Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.264 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ULTIMA ORA! Doi candidati eliminati din examenul de Bac pentru tentativa de frauda

Luni, 26 Iunie 2017, ora 18:35

Doi absolventi de liceu au fost eliminati din examenul de Bacalaureat astazi, la proba scrisa la limba si literatura romana.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta extraordinara la Consiliul Judetean pentru aprobarea a 6 proiecte cu finantare europeana

Luni, 26 Iunie 2017, ora 15:37

Consiliul Judetean Vrancea se reuneste, astazi, in sedinta de indata, pentru aprobarea a patru proiecte cu finantare europeana, care vizeaza reabilitarea si modernizarea a 4 drumuri judetene. ,,Organismul Intermediar POR A.D.R. SE Braila ne-a transmis solicitarile privind demararea etapei precontractuale pentru toate aceste proiecte, cu respectarea cerintelor Ghidului general si specific pentru prioritatea de investitii nr. POR 2016/6/6.1/2, etapa in care Unitatea administrativ-teritoriala judetul Vrancea trebuie sa indeplineasca, cumulativ, anumite conditii printre care si reaprobarea proiectului in conformitate cu ultima forma a bugetului rezultat in urma etapei de evaluare si selectie, corectarea bugetului in mod corespunzator, in conformitate cu modificarile Codului fiscal din perspectiva cotei T.V.A de 19% si reaprobarea acordului de parteneriat, precum si a cheltuielilor legate de proiect. Avand in vedere masurile de urgentare a procesului de contractare a cererilor de finantare depuse in cadrul POR 2014 - 2020, toate documentele necesare in etapa precontractuala trebuie incarcate in aplicatia MySmis, pana in data de 29 iunie 2017, termen care permite transmiterea catre Autoritatea de Management a POR a documentatiilor de contractate pana in data de 15 iulie 2017", a declarat directorul Directiei Tehnice si de Investitii din cadrul Consiliului Judetean Vrancea, Romeo Iordache.
De retinut ca au fost aprobate patru din cinci proiecte depuse spre finantare. Este vorba de ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Au fost afisate rezultatele la Evaluarea Nationala

Luni, 26 Iunie 2017, ora 12:37

Pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale au fost afisate rezultatele la Evaluarea Nationala, examen sustinut de absolventii clasei a VIII-a. La nivelul judetului Vrancea au fost obtinute 21 de medii de 10, dintre care 11 de absolventi ai Scolii Stefan cel Mare Focsani. De asemenea, 5 absolventi de clasa a VIII-a de la Colegiul Cuza au luat 10 atat la limba romana cat si la matematica.

Rezultatele, in ordine alfabetica, pentru judetul Vrancea, pot fi vazute AICI

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Disputa intre primar si consilieri pentru stabilirea zilei comunei Dumbraveni

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Consilierii locali din Dumbraveni insista, de ceva timp, ca primarul localitatii sa organizeze ziua comunei. Pe parcursul mai multor sedinte ale Consiliului Local, alesii au adus in discutie stabilirea unei zile in care sa fie serbata asa cum se cuvine ziua localitatii, cum de altfel a si promis cu mai multi ani in urma primarul Valentin Tilvar.
Consilierul local Aurel Costel Spanu a precizat ca toate localitatile din vecinatate au o zi a lor. "Noi discutam de ani de zile de organizarea Zilei Comunei Dumbraveni. Haideti sa facem ziua comunei, pentru ca asa fac toate localitatile din zona noastra si vorbim aici de Bordesti, Gura Calitei, Obrejita, Gugesti, Sihlea si enumerarile pot continua", a spus Aurel Costel Spanu. Primarul a incercat sa-l intrerupa, insa consilierul a continuat: "Ma lasati sa termin, ca asa este frumos din partea dumneavoastra, si dupa aceea puteti sa spuneti tot ce vreti. Daca ati facut o bijuterie in satul Candesti, si aici e vorba de Caminul Cultural, este pacat sa nu folosim aceasta oportunitate. Eu nu spun ca trebuie sa folosim caminul pentru ziua localitatii. Sa vedem ce activitati se vor desfasura la acest camin".
Primarul a intervenit ajutat de secretara comunei Gina Daniela Chirita, care i-a oprit din comentarii pe consilierii locali. Edilul a spus ca ar fi bine sa se faca un fel de sondaj, sa se afle ce parere au cetatenii. "Da, asa este, sunt localitati care fac aceste zile ale comunelor. Dupa parerea unora este de bine, dupa parerea altora, nu ..

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GHIDUL CALATORULUI PRIN LEGISLAEsIE. Despre litigiile cu societatile de asigurari

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Aproape ca nu exista conducator auto care sa nu fi avut un eveniment neplacut in trafic indiferent ca a fost sau nu vinovat de producerea lui. In marea majoritate a cazurilor, firmele de asigurari despagubesc pe cel pagubit, dar exista si situatii in care acesta din urma este nevoit sa isi gaseasca dreptatea in instanta. Sunt Avocat Manuela Florea si continuam calatoria noastra prin legislatie cu litigiile cu societatile de asigurari.
Presupunand ca am avut un eveniment in trafic si din motive variate firma de asigurare nu vrea sa ne plateasca despagubirea, desi noi am insistat in repetate randuri in acest sens, nu ne mai ramane de facut decat sa apelam la ultima solutie: instanta.
Prima chestiune pe care trebuie sa o avem in vedere cand facem demersurile in instanta este sa depunem cererea de chemare in judecata in intervalul de timp de doi ani de la producerea evenimentului rutier sau de la ultima sesizare/ adresa/ notificare/ demers pe care am facut-o/l-am facut catre asigurator. Daca depunem cererea de chemare in judecata dupa implinirea acestui termen, atunci aceasta va fi repinsa ca prescrisa.
Foarte important in cadrul dosarului respectiv este cum ne dovedim cererea: ne putem folosi de acte, martori (daca au fost prezenti la momentul producerii evenimentului rutier), expertiza tehnica auto, etc. Prin intermediul acesteia din urma se va putea stabili dinamica accidentului (imprejurarile in care acesta a avut loc), cine a fost vinovat de producerea acestuia (cine a ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Procurorii ii vor in arest pe afaceristii acuzati de inselaciune

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea sunt nemultumiti de decizia magistratilor de la Judecatoria Focsani, potrivit careia cei doi administratori de societati din Vidra, cercetati pentru inselaciune, au fost pusi sub control judiciar. Anchetatorii au contestat decizia. Pentru Toma A. si Boby Ionut T. s-a cerut masura arestarii preventive, dar cererea a fost respinsa si s-a dispus masura controlului judiciar pentru cate 60 de zile fiecare. Pe langa alte obligatii, celor doi li s-a interzis sa se mai ocupe de societatile pe care le administreaza si sa mai desfasoare activitatile in exercitarea carora au savarsit faptele.
Cei doi barbati din Vidra, de 36 si 25 de ani, sunt banuiti ca au inselat mai multe societati din Focsani si din Galati. Practic, ei ar fi achizitionat materiale de constructii pe care nu le-ar mai fi platit, creand astfel un prejudiciu de 133.700 lei.

Politistii au transmis ca in perioada aprilie -iunie 2017, barbatii, in calitate de reprezentanti legali ai unor societati comerciale, au achizitionat diferite cantitati de materiale de constructii, emitand ordine de plata pentru achitarea marfii, insa dupa obtinerea vizelor din partea unitatilor bancare, care atestau existenta disponibilului in cont, au retras de la ATM-uri diferite sume, facand imposibila decontarea.
Inainte de a fi retinuti, adica pe data de 22 iunie, s-au facut 11 perchezitii in Focsani si Vidra, fiind gasite bunuri obtinute din savarsirea infractiunilor, documente de ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Tinerii care au talharit un batran in propria casa raman in arest

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Tinerii de 17, respectiv 18 ani din Oreavu, comuna Gugesti, care la inceputul saptamanii trecute au talharit un batran, raman in arest. La Tribunalul Vrancea s-a judecat contestatia formulata de acestia impotriva deciziei de arestare, dispusa de Judecatoria Focsani. Cererea le-a fost respinsa. "Respinge, ca nefondate contestatiile declarate de contestatorii C(...) Remus si V(...) Paul, impotriva Incheierii pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Focsani la data de 21.06.2017, prin care s-a dispus arestarea preventiva a ambilor inculpati pe o durata de cate 30 zile fiecare. (...) Definitiva", se arata in hotararea instantei.
Cei doi au fost arestati dupa ce au intrat in casa peste un batran de 75 de ani, din Focsani, si, prin acte de violenta, i-au luat un telefon, intentia lor fiind aceea de a-i lua bani. Victimei i s-au luat si bani, dar nu de catre cei doi, ci de o fata de 14 ani, care impreuna cu baietii a pus totul la cale.
Fata de 14 ani locuia cu mama sa in casa victimei, avand grija de sotia partii vatamate, care este bolnava. Fata a fost cea care le-a dat pontul tinerilor, spunandu-le ca batranul are bani si impreuna au pus totul la cale din timpul zilei. Seara, fata a lasat deschisa usa casei, asa cum stabilise cu baietii din timpul zilei, si a mers la culcare impreuna cu mama sa. De mentionat ca fata are o relatie cu unul din cei doi baieti.
In jurul orei 2.30, baietii au intrat in casa batranului cu scopul de a-i lua banii. ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primarul Misaila: Liberalii atenteaza la confortul si siguranta personala a focsanenilor

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Civilizatia, confortul si siguranta personala a cetatenilor din Focsani nu sunt importante pentru consilierii locali PNL, este de parere primarul Focsaniului, Cristi Misaila. Declaratia vine dupa ce liberalii nu au fost de acord cu delegarea gestiunii serviciului de iluminat public, in sedinta din 20 iunie.
Edilul arata, intr-un comunicat de presa, ca liberalii nu sunt interesati de problemele focsanenilor si pun mai presus orgoliile lor politice decat interesul comunitatii, ignorand doleantele cetatenilor care vor sa beneficieze de siguranta atunci cand merg pe trotuare sau pe strazile din municipiu. Liberalii, spune primarul, si-au demonstrat dezinteresul atunci cand nu au fost de acord cu delegarea gestiunii serviciului de iluminat public, desi nu au avut nimic de obiectat la proiectul de hotarare. Mai mult, nu s-au opus nici in ianuarie 2016, cand fostul consiliu local a aprobat, in unanimitate, atribuirea serviciului de iluminat public unui operator economic care sa detina licenta. Tot la sedinta din ianuarie 2016, consilierii liberali au fost de acord ca, pana la parcurgerea etapelor privind delegarea, acest serviciu de iluminat public sa fie asigurat de Directia de Dezvoltare Focsani. De altfel, liberalii au fost de acord si au votat Studiul de oportunitate al delegarii serviciului de iluminat public in sedinta din aprilie 2017. Atunci, au considerat ca delegarea serviciului de iluminat public este cea mai buna solutie, iar acum, cand mai era un singur pas de facut si ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ceremonie de sfintire si inaltare a Drapelului National, in Piata Unirii

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Focsanenii sunt asteptati astazi, incepand cu ora 9.00, sa asiste la ceremonia militara de inaltare a Drapelului National, ce va avea loc in Piata Unirii, pe esplanada Palatului Administrativ. Evenimentul are loc de Ziua Drapelului National. Ceremonia de inaltare a drapelului Romaniei se va incheia cu defilarea garzii de onoare si a muzicii militare a garnizoanei, dupa cum se arata intr-un comunicat transmis de Brigada 8 LAROM Focsani.
"Ziua Drapelului National va fi sarbatorita in garnizoana Focsani, luni, 26 iunie, ora 09.00, in cadrul unei ceremonii militare ce se va desfasura in Piata Unirii, esplanada Palatului Administrativ. Duminica, 25 iunie, incepand cu ora 19.00, drapelul national va fi coborat de pe catarg si se va preda pentru slujba de sfintire preotului garnizoanei. Luni, 26 iunie, incepand cu ora 09.00, se va desfasura ceremonia de inaltare a drapelului Romaniei in cadrul careia acesta va fi binecuvantat de catre preotul garnizoanei si va fi arborat pe catargul din fata Prefecturii judetului Vrancea, in acordul imnului national interpretat de muzica militara a Garnizoanei si corul *Pastorala*. Ceremonia de inaltare a drapelului Romaniei se va incheia cu defilarea garzii de onoare si a muzicii militare a garnizoanei. La ceremonie vor participa reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale, ai institutiilor civile, militare si religioase din garnizoana, precum si cadre militare active, in rezerva/ retragere si veterani de razboi. Ziua Drapelului ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de indata la Consiliul Judetean pentru aprobarea a 4 proiecte cu finantare europeana

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea se reuneste, astazi, in sedinta de indata, pentru aprobarea a patru proiecte cu finantare europeana, care vizeaza reabilitarea si modernizarea a 4 drumuri judetene. ,,Organismul Intermediar POR A.D.R. SE Braila ne-a transmis solicitarile privind demararea etapei precontractuale pentru toate aceste proiecte, cu respectarea cerintelor Ghidului general si specific pentru prioritatea de investitii nr. POR 2016/6/6.1/2, etapa in care Unitatea administrativ-teritoriala judetul Vrancea trebuie sa indeplineasca, cumulativ, anumite conditii printre care si reaprobarea proiectului in conformitate cu ultima forma a bugetului rezultat in urma etapei de evaluare si selectie, corectarea bugetului in mod corespunzator, in conformitate cu modificarile Codului fiscal din perspectiva cotei T.V.A de 19% si reaprobarea acordului de parteneriat, precum si a cheltuielilor legate de proiect. Avand in vedere masurile de urgentare a procesului de contractare a cererilor de finantare depuse in cadrul POR 2014 - 2020, toate documentele necesare in etapa precontractuala trebuie incarcate in aplicatia MySmis, pana in data de 29 iunie 2017, termen care permite transmiterea catre Autoritatea de Management a POR a documentatiilor de contractate pana in data de 15 iulie 2017", a declarat directorul Directiei Tehnice si de Investitii din cadrul Consiliului Judetean Vrancea, Romeo Iordache.
De retinut ca au fost aprobate patru din cinci proiecte depuse spre finantare. Este vorba de ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:38

Evenimente rutiere

La data de 23 iunie a.c., ora 08.50, pe DN 23 in afara municipiului Focsani, un barbat de 49 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza intr-o curba la stanga, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu alt autoturism, condus regulamentar. In urma producerii evenimentului a rezultat ranirea usoara a celor doi conducatori auto. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

La data de 23 iunie a.c., ora 10.00, pe DN 2D in comuna Vidra, un barbat de 47 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere si a intrat in coliziune cu alt autoturism, condus regulamentar. In urma producerii evenimentului a rezultat ranirea ranirea usoara a conducatorului auto nevinovat. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Radare:

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Focsaniul are din nou echipa de fotbal in Liga a III-a!

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

GALERIE FOTO : Focsaniul are din nou echipa de fotbal in Liga a III-a!Stadionul Milcovul, caldura sufocanta chiar daca se apropie orele serii. Spectatori cati nu au mai fost din vremuri mai bune ale fotbalului la Focsani - circa 1000 de persoane!
Echipe
CSM Focsani 2007: Lazar - Tirca, Parlac, Besa, Mihai - Manu (75 Negoita), Dorinel Popa,Valentin Ion (47 Negoescu), Lupu - Predoiu (81 Duca). Pasare (60 Remus Popa). Au mai fost inscrisi pe foia de joc Apenciucesei, Ionut Nistor, Mitala.
Capitan, Dorinel Popa
Antrenori, Vasile Burga si Adrian Toma

Teiul Poiana Teiului: Cosa - Georgescu, Costin Lupu, Nutu, Serban, Panainte, Matei-Esurcanu, Dobos, Cimpanu, Ungureanu, Furtuna. Au mai fost inscrisi pe foaia de joc Bordianu, Severin, Negru, Andrei Nistor, Corfu.
Capitan, Matei Esurcanu.
Antrenor secund, Paul Enache

Arbitri: Claudiu Marcu, Florin Iacob si Erchian Ionus, toti din Constanta.
Observatori: Liviu Seceanu, din Galati, si Mircea Constantin, din Buzau.

Echipa de fotbal a Focsaniului si-a indeplint, sambata seara, obiectivul ce i-a fost stabilit la reinfiintare, in august 2016. Dupa dubla de baraj cu Teiul Poiana Teiului, CSM Focsani 2007 a promovat in Liga a III-a de unde fusese scoasa in 2012 printr-o decizie adminstrativa de FR Fotbal.

Cronica meciului decisiv

Victoria din tur, de la Bicaz, facea ca returul sa para un joc de serviciu, care sa nu aduca ingrijorari printre sustinatorii gazdelor. Antrenorii Vasile Burga si Adrian Toma si jucatorii pe care ii pregatesc aveau insa o alta opinie, pentru ca formatia nemteana are calitate ca ...

Sport / stiri Sport11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Atletism: Juniorii 1 ai LPS Focsani, campioni ai Romaniei la 20 km mars!

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Atletismul vrancean de la nivelul juniorilor s-a prezentat ca o echipa la Campionatul National de 20 km. mars - seniori, tineret, juniori 1 si la Campionatele Nationale ale juniorilor 2 care au avut loc la Pitesti, sambata si duminica. Si a reusit cateva rezultate foarte bune printr-o colaborare benefica sportivilor, antrenorilor care ii pregatesc, dar si miscarii atletice in general, pentru ca ofera o perspectiva pe care se poate merge pentru valorificarea potentialului existent in Vrancea in acest domeniu! Sportivii provin de la CSS Focsani, LPS Focsani, CS Unirea Focsani, Scoala nr. 3 Adjud, SC Atletic Adjud unde sunt antrenati de profesorii-antrenori Marius Batog, Gabriel Alexandrescu, Gheorghe Alexandrescu, Fanel Iliescu, Antonel Ivan, Sorin Craciun, Gheorghe Catrinescu, Radu Braguta, George Toader. In numele acestora, profesorul Marius Batog a transmis prin intermediul Monitorul de Vrancea multumiri DJST Vrancea si CSM Focsani 2007 pentru sprijinul acordat in timp la formarea si cresterea acestor sportivi, la rezultatele pe care le obtin in competitii!
La Pitesti, pe stadionul Nicolae Dobrin, sambata si duminica, s-a concurat dupa cum urmeaza:
Echipa de mars 20 km. a LPS Focsani, in componenta Ionut Plesu, Alexandru Slavoiu, Alexandru Batog a devenit campioana Romaniei si a primit medaliile de aur. Aceeasi echipa s-a clasat pe locul al doilea la tineret si a primit medaliile de argint pentru titlul de vicecampioana nationala.
Stafeta de fete 4x100 metri a devenit ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletism: Focsaneanul Ionut Dogaru, aur cu echipa la seniori si argint la individual

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Atletism: Focsaneanul Ionut Dogaru, aur cu echipa la seniori si argint la individualIn poza de grup a atletilor vranceni de dupa Campionatul National de mars si Campionatul National al juniorilor poate fi vazut si Ionut Dogaru, fost elev si performer al Liceului cu Program Sportiv Focsani, pentru care a castigat numeroase medalii nationale si internationale la juniori. Acum Ionut este legitimat la CSM Universitatea Resita, cu a carei echipa de seniori a castigat medaliile de aur si titlul de campion al Romaniei. Focsaneanul Ionut Dogaru (foto Octavian Mihai Sergiu Mazaran) a castigat si medalia de argint odata cu titlul de vicecampion national la 20 km. mars tineret si confirma, si la o categorie de varsta superioara, in mod remarcabil evolutia foarte buna din anii junioratului, anuntand in acelasi timp viitoare performante de prestigiu!
Duminica, la o zi dupa ce a castigat cele doua medalii, Ionut mi-a declarat: "A fost o cursa grea, dar neasteptat de buna, tinand cont ca in ultima luna de dinaintea concursului am racit si o saptamana nu am putut face nimic. Din fericire, mi-am revenit si cu aceasta ocazie mi-am facut si un personal best!".

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletism: Junioara Georgiana Zglimbea, record national!

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Larisa-Georgia Zglimbea, sportiva antrenata de profesorul Nelu Ciortan la Scoala nr. 2 Adjud, a facut saltul performantelor de la junioare 3, la junioare 2!
La Campionatul National de la Pitesti, de la finalul saptamanii trecute, campioana de la Adjud si-a adjudecat primul titlu de campioana a junioarelor 2 la aruncarea sulitei cu o aruncare de 45,34 metri, nou record al Romaniei! Pe podiumul de premiere la sulita s-au aflat doua fete de la Adjud - Georgiana Zglimbea si Alisia Paruba, de la CS Atletic, pregatita de profesorul Gheorghe Catrinescu.
Odata cu titlul de campioana, aruncarea de record i-a adus elevei profesorului Nelu Ciortan si calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului - FOTE - care va avea loc la Gyor, in Ungaria, in perioada 23-29 iulie.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Astazi incep probele scrise la Bac. Reprezentantul MEN in Vrancea a anuntat ca, pentru a impiedica frauda, va face verificari inclusiv in toalete

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Astazi incep probele scrise la Bac. Reprezentantul MEN in Vrancea a anuntat ca, pentru a impiedica frauda, va face verificari inclusiv in toaleteOrganizatorii examenului Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, au anuntat ca nicio tentativa de fraudare a examenului nu va fi iertata. Inspectorul scolar general, profesorul Dorin Cristea, care este si presedintele comisiei judetene de examen, le-a cerut, sambata, in sedinta de instruire, tuturor celor implicati activ in acest examen sa respecte cu strictete toti pasii prevazuti in metodologia de organizarea. Candidatii care vor fi surprinsi ca incearca sa copieze vor fi eliminati din examen, cu mentiunea clara ca nu vor mai putea sustine Bacalaureatul timp de doua sesiuni, fara a se lua in calcul si sesiunile speciale.
In sedinta de instruire a persoanelor desemnate sa faca parte din comisii, centrele de examen si centrul zonal de evaluare, inspectorul general Dorin Cristea, alaturi de inspectorul Ion Ionascu si reprezentantul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), profesorul Gabriel Vrinceanu, au prezentat toate regulile care trebuie urmate pentru buna desfasurare a Bac-ului, care continua, astazi, cu proba scrisa la limba si literatura romana. Astfel, mai bine de o ora, cei trei au explicat metodologia de desfasurare a examenului, punct cu punct. Ei au insistat ca toate regulile sa fie respectate cu strictete pentru a se putea preveni situatii neplacute, precum cea a eliminarii din examen pe motiv de frauda. "Va rog toleranta zero, fata de acest subiect nu exista iertare. Va rog sa afisati la vizier probele. Candidatul trebuie sa apara cu disciplinele la care va ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultatele la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a vor fi anuntate astazi

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:36

Peste 2600 de absolventi de clasa a VIII-a asteapta nu nerabdare sa afle notele la examenul de evaluare nationala. De altfel, emotii vor avea pana pe 13 iulie, cand vor fi afisate rezultatele admiterii computerizate la liceu. Fata de anii trecuti, sunt modificari in ceea ce priveste calculul mediei de admitere la liceu.

Cei peste 2600 absolventi de gimnaziu afla astazi ce note au primit la examenul de Evaluare Nationala, care s-a desfasurat saptamana trecuta. Tot astazi, cei nemultumiti de rezultatele pe care le-au obtinut pot depune contestatii. Acestea pot fi depuse pana la ora 20:00, iar rezultatele finale se vor publica pe 30 iunie. Apoi urmeaza inscrierea la liceul dorit, iar pe 13 iulie fiecare va sti la ce liceu a fost admis.
Reamintim ca admiterea in invatamantul liceal, in anul scolar 2017-2018, a adus o serie de noutati pentru candidati. O modificare esentiala este schimbarea formulei de calcul la stabilirea mediei de admitere. Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Schimbari si la sistemul de notare

De asemenea, schimbari au aparut si la sistemul de notare si ne referim aici la nota finala obtinuta in urma contestatiei. Daca pana acum trebuia sa existe o ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O soferita a ramas fara un deget de la mana stanga, dupa ce masina sa s-a ciocnit frontal cu un autoturism

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:35

Un accident de circulatie s-a produs sambata dimineata, in jurul orei 5:00, la Vidra. Doua autoturisme s-au ciocnit frontal, iar in urma coliziunii, trei persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) Focsani. Doua dintre victime, un baiat in varsta de 14 ani si sora sa de 18 ani, se aflau intr-unul dintre autoturismele implicate in accident, condus de mama lor. Potrivit politistilor, in timp ce conducea autoturismul pe DN 2 D, in Vidra, mama celor doi, in varsta de 38 de ani, din Focsani, din cauza neatentiei a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 41 de ani, din Focsani, care de asemenea a fost ranita.
Baiatul a fost supus de urgenta unei interventii chirurgicale de extirpare a splinei, in prezent aflandu-se internat la chirurgie infantila - ATI. "N.O., persoana de sex masculin, in varsta de 14 ani, din Focsani, politraumatism prin accident rutier, traumatism cerebral inchis, cu escoriatie temporal stanga, traumatism toraco abdominal-pelvin inchis. Internat chirurgie infantila - ATI", se arata in buletinul de presa al Spitalului Judetean.
Sora sa, A.G.N., de 18 ani, a scapat fara leziuni grave si, potrivit buletinului de presa al Spitalului Judetean, a refuzat internarea. ",N.G.A., femeie in varsta de 18 ani, din Focsani, politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-facial acut, epistaxis secundar, contuzie forte glezna stanga. Pacienta refuza internarea".
Soferita de 41 de ani, cea de-a treia victima ..

Life Show / stiri Actualitate1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un vrancean a provocat un accident in judetul Buzau; au fost implicate 3 masini

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:35

Un vrancean de 20 de ani a provocat un accident, duminica, la Merei, judetul Buzau. In eveniment au fost implicate trei masini, fiind ranita o persoana.
Potrivit informatiilor postate pe site-ul opiniabuzau.ro, accidentul a avut loc pe DN 1B, la Popasul Merei. Potrivit sursei citate, soferul de 20 de ani, din Vrancea, nu a acordat prioritate unei masini care venea dinspre Ploiesti. Vranceanul venea de la Merei si se indrepta spre Stalpu. El ar fi intrat fara sa se asigure intr-o intersectie intens circulata, moment in care masina sa s-a ciocnit cu autoturismul condus de un bucurestean de 42 de ani si care se indrepta catre Buzau. In urma impactului, masina vranceanului a fost proiectata intr-un alt autoturism, al carui sofer, de 50 de ani, din Stalpu, se angajase intr-un viraj la stanga, catre Ploiesti. O persoana a fost ranita, respectiv un buzoian de 48 de ani, din Stalpu, pasager in ultima masina accidentata. Victima a suferit rani usoare, potrivit jurnalistilor de la opiniabuzau.ro.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Copil de 8 ani, la spital dupa ce a fost accidentat de o masina

Luni, 26 Iunie 2017, ora 06:35

Un copil de 8 ani a fost accidentat usor de o masina, aseara. Accidentul a avut loc pe raza localitatii vrancene Slobozia Bradului.
Minorul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Focsani pentru investigatii medicale.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Arde un magazin din Urechesti

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 22:35

Pompierii intervin in aceasta seara (sambata) pentru a stinge flacarile care au cuprins un magazin din comuna Urechesti. Potrivit primelor informatii primite de la ISU Vrancea, incendiul a fost anuntat prin 112.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Copil de 8 ani, la spital dupa ce a fost accidentat de o masina

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 22:35

Un copil de 8 ani a fost accidentat usor de o masina, in urma cu aproximativ o ora (duminica seara, ora 19.30). Accidentul a avut loc pe raza localitatii vrancene Slobozia Bradului.

Potrivit primelor informatii, minorul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Focsani pentru investigatii medicale.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Frate si sora de urgenta la spital, dupa ce masina condusa de mama lor a fost implicata intr-un accident

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 18:35

Un accident de circulatie s-a produs in aceasta dimineata (sambata), pe raza localitatii Vidra. Doua autoturisme s-au ciocnit frontal, iar in urma coliziunii, doua persoane, frate si sora, au ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) Focsani. Baiatul, in varsta de 14 ani, si sora sa, in varsta de 18 ani, se aflau intr-unul dintre autoturismele implicate in accident, care era condus condus de mama lor.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul Spitalului Judetean, baiatul, O.N., ar fi fost supus de urgenta unei interventii chirurgicale de extirpare a splinei, in prezend aflandu-se internat la chirurgie infantila - ATI. Sora sa, A.G.N., in varsta de 18 ani, a scapat fara leziuni grave si nu a avut nevoie de internare.

UPDATE!
Politistii vin cu precizari in legatura cu acest accident

Mama celor doi copii raniti are 38 si este din Focsani. Potrivit politistilor, in timp ce conducea autoturismul pe DN 2 D, in comuna Vidra, din cauza neatentiei a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 41 ani, din Focsani, care a fost, de asemenea, ranita.

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Informare meteo de canicula si disconfort termic

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 15:36

Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Inca un cutremur in Vrancea. A avut 4,1 grade pe Richter

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 15:36

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs astazi (duminica) in Vrancea. Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul s-a produs la ora 12.48, la o adancime de 138,8 kilometri. "In ziua de 25/06/2017 la ora 12:48:47(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 4.1 pe scara Richter, la adancimea de 138.8km. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (40km), Covasna (49km), Odobesti (54km), Slanic-Moldova (57km), Buzau (58km)", transmite INFP.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Cutremur de 4,2 grade in zona seismica Vrancea

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 09:36

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs noaptea trecuta, la ora 2.50, in judetul Buzau, zona seismica Vrancea. Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul s-a produs la o adancime de 139 kilometri.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Sanzienele de la Jitia, album foto pe dealurile pline cu flori

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 06:38

Fete frumoase imbracate in portul bunicilor si un profesor pasionat de traditiile de pe Valea Ramnicului, asa se traduce sedinta foto in care cinci mocancute s-au transpus in Sanzienele de la Jitia. Profesorul Sorin Pantelimon, un iubitor de traditii si frumos de la Jitia, spune ca atunci cand vorbesti despre traditii si obiceiuri, gandul te duce la meleaguri romanesti de o frumusete rara, pe care in plina vara se desfasoara sarbatori minunate.
Un astfel de loc este pe Valea Ramnicului, unde astfel de sarbatori creeaza prilejul intoarcerii la traditii: ceremonialul religios, imbracarea minunatului costum popular, cantece si hore specifice zonei. "Pasiunea pentru traditiile noastre strabune, dar si pentru meseria pe care ne-am ales-o, a facut ca noi, cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Jitia, sa ne implicam in alcatuirea unor formatii si ansambluri folclorice de valoare, cum este cazul ansamblului "Chindia" coordonat de doamna profesor Lalu Petruta, sau ansamblul "Ulmusorul" coordonat de doamna profesor Fifere Dobrita, formatii care reprezinta folclorul din Jitia la nivel judetean, regional si national. Mai nou, am incercat sa-i atragem pe elevii scolii si in alte componente ale traditiei locale. Astfel, am infiintat la nivelul scolii, ateliere de confectionat articole de artizanat, precum: cusaturi, tesaturi, opinci, oua incondeiate si masti traditionale. Copiii au fost initiati in aceste mestesuguri, de mesterii populari ai satului si de catre noi profesorii. Tot cu ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Administratorii de societati acuzati de inselaciune, pusi sub control judiciar

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 06:38

Afaceristii Toma A., de 36 de ani, si Bobby Ionut H., de 25 de ani, retinuti joi intr-un dosar de inselaciune, instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, au ajuns vineri in fata magistratilor de la Judecatoria Focsani cu propunere de arestare preventiva. Magistratii au respins propunerea de arestare si au dispus masura controlului judiciar. Solutia poate fi contestata si se va judeca la Tribunalul Vrancea. "Respinge cererea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, ca neintemeiata. (...) ia fata de inculpatii A.(...) TOMA si H.(...) BOBBY-IONUT masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de cel mult 60 de zile, pentru inculpatul A.(...) TOMA, incepand cu data de 23.06.2017, orele 18.30, iar pentru inculpatul H.(...) BOBBY-IONUT, incepand cu data de 23.06.2017, orele 17.00. (...) pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a)sa se prezinte de indata la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati; b)sa informeze de indata Postul de Politie al comunei Vidra (inculpatul H.(...) Bobby Ionut) si IPJ Focsani- Serviciul de Supravegheri Judiciare (inculpatul A. (...) Toma) cu privire la schimbarea locuintei, c) sa se prezinte la Postul de Politie al comunei Vidra (inculpatul H.(...) Bobby Ionut) si IPJ Focsani- Serviciul de Supravegheri Judiciare (inculpatul A. (...) Toma) conform programului de ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Noaptea mintii! Primarul pentru o noapte Ion Stefan i-a reclamat pe primarul Misaila si fostul director Lungu pentru ca au vrut sa-i repare drumul catre firma

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 06:37

Noaptea mintii! Primarul pentru o noapte Ion Stefan i-a reclamat pe primarul Misaila si fostul director Lungu pentru ca au vrut sa-i repare drumul catre firmaFirma Balcanic Prod i-a facut plangere penala primarului Focsaniului, Cristi Misaila, pentru ca a incercat sa balasteze drumul de acces catre serele municipiului si statia de epurare de la CUP. Firma apartine liberalului Ion Stefan, cel care a anuntat cu surle si trambite, in seara alegerilor locale din 2016, ca a castigat Primaria Focsani, dar care s-a trezit dimineata ca altcineva e primar. Altcineva, adica Cristi Misaila, cel pe care il reclama acum in conditiile in care acel drum pietruit este singura cale de acces pentru sute de oameni care merg zilnic la lucru la cele doua obiective sau la abatorul din zona. In urma reclamatiilor din partea oamenilor, fiind vorba de obiective de interes public, Primaria Focsani, prin Directia de Dezvoltare si Servicii Publice, a incercat sa il amenajeze, sa puna piatra pentru a astupa gropile. Actiunea de balastare trebuia sa aiba loc in aceasta primavara insa nu a fost finalizata deoarece oamenii de la Balcanic au chemat echipaje de politie si au sustinut ca este un drum privat, pe care Primaria nu poate interveni. Utilajele Directiei de Dezvoltare s-au retras iar scandalul parea sa fie aplanat. Insa liberalii nu au fost de acord. Reprezentantii firmei Balcanic, proprietarul drumului, au facut plangere la Politie si a fost deschis un dosar penal pentru tulburare de posesie si abuz in serviciu.
Cei vizati de reclamatie sunt primarul Cristi Misaila si fostul director al Directiei de Dezvoltare, Marian Lungu. Acesta a fost deja la Politie ..

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA! Arde un magazin din Urechesti
Pompierii intervin in aceasta seara (sambata) pentru a stinge flacarile care au cuprins un magazin ...
15 monede de aur, mii de lei si euro, materiale de constructii, gasite la perchezitiile din Focsani si Vidra. Doi afaceristi au fost REEsINUEsI
11 perchezitii au avut loc joi dimineata, la Focsani si Vidra, intr-un dosar de inselaciune. Au fost ...
Colonelul in rezerva Marian Geana, fostul ofiter de presa al Brigazii 8 Larom, a murit la doar 50 de ani
Colonelul in rezerva Marian Geana a trecut la cele vesnice in noaptea de joi spre vineri, intr-un ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor