Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.242 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Urmarire ca in filme pe drumul spre Lepsa

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Un sofer, in varsta de 50 de ani, a facut o cursa ca in filme, cu politistii pe urmele sale. Totul s-a intamplat pe drumul spre Lepsa cand, la semnalele politistului rutier, barbatul si-a continuat deplasarea.
Potrivit oamenilor legii, soferul fugar a fost urmarit pe o distanta de mai bine de 2 kilometri, pana ce drumul s-a ingustat, iar conducatorul auto a fost nevoit sa opreasca masina. Politistii au vrut sa-l testeze cu aparatul alcooltest, dar barbatul a refuzat categoric. Ba mai mult decat atat, nici nu a vrut sa mearga la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pentru teribilismul lui, soferul s-a ales cu dosar penal. "La data de 28 iulie a.c., ora 22.00, politistii din Tulnici, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe DN 2D Tulnici pe directia Birsesti-Lepsa. Acesta nu a oprit la semnalele politistului rutier, fiind urmarit aproximativ 2 km, pana in momentul in care acesta nu si-a mai putut continua deplasarea din cauza latimii partii carosabile. Conducatorul autoturismului a fost identificat ca fiind un barbat de 50 ani, din localitate, care a refuzat atat testul alcoolscop, cat si recoltarea mostrelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal", au specificat politistii intr-un comunicat de presa.

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Taxe speciale pentru comerciantii din Piata Moldovei, dar si pentru locurile de fumat din Focsani

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Producatorii agricoli vor plati taxe mai mici pentru tarabele adiacente Pietei Moldovei. Decizia a fost luata in sedinta de joi a Consiliului Local Focsani. Hotararea adoptata de consilierii locali prevede ca producatorii agricoli vor plati o taxa de un leu/metru patrat/zi pentru tarabele situate in aceste zone. Cei care vor sa inchirieze o luna vor plati 20 lei/metru patrat/lunar. Comerciantii de produse agricole vor plati de trei ori mai mult. Astfel, in cazul comerciantilor taxele pentru tarabele adiacente zonei Pietei Moldovei vor fi de 3 lei/zi/metru patrat, respectiv 60 lei/metru patrat/lunar. Aceste taxe se adauga celorlalte tarife practicate de Administratia Pietelor. Decizia a fost luata pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli care vin in Piata Moldovei.
Ramane de vazut cum vor fi inregistrati cei care vin sa vanda in piata focsaneana, atat timp ca multi dintre comercianti au atat documente de producator agricol dar si acte care arata ca sunt inregistrati ca PFA sau II la Fisc. "Atunci cand vine inspectia de la Directia Agricola scot actele care arata ca sunt PFA si nu pot fi verificati iar daca vine Politia sau Antifrauda scot atestatele de producator si spun ca sunt producatori agricoli", ne-a spus un inspector familiarizat cu metodele comerciantilor din Piata Moldovei. De asemenea, tot in sedinta de joi, consilierii locali au aprobat taxa pentru barurile si restaurantele obligate sa amenajeze locuri speciale de fumat. Este vorba de o taxa de un ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Puncte de prim ajutor in Focsani pentru zilele caniculare: apa minerala si sprijin medical

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Primaria Focsani a pregatit cinci puncte de prim ajutor unde persoanele afectate de canicula pot bea un pahar cu apa si pot primi ajutor medical. Conducerea Primariei Focsani precizeaza ca punctele de prim ajutor sunt dotate cu apa minerala, pahare de unica folosinta si trusa medicala. Asistentele medicale sunt prezente in fiecare punct de prim-ajutor intre orele 10.30 - 16.00, pentru a oferi servicii de ajutor persoanelor afectate de canicula. Punctele de prim-ajutor sunt organizate astfel: Piata Garii - dispecerat SC Transport Public Local, Piata Moldovei - sediu Metrologie, Piata Sud - Farmacie Supermarket Profi, Piata Unirii - Primaria Municipiului Focsani, Obor - Supermarket Zanfir.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Vrancenii, invitati la Festivalul Concurs PE PLAIUL TOJANULUI de la Paltin

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Vrancenii, invitati la Festivalul Concurs PE PLAIUL TOJANULUI de la PaltinConsiliul Judetean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Primaria Comunei Paltin, Consiliul Local Paltin si Obstea Paltin organizeaza duminica, 31 iulie 2016, ora 12.00 in comuna Paltin, Festivalul - Concurs Interjudetean al Ansamblurilor Folclorice Traditionale PE PLAIUL TOJANULUI, editia a XLIX-a. Manifestare cu caracter interjudetean, festivalul isi propune ca principal obiectiv, cunoasterea, promovarea si valorificarea tezaurului etnofolcloric autentic national si introducerea acestuia in circuitul national al creatiilor artistice ale genului. Juriul festivalului va fi alcatuit din personalitati ale vietii culturale nationale: Presedinte -Valentin Marin, manager Radio Antena Satelor; Membru-Gheorghita Nicolae, redactor producator la Societatea Romana de Televiziune; -Membru- Ileana Vieru, realizator de emisiuni la Radio Romania, Monica Balan.

La acest eveniment isi vor da concursul: Grupul de traditii Macoveiu din loc. Padina, Buzau, Ansamblul Dragaica din comuna Cazanesti, Ialomita, Ansamblul folcloric al Caminului Cultural Spulber,Vrancea, Ansamblul folcloric Paltinasii din Paltin,Vrancea, Ansamblul folcloric Comoara Vrancei din Naruja,Vrancea, Ansamblul folcloric Chiparusul din Nereju, Vrancea si Ansamblul folcloric Nistoreanca din Nistoresti, Vrancea.Acompaniamentul va fi asigurat de taraful traditional al fiecarui ansamblu folcloric prezent in concurs.
Invitat la festival din partea Centrului Cultural Vrancea, Ansamblul Folcloric Tara Vrancei. Va asteptam!!!! ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ISCTR Vrancea a aplicat amenzi de 87 mii lei

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Inspectorii vranceni de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) au aplicat amenzi de aproape o suta mii lei in urma controalelor efectuate in 2016. Bilantul actiunilor a fost prezentat la ultima sedinta a Colegiului Prefectural unde s-a discutat si demersurile facute pentru imbunatatirea conditiilor de lucru pentru inspectori. ISCTR face demersuri pentru realizarea de spatii adecvate actului de control, atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al cantaririi vehiculelor pe toata infrastructura rutiera a judetului dar si de spatii speciale destinate imobilizarii vehiculelor. Raportul ISCTR arata ca, la nivelul Vrancei, au fost cantarite 100 de autovehicule si au fost aplicate 22 de sanctiuni contraventionale in valoare de 87 mii lei. Au fost efectuate 97 de controale tehnice si au fost aplicate 40 sanctiuni contraventionale in valoare de 10 mii lei. Au fost dispuse 50 de imobilizari in trafic pentru nerespectarea legislatiei in vigoare dar si trei suspendari ale dreptului de utilizare a vehiculului prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numerele de inmatriculare. "In perioada ianuarie-iunie, inspectorii din Vrancea au participat la actiuni comune pentru verificarea respectarii legislatiei in vigoare in domeniul transporturilor rutiere cu Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Munca si Politia Rutiera", au precizat reprezentantii ISCTR.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Discutii despre schimbarile din societate, la cafeneaua publica de la DJST

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Primul eveniment de consultare a tinerilor, in cadrul proiectului "Dialog structurat 2016", a avut loc vineri la sediul Directiei Judetene de Sport si Tineret (DJST) Vrancea, in cadrul unei cafenele publice. La activitati au participat 30 de persoane, care au discutat despre schimbarile din societate, dar si despre modul in care tinerii se pot adapta la acestea.
Potrivit unui comunicat transmis de Marina Patrascu, lucrator de tineret, membru al retelei nationale tineREEsEA, astfel de intalniri vor mai avea loc si in lunile care urmeaza. "Azi, 29.07.2016, a avut loc primul eveniment de consultare in baza intrebarilor formulate in cadrul Conferintei europene de tineret din cadrul trio-ului Presedintiei Consiliului UE format din Olanda, Slovacia si Malta. La acest eveniment, ce s-a desfasurat la Centrul de Tineret din incinta DJST Vrancea, au participat 30 de persoane care, conform formatului unei cafenele publice, au raspuns la intrebari legate de schimbarile din societate si modul in care tinerii se pot adapta la acestea, precum si probleme legate de stigmatizarea tinerilor vulnerabili, interactiunea cu persoane care provin dintr-un mediu diferit din punct de vedere social, cultural, economic sau religios. Alte probleme aduse in discutie au fost cele privind competentele (abilitati, atitudini si cunostinte) necesare depasirii situatiilor dificile cu care tinerii se confrunta in viata de zi cu zi si nevoile tinerilor pentru a-si da seama care le este propriul potential. ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

De la 1 august, TVA de 9% pentru unele servicii si produse din agricultura

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Finantistii au stabilit prestarile de servicii si produsele folosite in agricultura care vor beneficia de aplicarea cotei reduse de 9% la TVA incepand cu 1 august. Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea a anuntat ca, in Monitorul Oficial, a fost publicat Ordinul comun al ministrului finantelor publice si al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9%. Cota redusa de TVA de 9% se aplica pentru livrarea urmatoarelor bunuri: ingrasaminte care se incadreaza la codurile NC 31010000-31059080; pesticide care se incadreaza la codurile NC380891, 380892, 380893, 38089910; seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, care se incadreaza la codurile NC 0601, 0602, 0701, 10 00, 0703, 10 11, 071290 11, 0713 10 10, 0713 33 10, 1001 11 00, 1001 91, 1002 10 00, 1003 10 00, 1004 10 00, 1005 10, 1006 10 10, 100710, 1008 21 00, 1201 10 00, 1202 30 00, 1204 00 10, 1205 10 00, 1206 00 10, 1207 21 00, 1207 40 10, 1207 50 10, 1207 91 10, 1207 99 20, 1209.
Prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol, pentru care se aplica cota redusa de 9% sunt urmatoarele: fertilizat; arat; discuit sau grapat; pregatit pat germinativ cu combinator si modelat sol; semanat sau plantat; tavalugit; stropit, prafuit - combatere boli si daunatori, erbicidat; tratarea semintelor utilizate la infiintarea culturilor agricole, cu produse de protectie a plantelor; recoltat sau dislocat culturi; colectarea si ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Defilarea garzii de onoare, de Ziua Imnului National

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

VIDEO si GALERIE FOTO : Defilarea garzii de onoare, de Ziua Imnului NationalMilitarii din garnizoana Focsani, alaturi de autoritatile publice judetene, locale si de focsaneni, au sarbatorit, vineri, Ziua Imnului National. Manifestarea a inceput, ca de obicei, cu o slujba religioasa, dupa care s-au rostit alocutiuni. Spre bucuria copiilor si incantarea celor mari, activitatea s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare a garnizoanei.
Primarul municipiului Focsani, Cristi Valentin Misaila, le-a amintit celor prezenti cat de important este acest eveniment pentru toti romanii. "Drapelul, stema si imnul sunt simbolurile esentiale prin care se identifica orice natiune. *Desteapta-te Romane*, imnul Romaniei, a fost alaturi de noi in toate momentele importante ale istoriei, incepand cu Revolutia de la 1848, cand poetul Andrei Muresan a recitat poemul *Un rasunet*, ulterior fiind pus pe note si cantat prima data. Imnul a fost intonat in timpul Razboiului de Independenta, in Primul Razboi Mondial, iar in 1918, la Marea Unire, imnul a rasunat pe Campia Libertatii de la Alba Iulia. *Desteapta-te Romane* a fost intonat in al Doilea Razboi Mondial, iar dupa 23 august 1944, cand Romania s-a alaturat aliatilor, acest imn a fost cantat spontan si emis pe toate statiile radio. In perioada comunista a devenit simbol al revoltei, fiind cantat in ziua de 15 noiembrie 1987, cu ocazia revoltei de la Brasov, de catre muncitorii de la uzinele de Autocamioane, iar apoi, pe 22 decembrie 1990, imnul a fost cantat pe strazi ca un adevarat imn national. Astazi, 29 iulie, este una ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sfaturi de la jandarmi pentru a avea un concediu la munte linistit

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

In cazul in care va place muntele si drumetia si ati hotarat sa petreceti concediul in mijlocul naturii, jandarmii au cateva sfaturi ca sa aveti zile de relaxare, fara evenimente neplacute. Este bine sa aveti in primul rand echipament adecvat, sa cunoasteti foarte bine itinerariul pe care o sa-l parcurgeti si, nu in ultimul rand, sa fiti cat mai bine informati cu ceea ce aveti de facut daca sunteti intr-o situatie de dificultate sau de risc.
"Va aflati intr-o statiune turistica montana sau intentionati sa va petreceti concediul la munte? Jandarmeria Montana va face cateva recomandari pentru siguranta dumneavoastra, evitarea accidentelor sau pentru a sti cum sa reactionati in situatii de risc.
- Inainte de a pleca in excursie, informati-va temeinic in legatura cu itinerariul propus (daca este accesibil, marcat sau daca prezinta portiuni periculoase), prognoza meteo, conditiile climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu - acolo unde acestea exista.
- Plecati pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie sa va lipseasca lanterna, cutitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.
- Nu riscati sa plecati singuri la drum si alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup.
- Informati jandarmii montani/salvamontistii/cabanierul cu privire la traseul ales si inscrieti-va in registrul de trafic al turistilor, lasand datele dumneavoastra in ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : ISU Vrancea, locul II la concursurile profesioniste de urgenta

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea au obtinut locul II la "Concursurile serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta", etapa zonala, de la Vaslui. Pompierii militari s-au intrecut alaturi de colegii din inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Braila, Galati si Vaslui.
Echipa judetului Vrancea a obtinut un meritoriu loc II. "In perioada 28-29 iulie a.c., in judetul Vaslui, s-a desfasurat etapa zonala a *Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta*. Competitia a aliniat la start loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Braila, Galati, Vaslui si Vrancea si a cuprins parcurgerea a patru probe. Prima dintre acestea a fost *Scara de fereastra*. Dupa ridicarea scarii de la sol de la linia de start, concurentul incepe alergarea, transportul acesteia si escaladarea pana pe platforma etajului trei al turnului de instructie. Proba se desfasoara pe doua culoare paralele, punctandu-se atat evolutia individuala, cat si pe echipe. In cadrul celei de-a doua probe - *Pista cu obstacole pe 100 metri* - concurentul alearga, escaladeaza gardul de 2 metri, ridica doua role de furtun tip *C* cu care alearga spre barna de echilibru si o traverseaza. Inainte, pe timpul traversarii sau dupa coborarea de pe barna, intinde si racordeaza furtunurile intre ele, lasa jos racordurile cuplate si continua alergarea, avand in fiecare mana cate un racord, din care, unul il racordeaza la ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Mai multe drumuri judetene, reabilitate de Consiliul Judetean

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Consiliul Judetean Vrancea continua procedurile privind demararea lucrarilor de reabilitare a unor drumuri judetene. In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean de martea viitoare, plenul va dezbate si va decide asupra trei proiecte de hotarare care vizeaza reabilitarea unor drumuri judetene. Este vorba de "Modernizare D.J. 204 F in lungime totala de 4,90km din care: sector Slobozia Ciorasti-Armeni, km. 0+000-km.2+000, L=2,0 km., comuna Slobozia Ciorasti si sector Oreavu-Gugesti, km.9+100-km.12+000, L=2,90 km., comuna Gugesti, judetul Vrancea"; "Modernizare D.J.205 L, sector Vrincioaia-Spinesti, km. 5+800-km.9+400, L=3,6 km., comuna Vrincioaia, judetul Vrancea"; "Modernizare DJ 205 P in lungime totala de 12,9 km din care: comuna Bolotesti, sector int. DN 2 D-Putna-Ivancesti, km.0+000-km.4+500, L=4,50 km., comuna Garoafa, sector Faurei- Garoafa- Precistanu, km.8+090-km.10+990-km. 11+000 -km. 13+800, L= 5,70 km., comuna Milcov, sector int. DN 23-int. DN 23 A, km. 29+700-km.32+400, L=2,70 km., judetul Vrancea". Practic, in sedinta de marti vor fi aprobate documentatiile tehnico- economice, la faza: Expertiza tehnica, Studii de teren (studiu topografic, studiu geotehnic, studiu de trafic), Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii (D.A.L.I.) si a indicatorilor tehnico-economici.
Lucrarile de modernizare la D.J. 204 F sunt estimate la 23,3 milioane de lei, cele la D.J.205 L vor costa administratia judeteana aproximativ 10,7 milioane de lei, iar lucrarile de ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Conflicte reclamate la 112, aplanate de jandarmi

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Jandarmii vranceni au asigurat ordinea si linistea publica in judet in perioada 22-29 iulie, executand 186 de misiuni. Vrancenii care au tulburat linistea concetatenilor sau au incalcat legea au fost amendati. Astfel, 46 de persoane au fost sanctionate contraventional.
Potrivit unui comunicat al IJJ Vrancea, 12 dintre misiuni au fost pentru aplanarea unor conflicte sesizate prin 112. "In perioada 22 iulie 2016 - 29 iulie 2016, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea au asigurat ordinea publica prin patrule de jandarmi si in sistem integrat (patrule mixte) in zona de competenta executand in acest mod un numar de 186 misiuni, astfel:
- 8 misiuni de asigurare a ordinii publice
- 12 misiuni de aplanare conflicte semnalate prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112
- 163 misiuni de mentinere a ordinii si linistii publice
- 3 actiuni in cooperare cu alte institutii
In urma misiunilor executate au fost constatate urmatoarele:
- 2 fapte de furt- fapta prevazute si sanctionate de art. 28 C.PL. si o fapta prevazuta de O.U.G. 55/2008
-46 de sanctiuni contraventionale aplicate pentru nerespectarea urmatoarelor prevederi legale:
- 39 de sanctiuni contraventionale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
- 4 sanctiuni contraventionale aplicate la Legea 171/2010
- 2 sanctiuni contraventionale aplicate la Legea 21/1990
- 1 sanctiune ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Noua componenta ATOP Vrancea, stabilita saptamana viitoare

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:39

Noua componenta a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea va fi desemnata, saptamana viitoare, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean. Astfel, conform legii 218/2002, privind organizarea si functionarea Politiei Romane, la nivelul fiecarui judet se organizeaza si functioneaza Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica. Din acest organism fac parte: sase consilieri judeteni, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie, subprefectul judetului, un reprezentant al Corpului National al Politistilor desemnat de Consiliul Inspectoratului Judetean de Politie, trei reprezentanti ai comunitatii, desemnati de presedintele Consiliului Judetean, seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, seful Politiei Locale. Potrivit prevederilor art. 8 din H.G. nr. 787/2002, pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, mandatul membrilor ATOP este valabil pana la urmatoarele alegeri, urmand ca dupa aceasta data sa fie desemnata o noua componenta.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premiu Microsoft pentru un student vrancean. El si echipa sa au creat un dispozitiv care urmareste echilibrul urechii interne

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Premiu Microsoft pentru un student vrancean. El si echipa sa au creat un dispozitiv care urmareste echilibrul urechii interneO echipa de studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, dintre care unul vrancean, a castigat premiul I la categoria "Inovatie", in cadrul concursului "Microsoft Imagine Cup", organizat de Microsoft. Castigatorii au fost anuntati vineri. Echipa este formata din vranceanul Cristian Alexandrescu, in calitate de UX Designer, Iulian Matesica, inginer hardware, si Flavia Oprea, dezvoltator de produse. Echipa lor se numeste ENTy si prin castigarea primului loc la categoria Inovatie, si-a asigurat participarea la runda finala a competitiei globale a studentilor in domeniul tehnologiei, se arata pe http://blogs.microsoft.com. Potrivit aceluiasi site, echipa din care face parte Cristian Alexandrescu a castigat un premiu de 50 de mii de dolari.
Echipa care a reprezentat Romania la "Microsoft Imagine Cup" a creat un dispozitiv care urmareste echilibrul urechii interne si verifica postura coloanei vertebrale in timp real. "Echipa ENTy a Romaniei a creat un dispozitiv usor de purtat, high-tech, care urmareste echilibrul urechii interne si verifica postura coloanei vertebrale in timp real. Dispozitivul este de dimensiunea unei chei de usa si este purtat pe spate sau pe cap si poate detecta probleme ale urechii interne si (poate prezenta) alte date care pot fi utile medicilor in diagnosticarea pacientilor", este descrierea facuta echipei noastre, pe site-ul amintit, de staff-ul Microsoft News Center.
"Experienta pe care am acumulat-o aici este uimitoare, care nu poate fi spuna ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O unirista, vicepresedinta a Consiliului National al Elevilor

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

O unirista, vicepresedinta a Consiliului National al ElevilorPresedinta Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea, Ruxandra Dobre, a fost aleasa vicepresedinta a Consiliului National al Elevilor, alegerile avand loc joi. Alegerea sa a avut loc in cadrul celei de-a XX-a Adunari Generale a Consiliului National al Elevilor, ce a avut loc la Bucuresti. "Mi-ar placea sa va spun ca sunt aici pentru o revolutie, o pot face, dar avem nevoie de continuitate acum, nu schimbare. Interesul meu principal este sa consolidez increderea elevilor in Consiliu", a spus tanara, in discursul de prezentare a candidaturii.
Ruxandra Dobre are aproape 18 ani si este eleva a Colegiului National Unirea, fiind voluntar la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea. Din toamna va fi eleva in clasa a XII-a, la profilul Filologie.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Nepotul decanului Baroului Vrancea, condamnat la INCHISOARE cu suspendare pentru trafic de DROGURI

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Nepotul decanului Baroului Vrancea, condamnat la INCHISOARE cu suspendare pentru trafic de DROGURIMai multi tineri, printre care si Laurentiu I., nepotul avocatului Ioan Ioanovici - decanul Baroului Vrancea, au fost condamnati cu suspendare la Tribunalul Vrancea, dupa ce au fost acuzati de trafic de droguri. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, potrivit portalului instantelor de judecata. De asemenea, instanta a dispus restituirea sumei de 14 mii de lei catre Laurentiu I., bani ce au fost platiti in contul cautiunii.

Judecatorul de sedinta a dispus:
"1. Condamna pe inculpatul Mircescu Stefan, zis "Steve" (...) la 1 an si 4 luni inchisoaresi 1 an interziverea urmatoarelor drepturi: - dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice (...) - dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat (...) - dreptul de a comunica sau de a se apropia de inculpatii: Ioanovici Laurentiu zis "Lauras", Bortos Mihail claudiu zis "Flocea", Danaila Eduard Paul zis "Edi" si Taranu Dan - Alexandru. (...) la 3 luni inchisoare. (...) aplica inculpatului pedeapsa cea mai mare de 1 an si 4 luni inchisoare la care se adauga sporul de 1/3 din pedeapsa de de 3 luni inchiosare si dispune ca inculpatul sa execute 1 an si 5 luni inchisoare si 1 an (...) dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. (...) obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri: - sa se prezinte la Serviciul de Probatiune la ..

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Handbal, amical. CSM Focsani 2007 - CSU Suceava 24-28 (14-12)

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

GALERIE FOTO : Handbal, amical. CSM Focsani 2007 - CSU Suceava 24-28 (14-12)Formatii
CSM Focsani 2007: Marocico, Closca, Rusu - Ragea - 2, Vasilache, Miroiu - 5, Popa - 2, Neata, Nastasie - 4, Mocanu, Eros - 1, Tutu - 6, Rapciuga - 1, Rata, Balut - 3.
CSU Suceava: C. Tcaciuc, Duman, Cr. Bursuc, Petrea, Sasa, Mitrea, Ciubotariu, Tirzioru, Preda, Dusan, Olariu, Costea, Baican, Polocoser, I. Tcaciuc, R. Bursuc.

Primul spectacol handbalistic al intersezonului la Focsani a avut loc aseara in Sala Polivalenta, unde s-au intalnit formatia gazda, CSM 2007 si CSU Suceava. Era de vazut cata priza la public mai au jucatorii pregatiti de profesorul Viorel Ciubotaru si cum arata in joc nou venitii Tutu, Rata, Rapciuga si Balut. Publicul focsanean de handbal nu s-a rarefiat! Aceasta a fost prima constatare! Sala a fost aproape plina, lucru rar pentru un joc de pregatire, si la fel de apropiata de echipa ca si in campionat! A doua constatare: nou venitii in lot se integreaza bine in partitura propusa de antrenorul Ciubotaru care a si inceput meciul Balut, Tutu si Rata in teren!

Gazdele au avut un debut foarte bun, cu contraatacuri rapide si finalizate cu goluri si scorul a ajuns repede la 7-2! Relaxarea - sau adaptarea mai dificila la caldura sufocanta din sala le-a facut sa piarda avansul pana la egalul de la 10, urmat de o noua desprindere a focsanenilor. La pauza a fost 14-12. In repriza a doua, focsanenii au condus pana la 19-18, dupa care sucevenii au speculat gaurile din apararea CSM Focsani 2007 si s-au desprins la 27-21. S-a ajuns la 24-27, dar oaspetii ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletii vranceni, la ultima competitie mare a verii!

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Atletii vranceni, la ultima competitie mare a verii!* Sambata, 30 iulie si duminica, 31 iulie, etapa finala a Campionatului National al juniorilor I, la Pitesti

Pitestiul va gazdui, astazi si maine, ultima competitie mare a verii: etapa finala a Campionatului National de juniori I. La start se vor afla mai multi atleti vranceni cu foarte bune rezultate nationale sau internationale din acest an.
Intre acestia, cu sanse consistente la primele locuri se afla focsanenii Claudia Prisecaru, Ionut Dogaru si colegii sai marsaluitori de la LPS Focsani, aruncatorii de sulita formati la scoala adjudeana. Surprize placute pot produce si stafetele LPS Focsani ca si ceilalti vranceni ce vor concura la intrecerea de la Pitesti. Tuturor, Monitorul de Vrancea le ureaza sa se intoarca acasa cu medalii!

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bun venit noii si asteptatei echipe de fotbal a Focsaniului

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Bun venit noii si asteptatei echipe de fotbal a FocsaniuluiFocsaniul va avea din nou echipa de fotbal. Va fi a municipalitatii, asa cum era si cea care a fost desfiintata ca urmare a unei hotarari a Federatiei Romane de Fotbal care preluase pe nemestecate a directiva europeana. Pentru cei care sunt alaturi de fenomenul fotbalistic vrancean, atata cat mai poate fi el decelat acum, este o veste foarte buna, asteptata de cativa ani. Pentru copiii si juniorii care joaca fotbal in Vrancea, in Focsani, in principal, este o veste si mai buna. Au, adica, spre ce privi, ca perspectiva, ca loc in care ei se pot regasi ca fotbalisti mai tarziu. Reactiile de pe retelele de socializare la scurt timp dupa publicarea stirii confirma marele interes pe care il genereaza revenirea Focsaniului cu echipa pe harta fotbalului.
Deocamdata a celui din Vrancea si, intr-o perspectiva ce se doreste a nu fi prea indepartata, si la nivel national, printr-o crestere naturala. Asa cum a fost la handbal, care a avut un proiect pentru patru ani, ce s-a bucurat de o finantare rezonabila si care a ajuns, iata, sa aiba statut consolidat de echipa de Liga Nationala. Este posibil ca la fotbal lucrurile sa nu poata ajunge atat de sus, pentru ca altele sunt datele problemei, altele dificultatile, altele orgoliile! La handbal echipa si oamenii de langa ea au lucrat in liniste, a existat o crestere graduala, mai greu sesizabila pentru ca nu au fost asteptari mari, nu au fost tendinte centrifuge, iar echipa a lucrat fara presiune, inclusiv in primul sau an de Liga! La fotbal ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Fotbal: FRF a lansat un proiect de scouting in mediul rural pentru copiii cu varste intre 10 si 14 ani

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Federatia Romana de Fotbal a lansat vineri un proiect de scouting in mediul rural, intitulat ''Performanta are viitor'' si rezervat copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca este important sa li se acorde o sansa copiilor talentati de la sate. ''FRF este extrem de onorata sa dezvolte proiectul 'Performanta are viitor' alaturi de Gillette. Prin acest parteneriat avem ocazia de a oferi copiilor din Romania sansa de a-si valorifica talentul. Este un proiect de scouting in mediul rural. Trebuie sa ne gandim ca jumatate dintre romani traiesc in Romania rurala. Primul obiectiv este sa promovam fotbalul mai mult in mediul rural. Obiectivul nostru nu este sa ii vedem maine la echipa nationala'', a spus el.
Intrebat daca va realiza un proiect asemanator si pentru grupele de copii si juniori ale cluburilor intrate in faliment precum Otelul Galati, Rapid Bucuresti, Politehnica Timisoara sau FC Arges, Burleanu a raspuns: ''Inteleg ca e o propunere. Eu sunt o persoana deschisa dialogului si propunerilor. O luam ca pe o propunere, o analizam si data viitoare revenim cu o solutie''.
Radu Dobrescu, delivery manager la Gillette, a afirmat in cadrul conferintei de presa ca in urma acestui proiect vor fi alesi 11 copii care vor avea ocazia sa se antreneze alaturi de echipa nationala a Romaniei. ''Acest proiect este practic o caravana care se numeste 'Performanta are viitor' si suntem increzatori ca ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Catalina Ponor: Varsta este doar un numar, pentru mine nu e nicio diferenta intre Londra si Rio

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:36

Gimnasta Catalina Ponor, care participa pentru a treia oara la Jocurile Olimpice, a declarat vineri dimineata ca "varsta este doar un numar" (28 de ani) si ca, din punctul sau de vedere, nu este nicio diferenta intre editia de acum patru ani de la Londra si cea de la Rio de Janeiro. "Eu nu imi propun sa ma intorc cu medalii, imi propun sa raman sanatoasa ca sa pot sa fac ce am de facut. Iar daca reusesc sa fac ce am de facut, vin si medaliile. Zilele astea m-am antrenat mai intens, sper sa raman sanatoasa ca sa pot sa prezint ce am pregatit. Nu am pregatit surprize, am tot spus ce vreau sa fac, incerc un sol mult mai greu. Eu voi concura la patru aparate. Nu este diferenta prea mare pentru mine intre Londra si Rio, am aceeasi maturitate, poate varsta sa fie, dar varsta este doar un numar. Sunt la a treia editie, a fost greu sa revin. Nu e usor sa te intorci dupa ani de pauza. Sunt trei ani in care pierzi din flexibilitate, din musculatura, din rezistenta, deci e mult de recuperat. Oricum, sunt mai slaba decat in 2012", a spus Ponor.
Ea a afirmat ca nu vrea sa se gandeasca la faptul ca echipa de gimnastica a Romaniei nu s-a calificat la JO 2016 si spera ca responsabilitatea de a fi portdrapel la Rio sa nu o afecteze in concurs. "Nu vreau sa ma gandesc la faptul ca nu s-a calificat echipa. Am trecut greu peste acele momente, nu vreau sa mi le reamintesc. Poate va fi mai usor ca nu va fi presiunea echipei, si pana la urma daca e sa pierd, pierd pe mana mea si asta este. Presiune ..

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primaria Panciu a pregatit noi proiecte de investitii sociale

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 06:35

Primaria Orasului Panciu va implementa noi proiecte de investitii in domeniul social. Doua dintre acestea se vor realiza in cadrul parteneriatului propus de catre Agentia de Dezvoltare 2 Sud-Est Braila, Fundatia pentru Dezvoltare Europa din Bucuresti, primariile localitatilor Pogoanele, Naeni si Robeasca, din judetul Buzau, SC Activ Expert Consultanta si Servicii SA si Fundatia pentru Copii *Sf. Sava* Buzau. "In prima sedinta ordinara convocata dupa alegerile din luna iunie, Consiliul Local a aprobat participarea orasului Panciu la constituirea unui parteneriat in vederea aplicarii in cadrul apelului de proiecte nr. 3 din cadrul Programul Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU). Parteneriatul prevede implementarea unui proiect-pilot, de formare profesionala, de care vor beneficia 200 de persoane si realizarea unui centru after-school pentru 80 de copii. In cadrul proiectului de formare profesionala, se vor organiza cursuri de calificare in 4-5 meserii cerute pe piata muncii. La finalizarea cursurilor, Agentia de Dezvoltare Regionala 2 Sud-Est va acorda ajutoare de minimis, in valoare de maxim 50 mii de euro, pentru inceperea unei afaceri proprii. De asemenea, agentii economici de la nivelul orasului Panciu vor primi, timp de 2 ani, un sprijin financiar daca vor angaja, pe locurile de munca disponibile, persoanele care au absolvit aceste cursuri de calificare", precizeaza primarul Iulian Nica.

Centru de consiliere si sprijin pentru parinti si copii

In afara acestui ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

85 de contestatii la examenul de Titularizare din Vrancea

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

85 de contestatii au fost depuse de candidati, in urma publicarii rezultatelor initiale ale examenului de Titularizare. Conform datelor furnizate de Livia Marcu, inspector pentru managementul resurselor umane din cadrul Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, din cele 85 de contestatii, cele mai multe, respectiv 30, au fost depuse de candidatele care au dat examen pentru un post de educatoare, apoi urmeaza invatatorii, fiind mai putine contestatii la celelalte discipline de concurs.
Anul acesta, la nivelul judetului Vrancea, doua cadre didactice care au participat la concursul de Titularizare au obtinut media 9,50, acesta fiind, de altfel, cea mai mare medie obtinuta. Este vorba de Claudia Cornelia Cristea, care a sustinut examenul de Titularizare la invatatori, si de Diana Carmen Panta, la limba germana. Urmatoarea medie este de 9,40 si a fost obtinuta de Gabriela Tatiana Duta la disciplina consiliere psihopedagogica, restul notelor coborand pana la 1,45, medie obtinuta de un candidat la disciplina educatie fizica si sport. La nivelul judetului Vrancea, procentul de promovare, inainte de contestatii, este de 34,8, iar 37,3 la suta dintre candidati au luat note intre 5 si 6,99.
Surpriza de anul acesta o reprezinta anularea a doua lucrari de la acest examen, una fiind la limba si literatura romana, iar cea de-a doua la limba franceza. Se pare ca cele doua lucrari au fost anulate deoarece ar fi avut ceva semne pe ele. Mai exact candidatele respective au scris in lucrare ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Focsaniul va avea din nou echipa de fotbal!

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

VIDEO : Focsaniul va avea din nou echipa de fotbal!* Primarul Cristi Misaila propune prin proiect de hotarare, Consiliul Local Focsani aproba: sectie de fotbal la CSM Focsani 2007 si reinfiintarea echipei de fotbal!

Consiliul Local al Municipiului Focsani a aprobat, in sedinta sa din 28 iulie, proiectul de hotarare initiat de primarul Municipiului Focsani pentru reinfiintarea sectiei de fotbal la Clubul Sportiv Municipal Focsani 2007, urmata de reinfiintarea unei echipe de fotbal a municipiului.
Primarul Cristi Misaila a declarat ca aceasta a fost una dintre dorintele exprimate de unii cetateni in campania electorala si ca in acest mod raspunde acelei propuneri si isi onoreaza promisiunea facuta atunci!
Noua echipa va incepe de la nivelul Ligii a IV-a si, in masura in care va face performanta, va fi sustinuta in continuare!

Echipa de fotbal CSM Focsani 2007, atunci, in Liga a III-a, a fost desfiintata in 2012 in urma unei hotarari a FR Fotbal prin care cluburile de drept public nu mai aveau voie sa aiba echipe de fotbal. Ulterior, in 2014, FR Fotbal a revenit asupra acelei hotarari ceea ce a facut posibila, ca fiind regulamentara, reinfiintarea echipei de fotbal a Focsaniului.
Tot in sedinta din 28 iulie, Consiliul Local a aprobat ca din Comitetul Director al CSM Focsani 2007 sa faca parte consilierii locali Mihai Petrut si Emanuel Gongu, iar ca reprezentant al comunitatii a fost desemnat fostul consilier local si membru, din aceasta calitate, al structurii de conducere a clubului, Gabriel Padineanu!

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Minifotbal - Cupa Green Garden, derbiul etapei se joaca sambata!

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Minifotbal - Cupa Green Garden, derbiul etapei se joaca sambata!Cupa de Vara "Green Garden" a ajuns al etapa a sasea. Pe primul loc, neinvinsa, Vointa Deep Serv va avea, duminica, de la 19,30, in incheierea rundei, un joc de voie cu ultima clasata, Viitorul Gura Calitei. Cel mai de urmarit meci al etapei se anunta a fi intre Vrasinter, echipa plina cu jucatori "in vana", care poate emite pretentii justificate la castigarea trofeului si Generatia de Aur, formatie care face spectacol si, daca reuseste sa aduca la teren fostele glorii ale fotbalului vrancean, se poate bate la castig cu orice alta competitoare din Cupa. Si celelalte meciuri de sambata, 30 iulie si duminica, 31 iulie au un anumit grad de interes nu doar din perspectiva clasamentului, ci si a spectacolului fotbalistic!

Programul etapei:
Sambata, de la ora 17,30, Vrasinter - Dulco Fruct; de la 18,30, Unirea Odobesti - Inter Cotesti; de la 19,30, Vrasinter - Generatia de aur.
Duminica, de la ora 18,30, Viitorul Odobesti - DulcoFruct; de la 19,30, Vointa Deep Serv - Viitorul Gura Calitei.
Dupa cinci etape clasamentul este urmatorul:
1. Vointa Deep Serv 5 5 0 0 20-1 15 p
2. Vrasinter 4 3 0 1 24-15 9 (o restanta )
3. Generatia de Aur 5 2 2 1 17-13 8
4. Inter Cotesti 2 2 1 2 14-14 7
5. Unirea Odobesti 5 2 1 2 13-24 7
6. Viitorul Odobesti 5 1 1 3 11-15 4
7. Viitorul Gura Calitei 5 1 0 4 10-19 3
8. DulcoFruct 4 0 1 3 4-12 1 (o restanta)

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Tenis - Maria Ciubotaru va pleca la un nou turneu din Circuitul National FRT!

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Maria Ciubotaru a castigat, miercuri, la Constanta finalele de simplu si de dublu ale Cupei Bright Stiinta din Circuitul National FRT iar joi dimineata era pe terenurile de la arenele George Bucuroiu, la pregatire, impreuna cu colegii sai de club de la CSM Focsani 2007 Denisa Ganea si Stefan Lazar. La inceputul antrenamentului a fost si Delia Macovei, dar a fost nevoita sa renunte din cauza unor probleme de sanatate.
Profesorul Razvan Bucuroiu sub a carui supraveghere lucrau cei trei sportivi a apreciat ca "foarte buna" performanta Mariei Ciubotaru la Constanta si se asteapta ca si la viitoarele turnee sportiva pe care o antreneaza sa fie la acelasi nivel competitiv. Primul dintre acestea va fi saptamana viitoare, la Baile Govora. Va fi tot un concurs de 12 ani de categorie A, din Circuitul FRTenis. Delia Macovei nu va putea face deplasarea din motivele pentru care nu a continuat antrenamentul de ieri, iar Denisa Ganea va pleca in vacanta cu parintii.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Fotbal juniori - Focsanenii incep luni cantonamentul la munte!

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Fotbal juniori - Focsanenii incep luni cantonamentul la munte!Juniorii B ai LPS Focsani au incheiat campionatul trecut pe un loc rezonabil, dar sub posibilitatile reale ale jucatorilor si echipei in ansamblu. Cea mai importanta cauza a reprezentat-o lipsa de omogenitate a lotului, constituit inainte de startul competitiei, nivelul diferit de pregatire al tinerilor fotbalisti la inceputul campionatului. Pe parcursul intrecerii, antrenorul Daniel Banica si elevii sai au mai corectat defectiunile initiale si formatia focsaneana a reusit sa arate ca are potential si sa adune puncte, inclusiv din deplasare.

Pentru a fi intr-o forma de start mai profitabila in noul campionat, juniorii B ai LPS Focsani au lucrat cu o intensitate de apreciat pe stadionul Milcovul, timp de doua saptamani, pe arsita acestui iulie secetos iar de luni vor urca la Poiana Brasov. Profesorul Daniel Banica mi-a declarat, ieri: "O saptamana vom fi la Poiana, cazati in vila. Vom avea cate trei antrenamente pe zi - inviorare, pregatire fizica, pregatite tactica. Speram sa jucam si doua-trei meciuri amicale,. Cu echipe din Brasov. Voi merge la Poiana cu 22 de jucatori. Este posibil ca unul dintre cei pe care ii am acum in vedere sa nu mearga! Sunt jucatorii cu care am incheiat campionatul trecut, mai putin cinci, urcati la juniorii A pregatiti de colegul si prietenul meu Alin Samoila-Sava. Din lot fac parte si jucatori care au devenit elevi ai LPS Focsani in urma admiterii si care au bune calitati pentru fotbal. Am avut doua saptamani cu acumulari aici, pe Milcovul. Sunt ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atacantul George Esucudean a semnat pentru Pandurii

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Atacantul George Esucudean a semnat, joi, un contract pe un an de zile cu clubul de fotbal Pandurii Targu Jiu, cu optiune de prelungire pentru inca un an, anunta gruparea gorjeana pe site-ul sau oficial. Esucudean va fi prezentat oficial chiar joi, inaintea meciului cu Maccabi Tel Aviv. Alaturi de Esucudean vor fi prezentate si celelalte doua achizitii recente ale clubului Pandurii, Lucian Sanmartean si Valentin Alexandru, in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc la sala de conferinte a Stadionului Municipal de la Drobte-Turnu Severin, cu incepere de la ora 17,30.
George Esucudean (25 ani) si-a inceput cariera la UTA in 2009. Dupa o evolutie buna la UTA, jucatorul a fost transferat la Dinamo Bucuresti, unde a evoluat doi ani, fiind vandut la inceputul anului 2013 la Standard Liege. In urmatorul sezon a revenit la Dinamo sub forma de imprumut. In 2014 a semnat cu Charlton Athletic, iar din ianuarie 2015 a ajuns la Steaua Bucuresti, sub forma de imprumut, iar apoi la ASA Targu Mures, tot sub forma de imprumut. Pandurii va juca joi, de la ora 21,00, cu Maccabi, in prima mansa a turului al treilea preliminar al Europa League.

Sport / stiri Sport4 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletico Nacional a castigat din nou Copa Libertadores, dupa 27 de ani

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Echipa columbiana de fotbal Atletico Nacional Medellin a cucerit pentru a doua oara, dupa o pauza de 27 de ani, Copa Libertadores, cel mai important trofeu intercluburi din America de Sud, miercuri, dupa 1-0 cu formatia ecuadoriana Independiente del Valle, in mansa a doua a finalei. Unicul gol a fost marcat de Miguel Angel Borja (9), dupa o minge trimisa in bara de Macnelly Torres, rezultatul din tur fiind egal, 1-1. Atletico Nacional s-a calificat astfel la Cupa Mondiala a cluburilor, care va avea loc in perioada 8-18 decembrie, in Japonia. Columbia detine in premiera ambele trofee din fotbalul de club sud-american, dupa ce Santa Fe a cucerit Copa Sudamericana, echivalentul Europa League. Reprezentantele Columbiei au cucerit de trei ori Copa Libertadores, Atletico Nacional avand doua trofee (1989, 2016), iar Once Caldas unul, in 2004 (victorie cu Boca Juniors).
Pe stadionul Atanasio Girardot din Medellin au evoluat echipele:
Atletico Nacional: Franco Armani aEuro" Daniel Bocanegra, Davinson Sanchez, Alexis Henriquez, Farid Diaz aEuro" Alexander Mejia, Alejandro Guerra (Diego Arias, 88), Orlando Berrio, Macnelly Torres aEuro" Marlos Moreno (Andres Ibarguen, 76), Miguel Borja (Ezequiel Rescaldani, 79). Antrenor: Reinaldo Rueda.
Independiente del Valle: Librado Azcona aEuro" Cristian Nunez, Arturo Mina, Luis Caicedo, Emiliano Tellechea (Jefferson Orejuela, 88) aEuro" Mario Rizotto, Jonathan Gonzalez aEuro" Julio Angulo (Miller Castillo, 71), Junior Sornoza (Jonny Uchuari, 46), ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Dinamo l-a transferat pe Paul Anton la Getafe

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:36

Clubul de fotbal Dinamo Bucuresti si gruparea spaniola Getafe CF au ajuns la un acord pentru transferul temporar al mijlocasului Paul Anton la echipa din Segunda Division, a anuntat clubul din Soseaua Stefan cel Mare. Anton va juca la madrileni in sezonul competitional 2016-2017, iar intelegerea prevede si o optiune pentru transfer definitiv. Paul Anton, transferat anul trecut la Dinamo de la Pandurii Targu Jiu, a marcat doua goluri in tricoul alb-rosu in 32 de partide disputate in toate competitiile (24 in Liga 1, 4 in Cupa Romaniei si 4 in Cupa Ligii). La Getafe au jucat de-a lungul timpului mai multi fotbalisti romani, Cosmin Contra, Gica Craioveanu, Ciprian Marica. Echipa este antrenata de argentinianul Juan Esnaider.

Sport / stiri Sport4 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Marian Oprisan solicita 60 de milioane de lei pentru 17 obiective de investitii in Vrancea
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a trimis o scrisoare vicepremierului ...
INGROZITOR! Un adolescent de 16 ani si-a violat in mod repetat verisoara de doar 5 ani
Un adolescent in varsta de 16 ani, din localitatea Bolotesti, si-a violat in repetate randuri ...
Urmarire ca in filme pe drumul spre Lepsa
Un sofer, in varsta de 50 de ani, a facut o cursa ca in filme, cu politistii pe urmele sale. Totul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor