Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.288 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Vrancenii, sfatuiti sa sesizeze orice fapta de coruptie

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 12:37

Serviciul Judetean Anticoruptie Vrancea sarbatoreste, pe 9 decembrie, Ziua Internationala Anticoruptie. Se doreste astfel promovarea principiilor etice, integritatea, transparenta si prevenirea si combaterea practicilor corupte.
"Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei a stabilit in urma cu 13 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internationala Anticoruptie. Semnata de Romania la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei este primul tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei. De asemenea, declaratia Primei Conferinte Anuale si a Adunarii Generale a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, sustinuta la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, indeamna autoritatile competente sa aplice prevederile relevante ale Conventiei pentru a stabili si intari sistemul de lupta impotriva coruptiei, precum si incurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internationale Anticoruptie.
Coruptia reprezinta una dintre cele mai serioase amenintari la adresa statului de drept in cadrul societatii contemporane, subminand institutiile si valorile democratice, atentand la ordinea sociala si capacitatea statului de a asigura drepturi si libertati egale cetatenilor sai. Altfel spus, coruptia ne afecteaza pe toti si slabeste respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea si ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Expozitie de tablouri din piatra decorativa, la Colegiul "Gheorghe Asachi"

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Focsani a gazduit, ieri, in spatiul generos al Centrului de Documentare si Informare, un eveniment cultural inedit, care a purtat marca Ioana Andrei. Profesor, scriitor si artist plastic, Ioana Andrei a venit la colegiul din Focsani pentru a lansa un calendar inedit pentru anul 2017, ocazie cu care au fost expuse si cateva dintre tablourile sale. In calendar, fiecare luna a anului este reprezentata de cate o fotografie ale unor tablouri realizate de artista. Prima luna, ianuarie, este reprezentata de fotografia tabloului "Idealuri", iar ultima, decembrie, de tabloul "Ascensiune". Cele 12 tablouri decorative realizare din piatra neprelucrata, care au fost incluse in calendar, au fost prezentate in cadrul expozitiei cu titlul "La Sinfonia de las Piedras" din Spania, la care autoarea a participat in perioada 21 decembrie 2006-07 ianuarie 2007, exact cand Romania devenea parte a marii familii europene.
Prima pagina a calendarului are o fotografie a tabloului "Libertate", pe care autoarea i l-a daruit marelui si regretatului profesor Valeriu D. Cotea, la aniversarea de 80 de ani. De altfel, arta Ioana Andrei a fost apreciata de mai multe personalitati vrancene, printre care regretatii Valeriu D. Cotea si Dumitru Pricop, care i-au fost prieteni apropiati, dar si de la cativa critici de arta.
Ioana Andrei a precizat ca o parte din tablourile sale au fost inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, fapt care atesta ca merge "pe un ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Daruri din suflet pentru copiii nevoiasi din Batinesti

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

20 de prescolari din Bacau, insotiti de parinti sau bunici, au fost mesagerii Sfantului Nicolae, luni, pentru copiii nevoiasi din satul vrancean Batinesti, comuna Esifesti. Aceasta activitate s-a realizat in cadrul proiectului "De la suflet la suflet", incheiat intre Gradinita cu P.P. nr. 24, structura a Scolii Gimnaziale "Dr. Al. Safran" din Bacau, Scoala Gimnaziala Batinesti, structura a Scolii Gimnaziale Tifesti, si Parohia "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Batinesti.
Parintii din Bacau s-au mobilizat si au pregatit multe cadouri pentru micii vranceni: articole de imbracaminte, incaltaminte, alimente si jucarii, o mare parte din acestea din urma fiind daruite gradinitei din localitate.
Toata activitatea s-a desfasurat la Scoala Gimnaziala Batinesti si a fost coordonata de Irina Angheluta, profesor pentru invatamantul primar, si de preotul Cornel Baesu. Elevii clasei a IV-a au pregatit un colaj de cantece si colinde, iar in semn de multumire si pretuire pentru musafirii lor din Bacau, au realizat o decoratiune pentru Craciun si o felicitare. Directorul unitatii de invatamant vrancene, Monica Nechita, le-a multumit parintilor din scolile partenere pentru implicare si gazduire, cadrelor didactice de la Scoala Batinesti si in mod special educatoarelor Mihaela Munteanu si Veronica Pitica, care au initiat acest proiect.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs de oratorie, la Colegiul National Unirea

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea va organiza, sambata, editia a II-a a concursului judetean de oratorie intitulat "Cicero, arta oratorului". Evenimentul va avea loc in sala de festivitati a Colegiului National Unirea.
Elevii care vor sa-si exerseze abilitatile oratorice sunt asteptati sa se inscrie la concurs. "Sambata, 10 Decembrie, ora 12:00 la Sala de Festivitati a Colegiului National Unirea din Focsani, Consiliul Judetean al Elevilor Vrancea organizeaza a doua editie a concursului judetean de oratorie *Cicero, arta oratorului*, in scopul celebrarii unuia dintre cei mai mare oratori. In cadrul acestui concurs *Cicero, arta oratorului*, concurentii trebuie sa isi sustina cate un discurs de maximum 5 minute in fata publicului, pe baza citatului dat: *Daca nu ne e rusine sa o gandim, n-ar trebui sa ne fie rusine sa o spunem*. Invitam toti elevii care vor sa participe si care doresc sa isi exerseze abilitatile oratorice sa se inscrie, trimitand un e-mail cu datele personale: nume, prenume, varsta, clasa, liceu, pe aceasta adresa de e-mail cje_vrancea@yahoo.com. Dorim sa participe cat mai multi elevi si, desigur, sa asiste cat mai multi sustinatori de la fiecare liceu, iar toate Consiliile Scolare sunt rugate sa promoveze acest proiect printre elevii care vor sa invete cateva taine despre oratorie. Va asteptam pe toti sa celebram arta vorbitului in public si, totodata, sa jurizati si voi cine va primi trofeul celui mai bun orator!", se arata intr-un comunicat al CJE

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Bazinul olimpic de inot din Focsani va fi inaugurat anul viitor

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Bazinul olimpic de inot din Focsani va fi inaugurat anul viitorLucrarile la bazinul olimpic de la Focsani, construit in Cartierul Sud, continua conform graficului de executie, iar pana in acest moment au fost executate 40 la suta din lucrari. Pana in acest moment a fost turnata fundatia obiectivului, au fost trasate utilitatile, au fost realizate cele doua bazine, vestiarele, gradenele, iar in prezent se lucreaza la montarea traverselor din lemn ale acoperisului, la bazinele propriuzise, inclusiv la armatura pentru rezistenta a bazinelor dar si a stalpilor de rezistenta ai cladirii in care vor functiona aceste bazine.

Seful de santier, inginerul Florin Zavoianu, a declarat ca pana in acest moment au fost realizate 40 la suta din lucrarile prevazute in acest proiect. "Lucram in flux continuu, iar in momentul de fata suntem in grafic. Incercam ca pana la sarbatorile de iarna sa ridicam mare parte din acoperis, astfel incat lucrarile sa poata continua si pe perioada iernii. De asemenea, se lucreaza la structura metalica, la partea de inchidere a peretilor si suntem intr-un stadiu avansat. Practic avem de montat panourile la pereti, confectia de lemn a acoperisului, grinzile de sustinere ale acoperisului, in forma de arce, care sunt din lemn special tratat, peste care vin panourile de pe acoperis. In momentul de fata am realizat tot ceea ce inseamna structura metalica, turnarea de betoane si avem realizat 40 la suta din lucrari. Cu siguranta lucrarile vor fi finalizate in primavara anului viitor", a precizat inginerul Florin Zavoianu. ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au fost stabilite locatiile unde se poate face examenul trichineloscopic al carnii de porc in Vrancea

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Veterinarii vranceni au stabilit locatiile din judet unde crescatorii de porci pot duce probe pentru examenul trichineloscopic pentru identificarea Trichinella spp. in carne. In Focsani vor putea fi realizate examinari la Circumscriptia Sanitar Veterinara 1 din Piata Moldovei, la Circumscriptia Sanitar Veterinara 2 din strada 1 Decembrie 1918, si la cabinetul Animal Planet din Bulevardul Brailei. In Adjud, probele pot fi duse la Circumscriptia Sanitar Veterinara de la Piata Agroalimentara, la fel in Panciu, la Circumscriptia Sanitar Veterinara de la piata din oras. Conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a precizat ca probe pentru examenul trichineloscopic pot fi duse la circumscriptiile sanitar veterinare concesionare din localitatile vrancene. Practic, fiecare medic veterinar poate fi solicitat de crescatorii de porci pentru efectuarea acestor examene in aceasta perioada.
Directorul DSVSA, Necula Botezatu, ne-a spus ca vrancenii ar trebui sa isi cumpere produsele alimentare numai din locuri sau spatii autorizate si supravegheate sanitar veterinar. Veterinarii arata ca atunci cand carnea de porc, produsele sau preparatele obtinute din aceasta sunt cumparate din locuri sau spatii autorizate si supravegheate sanitar veterinar, exista garantia ca aceastea provin din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta. De asemenea, va fi comercializata numai carne de porc sacrificat in abatoare autorizate. "Vor fi ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Cadavrul unui barbat, descoperit intr-o cutie metalica in Germania. Il recunoasteti dupa portretul robot?

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Politistii romani, impreuna cu cei germani, incearca sa stabileasca identitatea unui barbat gasit mort intr-o cutie de metal, in Germania. Cadavrul a fost descoperit in vara acestui an, iar medicii legisti care au efectuat autopsia au descoperit mai multe urme de violenta.
Potrivit unui comunicat de presa al IGPR, cadavrul prezenta un tatuaj cu numele unei femei, nume care apare si pe verigheta pe care victima o purta. In urma analizei biochimice efectuate, au transmis politistii germani, a reiesit ca victima ar fi originara din sud-estul Europei. A fost intocmit si un portret robot, iar cei care il recunosc pe barbatul decedat sunt rugati sa anunte politistii.
"Politia Romana, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, coopereaza cu birourile Interpol din tarile vecine si Interpol Wiesbaden pentru identificarea unui cadavru cu identitate necunoscuta, descoperit in Germania. Oricine poate da detalii cu privire la identificarea persoanei este rugat sa anunte imediat Politia Romana sau autoritatile judiciare germane. La data de 5 iulie 2016, un cadavru a fost gasit intr-o cutie metalica, pe raul Elba, in apropiere de Dessau, Germania. Pana in acest moment nu s-a putut identifica victima, dar din informatiile existente, se crede ca este vorba de o persoana care provine din sud-estul Europei. In urma autopsiei a rezultat ca era vorba de un barbat, pe corpul acestuia fiind descoperite mai multe urme de violenta. Semnalmentele persoanei in cauza: barbat, ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii au descins, miercuri, la locuinta unui focsanean suspectat ca ar fura curent electric.

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Serviciul Judetean Anticoruptie Vrancea sarbatoreste, pe 9 decembrie, Ziua Internationala Anticoruptie. Se doreste astfel promovarea principiilor etice, integritatea, transparenta si prevenirea si combaterea practicilor corupte.
"Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei a stabilit in urma cu 13 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internationala Anticoruptie. Semnata de Romania la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei este primul tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei. De asemenea, declaratia Primei Conferinte Anuale si a Adunarii Generale a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, sustinuta la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, indeamna autoritatile competente sa aplice prevederile relevante ale Conventiei pentru a stabili si intari sistemul de lupta impotriva coruptiei, precum si incurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internationale Anticoruptie.
Coruptia reprezinta una dintre cele mai serioase amenintari la adresa statului de drept in cadrul societatii contemporane, subminand institutiile si valorile democratice, atentand la ordinea sociala si capacitatea statului de a asigura drepturi si libertati egale cetatenilor sai. Altfel spus, coruptia ne afecteaza pe toti si slabeste respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea si ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Dosar de tamponare, transformat dupa cateva zile in accident cu victime

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

O tamponare inregistrata la sfarsitul lunii trecute are un final neasteptat. Pe 25 noiembrie, o masina condusa de un barbat din Bucuresti a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o femeie de 38 de ani, din Focsani. In urma impactului, soferita a fost ranita usor, iar ambulanta sosita la fata locului a transportat-o la spital. Dupa ce medicii i-au acordat ingrijirile medicale de rigoare, femeia a parasit unitatea spitaliceasca.
Potrivit politistilor, la cateva zile dupa producerea accidentului, femeia a inceput sa se simta rau. Din acest motiv, ei au schimbat incadrarea faptei din tamponare in accident cu victime. "La data de 25 noiembrie a.c., orele 20.00, pe DN 2 E85, un barbat de 49 ani, din municipiul Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism, la efectuarea virajului la dreapta a derapat, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o femeie de 38 ani, din municipiul Focsani. In urma producerii evenimentului, femeia a fost ranita usor si a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului", se arata in buletinul de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

REEsETE VECHI DE 100 DE ANI: Sarlota cu mere si Spanac cu patlagele vinete

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

In cadrul acestei rubrici, va prezentam retete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta, va propunem ''Sarlota cu mere'' si ''Spanac cu patlagele vinete'', ambele retete fiind publicate in ''Carte de bucatarie aEuro" 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.

Sarlota cu mere
Unteaza o forma si pune piscoturi pe fund si pareti. Toarna in aceasta forma un compot de mere des sau felii de mere coapte in zahar. Coace 20 minute la coptor domol. Serveste.

Spanac cu patlagele vinete
Ia patlagele proaspete si taiele in doua in lungime si scoate o parte din miez. Apoi toaca spanac si pune tocatura intr'o cratita cu untdelemn sau unt proaspat. Cand spanacul s-a muiat bine amesteca-l cu miezul patlagelelor, pune sare si untdelemn si umple cu acest amestec golul patlagelelor. Presara praf de faina si pune la coptor 40-50 minute. De preferat untdelemnul untului.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Actiune de strangere a gunoiului aruncat la voia intamplarii in Focsani

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Angajatii Directiei de Dezvoltare Servicii Publice Focsani au desfasurat, miercuri, o ampla actiune de strangere a gunoiului pe raza Municipiului Focsani. Astfel, muncitorii Directiei au strans si ridicat gunoiul aruncat haotic pe domeniul public, de pe strazile: Viilor colt cu str. Ion Neculce, str. Vlad Tepes, str. Dionisos, str. Antrepozite. "A fost o actiune pe care am fost nevoiti sa o facem deoarece nu putine sunt cazurile in care gunoiul este aruncat la voia intamplarii, desi exista pubele pentru colectarea gunoiului in toate zonele din municipiul Focsani. Dorim ca pe aceasta cale sa informam focsanenii si nu numai ca aruncarea gunoiului in locuri neautorizate duce la amenzi usturatoare", se arata intr-un comunicat al Directiei de Dezvoltare Servicii Publice Focsani.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Eveniment rutier

La data de 7 decembrie a.c., orele 16.20, pe DN 2 E85 Garoafa, un tanar de 23 ani, din municipiul Vaslui, a fost depistat in timp ce conducea un autoturism, avand autorizatia de circulatie provizorie expirata. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Exercitiu de stingere a unui incendiu la un depozit de anvelope

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:37

Un exercitiu de stingere a unui incendiu a fost organizat de pompierii militari, joi, in incinta unui depozit de anvelope din Golesti. Forte impresionante din cadrul ISU au fost trimise la fata locului, respectiv o autospeciala de prima interventie si comanda, doua autospeciale de stingere a incendiilor cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
In urma evaluarii modului in care s-a actionat, concluzia a fost ca atat echipele de interventie cat si cele din cadrul depozitului au actionat asa cum trebuie.
"Joi, 08 decembrie a.c., incepand cu ora 12:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta *Anghel Saligny* al judetului Vrancea a executat un exercitiu cu forte si mijloace in teren, pentru antrenarea structurilor de interventie in gestionarea situatiilor de urgenta generate de producerea unui incendiu izbucnit la un depozit de anvelope din comuna Golesti. Personalul de la locul de munca si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate au actionat pentru lichidarea incendiului cu mijloacele de prima interventie din dotare, insa din cauza cantitatii mari de materiale combustibile acesta se propaga rapid, nemaiputand fi controlat. Se dispune evacuarea intregului personal si se anunta evenimentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, concomitent cu intreruperea alimentarii cu energie electrica si gaz. In urma solicitarii primite, la fata locului s-au deplasat 5 autospeciale din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani, ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : A fost sarbatoarea pentru 2016 a sportului focsanean!

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:36

VIDEO si GALERIE FOTO : A fost sarbatoarea pentru 2016 a sportului focsanean!Premierea sportivilor focsaneni cu rezultate deosebite in acest an si a antrenorilor lor a avut loc ieri, incepand cu ora 11.00, la Cinema Balada. A fost o sarbatoare a sportului focsanean, care a adus pe scena campioni mondiali, europeni si nationali, sportivi care au facut cunoscut numele municipiului pe arenele sportive pe are au concurat in acest an.
A fost o impresionanta dovada ca in Focsani exista o sustinuta activitate sportiva, ca sportivii si antrenorii fac performanta, dar si ca aceasta viata sportiva bogata este sustinuta de comunitate! Relevant in acest sens este faptul ca performerii au fost premiati in total cu aproape 107 mii de lei de Consiliul Local la propunerea primarului Cristi Misaila!
A fost la festivitatea de premiere de ieri si frumosul spectacol-demonstratie sustinut de gimnastele de la CSS Gimnastica Focsani, campioane al Romaniei, ca si de luptatorii de sambo de la CS Unirea, campioni nationali, ori de karatistii de la CSM Focsani 2007, campioni mondiali, europeni si nationali, care au impresionat spectatorii, cei mai multi, sportivi si antrenori. Intre karatisti s-a aflat si campioana mondiala Andreea Arginteanu, venita special pentru demonstatie, de la Bucuresti, unde este studenta la Politehnica.

Festivitatea a avut doua momente distincte de premiere. In primul, au fost onorati cu diplome sportivii de la clubul municipalitatii, CSM Focsani 2007, clasati pe primele zece pozitii in 2007.
A urmat inmanarea diplomelor si premiilor in bani pentru ...

Sport / stiri Sport7 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Handbal, Liga Nationala - Joc pentru punctele de play-out!

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:36

Handbal, Liga Nationala - Joc pentru punctele de play-out!CSM Focsani 2007 si CSM Satu Mare, doua formatii aflate in zona de play-out, se vor intalni in aceasta seara, in Sala Polivalenta, intr-un joci in care punctele sunt extrem de importante pentru fiecare dintre ele! Focsanenii s-au impus in tur, la Satu Mare, dupa o disputa echilibrata, cu o adversara buna, cu jucatori valorosi. Satmarenii vin la Focsani sa-si recureze punctele pierdute acasa, pentru ca orice pas gresit va atarna greu pentru ei la final de campionat. In aceste conditii, profesorul Viorel Ciubotaru si elevii sai vor avea o partida dificila in care, pentru a castiga, vor fi nevoiti sa joace la nivelul lor de varf! Trecuti prin incercari dure in ultimele etape, in care au avut prestatii foarte bune cu Dinamo, Odorhei sau Steaua, pot demonstra numerosilor sustinatori care le sunt alaturi la fiecare partida din Sala Polivalenta, ca pot ajunge la final de meci si cu victorie, nu doar cu plusul de imagine sportiva! Trei puncte castigate in aceasta seara ar insemna o vacanta mai linistita pentru ei in situatia in care, pentru ultima etapa, se vor deplasa la Turda, a patra din clasament si aspiranta la unul dintre primele locuri!
Va conduce partida perechea de arbitri internationali Stark/Stefan, ceea ce poate oferi o garantie ca rezultatul meciului va reflecta ceea ce s-a intamplat in cele 60 de minute de joc pe parchetul Salii Polivalente!
Reamintim publicului care va umple, fara indoiala, si la acest meci Sala Polivalenta, ca handbalistii fac o colecta de jucarii, ...

Sport / stiri Sport10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Handbal Juniori 3 - Derbiul vrancean a fost castigat de focsaneni!

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 06:36

Formatii
LPS Focsani: Sava, Valeri Iorga - 6 goluri, Seitan, Postelnicu, Alin Iorga - 2, Marius Dutulescu - 1, Eduard Dutulescu - 5, Berheci - 6, Gheorghita - 4, Nichitelea - 1, Birla, Majelkovic - 3, Boghian - 6, Cabalorta, Istrate, Arbuni.
Antrenor, prof. Lucian Tucan
Scoala nr. 3 Adjud: Petrea, Popa-Ivan, Tilica - 5, Trif - 4, Chiriac, Beres - 2, Horchidan - 4, Mihai, Gutanu, Craciun, Spiridon, Vasilache - 4, Alexe.
Antrenor, prof. Adrian Dumitru
Jocul dintre handbalistii juniori 3 ai Adjudului si ai Focsaniului care a deschis turneul de sala de la Focsani avea un caracter de derbi prin posibilele implicatii in clasament. In situatia in care erau invingatori, oaspetii se apropiau la un punct de partenerii de intrecere si complicau disputa pentru ultimul loc promovabil in turneul semifinal. Daca ar fi castigat focsanenii ar fi luat un avans greu de recuperat de adjudeni, singurii care le puteau contesta locul de turneu semifinal. Meciul a inceput intr-un echilibru care a durat circa cinci minute, dupa care elevii profesorului Lucian Tucan au inceput sa-si mareasca avansul care a ajuns pana la 9 goluri la pauza. In partea a doua a intalnirii, jocul a curs tot in avantajul focsanenilor care au castigat cu 34-19. Victorie limpede, care dar profesorul Lucian Tucan asteapta mai mult de la jucatorii pe care ii pregateste. LPS Focsani propune cativa jucatori interesanti care pot progresa si pot fi solutii pentru handbalul de seniori al Focsaniului. Tot asa cum si la Adjud sunt ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Dosar penal pentru un tanar care a mers la bar cu un cutit cu buton declansator

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:38

Politistii au descoperit intr-un bar din comuna Vizantea Livezi un tanar care avea asupra sa un cutit cu buton declansator. Oamenii legii spun ca tanarul are 20 de ani si nu ar fi de prin partile locului, ci din localitatea Gornet, judetul Prahova. Luat la intrebari de politisti, tanarul a spus ca avea cutitul pentru a se apara in caz de nevoie. Instrumentul a fost confiscat, iar barbatul s-a ales cu dosar penal.
"La data de 6 decembrie a.c., ora 23.00, politistii din Vizantea Livezi, Soveja si Campuri, au efectuat un control in incinta unui bar din comuna Vizantea Livezi, unde au depistat un tanar de 20 ani, din comuna Gornet, judetul Prahova, care avea asupra sa un cutit cu lungimea de 24 cm, cu buton declansator, posesorul declarand ca il foloseste pentru autoaparare. S-a procedat la ridicarea obiectului corp delict in vederea continuarii cercetarilor, urmand ca acesta sa fie predat la Camera de Corpuri Delicte din cadrul IPJ Vrancea. In cauza s-a intocmit dosar penal", se precizeaza in buletinul de presa al IPJ Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Noua persoane, printre care si minori, la un pas de moarte dupa ce s-au intoxicat cu fum la o ferma din Cotesti

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:38

Noua muncitori, cazati la o ferma din comuna Cotesti, au fost la un pas de moarte, in noaptea de marti spre miercuri. Acestia dormeau intr-o incapere, ce apartine fermei, iar in jurul orei 1.00, soba a inceput sa scoata un fum gros. Cei 9 muncitori au inceput sa se simta rau si aveau ameteli. Paramedicii si angajatii SAJ i-au gasit abia tinandu-se pe picioare, fiind totusi constienti.
Din primele verificari efectuate de pompieri a reiesit ca muncitorii ar fi din Iasi si Vaslui si au varste cuprinse intre 16 si 57 ani. "In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 1.00, ISU Vrancea a fost solicitat sa intervina in comuna Cotesti unde 9 persoane, muncitori la o ferma din localitate, au suferit o intoxicatie cu monoxid de carbon de la soba din incaperea unde acestia se odihneau. In cel mai scurt timp, la locul interventiei s-au deplasat o autospeciala de transport victime multiple, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani si doua ambulante SAJ. La sosirea echipajelor la fata locului, victimele erau constiente, le-a fost acordat primul ajutor medical si au fost transportate de urgenta la spitalul din Focsani. Victimele sunt 9 barbati cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, unul dintre ei avand 57 ani. Cel mai probabil, evenimentul a avut loc din cauza sobei care incalzea ferma respectiva si care ar fi putut sa provoace o tragedie. Intoxicatia cu monoxid de carbon poate duce la deces in cateva minute, precum si la ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Poezii si cantece in limbaj mimico-gestual, la CSEI Elena Doamna

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Elevii Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani, cu mult entuziasm, au dorit sa-i intalneasca pe copiii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI ) Elena Doamna, vechii lor prieteni din activitatile de voluntariat pe care le-au desfasurat pana acum. Ei le-au daruit colegilor de la CSEI Elena Doamna cadouri cu ocazia zilei de Mos Nicolae, sarbatoarea care deschide luna cadourilor.
Pentru a-i face sa patrunda in spiritul sarbatorilor de iarna, elevii insotiti de profesoarele Lenuta Ionascu si Luminita Avram au petrecut cateva ore placute alaturi de copiii de la Elena Doamna. "Protectorul copiilor, Sfantul Nicolae, e asteptat an de an cu nerabdare de cei mici si nu numai. In prag de sarbatoare, am vrut sa ii inconjuram pe copii cu dragoste si afectiune si, in egala masura, sa ne alaturam eforturilor depuse de personalul centrului scolar", a transmis profesoara Lenuta Ionascu.
De asemenea, in cadrul parteneriatului educational "Siguranta pentru toti, toti pentru siguranta", elevii Scolii Gimnaziale "Anghel Saligny"din Focsani, coordonati de invatatoarea Loredana Badasca si elevii claselor a VII-a B si a X-a C de la CSEI "Elena Doamna", coordonati de profesorul psihopedagog Gina Gheorghita, profesorul psihopedagog Pompilia Manolache, alaturi de comisarul de politie Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, au desfasurat activitatea "Siguranta acasa si la scoala".
In ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Elevi din Panciu, mesageri ai lui Mos Nicolae

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Mai multi copii de la Asociatia Lumea lui Pinocchio, indrumati de cadre didactice, si elevi ai Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu au organizat o activitate cu caracter caritabil, ei fiind astfel mesagerii lui Mos Nicolae. Ei au realizat desene si felicitari de Craciun, iar la final cu fost recompensati cu dulciuri si jucarii.
"Centrul de Documentare si Informare al Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu a organizat marti, 06 decembrie 2016, o activitate cu caracter caritabil, Mesagerii Sfantului Nicolae. Aceasta activitate face parte din programul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC) si a avut ca scop realizarea unor desene si felicitari de Craciun. Acestea au fost realizate de 29 de copii de la Asociatia Lumea lui Pinocchio, sub coordonarea doamnelor prof. Ifrim Adriana, prof. Pricop Gabriela, bibliotecar Drilea Mihaela-Loredana si adm. Nedeloiu Aurica, si ajutati de cativa elevi ai liceului. La final, cei mici au primit dulciuri si jucarii, iar lucrarile realizate de ei au fost expuse pe un panou al bibliotecii", se arata intr-un comunicat al unitatii de invatamant.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doi profesori de la Colegiul Economic din Focsani, la cursuri de perfectionare in Bulgaria

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Doi profesori de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani, Diana Toader si Marilena Gaucan, au participat la cursuri de perfectionare in Bulgaria, in cadrul Programului Erasmus. Dascalii focsaneni au aflat amanunte despre celelalte sisteme educationale europene, au facut schimb de idei cu privire la metodele pedagogice si si-au imbunatatit competentele TIC.
In cadrul acestei intalniri, dupa discursul de primire oficiala din partea directorului Liceului "Kliment Timiryazev", beneficiarul proiectului, s-au stabilit responsabilitatile pentru fiecare tara, au fost prezentate echipele de proiect si PowerPoint-uri cu liceele partenere, orasele si regiunile de unde provin. S-a stabilit inclusiv calendarul activitatilor si al mobilitatilor, in functie de vacantele din fiecare tara partenera.
In alta ordine de idei, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani implementeaza proiectul "Travel broadens the mind", realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2 - parteneriate strategice in domeniul scolar, cu numarul de referinta 2016-1-BG01-KA219-023708_3. Perioada in care se desfasoara activitatile proiectului este 1 septembrie 2016 - 31 august 2018.
Publicul tinta este reprezentat de elevii de 14-18 ani, care sunt intr-o perioada in care se construieste constiinta lor sociala si cetatenia democratica. Obiectivele proiectului sunt: incurajarea si motivarea elevilor in a utiliza calatoria ca mijloc de cunoastere ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Calendar inedit, lansat astazi la Colegiul "Gheorghe Asachi"

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Joi, 08.12.2016, ora 12.00, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" va gazdui in spatiul generos al Centrului de Documentare si Informare un eveniment cultural purtand marca IOANA ANDREI.
Profesor, scriitor si artist plastic, Ioana Andrei se reintoarce in colegiul nostru pentru a lansa un calendar inedit pentru anul 2017. Calendarul, care asociaza fiecare luna a anului cu un tablou realizat de Ioana Andrei, debuteaza cu fotografia tabloului "Idealuri", reprezentand luna ianuarie, si se incheie cu Decembrie, "Ascensiune". Calendarul are la baza 12 tablouri decorative din piatra neprelucrata prezentate in cadrul expozitiei cu titlul "La Sinfonia de las Piedras".
Povestea realizarii tablourilor si a expozitiei din Spania, la care autoarea a participat in perioada 21.12.2006 - 07.01.2007, adica in perioada in care Romania urma sa adere la Uniunea Europeana, vor fi sustinute de un un film de prezentare. De asemenea, invitatii vor putea admira o expozitie cu tablouri decorative din piatra neprelucrata realizate de Ioana Andrei.
Conform celor spuse de autoare, "calendarul omagiaza implinirea unui deceniu de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, eveniment pe care pietrele goale, golute, nevopsite, necioplite, neprelucrate l-au sarbatorit in cadrul expozitiei colective organizate de Colegiul El Toyo Retamar Almeria, Spania".
Evenimentul, organizat cu sprijinul echipei manageriale a Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" Focsani, se adreseaza in special profesorilor si elevilor nostri. ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: CATEDRALA ortodoxa din Focsani, fotografiata de la 110 metri inaltime. De sarbatori, turlele vor fi luminate

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

GALERIE FOTO: CATEDRALA ortodoxa din Focsani, fotografiata de la 110 metri inaltime. De sarbatori, turlele vor fi luminateVasile Sirbu, un tanar din Focsani, si-a cumparat o drona ("Phantom 3 standard camera de 2.7K", dupa cum scrie pe pagina lui de facebook - Vasy Sirbu) si s-a pus pe fotografiat Focsaniul. El a facut si cateva fotografii cu Catedrala Ortodoxa "Nasterea Maicii Domnului si Sfanta Cuvioasa Parascheva" din Focsani, fotografii care arata inca o data, daca mai era nevoie, cat de frumos si de impunator este acest edificiu. Vasile Sirbu precizeaza tot pe Facebook ca pozele sunt facute de la 110 metri inaltime, dar sunt si fotografii ale Focsaniului de la 200 de metri inaltime.
Fotografiile au fost distribuite si de preotul paroh al Catedralei, Florentin Rauta, care, la randul sau, a postat fotografii, precizand ca lucrarile sunt finalizate la exterior. Parintele Rauta ne-a spus ca de "sarbatorile Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, si turla mare va fi luminata ca si cele doua turle mici, astfel incat tabloul de sarbatori al municipiului Focsani va fi complet". "Totul a fost realizat cu sprijinul substantial al domnului presedinte al Consiliului Judetean, Marian Oprisan. Numai in acest an, Consiliul Judetean a alocat doua milioane de lei pentru Catedrala, iar Consiliul Local Focsani un milion de lei. Ii multumim in mod desosebit domnului presedinte Marian Oprisan, distinsilor colaboratori de la Consiliul Judetean, in numele meu personal, in numele administratiei bisericesti, in numele membrilor Consiliului si Comitetului parohial, dar si al credinciosilor care se vor bucura in timp ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au fost desemnati castigatorii Concursului Judetean al Datinilor si Obiceiurilor de Iarna pentru Elevi

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Juriul a desemnat castigatorii Concursului Judetean al Datinilor si Obiceiurilor de Iarna pentru Elevi, organizat marti in Piata Unirii din Focsani, in cadrul evenimentului cultural-artistic "Poveste de Mos Nicolae", de Centrul Cultural Vrancea, institutie din subordinea Consiliului Judetean. Juriul a fost alcatuit din: Presedinte prof.dr.Ghinea Maricel; Membru-profesor Ticu Dorin; Membru-profesor Spataru Bogdan.
Au fost acordate urmatoarele premii:
Premiul I- 1.500 lei-Grupul Vulturii Brass Band din localitatea Vulturu;
Premiul II-1.300 lei-Corul de Camera Jeunesse al Liceulului de Arte Gh.Tattarescu din Focsani;
Premiul III-1.200 lei-Grupul Cetina al Scolii Populare de Arte din Focsani;
Premii speciale pentru promovarea datinilor si a obiceiurilor traditionale de iarna pentru fiecare grup participant la concurs - 1.000 lei:
Ansamblul folcloric Chiparusul al Scolii Generale Dimitri Gusti din Nereju;
Grupul Botincuta al Colegiului National Emil Botta din Adjud;
Grupul Colinda de la Poarta Vrancei al Liceului Simion Mehedinti din Vidra;
Grupul Uratorii Marasestiului al Liceului Tehnologic Eremia Grigorescu din Marasesti;
Ansamblul Folcloric Chindia al Scolii Gimnaziale Jitia;
Grupul Folcloric Paltinasii al Scolii Gimnaziale Paltin;
Grupul Folcloric Comoara Vrancei- juniori al Scolii Generale Barbu Stefanescu Delavrancea din Naruja;
Grupul Folcloric Sanzienele al Liceului Teoretic Grigore Gheba din Dumitresti;
Grupul Folcloric Liceul Tehnologic Al.I.Cuza din Panciu;
Corul ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Evidenta Populatiei are program prelungit in ziua alegerilor

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Functionarii Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor vor lucra in acest sfarsit de saptamana pentru a putea elibera acte de identitate persoanelor cu drept de vot. Programul de lucru va fi modificat in consecinta la toate serviciile locale din Adjud, Dumbraveni, Focsani, Odobesti, Panciu si Vidra. Programul de lucru va fi, in data de 10 decembrie, intre orele 8-16, iar duminica, 11 decembrie, programul va fi intre orele 7-21. "In scopul asigurarii desfasurarii in conditii optime a procesului electoral din data de 11 decembrie, Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Vrancea precum si cele sapte servicii locale Adjud, Dumbraveni, Focsani, Odobesti, Panciu si Vidra, isi adapteaza programul de lucru cu publicul, in vederea solutionarii in mod operativ a solicitarilor privind eliberarea documentelor de identitate persoanelor cu drept de vot", se arata intr-o informare a directorului executiv Catalin Ciobotaru.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Contractul de finantare pentru asfaltarea a 20 de strazi din Golesti a fost semnat

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Primaria Golesti a semnat contractul de finantare pentru asfaltarea a 20 de strazi cu o lungime totala de 7,8 kilometri. Finantarea este asigurata prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Valoarea investitiei este de un milion de euro. Primarul comunei Golesti, Alexandru Zar (FOTO) a anuntat ca lucrarile efective vor incepe in primavara anului viitor. "Asa cum v-am promis, vom asfalta toate strazile ramase neasfaltate, dar pentru ca semnarea contractului de finantare a fost intarziata cu 3-4 luni, ca urmare a blocarii finantarilor prin AFIR, nu am putut demara lucrarile anul acesta. Practic, contractul de finantare a fost semnat in data de 29 noiembrie, iar pe perioada acestei ierni vor avea loc procedurile de licitatie si atribuire urmand ca la inceputul primaverii viitoare constructorul sa demareze efectiv lucrarile", a precizat primarul Alexandru Zar.
Prin proiectul finantat prin PNDR vor fi asfaltate strazile: Fundatura Potecii- 84,28 m; Adancata - 490,88 m; Matei Basarab - 195,44 m; Mioritei -282,88 m; Mugur - 282,43 m; Pionieri -111,61 m; Soseaua Nationala - 294,06 m; Tineretului - 187,03 m; Caprioarei - 888,59 m - 3 tronsoane; Ceahlau - 402,79 - 2 tronsoane; Vergului - 1097,60 m - 3 tronsoane; Teiului - 138,62 m; Florilor - 554,03 m; .Victoriei - 133,44 m; Spiru Haret - 75,40 m; Foisor - 143,88m; Vasile Alecsandri - 239,77 m; Aurel Vlaicu - 369,29 m; Crinului - 307,82 m; Pasunii - asimilat DC ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

LEACURI DIN GRADINA: Stejarul

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Stejarul, un arbore foarte rezistent, cunoscandu-se exemplare, care au supravietuit de-a lungul multor secole, are o indelungata istorie de utilizare ca medicament. Quercus robur, un arbore foios din familia Fagaceae, ordinul Fagales, este originar in majoritatea tarilor din vestul Europei si a Caucazului. Este raspandit in flora spontana, din campie pana in zona sub-alpina, intalnit la margini de paduri, pe marginea drumurilor si cultivat pe scara larga in regiunile temperate. Cercetarile au estimat o varsta medie a arborelui de la 700 pana la 800 de ani., dar se cunosc stejari despre care se crede ca au depasit 1500 de ani.
Este un arbore cu o coroana larga, neregulata a carei circumferinta grandioasa poate masura pana la 12 m, avand ramuri puternice, bine dezvoltate. Are tulpina dreapta, inalta de pana la 45 m. Inflorirea are loc in lunile aprilie-mai. Frunzele au aspect caracteristic avand 5-7 perechi de lobi rotunjiti. La fel de caracteristice sunt si fructele, ghindele in forma de ou si care se coc de toamna. Scoarta este de culoare brun-inchis, adanc brazdata.
Venerat de druizi, stejarul a fost bine cunoscut pentru puterile sale medicinale inca din lumea antica. In scop medicinal, de la stejar se recolteaza scoarta de pe ramurile tinere de pana la trei ani, primavara, in lunile aprilie si mai, care apoi este uscata, zdrobita si utilizata in infuzii, decocturi, tincturi si comprese sau poate fi adaugata la bai de maini si picioare. Nu orice tip de scoarta poate fi ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O noua actiune de donare de sange, desfasurata de elevii si profesorii Liceului cu Program Sportiv din Focsani

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

O noua actiune de donare de sange, desfasurata de elevii si profesorii Liceului cu Program Sportiv din FocsaniCampania "Donam sange sportiv", demarata de elevii si profesorii Liceului cu Program Sportiv din Focsani, a ajuns la a doua etapa. Daca in luna octombrie a acestui an, mai multi elevi ai claselor a XII-a si-au invins temerile si au donat sange, luni, 5 decembrie 2016, alti elevi din ultimul an de liceu le-au urmat exemplul, iar tichetele de masa primite in schimb le-au daruit copiilor de la Centrul de Module Familiale Copii cu Dizabilitati Focsani - Praslea si Harap-Alb, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, reprezentata de doamna director Mihaela Chirita, dupa cum ne-a relatat Pr. George Marian Latcan - profesor de Religie la Liceul cu Program Sportiv din Focsani.

Elevii Catalin Moraru, Cosmin Boboc, Razvan Gheorghias, Ionut Plesu, Filip Letu, Gabriel Tafta, Vladut Merauta, Fanut Tofan si Mihail Berbece, indrumati de Pr. Prof. George Marian Latcan, au fost motivati sa se implice in acest proiect, pentru ca data de 5 decembrie a avut valente deosebite. In primul rand, a fost ajunul Sfantului Nicolae, moment in care toata lumea s-a simtit fericita sa daruiasca, si, apoi, s-a celebrat Ziua Internationala a Voluntariatului. Astfel, elevii au dorit ca, prin fapta lor, sa manifeste sentimente crestine inaltatoare si sa vina in ajutorul celor care au nevoie de sange.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : "ALEGE SA FII CORECT!", campanie de informare a cetatenilor in legatura cu alegerile de duminica

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

VIDEO : "ALEGE SA FII CORECT!", campanie de informare a cetatenilor in legatura cu alegerile de duminicaPentru ca alegerile parlamentare, ce vor avea loc duminica, sa se desfasoare conform legii si intr-un climat cat mai corect, IPJ Vrancea a demarat campania "ALEGE SA FII CORECT!". Oamenii legii vor fa le furnizeze alegatorilor sfaturi utile in legatura cu exercitarea dreptului de vot.
"In contextul organizarii alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Ministerul Afacerilor Interne desfasoara, la nivel national, campania *ALEGE SA FII CORECT!*, prin care se urmareste informarea opiniei publice cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Prin intermediul acestei campanii de informare, care se desfasoara si in judetul Vrancea, alegatorii primesc recomandari utile in raport cu procesul electoral: sa detina documente de identitate valabile, sa nu accepte mita electorala si sa respecte confidentialitatea votului. In judetul Vrancea, in afara promovarii mesajului campaniei prin mijloacele media, politistii, jandarmii si lucratorii pentru situatii de urgenta desfasoara, in aceste zile, activitati de informare directa in randul persoanelor cu drept de vot. Astfel de actiunii au avut loc nu doar in municipiile si orasele din judetul Vrancea, ci si in zonele rurale ale judetului, unde politistii, jandarmii si pompierii au stat de vorba cu cetatenii si le-au oferit materiale informative (flyere) avand ca scop promovarea corectitudinii, legalitatii si responsabilitatii in contextul alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016. ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 06:37

Evenimente rutiere

La data de 28 noiembrie a.c., ora 02.13, politistii focsaneni au depistat un tanar de 19 ani, din municipiul Focsani, in timp ce conducea un autoturism pe strada Panduri din municipiul Focsani, avand o concentratie de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal.
La data de 7 decembrie a.c., ora 02.37, politistii din Panciu au depistat un tanar de 26 ani, din comuna Vizantea-Livezi, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 E Vizantea, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (0.48 mg/l alcool pur in aerul expirat). In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti;
Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Barbat accidentat mortal la Marasesti. Soferul a fugit de la locul accidentului
Un barbat a fost gasit mort aseara, in jurul orei 18.00, pe raza localitatii Marasesti. Cadavrul era ...
VIDEO : Fostul ambulantier Costel Chiper, mort in urma unui accident vascular, a fost inmormantat la Odobesti
Costel Chiper, soferul ambulantier de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea, plecat ...
ULTIMA ORA: Accident sau crima? Persoana decedata, descoperita pe marginea DN2 E85 la Marasesti
O echipa de criminalisti este, duminica seara, prezenta la Marasesti pentru a cerceta circumstantele ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor