Rezultatele 1 - 30 din 1000 (1.023 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Proiectul secret la care lucreaza "tatal cutremurelor", Gheorghe Marmureanu

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:06

De doi ani, prof. Gheorghe Marmureanu lucreaza la un proiect de care nu stie nici vantul, nici pamantul. E vorba despre o carte care va deslusi tainele cutremurelor, cu toate implicatiile acestor fenomene.

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Marian Oprisan semneaza un nou contract la proiectul Vrancea Curata

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan va semna, azi, contractul de lucrari privind "Constructia Centrului de Management Integrat al Deseurilor, Statiei de Sortare si Statiei de Compostare de la Haret, judetul Vrancea". Contractul a fost atribuit Asocierii SC Hidroconstructia SA - SC Iridex Grup Constructii SRL - SC Argif Proiect SRL, are o valoare de 38.817.719,42 lei fara TVA si se va derula pe perioada a 12 luni. Contractul de lucrari face parte din cadrul proiectului "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Vrancea", cunoscut si sub numele de Vrancea Curata, proiect co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare si implementat de Consiliul Judetean Vrancea. Realizarea Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) Haret presupune derularea urmatoarelor lucrari: construirea unui depozit ecologic de deseuri; construirea unei statii de compostare; construirea unei statii de sortare;

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Peste 26 de mii de fermieri vranceni vor subventii europene

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Peste 26 de mii de fermieri vranceni au depus cereri pentru subventiile pe suprafata aferente anului 2014, potrivit unei situatii a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Directorul adjunct al APIA Vrancea, Petrache Riciu a aratat ca numarul estimat de fermieri a fost de 26.834, adica beneficiarii de anul trecut, iar pana la finalul perioadei de depunere a cererilor au fost inregistrate 26.265 solicitari. Asta inseamna 98% din beneficiarii de anul trecut. La fel ca in anii anteriori, scaderea numarului de cereri este datorata in principal comasarii terenurilor, dar si depunerii de solicitari in alte judete. Cand vine vorba de suprafata, APIA arata ca a fost inregistrata o suprafata de peste 165 mii hectare, respectiv 98% din suprafata prognozata pentru acest an.

Business / stiri Business 1 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

500 de candidati sustin astazi titularizarea

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Examenul de Titularizare debuteaza astazi pentru cei 500 de candidati vranceni inscrisi. In functie de disciplina pentru care au optat, profesorii se vor prezenta fie la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu", fie la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Candidatii sunt asteptati in salile de examen in intervalul orar 8.00 si 9.00. Examenul va dura 4 ore.

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

80 de profesori au promovat examenul de Definitivat

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

80 de profesori au promovat examenul de Definitivat Examenul de Definitivat de anul acesta a fost promovat de 80 dintre cei 130 de candidati. O singura candidata a reusit sa obtina nota 10. Aceasta este Dorina Cristina Lungu, educatoare la Scoala din Mera. Cea mai mica nota obtinuta de un candidat a fost 3.90, cu care a fost notat Viorel Simionescu. Foarte multi candidati au obtinut insa punctaje la limita, respectiv intre 7 si 8, ceea ce inseamna ca nu este exclus ca in urma solutionarii contestatiilor, 30 la numar, procentul de promovare sa mai creasca usor.

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Negocierile pentru datoriile ENET sunt blocate de MTO

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Negocierile pentru datoriile ENET sunt blocate de MTO Restrictiile impuse de respectarea deficitului structural al Romaniei afecteaza si producatorul de energie termica din Focsani care doreste sa scape de datorii prin procedura concordatului preventiv. Primele discutii cu creditorii companiei nu au avut rezultate foarte bune, iar Ministerul de Finante se pare ca nu a fost de acord cu prima propunere a conciliatorului. In aceste conditii, conducerea ENET Focsani va propune o oferta imbunatatita creditorilor la sedinta din 23 iulie.

Business / stiri Business 5 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Odobesti, interfata turistica a Vrancei arhaice

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Odobesti, interfata turistica a Vrancei arhaice Orasul Odobesti, situat la poalele Magurii, tinde sa devina elementul de legatura dintre lumea fascinanta a Vrancei istorice si restul lumii. Profitand de pozitia strategica a orasului, situat la confluenta dintre zona de munte si campie pe de o parte, iar pe de alta parte datorita legaturilor puternice pe care orasul viilor domnesti le are cu Vrancea arhaica, Odobestiul se pozitioneaza ca o interfata turistica a satelor fondate de feciorii Tudorei Vrancioaia. Nu intamplator, la Odobesti va fi realizat un Centru de Informare Turistica, de unde turistii vor putea afla informatii despre obiectivele turistice, istorice, culturale si traditionale pe care le ofera Podgoria cu acelasi nume si desigur Vrancea istorica. "Fiind amplasat in proximitatea cailor de acces catre zona de munte si beneficiind de o infrastructura rutiera de calitate, orasul Odobesti este poarta de legatura cu zona de munte. Suntem una dintre putinele localitati legate de doua drumuri nationale, respectiv DN 2D si DN 2M, ambele drumuri ducand spre zona de munte. Nu exista o alta localitate care poate oferi turistilor posibilitatea sa plece spre Vrancea arhaica pe doua cai rutiere. Fie ca pleaca pe DN 2D, adica pe Valea Putnei, fie ca pleaca pe DN 2M, adica pe Valea Milcovului, turistii ajung in lumea de povesti a nerejenilor si narujenilor. De aceea, Odobestiul este inconturnabil pentru cei care doresc sa viziteze zona de munte a Vrancei, cu traditiile sate ancestrale", a declarat Florin Vetrescu, viceprimarul ..

Actualitate / stiri Actualitate 7 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Camion rasturnat in fata benzinariei, la Tisita

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Camion rasturnat in fata benzinariei, la Tisita Un camion s-a rasturnat la Tisita, sambata, chiar in fata benzinariei. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Vrancea, inspector principal Bogdan Toader, camionul nu era incarcat cu marfa. In urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

Actualitate / stiri Actualitate 13 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Festival de traditii la Ploscuteni

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Festival de traditii la Ploscuteni Centrul comunei Ploscuteni a fost animat, ieri, de cant si joc popular, in cadrul primei editii a Festivalului "Susur de dor". A fost un eveniment special, organizat pentru a reinvia traditiile si pentru a-i atrage pe tinerii comunitatii catre frumusetea comorilor de suflet mostenite din strabuni.

Life Show / stiri Life Show 6 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Prosport Focsani isi apara titlul de campioana la "Brasov Junior Cup" cu grupa 2007

Luni, 21 Iulie 2014, ora 05:05

Prosport Focsani isi apara titlul de campioana la "Brasov Junior Cup" cu grupa 2007 In vara acestui an, mai exact in perioada 10-14 august, clubul Prosport Focsani va participa cu patru echipe la turneul de fotbal "Brasov Junior Cup". "Mergem la Brasov in postura de a ne apara titlul obtinut in iarna cu grupa 2007. Brasov Junior Cup este adevaratul campionat national al fotbalului romanesc. Vom incerca sa cucerim noi trofee pentru ca avem copiii bine pregatiti si un staff tehnic puternic", a spus presedintele Prosport, Laurentiu Muscalu.

Sport / sportivi 3 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Profesorii sustin luni examenul de Titularizare

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:06

Examenul de Titularizare debuteaza luni pentru cei 500 de candidati inscrisi. In functie de disciplina pentru care au optat, profesorii se vor prezenta fie la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu", fie la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Candidatii sunt asteptati in salile de examen in intervalul orar 8.00 si 9.00. Examenul va dura 4 ore. Presedintele comisiei de concurs, impreuna cu secretarul comisiei, va distribui subiectele. La ora 10.00 plicurile cu subiecte vor fi desfacute in fata candidatilor.

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Spitalul Panciu angajeaza director medical si director economic

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:06

Spitalul Panciu angajeaza director medical si director economic Spitalul Orasenesc din Panciu angajeaza director medical si director financiar-contabil. Asta dupa ce mandatele celor care ocupa in prezent aceste functii, respectiv medicul Valentina Popa - director medical si economist Iulia Trifanescu - director financiar contabil, expira. Cele doua persoane au ocupat functiile in urma cu trei ani.

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

AJOFM Vrancea da bani somerilor care vor sa se califice

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

AJOFM Vrancea da bani somerilor care vor sa se califice Somerii Vrancei si toate persoanele neocupate aflate in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea sunt invitati sa se inscrie la cursurile de formare profesionala organizate in cadrul proiectelor cu finantare europeana derulate de institutie. Participantii la aceste cursuri vor primi si sume cuprinse intre 300 si 700 lei, numai sa vina! Astfel, in perioada imediat urmatoare, doritorii se pot inscrie la: cursuri de initiere in ocupatiile: comunicare in limba franceza, comunicare in limba engleza, competente antreprenoriale; cursuri de calificare nivel 1 in ocupatiile: lucrator in comert, camerista, lucrator in alimentatie; curs de specializare in ocupatia: specialist in sanatate si securitate in munca.

Business / stiri Business 9 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Jandarmii asigura ordinea la Ziua Comunei Dumitresti

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Jandarmii vranceni vor participa, duminica, la Ziua Comunei Dumitresti. Nu in calitate de spectatori, ci pentru a asigura ordinea si linistea publica. "In acest sfarsit de saptamana jandarmii vor executa misiuni de ordine si siguranta publica, altele decat cele permanente pe care Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea le executa atat independent cat si in cooperare cu celelalte institutii, astfel: Duminica, 20.07.2014, cate un echipaj mobil de interventie, va asigura masuri de ordine si siguranta in localitatea Dumitresti unde va avea loc sarbatoarea comunei, dar si la targurile anuale *Sf. Mare Prooroc Ilie Tesviteanul* organizate in comuna Campuri, sat Rotilestii Mici si in localitatea Tichiris, comuna Vidra. La aceste eveniment vor participa producatori si distribuitori de utilaje agricole si zootehnice, precum si comercianti de produse agro-alimentare si textile, dar si numeroase oficialitati locale si judetene", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ).

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Directia Agricola are sef nou din august

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Ticu Constandache va fi instalat la inceputul lunii august in functia de director al Directiei Agricole. El a fost primul clasat in urma examenului scris desfasurat si singurul care a participat la interviu. La fel ca la prima proba, Ticu Constandache a obtinut peste 80 de puncte la interviu. Ticu Constandache este functionar public din 1998 si angajat al administratiei Consiliului Judetean Vrancea de la data de 1aprilie 1984. A fost sef al Biroului Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Vrancea, iar in 2012 a fost numit interimar director, pentru cateva luni, chiar la Directia Agricola. Functia de director al Directiei Agricole a fost ocupata in ultimul an, interimar, de Petra Ochisor. Aceasta a obtinut o prelungire a detasarii in functia de director pana la finalizarea procedurii de numire a noului director.

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Tanarul accidentat joi seara, transferat in coma la Bucuresti

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Tanarul accidentat joi seara, transferat in coma la Bucuresti Baiatul de 21 de ani, accidentat grav joi seara, pe raza comunei Dumbraveni, sat Candesti, a ajuns in stare foarte grava la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani, fiind apoi transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti.

Actualitate / stiri Actualitate 112 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Primaria Panciu solicita fonduri guvernamentale

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Primaria Panciu solicita fonduri guvernamentale Primaria Panciu a solicitat sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea si al UNJCR, Marian Oprisan, in vederea alocarii a peste 6,5 milioane de lei, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului Romaniei, pentru echilibrarea bugetului local al orasului Panciu. Primarul Iulian Nica afirma ca banii sunt necesari pentru plata achitarii arieratelor, precum si pentru asigurarea cofinantarii proiectelor europene.

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Crucea Rosie Vrancea a trimis ajutoare romilor din Balesti

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Crucea Rosie Vrancea a trimis ajutoare romilor din Balesti Filiala de Cruce Rosie Vrancea este prima organizatie care a raspuns apelului la solidaritate lansat, prin intermediul cotidianului nostru, de Primaria Balesti si Asociatia Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurala Durabila, care cauta parteneri pentru demararea urgenta a unor programe destinate scoaterii din mizerie si intuneric a comunitatii romilor din localitate. Astfel, zilele trecute institutia vranceana de caritate a trimis la Balesti o serie de prime ajutoare care, potrivit celor declarate de primarul Stancu Balescu, au ajuns la cele mai nevoiase familii. "Ajutoarele au fost impartite la trei familii care se afla in situatiile cele mai grave. Este vorba de paturi, imbracaminte, papuci, jucarii, scaune si altele. Desigur, nevoile de aici sunt foarte mari, am vorbit cu doamna director Davidean si vom incerca sa aducem si alte ajutoare pentru copiii de aici. Noi asteptam in continuare parteneri ca sa putem demara programe in scopul imbunatatirii calitatii vietii comunitatii rome din comuna", a declarat Stancu Balescu, primarul comunei Balesti.

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Sensei Iulian Surla se pregateste in Japonia cu Lotul National de Kata

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 05:05

Sensei Iulian Surla se pregateste in Japonia cu Lotul National de Kata In aceasta perioada se desfasoara la cea mai importanta academie de judo din lume cursurile de vara pentru sportivi si profesori, detinatori de centuri negre. Academia se numeste Kodokan si din partea Liceului cu Program Sportiv Focsani participa profesorul Iulian Surla ca sportiv al clubului, alaturi de trei fete si doi baieti din Lotul National al Romaniei de kata. Din delegatie face parte si antrenorul Alexandru Chirila.

Sport / sportivi 2 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Un tanar se zbate intre VIATA si MOARTE, dupa un accident petrecut aseara

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:06

Un tanar se zbate intre VIATA si MOARTE, dupa un accident petrecut aseara Un tanar de 20 de ani de la Biroul modul familial Dumbraveni se zbate intre viata si moarte la spital dupa ce a fost lovit de o masina pe drumul national DN2 N spre satul Candesti.

Vasile Groza mergea cu bicicleta impreuna cu un prieten din sat spre Candesti, cand a fost lovit de un BMW condus de Ionut Daniel T. din Popesti. In urma impactului, Vasile Groza s-a ales cu fractura craniana deschisa, fiind in coma la spital. El a fost transportat cu o ambulanta, insa medicii erau rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire a tanarului.

Actualitate / stiri Actualitate 177 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

A murit rapsodul Gheorghe Sima, cunoscut drept nepotul lui Mos Ion Roata

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

A murit rapsodul Gheorghe Sima, cunoscut drept nepotul lui Mos Ion Roata Gheorghe Sima, rapsod popular din comuna Campuri, a trecut la cele vesnice, la varsta de 90 de ani. "Domnul Gheorghe Sima este un rapsod popular ce a facut cinste Caminului Cultural si comunei Campuri prin numeroasele participari la activitatile culturale in cadrul festivalurilor folclorice de la nivelul judetului Vrancea si din tara. Va ramane vesnic in memoria noastra", anunta colectivul de conducere al Caminului Cultural si Primariei Campuri.

Life Show / stiri Life Show 12 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Ateliere de Mestesuguri Traditionale la Crangul Petresti

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Ateliere de Mestesuguri Traditionale la Crangul Petresti Consiliul Judetean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea si Muzeul Vrancei in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, organizeaza Atelierele de Mestesuguri Traditionale "Indeletniciri Traditionale", editia a VII-a.

Atelierele se vor desfasura in perioada 18-20 iulie 2014 la Sectia de Arhitectura si Tehnica Populara din Crangul Petresti, Focsani.

Obiectivul acestui parteneriat este organizarea unui program interactiv de educatie permanenta in spiritul cunoasterii si recuperarii traditiilor creatiei populare.
Acest program - infiintare de ateliere mestesugaresti - are drept scop sensibilizarea copiilor vis a vis de etnografia locala, de trecutul unor locuri pe care ei nu le cunoc si privilegiaza practica artistica.
Programul se adreseaza copiilor din clasele primare si gimnaziale si prezinta un rol educational, social si informational.

La acest eveniment vor participa elevi ai claselor externe ale Scolii Populare de Arte Focsani si mesteri populari din localitatile: Mera, Nereju, Cimpuri, Soveja si Birsesti. Programul se va desfasura in ateliere pe genuri de creatie ca: vopsitul cu plante tinctoriale, tesut stergare si scoarte, costume populare, prelucrarea lemnului si metalului, crestaturi, dogarie mica, podoabe populare sub indrumarea mesterilor populari.

In cadrul atelierelor vor avea loc demonstratii practice ale tehnicilor de lucru traditionale precum si vopsitul cu plante tinctoriale. In cadrul acestui proiect, ...

Life Show / cultura 8 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Adjudeanul Ioan Zaizan, pe podium in Olanda

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Adjudeanul Ioan Zaizan, pe podium in Olanda Atletul adjudean Ioan Zaizan si sotia sa, Alina au castigat probele la care au participat in cadrul reuniunii internationale de la Hilversum (Olanda).

Zaizan a alergat la 800 m, castigand in 1:48,88, un timp din pacate sub baremul de participare la Campionatele Europene de la Zurich. El ar putea incerca indeplinirea baremului la Nationale (21-22 iulie) sau la Campionatele Balcanice (26-27 iulie).

Alina Zaizan a castigat proba de 400 m, in 54,27. Ea face parte din stafeta de 4x400 m a Romaniei, calificata la CE. Reamintim, sotii Zaizan (ambii legitimati la CSM Bacau 2010) participasera anterior la mitingul atletic de la Cork (Irlanda), terminand pe locul 4, deosebirea fata de Hilversum fiind ca Ioan luase startul in proba de 1500 m. Ioan Zaizan a fost descoperit ca atlet si format la Clubul Sportiv Scolar Adjud de antrenorul Ioan Ciortan.

Sport / stiri Sport 8 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean va reface si va consolida patru poduri

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Consiliul Judetean va reface si va consolida patru poduri Consiliul Judetean Vrancea va semna in perioada urmatoare contractul de finantare privind refacerea si consolidarea a patru poduri situate pe diverse drumuri judetene.

Podurile mai sus mentionate se afla pe raza localitatilor Poiana Cristei, Dumitresti, Naruja si Placinteni-Boghesti. Valoarea totala a acestor investitii este de peste 17,5 milioane de lei. Finantarea este asigurata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Programul National de Dezvoltare Locala, Subprogramul infrastructura la nivel judetean.

Consiliul Judetean Vrancea va semna in perioada urmatoare contractul de finantare privind refacerea si consolidarea a patru poduri situate pe diverse drumuri judetene. Este vorba de proiectele de investitii "Refacere si consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, judetul Vrancea", "Construire pod din beton armat pe DJ 203 H peste raul Ramnicu -Sarat, km 27+700, comuna Dumitresti, judetul Vrancea", "Construire pod din beton armat pe DJ 205 D peste paraul Petic, km 8+350, sat Naruja, comuna Naruja, judetul Vrancea", "Construire pod din beton armat pe DJ 241 F peste raul Zeletin, km 12+060, sat Placinteni, comuna Boghesti, judetul Vrancea".

,,Construire pod din beton armat pe DJ 203 H peste raul Ramnicu Sarat, comuna Dumitresti, judetul Vrancea" este un proiect foarte important in economia zonei si care asigura legatura intre localitatile de pe Valea Ramnicului si orasul Ramnicu Sarat. Valoarea lucrarilor la acest ...

Business / stiri Business 7 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Intalnire dupa 50 de ani la Colegiul "Valeriu D. Cotea

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Intalnire dupa 50 de ani la Colegiul "Valeriu D. Cotea Promotia 1964 a Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani s-a reintalnit ieri, la 50 de ani de la absolvirea liceului. Cu emotii in priviri si in suflete, cei din generatia de "aur" a Colegiului au avut din nou prilejul sa intre in clasa cand au auzit clopotelul, sa stea impreuna pentru a depana amintiri frumoase din vremea cand erau liceeni si sa se bucure, retraind momentele unice din adolescenta.

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Tehnologie unica in reteaua de electricitate din Vrancea

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Tehnologie unica in reteaua de electricitate din Vrancea Electrica a finalizat o investitie de peste 431 mii lei in reteaua de alimentare cu energie electrica a abonatilor de pe Valea Milcovului. Investitia este unica in Vrancea datorita tehnologiei folosite la ridicarea stalpilor.

Lucrarea pune capat solutiei provizorii folosite dupa viitura din 2011, cand apele au rupt un stalp metalic si unul din beton, amplasati pe malul Milcovului, ce faceau parte din reteaua care asigura alimentarea cu energie electrica a 14 mii de abonati din localitatile Jaristea, Bolotesti, Virtescoiu, Brosteni, Mera, Reghiu, Andreiasu de Jos si Odobesti.

Business / stiri Business 11 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Incaierare intre romi la Slobozia Bradului

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Incaierare intre romi la Slobozia Bradului Doua grupuri de romi, din comuna Slobozia Bradului, s-au luat la bataie, ieri, din cauza unor neintelegeri mai vechi. Potrivit unor surse, anterior incaierarii, membrii uneia dintre grupari, mai numeroase, au fost sanctionati de politisti, dupa ce au fost parati de rivali ca au comis cateva nereguli.

Cand au aflat de unde li se trage, ei s-au gandit sa-si faca singuri dreptate, asa ca i-au luat la bataie pe "paraciosi". Pentru a aplana conflictul, in zona au ajuns atat politistii de la post si mascatii cat si jandarmii.

Purtatorul de cuvant al IPJ Vrancea, inspector Ramona Iftime, a declarat ca in timpul incaierarii, au fost sparte doua geamuri, unul de la o masina, iar celalalt de la scoala. "Doua grupuri de cetateni de etnie roma s-au incaierat din cauza unui conflict mai vechi. Unii dintre cei care s-au batut sunt rude. In timpul altercatiei, au spart geamul unei masini. Unul dintre participantii la conlict ar fi vrut sa se ascunda in scoala, fiind spart si acolo un geam. Au intervenit mascatii si jandarmii pentru aplanarea conflictului. O persoana a ajuns la spital, iar mai multe persoane au fost audiate de politisti", a declarat inspector Ramona Iftime.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea, plutonier adjutant Adrian Costescu, a afirmat ca atunci cand jandarmii au ajuns la fata locului, conflictul fusese aplasat de mascati. "La solicitarea IPJ, un echipaj a actionat in comuna Slobozia Bradului pentru aplanarea unui ..

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Inca un vrancean diagnosticat cu boala Lyme

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Inca un vrancean diagnosticat cu boala Lyme Inca un vrancean a fost diagnosticat, zilele trecute, cu boala Lyme, dupa ce a fost muscat de capuse.

Potrivit informatiilor oferite de medicii din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, din luna martie, de cand au inceput sa apara primele cazuri de muscaturi de capuse, peste 20 de persoane au prezentat simptome specifice bolii Lyme.

Din total, in cazul a patru persoane analizele de laborator au confirmat prezenta bolii.

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Ceremonie militara de Ziua ISU

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 05:05

Ceremonie militara de Ziua ISU Si in aceasta duminica cei care doresc sa afle detalii despre meseria de pompieri sunt asteptati in Gradina Publica din Focsani. Vor fi prezentate publicului larg o autospeciala de apa cu spuma, ambulanta SMURD si autospeciala pe senile. Toate acetea vor fi expuse langa locul de joaca din Gradina Publica.

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

TREI VAMESI, suspectati de contrabanda cu tigari vandute in Focsani si Adjud

Joi, 17 Iulie 2014, ora 05:06

TREI VAMESI, suspectati de contrabanda cu tigari vandute in Focsani si Adjud Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) aEuro" Serviciul Teritorial Galati impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani si Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani aEuro" SAS Botosani - au efectuat, ieri, 7 perchezitii in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca Costesti si la locuintele a trei lucratori vamali, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate formate din cetateni romani si moldoveni, specializata in comiterea infractiunilor de contrabanda.

Intr-un comunicat de presa al DIICOT se arata ca in cauza exista "suspiciunea rezonabila ca, in cursul lunii aprilie 2014, pe fondul diferentei mari de valoare intre produsele din tutun din Romania pe de o parte si Republica Moldova pe de alta parte, suspectii au initiat si constituit un grup infractional organizat specializat in introducerea in Romania prin punctele de trecere a frontierei de stat a unor importante cantitati de tigarete care, ulterior erau comercializate pe piata neagra de pe raza mai multor judete". Tigarile au fost introduse in mod ilegal in tara, din Republica Moldova, prin Punctul de Trecere a Frontierei Stanca Costesti, judetul Botosani, cu concursul unor lucratori vamali care, in exercitarea atributiilor de serviciu, evitau intentionat sa efectueze un control ...

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima