Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.356 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ULTIMA ORA! Pieton accidentat la Urechesti

Joi, 23 Martie 2017, ora 22:36

Un pieton a fost accidentat la Urechesti. La fata locului au ajuns echipaje de politie si ambulanta. Vom reveni cu informatii. Surse medicale de la ambulanta ne-au spus ca pietonul este constient, dar are leziuni deschise la nivelul capului
si la genunchi. Subcomisar Aurel Cristian, de la Politia Rutiera Vrancea, ne-a spus ca pietonul ranit se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a vrut sa traverseze drumul european prin loc nepermis atunci cand a fost lovit de un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Atat soferul cat si pietonul sunt din Urechesti. Traficul este ingreunat din cauza producerii accidentului.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Schimbari MAJORE in sectiile de Ginecologie si Ortopedie ale Spitalului Judetean Focsani

Joi, 23 Martie 2017, ora 07:42

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea au revenit ieri in control la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani. La inceputul lunii trecute, in urma unei sesizari primite din partea Ministerului Sanatatii, DSP a desfasurat un control in sectiile Ortopedie, Pediatrie si Obstetrica-Ginecologie. Cu ocazia controlului de la inceputul lunii februarie s-a constatat ca la nivelul sectiilor respective existau unele neregului, iar inspectorii au dat sanctiuni contraventionale plus un termen de conformare pentru remedierea neregulilor. "In urma controlului, inspectorii DSP au constatat ca Pediatria este in regula, iar in sectiile Ortopedie si Obstetrica-Ginecologie au fost gasite cateva nereguli. Pentru aceste nereguli, s-a dat termen de remediere o luna de zile. De asemenea, au mai fost date sanctiuni contraventionale in valoare de 1500 lei si avertisment pentru managerul unitatii", ne declara la acel moment dr. Vasile Costin, inspector superior al DSP.
Ieri insa, contactat telefonic in urma controlului efectuat pentru a vedea daca neregulile au fost solutionate, doctorul Vasile Costin s-a declarat multumit de felul in care se prezinta acum sectiile vizate. Acesta a mai tinut sa precizeze ca intentioneaza ca de acum sa vina in control la Spitalul judetean cel putin odata pe saptamana. "Concluziile sunt pozitive. Am constatat ca s-au facut eforturi mari. Sectia Obstetrica-Ginecologie arata acum destul de bine. S-a facut toaleta, s-au luat saltele noi, ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Primarul Misaila a prezentat prioritatile municipiului Focsani pentru 2017

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Bugetul de investitii al Primariei Focsani va depasi 25 milioane lei in acest an, a anuntat primarul Cristi Misaila la dezbaterea publica organizata, ieri, la sediul municipalitatii. Sala de sedinte a fost plina, la dezbatere fiind prezenti cetateni, reprezentanti ai institutiilor din subordinea municipalitatii, directori de la unitatile scolare, consilieri locali. Bugetul municipiului va fi discutat si aprobat in sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani din 28 martie. Una dintre prioritatile primarului Misaila este accesarea fondurilor europene. A fost alocat un milion de lei pentru studiile tehnice necesare la proiectele de reabilitare termica cu fonduri europene a cladirilor unitatilor scolare eligibile din municipiu, iar Primaria pregateste si alte investitii, in special in infrastructura. Tot ieri, la Primarie a venit avizul de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru modificarea organigramei municipalitatii prin care se tripleaza posturile la Biroul pentru proiecte europene.

Proiectul de buget pentru 2017 al municipiului Focsani este unul echilibrat, fara proiecte fanteziste, si cu accent pe fondurile europene ce pot fi accesate de administratia locala. Focsaniul poate obtine fonduri europene de circa 29 milioane euro prin Programul Operational Regional iar administratia locala a inceput deja demersurile pentru realizarea proiectelor tehnice. Primarul Cristi Misaila a anuntat ca bugetul municipiului a fost construit pornind de la un nivel al ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bugetul judetului Vrancea, supus aprobarii in sedinta de astazi a Consiliului Judetean

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Plenul Consiliului Judetean va dezbate, azi, in sedinta ordinara, bugetul judetului Vrancea si al institutiilor subordonate Consiliului Judetean. Bugetul pe 2017 alocat prin Legea bugetului de stat este estimat la aproximativ 278 milioane de lei.
Cea mai mare suma, aproximativ 100 de milioane de lei, va fi alocata Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Scoala "Elena Doamna" va avea un buget de 8,7 milioane de lei. Pentru sustinerea Programului National "Lapte si corn", Consiliul Judetean Vrancea va aloca suma de 6,5 milioane lei. Pentru buna desfasurare a activitatilor, Muzeul Vrancei va primi 2,6 milioane lei, iar Centrul Scolar de Educatie Incluziva Maicanesti va primi 3,3 milioane de lei, in timp ce Centrul Scolar de Educatie Incluziva Mihalceni va primi putin peste 2,3 milioane lei. Serviciul Public de Evidenta a Persoanei va avea un buget de peste un milion de lei. La randul sau, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" va avea un buget de peste 1,7 milioane de lei. Centrul Cultural Judetean va primi suma de 3,9 milioane de lei. Administratia judeteana va aloca aloca bani si pentru functionarea aparatului neclerical - 4,2 milioane lei.

Aproape 88 de milioane de lei pentru proiectele de investitii

Pentru sustinerea proiectelor de investitii, administratia judeteana are prevazuta suma de 87,8 milioane de lei. In acest total sunt cuprinse sumele pentru finantarea programelor de infrastructura prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), finantarea ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : "Curatenia de Paste" a continuat in zonele ANL Democratiei, terenul MOPAF si parcul de pe strada Arges

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Primarul Cristi Misaila a anuntat pe pagina sa de Facebook ca ieri a continuat campania de ecologizare demarata de Primaria Municipiului Focsani in colaborare cu Directia de Dezvoltare Servicii Publice si Politia Locala, campanie denumita "Curatenia de Paste", in care sunt implicate unitatile subordinate ale municipalitatii si nu numai.
"Locatiile alese pentru curatenie au fost: Zona ANL din strada Democratiei, unde au participat elevi ai Liceului cu Program Sportiv si ai Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi", terenul din incinta fostei fabrici MOPAF, unde angajatii S.C. ENET S.A. si elevii Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" au ecologizat zona libera a fostei intreprinderi si parcul de pe strada Arges, curatat de catre elevii Liceului Pedagogic.
Actiunea de ecologizare va continua si maine (astazi - n.r.) cu liziera de salcami dinspre Odobesti si canalului Sturza, cu angajatii S.C. CUP S.A., elevii Liceul Tehnologic "G.G. Longinescu" si Politia Locala", scrie primarul Misaila pe pagina sa de Facebook.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Sofer ranit de airbag-uri, dupa ce Volkswagen-ul sau a fost tamponat de un Opel in zona Lidl

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

VIDEO si GALERIE FOTO : Sofer ranit de airbag-uri, dupa ce Volkswagen-ul sau a fost tamponat de un Opel in zona LidlUn accident rutier a avut loc ieri, in jurul orei 15.40, in intersectia de la Lidl, pe fondul neacordarii de prioritate. Doua autoturisme, un Volkswagen si un Opel, s-au tamponat.
Potrivit politistilor, conducatoarea Opel-ului, din Focsani, in varsta de 33 de ani, nu a acordat prioritate la iesirea din parcarea magazinului Lidl si a intrat in coliziune cu Volkswagen-ul. Soferul acestuia a fost ranit la o mana dupa ce airbag-urile s-au deschis. El a primit ingrijiri de la echipajul medical sosit la fata locului si a refuzat sa fie transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii suplimentare.

Soferita a ramas fara permis si a fost amendata. "O focsaneanca in varsta de 33 de ani, conducatoarea unui autoturism Opel Astra, in timp ce iesea din parcarea magazinului Lidl nu a respectat indicatorul STOP si a intrat in coliziune cu un autoturism Volkswagen, condus de un tanar de 19 ani, din Focsani. In urma impactului, airbag-urile VW-ului s-au activat, ranindu-l pe soferul care circula regulamentar la o mana. Ambulanta sosita la fata locului i-a acordat ingrijiri medicale, tanarul refuzand transportul la Spitalul Judetean. Soferita vinovata de producerea accidentlului rutier a ramas fara permis pe o perioada de 60 de zile si a fost sanctionata contraventional", a declarat comisar sef Daniel Fatu, seful Biroului Politiei Rutiere Focsani.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Casa Tatovici, reabilitata de Consiliul Judetean Vrancea

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Consiliul Judetean va retrage dreptul de administrare Muzeului Vrancei pentru imobilul in care a functionat sectia de stiinte ale naturii si acvariu - Casa Tatovici. Retragerea dreptului de administrare are loc pentru a putea implementa proiectul "Consolidare si restaurare Sectia de stiinte ale naturii si acvariu-Casa Tatovici". Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5 "Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea protejarea promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si construit". Imobilul este situat pe strada Cuza Voda nr. 35, Focsani si este monument istoric. Valoarea maxima a proiectului conform studiului de fezabilitate este de aproape 4 milioane euro. Va reamintim ca dupa evaluare, concluzia expertilor care au verificat cladirile avariate de cutremurul din 22 noiembrie 2014, a fost aceea ca Muzeul de Stiintele Naturii din Focsani trebuie evacuat in regim de urgenta. Noul spatiu ar trebui sa fie de minim 300 metri patrati pentru a putea adaposti cele circa 50 mii piese de la Muzeul de Stiintele Naturii.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii de la Transporturi Feroviare au avut oaspeti 40 de copii de gradinita

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Cu ocazia Zilei Politiei Romane, 40 de copii de la Gradinita cu program prelungit nr.15 din Focsani au fost in vizita la politistii de la Transporturi Feroviare. Micutilor le-a fost prezentata statia feroviara, turnul de control, dar si sistemul de monitorizare video al Garii Focsani. Bucuria copiilor a fost una fara margini atunci cand au fost urcati intr-un tren oprit in Gara Focsani si li s-au explicat regulile de calatorie cu trenul si de traversare a liniilor de cale ferata.
"Pentru marcarea unui eveniment important pentru noi, Ziua Politiei Romane, Serviciul Judetean de Politie Transporturi Vrancea, in ziua de 22.03.2017, in intervalul orar 9:30-11:30, a desfasurat o activitate de genul *ziua portilor deschise*. In cadrul activitatilor desfasurate, unui grup de aproximativ 40 de copii de la gradinita cu program prelungit nr. 15 din Focsani, insotiti pe tot parcursul de profesori de la aceasta unitate de invatamant, li s-au prezentat statia feroviara CF Focsani, turnul de control si dirijare a traficului feroviar, sistemul de monitorizare video a statiei CF, postul de politie TF Focsani, autospeciala postului de politie, precum si echipamentul si dotarea personala a politistilor din patrula de ordine publica. De asemenea, copiii au fost urcati intr-un tren oprit in statia CF Focsani si li s-au explicat regulile de calatorie cu trenul, de traversare a liniilor de cale ferata, precum si cele de conduita in societate, pentru a nu tulbura ordinea si siguranta publica, dar si ..

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

"Sa intelegem norii", astazi, de Ziua Mondiala a Meteorologiei

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Mesajul Secretarului-General al Organizatiei Meteorologice Mondiale (OMM) cu prilejul Zilei Mondiale a Meteorologiei 2017
In ziua de azi, oamenii de stiinta inteleg ca norii au un rol vital in reglarea bilantului energetic, precum si in evolutia climei si a vremii de pe Terra. Norii contribuie la derularea circuitului apei in natura si implicit la functionarea intregului sistem climatic. Intelegerea norilor este esentiala in prognoza vremii, in modelarea impactului schimbarilor climatice si in evaluarea disponibilitatii resurselor de apa. De-a lungul secolelor, putine fenomene meteorologice au inspirat in aceeasi masura ca norii, gandirea stiintifica si sensibilitatea artistica. Acum mai mult de doua mii de ani, Aristotel a studiat norii si a scris un tratat despre rolul acestora in ciclul hidrologic. Totusi, prima clasificare a norilor i-a apartinut lui Luke Howard, un meteorolog amator care a
trait in Anglia in prima parte a secolului al XIX-lea. Pe baza propriilor observatii asupra starii vremii la Londra, in perioada 1801-1841, Howard a identificat principalele trei genuri sau categorii, de nori: cumulus, stratus si cirrus. Identificarea, descrierea si denumirea norilor este in continuare de mare importanta in cercetarea vremii sia climei.
Muzica, arta si poezia
Simbolismul evocativ al norilor a inspirat numerosi artisti din intreaga lume, printre care poeti, muzicieni, fotografi si alte categorii de pasionati din domeniul artelor. Pentru a da un singur exemplu, prima ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Alexandria Librarii din Focsani s-a mutat in casa noua!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Alexandria Librarii din Focsani s-a mutat in casa noua!Un nou anotimp, o noua imagine pentru Alexandria Librarii din Focsani: incepand de joi, 23 martie 2017, ne puteti gasi in strada Dimitrie Cantemir nr. 1-3, vizavi de Casa de Cultura! Noul spatiu este mai generos in ceea ce priveste compartimentarea diferitelor zone de interes din librarie, este mai primitor si in acelasi timp dinamic, pentru a oferi tuturor celor care ne calca pragul un mix functional si operational intre open space si amenajarea rafturilor, mai ales pentru a pune in evidenta segmentul carte. Si pentru ca bucuria revederii sa fie si mai mare, iubitorii de carte vor avea parte de trei zile speciale, dedicate lor: intre 24 si 26 martie, adica vineri, sambata si duminica, la fiecare 2 carti cumparate, pe a treia o vor primi gratuit! (*excluzandu-le pe cele care fac parte din alte promotii). Va asteptam in noul spatiu, unde vom continua sa organizam lansari de carte, muzica, dezbateri, mese rotunde, cu aceeasi insufletire si caldura ca si pana acum. In perioada imediat urmatare deschiderii, v-am pregatit numeroase surprize: sesiune de portrete si caricaturi gratuite, intalniri cu autori indragiti si figuri marcante actuale, dar toate aceste momente vor fi dezvaluite la timpul potrivit. Programul de functionare in noul spatiu va fi urmatorul: de luni pana vineri de la ora 07.30 pana la ora 20.00, sambata de la ora 09.00 pana la 18.00, iar duminica va stam la dispozitie de la ora 10.00 pana la ora 15.00. Conceptul Alexandria Librarii este original prin oferta ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Adopta un catel!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Adopta un catel!"Eu sunt Gry, o fetita dulce de 1 an. Sunt sterilizata si vaccinata, de talie medie-mare (30 kg). Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre mine o puteti intreba pe Cristina la 0768841046". Asociatia Voluntari pentru Necuvantatoare Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Alimentarea cu gaze naturale, intrerupta astazi la imobilele situate pe patru strazi din Focsani

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Distrigaz Sud Retele efectueaza lucrari programate la reteaua de distributie a gazelor naturale pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu gaze naturale si anunta sistarea alimentarii cu gaze naturale la consumatorii casnici si non-casnici pentru modernizarea retelei de distributie, astazi, intre orele 7.30 - 15.30, pe strazile Dornisoarei, Borzesti, Arges si Unirea Principatelor din Focsani. Distrigaz reaminteste clientilor ca pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenta al Distrigaz Sud Retele la numarul unic 021 9281 si cere scuze pentru neplacerile create.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Evenimente rutiere

La data de 21 martie a.c., ora 09.30, pe drumul comunal din comuna Sl. Bradului, a fost depistat un barbat de 36 ani din localitate in timp ce conducea o autoutilitara, fara a poseda permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 21 martie a.c., ora 19.10, pe str. Sf. Ioan din localitatea Milcovul, a fost depistat un tanar de 26 ani, din localitate, in timp ce conducea un moped, iar in urma testarii cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 22 martie a.c., ora 03.45, pe str. Republicii din municipiul Focsani a fost depistat un tanar de 39 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, iar in urma testarii cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Simulare de avarii, explozii si incendii in Gara Focsani

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:38

Pompierii militari vor desfasura, astazi, un amplu exercitiu in Gara Focsani. In cadrul actiunii se vor simula diferite situatii tactice, cum ar fi avarii, explozii ori incendii. Cu aceasta ocazie, se vor putea urmari localizarea si lichidarea incendiilor, deblocarea si salvarea persoanelor, precum si asigurarea asistentei medicale.
"Joi, 23 martie a.c., cu incepere de la ora 10.30, in zona Garii din municipiul Focsani se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren privind activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de accidente, avarii, explozii si incendii in activitatea de transport feroviar. In cadrul exercitiului se vor simula mai multe situatii tactice care vor viza, in principal, localizarea si lichidarea incendiilor, deblocarea si salvarea persoanelor, precum si asigurarea asistentei medicale. Astfel de exercitii se organizeaza, in special, pentru verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante si stabilirea cailor de perfectionare a acestei activitati, verificarea timpilor de intrare in actiune a fortelor care coopereaza in cadrul exercitiului, dar si pentru verificarea sistemului de comunicatii din dotarea fortelor angrenate si a modului de aplicare a planului comun de actiune pentru limitarea si inlaturarea efectelor situatiilor de urgenta", au transmis reprezentantii ISU Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Incendiu in apropierea Caminului Cultural din Dragosloveni, Soveja

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:37

Un incendiu a izbucnit ieri dupa amiaza in apropierea Caminului Cultural din satul Dragosloveni, comuna Soveja. Au intervenit pompieri si voluntari de la Soveja, Campuri si Panciu. "In jurul orei 16.40 s-a primit la dispeceratul nostru un apel prin care se solicita interventia pompierilor in urma izbucnirii unui incendiu la acoperisul unei locuinte in satul Dragosloveni, comuna Soveja. Avand in vedere ca in zona locuintele sunt construite majoritar pe structura de lemn si luand in calcul distanta mica intre obiective, s-au concentrat la fata locului progresiv trei autospeciale. Prima interventie a fost asigurata de un echipaj cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul punctului de lucru Soveja, ulterior au venit in sprijin o autospeciala de stins incendii a SVSU Campuri si o autospeciala de stins incendii de la Statia de Pompieri Panciu. S-a actionat atat pentru localizarea si lichidarea incendiului cat si pentru protejarea constructiilor invecinate. Tocmai din cauza amplasarii la distanta foarte mica fata de obiectivul afectat de flacari, incendiul s-a propagat si la locuinta invecinata unde a fost afectat acoperisul construit din sindrila pe o suprafata de aproximativ de 2 mp. De asemenea, s-a propagat si la acoperisul unui adapost de animale pe o suprafata de aproximativ 60 mp. Datorita interventiei sustinute s-a impiedicat propagarea la Caminul Cultural din localitate care se afla la foarte mica distanta de obiectivele afectate de incendiu. In urma incendiului ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Simulare de incendiu la Negrilesti

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:37

O simulare de incendiu a avut loc miercuri in localitatea Negrilesti. Pompierii militari de la Vidra, impreuna cu voluntarii din localitate, au intervenit pentru stingerea unui incendiu imaginar, produs din cauza unei furtuni si a unui viscol. Au fost simulate trei situatii tactice, la care toti cei implicati au actionat conform procedurilor.
"Cu incepere de la ora 11.00 s-a desfasurat un exercitiu la Caminul Cultural din Negrilesti cu tema gestionarea situatiilor de urgenta generate de furtuni si viscol. Exercitiul a fost desfasurat de pompierii militari din cadrul Statiei de Pompieri Vidra in colaborare cu Serviciul Voluntari pentru Situatii de Urgenta din localitatea Negrilesti. In cadrul exercitiului s-au simulat trei situatii tactice. Prima dintre acestea a simulat faptul ca, din cauza vantului, o persoana a fost surprinsa sub acoperisul Caminului Cultural prabusit partial. S-a intervenit pentru deblocarea si salvarea persoanei respective si pentru transportul acesteia la ambulanta. A doua situatie tactica a presupus ca in urma viscolului s-a produs un incendiu la acoperisul Caminului Cultural in urma cablurilor rupte de vant care au cazut peste acesta, astfel ca pompierii militari au intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea incendiului. Cea de a treia situatie a presupus faptul ca din cauza vantului puternic incendiul s-a propagat si la o casa aflata in imediata apropiere a Caminului Cultural, astfel ca s-a intervenit si ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Atletism - In sala CS Unirea Focsani performanta incepe de la varste foarte mici!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Am fost in Sala de atletism a CS Unirea cu cateva seri inainte ca foarte tinerii sportivi pe care ii pregateste antrenoarea Rodica Pendus sa concureze la etapa de zona de la Bacau a Campionatului National al copiilor 1,2 si 3. Competitia a fost sambata si duminica trecute si i-a adus doamnei Rodica si copiilor ei sase medalii. La ora inserarii, erau atletii din "grupa mica a gradinitei". Putem sa-i numim atleti, nu doar copii care alearga de placere, daca ii judecam dupa seriozitatea cu care faceau tura dupa tura sau ascultau vorbele profesoarei lor de atletism. Pareau a spune, adica, doamna nu am venit aici la distractie, chiar daca dumneavoastra ne mai vedeti susotind intre noi. Cand vorbiti cu noi va ascultam, iar cand de spuneti sa alergam, alergam. Chiar ne parte rau ca nu suntem mereu primii care ajung la capatul cursei! In lumina palida din sala plina cu mici sportivi, iti vine sa te intrebi daca aici poate creste performanta. Iar raspunsul a fost dat peste cateva zile, la Bacau, de chiar copiii care se antrenau la orele inserarii si de cei care le-au urmat in aceeasi seara sub indrumarea antrenorilor Rodica Pendus si Fanel Iliescu.
Despre reusitele micilor atleti ai lui Fanel Iliescu am scris in numarul de ieri. Astazi, despre cum au reusit sa demonstreze atletii Rodicai Pendus ca alergarea lor din sala de atletism nu-i joaca de copii, ci pregatire solida pentru concursuri.
Deci, la Bacau, la etapa de zona a Campionatului national al copiilor 1,2 si 3, grupa de la CS ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Minifotbal - "Cupa Adi Olteanu" pentru old-boys va avea sambata finalele!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

"Cupa Adi Olteanu" la minifotbal pentru old-boys se va incheia sambata, 25 martie, in Sala Polivalenta. Dupa terminarea meciului de handbal de Liga Nationala dintre CSM Focsani 2007 si Dinamo Bucuresti, la 18,30 va incepe finala play-out-ului, in care se vor intalni GS Mobile si Soveja. De la 19,45, se vor afla fata in fata Prietenii Adi si Politia. Cele doua formatii au castigat partidele pe care le-au avut cu Finantele in grupa de treia a play-off-lui iar intalnirea dintre ele va fi o adevarata finala, invingatoarea devenind castigatoarea Cupei. Rezultul fiecareia din meciul cu Finantele avantajeaza Politia care a castigat la cinci goluri diferenta, fata de patru ale Prietenilor Adi. Un egal ar fi suficient Politiei pentru a-si adjudeca trofeul primei editii a competitiei organizate de Jani Olteanu, Florin Balan si DJST in memoria celui ce a fost un fotbalist remarcabil al Vrancei, model de fair-play pe terenul de sport, Adrian Olteanu.
Organizatorii vor oferi tuturor echipelor diploma, cupe si mingi de firma iar cel mai fair-play jucator va primi premiul "Adi Olteanu"!

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Baschet - Focsanenii au ramas cu victoriile din Polivalenta!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Echipa de baschet U 14 a CSM 2007-LPS Focsani a participat saptamana trecuta la al treilea turneu semifinal al Campionatului Natioanal, care a avut loc la Tirgoviste. Pentru elevii profesorilor Petrut Mihai si Mircea Petrisor, adversarii pe care i-au intalnit au fost, inca, greu de depasit! La Targoviste s-a repetat istoria din primul turneu semifinal cand au pierdut in fata acelorasi trei formatii.
Rezultate din al treilea turneu semifinal: ACS 4 Sports Agronomia Bucuresti - CSM 2007 LPS Focsani 52-42; ACS Baller Otopeni - CSM 2007 LPS Focsani 65-38; ABC Laguna Bucuresti - CSM 2007 LPS Focsani 76-29.
Dupa zece etape, formatia focsaneana, care a ramas cu cele trei victorii obtinute in Sala Polivalenta, se afla pe locul 5 in grupa, devansand pe Lucky Dragons, Tirgu Mures, CSS Tirgoviste si CS SCM Timisoara.
Urmatorul turneu semifinal va avea loc in zilele de 21 si 22 aprilie, locul de disputare a jocurilor urmand sa fie stabilit in urma unei licitatii.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Box - Arbitrul focsanean Costica Feraru, pronostic implinit pentru Campionatul European!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Unul dintre cei doi arbitri romani care au oficiat la Campionatul European de box U 22 de la Braila, focsaneanul Costica Feraru, pronostica, pentru Monitorul de Vrancea, dupa prima zi a competitiei, ca Romania va avea medaliati cu aur. Flerul specialistului, om cu ani multi de arbitraj la nivel inalt, s-a dovedit corect. Ieri, mi-a declarat:"Dupa cum ati vazut, nu m-am inselat. Romanii nostri viteji au luat centura de campioni europeni la categoria 56 kg., prin braileanul Robert Eusebiu Jitariu, legitimat la CSA Steaua-CSM Braila si la cetagoria 81 kg. prin Paul Andrei Aradoaie, de la Dinamo. Merita toate laudele antrenorii lor, George Pertea de la CSM Braila, Valentin Vranceanu, de la lotul national, antrenor emerit, si Dumitru Dorobantu de la Dinamo Bucuresti. Este o performanta excelenta. Nu mai tin minte de cand nu s-a mai intamplat ca doi boxeri romani sa se califice intr-o finala europeana si sa o si castige"!
Costica Feraru a fost arbitru in ring si judecator la 46 de meciuri la Campionatul European de la Braila, prestatia lui fiind apreciata, in special dupa semifinala de la 75 kg. dintre rusul Dmitry Nesterov si ucraineanul Oleksandr Khyzhniak, cand oficialul imnternational, austriacul Waldemar Minson, evaluatorul arbitrilor, l-a felicitat pentru modul in care a condus lupta in ring!

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Tenis - Maria Ciubotaru, la un turneu la Rafa Nadal Academy!

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Maria-Daciana Ciubotaru, talentata jucatoare de tenis legitimata la CSM Focsani 2007, va pleca maine dimineata in Spania, la un turneu international organizat de Rafa Nadal Academy. Academia lui Rafael Nadal se afla pe insula Mallorca, la Manacor, orasul natal al celebrului tenisman, fost vreme indelungata numarul 1 mondial. Sportivii care se pregatesc la academie au la dispozitie 26 de terenuri cu zgura si hard, doua piscine, un teren de minifotbal, un centru de fitness ultramodern.
Maria, fiica antrenorului de handbal al CSM Focsani 2007, Viorel Ciubotaru, va fi insotita de mama sa, fosta jucatoare de handbal, si de antrenorul de tenis de camp al clubului, profesorul Razvan Bucuroiu. Impreuna cu Maria, la turneul organizat de Rafa Nadal Academy se va afla si partenera sa de dublu, cu care a castigat in ianuarie medalia de bronz a campionatului National Individual de sala pentru U 12 si recent locul al doilea la puternicul turneu dotat cu "Cupa Tennis Team", Briana-Maria Spataru, de la LPS-CSS Pitesti.
Pentru Maria-Daciana Ciubotaru va fi a doua participare la un turneu peste horate dupa cel de la Chisinau, de anul trecut. In ultimul an, Maria a avut o ascensiune impresionanta in tenisul juvenil din Romania, urcand intre primele opt jucatoare la simplu si intre primele trei la dublu. A castigat turnee de simplu si de dublu iar acum va incerca familiarizarea cu tenisul de nivel international in concursul organizat de una dintre importantele scoli de tenis din Europa!

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Restrangeri de activitate in invatamant rezolvate ieri in sedinta publica

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Toate restrangerile de activitate ale dascalilor vranceni au fost rezolvate ieri, in cadrul sedintei ce a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. La aceasta etapa de mobilitate au participat doar profesorii care aveau de solutionat prin transfer disponibilizarea prin restrangere de activitate sau prin restructurarea retelei scolare. Comisia de mobilitate a fost formata din inspectorii scolari Gabriela Marchitan, presedinte, Mihail Fasan, de la managementul resurselor umane, vicepresedinte, Cornelia Neacsu, secretar, si Gabriela Oloeriu, membru.
Repartizarea a avut loc pe discipline, incepand cu educatoare/institutori pentru invatamantul prescolar/profesor pentru invatamantul prescolar. Aici, Roxana Sirbu, care a avut cel mai mare punctaj, a optat pentru un post de educatoare la Gradinita 18, Maricica Manea a optat pentru Gradinita 15, care este in subordinea Liceului Tehnologic G. G. Longinescu, Emilia Chipaila a optat pentru postul de la Gradinita 8, unitate scolara aflata in subordinea Scolii 2, Marcela Mucenica a preferat un post la Scoala nr. 3 Focsani, Luminita Turbatu a luat un post de invatatoare la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani, Tudorita Lazaskievici a obtinut un post la Scoala Averescu din Adjud, iar Cristina Badea, care vine de la o scoala din judetul Dambovita, va merge din toamna la Scoala Paltin.
La limba romana, profesorul George Pantica a ales postul de la Scoala Suraia, profesorul Silviu Cristescu va preda din toamna la Colegiul "Gheorghe Bals" din ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Francofonia, sarbatorita la Scoala "Al. Vlahuta"

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Elevii Scolii Gimnaziale "Alexandru Vlahuta" din Focsani au sarbatorit in biblioteca unitatii de invatamant Ziua Internationala a Francofoniei, prin activitati diverse, coordonate de profesoarele Mariana Fudulu si Liliana Foarfeca. Copiii au realizate desene, au facut prezentari despre francofonie, au interpretat cantece in limba franceza si romana. Doua dintre binecunoscutele scenete ale lui Caragiale, Bubico si Bacalaureat, au fost puse in scena de inimosii si talentatii actori ai clasei a V-a C. In finalul programului artistic, copiii s-au bucurat de dulciurile pe care le-au preparat in culorile francofoniei.
La activitate au fost prezenti, alaturi de elevi, director Valy Esiganus, preot Sabin George Bogdan, bibliotecar Adriana Bran, profesorii Trifan Andreea, Zamfir Lucian, Taskiran Mihaela si Vilcu Elena. "In fiecare an, la 20 martie, este sarbatorita Ziua Internationala a Francofoniei, dedicata milioanelor de oameni din intreaga lume care vorbesc sau folosesc in mod regulat limba franceza. Evenimentul reprezinta un prilej de a face cunoscute valorile culturale ale acestei limbi, solidaritatea si deschiderea spre dialog ce ii caracterizeaza pe vorbitori", au transmis cadrele didactice coordonatoare.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premii pentru elevii vranceni pasionati de istorie

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Elevii vranceni pasionati de istorie au fost premiati la etapa judeteana a olimpiadei de specialitate. La clasa a VIII-a, premiul I a fost obtinut de Carina Lorent, de la Colegiul National Emil Botta Adjud, indrumata de profesorul Adrian Avram. Pe locul II s-au clasat doua eleve, respectiv Ana Maria Pirvu, de la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu, indrumata de profesoara Luminita Iliescu, si Andrada Pistol, de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Straoane, indrumata de profesorul Mihai Popescu-Apreotesei.
De la clasa a IX-a, premiul III a fost obtinut de Richard Budeanu, de la Colegiul National Emil Botta Adjud, indrumat de profesorul Adrian Avram, iar de la clasa a X-a, eleva Bianca Damoc, de la Colegiul National Emil Botta Adjud, indrumata de profesorul Adrian Avram, a obtinut premiul I.
De la clasa a XI-a, premiul I a fost obtinut de Larisa Zaharia, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret Focsani, indrumata de profesoara Corina Agache, premiul II revenindu-i lui Razvan Apostol, de la aceeasi unitate de invatamant, indrumat de aceeasi profesoara. De la clasa a XII-a, premiul I a fost obtinut de Bianca State, de la Colegiul National Unirea Focsani, indrumata de profesorul Adrian Atarcicov, iar pe locul II s-a clasat Oana Olteanu, de la Liceul Pedagogic, indrumata de profesorul Stanel Ion.
La sesiunea de referate si comunicari stiintifice ale elevilor de liceu la disciplina istorie, etapa judeteana, premiul I a fost obtinut de Ioan Nicolae Sacrieru, elev in clasa a IX-a la Colegiul ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Trei elevi vranceni calificati la etapa nationala a Olimpiadei Interdisciplinare Stiintele Pamantului

Joi, 23 Martie 2017, ora 06:35

Cinci elevi vranceni au fost recompensati cu premii si mentiuni pentru rezultatele obtinute la etapa judeteana a Olimpiadei Interdisciplinare Stiintele Pamantului. Trei dintre acestia s-au calificat la etapa nationala a competitiei, care se va desfasura in perioada 27-30 aprilie, la Vaslui.
Astfel, la etapa nationala a Olimpiadei Interdisciplinare Stiintele Pamantului va merge Tudor Dodoiu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Al. I. Cuza Focsani, indrumat de profesoara de chimie Alina Maiereanu, profesoara de biologie Mariana Hutanu, profesoara de fizica Emilia Poll si profesorul de georgrafie Ion Dumitrache. S-a mai calificat si Stefania Frunza, din clasa a XI-a, de la Colegiul National Unirea, indrumata de profesorii Lacramioara Paraschiv (chimie), Corina Ciucu (biologie), Lidia Dumbrava (fizica) si Octavian Dragomir (geografie). Cel de-al treilea elev vrancean calificat este Iosif Pavel, elev in clasa a XII-a la Colegiul National Unirea Focsani, indrumat de profesorii Angela Sirbu (chimie), Corina Ciucu (biologie), Liliana Grigoriu (fizica), Mariana Pecetescu (geografie).
Lista completa cu elevii premiati AICI.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! VIDEO : Accident in fata la Lidl

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 18:36

Un accident a avut loc in jurul orei 15.40 in intersectia de la Lidl, pe fondul neacordarii de prioritate. Doua autoturisme, un Volkswagen si un Opel, s-au tamponat. O persoana a fost ranita la o mana, fiindu-i acordate ingrijiri de catre echipajul unei ambulante la fata locului.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ora pamantului, marcata cu lampioane si ilustratie de lumanari la Panciu

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 06:39

Orasul Panciu va participa, sambata, la evenimentul international "Earth Hour" ("Ora Pamantului"), cea mai mare miscare voluntara de mediu din istorie. Manifestarile organizate cu acest prilej se vor desfasura sub genericul "Daruieste naturii din energia ta!" si vor fi derulate, in parteneriat, de Primaria Orasului Panciu, Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Casa Oraseneasca de Cultura "Mihai Eminescu", Clubul "ECO MED" si Asociatia "Lumea lui Pinocchio".
Programul va incepe la ora 11.00, cu o plimbare cu bicicletele si rolele pe traseul: Parcul Central - str. Nicolae Titulescu - Str. Marasti - Str. Democratiei (varianta ocolitoare a orasului) - Str. M. Kogalniceanu - Str. Libertatii - str. Ghiocei - Parcul Central. La eveniment sunt invitati atat elevii, cat si pancenii care iubesc miscarea in aer liber. Seara, intre orele 20.30 si 21.30, iluminatul public va fi intrerupt, ca semn al constientizarii problemei schimbarilor climatice. In acest interval, pe esplanada Parcului Central al Orasului Panciu va fi realizata o ilustratie de lumanari cu mesajul "PANCIU 60+" . Ulterior, participantii vor lansa in vazduh 100 de lampioane. Actiunile dedicate "Orei Pamantului 2017" au debutat miercuri, 15 martie 2017, cu inscrierea orasului Panciu pe site-ul oficial al evenimentului www.ora-pamantului.ro. In perioada 20-24 martie, in cadrul orelor de geografie derulate de Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza" si Liceul Teoretic "Ioan Slavici", au loc activitati de ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Inmormantare cu motoare turate, fanfara si calareti pentru tanarul suraian care a murit intr-un accident cu ATV-ul

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 06:39

VIDEO si GALERIE FOTO : Inmormantare cu motoare turate, fanfara si calareti pentru tanarul suraian care a murit intr-un accident cu ATV-ulCornel Statache, tanarul de 33 de ani din Suraia, care a murit dupa ce a cazut de pe ATV si s-a lovit de un gard, a fost inmormantat ieri dupa amiaza. Trupul neinsufletit a fost insotit, de la casa parinteasca pana la biserica din sat si apoi la cimitir, de un alai funerar foarte numeros. El a fost condus pe ultimul drum cu fanfara, de rude, sateni, prieteni motociclisti, care au turat motoarele la maxim in semn de salut pentru Cornel, si prieteni care au incalecat cei mai frumosi cai si au mers in fruntea alaiului. In felul acesta, Cornel a avut alaturi pe ultimul sau drum familia, prietenii si cele mai mari pasiuni ale sale: motoarele si caii.

Cinci preoti au facut parte din alaiul funerar, sase cai au mers inaintea masinilor cu coroane si in jur de 15 motociclisti au mers in spatele cortegiului. Fiecare motocicleta a purtat cate o poza cu chipul tanarului mort. Cornel a fost inmormantat cu casca de motociclist, pe care a avut-o tot timpul alaturi de el in sicriu. Multimile de oameni, care asteptau in drum sa-l vada pentru ultima data, nu si-au putut ascunde lacrimile in batiste. Toti satenii, care l-au cunoscut pe Cornel, au varsat ieri lacrimi pentru el si pentru durerea familiei sale. Satenii ne-au spus ca tanarul era un baiat cuminte, dar avea o mare pasiune pentru motociclete, cai si viteza. Tot ei ne-au mai spus si ca tanarul avea o iubita si ca impreuna aveau planuri de nunta.

La finalul slujbei de inmormantare, preotul satului a tinut sa le vorbeasca celor aflati ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Protest inedit al politistilor vranceni! Dau avertismente in loc de amenzi

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 06:39

Politistii vranceni, membri ai sindicatelor SNPPC si Prolex, in anumite cazuri, nu mai aplica amenzi celor care incalca legea, ci dau doar avertismente. Ei protesteaza astfel impotriva diferentelor intre salariile ofiterilor si cele ale subofiterilor din aceasta structura.
Potrivit liderului de sindicat de la Vrancea, agent sef principal Ciprian Grosu, politistii vor continua sa aplice avertismente, in anumite situatii, pana cand le vor fi solutionate revendicarile discutate, saptamana trecuta, cu ministrul de Interne Carmen Dan.
Sambata, de Ziua Politiei, politisti din cadrul SNPPC si Prolex vor participa la un nou miting, ce va avea loc la Bucuresti, in fata Ministerului de Interne. "In anumite cazuri dam avertismente si nu sanctiuni, in semn de protest. Acest gen de protest este venit undeva din Ardeal si foarte multi colegi de-ai nostri din tara l-au si aplicat. Si noi, sindicalistii din Vrancea facem acest lucru, dar numai pentru abateri minore, cum ar fi folosirea telefonului mobil sau centura. Oricum, acestea se aplica de la caz la caz, in functie si de atitudinea contravenientului si de alte multe lucruri. Cateodata avertismentul are un efect mai bun decat amenda pentru unele persoane. Vom continua protestele pana cand vom obtine ceea ce revendicam. Sambata, pe 25 martie, de Ziua Politiei, vom fi din nou la Bucuresti, in fata Ministerului de Interne, la un mitig in care ne vom cere drepturile. Sindicalistii vranceni din politie din cadrul SNPPC si Prolex, aproximativ ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premiu pentru Maricica Vrabie la Gala PRIA - Women in Agriculture

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 06:39

Femeia de afaceri din Vrancea, Maricica Vrabie, a fost premiata la Gala PRIA - Women in Agriculture, care a avut loc la Teatrul National Bucuresti. Manager la firma Hort Altoi Focsani, Maricica Vrabie a fost premiata pentru activitatea din agricultura, alaturi de alte femei din agricultura romaneasca. Conferinta PRIA Agriculture este considerat cel mai important eveniment al primaverii pentru agricultura, o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati, si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector.
Conferinta a fost insotita de gala PRIA aEuro" Women in Agriculture, in cadrul careia au fost premiate eforturile si contributia femeilor pentru acest sector important al economiei romanesti. La Gala au fost peste 250 de participanti, inclusiv ministrul Mediului, Daniel Constantin. "Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata, si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune. Si in tara noastra agricultura joaca un rol important si se afla pe locul doi din UE ca producator apicol, ocupa a treia pozitie in topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor si este cel mai mare producator de vinuri din regiunea Europei centrale si de est si al 6-lea ca volum din Europa, ..

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA! Accident la Bolotesti; doua tir-uri s-au ciocnit, traficul este blocat
Un accident a avut loc la Bolotesti in jurul orei 18.00. Doua tir-uri s-au ciocnit, o persoana fiind ...
Tanarul mort la Suraia dupa ce a intrat cu ATV-ul in gard, inmormantat astazi
Cornel Statache, tanarul de 33 ani din localitatea Suraia care si-a gasit sfarsitul dupa ce a cazut ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor