Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.237 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Elev al Liceului Pedagogic, batut in incinta unitatii; parintii vor sa o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focsani, a fost batut in incinta unitatii de invatamant, in cursul zilei de marti, 12 decembrie, incidentul avand loc intr-o pauza. Este vorba de un baiat din Sihlea, al carui tata, Costache Feraru, spune ca va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dat fiind ca directoarea unitatii de invatamant, profesoara Felicia Panaite, i-a vorbit urat sotiei sale si i-a cerut sa-si mute copilul la un alt liceu daca nu-i convine. De asemenea, directoarea ar fi spus, sustine tatal, ca baiatul batut ar face parte din "clanuri", lucru pe care acesta il neaga vehement. Barbatul mai este nemultumit si de faptul ca nu a fost anuntat de niciun profesor in legatura cu incidentul in care a fost implicat fiul sau, pe care l-a gasit, dupa terminarea programului, ascuns, in zona parcului din centrul Focsaniului.
Costache Feraru a precizat ca fiul sau a fost admis la liceu pe locuri speciale pentru romi. Tatal a adaugat ca fiul sau nu-l cunoaste pe agresor. "Copilul meu este elev in clasa a IX-a la Liceul Pedagogic. Incidentul a avut loc marti seara, inainte de ora de informatica. Un tanar a intrat in scoala si l-a jignit, desi nu se cunosteau. Apoi, copilul meu a iesit in curtea liceului sa-si cumpere un corn si atunci l-a batut. Nimeni nu m-a sunat sa-mi spuna ce s-a intamplat, m-a sunat copilul dupa ce a terminat orele. Am ajuns intr-un suflet la Focsani si l-am gasit in fata la BRD, ii era friga sa mearga in ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ATENEsIE cu cine va intoarceti acasa din strainatate! O vranceanca a ramas fara 2.150 euro si fara telefonul mobil

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Un barbat de 38 de ani din judetul Vaslui va fi judecat la Judecatoria Focsani pentru savarsirea infractiunii de furt. Conform rechizitoriului, la data de 12 ianuarie a.c., in timp ce transporta cu masina de la Vaslui la Focsani o femeie, i-a sustras acesteia suma de 2150 euro si un telefon mobil. Persoana vatamata venea din Italia, cu un microbuz. In momentul in care a ajuns la Cluj, ea a fost preluata de o alta masina a carui conducator auto i-a comunicat ca o va aduce pana la Vaslui, iar de aici va trebui sa ia o alta masina pana la Focsani.
Persoana vatamata a acceptat, fiind lasata de masina care a preluat-o din Cluj in autogara din Vaslui. Ajunsa aici, femeia si-a verificat bagajele si avea suma de bani, dar si telefonul mobil. In momentul in care a urcat in masina care trebuia sa o aduca la Focsani, ea si-a pus bagajele mari in portbagaj, iar geanta in care avea banii a luat-o cu ea in masina. In acelasi autoturism se mai afla o femeie, care nu a fost identificata si inculpatul care conducea autoturismul. Cei trei au plecat la drum, iar dupa ce au parcurs o anumita distanta au oprit la un bar pentru a consuma o cafea. Inculpatul a sfatuit-o pe femeie sa-si lase geanta in masina, asigurand-o ca va inchide autoturismul si ca nu se va intampla nimic. La un moment dat, barbatul a iesit din localul in care se aflau sub pretextul ca vrea sa verifice autoturismul. A revenit dupa ceva timp si au mai stat o vreme in local pana si-au terminat consumatia. Apoi, s-au urcat cu ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Peste 1800 de infractiuni de FURT in Vrancea, in primele 10 luni din 2017, majoritatea cu AUTORI NECUNOSCUEsI!

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Un numar de 1879 infractiuni de furt, 1135 in mediul urban si 744 in mediul rural, 1183 dintre acestea fiind inregistrate cu autori necunoscuti, s-au inregistrat in primele 10 luni ale anului 2017, in judetul Vrancea, se arata intr-un raport prezentat de politistii vrinceni in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea. Totodata, din cele 1879 infractiuni de furt, 370 au fost infractiuni de furt din locuinte, 166 in mediul urban si 204 in mediul rural, 249 dintre acestea fiind inregistrate cu autori necunoscuti.
Pentru reducerea fenomenului infractional si victimal in randul cetatenilor si pentru cresterea gradului de siguranta a acestora, au fost realizate activitati de prevenire, conform obiectivelor programului de prevenire. In perioada de referinta au fost desfasurate activitati de prevenire in baza campaniei nationale "Hotii sunt creativi, fii preventiv!". Au fost organizate activitati educativ - preventive in cadrul celor 5 evenimente, dupa cum urmeaza : Ziua portilor deschise pentru copii la sediile I.P.J. Vrancea si sectia Golesti, Ziua portilor deschise pentru copii, la sediul I.P.J. Vrancea, Ziua portilor deschise pentru copii, in comuna Tulnici, "Scoala altfel, Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", Saptamana prevenirii criminalitatii", prima editie 2017 in luna aprilie, a II-a editie in luna octombrie 2017. Au fost incheiate sapte protocoale de colaborare, respectiv: Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" si I.P.J. Vrancea, Directia de ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un vrancean si-a batut nevasta pentru ca dadea cu aspiratorul, iar zgomotul il deranja

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Un barbat din comuna Vanatori a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie. Victima este chiar sotia sa.
Conform rechizitoriului, la data de 30.10.2016, in jurul orei 19.00, in timp ce se afla la domiciliul conjugal din localitatea amintita, barbatul si-a tras sotia de par si a lovit-o cu pumnii si picioarele. In urma loviturilor primite, femeia a suferit leziuni ce au necesitat 2-3 zile de ingrijiri medicale. Istoria s-a repetat pe data de 4 ianuarie a.c., zi in care a lovit-o din nou cu palmele si a tras-o de par. De aceasta data, femeia nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
Cu privire la una din fapte, in rechizitoriu se arata ca barbatul era baut si a inceput sa faca scandal, pe motiv ca femeia ar fi scuturat sacul de la aspirator in strada. Barbatul i-a cerut sotiei sa iasa afara din casa. Femeia a mers initial intr-o alta camera, dar a fost nevoita intr-un final sa iasa din imobil la insistentele sotului. In timp ce se afla in curte, femeia l-a strigat pe fiul sau, caruia i-a spus ca tatal face scandal. In momentul in care a a venit fiul, tatal i-a spus ca el nu a facut scandal. Baiatul a plecat, iar mama sa a intrat in casa pentru a-si lua o geaca. Barbatul s-a dus dupa ea, a inceput din nou sa faca scandal, a impins-o si a tras-o de par.
Audiat fiind, barbatul a recunoscut ca s-a suparat pe sotia sa si ca a lovit-o. Cu privire la una din fapte, el a spus ca a reactionat asa ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Chiriasul le-a vandut bunurile din casa

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Un barbat de 42 de ani, din Focsani, a fost trimis in judecata de procurori pentru furt. Conform rechizitoriului, in cursul anului 2014, partea vatamata i-a inchiriat inculpatului un apartament fara sa incheie si un contract in acest sens. In vara anului urmator, proprietarul l-a anuntat pe chirias ca trebuie sa elibereze imobilul, lucru care s-a si intamplat.
Inculpatul nu a plecat cu mana goala, dupa cum reiese din rechizitoriul procurorilor, ci cu mai multe bunuri pe care proprietarul le avea prin casa, respectiv trei calorifere, o canapea, un sifonier, un aragaz, covor si o masa. Prejudiciul a fost estimat la suma de 4.500 lei. Caloriferele ar fi fost vandute la fier vechi, iar canapeaua ar fi fost pusa la vanzare pe un site de socializare.
La audieri, inculpatul a recunoscut partial fapta si a avut si o explicatie in acest sens. A spus ca a dorit sa se razbune pe proprietar deoarece acesta l-ar fi anuntat din scurt ca trebuie sa elibereze casa, dar si ca la plecare nu i-ar fi restituit garantia pe care i-ar fi dat-o proprietarului.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean Vrancea se reuneste in sedinta ordinara

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Consiliul Judetean Vrancea se reuneste, marti, in sedinta ordinara avand pe ordinea de zi 22 de proiecte de hotarare, initiate de presedintele Marian Oprisan. Din proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi amintim: "Validarea componentei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Vrancea"; "Actualizarea valorii totale a proiectului "Consolidare si restaurare Sectie de istorie si arheologie a Muzeului Vrancei - Casa Alaci cod LMI VN - II-m-B-06430" si a celorlalte cheltuieli legate de proiect"; "Actualizarea si insusirea inventarului bunurilor care apartin domeniului public al judetului Vrancea"; "Actualizarea si insusirea inventarului bunurilor care apartin domeniului privat al judetului Vrancea"; "Actualizarea Strategiei Judetene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale in judetul Vrancea, pentru perioada 2017-2020"; "Stabilirea salariilor de baza pentru functiile contractuale vacante din cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea".
De asemenea, vor fi modificate Anexa 4 si Anexei 5 la hotararile Consiliului Judetean privind actualizarea Devizului general, actualizarea indicatorilor tehnico-economici si a categoriilor de cheltuieli la faza: Expertiza tehnica, Studii de teren (studiu topografic, studiu geotehnic, studiu hidrologic, studiu de trafic), Documentatie de Avizare a Lucrarilor (D.A.L.I) pentru urmatoarele obiective de investitie:
"Modernizare DJ 205 L, sector Vrincioaia-Spinesti, km 5+800-km 9+400, L=3,6 km, comuna Vrincioaia, judetul Vrancea"; ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primaria Focsani vrea sa infiinteze un punct pentru incasarea taxelor in cladirea Vamii

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Primaria Focsani vrea sa infiinteze un punct de lucru pentru inregistrarea mijloacelor de transport in vederea inmatricularii dar si pentru plata taxelor si impozitelor locale intr-o cladire care apartine Fiscului. Spatiul este situat in ansamblul de cladiri de la Vama Focsani si a fost preluat de Directia Regionala a FInantelor Publice Galati, dupa reorganizarea ANAF. Primarul Focsaniului, Cristi Misaila, a discutat deja cu conducerea ANAF despre posibilitatea preluarii acestei cladiri. Intr-un raspuns semnat de presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, aceasta isi exprima acordul de principiu si mentioneaza ca imobilul solicitat nu mai este folosit in activitatea vamala. Pentru realizarea tuturor procedurilor legale, Primaria trebuie sa se adreseze DGRFP Galati pentru intocmirea documentelor necesare initierii unei Hotarari de Guvern. Aceasta solicitare va fi discutata in ultima sedinta ordinara a Consiliului Local din acest an, programata pentru saptamana viitoare. "Scopul acestei initiative il constituie, in principal, punerea la dispozitia cetatenilor a serviciilor pentru incasarea taxelor si impozitelor la nivelul Municipiului Focsani, a inregistrarii mijloacelor de transport in vederea inmatricularii si a aplicarii vizei pentru instrainarea acestora precum si a colectarii si a altor sume datorate bugetului local, intr-o zona in care isi desfasoara activitatea si alte institutii publice. Imobilul se preteaza functionarii in conditii optime a unui punct de lucru pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:37

Cercetati pentru infractiuni la regimul rutier

La data de 14 decembrie a.c., ora 12.25, politistii Sectiei 6 Nanesti au depistat pe DJ 204 D, pe raza satului Vulturu, un barbat, de 54 de ani, din municipiul Focsani, in timp ce conducea un autoturism iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie de 0,42 mg/l alcool pur in aer expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, conform articolului 336 alineat 1 Cod penal.

La data de 14 decembrie a.c., ora 15.00, politistii au depistat pe DJ 241 A un barbat, de 22 ani, din judetul Bacau, in timp ce conducea o autoutilitara, pe raza satului Radacinesti, desi avea permisul de conducere anulat la data de 31 mai a.c.. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 14 decembrie a.c., ora 22.30, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Gugesti au depistat pe DJ 204 C, pe raza comunei Jitia, un barbat, de 22 ani, din judetul Buzau, in timp ce conducea o autoutilitara desi avea acest drept suspendat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului -Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Fotbalul focsanean, revenire cu castiguri in Liga a III-a!

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:35

Echipa de fotbal seniori a CSM Focsani 2007 a intrat in vacanta in urma cu o saptamana si va reveni la antrenamente, functie si de vreme, in ultima decada a lunii ianuarie 2018. Ulterior terminarii turului de campionat pentru focsaneni - la 25 noiembrie, antrenorii Vasile Burga si Adrian Toma au lucrat cu jucatorii pe stadionul Milcovul.

Campioana Vrancei si promovarea in Liga a III-a!

Pentru echipa Focsaniului 2017 a fost un an al structurarii lotului, al consolidarii unei formule de joc in care sa fie cateva puncte de rezistenta pe posturi, al insusirii si intepretarii unei partituri cu fotbal placut si eficient. Toate aceste fiind intelese de banca tehnica si de jucatori drept mijloacele prin care sa fie atinse obiectivele de performanta stabilite la reinfiintarea echipei, in vara lui 2016. CSM Focsani a reusit, pratic, tot ce si-a propus ca echipa: a castigat neinvinsa campionatul judetean ca si barajul de promovare in Liga a III-a. A castigat etapa judeteana a Cupei Romaniei si a trecut trei tururi ale etapei nationale, cum nu s-a mai intamplat de ani multi cu o formatie a Focsaniului, indiferent cu s-a numit aceasta! Iar la finalul turului campionatului se afla pe locul 10 al clasamentului. Putea fi mai bine? Asa cum arata startul lor in campionat, focsanenii puteau fi luati in calcul pentru primele locuri la final de tur, mai cu seama ca reusisera jocuri foarte bune si rezultate de egalitate cu primele doua candidate la promovare - Aerostar Bacau si Otelul Galati si ...

Sport / stiri Sport6 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Handbalistii CSM Focsani 2007 daruiesc de Craciun in satele si catunele Vrancei!

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:35

La partida de handbal din Liga Nationala dintre CSM Focsani 2007 si Potaissa Turda, spectatorii focsaneni care au umplut ca, de obicei, Sala Polivalenta, la jocurile favoritilor, au adus foarte multe jucarii pe care handbalistii sa le ofere din partea lor, ca dar de Sarbatorile Craciunului, copiilor din familiile din judet aflate in nevoi. Si carora sa le aduca bucuria copilariei pe care o reprezinta jucariile, seninul zilelor de sfanta sarbatoare crestina.
Pentru ca jucariile colectate la meciul din 9 decembrie sa ajunga la destinatari, echipa de handbal s-a alaturat campaniei "Daruim de Craciun, actiune umanitara 4x4 Vrancea", care va ajunge in casele din satele si catunele Vrancei!
CSM Focsani 2007, handbal seniori se va afla in aceasta impresionanta campanie impreuna cu Asociatia Montana Carpati, Monitorul de Vrancea, Branko - Coffe To Go, Kids Protekt Play, Organizatia Civica Vrancea, After School Club Focsani si prietenii, Validsoftware, Comunitatea Offroad si Atv din Vrancea.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Temele pentru acasa: pentru unii elevi inseamna aprofundare, pentru altii corvoada

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 06:35

Temele pentru acasa, desi utile si necesare in esenta, ajung sa devina o corvoada pentru copii, fiind principalul motiv care ii determina sa urasca scoala. Acestea sunt concluziile care se pot desprinde din cel mai nou raport intocmit de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE), raport realizat in urma consultarii publice in ceea ce priveste sarcinile pe care le au elevii acasa.
"Temele pentru acasa sunt considerate utile si necesare pentru imbunatatirea invatarii de cei mai multi dintre respondenti. Cu toate acestea, se constata o preponderenta a temelor repetitive, monotone si dificile, care intaresc ceea ce s-a predat la clasa. Profesorii se centreaza pe explicarea sarcinilor si pe feedback-ul frontal, in timp ce elevii si parintii isi doresc teme diferentiate, provocatoare, pe care sa le rezolve creativ si eventual in echipa. Mai mult de jumatate dintre profesori declara ca nu dau teme pentru vacanta. Pe de alta parte, 75-80% dintre elevii si parintii care au completat chestionarele considera ca temele sunt adesea prea obositoare si prea multe si ca acestea consuma o mare parte din timpul liber. Un alt efect negativ face referire la faptul ca temele pentru acasa conduc la neliniste, ingrijorare sau stres. Aceasta afirmatie este sustinuta cu prioritate de catre parinti (70,7%) si de catre elevi (67,8%), in ponderi mai ample la liceu si la gimnaziu, unde si complexitatea temelor este mai mare. In acelasi timp, aproape 80% dintre ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Cod galben de ceata in localitatile de campie ale judetului Vrancea

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 09:36

Tipul mesajului : Atentionare nowcasting

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Cutremur in Vrancea in aceasta dimineata

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 09:36

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs in aceasta dimineata in Vrancea, la o adancime de 127,4 kilometri.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Astazi se deschide in Focsani cel mai mare magazin din reteaua Zanfir! Promotii si preturi de discounter

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 07:42

VIDEO si GALERIE FOTO: Astazi se deschide in Focsani cel mai mare magazin din reteaua Zanfir! Promotii si preturi de discounterAstazi se deschide, la Focsani, cel mai mare magazin din reteaua Zanfir. Panglica inaugurala a fost taiata, aseara, de presedintele Consiliului Judetean si al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Marian Oprisan si sotii Zanfir, proprietarii lantului de supermarketuri. Investitia este realizata cu capital romanesc 100% iar Marian Oprisan i-a felicitat pe sotii Zanfir dar si pe toti cei implicati in realizarea noului magazin. Noul magazin este situat pe E85 si "ofera conditiile unui hipermarket si preturi de discounter". Pe rafturi se gasesc peste 25 mii de produse, cu multe noutati pentru comertul vrancean. Vor fi o brutarie inhouse, un centru gastronomic si multe alte surprize. Compania Zanfir s-a dezvoltat treptat in cei peste 25 de ani de activitate iar la acest moment poate concura cu orice companie straina din retail.

Cel mai mare magazin din reteaua Zanfir se deschide astazi clientilor dar inaugurarea oficiala a avut loc, aseara, in prezenta autoritatilor locale si a zeci de oameni de afaceri din Vrancea. Panglica inaugurala a fost taiata de presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan si sotii Zanfir, Lilieana si Vasile, proprietarii lantului de supermarketuri. La deschidere au mai fost prezenti primarul Focsaniului, Cristi Misaila, vicepresedintii Consiliului Judetean, Ionel Cel Mare si Danut Cristian. Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, a felicitat familia Zanfir pentru noua investitie dar si pe ceilalti factori implicati in ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Aparatura de ultima generatie in Blocul Operator al Spitalului Judetean Focsani. "Este o dotare de lux. Visul nostru s-a implinit", spun chirurgii

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO: Aparatura de ultima generatie in Blocul Operator al Spitalului Judetean Focsani. "Este o dotare de lux. Visul nostru s-a implinit", spun chirurgiiSpitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani dispune de aparatura de ultima generatie in Blocul Operator. Interventiile chirurgicale se vor putea desfasura de acum in conditii normale, iar medicii isi vor putea executa actul medical cu ajutorul unei tehnologii de rang inalt. Achizitia meselor de operatie, a monitoarelor, a lampilor, s-a derulat pe o durata de trei ani si a fost posibila cu sprijinul neintrerupt al presedintelui Consililui Judetean, Marian Oprisan. Reabilitarea Blocului Operator, prin care au fost inlocuite usi, geamuri si s-a pus linoleum, a durat aproximativ trei luni, dupa cum ne-a declarat managerul unitatii spitalicesti, Constantin Mandrila. "Asa cum ati putut vedea astazi, in aceasta dimineata, sunt intr-adevar multe schimbari in blocul operator, noi spunem in bine. Am reusit si am renovat blocul operator, am schimbat usi, am schimbat geamuri, am pus linoleum pe jos. Suntem dotati cu aparatura si speram ca, asa cum ne dorim cu totii, o sa avem un act medical la standarde normale si conditiile sa fie la standarde normale. Noi credem ca am ajuns sa avem conditii multumitoare. Lucrul acesta speram sa ni-l confirme si domnii doctori, care sunt beneficiari, impreuna cu pacientii, ai acestor conditii", a spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani, Constantin Mandrila.

Chirurgii Spitalului Judetean spun ca dotarea Blocului Operator cu noua aparatura este un vis implinit. "Este o munca inceputa din mandatul ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Finantare de la Banca Mondiala pentru drumul expres Focsani-Braila-Tulcea-Constanta. "Discutie punctuala" cu premierul si despre aeroportul de la Focsani

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

VIDEO: Finantare de la Banca Mondiala pentru drumul expres Focsani-Braila-Tulcea-Constanta. "Discutie punctuala" cu premierul si despre aeroportul de la FocsaniDrumul expres Focsani-Braila-Tulcea-Constanta va fi realizat cu finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Prin realizarea acestei investitii, municipiul Focsani va deveni cel mai important nod rutier din Sud Estul Romaniei. Acest drum expres Focsani-Braila-Macin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Ovidiu-Constanta este un proiect regional care va aduce beneficii economiei, in special turismului din zonele de Sud si Est ale Romaniei. Presedintele Marian Oprisan a subliniat ca este nevoie de investitii in infrastructura pentru a dezvolta zona Moldovei si a atrage investitori. Este nevoie de autostrada si de un aeroport regional. "Guvernele Romaniei trebuie sa isi indrepte atentia catre Moldova. Nu vine nimeni sa investeasca la 600 kilometri de Sevastopol fara aeroport si autostrada. Am avut o discutie punctuala cu prim ministrul Romaniei si am stabilit ca pentru aglomerarea urbana Focsani-Braila-Galati sa realizam un aeroport", a spus presedintele Marian Oprisan.
Importanta drumului expres Focsani-Braila-Macin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Ovidiu-Constanta este mentionata si in Master Planul General de Transport realizat de Ministerul Transporturilor. Documentul mentioneaza ca, in urma unei analize privind situatia economico-sociala a zonei, a reiesit faptul ca realizarea acestor proiecte ar asigura dezvoltarea intregii zone de sud-est a Romaniei. Aceasta este o zona cu potential de trafic ridicat, atat ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Daruri pentru copiii de la Gradinita "Lizuca" din Marasesti de la senatorul Cristian Dumitrescu

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, le-a oferit, ieri, copiilor de la Gradinita cu Program Normal "Lizuca", din Marasesti, cadouri cu ocazia sarbatorilor de iarna. Micutii au primit dulciuri, fructe, sucuri, daruri specifice sarbatorilor de iarna. Cei mici au rasplatit gestul senatorului vrancean, interpretand cateva colinde, spre incantarea celor prezenti.
La finalul actiunii, senatorul Cristian Dumitrescu a declarat ca apropierea sarbatorilor de iarna, Craciunul si Anul Nou, reprezinta un moment de bucurie pentru toti, dar in special pentru copii, care asteapta cu nerabdare sa primeasca daruri. "M-am indreptat atat cat am putut, eu si familia mea, catre copiii de la Gradinita Lizuca, din Marasesti, facandu-le aceasta mica bucurie si sunt extrem de bucuros ca am reusit sa fac acest mic gest. Este un gest despre care eu cred ca este foarte util, in masura in care este facut de cat mai multi dintre noi, dupa posibilitati. Este vorba de un gest de solidaritate pe care trebuie sa invatam sa il facem cu totii. De asemenea, gandul meu se indreapta spre viitor si de aceea m-am referit la copii. Urez tuturor cetatenilor judetului Vrancea ca anul viitor sa fie un an prosper, cu sanatate si multe bucurii, un an in care sa sarbatorim Centenarul existentei Statului Roman prin solidaritate, intelepciune si vreau sa amintesc o fraza auzita de mine in Parlamentul Romaniei si care a fost rostita de Majestatea Sa, Regele Mihai I: *Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Proceduri simplificate pentru accesarea fondurilor europene

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) Vrancea a facut plati de peste 11,1 milioane euro in acest an catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice locale. A fost inregistrat cel mai ridicat nivel al platilor efectuate intr-un an prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
De la demararea PNDR, in 2015, OJFIR Vrancea a incheiat 1007 contracte din cele 1050 proiecte selectate, adica un grad de absorbtie de 95,9%. Valoarea proiectelor contractate este de peste 46,45 milioane euro, iar valoarea platilor efectuate a fost de peste 20,8 milioane euro. Cei mai multi bani au fost platiti in 2017, respectiv 11,14 milioane lei, adica mai mult decat in 2015 si 2016, cand au fost facute plati de 9,7 milioane lei. Pentru investitii in dezvoltarea infrastructurii de baza din mediul rural, finantate prin sM 7.2, OJFIR Vrancea are inregistrate contracte in valoarea de peste 10 milioane euro, iar 9,8 milioane euro este valoarea contractelor pentru proiectele depuse la submasura pentru instalarea tinerilor fermieri.
Prin PNDR 2020 fermierii au solicitat finantare si pentru investitiile in exploatatii agricole (sM 4.1), fiind incheiate contracte pentru 6,8 milioane euro. O explicatie pentru gradul ridicat al absorbtie fondurilor europene este adoptarea unor masuri care au venit in sprijinul beneficiarilor. De exemplu, la nivelul AFIR a fost realizata o baza de date cu preturile utilajelor agricole, comunicate de producatori. ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

Cercetati pentru infractiuni la regimul rutier

La data de 13 decembrie a.c., ora 18.23, politistii Serviciului Rutier au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat de 27 ani, din comuna Gugesti, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, a acrosat un autoturism, condus de o femeie, de 36 ani, din aceeasi localitate. In urma producerii evenimentului rutier, barbatul de 27 ani si-a continuat deplasarea catre DN 2 E 85, iar dupa intersectia cu DJ 205 R a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a parasit partea carosabila. Ulterior, politistii l-au identificat si au stabilit faptul ca acesta nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, intrucat acesta emana halena alcoolica, a fost condus la o unitate medicala in vederea recoltarii mostrelor biologice de sange. Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatoarei auto si a unei pasagere de 40 ani. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducere fara permis.

La data de 13 decembrrie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Odobesti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, condus de un barbat, de 40 ani, din localitate care, la solicitarea documentelor personale, a demarat spre comuna Jaristea. Politistii au procedat la urmarirea sa cu semnalele acustice si luminoase in functiune, iar la intrarea in comuna Jaristea, datorita neadaptarii ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Carmen Dan: O ancheta interna este in desfasurare dupa incidentele de la metrou

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:37

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, joi, ca o ancheta interna este in desfasurare in urma celor doua incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adaugand ca a solicitat sa ii fie prezentata situatia interventiei. "Eu am solicitat inca de dimineata sa mi se prezinte situatia interventiei si derularea procedurilor specifice, asa cum s-au derulat in mod cronologic. Am aceasta situatie, am solicitat Politiei Capitalei sa faca un comunicat, ca sa puteti vedea. E o ancheta in derulare, nu as vrea sa ma pronunt eu acum la cald, insa, din ceea ce am vazut, politistii, din momentul in care au fost sesizati aEuro" se cunoaste deja ca a fost o oarecare sincopa, dupa apelul pe 112 aEuro" dar de la ora 17.15, cand au fost sesizati si au inceput procedura de audiere, eu cred ca e destul de justificata aceasta prezentare a procedurilor", a precizat ministrul, in cadrul unei declaratii acordate presei, la Palatul Parlamentului.
Ea a subliniat ca nu doreste sa se pronunte asupra modului in care au reactionat reprezentantii Politiei, apreciind ca este "oarecum lamuritor" comunicatul de presa transmis in acest sens. Ea a apreciat de asemenea ca pot fi adoptate masuri care sa asigure mai bine securitatea celor care circula cu metroul. "Eu cred ca se pot schimba multe, dar nu as vrea sa vorbesc eu in numele Metrorex. Cred ca se pot trage niste concluzii si din acest eveniment si, da, cred ca se pot face lucruri care sa conteze pentru siguranta ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Handbal, Liga Nationala - Dupa 15 etape, nici prea bine, nici prea rau!

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:36

Handbal, Liga Nationala - Dupa 15 etape, nici prea bine, nici prea rau!Handbalul de Liga Nationala a intrat in pauza competitionala de iarna. Au fost cosumate 15 dintre cele 26 de etape turului si returului, la capatul carora se va trage linie si echipele vor fi impartite, oficial, intre cele din play-off si cele din play-out. Primele, isi vor disputa titlul de campioana, celelalte cele patru locuri care asigura mentinerea in Liga!
Locul zece, nici prea bun, nici prea rau!
Dupa 15 etape, CSM Focsani 2007 se afla pe locul al zecelea. Nici prea bine, dar nici prea rau. Oricum este un loc sub nivelul valoric al formatiei pregatite de profesorii Viorel Ciubotaru si Bogdan Voica, focsanenii avand prestatii remarcate in fata unor echipe de calibru din handbalul din Romania! Si o forta de joc asa cum nu au avut de cand sunt in Liga Nationala! Poate ca relevant pentru modul in care este gospodarit la Focsani fondul de jucatori de handbal seniori este ca trei dintre ei - Attlia Eros, Bogdan Rata si Bogdan Moisa - se afla in atentia selectionerilor locurilor nationale, Attila Eros fiind convocat pentru un stagiu de pregatire in Spania pentru perioada 18-23 decembrie.
Echipa Focsaniului a avut insa si zile cand nu i-a iesit mare lucru in teren, dar aceste au fost foarte putine. Regula a fost cea a jocurilor bune si foarte bune, chiar si atunci cand a plecat de pe teren invinsa de adversari mai puternici ori de altii, cu sustinere din partea arbitrilor. Au fost momente in perioada de cand a inceput campionatul pana pe la etapa a opta, dupa victoriile cu ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Taekwondo WTF - Patru focsaneni vor concura la "Cupa Presedintelui Federatiei Europene de Taekwondo WTF"!

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:36

Taekwondo WTF - Patru focsaneni vor concura la "Cupa Presedintelui Federatiei Europene de Taekwondo WTF"!Patru focsaneni au fost inscrisi la Cupa Presedintelui Federatiei Europene de Taekwondo WTF! Competitia va avea loc in Germania, la inceputul lunii februarie 2018, la Sindenfilgen, iar rezultatele obtinute acolo vor constitui criteriu de calificare la Campionatul European de taekwondo WTF. Participarea este deschisa cluburilor si echipelor nationale din Europa.
Cupa Presedintelui Federatiei Europene de Taekwondo WTF va fi un eveniment sportiv de calibru, un foarte bun prilej pentru copii cu varste intre 9 si 14 ani sa-si verifice in conditii de mare concurenta aptitudinile pentru frumosul, dar dificilul sport taekwondo!
Cei patru sportivi focsaneni inscrisi in competitia de la Sindelfingen sunt Denis Stefan Fodolica, Anastasia Dochioiu, Sabin Mihail-Dochioiu si Stefan Vasilache, legitimati la CSM Focsani 2007.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Duminica, zi plina cu minifotbal la Polivalenta!

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:36

Duminica, zi plina cu minifotbal la Polivalenta!Minifotbalul scurtelor zile si lungilor seri de iarna revine in Sala Polivalenta cu doua competitii ce poarta numele unor oameni de sport ce si-au pus amprenta personalitatii lor asupra fotbalului vrancean: Adrian Olteanu si Stan Gheorghiu. Fiecare in felul sau, dar memorabil!
"Cupa Adi Olteanu" se afla la a doua editie, iar Cupa Vrancei, initiata cu multi ani in urma de Stan Gheorghiu, transformata in Cupa Firmelor Vrancene revine la numele initial careia organizatorul Jan Olteanu i-a adaugat in semn de omagiu numele fostului mare portar si manager de fotbal judetean: "Cupa Vrancei Stan Gheorghiu".
Prima zi cu minifotbal va fi duminica, 17 decembrie.
Vor intra primii in sala jucatorii old boys, in Cupa Adi Olteanu, astfel: ora 11.00, Prietenii lui Adi - Politia, reeditarea finalei primei editii; ora 12.15, Doctor GSM- Finante; ora 13.30, Soveja - GS Mobile.
De la ora 14.45, va incepe "Cupa Vrancei Stan Gheorghiu", ale carei competitoare au fost grupate astfel: A- Progresul Focsani, Lautarii, Grafit Decor, Atletico Textila: B-Vointa Deep Serv, Steaua Focsani, Green Garden Odobesti, Flacara Urechesti, Sanorom Bolotesti.
Programul grupei A: ora 14.45, Lautarii - Atletico Textila; ora 16.00, Grafit Decor - Progresul.
Programul grupei B: ora 17.15, Vointa Deep Serv - Sanorom Bolotesti; ora 18.30, Flacara Urechesti - Green Garden.

Sport / stiri Sport6 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Un Craciun european la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi"

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:35

In lumea moderna, sarbatorile de iarna au iesit putin din traditional, deoarece sarbatorile zilelor noastre au primit un aspect comercial. Avem de toate: cadouri, beculete, ornamente, dar din pacate s-a pierdut din spiritul sarbatorilor de alta data. Cu totii ne amintim de copilarie cand mergeam la colindat, de mirosul bradului impodobit ce se impletea cu parfumul cozonacilor, de masa de Craciun ce reunea intreaga familie, de ajutorul dat celor fata de care viata nu a fost atat de generoasa.
Astfel, miercuri, 13.12.2017, elevii claselor a XII-a C, a XI-a B, a IX-a B au participat la activitatea "Traditii si obiceiuri de Craciun" din cadul proiectului Erasmus+ "Arhitectii Schimbarii", derulat de Asociatia "Voluntariat pentru Viata". Activitatea a avut ca obiectiv pastrarea si pretuirea traditiilor si obiceiurilor de Craciun. Elevii au prezentat traditiile romanesti de Craciun, au cantat colinde, au urat si au degustat din produsele de cofetarie-patiserie realizate de ei. Voluntarii Serviciului European de Voluntariat au impartasit din traditiile de Craciun si Anul Nou din tarile lor: Spania, Turcia, Armenia.
Activitatea a fost coordonata de prof. Arhire Mihaela si prof. Horeanga Mihaela.

Responsabil activitate, prof. Arhire Mihaela

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Elevii de la Colegiul Ion Mincu au aflat cum sa se fereasca de traficantii de persoane

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 06:35

Elevii Colegiului Tehnic Ion Mincu au aflat miercuri, de la profesorii lor si de la specialisti, cum sa nu devina victime ale traficului de persoane. Tinerii au participat la o activitate din care au invatat cum sa nu cada in plasa traficatilor de persoane. Activitatea intitulata sugestiv "Cum sa ne ferim de traficantii de persoane", face parte din proiectul STAY FREE, organizat de Asociatia Valoare Plus si a fost moderata de Oxana Morari, voluntar in cadrul asociatiei.
Elevii au vizionat filmulete puse la dispozitie de Asociatia eLiberare, din care au aflat care este pretul persoanelor traficate, ce este traficul de persoane ca forma a sclaviei moderne, ce forme imbraca acesta, cum poate fi identificat un traficant. De asemenea, au aflat cateva date statistice privind activitatile pe care sunt fortate sa le practice cele peste 35,4 milioane de persoane traficate: cele mai multe sunt obligate sa se prostitueze, altele sunt supuse la munca fortata, obligate sa cerseasca, sa fure, etc.
Oxana Morari a dat numeroase exemple de colegi, rude sau diferite alte persoane care s-au implicat in combaterea traficului de persoane si care, ulterior, au relatat situatii emotionante si triste, povestite de victimele pe care le-au cunoscut. "Materialele prezentate sunt un semnal de alarma pentru cei care spun "mie nu mi se poate intampla!". Oricine poate deveni o victima a traficului de persoane deoare traficantii sunt dornici de castig si nu vor rata nicio potentiala sursa. Traficul de ...

Life Show / stiri Actualitate2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Electrica, in control cu sprijinul jandarmilor la un abator din Focsani

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 15:35

Echipe de la Electrica sunt in control, cu sprijinul jandarmilor, la un abator din Focsani. Se fac verificari cu privire la posibilitatea consumului, prin mijloace ilegale, de energie electrica. Vom reveni cu informatii.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Trei tineri aflati dupa gratii, condamnati pentru ca si-au violat doi dintre colegii de celula

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 06:38

Trei tineri, aflati in executarea unor pedepse privative de libertate in Penitenciarul Focsani, au fost condamnati de magistratii de la Judecatoria Focsani pentru savarsirea infractiunilor de viol si lovire sau alte violente, faptele fiind comise dupa gratii. Unul dintre inculpati are de executat o pedeapsa de putin peste 18 ani de inchisoare, dupa cum se arata in sentinta magistratilor focsaneni. In cazul celorlalti doi inculpati din dosar, instanta a dispus schimbarea incadrarii juridice a infractiunilor deduse judecatii, in sensul inlaturarii starii de recidiva.
De asemenea, inculpatul care are de executat o pedeapsa de 18 ani si 3 luni de inchisoare a fost achitat pentru o infractiune de viol si s-a dispus incetarea procesului penal pentru alte doua infractiuni de lovire sau alte violente ca urmare a retargerii plangerilor de catre persoanele vatamate. In cazul sau au fost decontopite alte pedepse, aplicate de alte instante, ceea ce a facut ca intr-un final sa primeasca o pedeapsa de 18 ani si 3 luni de inchisoare.
"(...) condamna pe inculpatul V(...) George Alexandru - la o pedeapsa de 7 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de viol (...), la o pedeapsa de 1 an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente (...) Decontopeste pedeapsa principala rezultanta de 8 ani, 2 luni si 10 zile inchisoare (...) in pedepsele componente dupa cum urmeaza: - pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat (...) - ...

Life Show / stiri Actualitate3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O vranceanca a salvat viata fiicei sale, donandu-i un rinichi

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 06:38

O echipa de medici de la Spitalul ''C. I. Parhon'' si de la Spitalul de Pediatrie ''Sfanta Maria'', din municipiul Iasi, a efectuat un transplant renal de la mama la fiica, interventia fiind al douazecilea transplant de rinichi efectuat in acest an de medicii ieseni, conform cadrelor medicale.
Purtatorul de cuvant al Spitalului ''C. I. Parhon'', Ionut Nistor, a declarat miercuri ca o femeie din judetul Vrancea a decis sa salveze viata fiicei sale, in varsta de 11 ani, donandu-i un rinichi. Din cauza afectiunii renale, minora cantareste doar 21 de kilograme si arata ca un copil de cinci ani. "Este un copil de 11 ani putin dezvoltat. Si-a facut analizele in urma cu doua luni. Tot atunci a fost diagnosticata cu insuficienta renala in ultimul stadiu. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru a se trata boala. Solutia era ca trebuia efectuarea dializei sau transplantul renal. Pe viitor, viata copilului va decurge aproape normal, speram noi, cu acest rinichi primit de la mama. Credem ca este important ca atunci cand sunt mici semne, sa mergem la doctor (...), sa ne facem analizele pentru ca, din pacate, bolile de rinichi nu dor, insuficienta renala nu doare", a afirmat dr. Nistor.
Potrivit dr. Cornel Morosanu interventia a fost ''un succes'', chiar daca transplantul a fost facut de la un adult la un copil. "S-a decis efectuarea transplantului pentru ca functia renala era extrem de afectata. Transplantul a fost de la mama de 30 de ani, la un copil de 11 ani. Aici apar alte ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Doi dintre tinerii banuiti ca "pradau" locuinte din Petresti si Focsani, arestati preventiv

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 06:37

Doi dintre tinerii retinuti marti seara de politistii de la Biroul de Investigatii din cadrul Politiei Municipiului Focsani, in dosarul spargerilor de locuinte din satul Petresti, comuna Vinatori, si din Focsani, au ajuns aseara in fata magistratilor de la Judecatoria Focsani cu propunere de arestare preventiva. In total, politistii au retinut cinci tineri, dar trei dintre ei nu au mai ajuns la instanta pentru ca procurorul a dispus masura controlului judiciar.
Aseara, pe numele celor doi barbati care au ajuns la instanta au fost emise mandate de arestare preventiva pentru cate 30 de zile. "(...) admite propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani. Dispune arestarea preventiva a inculpatilor: - T(...) Florin (...), cercetat in stare de retinere, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat (...) (5 fapte ), (...) C(...) Dan, cercetat in stare de retinere, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat (...) (5 fapte) (...) incepand cu data de 13.12.2017 si pana la data de 11.01.2018 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva. (...) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 13.12.2017, ora 17:50", se arata in hotararea magistratilor de la Judecatoria Focsani. Unul dintre tinerii arestati este din Tulcea, iar celalalt din comuna Racoasa. Acesta din urma a mai fost cercetat in trecut pentru fapte similare.
Cei cinci tineri au fost luati pe sus de politistii Biroului de Investigatii ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O societate din Medias va furniza echipamente de colectare a deseurilor din Vrancea

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 06:37

Societatea Fortza.RO SRL din Medias a fost desemnata castigatoare si se va ocupa de furnizarea de echipamente de colectare si de constructia de puncte de colectare a deseurilor in judetul Vrancea, in cadrul proiectului cunoscut sub numele Vrancea Curata. Acesta este penultimul contract din cadrul proiectului mai sus mentionat. Contractul vizeaza furnizarea urmatoarelor categorii de bunuri: containere pentru colectarea deseurilor din sticla, tip clopot; containere pentru colectarea deseurilor din hartie si carton, tip clopot; containere pentru colectarea deseurilor din plastic.
De asemenea, in baza contractului atribuit ca parte a procedurii de achizitie publica, se vor executa si lucrarile privind realizarea platformelor suport pentru containere de colectare a deseurilor din pavele autoblocante. Valoarea estimata a acestui contract este de 3,2 milioane de lei.
Proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Vrancea" are termen de finalizare data de 31 decembrie 2018, fiind realizat deja in proportie de 90%. La aceasta data sunt finalizate 3 din cele 5 contracte aferente proiectului "Vrancea Curata". Astfel, au fost inchise si reabilitate cele 5 depozite urbane de deseuri neconforme din Focsani, Adjud, Marasesti, Odobesti si Panciu; s-au construit 3 statii de transfer pentru colectarea zonala a gunoiului (Focsani-Golesti, Adjud si Vidra), 6 platforme de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (la Focsani-Mandresti - 2, Adjud, ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
VIDEO si GALERIE FOTO: Astazi se deschide in Focsani cel mai mare magazin din reteaua Zanfir! Promotii si preturi de discounter
Astazi se deschide, la Focsani, cel mai mare magazin din reteaua Zanfir. Panglica inaugurala a fost ...
INFIORATOR! Sefa sectiei Boli Infectioase din Spitalul Judetean vorbeste pe sleau despre greselile medicilor in prescrierea de antibiotice
Consumul ridicat de antibiotice a facut din Romania una dintre tarile europene cu cele mai mari rate ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor