Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.296 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

GALERIE FOTO: Sergent major Elisabeta Ungureanu, una dintre inimile neinfricate care a purtat steagul tarii in Afganistan

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 07:46

Femeile-militar din Romania nu au spus niciodata nu misiunilor de peste hotare. Imbracate in culorile nisipului, specifice uniformei militare, incaltate in bocanci si nedespartite de arma, la prima sau la a doua misiune, femeile-militar s-au alaturat intotdeauna, fara frica, colegilor lor barbati in teatrele de operatii, iar de multe ori chiar i-au si condus pe acestia. Nici caldurile sufocante si nici praful omniprezent al Afganistanului nu le-au speriat si nu le-au impiedicat sa le fie alaturi camarazilor. "Intotdeauna solidari niciodata solitari!"- aceasta este legea nescrisa a militarilor, de la care femeile-militar nu se abat si pe care o respecta, cu acelasi patos cu care isi respecta si legaturile de familie.
Sergent major in cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizata "Capitan Valter Maracineanu", unitatea 01548, Elisabeta Ungureanu, cu vechime totala de 12 ani in armata, este o astfel de femeie. Cand am cunoscut-o, mi-am spus in sinea mea ca am intalnit prima femeie care nu se teme de nimic. Desi zambeste tot timpul, iar bucuria cu care traieste este evidenta, sergent major Ungureanu are o prezenta impunatoare. Atat ea cat si sotul sau, care este politist, sunt din Galati, dar locuiesc in Focsani si intentioneaza sa ramana aici. Cand era copil visa sa devina profesoara de Biologie, dar destinul avea pentru ea un plan, pe care l-a imbratisat cu bucurie si care i se potriveste manusa. "Intre timp am crescut si visele nu au mai ramas aceleasi. Ulterior mi-am dorit sa ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Elevi de la mai multe unitati de invatamant au sarbatorit Ziua Francofoniei la Scoala Stefan Cel Mare din Focsani

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Elevii focsaneni au organizat un eveniment special dedicat Zilei Internationale a Francofoniei. Manifestarea cultural artistica a avut loc in sala media de la Scoala "Stefan Cel Mare", fiind parte a proiectului judetean "Comunitate si educatie interculturala". In actiune au fost implicati elevi de la Colegiul National Unirea, Scoala gimnaziala "Duiliu Zamfirescu", Scoala gimnaziala Milcovul, Scoala "Nicolae Iorga", Scoala "Stefan Cel Mare", Scoala "Victor Slavescu", Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Invitat special la eveniment a fost cel mai cunoscut francez din municipiu, Bernard Cheere, managerul de la Artifex, alaturi de care s-au aflat primarul municipiului, Cristi Misaila, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, prin inspectorul general Dorin Cristea si inspectorul general adjunct Aurel Selaru. Deschiderea evenimentului a fost realizata de directorul scolii, profesorul Maria Patrascu. Aceasta a aratat ca actiunile dedicate Zilei Francofoniei sunt o traditie in unitatea scolara dar "anul acesta, scoala noastra a demarat proiectul #Haikunoi2018". Primarul Cristi Misaila le-a multumit tinerilor elevi pentru activitatile realizate si le-a promis ca de 1 iunie municipalitatea a pregatit o surpriza deosebita.
La eveniment trebuia sa participe si ambasadorul Elvetiei, Excelenta Sa, Urs Herren, insa acesta nu a putut ajunge din cauza conditiilor meteo. "In "Saptamana limbii franceze si a francofoniei" va multumim, dragi elevi si profesori, ca ajutati imaginea municipiului ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ziua Francofoniei, serbata la Scoala "Alexandru Vlahuta" Focsani

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Elevii Scolii "Alexandru Vlahuta" din Focsani, coordonati de profesoarele Mariana Fudulu si Liliana Foarfeca, au sarbatorit ieri "Ziua Internationala a Francofoniei", sub deviza "Francofonie en fete". In fiecare an, pe 20 martie, se celebreaza acest eveniment ce a capatat o deosebita amploare in intreaga lume. Se marcheaza data la care, in anul 1970, 21 de state si de guverne au semnat conventia de infiintare a Agentiei de Cooperare Culturala si Tehnica, organizatie interguvernamentala fondata pe baza unui numitor comun, respectiv folosirea limbii franceze. Elevii au vorbit despre insemnatatea Francofoniei, despre simbolurile acesteia, au interpretat cantece si au recitat strofe din "Luceafarul" de Mihai Eminescu in limba romana si franceza. Elevii au evidentiat faptul ca imprumuturile din limba franceza sunt cele mai numeroase din vocabularul modern al limbii romane, apartinand tuturor domeniilor, precum cel administrativ, economic, juridic, filozofic, medical, militar, muzical si stiintific. In finalul activitatii la care au fost prezenti elevi si cadre didactice ale scolii, copiii s-au bucurat de dulciurile pregatite chiar de ei, cu prilejul acestei zile speciale. "In aceasta zi, omagiem frumusetea si diversitatea unei limbi, a unei culturi si a unei civilizatii milenare, care a avut si are in continuare o mare influenta asupra culturii si civilizatiei romanesti", a declarat profesoara de limba romana Liliana Foarfeca.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ziua Poeziei, sarbatorita la Ateneul Popular

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Incepand din anul 1999, ziua de 21 martie este declarata de UNESCO Ziua Poeziei, ca o recunoastere a faptului ca oamenii de litere si de cultura, poetii si scriitorii din intreaga lume si-au adus o contributie remarcabila la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale. Va invitam, prin urmare, miercuri, 21 martie 2017, la ora 16:00 (la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia - n.r.), sa sarbatorim impreuna Ziua Internationala a Poeziei! Am invitat, sa ne bucuram impreuna, poeti vranceni cu suflet de primavara, fiindca nu intamplator Ziua Poeziei se afla in preajma echinoctiului de primavara, precum si oameni pasionati de muzica si poezie. Poate vom speria putin iarna care si-a adus aminte de noi putin cam tarziu anul acesta. Partenerul nostru in organizarea acestei "seri", dupa-amieze de fapt, de poezie si muzica este Asociatia Culturala si Umanitara "Bogdania".

Odette Irimiea

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sase vranceni, trimisi in judecata pentru trafic de influenta cu permise de conducere si examene de Bacalaureat

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Sase persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea intr-un dosar de trafic de influenta, dosar care in prima faza s-a aflat pe masa procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie. Inculpatii vor fi judecati pentru ca ar fi pretins si primit bani de la mai multe persoane, carora le spuneau ca au influenta pe langa politistii examinatori de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Vrancea si ca le vor ajuta sa obtina permisele. Unul dintre inculpati a invocat si numele prefectului Sorin Hornea, atunci cand a primit o anumita suma, spunand ca banii vor merge la prefect. Un alt inclupat sustinea ca are "cunostinte" si peste hotare, dar si la licee, el promitand inclusiv "aranjarea" unor probe la examenul de bacalaureat. Una dintre persoanele trimise in judecata avea la momentul comiterii faptelor calitatea de director al unei scoli de soferi din Focsani.

Sase persoane vor fi judecate la Tribunalul Vrancea intr-un dosar de trafic de influenta. Faptele lor dateaza de ani buni, respectiv din perioada 2009-2012, iar dosarul a fost initial la Directia Nationala Anticoruptie.
Unul dintre inculpati se numeste Grigore Marian C., are 40 de ani si este din Tifesti. In februarie a.c., el a fost pus sub control judiciar, avand interdictia de a parasi localitatea. Ieri, magistratii de la Tribunalul Vrancea au revocat masura controlului judiciar. "(...) revoca masura preventiva a controlului judiciar ..

Life Show / stiri Actualitate5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sapte persoane trimise in judecata pentru falsificarea documentelor si a evidentelor electorale

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani au dispus trimiterea in judecata a sapte persoane intr-un dosar ce are ca obiect falsificarea documentelor si a evidentelor electorale. Faptele ar data din vara anului 2012, mai exact de la referendumul organizat in luna iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei.
Unul dintre inculpati este un barbat de 45 de ani din comuna Suraia. In sarcina lui s-a retinut infractiunea de falsificare a documentelor si a evidentelor electorale. In rechizitoriu se arata ca, in calitate de membu al biroului electoral al unei sectii de votare din comuna Suraia, el ar fi inscris in fals in listele electorale suplimentare-urna un numar de 21 de persoane, persoane care in realitate nu si-au exercitat dreptul de vot pe aceste liste.
In acelasi dosar va fi judecata si o femeie de 37 de ani, tot din Suraia. In sarcina ei s-a retinut aceeasi infractiune. In rechizitoriu se precizeaza ca, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, ca si in cazul inculpatului amintit anterior, cu stiinta, ar fi inscris in fals in listele electorale suplimentare-sectie un numar de 14 persoane, cu date de idntificare nereale in ceea ce priveste numele si prenumele, seria si numarul cartii de identitate sau codul numeric personal.
Pentru aceeasi infractiune va mai fi judecat la Judecatoria Focsani si un barbat de 40 de ani, tot din comuna Suraia. Din cercetarile efectuate a rezultate ca el, in calitate de presedinte al biroului ...

Life Show / stiri Actualitate2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Studenti din Turcia, in schimb de experienta la Spitalul Orasenesc Panciu

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Marti, 20 martie 2018, o grupa de studenti de la Ozel Anamur Hizir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi - Turcia au trecut pragul Spitalului Orasenesc Panciu. Vizita a fost inclusa in actiunile proiectului "Traineeship Program On Postnatal Care, First Aid and Operation Room Units in Europe" - 2017-1-TR01-KA102-043061, derulat, in parteneriat, de cele doua institutii.
Studentii din Turcia au fost invitati de managerul Silviu Tacu sa viziteze Ambulatoriul Integrat, dotat cu aparatura moderna, de ultima generatie, datorita proiectului cu finantare europeana "Modernizarea si dotarea cu echipamente de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Panciu, judetul Vrancea", implementat de Primaria Orasului Panciu. Cu acelasi prilej, oaspetii au vizitat si cabinetul de Gastroenterologie, inaugurat in toamna anului 2016, care beneficiaza de un aparat marca Stortz, ce permite atat diagnosticarea bolilor, cat si prelevarea de probe pentru biopsii sau teste rapide pentru detectarea infectiei cu Heliobacter pylori.
Ulterior, studentii au asistat si la realizarea unei tomografii computerizate in laboratorul de imagistica medicala, inaugurat in ianuarie 2017, datorita implementarii, de catre Primaria Orasului Panciu, a proiectului "Realizarea spatiilor necesare functionarii laboratorului de imagistica medicala compartiment tomograf si dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, judetul Vrancea - COD SMIS 38465, cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Licitatie pentru furnizarea energiei electrice consumate de Primaria Odobesti

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Primaria Odobesti a scos la licitatie un contract ce vizeaza furnizarea energiei electrice pentru toate locatiile ce apartin administratiei locale. Este vorba de iluminatul public, iluminatul institutiilor publice din Odobesti, dar si iluminatul tuturor cladirilor ce apartin domeniului public sau privat al orasului. Suma estimata pentru plata acestui serviciu este de 220,7 mii lei. Primarul orasului Odobesti, Daniel Nicolas, a declarat ca achizitia acestui serviciu se face pe SEAP, conform Legii achizitiei publice. "Toate achizitiile publice se fac prin licitatie, iar odata cu liberalizarea pietei energiei si achizitionarea de energie electrica se face in licitatie publica. Criteriul de selectie este pretul cel mai mic", a precizat primarul Daniel Nicolas.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O gradinita cu program prelungit va fi construita in Vidra

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:38

Primaria Vidra va construi o gradinita cu program prelungit in localitate. Deja, autoritatile locale au scos la licitatie serviciile de proiectare, care vor consta in realizarea proiectului tehnic, detalii de executie, asistenta tehnica din partea proiectantului. Valoarea estimata a contractului este de aproape 64 de mii de lei, iar finantarea este asigurata prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Astfel de proiecte prevad organizarea a doua licitatii, una pentru servicile de proiectare si cea de-a doua pentru executia lucrarilor. De retinut ca in comuna Vidra vor fi modernizate inca 9 unitati scolare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a II-a. Este vorba de urmatoarele proiecte: "Reabilitare scoala gimnaziala"-570.000 lei; "Construire gradinita Burca 2 cu doua sali de grupa - parter"-655.552 lei; "Reabilitare, modernizare si dotare scoala gimnaziala nr. 1 Burca"-565.000 lei; "Reabilitare, modernizare si dotare scoala primara Iresti"-560.000 lei; "Reabilitare, modernizare si dotare gradinita cu program normal Scafari"-560.000 lei; "Reabilitare gradinita cu program normal Serbesti"-570.000 lei; "Modernizare scoala primara Tichiris"-560.000 lei; "Reabilitare gradinita cu program normal Tichiris"-570.000 lei; "Reabilitare, modernizare si dotare gradinita cu program normal Viisoara"-570.000 lei.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primaria Adjud solicita 8,1 milioane lei din fondul de rezerva al Guvernului

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Primaria municipiului Adjud nu are bani pentru functionare decat pana in lunile iulie-august, motiv pentru care soloicita guvernului alocarea sumei de 8,1 milioane de lei din fondul de rezerva, a anuntat primarul Constantin Armencea. Acesta a precizat ca starea financiara actuala l-a adus in situatia de a trimite un memoriu la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea, Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Vrancea in care arata necesitatea suplimentarii bugetului local pentru anul 2018 al UAT Adjud. Valoarea bugetului propriu al municipiului Adjud pentru anul 2018 este de 28 milioane de lei. Pentru partea de functionare este alocata suma de 1, 2 milioane de lei, iar pentru dezvoltare suma alocata este de 9,7 milioane de lei.
Primarul Constantin Armencea arata in memoriu ca in urma analizei financiare a bugetului local s-a constatat ca sumele repartizate catre Primarie prin Legea nr. 2/2018, a bugetului de stat pe anul 2018, pentru echilibrarea bugetului, in completarea veniturilor proprii, sunt insuficiente. Municipiului Adjud i-a fost alocata, in acest scop, doar suma de 133 mii lei. Ori, Legea bugetului de stat prevede ca din cota de 17,25% prevazuta la art. 6, alin. (1) lit. c), trebuie sa se asigure un buget local minim de functionare la nivelul sumei de 750 lei/locuitor, dar nu mai putin de 5.000.000 lei pentru municipii. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), la 01 ianuarie 2017 municipiul Adjud avea un numar de 20.429 ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Reglementari noi pentru protectia cetatenilor care vor sa lucreze in strainatate

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor care lucreaza in strainatate, a fost modificata si completata prin Legea nr.232/2017 publicata in Monitorul Oficial nr. 961/ 05.12.2017 intrata in vigoare la aceeasi data. Pentru asigurarea unei informari cat mai bune in vederea protectiei cetatenilor care lucreaza sau vor sa lucreze in strainatate venim cu urmatoarele precizari:
- Serviciile specializate de plasare a fortei de munca realizate pe teritoriul Romaniei de catre un agent de plasare a fortei de munca in strainatate constau in informarea, consilierea si medierea cetatenilor romani in vederea angajarii acestora in strainatate.
- Persoanele fizice nu au dreptul sa exercite activitati de mediere.
- Agentul de plasare a fortei de munca are in principal urmatoarele obligatii :
Sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul;
Sa aiba incheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite intr-un alt stat decat Romania, care au calitate de angajator conform legislatiei statului respectiv, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
Sa incheie cu solicitantii locurilor de munca contracte de mediere;
Sa efectueze activitati de mediere si plasare in mod gratuit.
Atentie: incepand cu data de 5 martie 2018, agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe. Nu trebuie acceptata achitarea unor sume de bani cu titlu de garantii, intocmire de "curriculum vitae", traducere ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii au deschis un dosar de moarte suspecta in cazul lui Andrei Gheorghe

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Politistii din Ilfov au deschis dosar de moarte suspecta in cazul lui Andrei Gheorghe, avand in vedere ca jurnalistul avea 56 de ani. Andrei Gheorghe a fost gasit mort luni seara la domiciliul sau din localitatea Voluntari si urmeaza ca Serviciul de medicina legala sa stabileasca cauza decesului. Potrivit unor surse, jurnalistul ar fi murit din cauza unui stop cardio-respirator.
Andrei Gheorghe s-a nascut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti (sectia rusa-engleza), potrivit www.facebook.com. Si-a inceput activitatea jurnalistica in 1991, ca reporter special la Radio Constanta, unde a ramas pana in 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanta (1993-1996): 'Videomania', 'Vineri 13' si 'Midnight Killer'. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio '13-14', realizata la Pro FM Bucuresti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat si emisiunea 'Lantul Slabiciunilor'.
In 2002 si 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea 'Gheorghe' si a reluat emisiunea '13-14', mai intai la Radio 21, si apoi la Radio Total (2005-2006). A avut un rol secundar in filmele 'Amen' (2002) al lui Costa Gavras, 'Tinerete fara tinerete' (2007) al lui Francis Ford Coppola si a colaborat cu trupa de hip hop 'Parazitii' pentru albumul 'Irefutabil'. A mai realizat un scurtmetraj in 2008, numit 'Dubla personalitate'.
In 2006, a publicat volumul 'Midnight Killer - Banalitatea s-a nascut la oras', insotit de ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cinci romani morti si trei raniti in urma unui grav accident rutier, produs in Olanda

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Cinci romani morti si trei raniti in urma unui grav accident rutier, produs in OlandaCinci cetateni romani si-au pierdut viata si alte patru persoane, dintre care 3 romani, au fost grav ranite intr-un grav accident auto produs luni, pe drumul N270, la est de Helmond, Noord-Brabant, in Olanda. Autoritatile din Romania au fost informate in legatura cu acest accident, iar Ambasada Romaniei la Haga se afla in contact cu familiile victimelor, a declarat marti o sursa din cadrul reprezentantei diplomatice.
Conform presei olandeze, accidentul s-a produs in urma coliziunii dintre un microbuz cu 9 locuri pentru transportul persoanelor si un camion cisterna. Romanii se aflau in microbuzul marca Ford Transit. Soferul camionului cisterna a fost ranit si a avut nevoie de interventia echipelor de descarcerare pentru a fi scos din cabina, conform politiei olandeze. Publicatia olandeza de limba engleza NL Times precizeaza ca o femeie si patru barbati si-au pierdut viata. NL Times publica informatia ca pasagerii microbuzului se intorceau spre casa dupa ce lucrasera in Helmond. Femeia care si-a pierdut viata avea 27 de ani, iar cei patru barbati aveau varste cuprinse intre 27 si 37 de ani. O femeie in varsta de 39 de ani, doi barbati de 36 de ani si soferul camionului in varsta de 48 de ani au fost grav raniti.
Victimele lucrau pentru compania Horizon Groep care are mai multe filiale in Europa de Vest si este specializata in plasarea si supravegherea personalului de productie provenit din Orientul Mijlociu si tarile din Europa de Est, la producatori si in cadrul industriei ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Zeci de preoti au donat sange in cadrul unei campanii initiate de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Zeci de preoti ortodocsi s-au prezentat marti la Centrul de Transfuzie Sanguina Alba pentru a dona sange, in cadrul campaniei "Sustine Viata, doneaza Sange", initiata cu implicarea Arhiepiscopului de Alba Iulia, Irineu. "Nu putem fi indiferenti la suferinta semenilor nostri. Donand sange, ii putem ajuta pe cei bolnavi sa traiasca. Prin sangele nostru, contribuim, intr-adevar, la ameliorarea starii de sanatate si chiar la vindecarea unui bolnav aflat in suferinta. In felul acesta, il urmam pe Rascumparatorul Divin, constienti ca noi avem o viata noua. Avem viata cea adevarata, prin sangele lui Hristos", a afirmat Arhiepiscopul Irineu, care, desi si-a manifestat dorinta de a dona, nu a putut face acest lucru, avand peste 60 de ani.
Alti cativa preoti nu au indeplinit nici ei, din diverse motive, conditiile de admisibilitate, insa majoritatea a putut face acest lucru, unii dintre acestia fiind donatori fideli de sange. Preotii au marturisit ca spera sa fie un exemplu si pentru credinciosi, indemnandu-i sa doneze, avand in vedere nevoia de sange in unitatile medicale din judet si nu numai. Campania "Sustine Viata, doneaza Sange" face parte din evenimentele si actiunile pro-viata organizate de catre Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei in "Luna pentru viata" (1-31 martie). "Eu sper ca aceasta campanie sa produca efecte pe termen lung si anume sa creasca gradul de constientizare a importantei donarii de sange in randul populatiei, sa creasca numarul donatorilor de sange. Toate ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Facebook trece printr-o grava criza existentiala

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Scandalul Facebook - Cambridge Analytica a afectat grav imaginea si marca Facebook, conform unor surse din cadrul companiei care au dorit sa-si pastreze anonimatul, citate de CNN. Acum va fi nevoie de eforturi supraomenesti pentru a reconstrui increderea pierduta a publicului in promisiunea si capacitatea Facebook de a proteja datele personale ale utilizatorilor sai. In tot acest timp, seful Facebook, Mark Zuckerberg, pare de negasit.
Acest scandal aduce la lumina si o problema care pare inscrisa in chiar ADN-ul companiei lui Zuckerberg: modelul sau de afaceri este chiar exploatarea datelor personale ale utilizatorilor. Printre altele, Facebook castiga bani din colectarea datelor personale ale utilizatorilor si vanzarea lor catre dezvoltatorii de aplicatii si trusturi publicitare. Impiedicarea acestora sa ofere mai departe, unor terti, datele utilizatorilor obtinute de la Facebook s-ar putea dovedi imposibila, conform CNN.
Intr-adevar, aspectul cel mai ingrijorator legat de "bresa" de care a profitat Cambridge Analytica este ca, de fapt, nu este vorba de nicio bresa. Tot acest scandal s-a produs, aproape in totalitate, la vedere. Nimeni nu a avut nimic de ascuns... nici macar datele utilizatorilor care ar fi trebuit sa fie confidentiale. Totul s-a petrecut in conformitate cu regulamentele de functionare ale Facebook. "Facebook castiga bani din exploatarea si vanzarea detaliilor intime despre vietile private ale milioanelor de utilizatori, date cu mult mai cuprinzatoare decat ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

A fost anuntata lista scurta pentru premiul literar Wellcome Book Prize 2018

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Un roman care ofera o "descriere impresionanta a dependentei" si o poveste care exploreaza suferinta din spatele infertilitatii se numara printre operele de pe lista scurta din cursa pentru premiul literar Wellcome Book Prize, relateaza Press Association. Sase titluri au ramas in cursa pentru premiul in valoare de 30.000 de lire acordat anual pentru carti care trateaza subiecte legate de medicina, sanatate si afectiuni. Juriul din acest an a selectat pe lista scurta un roman, o carte de memorii si patru carti de nonfictiune.
Printre cele sase se numara "Mayhem: A Memoir" de Sigrid Rausing, pe care Bryony Gordon, membru al juriului, a numit-o "o descriere impresionanta a dependentei si a efectelor sale asupra familiilor". Debutul "Stay With Me" de Ayobami Adebayo ofera o perspectiva asupra fertilitatii, a familiei si a efectelor devastatoare ale anemiei falciforme din anii 80 din Nigeria. In cartea "The Butchering Art", autoarea Lindsey Fitzharris evoca lumea sinistra a chirurgiei din epoca victoriana cand chirurgul englez Joseph Lister a pus capat secolelor de suferinte ale pacientilor prin introducerea asepsiei.
Autoarea Meredith Wadman isi transporta cititorii in cursa din secolul XX in "The Vaccine Race" prezentand povestea revolutionara a vaccinului antirubeolic care a oferit de atunci protectie pentru sute de milioane de persoane din toata lumea. Mark O'Connell priveste in viitor in cartea sa "To Be A Machine" investigand miscarea transumanista si utilizarea tehnologiei ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Oaspetii au aratat ca sunt campioni!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

CSM Focsani 2007: Marocico, Closca - Ragea - 1 gol, Gramatic, Hagiu - 2, Moisa, Popovici, Miroiu - 3, Popa, Esutu - 2, Mocanu - 1, Rata - 3, Eros - 2, Patru - 1, Sladic - 8, Nastasie - 1.
Dinamo Bucuresti: Grigoras, Hetdarirad - Descat - 2, Sajat Esteki - 12, Mironescu - 1, Savenco, Gajduchenko - 1, Sandru - 2, Gavriloaia - 3, Alahkharam Esteki - 1, Komogorov - 4, Marius Mocanu, Mousavi - 5, Sajin.

Echipa de handbal seniori a Focsaniului a jucat aseara, in Sala Polivalenta in compania campioanei si celei mai in forma echipa a ultimelor etape. Oaspetii au evoluat la nivelul renumelui si au castigat dupa un meci foarte disputat, spectaculos, in care si-au aratat clasa individuala, dar au etalat si un foarte bun joc de echipa, mai cu seama in aparare, unde Grigoras a avut o serie aproape nesfarsita de parade exceptionale, iar linia de 9 metri a fost de multe ori impenetrabila! Handbalistii focsaneni au evoluat in maniera obisnuita, cu circulatie rapida a mingii, cu patrunderi din zona interilor si cu angajari ale pivotului. A fost un duel tactic interesant, insa diferenta a facut-o pana la urma experienta superioara a bucurestenilor. Arbitrii au generat, de multe ori, prin decizii greu de inteles si de acceptat, protestele vehemente ale publicului.
O intamplare, cumva insolita pentru Sala Polivalenta unde spectatorii sunt pasnici, a fost provocata de un suporter dinamovist care a coborat din zona rezervata, in partea din dreapta sus a salii, pana pe teren de unde a fost scos de ..

Sport / stiri Sport4 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Dans - Alexander's Focsani a impresionat si la Busteni!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

"Dance for you", concursul national de dans, de la sfarsitul saptamanii trecute, de la Busteni a avut la start si dansatorii de la Alexander's Focsani, cunoscuti pentru arta lor in tara, dar si in strainatate! Dansatorii pregatiti de instructoarea Mirela Nica Milea au reusit sa se claseze pe locul I si sa obtina premiul I in marea gala prin perechea Ion Cristi/Raluca Iacob!
Pe locul I au incheiat concursul formatia Alexander's Junior si Mixt Alexander's. La formatii, Vidra a incheiat competitia pe locul al doilea, iar Gugesti-Rastoaca si Panciu, pe locul al treilea. La perechi, pe locul al doilea s-au clasat Denis Casuneanu+Teodora Rusu, Alexandru Andone+Stefania Potop, Daria Busila+Mihai Poenaru, Teodor Sagau+Raluca Iacob. Pe pozitia a treia au incheiat "Dance for you" Diana Calita+Ionut Chirita si Sebastian Cruceanu+Denisa Urzica. Andrei Balan+Sorina Diaconu au obtinut mentiune.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Minirugby - Sevens Focsani, pregatita pentru start in returul campionatului!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Clubul de rugby Seven's Focsani, care a avut o campanie sustinuta si facuta cu folos in scoli si in parcurile din Focsani pentru selectionarea si atragerea catre acest frumos sport a copiilor cu calitati se "apropie cu pasi repezi de obiectivele propuse" asa cu mi-au spus profesorii Daniel Ene si Catalin Raileanu. Dupa selectie, a inceput initierea in rugby a micilor sportivi in balonul de la Scoala nr. 5 Focsani, de unde au fost surprinse si imaginile alaturate. Au fost constituite grupe de performanta pentru categoriile de varsta U 10-2008/2009, U 12-2006/2007 si U 14-2004/2005. Cu toate cele trei grupe, de fapt formatii de minirugby, Seven's Focsani va intra in returul Campionatului regional Moldova. Competitia a inceput in toamna lui 2007, insa la acel moment clubul focsanean nu era pregatit sa se prezinte la jocuri.
Cu siguranta ca multi dintre noii minirugbisti ai Focsaniului pot face pasul catre formatiile de juniori ale LPS Focsani, asa cum au facut si alti sportivi care au inceput la Seven's si aunurcat apoi la grupele de la LPS, unul dintre acestia, Sergiu Puescu, ajungand in Lotul National U 17 al Romaniei! Profesorii clubului de minirugby au dorit sa-i adreseze, si prin intermediul Monitorului de Vrancea, multumiri omului de afaceri si de rugby Victor Istrate, pentru sustinerea pe care le-o ofera.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Minifotbal de Vrancea - Viitorul isi consolideaza lotul si primul loc!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Play-off-ul Ligii AutoVip la minifotbal, care a inceput in weekend-ul trecut pe terenul de La Castel, a adus in prima etapa victoriile primelor trei clasate dupa sezonul de toamna - Viitorul Cimpineanca, AS United si ACS Mausoleul Marasesti. Viitorul, cu lotul consolidat prin venirea lui Mihai Burdujel, Florin Ciubotaru si Razvan Craciun, a castigat partida cu Green Garden Odobesti si se anunta principala candidata la titlul de campioana al Ligii AutoVip. Campioana din vara trecuta, AS United, a castigat partida cu Flux AS, detinatoarea Cupei Romaniei si a Supercupei Vrancei, in timp ce ACS Mausoleul Marasesti a trecut intr-o maniera convingatoare de surpriza inceputului de campionat, AS Tomita Lazar.
Prima etapa a cam impartit apele, urmand ca pana la final United si ACS Mausoleul Marasesti sa incerce sa conteste prin joc statutul de favorita pe care il are echipa din Cimpineanca.
Campioana si vicecampioana Ligii AutoVip vor participa la Campionatul regional Nord-Est,la Bistrita, in perioada 8-10 iunie, echipa de pe locul al treilea va participa la turneul final al Cupei Romaniei, la Sibiu, in perioada 29 iunie - 1 iulie, impreuna cu castigatoarea locala a Cupei Romaniei.
Cupa Ligii AutoVip, care va incepe la 31 martie, va avea la start pe Sanorom Bolotesti, Casa Panciu, Progresul Focsani, Atletico Textila, Focsani Hotspur si Onasis.
Rezultatele si marcatorii etapei
Viitorul Cimpineanca - Green Garden Odobesti 4-1 (2-0). Au marcat Razvan Craciun - minutul 8,30, Ionut ...

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Atletism, juniori 3 - Corina Ilinoiu de la CSS Focsani, tripla campioana a Romaniei!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Campionatele Nationale de atletism juniori 3, a caror etapa finala a avut loc la Bacau la sfarsitul saptamanii trecute, au adus cateva remarcabile confirmari ale valorii tinerilor atleti vranceni. Cea mai mare performanta i-a apartinut foarte talentatei Corina Ilinoiu, sportiva pregatita la CSS Focsani de profesorul antrenor Marius Batog. Corina a incheiat competitia cu trei titluri de campioana a Romaniei: la 60 metri, 400 metri si cu stafeta de 4x400 metri a CSS Focsani. Stafeta, alcatuita din Corina Ilinoiu, Andreea Tanase, Karina Anamaria Toader, Alexandra Ioana Banciu a castigat medaliile de aur cu record national - 4:06.94! Stafeta campioana este pregatita de acelasi Marius Batog.
La competitia finala a juniorilor 3, intre premiati s-au aflat - nu-i nici o noutate - si sportivi adjudeni. Mario Dobrescu, vitezistul de la Clubul Atletic Adjud, pregatit de profesorul Gheorghe Catrinescu, dar care a punctat si pentru LPS Focsani, a devenit vicecampion national si medaliat cu argint la 60 metri iar George Adam, de la CSS Focsani, sectia Adjud, elevul profesoarei Camelia Petrea, a obtinut medalia de bronz cu record personal, 13,02 metri, la aruncarea greutatii de 4 kg.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultate DEZASTRUOASE la simulare: note SUB 5 la matematica pentru majoritatea elevilor; nici la romana situatia nu e prea buna

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Peste 2.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au reusit sa obtina note de trecere la simularea evaluarii nationale la matematica, iar 1.148 la limba romana. Datele sunt ingrijoratoare, in conditiile in care examenul real va avea loc peste cateva luni, iar volumul de materie care trebuie recuperat este mare. Si chiar daca notele la simulare nu vor fi trecute in catalog, trebuie sa fie un semnal mare de alarma pentru elevi, parinti si cadre didactice, care doar impreuna pot adopta o strategie castigatoare.
La simularea examenului de la finalul clasei a VIII-a au fost inscrisi 3.022 de elevi. La matematica s-au prezentat 2.887, iar 135 au absentat. Dintre cei care au predat tezele, 2.056 au luat note sub cinci, 323 au note cuprinse intre 5 si 6, 187 au reusit sa obtina intre 6 si 7, 132 elevi au primit note cuprinse intre 7 si 8, 113 au note intre 8 si 9, 63 de elevi au primit note intre 9 si 10 si numai 13 elevi au reusit sa obtina nota maxima.
"Am discutat si noi rezultatele. Pentru fiecare scoala in parte vom incerca sa elaboram un plan de remediere. Ar mai fi un pic de timp pana la examen. Trebuie sa luam in calcul si faptul ca ei stiu ca nu se trece nota, ca mai au de parcurs materie din urma. Sunt mai multi factori, eu nu le caut scuze, dar sper ca acest procent se va imbunatati la examen. Avem si cateva varfuri, dar vorbim de marea masa care trebuie ajutata sa faca progrese pana la examen si o sa actionam zilele acestea cu un plan concret, pentru fiecare scoala in parte. In ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

16 elevi vranceni merg la etapa nationala a Concursului de Matematica Aplicata Adolf Haimovici 2018

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

16 elevi de la clasele IX-XII vor reprezenta judetul Vrancea la faza Nationala a Concursului de Matematica Aplicata "Adolf Haimovici" 2018. Cei care au demonstrat ca stiu matematica aplicata sunt Mioara-Debora Lozneanu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul Economic "M. Kogalniceanu" Focsani, la specializarea Tehnologic, Servicii; Mihail Patrascanu, elev in clasa a IX-a la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, profil uman, George-Laurian Sandu, elev in clasa a XII, profil uman, la Liceul Pedagogic Spiru Haret; Alexandru Plescan, elev in clasa a IX-a profil Tehnologic, Servicii, in cadrul Colegiului Economic Mihail Kogalniceanu. De la aceeasi unitate de invatamant si acelasi profil, s-a calificat si Marius Paun, elev in clasa a XI-a.
De asemenea, s-au clasat Catalin Turcu, elev in clasa a X-a, profil real, de la Colegiul National Unirea; David Constantin, elev in clasa a XII-a, profil real, la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza; Paul Ionut Golea, elev in clasa a X-a la specializarea Tehnologic, Servicii din cadrul Colegiului Economic Mihail Kogalniceanu. De la acelasi liceu vor mai merge la etapa nationala a concursului amintit si elevii Andrei Brailescu, din clasa a XI-a, Dragos Ionita, din clasa a XII-a, Teodora-Miruna Cucu, clasa a IX-a, Andreea Claudia Clincescu, eleva in clasa a XI-a.
La acelasi concurs s-au mai calificat si Iuliana Dorofte, eleva in clasa a XII-a, profil uman, la Liceul Pedagogic Spiru Haret, Matei Constantinescu, elev in clasa a XI-a, profil real, la ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Elevi ai Scolii Duiliu Zamfirescu, actori pentru o zi

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 06:37

Luni, la Sectia pentru Copii si Tineret "Oana - Diana Renea" A Bibliotecii Judetene, cu ocazia Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret, elevii clasei a VI-a D, de la Scoala Gimnaziala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, au organizat, indrumati de doamna profesoara Pompilia Barbosu, o activitate extrascolara plina de creativitate si personalitate, regasindu-se pe ei, copii talentati si dornici de a-si prezenta pasiunile si de a-si dezvolta abilitatile artistice.
Elevii au fost inspirati de afirmatiile presedintelui ASSITEJ International, Yvette Hardie: "Teatrul nu ar trebui inclus intr-un anumit tipar. Poate fi frustrant, placut sau captivant.Teatrul este o experienta unica pentru copii, care necesita implicare, si calitatea acestei implicari se va dezvolta pe masura ce tanarul va deveni mai atras de experienta vizionarii unei piese" si de cele ale autorului de povesti pentru copii Francisco Hinojosa: "O poveste bine spusa pe scena captiveaza toti copiii din public si intr-un anume fel, ii transforma. La plecarea de la teatru dupa un spectacol, pentru copii lumea poate parea diferita: sunt atat de impresionati de o reprezentatie incat pot vedea dincolo de aparente. Si deseori, ei ajung sa se identifice cu anumite personaje sau situatii. Spre deosebire de lectura, odata ce o poveste ajunge pe scena, experienta este diferita: acum totul se intampla sub ochii nostri si sunt momente pe care le putem impartasi cu ceilalti, nu mai suntem singurii participanti. ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Casa in flacari la Barsesti

Marti, 20 Martie 2018, ora 22:36

A fost anuntat, in jurul orei 19.00, un incendiu la o casa in comuna Barsesti.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Persoana supraponderala, transportata de pompieri la ambulanta

Marti, 20 Martie 2018, ora 12:37

O persoana supraponderala este transporata de pompieri la aceasta ora (12.30) din locuinta proprie la ambulanta SAJ. Interventia are loc pe strada Aleea Florilor din Focsani.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Interviu cu Lenormanda Florentiu, jurnalista fara varsta care a intervievat personalitati ale Romaniei, de la Stela Popescu la Gheorghe Dinica

Marti, 20 Martie 2018, ora 07:41

Timp de mai multe zile, mai multi colegi de redactie, dar si cunoscuti m-au intrebat cand voi scrie interviul cu Lenormanda Florentiu. In curand, in curand... Si m-am apucat de scris! Numai ca in timp ce tastam la calculator, mi-am dat seama ca este greu sa scrii despre un coleg de breasla...
Ei bine, cine nu o cunoaste pe Leno? Imi permit sa-i spun asa pentru ca ne cunoastem de vreo 20 de ani. Ea angajata de televiziune, eu de radio si mai apoi de ziar. Nu credea ca va ajunge in situatia ca cineva sa ii ia interviu chiar ei, dar iata ca imposibilul a devenit posibil. "Ce sa-ti spun eu, draga, tie?", mi-a spus cand am vorbit la telefon pentru a stabili unde, cum si mai ales de ce sa stam de vorba. Ohoo... multe, i-am raspuns. La cate interviuri a luat femeia aceasta, unor mari personalitati ale Romaniei, cu siguranta are multe de spus! Si chiar are!
In primul rand Lenormanda Florentiu nu are varsta si chiar ii sta bine asa cum e! I-am si spus ca este mai tanara decat mine, din toate punctele de vedere!
S-a nascut intr-o familie de intelectuali si a ajuns, la randu-i, un intelectual. Despre strabunica sa, Veturia Florentiu, imi spune ca a fost scriitoare, nascuta la 1847, scriitoare care a fost inclusa in volumul "Femei Celebre" a lui I. Remer Anselme. Bunicul sau, Marin Florentiu, a fost profesor si director al Scolii Domnesti de la Mintuleasa, Bucuresti. "A fost pomenit de Iorga in *O viata de om*. A fost scriitor si autor de manuale", imi spune Lenormarda si simt ca ii face ..

Life Show / stiri Actualitate2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Picnic poetic HAIKUNOI 2018, la Scoala Stefan cel Mare din Focsani

Marti, 20 Martie 2018, ora 06:38

Toate culorile lumii francofone in doar 17 silabe. Pentru al patrulea an consecutiv, cu ocazia Zilei Francofoniei, pe 20 martie, intre orele 12.00 si 14.00, Institutul Francez din Romania ii invita pe toti francofonii si francofilii romani sa sarbatoreasca frumusetea si diversitatea limbii franceze in scoli sau la locurile lor de munca, in cadrul unei noi editii a Picnicurilor poetice #Haikunoi2018.
Create in 2015, Picnicurile poetice Haikunoi sunt organizate de Institutul Francez din Romania si de Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francophone din Romania (GADIF), impreuna cu institutii de invatamant preuniversitar (scoli, licee), universitati si societati comerciale de diferite profiluri. In 2018, evenimentul beneficiaza si de parteneriatul extraordinar cu Organizatia Internationala a Francofoniei - Biroul pentru Europa Centrala si de Est (OIF-BRECO). Aceasta sarbatoare este plasata sub Inaltul Patronaj al Excelentei Sale, Doamna Michaelle Jean, Secretar General al Organizatiei Internationale a Francofoniei, si a Doamnei Leila Slimani, reprezentant personal pentru francofonie al Presedintelui Republicii Franceze, Domnul Emmanuel Macron.
La Bucuresti, Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei in Romania, va participa la Picnicul poetic care va avea loc la Universitatea de Stiinte agronomice si Medicina veterinara, incepand cu ora 12.00. De la aceeasi ora, reprezentanti ai GADIF si OIF-BRECO se vor afla in diverse companii si unitati de invatamant precum ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Focsanean cercetat pentru furt dupa ce a luat banii altuia, dintr-un ATM

Marti, 20 Martie 2018, ora 06:38

Banuit de furt din fanta unui ATM, identificat de politisti

Luni, 19 martie a.c., politistii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Focsani au identificat un barbat, de 57 de ani, banuit de savarsirea infractiunii de furt. In fapt, in cursul lunii noiembrie 2017, politistii focsaneni au fost sesizati de catre un barbat cu privire la faptul ca a efectuat o tranzactie in cuantum de 500 lei la un ATM din localitate, insa a plecat fara sa ridice banii, acestia fiind sustrasi din fanta bancomatului de catre o persoana necunoscuta. Cel in cauza, ar fi profitat de faptul ca persoana vatamata a uitat suma de bani extrasa in fanta ATM-ului si si-ar fi insusit-o, pe nedrept. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si restituit persoanei vatamate.
Fata de barbatul banuit de comiterea faptei a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Biroul de presa al IPJ Vrancea, 19 martie

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
A murit CARMEN MANOLE(STOENESCU)
A murit patroana magazinului "Lumea Copiilor",CARMEN MANOLE(STOENESCU) la numai 48 de ani. CARMEN ...
VIDEO si GALERIE FOTO: Copil de 3 ani, ranit in urma coliziunii dintre doua autoturisme
Un accident rutier s-a produs ieri dupa-amiaza pe drumul national 2 E85, la iesire din Dumbraveni ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor