Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.349 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Prim-procuror nou la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 09:36

Incepand cu data de 15 iulie, actualul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani, Luminita Dogaru (FOTO), va pleca din functia pe care o detine cu delegatie, urmand ca la conducerea institutiei sa fie numit procurorul Ionut Auras Petrescu. Noul prim-procuror vine de la Bucuresti, dupa ce a castigat concursul organizat pentru ocuparea postului de conducere la nivelul parchetului local.
"Conform legii, nu am mai avut dreptul sa particip la concursul organizat pentru ocuparea postului de prim-procuror deoarece eu am avut deja doua mandate la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani. Am detinut inca functia deoarece am fost numita prin delegatie, iar acum, in urma concursului organizat, va veni persoana care a castigat, eu ramanand in continuare sa-mi desfasor activitatea in aceeasi institutie", ne-a declarat prim-procurorul Luminita Dogaru.

Doi procurori vor pleca la Galati

Doi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani vor pleca din institutie la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati. Este vorba despre procurorul Rares Mocanu si de procurorul Anca Dragovici. Daca procurorul Mocanu va trebui sa se prezinte la post incepand cu data de 1 iulie, adica de astazi, procurorul Anca Dragovici va pleca mai intai in concediu de odihna, urmand ca apoi sa se prezinte la post.
Desi s-ar zice ca Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani va fi mai sarac cu doi procurori, doi stagiari vor veni sa faca practica in cadrul institutiei. Pe ..

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atentie la hotii de masini! Numarul furturilor de autoturisme creste vara

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:39

Toti posesorii de autoturisme ar trebui sa fie mai atenti in aceasta perioada a sezonului estival la siguranta masinilor proprietate! Politistii sustin ca numarul furturilor de masini creste in aceasta perioada. Tocmai de aceea, oamenii legii vor desfasura ample campanii de informare cu privire la acest aspect.
"Politistii vranceni reamintesc tuturor posesorilor de autoturisme faptul ca odata cu inceperea sezonului estival, creste si tentatia furturilor din autoturisme. In scopul informarii populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din autoturisme, politistii vranceni vor desfasura activitati de informare pentru ca cei
vulnerabili sa afle cum sa nu devina victime ale infractiuni de furt. Infractiunile contra patrimoniului sunt favorizate de factori de ordin socio-economic si de tratarea cu superficialitate a masurilor de protectie recomandate de politisti", se arata intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vrancea.

Cum ai grija de masina ta

Politistii ofera cateva sfaturi tuturor conducatorilor auto cu privire la siguranta autoturismelor si ii indeamna pe acestia ca ori de cate ori coboara de la volan sa nu uite cheia in contact. O alta masura preventiva ar fi si prevederea masinilor cu sisteme alternative de blocare a functionarii acestora si nu in ultimul rand sa nu se lase la vedere bunuri de valoare care ar fi tentante pentru hoti.
"La coborarea din autoturism, scoateti cheia din contact, chiar daca veti lipsi ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O noua sedinta pentru constituirea Consiliului Local Focsani

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Consilierii locali focsaneni alesi in urma alegerilor din 5 iunie au fost convocati azi, la ora 10.00, la sedinta de constituire a noului legislativ local. Este pentru a treia oara cand prefectul de Vrancea convoaca alesii locali la sedinta de constituire a noului legislativ. Consiliul Local Focsani nu s-a putut constitui legal pana acum din cauza liberalilor, care au boicotat cele doua sedinte anterioare prin neprezentare. Motivele? Luptele interne pentru validarea unor apropiati ai diverselor grupari asa zis liberale de la conducerea PNL Vrancea, dar si incercarea de a incheia o alianta cu UNPR Vrancea, actiune pentru care, se pare, liberalii au pus in joc mai multe promisiuni, dar si amenintari la adresa celor care nu sunt de acord cu ea.

Consilierii locali focsaneni, alesi la 5 iunie, au fost convocati de prefectul judetului la o noua sedinta de constituire a legislativului. Este pentru a treia oara cand prefectul de Vrancea convoaca alesii locali la sedinta de constituire a noului legislativ. Consiliul Local Focsani nu s-a putut constitui legal pana acum din cauza liberalilor care au boicotat cele doua sedinte anterioare prin neprezentare. Motivele? Luptele interne pentru validarea unor apropiati ai diverselor grupari asa zis liberale de la conducerea PNL Vrancea, dar si incercarea de a incheia o alianta cu UNPR, actiune pentru care, se pare, liberalii au pus in joc mai multe promisiuni, dar si amenintari la adresa celor care nu sunt de acord cu ea.
Astfel, pe de o ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Primaria Focsani a finalizat trei proiecte de infrastructura locala

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

VIDEO : Primaria Focsani a finalizat trei proiecte de infrastructura localaPrimaria municipiului Focsani a finalizat trei proiecte de infrastructura, finantate cu fonduri europene. Este vorba de proiectele: Reabilitare si modernizare spatii publice urbane in zona de actiune Sud-Est; Modernizare si extindere spatii verzi in zona de actiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare si dotari Scoala nr. 3. Cele trei proiecte au o valoare de peste 48 de milioane de lei. "Este vorba de trei proiecte care au vizat modernizarea infrastructurii locale din municipiul Focsani", a precizat viceprimarul Marius Iorga (FOTO).

Primaria municipiului Focsani a finalizat trei proiecte de infrastructura, finantate cu fonduri europene. Este vorba de proiectele: Reabilitare si modernizare spatii publice urbane in zona de actiune Sud-Est; Modernizare si extindere spatii verzi in zona de actiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare si dotari Scoala nr. 3. "Municipalitatea a finalizat alte trei proiecte cu finantare europeana. Vorbim de proiectele privind Reabilitare si modernizare spatii publice urbane in zona de actiune Sud-Est; Modernizare si extindere spatii verzi in zona de actiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare si dotari Scoala nr. 3. Toate aceste trei proiecte au fost finantate prin Programul Operational Regional 2017-2013. Este vorba de trei proiecte care au vizat modernizarea infrastructurii locale din municipiul Focsani", a precizat viceprimarul Marius Iorga.
Proiectul "Reabilitare si modernizare spatii publice urbane in zona de actiune sud-est" are o valoare totala de ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Filiala de Imbunatatiri Funciare Vrancea, fara angajati si utilaje

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Filiala de Imbunatatiri Funciare din Vrancea nu are muncitori, nu are bani si nici utilaje pentru a realiza lucrari de prevenire a inundatiilor si a efectelor acestora, este concluzia unui raport prezentat in sedinta Colegiului Prefectural Vrancea. Directorul Filialei din Vrancea, Dan Mocanu (FOTO), a aratat ca in institutie mai lucreaza 42 de persoane, adica unu la suta din cele peste patru mii de persoane de la inceputul anilor 1990.
Teoretic, lucrarile de imbunatatiri funciare trebuiau sa fie realizate cu Societatea de Imbunatatiri Funciare, care insa a intrat in faliment, iar in Vrancea mai are un singur angajat. Situatia din 2016 a Filialei de Imbunatatiri Funciare din Vrancea este una buna, daca se tine cont ca, dupa reforma facuta de specialistii Guvernului Boc, la statiile de pompare din judet mai lucrau doar 13 electromecanici. Iar suprafata amenajarilor de irigatii, de combatere a eroziunii solului sau de desecare a ramas la fel. De exemplu, doar canalele de colectare a apelor au o lungime de 1500 kilometri, in conditiile in care nu mai sunt oameni suficienti nici macar pentru monitorizarea acestora.
Aceasta lipsa de interes pentru sectorul imbunatatirilor funciare s-a vazut in primavara, cand precipitatiile au creat ravagii in judet. Filiala de Imbunatatiri Funciare din Vrancea a intervenit cu utilaje de la terti pentru a realiza decolmatarea unor canale si a preveni inundarea unui cartier din Odobesti, spre exemplu. Probleme cu colmatarea canalelor au fost si in ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Detinutii discuta cu rudele pe Skype. Ca sa castige bani, sculpteaza si fac obiecte de mobilier

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Ziua Portilor deschise la Penitenciarul de la Focsani a fost un bun prilej pentru cei care doresc sa stie mai multe despre sistemul de incarcerare a detinutilor. Aproximativ 50 de persoane au trecut ieri pragul inchisorii pentru a cunoaste un loc in care nu poti ajunge tot timpul. Elevi, membrii familiilor celor care se afla in detentie, precum si curiosi, toti au vizitat mai multe obiective din cadrul acestei institutii.
Locul unde cei inchisi pot discuta cu apropiatii, cabinetele medicale, sala de clasa, atelierul de creatie, precum si o camera de detentie au fost doar cateva dintre locurile vizitate in Ziua portilor deschise. "Ziua portilor deschise a fost un eveniment important pentru Penitenciarul Focsani. Am primit peste 50 de vizitatori, elevi, familii ale celor inchisi, precum si oameni simpli. Sper ca am reusit prin acest eveniment sa combatem stereotipurile si prejudecatile despre mediul penitenciar", a declarat comisar sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani.

Discutii on-line cu rudele

In spatiul special amenajat pentru intalnirea dintre detinuti si membrii familiilor lor exista o camera unde cei inchisi pot vorbi cu cei dragi cu ajutorul internetului, pe Skype. Acest mod de comunicare a fost introdus anul trecut si a pornit ca un proiect pilot, iar pentru ca acesta a fost un real succes, a ramas definitiv in penitenciar.
"Dreptul la comunicare online al persoanelor private de libertate este un drept prevazut de lege de patru ori pe luna, iar durata unei ..

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

FSLI: Ministrul Bostan, o rusine pentru tara! Cerem demisia sau demiterea, de urgenta!

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a cerut, ieri, demisia sau demiterea ministrului vrancean al Comunicatiilor, Marius Raul Bostan (FOTO). A fost inaintata si o adresa la Guvernul Romaniei, in care au cerut ca Bostan sa nu mai ramana in functie. "Declaratia elucubranta si cinica a *tehnocratului* Marius Raul Bostan, ministrul comunicatiilor, a produs stupefactie si revolta in randul salariatilor din educatie si, probabil, a multor parinti: *gratuitatea invatamantului este o reminiscenta a anilor de communism*, iar *o marire de salarii in zona asta de educatie nu ar provoca decat pagube pe urmatorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poti recupera*. Aceasta declaratie nu a fost facuta de vreun *cetatean oarecare* la carciuma din sat, dupa ce a consumat cateva pahare de votca, ci de un membru al Guvernului Ciolos, probabil avand discernamant. Cata ura viscerala fata de acest popor nevoias poate avea un demnitar care spune ca *parintii ar trebui sa plateasca pentru educatia copiilor lor*?!. Ei oricum sustin, prin taxe si impozite, educatia. O asemenea afirmatie este facuta in conditiile in care, in Constitutia Romaniei este stipulat ca drept fundamental, dreptul la invatatura, precum si faptul ca *invatamantul obligatoriu este gratuity* (art. 32 alin.4). Este intolerabil ca un membru al Guvernului sa se lanseze in afirmatii publice, fara sa cunoasca nici cele mai elementare drepturi consfintite de Constitutia statului din al carui GUVERN face ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Probe din gulas de vita si cas, prelevate de la magazine din Vrancea de inspectorii ANSVSA

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

In perioada 06.06 aEuro" 26.06.2016, in cadrul acestui Plan au fost prelevate si analizate un numar de 167 probe, din urmatoarele categorii de produse: telemea oaie veche, cascaval de familie Delaco, lapte crud de vaca, branza telemea de vaca, sanitatie carcasa de ovine, pasta de mici, cascaval, carne tocata, pulpa de vita, gulas de vita, cas, sanitatie carcasa de bovina, pulpa de oaie, hamburger vita, carnati vita, antricot de manzat fara os, cascaval Rucar, frigarui de berbecut. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificarii, din judetele: Bucuresti, Bistrita-Nasaud, Dolj, Harghita, Brasov, Ialomita, Sibiu, Cluj, Calarasi, Prahova, Valcea, Gorj, Maramures, Olt, Giurgiu, Harghita, Botosani, Vrancea, Arges, Tulcea, Alba, Mures, Satu Mare, Bihor, Caras-Severin, Braila, Teleorman, Galati, Valcea, Vaslui, Hunedoara, Ilfov, Hunedoara si Timis.
Conform buletinelor de analiza, eliberate de catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada mentionata, nu a fost depistata prezenta Escherichia Coli verotoxigena la probele analizate. Mentionam faptul ca un numar de 11 probe se afla in lucru. Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor face publice rezultatele analizelor pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Manifestari culturale in Focsani, vineri si sambata

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Toti vrancenii sunt invitati sa ia parte, pe 1 si 2 iulie, la cateva manifestari ce preced Zilele Municipiului Focsani. Astfel, in aceasta dupa-amiaza, pe platoul Casei de Cultura va fi deschisa Expozitia de tehnica militara a Brigazii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza". Totodata, in Piata Unirii, incepand cu ora 19.30, va avea loc un Concert al Formatiei Corale "Pastorala" si al invitatilor din cadrul Festivalului Coral International "Pastorala", urmat de un Concert al muzicii de garnizoana, intre orele 20.00-21.00.
Ziua de sambata, 2 iulie, debuteaza la ora 9.00 in mica piateta din apropierea Muzeului de Istorie, la Statuia domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, cu un Te Deum si un moment artistic sustinut de actorii Teatrului Municipal Focsani si artistii Ansamblului Folcloric "Esara Vrancei", manifestarile fiind prilejuite de implinirea a 512 ani de la moartea domnitorului.
Tot sambata, in intervalul 11.00-12.30 va avea loc in Piata Unirii Ceremonia militara si religioasa prilejuita de aniversarea Brigazii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza". De la ora 16.00, in Sala Mare a Ateneului Popular "Maior Gh. Pastia" va avea loc deschiderea oficiala a Festivalului Coral International "Pastorala".

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:38

Eveniment rutier

La data de 29 iunie a.c., ora 11.30, pe DJ 202E in comuna Sihlea, politistii au depistat un barbat de 35 ani, din aceeasi localitate, in timp ce conducea un tractor neinmatriculat si fara a detine permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare
DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

REEsETE VECHI DE 100 DE ANI: Cascaval de vaca si Ochiuri

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:37

In cadrul acestei rubrici, va prezentam retete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. In aceasta saptamana, va prezentam ''Cascaval de vaca'' si ''Ochiuri'', retete care au fost publicate in seria ''Buna Menajera aEuro" Carte de bucate, practica'' (1907), scrisa de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Cascaval de vaca
Ia doui sau trei decalitri de lapte muls proaspat, pune-l pe foc, si tocmai la clocotul al treilea da-i chiag, amestecandu-l necontenit cu o lingura mare pana ce va suferi degetul, si pe urma amesteca-l cu o cracana pana ce laptele se va face boturi ca alunele. Cand boturile incep sa se lipeasca unul de altul, ia strecuratori asezate in tipare si pune cate patru sau cinci linguri (cat vrei sa fie cascavalul de mare) in fiecare strecuratoare. Dupa aceea sara-le in patru randuri: intaiu putin, si apoi scurge-le de zer; al doilea, dupa 12 ore, pune mai multa sare si scurge-le iar, si tot asa pana la a patra oara. Apoi scoate-le din tipare si dintre strecuratoare si pune-le la teasc pe o scandura vre-o patru sau cinci zile. Tiparul sa fie rotund si de orice grosime. Daca vrei, fa si cascavaluri afumate, punandu-le in alte strecuratori curate, si atarnandu-le la fum din foc cu paie.

Ochiuri
Taie felii de ficat de miel, da-le prin faina si prajeste-le in unt; topeste apoi unt proaspat si ferbe cate oua vrei, aproape de timpul mesei; dupa aceea aseaza-le pe o farfurie, toarna untul deasupra, asaza ficatii in ..

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Eseuri despre bunici morti si unchi betivi, la Evaluarea Nationala

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Profesorii vasluieni au corectat lucrarile absolventilor vranceni de clasa a VIII-a la proba de limba si literatura romana din cadrul examenului de Evaluare Nationala, potrivit Mediafax. Corectorii s-au amuzat copios atunci cand au citit unele dintre lucrarile scrise de elevii vranceni.
Potrivit Mediafax, un elev a scris despre cratima ca "desparte doua cuvinte care nu incap intregi in versuri". Cat priveste poezia "Salcamii", de A. E. Baconski, si compunerea despre un obiectiv turistic, ambele subiecte le-au pus absolventilor de gimnaziu imaginatia la incercare. Unul dintre ei sustine ca autorul poeziei se crede "frate cu salcamii". "Autorul versurilor se crede frate cu salcamii, pentru ca doar asa isi aminteste el de copilaria lui, in care erau albine si copaci", a scris unul dintre candidati. "Semnificatia versurilor arata ca pe langa salcami stateau albinele, inseamna ca pe langa salcami cineva a pus niste stupi. Eu am stupi acasa si tot langa salcami ii punem", descrie, plastic, un altul.
Elevii si-au pus imaginatia la incercare atunci cand au scris despre vizitarea unui obiectiv turistic sau au scris din amintiri. Astfel, unul dintre candidati a scris ca a plecat de acasa fara stirea mamei, ca sa se plimbe cu trenul, ocazie cu care a vizitat si Mausoleul din Focsani. "Mai demult eu am plecat de acasa, ca sa ma plimb cu trenul. Mama nu a stiut si a fost anuntata Politia, care m-a gasit la Mausoleul din Focsani, pe care eu atunci l-am vizitat", a scris acesta. "Eu ma duc ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rezultatele la Evaluarea Nationala, afisate astazi

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Notele obtinute de absolventii de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Nationala vor fi facute publice astazi, eventualele contestatii urmand a fi depuse pana la ora 20.00. Luni, elevii au sustinut examenul la limba romana, iar miercuri la matematica, ambele probe fiind scrise.
La nivel national, unul dintre subiectele la matematica a starnit controverse, zeci de mii de parinti semnand o petitie prin care au cerut validarea a doua raspunsuri la itemul respectiv, potrivit Agerpres. De altfel, ieri, mai multi parinti au fost in audienta la Ministerul Educatiei, ei sustinand ca cerintele la itemul contestat sunt interpretabile. "Depunem o petitie la Consiliul National de Evaluare si examinare si la MENCS. Vrem sa vorbim cu ministrul pentru situatia creata ieri (miercuri-n.r.) la examen si anume ca la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil", a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut proba, venita la sediul ministerului.
Aceasta a spus ca semnatarii petitiei cer validarea atat a raspunsului 3 conform baremului de la acel item, cat si a raspunsului 8. "Cerinta a fost formulata, dar legenda este interpretabila. In plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, fata de cele color originale, apare o linie orizontala ingrosata care a derutat copii", a sustinut parintele. Ea a amintit faptul ca exista si o petitie online in acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnaturi, potrivit Agerpres.
In perioada 8-12 iulie, ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Cursuri la Paris, Londra si Praga in cadrul unui proiect Erasmus+

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Focsani a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, rezultatele proiectului Erasmus+ "CTIMobility". Conform informatiilor furnizate de reprezentantii unitatii de invatamant, programul "CTIMobility", desfasurat pe actiunea comunitara KA1, a inceput in luna septembrie a anului 2014 si se va finaliza in septembrie 2016. Sesiunile de formare au inclus cursurile: Using E-learning in the classroom, prin care s-a realizat familiarizarea profesorilor cu platformele de E-learning si a determinat o predare moderna, mult mai atractiva si adaptabila nevoilor profesorilor si elevilor; Innovative approaches to teaching, care a implicat imbunatatirea unor metode inovatoare in procesul de predare; ICT in education course, care si-a propus folosirea instrumentelor TIC in diverse lectii, imbunatatirea competentelor de utilizare avansata a tehnologiei informatiei si comunicarii; Current issues in education-Early school leaving, care a avut ca principal obiectiv abilitarea cadrelor didactice in utilizarea diverselor metode de prevenire a abandonului scolar, familiarizarea cu strategiile de prevenire a abandonului scolar promovate in diverse sisteme educationale din spatiul european.
Cursurile, desfasurate la Paris, Londra si Praga, au fost sustinute de formatori internationali acreditati ITC INTERNATIONAL s.r.o. Czech Republic. CTIMobility si-a propus o intelegere mai buna a diversitatii culturale, lingvistice si sociale, precum si dezvoltarea ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profil inedit la Liceul "G.G. Longinescu": tehnician pentru animalele de companie

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Liceul Tehnologic "G.G. Longinescu" din Focsani vine anul acesta cu un profil nou, unic pe toata Moldova: tehnician pentru animalele de companie. Profilul se adreseaza celor care iubesc animalele si doresc un loc de munca placut, putand lucra dupa terminarea liceului in cabinete veterinare. Calificarea pentru meseria de tehnician pentru animalele de companie presupune ingrijirea si intretinerea animalelor de companie, biotehnologia moderna in cresterea animalelor de companie, farmacologie, hranirea animalelor, controlul sanitar veterinar. Elevii care au terminat clasa a VIII-a si vor sa se inscrie la acest profil trebuie sa stie ca la admitere vor avea de completat in fisa de optiuni codul profilului 154.
Responsabilii scolii au precizat ca in liceu se va amenaja un cabinet dotat cu aparatura veterinara pentru practica, unde elevii vor fi indrumati de doi medici din Focsani. "Fa o cariera din dragostea pentru animale. Inscriindu-te la noul profil tehnician pentru animale de companie! Studiile au demonstrat ca cei care au animale de companie sunt mai putin susceptibili de a suferi de depresie decat cei fara animale si au demonstrat ca tensiunea arteriala la posesorii de animale este mai mica in situatii de stres. De asemenea, s-a aratat ca interactiunea cu animalul de companie poate ridica nivelul de serotonina si dopamina care calmeaza si relaxeaza si poate scadea nivelul de trigliceride si colesterol. Unul dintre motivele pentru care animalele de companie au un efect ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Prim-procuror nou la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Incepand cu data de 15 iulie, actualul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani, Luminita Dogaru (FOTO), va pleca din functia pe care o detine cu delegatie, urmand ca la conducerea institutiei sa fie numit procurorul Ionut Auras Petrescu. Noul prim-procuror vine de la Bucuresti, dupa ce a castigat concursul organizat pentru ocuparea postului de conducere la nivelul parchetului local.
"Conform legii, nu am mai avut dreptul sa particip la concursul organizat pentru ocuparea postului de prim-procuror deoarece eu am avut deja doua mandate la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani. Am detinut inca functia deoarece am fost numita prin delegatie, iar acum, in urma concursului organizat, va veni persoana care a castigat, eu ramanand in continuare sa-mi desfasor activitatea in aceeasi institutie", ne-a declarat prim-procurorul Luminita Dogaru.

Doi procurori vor pleca la Galati

Doi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani vor pleca din institutie la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati. Este vorba despre procurorul Rares Mocanu si de procurorul Anca Dragovici. Daca procurorul Mocanu va trebui sa se prezinte la post incepand cu data de 1 iulie, adica de astazi, procurorul Anca Dragovici va pleca mai intai in concediu de odihna, urmand ca apoi sa se prezinte la post.
Desi s-ar zice ca Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani va fi mai sarac cu doi procurori, doi stagiari vor veni sa faca practica in cadrul institutiei. Pe ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Vrancean de 19 ani, trimis in judecata pentru tentativa de omor

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Ionut B., de 19 ani, din Paunesti, a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor. In luna mai, acesta a atacat cu un cutit un prieten, pe care l-a injunghiat in abdomen. Barbatul lovit a fost transportat de urgenta la spital, avand nevoie de 30-35 de zile de ingrijiri medicale.
Din luna mai pana in prezent, atacatorul a fost retinut pentru cercetari, iar acum procurorii l-au trimis in judecata. "Ionut B., in varsta de 19 ani, din Paunesti, este trimis in judecata pentru tentativa de omor deoarece, la data de 22 mai 2016, a aplicat persoanei vatamate mai multe lovituri cu un briceag in abdomen cauzand o plaga injunghiata, leziuni ce au pus viata in primejdie. Cel atacat a avut nevoie de 30-35 de zile de ingrijiri medicale", se arata in rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Tenis - Vrancea Trophy: Astazi, finala de dublu si semifinalele la simplu!

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

GALERIE FOTO : Tenis - Vrancea Trophy: Astazi, finala de dublu si semifinalele la simplu!* Prima favorita la simplu a iesit din competitie, intrecuta de Gabriela Talaba, de pe locul 1114 mondial! In semifinale: Gabriela Talaba - Anastasia Vdovenco si Irina Fetecau - Cristina Ene!
* Pentru trofeul de dublu, finala va incepe la ora 18,00
* De la ora 17,00 - meci demonstrativ de dublu mixt cu posibila participare a lui Adrian Voinea!
* La premierea de la dublu, astazi, va fi prezenta Maria Tudor, director general al FR Tenis
* Prima semifinala de simplu, va incepe la ora 10,00 pe terenul 1!

Ziua de joi la Vrancea Trophy a debutat cu cel putin doua intalniri de mare interes in care evoluau primele doua favorite la castigarea turneului.
Pe terenul 1, favorita 1, Juliana Lara Estable, juca impotriva unei tenismene de la locul 1114, Gabriela Talaba si in discutie se punea initial doar in cat timp va castiga argentinianca. Estable a si condus cu 5-4 in primul set, a avut serviciul urmator, l-a pierdut, a fost 6-5, apoi 6-6, in tie-break a avut 6-3, dar l-a pierdut cu 6-7! Setul urmator a fost o simpla formalitate pentru Talaba, jucatoare de mana stanga, care s-a aparat foarte bine, a evoluat cu mare lejeritate, parca fara efort si a castigat producand o mare surpriza, cel putin din perspectiva antecedentelor! Talaba a repetat performanta in meciul urmator, cu Miriam Bianca Bulgaru si a ajuns in semifinale, unde o va intalni pe moldoveanca Anastasia Vdovenco!
Pe terenul 6, s-au intalnit favorita nr. 2, Cristina Ene, cu vicecampioana de la Orange Bowl din decembrie 2015, ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sah: "Trofeul Litoralului", cu sahisti legitimati la CSM Focsani 2007

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Turneul international de sah "Trofeul Litoralului" a concentrat, la Eforie Nord, pentru perioada 24 iunie - 7 iulie, un numar impresionant de sahisti de foarte buna valoare - 35 dintre acestia avand ELO peste 2000!
Intre competitori - din Romania, Moldova, Germania, Ungaria - se afla si campionii nationali de juniori la sah clasic Catalin-Lucian Patrascu si Malina Aciu, ambii legitimati la CSM Focsani 2007, ca si colegii lor de club Matei-Ionut Acsinte si Cosmin Vasiliu.
Dupa trei runde, Matei-Ionut Acsinte avea 2,5 puncte, iar Catalin-Lucian Patrascu si Cosmin Vasiliu acumulasera cate doua puncte.
Pentru Patrascu si Aciu, concursul este un foarte bun prilej de pregatire si de verificare pentru participarea la campionatele mondiale pentru care si-au obtinut locurile in loturile Romaniei dupa ce au castigat titlurile nationale. De altfel, toti cei patru valorosi sahisti, juniori, au frecvente participari la competitii internationale sau nationale de tip open, in care in intalnesc seniori si in fata carora reusesc rezultate de prestigiu! Asa s-a intamplat si la Festivalul International de sah de la Iasi, incheiat la 20 iunie, unde Matei-Ionut Acsinte a acumulat 5,5 puncte, din 9 runde, cu un punct mai putin decat ocupantii primelor cinci locuri, toti mari maestri internationali, din Ucraina, Rusia, Estonia, Franta, Romania. Catalin-Lucian Patrascu a incheiat concursul cu 5 puncte, iar Malina Aciu, prima dintre fetele de 14 ani, cu 4,5 puncte!
Tot pe Litoral, dar la Festivalul ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Simona Halep s-a calificat fara probleme in turul al treilea la Wimbledon

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep s-a calificat fara probleme in runda a treia a turneului pe iarba de la Wimbledon, al treilea de Mare Slem al anului, dupa ce a dispus, joi, de italianca Francesca Schiavone cu 6-1, 6-1, in 65 de minute. Halep, a cincea favorita a turneului, a dominat jocul si doar precipitarea in unele momente a facut sa nu incheie conturile si mai repede.
In primul set, romanca a avut 3-0, dar apoi si-a pierdut serviciul, insa a revenit si s-a impus cu 6-1 in 33 de minute. In setul al doilea, Halep a avut din nou 3-0, scor la care Schiavone si-a castigat pentru prima data serviciul in acest meci. Simona si-a continuat insa jocul si a luat si al doilea set cu 6-1. Romanca a reusit 18 mingi direct castigatoare (11 Schiavone), in timp ce raportul la erori nefortate a fost egal, 14-14. Halep a salvat 6 din cele 7 mingi de break pe care le-a avut Schiavone, iar italianca a salvat doar una din 5.
Halep (24 ani, 5 WTA) si Schiavone (36 ani, 111 WTA) se intalnisera o singura data pana acum, in 2013, in optimi la Marrakech, italianca impunandu-se cu 6-3, 6-2. Simona Halep, invinsa anul trecut in primul tur la Wimbledon, si-a asigurat un cec de 80.000 de lire sterline si 130 de puncte WTA.
Urmatoarea adversara va fi olandeza Kiki Bertens (24 ani, 28 WTA), care pana acum a trecut de Jelena Ostapenko (Letonia) si de Mona Barthel (Germania). Halep si Bertens s-au infruntat de doua ori pana acum, scorul fiind egal, 1-1. Halep s-a impus in 2010, in sferturile ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletism: JO 2016 - Bolt crede ca ''majoritatea atletilor sunt curati''

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

''Majoritatea atletilor sunt curati'', a declarat joi Usain Bolt, apreciind eforturile facute de responsabilii atletismului mondial in lupta impotriva dopajului inainte de JO de la Rio. ''Cred ca majoritatea atletilor sunt curati si ca instantele conducatoare ale atletismului fac o treaba buna pentru a-i descoperi pe cei care nu sunt. Sportul trebuie sa-si continue lupta impotriva trisorilor'', a spus atletul jamaican intr-un interviu acordat cotidianului Time of India.
Bolt s-a aratat increzator si in perspectiva unei noi triple la Jocurile de la Rio, la 100 m, 200 m si stafeta 4x100, dupa triumfurile sale de la JO de la Beijing si Londra. ''Principalul meu obiectiv este sa cuceresc trei noi medalii de aur. Sunt in continuare foarte rapid si stiu ca daca abordez Jocurile in deplinatatea mijloacelor mele fizice, va fi dificil sa fiu batut'', a precizat jamaicanul.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

EURO 2016: "Adopta un belgian", campanie lansata pe Twitter inaintea meciului Belgia - Esara Galilor

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:36

O campanie a fost lansata in Belgia in favoarea gazduirii suporterilor care vor veni in numar mare in orasul francez Lille, cu ocazia meciului impotriva Esarii Galilor, programat vineri in sferturile de finala ale EURO 2016.
Intitulata #AdopteUnBelge (Adopta un belgian), campania le cere locuitorilor din Lille, aflat la mica distanta de granita cu Belgia, sa le ofere gazduire peste noapte fanilor belgieni care vor consuma un pahar in plus la partida cu galezii, pentru ca acestia sa nu se urce la volan sub influenta alcoolului, pentru a se intoarce la casele lor imediat dupa joc. "Draga Vecine din Nord, in sfarsit... din Sud pentru noi. Dragi prieteni din Lille. Vineri, Belgia va infrunta Esara Galilor, pe pamantul tau. Inutil sa-ti spun ca asta ne incita cu adevarat sa facem deplasarea si sa traim meciul cat mai aproape de actiune. Putem face, desigur, drumul dus-intors. Insa tu ne cunosti. Vom dori sa sarbatorim o buna parte din noapte, iar paharele vor defila. Ne-am gandit sa stam la hotel, insa nu am fost prevazatori si nu mai exista nicio camera libera in centru. In plus, ar fi si mai frumos sa traim aceste clipe alaturi de tine. Atunci ne-am spus: si daca ne vei adopta pentru o noapte?", a scris initiatorul apelului.
Francezii s-au grabit sa le raspunda vecinilor belgieni, in aceeasi nota plina de umor. "Va voi primi pe canapeaua mea, daca aduceti voi berile", a scris Juliana, una dintre posibilele gazde.
Ministrul francez al Sportului Patrick Kanner, originar din Lille, ..

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Au inceput lucrarile de reabilitare la Casa de Cultura din Marasesti

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 06:35

Primaria Marasesti anunta ca au inceput lucrarile de reabilitare la Casa de Cultura "Emanoil Petrut" din oras. Investitia este finantata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), care a preluat cladirea in administrare pe parcursul derularii lucrarii. Lucrarea a fost castigata prin licitatie de SC Icarus Trading SRL, din Bucuresti, care s-a obligat, conform contractului, sa termine lucrarile in 12 luni.
Reabilitarea Casei de Cultura din Marasesti este o investitie care presupune lucrari de anvergura. Interiorul cladirii va suferi reparatii complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperisul va fi refacut, in timp ce la pereti vor fi efectuate lucrari de reparatii si izolare. Interiorul cladirii va fi complet modernizat si va beneficia de dotari noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adauga instalatii termice, sanitare, ventilatii, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spatiul de langa cladirea Casei de Cultura va fi reamenajat, urmand a avea trotuare si instalatii de iluminat. "Ne bucuram ca in sfarsit demersurile facute de noi dau roade si lucrarile la Casa de Cultura au demarat. Reabilitarea acesteia inseamna o reusita pentru noi, deoarece cladirea este una emblematica pentru orasul Marasesti", a declarat primarul orasului, Valerica Chitic.
Casa de Cultura "Emanoil Petrut" este una dintre cele mai mari si frumoase case de cultura ridicate in urma cu peste trei decenii ..

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Perlele absolventilor vranceni de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala, examenul de limba romana

Joi, 30 Iunie 2016, ora 09:36

Profesorii vasluieni au corectat lucrarile absolventilor vranceni de clasa a VIII-a la proba de limba si literatura romana din cadrul examenului de Evaluare Nationala, potrivit Mediafax. Corectorii s-au amuzat copios atunci cand au citit unele dintre lucrarile elevilor vranceni.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Frumoasa, inteligenta, realista. Felicia Giurgea - din Sistemul de Protectia Copilului Vrancea, studenta la Iasi

Joi, 30 Iunie 2016, ora 07:47

GALERIE FOTO : Frumoasa, inteligenta, realista. Felicia Giurgea - din Sistemul de Protectia Copilului Vrancea, studenta la IasiEste frumoasa, este inteligenta, este realista, prietenoasa, tenace! Este sensibila, copilaroasa, ambitioasa, gratioasa... Este foarte tanara, are 21 de ani si este studenta in anul III la Facultatea de Istorie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. De la 6 ani a crescut in sistemul vrancean de Protectia Copilului si considera ca acesta a fost realmente norocul vietii ei! "Altfel eram acum, probabil si fara scoala, si maritata, si cu vreo cativa copii...", spune Felicia Giurgea, unul dintre copiii invingatori ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Nu intamplator, ea a fost desemnata sa participe, impreuna cu Alin Dobre, si el provenit din sistem, si el student, dar in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, la lansarea Consiliului Tinerilor Institutionalizati, ce a avut loc recent, in capitala. S-au simtit mandri ca sistemul vrancean de Protectia Copilului a fost evidentiat, cu acest prilej, ca exemplu pozitiv la nivel de tara, mandri ca ei il reprezinta si, desigur, mandri pentru ca ei, la randul lor, sunt dovada vie a acestei realitati. Desi poarta cu ea amintiri extrem de dureroase, Felicia spune ca a iertat si a mers mai departe privind doar inainte, mereu inainte, purtand in inima recunostinta si in suflet iubirea pentru toti cei care au ajutat-o sa devina, astazi, ceea ce a devenit: o tanara studenta al carei viitor suna extraordinar de bine! Dupa ce veti citi povestea Feliciei, cu siguranta veti ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Altercatie intre doi barbati. Unul a fost lovit cu un cutit

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:38

Jandarmii vranceni au aplanat un conflict, marti, izbucnit intre doua persoane. Potrivit unui comunicat, oamenii legii au constatat ca una dintre persoane a lovit-o pe cealalta cu un cutit in zona mainii, provocandu-i o plaga deschisa.
"In data de 28 iunie a.c., patrula auto de jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea, fiind in timpul serviciului de asigurare a ordinii si sigurantei publice pe raza Municipiului Focsani, s-a sesizat din oficiu cu privire la o altercatie intre doua persoane. In urma verificarilor s-a stabilit ca numitul Ilie L., in varsta de 53 ani, reclama faptul ca a fost lovit cu un cutit in zona mainii de catre o persoana de sex masculin, provocandu-i acestuia o plaga deschisa. Jandarmii au identificat autorul in persoana lui Constantin C., in varsta de 40 ani. Jandarmii au intocmit persoanei in cauza actele de sesizare a organelor de urmarire penala, aceasta fiind susceptibila de savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, (...), documentele fiind predate la Politia Municipiului Focsani in vederea continuarii cercetarilor", au transmis jandarmii.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Ceremonii militare si o expozitie, dedicate centenarului Statuii Independentei din Focsani

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:38

GALERIE FOTO : Ceremonii militare si o expozitie, dedicate centenarului Statuii Independentei din FocsaniAutoritatile locale si militarii vranceni au sarbatorit, ieri, implinirea a 100 de ani de la dezvelirea monumentului Statuia Independentei din fata vechii cladiri a Tribunalului. Au fost prezenti la manifestari, militari, parlamentari, reprezentanti ai autoritatilor ori institutiilor publice judetene si municipale, locuitori ai municipiului Focsani. Monumentul a fost ridicat prin subscriptie publica pentru a cinsti jertfa dorobantilor vranceni din Regimentul 10 Putna, care s-au sacrificat pe campurile de lupta din Bulgaria. Grupul statuar a fost realizat de artistul Oscar Spathe si infatiseaza o femeie, Romania, care conduce un dorobant in plin atac pentru infaptuirea idealurilor nationale, independenta statului roman. Ideea ridicarii monumentului i-a apartinut generalului Gheorghe Macarovici, veteran al Razboiului de Independenta, imbratisata de generalii Gheorghiu Zanfir si Ion Rascu.
Generalul de brigada, dr. Adrian Stroea a prezentat istoria monumentului din centrul Focsaniului. "Realizarea planului acestui monument le-a apartinut celor doi generali focsaneni, Zamfir si lui Rascu, primul putand sa faca acest lucru cu mare usurinta fiind genist. O controversa a fost asupra locului unde sa fie amplasat monumentul. Aceasta controversa, care a persistat cativa ani dar si insuficienta fondurilor prin subscriptie publica a facut ca numarul anilor necesari ridicarii acestui monument sa fie substantial de mare, 9. Initiativa a aparut in 1907 iar monumentul a fost dezvelit de ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Primaria Focsani ar putea face exproprieri pentru sensul giratoriu de la intersectia E85 cu Bulevardul Bucuresti

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:38

GALERIE FOTO : Primaria Focsani ar putea face exproprieri pentru sensul giratoriu de la intersectia E85 cu Bulevardul BucurestiPrimaria Focsani ar putea face exproprieri de terenuri pentru realizarea sensului giratoriu de la intersectia DN 2-E85 cu Bulevardul Bucuresti. Propunerile pentru imbunatatirea transportului urban din Focsani au fost discutate, ieri, la dezbaterea publica organizata in cadrul primei etape a Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD). Primarul ales, Cristi Misaila, a aratat ca proiectul sensului giratoriu de la intrarea in Focsani dinspre Golesti s-a impotmolit deoarece este nevoie de o suprafata mai mare de teren si ar urma sa fie afectate proprietati private. Conducerea Primariei evalueaza cateva solutii, respectiv realizarea unui schimb de terenuri sau a exproprierii proprietarilor astfel incat acest sens giratoriu sa fie o realitate.
Cristi Misaila a spus ca un alt sens giratoriu este cel de la intersectia Anghel Saligny cu Cotesti si Vilcele. Fondurile pentru realizarea acestei investitii au fost prevazute in buget si ar trebui sa fie realizat in acest an. "Este nevoie de o decongestionare a traficului in municipiul Focsani", a spus primarul Cristi Misaila. Noul edil a aratat ca municipalitatea vrea sa dezvolte traseele de transport public spre localitatile limitrofe, respectiv Golesti, Milcov, Cimpineanca, unde multi locuitori lucreaza sau au interese si vin foarte des in Focsani. Misaila a explicat ca pentru mandatul 2016-2020 se incearca realizarea proiectului centurii de ocolire pe zona de nord care sa faca legatura intre DN 2 - DN2D.
Cu ajutorul fondurilor ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Toata lumea cere DEMISIA ministrului vrancean al Comunicatiilor, el doar isi cere scuze pe facebook

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:38

Declaratiile ministrului vrancean al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan, conform caruia parintii ar trebui sa plateasca scoala, iar profesorii nemultumiti ar trebui sa-si dea demisia, au starnit valuri de indignare. De la sindicatele din invatamant la asociatiile de elevi si studenti, de la comisii din Senat pana la politicieni, toata lumea ii cere demisia ori demiterea de catre prim-ministrul Ciolos.
Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Dacian Ciolos, Federatia Sindicatelor din Educatie 'SPIRU HARET' ii solicita acestuia "demiterea de urgenta" a ministrului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius-Raul Bostan, pentru declaratiile facute, prin care i-a jignit pe oamenii de la catedra. "Domnule prim-ministru, in conditiile in care nu veti lua de urgenta masurile care se impun impotriva ministrului Bostan, consideram ca Guvernul isi asuma declaratiile facute (...) de catre acesta si vom cere interventia Parlamentului pentru initierea unei motiuni. De asemenea, ne rezervam dreptul de a nu mai participa la nicio forma de dialog social cu membrii actualului Executiv, atata timp cat domnul Bostan nu este demis, si de a pregati si alte forme de protest", se arata in comunicatul semnat de presedintele federatiei, prof. Marius Ovidiu Nistor.
Si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a remis presei un comunicat in care afirma ca ministrul Bostan este "o rusine pentru tara" si cere "demisia sau demiterea, de ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primii caini din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin pazesc stanele din Muntii Vrancei

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:38

Incepand cu luna iunie 2016, am inceput activitatile de transfer al cainilor din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin de la canisa noastra din Lepsa catre stane si ferme de crestere a animalelor, care au un istoric de atacuri ale lupilor si ursilor asupra septelului.
Fratii Chirila din localitatea Birsesti (judetul Vrancea), parteneri mai vechi ai proiectelor LIFE anterioare si care au acceptat colaborarea in diverse actiuni care au avut ca scop implementarea unor bune practici pentru prevenirea conflictelor om-carnivore mari, sunt in prezent fericitii detinatori ai unor catei cu varste cuprinse intre 2 si 3 luni. Alma si Palos de Nucsoara sunt perechea data in custodie ciobanului Costel Chirila, iar Buzdugan si Unna ot Aral Dream sunt cainii oferiti in grija ciobanului Dorica Chirila.
Acesti caini vor fi antrenati in vederea integrarii in sistemul de paza si protectie a stanelor. Totodata, la intervale regulate, o echipa responsabila cu monitorizarea activitatii cainilor la stane va verifica starea de sanatate si tratamentul aplicat de catre ciobani cainilor si va efectua deparazitarile si vaccinarile necesare.
Transferul perechilor de caini din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin catre fermieri va continua si in zilele urmatoare, pana la crearea unei retele a detinatorilor si utilizatorilor de caini ciobanesti specializati in paza septelului impotriva atacurilor lupilor.
Articolul integral pe http://bit.ly/29asNhV

Sursa http://www.wolflife.eu/
(ACDB - Asociatia pentru Conservarea ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Militari de la UM 01471 isi acuza comandantul ca i-a luat cu arcanul la concert
Mai multi militari de la UM 01471 au trimis, in cursul zilei de ieri, un mail anonim pe adresa ...
"Soferul penal" al Vrancei SI-A INSCENAT PROPRIA MOARTE, pe care a anuntat-o intr-un email trimis redactiei noastre!
Un barbat din Jitia, judetul Vrancea, in varsta de 30 de ani, a fost trimis in judecata pentru ...
EXCLUSIV: Marian Oprisan se pregateste sa-i ia locul lui Liviu Dragnea, la conducerea PSD
Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, ar urma sa fie numit presedinte interimar al PSD, in locul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor