Articole despre "elevi vrancea evaluare nationala"

Rezultatele 1 - 30 din 289 (0.254 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Simularea examenului de Evaluare Nationala, boicotata de profesorii membri ai SLI; MEN: salariile au fost marite cu 20% de la 1 martie

Luni, 05 Martie 2018, ora 06:35

Elevii de clasa a VIII-a incep azi simularile examenului de Evaluare Nationala. Proba de astazi este boicotata de profesorii afiliati Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Vrancea, care au anuntat ca nu vor participa la organizarea acestei simulari. "Cadrele didactice afiliate Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) au decis ca membrii de sindicat sa nu participe la simularea Evaluarii Nationale din 5-7 martie 2018 si nici la simularea examenului de Bacalaureat din 19-22 martie 2018. Decizia a fost luata in urma sedintei Consiliului Judetean al Liderilor SLI Vrancea de vineri, 2 martie", transmit liderii SLI, intr-un comunicat de presa. Nu stim daca membrii Federatiei Educatiei Nationale Vrancea vor participa sau nu la simularea examenului, dat fiind ca nu am reusit sa obtinem un punct de vedere de la lidera acestei organizatii sindicale. Initial ne-a raspuns la telefon si ne-a cerut sa revenim, dar la urmatoarele apeluri nu a mai raspuns.
Principalele revendicari ale membrilor de sindicat se refera la grilele de salarizare pentru personalul din invatamant prevazute de legea cadru 153/2017, care se doresc a fi negociate si nu impuse; reincadrarea personalului din invatamant sa se realizeze prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare corespunzator fiecarei functii cu salariul minim brut pe tara; calculul sporurilor si al indemnizatiilor sa se faca prin raportare la salariul de baza majorat din 2018 si nu la cel din 2016; acordarea majorarii de 20% si pentru personalul ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Patru eleve din Vrancea la nationala Olimpiadei "Universul cunoasterii prin lectura pentru elevii din mediul rural"

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 06:36

Patru eleve vor reprezenta judetul Vrancea la etapa nationala a Olimpiadei "Universul cunoasterii prin lectura pentru elevii din mediul rural". Acestea au castigat etapa judeteana, editia 2018, care a avut loc sambata trecuta. Astfel, de la clasa a V-a, eleva Mihalcia Andreea, de la Scoala Gimnaziala Nanesti, indrumata de profesorul Sergiu Ghica, va reprezenta judetul la faza nationala. S-au mai calificat: de la clasa a VI-a Mirica Antonia, de la Scoala Gimnaziala Gugesti, profesor indrumator Grecu Violeta-Anca, de la clasa a VII-a Profiroiu Rafaela, de la Scoala Gimnaziala "Valeriu D. Cotea" Vidra, prof. indrumator Honciu Cristina, iar de la clasa a VIII-a Staicu Gabriela, de la Scoala Gimnaziala Paltin, prof. indrumator Doldor Daniela Liliana.
"Competitia si-a propus sa integreze cunostintele din diferite domenii, dobandite de catre elevi prin lectura constienta si dirijata si a evaluat nivelul de intelegere a mesajului din textele fictionale si nonfictionale, din diferite stiluri functionale, prin valorificarea componentei literar-nonliterar din programa scolara", transmite inspectoarea de limba si literatura romana, profesoara Teodora Bentz, intr-un comunicat.
Potrivit acesteia, la etapa nationala, ce se va desfasura la Galati, in perioada 01 - 03 iunie, echipajele vor sustine doua probe: prezentarea unui portofoliu, respectiv sustinerea unei probe scrise, cu durata de 2 ore. Scopul acestui tip mixt de evaluare este sa asigure punerea in valoare a culturii generale a ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multi elevi vranceni, calificati la Olimpiada Nationala de Geografie

Marti, 06 Martie 2018, ora 06:36

La Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Focsani a avut loc, sambata, etapa judeteana a Olimpiadei de Geografie. Au participat elevi din clasele VIII- XII de la unitati atat din mediul rural cat si din mediul urban. La fiecare nivel de clasa, elevul care a obtinut cel mai mare punctaj va reprezenta Vrancea la etapa nationala, care se va desfasura in municipiul Braila, in perioada 2-7 aprilie.
Conform datelor furnizate de Ovidiu Vasile Allen, inspector scolar de geografie, la clasa a VIII-a Vrancea va fi reprezentata de Alexandru Mihail Pogan de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, fiindu-i profesor coordonator Amalia Rusu, iar la clasa a IX-a Alexandru Cosoreanu de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focsani, avandu-l coordonator pe profesorul Danut Sacrieru. La clasele a X-a, XI-a, XII-a ne vor reprezenta la nivel national trei eleve de la Colegiul National Unirea din Focsani, indrumate de profesorul Iuliu Octavian Dragomir, un cadru didactic cu o bogata experienta si rezultate deosebite la aceasta competitie scolara in ultimii ani. Astfel la clasa a X-a va reprezenta Vrancea eleva Diana Corina Soare, care a participat inclusiv cand era eleva de gimnaziu. De la clasa a XI-a merge mai departe Alexandra Chipaila, iar la clasa a XII-a Stefania Frunza, aceasta din urma avand, de asemenea, o bogata experienta in participari la etapa nationala a acestei competitii.
Au obtinut premii si mentiuni mai multi merituosi. Astfel, premiul al II-lea la clasa a VIII-a a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Uite boicotul, nu-i boicotul. Simularea Evaluarii Nationale la romana a avut loc in toate scolile din Vrancea

Marti, 06 Martie 2018, ora 06:36

Desi au anuntat ca vor boicota simularea examenului de Evaluare Nationala, multi profesori afiliati Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) au participat la proba de limba romana. Liderul de sindicat, Constantin Ionescu, a anuntat ca s-au facut presiuni din partea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). "Presiunile care s-au pus pe colegi au dus la neboicotarea examenului. Acest lucru s-a intamplat la nivel national, din cauza presiunilor exercitate de ISJ si MEN. Scolile au cedat rand pe rand. Noi ne-am luptat cu sagetile si ISJ si MEN cu armele automate! Se stia cine castiga. Noi trebuie sa ne multumim cu ceea ce ni se ofera, nu trebuie sa ne dorim mai mult pentru ceea ce prestam la catedra. In mare parte, simularile s-au tinut cu membrii de la celalalt sindicat. Multi colegi au cedat, dar au fost si scoli unde colegii nu au cedat presiunilor, motiv pentru care le multumim. Inseamna ca profesorii sunt multumiti cu ce li se ofera? S-au facut presiuni inca de vineri, cu orice pret, altfel directorii vor trebui sa dea nota explicativa. Au fost directori care au vrut sa boicoteze, dar au fost presati sa tina cu orice pret simularea, fie ca intra ei sau femeile de serviciu in sala", ne-a spus Constantin Ionescu.
Liderul SLI recunoaste ca ceea ce s-a intamplat ieri se poate repeta si la examenele urmatoare. "A fost un antrenament pentru a vedea ce ne asteapta pe viitor. Sper ca la simularea de la BAC sa fim mai fermi si sa gasim parghiile necesare astfel incat sa nu mai fie ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Iuliana Dorofte, de la Liceul Pedagogic, la Olimpiada nationala de neogreaca

Sambata, 24 Martie 2018, ora 06:37

Eleva Iuliana Dorofte, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, s-a calificat la etapa nationala a olimpiadei de neogreaca, la nivelul A1, categoria de varsta 14-18 ani. Acest concurs este initiat si organizat de Uniunea Elena din Romania. Iuliana Dorefte este pregatita de profesoara Elena Rodica Miron. "Olimpiada de limba neogreaca se desfasoara pe nivel de competenta lingvistica si pe categorii de varsta, respectand standardele Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi: - A1 (categoria incepatori, organizat pe doua categorii de varsta: A1 (8-13 ani) si A1 (14-18 ani); A2; mediu - B1 - B2; avansati - C1- C2", transmite profesoara Teodora Bentz, inspector scolar de limba romana.
Etapa nationala a olimpiadei va avea loc la Bucuresti, in perioada 30 martie - 1 aprilie, iar lotul judetului Vrancea va fi insotit de profesoara Ionela Anghelina, de la Colegiul National Emil Botta din Adjud, care a fost desemnata si membru evaluator in Comisia Centrala.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sase elevi, de la Colegiile Unirea Focsani si Botta Adjud, la Olimpiada nationala de limbi clasice - latina

Joi, 22 Martie 2018, ora 06:37

Olimpiada de limbi clasice i-a atras pe iubitorii de latina si greaca veche de la Colegiile Nationale Emil Botta din Adjud si Unirea din Focsani. Trebuie spus ca la aceasta olimpiada, la latina, s-au calificat la faza nationala numai elevi de la clasele a VIII-a, a IX-a si a X-a. La neogreaca a fost un singur candidat, dar lucrarea acestuia nu a fost corectata, fiind trimisa la Bucuresti.
Astfel, la clasa a VIII-a s-a calificat la etapa nationala, la latina, eleva Ana-Maria Gafton, de la Colegiul National Emil Botta. Ana Maria este indrumata de profesoara Ionela Anghelina. Elevii Bogdan Visan, Maria Toma si Marinela Roibu de la Colegiul National Unirea, indrumati de profesoara Elena Soare, vor reprezenta judetul la clasa a IX-a. De la clasa a X-a s-au calificat Marinela Enache de la Colegiul Emil Botta, indrumata de profesoara Ionela Anghelina, si eleva Cristina Dumitrascu, de la Colegiul National Unirea, indrumata de profesoara Elena Soare. "Subiectele au cuprins sarcini de lucru vizand competenta-cheie de sensibilizare si exprimare culturala si au valorificat urmatoarele elemente, care definesc atitudinile si valorile specificate in programa scolara: asumarea constienta a unor repere fundamentale din patrimoniul spiritual european; constientizarea contributiei limbilor clasice si a civilizatiei antichitatii greco-latine la elaborarea modelului cultural european; dezvoltarea unei gandiri logice si critice prin descoperirea elementelor si structurilor specifice limbilor ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sase tinere vor reprezenta Vrancea la olimpiada nationala de Pedagogie - Psihologie

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 06:38

Sase tinere din Vrancea au trecut de etapa judeteana a olimpiadei de Pedagogie-Psihologie, care a avut loc pe 3 martie, calificandu-se la faza nationala. Acestea sunt Aparece D. Carmen, clasa a IX-a, la specializarea Introducere in pedagogie si teoria si metodologia curriculumului, profesor indrumator Micu Florin; Vasilache V. Mihaela Violeta, clasa a X-a, la specializarea Teoria si practica instruirii si evaluarii, profesor indrumator Rosu Florin; Stefan G. Florina Madalina, clasa a XI-a, la Managementul clasei de elevi, profesor indrumator Rosu Florin; Cerguta D. Marilena, clasa a XI-a, la specializarea Psihologia varstelor, profesor indrumator Alban Luminita; Ungureanu S. Nicoleta, clasa a XII-a, la specializarea Didactici inovative, profesor indrumator Rosu Florin; Doniga I. Bianca, clasa a XII-a, la specializarea Psihopedagoie speciala, profesor indrumator Panaite Felicia.
Potrivit datelor furnizate de inspectorul scolar Bogdan Ciubotaru, purtator de cuvant la Inspectoratul Scolar Judetean, aceasta olimpiada este una complexa pentru ca are 22 de sectiuni si discipline. "Pentru elaborarea lucrarilor, concurentii au apelat atat la continuturile specifice disciplinelor din domeniul stiintelor educatiei, cat si la cultura lor generala, la experienta si la competenta lor culturala. Proba s-a construit apelandu-se la doua texte/ fragmente suport din literatura psihopedagogica, in functie de care s-au formulat 3 subiecte: 1. un item obiectiv sau semiobiectiv care a vizat ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi ai Colegiului Gh. Asachi, calificati la etapa nationala a concursului interdisciplinar "Cultura si civilizatie in Romania"

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 06:38

Elevi ai Colegiului Gh. Asachi, calificati la etapa nationala a concursului interdisciplinar "Cultura si civilizatie in Romania"Sambata, 3 martie 2018, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi a gazduit etapa judeteana a concursului interdisciplinar CULTURA SI CIVILIZATIE IN ROMANIA. La concurs au participat trei echipaje, doua din cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi si unul reprezentand Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani. Juriul a fost format din prof. Mocanu Catalin, inspector scolar pentru istorie si discipline socio-umane, prof. Teodora Bentz, inspector scolar pentru limba si literatura romana, si prof. Melania Patrascu, inspector scolar pentru disciplina Religie.
Cele trei echipaje participante au fost evaluate astfel:
Locul III - Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focsani - Cosmin Buica, Nicoleta Busuioc, Stefan Necula coordonati de doamna profesor Mihaela Bacau si prof. Nina Plopeanu, 80 de puncte;
Locul II - Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani - Laura Banu, Teodora Miruna Cucu, Francesca Gasca coordonati de prof. Raluca Ionela Catana, 85 de puncte;
Locul I - Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focsani - Lacramioara Tugui, Alexandru Carjan, Rares Varvariche, coordonati de prof. Maria Dragan, prof. Gabriela Chipon, prof. Marilena Ravas si prof. Nina Plopeanu, 95 de puncte. Acest echipaj va reprezenta judetul Vrancea la faza nationala a concursului, care va avea loc la Galati la inceputul lunii iunie 2018.
Juriul etapei nationale va fi format din specialisti din cadrul Muzeului Taranului Roman Bucuresti si inspectori scolari generali din cadrul Ministerului Educatiei Nationale pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O eleva de la Colegiul Cuza si una de la Scoala Gimnaziala Paltin, calificate la etapa nationala a Concursului Cultura si spiritualitate romaneasca

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 06:36

Concursul National interdisciplinar de limba si literatura romana si religie pentru elevii din gimnaziu (clasele a V-a - a VIII-a) Cultura si spiritualitate romaneasca, faza judeteana, 24.02.2018

Concursul National Cultura si spiritualitate romaneasca, editia 2018, etapa judeteana, s-a incheiat, desemnandu-si castigatorii, elevi ce vor reprezenta Vrancea la faza nationala:
- Badica Riana, la nivelul V - VI, de la Colegiul National Al. I. Cuza, profesor indrumator Cristina Perisan
- Staicu Gabriela, la nivelul VII - VIII, de la Scoala Gimnaziala Paltin, profesor indrumator Doldor Daniela Liliana.
Concursul si-a propus sa evalueze competente multiple ale elevilor: abilitati de documentare, de lectura si interpretare a mesajului textului literar cu tematica sacra si a textului nonliterar despre lume (om si natura) raportate la categoria estetica a frumosului, adevarului si binelui.
Scopul competitiei este de a crea elevilor un spatiu deschis al cunoasterii, prin constientizarea faptului ca, intre discipline, granitele sunt flexibile si cuprind o zona de interferenta, in care se gasesc continuturile ce pot fi abordate deopotriva din perspectiva de cunoastere data de fiecare dintre cele doua discipline. In acest sens, Recomandarea Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene, privind competentele-cheie din perspectiva invatarii pe parcursul intregii vieti (2006/962/EC), contureaza "profilul de formare european", structurat pe cele opt domenii de competenta cheie, ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Examenul de Bacalaureat incepe in februarie; manualul unic si corectura online a tezelor de la examenele nationale ar putea fi introduse in 2018

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:35

Anul 2017 a fost pentru sistemul de invatamant din Romania unul al propunerilor, facute de conducerea Ministerului Educatiei Nationale (MEN). Cele mai discutate proiecte vizeaza introducerea unui manual unic, corectura tezelor de la examenele nationale, respectiv titularizarea, definitivatul, bacalaureatul si evaluarea nationala de la clasa a VIII-a, sa fie facuta on line, fara sa mai fie nevoie ca profesorii sa mearga intr-un centru de evaluare, iar lucrarile sa fie transportate acolo.
Primul mare scandal din 2017 a fost legat de un ordin de ministru potrivit caruia toate materialele didactice auxiliare nu mai erau valabile incepand cu luna august, masura luata de MEN fiind criticata de reprezentantii editurilor. Scandalul auxiliarelor a urmat dupa ce MEN a introdus manual pentru ora de educatie fizica si sport la clasa a V-a. Acesta a fost de altfel si singurul manual gasit de elevii de clasa a V-a pe bancile scolii la inceput de an scolar, fiindca la celelalte discipline manualele nu fusesera tiparite din cauza cotestatiilor depuse de edituri. Elevii de clasa a V-a au fost nevoiti sa invete dupa un compendiu, care asigura suportul pentru programa scolara.

Manual unic pentru fiecare materie

Exista posibilitatea ca incepand cu anul scolar 2018-2019, elevii sa aiba pe banci cate un manual unic la fiecare materie, tiparit de editura MEN. Desi numerosi profesori si experti in educatie s-au declarat impotriva acestei modificari, Guvernul a aprobat in luna decembrie a anului ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cinci elevi vranceni, calificati la faza nationala a olimpiadei de lingvistica

Joi, 01 Februarie 2018, ora 06:36

Cinci elevi de la mai multe clase vor reprezenta judetul Vrancea la olimpiada de lingvistica "SOLOMON MARCUS". Mentionam faptul ca etapa judeteana din acest an s-a incheiat, desemnandu-si castigatorii si, implicit, elevii care vor reprezenta Vrancea la faza nationala.
Astfel, la sectiunea antrenament, Andreea Stancu, eleva in clasa a V-a la Colegiul National Unirea Focsani, va reprezenta judetul Vrancea la faza nationala. Andreea Stancu este indrumata de profesoara Maria Zgabardici. Profesoara Maria Zgabardici il va pregati pentru faza nationala si pe Alexandru Ariton, de la clasa a VIII-a. La sectiunea performanta, trei elevi de la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Focsani vor merge la faza nationala a olimpiadei de lingvistica. Acestia sunt: Maria Vidrasc, clasa a XII-a (prof. indrumator Chelariu Silvia-Ofelia), Andra - Ionelia Nastasa, clasa a XII-a (prof. indrumator Marcu Livia), Tudor Dodoiu, clasa a XII-a (prof. indrumator Chelariu Silvia-Ofelia). "Vrancea va fi reprezentata la etapa nationala de 5 participanti, pentru ca, la editia din anul scolar precedent, cuzista Badarau Diana, de la clasa a V-a, coordonata de profesorii Livia Marcu si Tiberiu Oprea, a obtinut premiul al III-lea, ceea ce constituie un bonus de 1 loc in ceea ce priveste norma de reprezentare a judetului la etapa nationala a olimpiadei din acest an", a transmis profesoara Teodora Bentz, inspector scolar de limba si literatura romana, organizatorul olimpiadei.
Potrivit informatiilor furnizate de ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Liceele din Vrancea pot deveni Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:35

Reprezentantii liceelor care vor ca unitatile sa devina Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei (CETI) trebuie sa stie ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a aprobat criteriile de selectie. Transformarea in astfel de centre are loc in cadrul proiectului "Promovarea si sustinerea excelentei in educatie prin dezvoltarea competentelor in disciplina Tehnologia Informatiei". Proiectul are ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performante inalte (profil matematica - informatica), prin infiintarea si operationalizarea a 60 de Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei, la nivel national. Prin intermediul acestui proiect, derulat de MEN cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de cate un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante si o tabla interactiva.
Procesul de selectie este deschis unitatilor scolare din sistemul public de invatamant, care pot asigura conditii optime pentru functionarea unor astfel de centre. Pentru a fi eligibila, o unitate scolara interesata trebuie sa transmita Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ) o scrisoare de intentie prin care isi asuma: un program deschis de cel putin 10 ore/saptamana adresat copiilor din comunitate interesati sa participe la activitati, pe o durata de cel putin doi ani de la data punerii in functiune a centrului. Activitatile vor implica in mod direct copiii, iar inspectoratele scolare judetene vor aduce la ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profesoara Silvia Chelariu a pierdut procesul cu ISJ Vrancea la Curtea de Apel Galati

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 06:35

Profesoara Silvia Chelariu este pe punctul de a pleca din Inspectorul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dupa ce a pierdut definitiv la Curtea de Apel Galati procesul pentru functia de inspector de limba si literatura romana. ISJ a demis-o in luna martie ca urmare a modului de organizare a olimpiadei de limba romana din 25 februarie 2017, cand au fost modificate notele a doi elevi. In luna iulie, Silvia Chelariu a revenit in functie printr-o sentinta a Tribunalului Vrancea, care nu a fost insa definitiva si a fost atacata de ISJ la Curtea de Apel Galati. "Respinge exceptia nulitatii recursului recurentei parate, invocata de intimata reclamanta. Admite recursul declarat de parata. Caseaza in parte sentinta atacata si, in consecinta: Respinge ca nefondata cererea reclamantei privind suspendarea executarii Deciziilor nr. 722/24.03.2017 si nr. 741/29.03.2017 emise de parata. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei recurate si inlatura dispozitiile contrare prezentei decizii. Definitiva", se arata in decizia instantei din Galati, din 18 decembrie 2017, publicata pe portalul acesteia.
Deciziile nr. 722 si 741 sunt cele prin care a fost demisa Silvia Chelariu. Acestea au fost suspendate de Tribunalul Vrancea, insa Curtea de Apel Galati a dat acum dreptate ISJ. La ora actuala, este o chestiune de timp pana cand Silvia Chelariu va parasi Inspectoratul Scolar. Reamintim ca olimpiada de limba si literatura romana din data de 25 februarie 2017 a dus la declansarea unui scandal care a ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doua liceence reclama ca au ajuns de pe locurile I pe II, in urma contestatiilor la olimpiadele de sociologie si psihologie

Miercuri, 14 Martie 2018, ora 06:37

Doua eleve, care au participat la Olimpiada judeteana de sociologie, respectiv psihologie, au reclamat la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea ca in urma solutionarii contestatiilor, de pe primele locuri au ajuns pe locurile secunde. Reclamatiile au fost depuse la ISJ, la inspectorul de specialitate.
Astfel, eleva care s-a calificat la etapa nationala a Olimpiadei de psihologie a obtinut initial 9,60, iar dupa contestatii nota a sarit la 9,80. Eleva clasata initial pe locul I a ramas cu 9,70, dat fiind ca ea nu a depus contestatie. O situatie similara este si la sociologie. Cele doua eleve au solicitat ISJ constituirea unei a treia comisii, care sa reevalueze lucrarile de pe primele doua locuri.
Potrivit Metodologiei, rezultatele finale sunt cele dupa contestatii si indiferent de ce nemultumiri sunt pe urma, acestea nu mai pot fi modificate. De asemenea, comisia corectoare este cea care isi asuma punctajele acordate. Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul de specialitate al ISJ Vrancea, profesorul Catalin Mocanu, a fost respectat regulamentul de organizare a olimpiadelor scolare. "Din punctul nostru de vedere, a fost respectata metodologia, regulamentul specific olimpiadei, criteriile de calificare. Cat despre evaluarea lucrarilor, fiecare cadru didactic evaluator este responsabil de prestatia lui", ne-a spus inspectorul de specialitate, profesorul Catalin Mocanu.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incepe scoala, incepe si Bac-ul

Luni, 12 Februarie 2018, ora 06:35

Prima zi din semestrul al II-lea coincide, anul acesta, cu inceperea examenului national de bacalaureat. Aproape 2400 de candidati vor sustine astazi prima proba din cadrul examenului, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Liceenii traiesc primele emotii ale Bac-ului, odata cu sustinerea probei de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Este pentru prima data cand examenul de bacalaureat incepe mai devreme cu patru luni, iar competentele digitale si lingvistice se sustin la o distanta asa de mare de probele scrise. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 - 15 februarie). In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Candidatii trebuie sa stie ca probele sunt monitorizate audio-video, iar accesul in sala de examen se face ca la probele scrise. Concret, acestia nu au voie in sala de examen cu telefoane mobile, cu caiete, manuale sau orice alta sursa de inspiratie, care ar atrage dupa sine excluderea din examen, indiferent daca au fost sau nu folosite.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), "subiectele pentru probele de evaluare ..

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doi medici pentru toti vrancenii care vor sa iasa la PENSIE PE CAZ DE BOALA! Tot ce trebuie sa stii despre pensia de invaliditate

Marti, 06 Februarie 2018, ora 07:41

Doi medici pentru toti vrancenii care vor sa iasa la PENSIE PE CAZ DE BOALA! Tot ce trebuie sa stii despre pensia de invaliditateIn anul 2017, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea erau inregistrate 8.089 de persoane care primesc pensie de invaliditate. Potrivit site-ului Casei Nationale de Pensii Publice, o persoana poate beneficia de pensie de invaliditate daca este incadrata intr-un grad de invaliditate prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, iar in cazul personalului militar de comisiile de expertiza medicomilitara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii.

In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
1.de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
2.de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
3.de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

Beneficiarii pensiei de invaliditate sunt:
- asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unei boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca;
- persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza accidentelor de munca si bolilor profesionale, neoplaziilor, schizofreniei si SIDA;
- persoanele care au satisfacut ...

Life Show / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Membrii SLI Vrancea, nemultumiti de sumele alocate pentru plata salariilor castigate in instanta

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 06:36

Cadrele didactice din Vrancea sunt nemultumite de sumele alocate de Guvern pentru restantele salariale ce trebuie achitate in urma hotararilor judecatoresti. "Nu suntem multumiti de sumele alocate de Guvern pentru ca in Vrancea nu se acopera decat 60% din hotararile judecatoresti. Sa vedem reactiile colegilor si daca acestia vor decide, vom stabili si un calendar al protestelor", ne-a declarat invatatorul Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea.
Potrivit informatiilor furnizate de acesta, profesorii ar trebui sa intre in posesia banilor pana pe 31 decembrie, fiind cuprinsi in bugetul pentru 2017. Este posibil ca sumele sa mai creasca la nivelul judetului, deoarece Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) centralizeaza toate datele, iar banii in plus vor fi alocati tot pentru plata sumelor restante.
Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a spus de mai multe ori ca se fac eforturi pentru plata sumelor restante, dar penalizarile nu intra in calculele din acest an. Guvernul va aloca 550 milioane lei pentru plata restantelor provenite din hotarari judecatoresti catre cadrele didactice din sistemul preuniversitar si 50 milioane lei pentru cele din sistemul universitar.
O alta nemultumire a cadrelor didactice este legata de faptul ca anumite sporuri, precum cel de dirigentie sau cel pentru mediul rural, sunt calculate la salariul din 2016 si nu la cel din 1 ianuarie 2017, care are o majorare de 15 procente.

Profesorii vor sa iasa la pensie cu 3 ani mai devreme, fara penalizari

FSLI ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Anul sportiv 2017 asa cum a fost si care sunt asteptarile pentru 2018! (III)

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 06:36

Anul sportiv 2017 asa cum a fost si care sunt asteptarile pentru 2018! (III)Anul sportiv s-a incheiat pentru disciplinele individuale, dar continua pentru sporturile de echipa. Si intr-un caz si in celalalt, finalul anului calendaristic a fost un moment de evaluare a ceea ce au facut sportivii si antrenorii din ianuarie pana in decembrie, inclusiv, si de definire a unor proiecte de performanta pentru anul care a inceput.
Despre ce a merita retinut pentru portofoliul de performante sau cel de traire in bucurie in 2017 si ceea ce isi propun pentru 2018 mi-au spus, prin raspunsurile la cateva intrebari pentru Monitorul de Vrancea, mai multi dintre cei mai merituosi sportivi si antrenori ai performerilor din Vrancea. Pentru astazi, antrenori!

Stanica Grosu, antrenor judo, CSM Focsani 2007 si LPS Focsani
Avand in vedere rezultatele sectiei de judo a CSM Focsani 2007, si mai ales ale sportivului Laris Bors, inchei un an foarte bun! 2018 va fi cu siguranta mai bun decat anul acesta! Copiii au inceput sa creasca in valoare, sa se maturizeze.

Marinel Palade, antrenor judo, LPS Focsani
Consider ca 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, cu medalii la competitiile nationale si internationale la care am participat. Aceste rezultate sunt si rodul colaborarii foarte bune cu colegii mei de la sectia de judo. Pentru anul 2018 imi propun obtinerea de rezultate la fel de bune ca si in 2017 si chiar sa le depasesc.

Gabriel Alexandrescu, antrenor atletism, CSS Focsani si CSM Focsani 2007
2017 - un an cu multe medalii. Puteau fi si mai multe, dar l-am protejat pe ...

Sport / stiri Sport19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CRIZA mare de personal! Sefii Politiei, Jandarmeriei si ISU Vrancea fac apel pentru inscrierea la scolile postliceale

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 06:40

Conducerile IPJ Vrancea, IJJ Vrancea si ISU Vrancea au sustinut ieri, la sediul Institutiei Prefectului, o conferinta de presa privind admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I. La conferinta a luat parte si prefectul Sorin Hornea.
Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea, inspector-sef Remus Nica, a prezentat in cadrul conferintei conditiile de recrutare a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a agentilor de politie de frontiera in sesiunea ianuarie 2018. Acesta a mentionat ca deficitul de personal din cadrul IPJ Vrancea se datoreaza pensionarii din ultimii 2 ani a foarte multor politisti cu experienta, la indeplinirea varstei si a conditiilor legale de pensie. Potrivit acestuia, in prezent, IPJ Vrancea are un deficit de personal de 29% in randul ofiterilor de politie si un deficit de 17% in randul agentilor de politie. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a hotarat suplimentarea numarului de locuri la scolile de agenti de politie in anul 2018 si organizarea unui concurs de admitere la scolile de agenti de politie in sesiunea ianuarie 2018. Candidatii care promoveaza examenul de admitere vor parcurge 1 an de studiu la unitatea de invatamant aleasa.
Inspectoratul de Politie al Judetului Vrancea, prin intermediul Serviciului resurse umane, desfasoara in aceasta perioada selectie de candidati pentru concursul de admitere la scolile postliceale de pregatire a agentilor de politie si a ...

Life Show / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilor

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 06:35

Sedinta cu directorii la ISJ; inspectorul general atrage atentia ca a scazut numarul elevilorScaderea numarului de elevi, rezultatele slabe la admiterea in clasa a IX-a, precum si animozitatile dintre fostii si actualii directori sau intre directori si cadre didactice au fost subiecte discutate ieri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). A fost o sedinta a reprezentantilor ISJ cu directorii unitatilor de invatamant din judet, ocazie cu care a fost prezentat si raportul de activitate al inspectoratului pe anul scolar 2016-2017, de catre seful institutiei, profesorul Dorin Cristea.
Astfel, din cele spuse de Dorin Cristea aflam ca majoritatea directorilor de scoli au inaintat rapoarte de activitate catre ISJ, fiind multumiti de activitatile derulate in unitatile pe care le conduc. "Stiu ca majoritatea dintre dumneavoastra nu ati stat degeaba si ati realizat planurile manageriale, ati realizat consiliile profesorale si ati dezbatut tot ce ati realizat in ultimul an scolar. In cele mai multe cazuri, ati fost multumiti de activitatea din unitatile scolare pe care le coordonati. Ma bucur ca aveti multe realizari, ceea ce m-a determinat si pe mine sa scriu in raport despre felul in care dumneavoastra ati contribuit la ridicarea invatamantului vrancean, la standarde foarte inalte", a spus Dorin Cristea.
El a facut o prezentare succinta a raportului pe anul scolar trecut si a planului operational al ISJ Vrancea. De asemenea, a vorbit despre ceea ce trebuie facut in continuare pentru ca lucrurile sa conduca invatamantul vrancean pe un loc fruntas la nivel ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi de la Cuza, premiati la concursul international "Ion Barbu - Dan Barbilian"

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 06:35

Trei elevi ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani au fost premiati la Concursul National cu participare internationala "Ion Barbu - Dan Barbilian". Astfel, la literatura, elevii Maria Fotache si Sebastian Docan au obtinut mentiuni, iar eleva Diana Badarau a primit premiul special. Mentionam faptul ca Diana Badarau este eleva in clasa a VII-a si este coordonata de profesor dr. Livia Marcu. Sebastian Docan, de la clasa a XI-a, si Maria Fotache, de la clasa a XII-a, sunt indrumati de profesor dr. Teodora Bentz. Elevul Ariton Adrian Nicolae, coordonat de profesorul Marius Mohonea, a obtinut medalia de argint la matematica.
Elevii sunt cunoscuti pentru participarea lor la numeroase concursuri si olimpiade de specialitate. Ei au intrat in concurs, sperand sa demonstreze ca sunt demni urmasi ai matematicianului Dan Barbilian si ai poetului Ion Barbu, potrivit informatiilor furnizate de profesorul insotitor Teodora Bentz. Timp de 3 ore, elevii au avut de rezolvat subiecte grele, ce trebuiau abordate din multiple perspective. De exemplu, elevii de liceu au avut de rezolvat, la literatura, 3 subiecte, un comentariu pe un text la prima vedere, un eseu pornind de la simbolurile barbiene si un text argumentativ pe marginea unui citat ce apartinea poetului. Cei de la gimnaziu trebuiau sa rezolve un subiect de limba si comunicare, sa dovedeasca intelegerea textului suport si sa alcatuiasca o compunere cu un titlu propus, ultimul subiect fiind un text argumentativ care sa ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul Scolar

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 06:36

VIDEO : Absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost premiati la Inspectoratul ScolarCei 23 de elevi care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si Felicia Arion, zecista de la BAC, au fost premiati cu diplome si bani de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ). Ieri, la sediul ISJ, au fost prezenti elevii si parintii acestora pentru a primii banii alocati de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Astfel, absolventii de clasa a VIII-a au primit cate 1000 de lei, iar eleva cu media 10 la examenul national de bacalaureat a fost premiata cu 3000 de lei. Premierea s-a facut in baza OMEN nr.4594/2017, in prezenta inspectorului scolar general Dorin Cristea, a inspectorului scolar general adjunct Aurel Selaru si a inspectorului pe programe educationale Mihaela Simion. "Stiu ca aceste note va reprezinta si sunt suma eforturilor muncii voastre de elevi. Va felicit si va multumesc pentru rezultatele voastre deosebite. Totodata, le multumesc cadrelor didactice care v-au impulsionat in obtinerea de note foarte bune si nu in ultimul rand aduc multumiri parintilor vostri care au fost mereu alaturi de voi si sunt bineinteles principalii vostri sponsori. Felicitari inca o data si mult succes pe departe", a transmis Dorin Cristea.
"Din punctul meu de vedere, totul a inceput in clasa a IX-a, nu m-am pregatit doar in clasa a XII-a. Este o munca ce se face in timp, nu poti sa acumulezi atat de mult intr-un singur an de zile, daca ne referim la cele trei materii pentru bacalaureat. Ceea ce am invatat eu este ca perseverenta si dorinta de a-ti ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevii vranceni care au luat 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, premiati la sediul Inspectoratului Scolar

Miercuri, 30 August 2017, ora 06:36

23 de absolventi de clasa a VIII-a, care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala, vor fi premiati joi cu cate 1000 de lei, iar Felicia Arion, singura eleva din Vrancea care a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, va fi recompensata cu 3000 de lei. Premierea are loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea (ISJ), la ora 10.00. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", este motivarea guvernantilor.
Monitorul de Vrancea va prezinta lista cu zecistii de la Evaluarea Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea, Alice Elena Ciontu, Daria Antonescu, Elena Raluca Bostanaru, Andra Mircea, Ana Maria Preda, Stefan Alexandru Zdrahus de la Colegiul National Al. I. Cuza, Cosmina Bianca Buruiana, Mihnea Alexandru Calugaru, Alexandru Stefan Ciornei, Tudor Mihai Dragan, Rares Constantin Fistoc, David Lefter, Vlad Simulescu, Miruna Daniela Toader, Ana Maria Udrea, Ioana Teodora Vaipan, Razvan George Zanfir de la Scoala Stefan cel Mare Focsani, Brindusa ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Se fac inscrieri pentru a deveni profesori sau invatatori in scolile din medii vulnerabile, cu sprijinul Teach for Romania

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 06:36

Asociatia Teach for Romania recruteaza a cincea generatie de profesori si invatatori pentru scolile din medii vulnerabile, din mai multe judete din tara, inclusiv Vrancea. In Vrancea sunt deja doua cadre didactice care predau la o scoala din mediul rural in cadrul acestui program. "Facem un apel la cadrele didactice debutante din judetul nostru sa se inscrie in acest program Teach for Romania pentru a putea beneficia de avantajele profesionale pe care acest program le ofera. Este un proiect de mentorat, ce sprijina persoanele care vor sa intre in sistemul de invatamant, in special din mediul rural, din zonele defavorizate, dar si din scolile si liceele din mediul urban, frecventate de elevi din medii defavorizate, cu rezultate slabe la examenele de evaluare nationala sau bacalaureat. In acest context, cadrele didactice debutante se pot inscrie in acest program. In Vrancea avem doua cadre didactice care beneficiaza de avantajele acestui proiect, la Vrancioaia", ne-a spus inspectorul scolar Mihaela Simion.
Profesorii din programul Teach lucreaza altfel decat in maniera clasica, promovand toti copiii si folosind la ore metode care ii stimuleaza si ii antreneaza pe absolut toti elevii. Teach for Romania cauta si pregateste oameni motivati, cu potential, pentru a deveni lideri in educatie, din rolurile de profesori si invatatori pentru copiii din medii vulnerabile. Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni exceptionali sunt pregatiti pentru a oferi acces la educatie ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bataie intre doua eleve de clasa a IX-a, din cauza concursului de miss; victima a ajuns la spital, iar agresoarea s-a ales cu media la purtare scazuta

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 06:35

Doua eleve de clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focsani, s-au batut in scoala, luni, dupa ce una dintre ele nu a trecut de preselectia pentru concursul de Miss din cadrul Balului Bobocilor. Potrivit informatiilor furnizate de directorul unitatii de invatamant, Catalin Danciu, fata agresata a ajuns la spital cu o plaga taiata la picior. Eleva aleasa sa participe la concursul de miss i-a adus tot felul de injurii celei care nu a trecut de preselectie, fapt care a infuriat-o pe cea din urma. Potrivit unor surse, ea si-ar fi chemat in ajutor si unul dintre parinti. "A fost vineri o preselectie pentru concursul de miss, una dintre ele a fost aleasa, una nu. Vineri nu s-a intamplat nimic, iar luni, cea aleasa a jignit-o pe cealalta, care a batut-o. Noi am facut un consiliu profesoral, se vor lua masuri impotriva elevei. Aceasta va avea nota scazuta la purtare. Am luat in discutie sa nu mai facem deloc balul bobocilor sau sa il facem in scoala", ne-a spus profesorul Catalin Danciu.
In Liceul G. G. Longinescu exista camere de supraveghere, dar si paza proprie, precum si un profesor de serviciu, dar cu toate acestea exista zone in unitate neacoperite in permanenta, mai ales ca numarul elevilor este mare. Chiar saptamana trecuta, un reprezentat al Politiei a fost in liceu si le-a vorbit elevilor despre cum sa nu se comporte si despre cum sa evite violenta.
Directorul liceului ne-a mai spus ca va schimba camerele de supraveghere din scoala cu unele mai performante ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateri

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 06:36

Succese ale cuzistilor in competitii nationale de dezbateriIn perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2017, la Slanic Moldova, in judetul Bacau, s-a desfasurat "Competitia Nationala de dezbatere Karl Popper: *Comunicarea prin dezbateri*". Au participat elevi de liceu din toate colturile tarii, dar si din Republica Moldova. Judetul Vrancea a fost reprezentat de 6 elevi de la clubul de debate al CNAIC: Daria Antonescu si Mihail Patrascanu de la 9 F, Alina Aurica, Maria Dan si Andreea Paun de la 10 A, Teodor Bentz de la 11 A.
Incepatori sau avansati, cu totii au dezbatut motiuni de interes general pentru educatie: Introducerea camerelor de supraveghere in salile de clasa este justificata; Ar trebui schimbata modalitatea de evaluare la obiectele vocationale (desen, muzica etc.). Competitia a asezat fata in fata debateri care cred in puterea cuvantului, de a transforma lumea intr-un univers mai bun, luptand cu ambitie pentru a demonstra ca strategia abordata, continutul argumentelor, respectiv stilul lor, trebuie apreciate de catre juriu.
Doamnele profesoare, Livia Marcu si Teodora Bentz, care au insotit lotul, si-au asumat si dificilul rol de arbitru, respectiv trainer pentru debaterii incepatori. Rezultatele cuzistilor au fost pe masura asteptarilor, caci s-au intors acasa cu premii si mentiuni. In competitia echipelor, s-a obtinut o mentiune (echipa al carei lider a fost Daria Antonescu), iar echipa condusa de Teodor Bentz a jucat finala, obtinand locul al doilea la aceasta competitie nationala.

Rasunatoare au fost, insa, succesele ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Stimulente financiare pentru absolventii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Joi, 10 August 2017, ora 06:36

Absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, la finalul clasei a VIII-a, si la examenul de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performantelor realizate, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la Bacalaureat.
Executivul precizeaza ca vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolventi de clasa a XII-a, care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolventi de clasa a VIII-a. "Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal", se mai arata in comunicat.
In Vrancea, 23 de absolventi de clasa a VIII-a au avut media 10 la examenul de Evaluare Nationala: Diana Maria Racosanu de la Colegiul National Unirea; Alice Elena ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din Bucuresti

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 07:52

VIDEO: EXCLUSIV! Interviu cu doctorul Rubin Munteanu. Absolvent al Scolii 10 si al Liceului Cuza, celebrul chirurg opereaza acum la Spitalul Monza din BucurestiCe faci cand cresti inconjurat de carti de medicina, fiind fiul unui deosebit clinician? Ce alegi atunci cand auzi istorisirile pline de pasiune ale tatalui, despre diferitele cazuri medicale intalnite zi de zi? Te gandesti cumva vreo clipa sa devii director de banca sau pilot? Nu. Te faci medic. Dar nu doar un alt medic, ci devii usor, usor, unul dintre cei mai buni in specialitatea ta. Oamenii te cauta cu sutele. Operezi mii de oameni, care si-au pierdut increderea in ei si reusesti, zi de zi, prin curajul tau, sa le schimbi radical vietile, incepand de la aspect si incheind cu mentalitatea. Ramai, cu toate acestea, modest, sensibil, onest, pentru ca educatia aleasa, primita de la oameni rafinati si atenti la conduita, ti-o permite. Stii de unde ai plecat, nu uiti locurile copilariei si nu uiti oamenii acelor locuri. Iti iubesti tara, dar ramai obiectiv in aceasta dragoste fata de patrie.
Dr. Rubin Munteanu - un nume cunoscut multor oameni, care acum se privesc cu placere in oglinda, un nume ce pare predestinat pentru a defini calitatea omului ce-l poarta. Dr. Rubin Munteanu a slefuit, in cei 20 de ani de medicina pe care-i are in spate, toate invataturile primite, transformandu-le in priceperea, care astazi, pe langa bisturiu, ii este cea de-a doua arma. Am avut onoarea de a-l cunoaste in mediul sau, dupa doua operatii, intre consultatii, la Spitalul Monza din Bucuresti. CV-ul sau este de departe impresionant. Dr. Rubin Munteanu are 20 de ani de experienta in chirurgie si ...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi (sambata) se redeschide Centrul de excelenta pentru matematica si informatica la clasa a V-a

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 06:35

Astazi are loc deschiderea oficiala a centrului de pregatire a elevilor capabili de performanta la matematica si informatica pentru elevii de clasa a V-a, activitate organizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Evenimentul va avea loc la Scoala Stefan cel Mare, la ora 9:00, iar incepand cu ora 9:30 elevii de clasa a V-a vor intra in concurs, in vederea admiterii la cursuri. Prima proba va fi cea de matematica, iar elevii care vor sa participe si la cercurile de informatica raman in continuare in salile de clasa pentru testarea de specialitate. Elevii care au optat pentru ambele discipline vor sustine intai testarea la matematica, de la ora 10,00, urmand ca cea la informatica sa aiba loc de la ora 11,00. In intervalul orar 12,00 - 15,30 vor fi evaluate lucrarile, iar la ora 16,00 vor fi afisate rezultatele atat la centrul de concurs de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Focsani, cat si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
Centrul de pregatire a elevilor de gimnaziu capabili de performanta la matematica si informatica este la al cincilea an consecutiv de existenta. Acesta functioneaza in subordinea ISJ Vrancea. Centrul se adreseaza elevilor de clasa a V-a capabili de performanta la disciplinele matematica si informatica si functioneaza, si in anul scolar 2017-2018, la Scoala Stefan cel Mare si la Colegiul National Unirea.

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INCEPE SCOALA! Ce noutati aduce pentru profesori, elevi si parinti

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 06:36

Prima zi la gradinita sau la scoala e poate cea mai emotionanta zi din an pentru prescolari si elevi, mai ales pentru cei care pasesc pentru prima oara pragul unitatii de invatamant. Cunoasterea educatoarei, invatatoarei sau revederea cu colegii e un moment de mare bucurie, pentru toti deopotriva, elevi, cadre didactice si parinti. Anul acesta, sunt mai multe noutati atat pentru elevi cat si pentru dascali. Astfel, invatamantul vrancean are o noua conducere in persoana profesoarei Lauriana Ailincutei, inspector general scolar si a profesorului Aurel Selaru, inspector general adjunct. O alta noutate este faptul ca scoala incepe cu 4 zile mai devreme decat de obicei, ceea ce a starnit nemultumire in randul multor parinti si dascali, deoarece 15 septembrie a fost dintotdeauna un simbol in tara noastra.

Prima zi de scoala, o noua sedinta publica pentru cadrele didactice

Inspectorul scolar pentru Managementul Resurselor Umane, profesorul Mihail Fasan a anuntat organizarea astazi, incepand cu ora 14.30, a unei sedinte publice pentru repartizarea pe perioada determinata a candidatilor, conform art. 103 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2017-2018. Sedinta va avea loc in Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean, la etajul I. Mentionam ca au mai ramas ore neacoperite in scolile din extremitatile judetului, cum ar fi la Scoala din satul Taratu, comuna Poiana Cristei, dar si in localitati ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Descinderi DNA intr-un dosar ce-l vizeaza pe secretarul general al PNL Focsani, Gabriel Barculescu
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat mai multe perchezitii, ieri, intr-un dosar ...
PNL se delimiteaza de Gabriel Barculescu, anchetat de DNA intr-un dosar de coruptie
Descinderile de ieri ale procurorilor DNA, care l-au vizat pe directorul OJFIR Vrancea, Gabriel ...
DNA a descins in Vrancea! Perchezitii la OJFIR si acasa la directorul Barculescu, suspect ca ar fi luat mita
Procurorii DNA Serviciul Teritorial Galati au descins marti in judetul Vrancea si au facut 16 ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor