Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.197 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ULTIMA ORA! Incendiu la o casa din Dumitresti

Vineri, 27 Mai 2016, ora 12:37

Un incendiu a izbucnit in urma cu cateva minute la o casa batraneasca din comuna Dumitresti, sat Tinoasa. Un echipaj SMURD si doua autospeciale de la Rm. Sarat s-au deplasat la fata locului pentru a stinge focul.

De asemenea, un alt echipaj de pompieri din cadrul ISU Vrancea, se indrepta spre comuna Slobozia Bradului, sat Liesti, pentru evacuarea apei din doua gospodarii. Se intervine cu un autocamion de interventie si doua motopompe, ca urmare a solicitarii primarului din comuna.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

PERCHEZIEsII in casa unui PREOT! Politistii au descoperit o instalatie clandestina de produs lumanari

Vineri, 27 Mai 2016, ora 07:42

Un preot din comuna Suraia este acuzat de politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economice Vrancea de evaziune fiscala si exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati. La locuinta acestuia au fost efectuate perchezitii ieri, ocazie cu care oamenii legii au descoperit o instalatie clandestina de produs lumanari. Este vorba despre preotul Marian Poiana, care ar fi produs lumanarile fara a avea autorizatie in acest sens.
Intr-un comunicat de presa, reprezentantii IPJ arata ca lumanarile erau vandute pe raza judetelor Vrancea si Buzau, dar si in Bucuresti. In total, ieri au fost facute 6 perchezitii domiciliare, fiind ridicate sumele de 6.620 lei si 1.130 euro. Potrivit unor surse, lumanarile "false" erau stantate cu denumirea Episcopiei Buzaului si Vrancei. "La data de 26 mai a.c., politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economice Vrancea au depistat 4 barbati cu varste cuprinse intre 38 si 52 de ani, care in perioada 2012- mai 2016, ar fi produs si comercializat lumanari similare celor vandute in lacasurile de cult, fara a detine autorizatie in acest sens. Astfel, astazi (ieri-n.r.) au fost efectuate 6 perchezitii domiciliare, ocazie cu care in comuna Suraia, la domiciliul unuia dintre barbati, a fost gasita o instalatie pentru fabricarea lumanarilor (aflata in functiune), materia prima folosita la fabricarea acestora, precum si cantitatea de 505 kg produs finit (lumanari). De asemenea, in urma perchezitiilor au mai fost ..

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : "Vrancea Curata", un proiect al Consiliului Judetean pentru protectia mediului si sanatatea vrancenilor

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Consiliul Judetean continua implementarea proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Vrancea", cunoscut si sub numele de Vrancea Curata. Proiectul a fost lansat in anul 2011 de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Valoarea totala a proiectului Vrancea Curata este de peste 43 de milioane de euro si este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu.

Consiliul Judetean continua implementarea proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Vrancea", cunoscut si sub numele de Vrancea Curata. In prima etapa au fost inchise depozitele de deseuri urbane (fostele gropi de gunoi) din localitatile: Focsani (Golesti), Adjud, Panciu, Odobesti si Marasesti (Haret). Proiectul "Sistem Integrat de Management al Deseurilor " urmareste sa stabileasca, la nivelul judetului Vrancea, un sistem de management al deseurilor sustenabil, suportabil si eficient, care indeplineste directivele Uniunii Europene si legislatia Romaniei. Ulterior, au fost demarate lucrarile privind "Constructia Centrului de Management Integrat al Deseurilor, Statiei de Sortare si Statiei de Compostare de la Haret, judetul Vrancea" (FOTO).
Realizarea Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) Haret presupune derularea urmatoarelor lucrari: construirea unui depozit ecologic de deseuri; construirea unei statii de compostare; construirea unei statii de sortare; construirea de ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INVESTIEsII privind modernizarea unor drumuri, dezbatute luni de plenul Consiliului Judetean

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Presedintele Marian Oprisan va supune dezbaterii si aprobarii plenului Consiliului Judetean Vrancea mai multe proiecte de investitii ce vizeaza reabilitarea si modernizarea unor drumuri judetene. Proiectele de hotarare ce vizeaza aceste investitii vor fi dezbatute in sedinta ordinara de luni. Este vorba de proiectele privind:
"Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile: limita judet Buzau - Voetin - Sihlea - Obrejita - Timboiesti - Bordesti, cu conectivitate directa la reteaua TEN -T" pentru finantare prin Programul Operational Regional 2014- 2020";
"Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile: Gugesti - Dragosloveni -Gura Calitei-Dealu Lung-Tinoasa-Poenita-Dumitresti, cu conectivitate directa la reteaua TEN-T" pentru finantare prin Programul Operational Regional 2014- 2020";
"Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile: Dumbraveni-Gugesti- Popesti -Urechesti-Budesti-Cotesti- Blidari- Bontesti- Dalhauti- Faraoanele- Rimniceanca- Beciu- Odobesti cu conectivitate directa la reteaua TEN-T" pentru finantare prin Programul Operational Regional 2014- 2020";
"Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile: Focsani-Golesti-Virtescoiu-Odobesti, cu conectivitate directa la reteaua TEN-T" pentru finantare prin Programul Operational Regional 2014- 2020"; "Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile: Gologanu -Slobozia Ciorasti-Cotesti, cu ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Complexul Caprioara din Crangul Petresti va fi dat DGASPC urmand sa fie reabilitat

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

In cadrul sedintei de luni a Consiliului Judetean Vrancea vor fi dezbatute mai multe proiecte de hotarare care au ca tinta reabilitarea Complexului de cladiri din Crangul Petresti. Este vorba de fostul Complex Caprioara care va fi dat in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, acum fiind in domeniul public al Judetului Vrancea si administrarea Consiliului Judetean Vrance. Ulterior vor fi dezbatute proiectele privind: "Aprobarea depunerii proiectului *Reabilitare energetica a imobilului (fost hotel) situat in comuna Vanatori, Crang Petresti, judetul Vrancea*"; "Aprobarea depunerii in parteneriat cu DGASPC Vrancea a proiectului *Reabilitare, modernizare Baza balneo-fizio-terapie, refacere si recuperare prin inot pentru copii cu dizabilitati*, situat in comuna Vanatori, Crang Petresti, judetul Vrancea". Ambele proiecte urmeaza sa fie depuse spre finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

Mai multe cladiri vor fi reabilitate

Tot prin POR 2014-2020, administratia judeteana vrea sa reabiliteze si sa modernizeze mai multe cladiri, inclusiv sediul Consiliului Judetean Vrancea. Astfel, alesii judeteni vor dezbate proiectele privind: "Reabilitare energetica a imobilului Palat Administrativ Corp A Sediul Consiliului judetean Vrancea *"; "Aprobarea depunerii proiectului *Consolidare si restaurare Sectia de stiinte ale naturii si acvariu-Casa Tatovici* str. Cuza Voda nr. 35, Focsani, monument istoric"; "Aprobarea ..

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Pedelisto penelistii din Urechesti vor sa INSTRAINEZE ultimele doua terenuri ale comunei

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

VIDEO : Pedelisto penelistii din Urechesti vor sa INSTRAINEZE ultimele doua terenuri ale comuneiScandal la ultima sedinta de Consiliu Local din Urechesti, unde majoritatea PDL-PNL a decis concesionarea ultimelor doua terenuri care apartin Primariei localitatii. Consilierii liberali au sustinut si aprobat concesionarea Pietei agroalimentare si a unui teren de peste o mie de metri patrati de la dispensarul din Urechesti. Decizia a fost luata in ciuda opozitiei oamenilor prezenti in sala de sedinte, adica biroul primarului comunei. Locuitorii le-au cerut consilierilor sa nu se grabeasca in concesionarea acestor terenuri si au cerut ca aceasta decizie sa fie luata de urmatorul Consiliu Local. Acest lucru nu ar trebui sa se intample in ultima sedinta a actualului Consiliul Local, adica ultimele zile de mandat ale actualilor consilieri locali. De altfel, acesta a fost si amendamentul propus de unul dintre consilierii locali, Rodica Manole. "Nu ma opun niciunui proiect de dezvoltare dar acestea sunt ultimele doua terenuri ale primariei. Ce facem noi daca instrainam aceste doua terenuri? Lasati urmatorul Consiliu Local sa faca acest lucru. Nu trebuie sa le adoptam noi in ultima sedinta de Consiliu Local", le-a spus Rodica Manole consilierilor.

Aceasta a amintit ca in anii trecuti s-a discutat despre posibilitatea infiintarii unei societati a primariei iar acest lucru nu ar mai fi posibil daca vor fi concesionate ultimele terenuri de care poate dispune administratia locala. Unul dintre locuitorii prezenti in sala, Stefan Tomulescu, le-a cerut consilierilor sa nu fie de acord cu ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Jandarmii au donat din nou sange

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Pentru a doua zi la rand, jandarmii vranceni au donat sange pentru persoanele aflate in nevoie. Luand parte la campania nationala "Doneaza sange, salveaza o viata!", opt jandarmi au donat sange miercuri, iar altii opt au facut-o ieri, la Centrul de Transfuzie Focsani.
Membrii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vrancea au transmis ca vor face acest lucru ori de cate ori va fi nevoie. "Cadrele au participat si astazi (ieri-n.r.) la aceasta actiune. Daca vor mai fi solicitari, nu vom ezita sa ajutam", a transmis purtatorul de cuvant al IJJ Vrancea, plutonier adjutant sef Adrian Costescu.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sfaturi pentru viitorii militari, pentru a fi declarati "admis"

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Reprezentantii Brigazii 8 LAROM le amintesc celor care vor sa devina militari care sunt probele ce trebuie sustinute pentru a fi admisi. Astfel, selectia se deruleaza in functie de tipul de cariera ales, respectiv "aptitudinala generala in cadrul centrelor zonale de selectie si orientare" si "aptitudinala speciala in cadrul structurilor specializate (doar pentru cei ce doresc sa devina piloti, controlori de trafic aerian, marinari etc.)". "Selectia sau evaluarea aptitudinala reprezinta acele activitati concretizate in examinari specifice si probe care pot indica daca si in ce masura poti face fata cerintelor profesiei militare si mediului militar. Cu alte cuvinte, vom afla daca ai potentialul aptitudinal - motivational minim necesar pentru profesia militara. Toate rezultatele probelor de selectie au caracter confidential", au transmis reprezentantii Brigazii 8 LAROM prin intermediul unui comunicat de presa postat pe pagina de facebook.
Astfel, selectia apitudinala generala se aplica tuturor candidatilor si include examinari obligatorii. "Pentru a parcurge selectia aptitudinala generala, trebuie sa te prezinti la centrul zonal de selectie si orientare de care apartine judetul in care domiciliezi, la data la care ai fost planificat si pe care ti-a comunicat-o recrutorul", se arata in comunicat. Trebuie parcurse in acest caz mai multe probe, respectiv cea psihologica, fizica si sustinerea interviului de evaluare finala. In ceea ce priveste probele fizice, candidatii trebuie sa ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Militarii Brigazii 8 LAROM au tras in poligonul Smardan

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

In ultima vreme, ne-am tot intrebat pe unde se ascunde primavara. Deja intarzie prea mult la program si vrem sa o dam "absent nemotivat". In cautarea soarelui, ne-am incercat norocul in Smardan. L-am gasit la datorie inca din primele ore ale diminetii, semn ca militarii Brigazii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" au "pile" la meteo.
Noi ne bucuram de caldura. S-ar bucura si militarii, dar nu au timp. Este prima zi de tragere cu instalatiile LAROM. Sunt atatea lucruri de care trebuie sa se tina cont, de la verificarea tuturor mecanismelor, pana la incarcarea instalatiilor si, mai ales, tragerile propriu-zise. Emotiile sunt mari, dar nu coplesitoare. Fiecare isi cunoaste locul si atributiile. Muncesc cot la cot, atenti si grijulii. Efortul este mare, dar rasplata este pe masura. "Prima lovitura este cea mai grea, dupa aceea intervine siguranta ca proiectilele ajung unde trebuie si ne indeplinim misiunea", ne marturiseste locotenentul Catalin Beraru.
Pe langa instalatii este agitatie, dar nici in punctul de comanda nu este liniste. Se fac calcule si se verifica legaturi. Artileria nu este usoara si nici nu se invata la "fara frecventa". Se calculeaza de cateva ori, se trage o singura data. Nu ai voie sa gresesti, precizia este cuvantul-cheie, iar o miime face diferenta dintre succes si dezastru.
Este fascinant sa vezi artileristii in actiune. Mai ales inainte de trageri, militarii parca uita sa respire. In atmosfera se simte tensiune, dar nu in sensul negativ al cuvantului. Este mai ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

COD PORTOCALIU de inundatii pe Putna, COD GALBEN pe Rm. Sarat

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod Portocaliu de inundatii valabila in cinci bazine hidrografice, pana vineri la ora 9,00. Potrivit hidrologilor, avertizarea este valabila pentru raurile din bazinele hidrografice Trotus si afluentii sai (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna si afluentii sai (judetul Vrancea), unii afluenti ai Bistritei din judetele Neamt si Harghita, Raul Negru si afluentii Oltului aferenti sectorului Sfantu Gheorghe aEuro" Sebes Olt (judetele Covasna, Brasov si Sibiu), Barlad aEuro" bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Bahlui aEuro" bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi si Vaslui), conform unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.
INHGA precizeaza ca pana vineri la ora 9,00 se vor inregistra fenomene de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Brasov, Bacau si Neamt.
De asemenea, se instituie Cod Galben pana in data de 27 mai, ora 14,00, pe raurile din bazinele hidrografice Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita aEuro" bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Buzau aEuro" bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Focsaniul este CAPITALA VINURILOR din Europa de Est

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

VIDEO si GALERIE FOTO : Focsaniul este CAPITALA VINURILOR din Europa de EstFocsaniul gazduieste, pentru patru zile, Concursul International de Vinuri Bucuresti- IWCB 2016 - cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est. Pana duminica 29 mai, degustatori cu reputatie internationala vor evalua 1495 probe de vinuri trimise de producatori din 33 de tari. Evenimentul este organizat in perioada 26-29 mai, la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viticole, de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, cu sustinere financiara din partea Consiliului Judetean Vrancea.
Deschiderea oficiala a concursului a avut loc, ieri dimineata, la restaurantul Grand'Or reamenajat special pentru ca degustatorii sa aiba cele mai bune conditii la evaluarea vinurilor din concurs. Pentru editia din acest an au fost inscrise 1.495 de probe, dintre care 717 provin din Romania, iar 778 de probe sunt trimise de producatori din afara tarii. Presedintele ADAR, Dan Boboc a aratat ca, anul acesta, 33 de tari au inscris probe in concurs
40% sunt vinuri albe, 35% vinuri rosii, 9% sunt vinuri rose, 5% vinuri spumante, 5% vinuri de colectie si 6% alte vinuri. Vinurile sunt evaluate de 22 jurati straini si 15 din Romania. Au fost trimise in concurs soiuri internationale dar si soiuri autohtone, cupaje. Sunt de pe tot globul, de la tari precum Noua Zeelanda, Australia, Chile, SUA, Canada, Chile, Israel, Azerbaidjan, Armeni, Georgia pana la producatori ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Concurs National de Muzica Usoara pentru Copii, de 1 iunie

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Copiii sunt invitati sa participe la cea de-a doua editie a Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii "Inocenta de copil", care se va desfasura in Sala Balada din Focsani. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean si Centrul Cultural Vrancea, in parteneriat cu Ansamblul Folcloric Tara Vrancei, si va avea loc pe 1 iunie.
Potrivit unui comunicat semnat de Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea, scopul organizarii acestui concurs este valorificarea "potentialului creator al copiilor" si descoperirea de noi talente. "Concursul initiat de Consiliul Judetean Vrancea si de Centrul Cultural Vrancea isi propune valorificarea potentialului creator al copiilor, descoperirea de noi talente interpretative, promovarea muzicii usoare romanesti de calitate, afirmarea si lansarea tinerelor voci. Concursul a fost structurat pe trei categorii de varsta: 7-9 ani/ 10-12 ani/13-16 ani. Presedintele juriului este compozitorul si dirijorul Ionel Tudor. Membrii juriului vor fi Titus Andrei-realizator radio si Octavian Ursulescu care va prezenta si concursul. La sala Balada din Focsani vor evolua pe scena copii din judetele: Iasi, Brasov, Giurgiu, Bacau, Ialomita, Neamt, Tulcea, Galati, Braila, Buzau si Vrancea. Spectacolul va fi completat de un recital a interpretului Doru Ciutacu-Galati", se arata in comunicat.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

Evenimente rutier

La data de 25 mai a.c., orele 22.00, pe DN2-E85, pe raza localitatii Tisita, politistii rutieri au depistat un barbat de 48 ani, din comuna Ramnicelu, judetul Buzau, in timp ce conducea o autoutilitara radiata din circulatie de autoritatile olandeze din data de 21 mai a..c. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 25 mai a.c., orele 06.15, pe str. Nicolae Titulescu din orasul Panciu, un barbat de 30 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in coliziune cu alt autoturism condus regulamentar. Conducatorul primului autoturism a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate medicala, unde i s-au recoltat mostre biologice. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Furturi cercetate de politisti

La data de 24 mai a.c., ora 19.00, politistii au retinut pentru o perioada de 24 ore un tanar de 18 ani, din comuna Jaristea, pentru savarsirea mai multor infractiuni de furt calificat, infractiuni savarsite pe raza localitatii. In urma documentarii activitatii infractionale s-a stabilit faptul ca in cursul lunilor martie - aprilie 2016 acesta a patruns prin efractie si pe timp de noapte in mai multe locuinte, de unde a sustras bani si bunuri in valoare de 9.000 euro. Cercetarile sunt continuate cu tanarul in stare de retinere pentru o perioada de 30 de zile.

Radare ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

REEsETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumari cu branza de Braila si Patlagele rosii gratinate

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:40

In cadrul acestei rubrici, va prezentam retete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta va propunem ''Jumari cu branza de Braila'' si ''Patlagele rosii gratinate'', ambele retete fiind publicate in ''Carte de bucatarie aEuro" 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.

Jumari cu branza de Braila
Bati ouale in unt proaspat fierbinte; cand ouale incep sa se prinda adaogi alta cantitate de unt cat si branza de Braila sfaramata marunt si bati mereu cu lingura de lemn. Dai la masa repede de indata ce branza s'a incorporat si jumarile sunt tot moi.

Patlagele rosii gratinate
Taie cate tomate vrei in doua exact in latimea lor. Intr'o cratita pune 1-2 linguri de untdelemn si cand e fierbinte, adaoga patrunjel, ceapa, catel de usturoi, toate tocate, miez de praf sau pesmete pisat. Peste aceasta tocatura asaza patlagelele, pune sare, pune piper si presara deasupra pezmetele. Stropesti cu untdelemn si asezi la coptor fierbinte. In trei sferturi de ora e gata.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un model viu primeste gradatie de merit. A fost publicat tabelul cu rezultatele finale

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:39

Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a facut publice rezultatele finale obtinute de cadrele didactice care si-au depus dosarele pentru gradatii de merit. La nivelul judetului Vrancea vor fi acordate, din septembrie, timp de 5 ani, 104 gradatii de merit, cele mai multe angajatilor din invatamantul primar (20) si celor din invatamantul prescolar (14).
Astfel, vor primi gradatii de merit un antrenor, un profesor de educatie muzicala, unul de educatie plastica si un altul de educatie plastica-arte, un informatician, un profesor de socio-umane, unul de istorie si un laborant, un profesor de limba germana, unul de matematica informatica, un pedagog, unul de pregatire practica- agricultura, unul de psihologie, dar si un model viu, in persoana Rodicai Toader, de la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" din Focsani.
De asemenea, vor mai primi gradatii de merit 2 cadre didactice din invatamantul special si 2 profesori de religie, cate trei profesori de fizica, geografie, informatica, limba engleza si franceza, 3 secretare, 3 bibliotecare, trei profesori de chimie si 3 de biologie, 8 profesori de matematica, printre care si inspectorul de specialitate Maria Ariton, 9 de limba romana, 14 educatoare pentru invatamant prescolar si 20 de profesoare pentru invatamant primar, printre care si inspectorul de specialitate Gabriela Oloeriu.
Nu au fost uitati nici profesorii de educatie fizica, 6 dintre ei urmand a primi gradatii, dar nici directorii de unitati de invatamant. Vor lua gradatii ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : "Cele mai curate glasuri!", concurs de interpretare vocala pentru prescolari

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:39

La sala mare a Ateneului Popular "Mr.Gh.Pastia" din Focsani a avut loc, vinerea trecuta, a VI-a editie a Concursului de interpretare vocala pentru prescolari, "Cele mai curate glasuri!", organizat de Gradinita nr.17 (Structura 11) Focsani in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Liceul de Arta "Gheorghe Tattarescu" Focsani, Gradinita Garoafa, Asociatia Educatoarelor din Romania - Filiala Vrancea, Ateneul Popular "Mr.Gh.Pastia" Focsani.
Juriul, format din cadre didactice de specialitate, Presedinte-prof. Doina Collavini, membri-prof. Oana Holban si prof. Simona Safta, a acordat Trofeul concursului corului "Muguri" de la Gradinita nr.18 Focsani, condus de prof. Rodica Anghel. Concursul s-a desfasurat in conditii foarte bune, intr-o atmosfera de sarbatoare.
Echipa de organizatori multumeste pe aceasta cale profesorilor indrumatori si parintilor care s-au implicat in pregatirea copiilor pentru concurs si ii asteapta si la a VII-a editie in 2017.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CJRAE organizeaza o conferinta internationala la ISJ Vrancea

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea (CJRAE) va organiza astazi, incepand cu ora 09.00, in Sala de Sedinte a ISJ Vrancea, Conferinta Internationala "Consilierea in cariera in Romania la standarde europene". Expunerea este un eveniment de multiplicare a rezultatelor proiectului Information and Communication Technology for Romanian Career Counseling (ICT 4 RoCc).
Conform datelor furnizate de reprezentanti CJRAE, proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Programului Erasmus +, Actiunea cheie 2 (KA2): Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2014 - august 2016, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 125.545 euro. "Proiectul Information and Communication Technology for Romanian Career Counseling - ICT4RoCc (numarul de identificare 2014-1-RO01-KA201-002944) este implementat de un parteneriat international coordonat de C.J.R.A.E. Vrancea, din care mai fac parte: Consiliul Judetean Vrancea, Asociatia Alternative Educationale Vrancea, European Association of Career Guidance (Cipru), Com2go Ltd. (Cipru), Education Innovations Transfer Centre (Letonia). Prioritatile europene vizate in derularea acestui proiect sunt: dezvoltarea unor resurse educationale deschise (OER) in diverse limbi europene si cresterea gradului de participare scolara, in special in cazul elevilor cu risc de abandon scolar", au transmis reprezentanti CJRAE.
Rezultatele asteptate ale proiectului sunt: ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Acuzatii de spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat, in dosarul furtului de energie electrica

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Judecatorul de drepturi si libertati cetatenesti din cadrul Tribunalului Vrancea a decis arestarea a trei dintre persoanele cercetate penal in mega dosarul furtului de energie electrica. O a patra persoana a fost arestata la domiciliu, iar in cazul celei de-a cincea s-a dispus controlul judiciar.
Astfel, potrivit reprezentantilor Tribunalului Vrancea, judecatorul a admis "in parte propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea". Astfel, au fost emise mandate de arestare preventiva pe numele afaceristului Victor-Valentin Stoica, patronul Lumy Rob, si ale angajatilor Electrica Vasile Aldea si David Bucur. Patronul Arta Fier Damaschin, Ionut Damaschin, a fost arestat la domiciliu, iar Marin Preda, fost angajat Electrica, a fost pus sub control judiciar. Decizia nu este definitiva. Cei trei au ajuns aseara in Arestul IPJ Vrancea.
Potrivit judecatorului care a solutionat cererile procurorilor de arestare preventiva, Vasile Aldea este acuzat de mai multe fapte de complicitate la furt, instigare la executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, complicitate la executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, abuz si instigare la abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, luare si complicitate la luare de mita, participatie ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Fotbal juniori B1 - "Castigatoarea zonei de la Focsani va deveni, cred, campioana!"

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Fotbal juniori B1 - "Castigatoarea zonei de la Focsani va deveni, cred, campioana!"* Turneul de pe Milcovul incepe astazi, la ora 16.00!

Turneul zonal al juniorilor B1 va debuta astazi, la Focsani, pe terenul principal al stadionului Milcovul, la ora 16,00. LPS Focsani va intra in competitie la ora 18,00, cand va incepe meciul dintre echipa pregatita de profesorul Daniel Banica si LPS Galati. Lotul LPS Focsani este alcatuit din Mihail Mirica, Marian Milea, Gabriel Chiriac, Constantin Tanasache, Bogdan Panaite, Razvan Marian, Florin Radu, Iulian Birladeanu, Costinel Budeanu, Vasile Bobu, Sebastian Mustata, Andrei Vintila, George Udrea, Cristinel Chiriac, Florin Cirjan.
Formatia focsaneana aspira la castigarea zonei si calificarea in turneul semifinal, insa va fi o intrecere cu patru necunoscute! Nici una dintre competitoare nu a jucat impotriva celorlalte, sigurele informatii despre adversare venind doar din statisticile campionatelor de juniori B din care vin echipele campioane ale judetelor Vrancea, Galati, Buzau si Constanta.

Profesorul Daniel Banica apreciaza ca "Va fi un turneu foarte greu! Zona de la Focsani va fi cea mai puternica dintre toate turneele zonale. Cred ca viitoarea campioana va fi echipa care se va califica din turneul de pe Milcovul! Performer Constanta este foarte buna, LPS Buzau a inscris in campionat peste 100 de goluri. Are in componenta copii de la Ploiesti, de la Breaza, a facut o selectie si din alte judete! In plan personal imi doresc sa ajung cu echipa noastra cel putin in turneul semifinal. Pana atunci sa trecem de primul ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Fotbal - Selectie cu surprize foarte placute pentru LPS Focsani!

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Una dintre dificultatile ce supun la stres cadrele didactice de la scolile vocationale este cea legata de asigurarea numarului de elevi care sa asigure acoperirea normelor didactice. Liceele cu program sportiv nu fac exceptie de la ceea ce pare a deveni regula in invatamantul romanesc. La Liceul cu Program Sportiv Focsani, o astfel de problema a lipsit in acest an la disciplina fotbal! Cei doi profesori de specialitate, Daniel Banica si Alin Samoila-Sava au avut la testarea pentru proba practica, miercuri, 25 mai, zi plina cu ploaie, pe terenul Milcovul, candidati multi si buni. Unii foarte buni, cu calitati de exceptie! Au dat probele 36 de candidati pentru 20 de locuri. "Am fi putut face usor o clasa doar de fotbal, mi-a spus profesorul Daniel Banica. Toti, copii cu calitati extraordinare! In fara copiilor de la LPS Focsani, au mai venit 7-8 jucatori de la alte cluburi din judet si alti 5-6, copii nelegitimati. Va dau cateva exemple de jucatori care pot intra direct in echipa si in competitii - Georgian Corozanu, Darius-Marian Ion, Ovidiu Bichici, Tiberiu-Marian Oaie, fratii Ionel si Catalin Susu, Gheorghe Onofrei. Iar de la Tecuci vine un portar - Marian Stoian, de asemenea, cu foarte bune calitati si, daca va fi serios si va munci - la scoala si in sport, se va inscrie in linia portarilor valorosi crescuti pe Milcovul. Nevoia de a invata la clasa si a munci pe terenul de fotbal pentru a deveni fotbalisti se pune pentru toti copiii care vor fi admisi in acest an la LPS la ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Handbal - CSM Focsani incepe, astazi, barajul pentru Liga Nationala!

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Handbal - CSM Focsani incepe, astazi, barajul pentru Liga Nationala!* La Brasov, de la ora 19.00, focsanenii vor juca impotriva CSM Satu Mare!
* Suporterii vor sustine echipa la meciurile de vineri si sambata!

CSM Focsani 2007 ia parte pentru al doilea an consecutiv la un turneu de baraj pentru Liga Nationala de Handbal. Anul trecut a mers la baraj fara obiectivul obligatoriu de a promova! Participarea la baraj i-a adus, insa, invitatia sa joace in Liga Nationala dupa retragerea Constantei si a Bacaului. Intrarea in Liga a i-a prins, cumva, nepregatiti pentru un astfel de nivel competitional pe elevii profesorului Viorel Ciubotaru pe care, insa, anul de Liga i-a transformat intr-o echipa redutabila, mai cu seama in play-uot-ul pe care l-ar fi terminat pe locul al doilea daca s-ar fi pornit de la zero!
Am facut aceste consideratii pentru a-mi sustine aprecierea ca, acum, CSM Focsani, spre deosebire de anul trecut, are alta conditie ca echipa! Are experienta unui campionat de Liga, are in palmares victorii la formatii de nivelul HCM Baia Mare, HC Vaslui, Energia Tirgu Jiu! Intra, deci, la baraj, cu atuuri de experienta si de valoare care o recomanda ca o candidata importanta la ramanerea in Liga. Va avea o contracandidata grea, CSU Suceava, fosta ani multi in Liga Nationala. Cele doua formatii se cunosc foarte bine, pentru ca in ultimul an s-au intalnit de patru ori in meciuri de pregatire! La baraj vor conta informatile despre jocul adversarului, dar si puterea de concentrare in meciuri jucate la intervale foarte mici de timp, ca si calitatea ..

Sport / stiri Sport7 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Real Madrid si Manchester United sunt cele mai valoroase cluburi de fotbal; 2,9 miliarde de euro fiecare

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Real Madrid si Manchester United sunt cele mai valoroase cluburi de fotbal; 2,9 miliarde de euro fiecareReal Madrid si Manchester United sunt cele mai valoroase cluburi europene de fotbal, potrivit unui studiu realizat de firma de audit si consultanta KPMG, care a analizat 32 de cluburi, informeaza AFP. Valoarea financiara a cluburilor Real Madrid si Manchester United este estimata de KPMG la 2,9 miliarde de euro fiecare. Urmeaza FC Barcelona (2,7 miliarde de euro), Bayern Munchen (2,1 miliarde de euro) si Arsenal (1,6 miliarde de euro). Pe ansamblu, primele trei cluburi din clasament (Real Madrid, Manchester United si FC Barcelona) sunt echivalente cu o treime din valoarea totala a celor 32 de cluburi din clasament (26,3 miliarde de euro).

In randul celor 32 de cluburi cele mai bine reprezentate sunt cluburile engleze (40%). Premier League, cel mai bogat campionat de fotbal din lume, va beneficia incepand cu sezonul urmator de o crestere considerabila a drepturilor de televizare (5,1 miliarde de lire sterline sau 6,7 miliarde de euro pe trei ani), ca urmare a unui contract record incheiat la inceputul lui 2015. Dupa Premier League urmeaza La Liga, campionatul de fotbal din Spania, care se poate lauda cu doua echipe in finala Ligii Campionilor, la fel cum s-a intamplat si in 2014 (Real Madrid si Atletico Madrid), dupa ce FC Sevilia a castigat Europa League.
In ceea ce priveste Franta, cel mai valoros club este PSG, care ocupa locul 10, cu o valoare de 843 milioane de euro. Monaco nu ocupa decat locul 26 (195 milioane de euro), urmat de Olympique de Marseille (190 milioane de ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rugby: Capitanul Romaniei, Mihai Macovei, absent cel putin 6 luni din cauza unei accidentari

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:38

Nationala de rugby a Romaniei, care se pregateste pentru cel mai important turneu al verii, World Rugby Nations Cup (WRNC), de la Bucuresti, din 9-18 iunie, nu va putea conta pe serviciile capitanului Mihai Macovei, care s-a accidentat destul de grav in partida pe care echipa sa, Colomiers, a castigat-o in fata celor de la Carcassonne, in ProD2, liga a doua franceza. Potrivit site-ului FRR, accidentarea este una serioasa, diagnosticul fiind cel de ligamente incrucisate rupte, Macovei fiind nevoit sa stea pe tusa cel putin sase luni. ''Este o pierdere grea pentru echipa Romaniei pentru ca Macovei era unul dintre jucatorii care dadeau un exemplu pe teren prin felul in care juca si mai ales era un bun capitan, un lider. Imi pare rau ca trece prin aceste momente grele, suntem alaturi de el si ii dorim o refacere cat mai rapida'', a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei, conform sursei citate.
Clubul suporterilor echipei Colomiers a lansat un apel catre fanii echipei. ''Toti impreuna cu Mihai Macovei'', prin care le cere acestora sa fie aproape de internationalul roman si sa il incurajeze in aceasta perioada dificila. ''Durere. Acesta este sentimentul cu care se confrunta acum Mihai Macovei. Internationalul roman nu poate evolua in semifinale ProD2 cu echipa sa din cauza unei rupturi la ligamentele incrucisate, suferita duminica, la meciul cu Carcassonne. Acesta va sta departe de teren sase luni. O situatie enervanta, daca luam in considerare sezonul exceptional pe care l-a ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Trei persoane arestate in mega dosarul furtului de energie electrica

Joi, 26 Mai 2016, ora 15:37

Judecatorii Tribunalului Vrancea au emis mandate de arestare preventiva pe numele a trei dintre persoanele cercetate in mega dosarul furtului de energie electrica. De asemenea, o persoana, cercetata in acelasi dosar, a fost arestata la domiciliu, iar a cincea pusa sub control judiciar.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Proiectul VRANCEAQUA. Apa curenta si canalizare in toate localitatile judetului

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:39

GALERIE FOTO : Proiectul VRANCEAQUA. Apa curenta si canalizare in toate localitatile judetuluiAdministratia judeteana reabiliteaza si modernizeaza sistemele de alimentare cu apa din judetul Vrancea prin intermediul proiectului "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Vrancea", cunoscut sub numele de Vranceaqua 1. Acest proiect se apropie de final, statiile de epurare fiind ultimele obiective la care se lucreaza. Proiectul are o valoare de de 441.765.258 lei, respectiv 107.068.652 euro. Consiliul Judetean Vrancea are in derulare si etapa a doua a proiectului, denumit Vranceaqua-2, care are o valoare de peste 212 milioane de euro. In cadrul acestui proiect au fost incluse localitati din judetul Vrancea cu peste 2000 de locuitori, iar finantarea urmeaza sa fie asigurata prin Programul Operational de Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a anuntat ca proiectul "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Vrancea" se apropie de final. Seful administratiei judetene a facut o scurta prezentare a proiectului si a precizat ca au fost finalizate lucrarile de alimentare cu apa in Focsani, Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti, dar si in comunele Homocea, Golesti si Cimpineanca. "Au fost reabilitate retele de distributie apa cu o lungime totala de 94.279 ml, au fost extinse retelele de distributie a apei potabile cu 67.852 ml si a fost construita o statie de repompare a apei potabila, au fost realizate patru gospodarii de apa. De ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

La Focsani incepe astazi CEL MAI IMPORTANT concurs international de vinuri din Europa de Est

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:39

Focsaniul va fi timp de patru zile capitala vinului din Europa de Est prin organizarea Concursului International de Vinuri Bucuresti - IWCB 2016. Evenimentul este organizat in perioada 26-29 mai cu sustinere financiara din partea Consiliului Judetean Vrancea. Este cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est atat prin numarul de probe dar si prin calitatea expertilor si degustatorilor care vor evalua vinurile inscrise in concurs. Organizatorii concursului au precizat ca este un concurs de evaluare a vinurilor. Sunt prezenti trei Masters of Wine si patru detinatori WSET Diploma (Level 4) care au raspuns invitatiei IWCB. Alaturi de ceilalti degustatori autorizati, acestia vor adauga expertiza si performanta lor activitatilor de evaluare ale probelor inscrise in concurs. IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare avand in componenta 3 jurati straini si 2 jurati romani. Juratii din strainatate sunt specialisti proveniti din tari cu piete mature sau in crestere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia.
Catalin Paduraru, CEO IWCB, ne-a spus ca la editia din acest an au fost inscrise 1.498 de probe, iar evenimentul va fi un castig important pentru intreaga comunitate a vrancenilor care lucreaza cu vinul. In programul actiunilor pregatite de organizatori figureaza vizite la crame din judet, unde cei aproape 70 de participanti la eveniment ..

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Au fost desemnati presedintii si loctiitorii sectiilor de votare! AMENZI uriase pentru cei care vor sa renunte

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:39

Desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si a loctiitorilor acestora a fost realizata, ieri, in 20 de secunde, printr-o tragere la sorti computerizata. Spre deosebire de anii trecuti, desemnarea a fost realizata in sala de sedinte a Primariei Focsani in prezenta reprezentantilor partidelor politice, a secretarilor localitatilor vrancene. Au fost desemnati 716 presedinti si loctiitori ai sectiilor de votare, in baza unor criterii clare, care au tinut cont in primul rand de domiciliul juristilor aflati pe lista expertilor electorali. Acestia au fost alesi din cele 842 de persoane inscrise pe liste.
Reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente i-a anuntat pe cei prezenti ca orice modificare a listei presedintilor si loctiitorilor poate fi realizata doar in cazuri de forta majora si doar cu documente justificative. Cei care vor sa se suspende din aceasta calitate si nu invoca motive obiective risca o amenda minima de 4500 lei. Reprezentantul AEP a aratat ca persoanele care doreau sa renunte o puteau face in termenul prevazut de lege, adica inainte cu maxim 30 de zile. "Legea prevede o amenda de 4500 lei pentru cei care vor sa se suspende in mai putin de 30 de zile", a spus reprezentantul AEP.
Corpul expertilor electorali este o evidenta permanenta a persoanelor care pot deveni presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora, infiintata, gestionata si actualizata de Autoritatea Electorala Permanenta. ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Batalionul 280 si-a desemnat subofiterul si soldatul anului 2016

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:38

Batalionul 280 Infanterie Mecanizata "Capitan Valter Maracineanu" si-a desemnat subofiterul si soldatul anului 2016. Etapa pe unitate a competitiei s-a desfasurat in perioada 16-20 mai, participand 10 militari, respectiv castigatorii etapelor pe campanii, care s-au desfasurat in luna februarie. "Si pentru ca a fi cel mai bun intre cei buni in cadrul unei unitati operative, pusa la dispozitia NATO, nu este un lucru usor, militarii au avut de trecut prin mai multe probe. Astfel, pe parcursul unei intregi saptamani, aspirantii la titlul de *subofiterul/soldatul anului 2016* au sustinut probe teoretice, probe practice (la instructia topografica, instructia sanitara, instructia genistica, instructia de front, instructia de comunicatii si instructia CBRN), probe la educatia fizica militara si examen la limba engleza. De asemenea, in cadrul concursului, participantii si-au dovedit aptitudinile de tragator prin executarea unei sedinte de tragere si au fost nevoiti sa se prezinte in fata comisiei pentru a-si arata calitatile de orator. Pentru a le ingreuna drumul spre *Cupa*, organizatorii le-au pregatit si o proba *surpriza* care a constat in traversarea obstacolelor pistei CISM", se arata intr-un comunicat al batalionului.
Dupa derularea probelor, au fost desemnati si castigatorii. Este vorba de sg. Gabriel Cimpoi pentru sectiunea "Subofiterul anului 2016" si soldatul Adrian Gheba pentru sectiunea "Soldatul anului 2016". "Acestia vor reprezenta Batalionul 280 Infanterie Mecanizata ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

NU va lasati pacaliti de falsi angajati ai SMURD! NU le dati bani daca va cer

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:38

Infractorii au inventat o noua metoda de inselaciune, dupa cele denumite generic "accidentul" sau "premiul". Este vorba de metoda "elicoperul". Potrivit politistilor, autorii unor astfel de infractiuni se dau drept angajati SMURD, care informeaza persoanele apelate ca o ruda de-a lor a fost transportata de urgenta la spital cu elicopterul SMURD, dupa care cer bani pentru a acoperi costurile transportului. "Atragem atentia asupra faptului ca in ultima perioada a aparut o noua varianta (denumita sugestiv *Elicopterul*) a modului de operare *Accidentul*. In mod asemanator, persoanele vatamate sunt apelate de autori ce se prezinta de aceasta data ca angajati ai SMURD. Acestia le aduc la cunostinta victimelor ca o ruda apropiata a acestora a suferit un grav accident si necesita sa fie transportata de urgenta cu elicopterul SMURD la o unitate spitaliceasca din tara sau strainatate. In acest sens infractorii solicita sume importante de bani sub pretextul achitarii contravalorii interventiei. Precizam ca toate interventiile SMURD sunt GRATUITE! Nici pacientii si nici medicii care solicita interventia elicopterului SMURD nu trebuie sa plateasca pentru misiunile de salvare", au transmis politistii.
Acestia atrag inca o data atentia vrancenilor sa nu dea curs informarilor si anunturilor prin SMS sau apel telefonic prin care li se aduce la cunostinta fie ca sunt castigatorii unei sume de bani, aparaturi electronice sau alt premiu, fie ca o ruda de a lor a fost victima unui accident. ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Orasul Odobesti, la un pas de a fi INUNDAT din cauza canalelor infundate ale ANIF

Joi, 26 Mai 2016, ora 06:38

VIDEO si GALERIE FOTO : Orasul Odobesti, la un pas de a fi INUNDAT din cauza canalelor infundate ale ANIFPloile din ultimele 48 de ore au facut prapad in mai multe localitati ale judetului Vrancea. Peste 50 de locuinte au fost inundate la Odobesti de apele ce au venit de pe Magura. Viiturile astfel formate au avut o inaltime mai mare de un metru si au lovit cu furie asupra curtilor, caselor si strazilor care au fost umplute cu moloz si resturi de lemn sau vegetale. Primarul orasului Odobesti, Daniel Nicolas spune ca inundatiile de marti seara au fost cauzate de faptul ca acele canale de colectare a apelor pluviale aflate in administrarea ANIF nu mai sunt intretinute si curatate de nimeni. "Pe canale cresc macesi si sunt pline de balarii, iar apa nu a mai putut fi preluata si a ajuns in centrul orasului Odobesti", a spus primarul Daniel Nicolas, aratand cu degetul catre ANIF. Edilul sef din Odobesti spune ca Asociatia oraselor din Romania a solicitat in mod repetat ca acele canale de preluare a apelor pluviale din vecinatatea oraselor sa fie preluate de administratiile locale pentru a le intretine sau decolmata.

Peste 50 de locuinte au fost inundate la Odobesti de apele ce au venit de pe Magura. Viiturile astfel formate au avut o inaltime mai mare de un metru si au lovit cu furie asupra curtilor, caselor si strazilor, care au fost umplute cu moloz si resturi de lemn sau vegetale. Primarul orasului Odobesti, Daniel Nicolas, spune ca inundatiile de marti seara au fost cauzate de faptul ca acele canale de colectare a apelor pluviale aflate in administrarea ANIF, nu mai sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Lista presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare din Vrancea, pentru alegerile locale din 5 iunie 2016
Astazi au fost desemnati presedintii sectiilor de votare si loctiitorii acestora, desemnati de catre ...
ULTIMA ORA: Inundatii in Vrancea, in mai multe localitati. Cod Portocaliu emis de ANM.
Ploaia din ultimele 2 ore a facut ravagii in Vrancea. La aceasta ora, zeci de gospodarii din Mera, ...
FAMILIE din Vrancea, implicata intr-un accident MORTAL la Buzau
Un accident rutier in urma caruia o persoana a murit, iar alte trei au fost grav ranite a avut loc ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor