 2017, la Ramnicu Valcea s-a desfasurat Concursul National Interdisciplinar "Cultura si Civilizatie in Romania", eveniment la care au participat elevi si profesori din 29 de judete ale tarii. Echipajul Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" a reprezentat judetul Vrancea si a obtinut mentiune (90 de puncte din 100) si premiul special la sectiunea Studiu privind particularitatile etnografice/ etnologice si lingvistice locale. Participantii, Iliescu Catalina (XI E), Esugui Lacramioara (XI B) si Dumitriu Maria (XI E), au fost coordonati de profesorii Nina Elena Plopeanu, Maria Florenta Dragan, Gabriela Chipon si Marilena Ravas.
Concursul "Cultura si civilizatie in Romania", aflat la a XXVI-a editie, este o competitie cu caracter interdisciplinar ce se adreseaza elevilor din ciclul liceal. Comisia nationala de evaluare a fost alcatuita din: Magdalena Andreescu, Sef Birou la Muzeul National al Esaranului Roman, presedintele comisiei; Mina-Maria Rusu, inspector general MEN pentru limba si literatura romana; Doru Dumitrescu, inspector general MEN pentru istorie; Eugen Stoica, inspector general MEN pentru socio-umane; Vasile Timis, inspector general MEN pentru religie; Alin-Catalin Paunescu, director general in Ministerul Educatiei Nationale; Andra Bica, Inspector Scolar General ISJ Valcea; Elena Lupsa, de la Colegiul National Decebal - Deva, Judetul Hunedoara - secretar.
Arhiepiscopia Ramnicului, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, in calitate de ..

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesorii vranceni asteapta precizari in legatura cu auxiliarele didactice

Sambata, 12 August 2017, ora 06:35

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, a decis sa anuleze toate avizele acordate de minister, incepand cu anul 2002, pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare si mijloacele de invatamant. "Am trimis adresa de la minister, cu privire la decizia luata de ministrul Educatiei, in toate unitatile de invatamant. Asteptam precizarile Ministerului Educatiei in legatura cu ce se va intampla cu aceste auxiliare", ne-a declarat inspectorul scolar general adjunct, profesorul Aurel Selaru.
Anularea avizelor s-a facut prin ordin de ministru. "Am analizat prevederile legislative in materie de avizare a acestor materiale didactice auxiliare si am constatat cu surprindere ca ordinul de ministru nr. 4916/2002, care aproba metodologia de avizare nu a fost actualizat, desi Legea educatiei nationale a aparut in 2011. Prin urmare, am emis un ordin care anuleaza actul normativ din 2002, astfel ca toate auxiliarele didactice existente la ora actuala nu mai sunt valabile", a declarat ministrul Liviu-Marian Pop.
Acesta a trimis Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea nota prin care se comunica faptul ca avizul pentru toate auxiliarele a fost anulat si ca ministrul a numit deja o comisie care, in termen de 30 de zile, va propune un proiect de metodologie privind elaborarea, evaluarea, avizarea, aprobarea si utilizarea auxiliarelor didactice, auxiliarelor curriculare si a mijloacelor de invatamant. Comisia este formata din doi secretari de stat, directorul Centrului National ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Manualul NU va inlocui ora de educatie fizica si sport de pe teren sau din sala, dau asigurari profesorii

Joi, 10 August 2017, ora 06:35

Aparitia manualelor de educatie fizica pentru clasa a V-a, incepand cu anul scolar 2017 - 2018, a creat o adevarata isterie la nivel national. In mediul online au fost facute tot felul de comentarii, unele pro manual, altele impotriva aparitiei acestui ghid. Potrivit ministrului educatiei si profesorilor de specialitate, un lucru ramane sigur si batut in cuie: elevii vor face tot ore practice, in niciun caz ore teoretice. "Manualele de sport vor exista si ele, dar profesorul decide daca il va folosi sau nu. Nu parintele. Parca prea multi se pricep la educatie, iar profesorul nu. Dati-i voie profesorului sa decida ce manual are la clasa", a spus ministrul Marian Liviu Pop, zilele trecute, la Focsani.
Ministrul Educatiei a precizat ca cea mai mare problema este faptul ca elevii nu practica sportul. "Este trist faptul ca din cei 171 de mii de copii in clasa a V-a, doar 1.200 fac sport in ramurile sportive. Asta ar trebui sa ne intrebe pe fiecare dintre noi ce facem pentru acesti copii. In spatele acestui manual sta realitatea cruda. Imi e si greu sa calculez cat inseamna 1.200 de copii care se duc catre o ramura sportiva, din cei 171 de mii. Aici va trebui sa lucram mai mult si avem in programul de guvernare masuri pentru copiii acestia, care trebuie sa faca mai mult sport", a mai spus ministrul educatiei.
Cat priveste numarul de ore de educatie fizica, ministrul a spus ca sunt solutii care vor fi puse in aplicare pentru a reduce rata obezitatii in randul elevilor. "Pai ar fi ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O absolventa a Colegiului Unirea din Focsani a intrat prima la Facultatea de Medicina din Tg Mures

Miercuri, 09 August 2017, ora 06:35

In urma examenului de admitere din sesiunea iulie 2017, Marina-Raluca Baciu a reusit sa intre cu prima medie la Facultatea de Medicina, programul de studiu Medicina, linia romana, obtinand 9,64. Marina-Raluca Baciu este din Focsani si a studiat la Colegiul National "Unirea", profilul Stiinte ale Naturii.
Raluca spune despre ea ca este o fire visatoare, pasionata de arta. Scrie poezii si este membra a Ligii Scriitorilor din Vrancea. "Medicina este o arta, in felul ei", spune tanara studenta, care subliniaza ca si-a dorit "de cand se stie" sa devina medic. Alegerea de a studia medicina la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Tirgu Mures nu este deloc intamplatoare. Raluca a participat atat la simularile de admitere, cat si la programul "Universitatea de Vara pentru Elevi". (...)
Cat despre pregatirea pentru examenul de admitere la UMF Tirgu Mures, Raluca marturiseste ca s-a pregatit constant pe tot parcursul anilor de liceu. In clasele a XI-a si a XII-a, a participat la simularile de admitere pentru a-si evalua cunostintele si incadrarea in timp. (...)
Anul acesta, la Medicina, s-au inscris 4,23 candidati pe un loc raportat la 135 de locuri bugetate, iar testul la admitere a fost doar din intrebari la prima vedere, fapt ce a crescut dificultatea admiterii, dar in egala masura a crescut calitatea celor care au trecut examenul de admitere.

Sursa: http://blog.umftgm.ro/
Articolul integral pe http://bit.ly/2um1oB8

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

A fost stabilita ierarhia absolventilor de clasa a VIII-a pentru admiterea la liceu! 11 dintre ei au media 10

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 06:36

11 absolventi de clasa a VIII-a au media de admitere la liceu 10, potrivit ierarhiei publicate aseara de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Acestia au terminat clasele gimnaziale cu media 10 si au obtinut media 10 si la examenul de Evaluare Nationala. Absolventii de 10 sunt: Buruiana Cosmina Bianca, Dragan Tudor-Mihai, Lefter David, Udrea Ana-Maria, Vaipan Ioana-Teodora de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, Ciontu Alice Elena si Preda Ana-Maria de la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza, Frunza Mihaela-Margareta de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, Simerea Brindusa Andreea si Vasile Sara, de la Scoala Gimnaziala "Anghel Saligny", din Focsani, Lefter Andrei Sebastian de la Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta.
Urmeaza Ciornei Alexandru, Fistoc Rares Constantin si Simulescu Vlad de la Scoala "Stefan cel Mare", Racosanu Diana-Maria, de la Colegiul National "Unirea" din Focsani, care au media de admitere 9,99.
Avand in vedere ca sunt foarte multe medii mari, exista o concurenta stransa intre elevi, ceea ce ridica nivelul viitoarelor clase a IX-a, precum si ultima medie de admitere, in comparatie cu anii trecuti. Din cei 2510 absolventi, 11 au media de admitere 10, 205 au medii cuprinse intre 9,50 si 9,99, iar 217 au medii cuprinse intre 9 si 9,49. Medii intre 8 si 9 sunt 388 de absolventi. Trebuie spus ca din cei 2510 absolventi, 2003 au reusit sa obtina note de trecere, peste cinci, la Evaluarea Nationala, iar 507 medii sub cinci, dintre care ..

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un centru de evaluare si opt de examinare in Vrancea, la examenul de Bacalaureat

Marti, 16 Mai 2017, ora 06:35

Opt centre de examinare si unul zonal de evaluare vor functiona in judetul Vrancea, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017.
Astfel, primul centru va functiona la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind arondati cei 210 absolventi ai unitatii gazda si 76 de la Liceul de Arta Gh. Tattarescu Focsani, in total 286 candidati. Cel de-al doilea centru va functiona la Colegiul National Al. I. Cuza, fiind arondati cei 231 de elevi ai unitatii gazda si 46 de absolventi de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, in total 276 candidati. Al treilea centru de examinare va functiona la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focsani, unde vor sustine examenul 162 de absolventi de la unitatea gazda, 77 de la Liceul Tehnologic Odobesti si alti 99 de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, in total 338 candidati.
Centrul cu numarul patru va fi la Colegiul Tehnic Ion Mincu Focsani, unde sunt arondati 310 candidati. Dintre acestia, 105 sunt de la unitatea gazda, 94 de la Colegiul Tehnic Gh. Asachi Focsani si 111 de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focsani. Centrul cu numarul cinci va functiona la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focsani, unde vor sustine examenul de bacalaureat 271 de candidati. Din numarul total, 175 sunt de la liceul gazda, 67 de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, iar 29 de la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitresti.
Cel de-al saselea centru va functiona la Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani, unde sunt arondati 277 de candidati. ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
VIDEO si GALERIE FOTO:Medicul militar Horatiu Colea s-a sinucis! S-a impuscat in cap cu un pistol, pe care il detinea legal
Medicul chirurg Horatiu Carmen Colea, de la Spitalul Militar Focsani, care avea gradul de colonel, a ...
EXCLUSIV: Cum a ajuns doctorul Horatiu Colea sa se impuste in garaj. Derularea evenimentelor, pas cu pas!
Medicul militar Horatiu Colea, in varsta de 56 de ani, a ales ieri sa-si puna capat zilelor dupa o ...
GALERIE FOTO:Trupul neinsufletit al medicului Horatiu Colea, depus la Spitalul Militar Focsani; inmormantarea va avea loc joi
Sicriul cu trupul neinsufletit al medicului Horatiu Carmen Colea a fost depus, ieri dupa-amiaza, la ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor