Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.250 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ULTIMA ORA! Pieton ranit pe trecere de un Renault, care a fost acrosat de un BMW

Miercuri, 16 August 2017, ora 15:35

Un barbat care traversa E85 pe marcajul pietonal, cu nepoata de mana, in dreptul localitatii Marasesti, a fost ranit la sold si la cap dupa ce a fost acrosat de un autoturism. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, a fost vorba de o coliziune intre doua autoturisme, in urma careia unul dintre acestea a ricosat in pieton, care se angajase in traversarea strazii pe marcajul pietonal.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Cutremur de 3,7 grade pe Richter in zona seismica Vrancea

Miercuri, 16 August 2017, ora 12:36

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs, astazi, in zona seismica Vrancea. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), seismul a fost inregistrat la ora 11.11, la o adancime de 113,8 kilometri.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Memorialul "Ion Viorel", festival de rugby juvenil la Focsani!

Miercuri, 16 August 2017, ora 09:35

Despre profesorul si antrenorul de rugby Viorel Ion au fost spuse, in cei trei ani de la trecerea la cele vesnice in urma unei lungi si grele suferinte, vorbe alese, toate meritate de cel care a fost un mare promotor al acestui sport, poate, cel mai important - prin realizari, din Romania. A format rugbisti, a construit caractere, a pregatit pentru viata multe generatii de tineri sportivi, a dat rugbiului mare foarte multi jucatori de mare valoare - si in acest moment in nationala de seniori a Romaniei sunt trei fosti elevi ai sai: Andrei Gorcioaia, Ionel Badiu si Marius Antonescu. A fost campion national si multimedaliat cu echipele pe care le-a pregatit, a fost medaliat cu aur european cu echipa de tineret a Romaniei.
Trecerea prin Focsani, care i-a devenit casa si loc de implinire, a bucuresteanului Viorel Ion a lasat urme prea adanci in sportul vrancean pentru a putea fi acoperite de uitare. Federatia Romana de Rugby, Liceul cu Program Sportiv Focsani, omul de afaceri Victor Istrate, vechi si statornic prieten si colaborator al lui Viorel Ion, fostii colegi si elevi, constituiti in echipa de veteran RC Fiii Vrancioaiei, alti sponsori, au organizat in memoria sa o splendida competitie de rugby in 7 cu participarea a 11 echipe din tara. S-a intamplat duminica, 13 august, pe stadionul Tineretului care a fost vreme de patru ceasuri plin cu rugbisti juniori, baieti si fete, care au povestit prin joc despre ce inseamna rugbiul, caruia i s-a dedicat pana in ultimele sale clipe ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GHIDUL CALATORULUI PRIN LEGISLAEsIE. Despre executarea silita

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Daca o persoana are de platit o suma de bani la organul financiar, la banca sau acea suma este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si nu o achita la termenul scadent, sau daca este obligata la indeplinirea unei indatoriri si nu o executa, se poate ajunge la executarea silita pana cand dreptul recunoscut prin titlul executoriu se realizeaza integral.
Sunt Avocat Florea Manuela si continuam astazi calatoria noastra prin legislatie cu executarea silita.
Pot fi executate silit obligatiile care au ca obiect plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosintei acestuia, desfiintarea unei constructii, a unei plantatii ori a altei lucrari, incredintarea minorului, stabilirea locuintei si vizitarea acestuia sau luarea unei alte masuri stabilite prin titlul executoriu. Veniturile si bunurile celui obligat la plata unei sume de bani sau la indeplinirea unei obligatii se pot executa silit doar daca, potrivit legii, se pot urmari si doar in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor. Bunurile care sunt supuse unui regim special de circulatie pot fi urmarite doar in anumite conditii prevazute de lege.
Nu se vor urmari silit urmatoarele bunuri:
a) bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si familiei sale si obiectele de cult, daca nu sunt mai multe de acelasi fel;
b) obiectele indispensabile persoanelor cu handicap si cele destinate ingrijirii bolnavilor;
c) alimentele necesare debitorului si familiei sale pe timp de 3 luni, iar ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Lucrarile de constructie a 100 de centrale eoliene la Vulturu, Maicanesti si Tataranu, aproape de start

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Primarul comunei Vulturu, Nicusor Pacuraru, a anuntat ca in perioada urmatoare vor incepe lucrarile de constructie a aproximativ 100 de eoliene. Proiectul este derulat de un grup de investitori din Germania, Italia si Japonia, care vor investi peste 300 de milioane de euro in constructia celor aproximativ 100 de eoliene, ce vor fi amplasate in localitatile Vulturu, Maicanesti si Tataranu, din judetul Vrancea. "Am discutat cu investitorii, care m-au anuntat ca vor sa inceapa lucrarile in perioada urmatoare. Au obtinut finantare pentru aceasta investitie uriasa si nu pot decat sa ma bucur ca se apropie de start investitia", a precizat primarul Nicusor Pacuraru.
Edilul sustine ca investitia va crea peste 300 de locuri de munca. "Este un proiect important, un proiect care, odata finalizat, va aduce sume importante la bugetele celor trei localitati, respectiv Vulturu, Maicanesti si Tataranu. De asemenea, din discutiile purtate cu reprezentantii investitorilor, vor fi create peste 300 de locuri de munca noi, ceea ce inseamna foarte mult pentru comunitatea locala, dar si pentru dezvoltarea economica a comunitatii. Se doreste ca acest parc eolian sa produca efectiv energie din toamna anului 2019, adica va deveni functional in doi ani", a precizat primarul Nicusor Pacuraru.
Potrivit acestuia, cele aproximativ 100 de eoliene vor avea o productie de 240 megawati/ora si vor fi conectate la sistemul energetic national prin intermediul liniei de 400 kilowati de la Vulturu. Primariile au ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CUP vrea sa refinanteze un imprumut de aproape 7 milioane de lei

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea va dezbate, in sedinta de maine, proiectul de hotarare privind aprobarea garantarii unei finantari rambursabile interne in valoare de 6.939.000 lei, in vederea refinantarii unui imprumut contractat de SC CUP SA Focsani. Consiliul Judetean Vrancea, prin Hotararea nr. 64/2014, a aprobat garantarea sumei de 30.000.000 lei, aferenta unei finantari rambursabile interne in valoare de 40.000.000 lei, ce a fost contractata de SC CUP SA Focsani in vederea cofinantarii proiectului de investitii de interes local "Reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare - judetul Vrancea" in cadrul Programului operational sectorial de Mediu 2007-2013 (POS Mediu). "Prin adresa 34168/07.08.2017 inregistrata la UAT Judetul Vrancea, SC CUP SA Focsani a solicitat garantarea refinantarii soldului creditului existent la 31.08.2017, in valoare de 9.252.000 lei, pe o perioada de 10 ani, motivat fiind de rambursarile anticipate si de faptul ca in urma unei analize temeinice de piata rezulta ca institutiile de credit practica astazi o dobanda mult mai mica decat cea din anul 2014. Garantia se contituie la nivelul sumei de 6.939.000 lei, pastrand procentul initial de 75% din valoare, diferenta de credit in procent de 25% fiind garantata de Consiliul Local Focsani", se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.
Refinantarea va fi contractata de SC CUP SA Focsani in vederea cofinantarii proiectului de investitii de interes local "Reabilitarea ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

A II-a etapa a campaniei de dezinsectie si deratizare, finalizata la Panciu

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Primaria Orasului Panciu a finalizat si cea de-a II-a etapa din acest an a campaniei de dezinsectie si deratizare. Actiunea s-a derulat in perioada 7-11 august 2017 si a fost organizata in conformitate cu HCL 63/2002, Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997, Legea 51/2006 si Legea 101/2006, cu respectarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei. Echipele de lucru au actionat in parcuri, zone verzi, la blocuri si la subsolurile acestora.
Totodata, au beneficiat de dezinsectie si deratizare institutiile publice, respectiv Casa de Cultura "Mihai Eminescu", unitatile de invatamant: Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", Liceul Teoretic "Ioan Slavici", gradinitele, dar si Spitalul Orasenesc, precum si Centrul Social de Recuperare si Reabilitare Neuromotorie, Centrul Rezidential "Sf. Ioan" si Centrul de Reabilitare pentu Persoane cu Handicap. "Normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997, prevad ca actiunile de dezinsectie trebuie efectuate atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, iar cele de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni. Obligativitatea efectuarii dezinsectiei si deratizarii revine si asociatiilor de proprietari, in ceea ce priveste subsolul blocurilor si spatiile comune. La Panciu, prima campanie de deratizare si dezinsectie din 2017 s-a desfasurat in luna mai, atat in institutiile publice si zonele verzi, cat si la ..

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii de frontiera au depistat o semiremorca incarcata cu calorifere furate din Franta

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere Varsand au depistat o semiremorca incarcata cu calorifere ceramice, condusa de un cetatean roman, cautata de autoritatile din Franta. "Politistii de frontiera au stabilit ca incarcatura automarfarului, in valoare de 92.000 de euro, a fost declarata furata din Franta si au indisponibilizat-o pana la finalizarea cercetarilor", se arata intr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.
Potrivit sursei citate, la PTF Varsand, judetul Arad, s-a prezentat vineri pentru efectuarea formalitatilor de frontiera pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Marian M., in varsta de 31 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Arges, conducand un automarfar inmatriculat in Romania, care tracta o semiremorca inmatriculata in Franta. "Barbatul transporta, conform documentelor de insotire a marfii, calorifere din Franta pentru o societate comerciala din Bulgaria. La controlul de frontiera soferul a prezentat pentru mijlocul de transport in cauza certificatul de inmatriculare emis de autoritatile romane, iar pentru semiremorca nu a prezentat niciun document motivand ca nu le are asupra sa. In urma verificarilor in bazele de date s-a constatat ca semiremorca figureaza ca 'vehicul furat', alerta introdusa de autoritatile din Franta, marfa transportata fiind, de asemenea, declarata furata", se arata in comunicat.
Potrivit IGPF, soferul a declarat ca nu avea cunostinta despre faptul ca semiremorca incarcata cu ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

IGPR: Peste 3.000 de infractiuni in minivacanta de Sfanta Maria

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Politistii au constatat peste 3.000 de infractiuni in minivacanta de Sfanta Maria, au aplicat aproximativ 30.000 de sanctiuni contraventionale, au retinut aproape 2.000 de permise de conducere si au retras 534 de certificate de inmatriculare auto, a informat marti IGPR.
In perioada 11 aEuro" 15 august, zilnic, 9.695 de politisti au desfasurat activitati in teren, pentru prevenirea faptelor antisociale, apararea patrimoniului public si privat, dar si pentru cresterea sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare, se arata in comunicatul remis de IGPR. Astfel, in perioada 11-14 august, au fost constatate 3.304 de infractiuni, dintre care 951 contra persoanei, 1.172 contra patrimoniului si 477 la regimul sigurantei rutiere.
Tot in aceeasi perioada, au fost surprinsi in flagrant 509 autori de infractiuni, fata de 82 de persoane au fost luate masuri preventive, iar 46 de persoane care erau urmarite au fost depistate de politisti, a mai informat IGPR. In cele patru zile, politistii au aplicat 30.148 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11.415.660 de lei, dintre care 5.047 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica.
Totodata, in urma activitatilor desfasurate in trafic, politistii au aplicat 23.104 sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 176 pentru consum de alcool si 8.240 pentru viteza neregulamentara. Politistii au confiscat si bunuri in valoare de 350.472 de lei, au ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Adrian Esutuianu: Proiectul de lege privind achizitia corvetelor este pregatit; urmeaza sa-l prezentam Parlamentului in toamna

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Ministrul Apararii Nationale, Adrian Esutuianu, a declarat marti ca va transmite Parlamentului spre dezbatere, in aceasta toamna, proiectul de lege privind achizitia corvetelor pentru dotarea Fortelor Navale Romane, documentul aflandu-se in prezent in circuitul de avizare, la ministerele de resort. "Am avut mai multe discutii cu presedintele, l-am informat despre ce pregatim la Ministerul Apararii Nationale. Vreau sa va precizez astazi ca proiectul de lege privind achizitia corvetelor este pregatit, el a intrat deja pe circuitul de avizare la ministerele de resort si urmeaza sa-l prezentam Parlamentului in aceasta toamna. Strans legat de acest program este programul de modernizare a fregatelor si a altor dotari care fac parte din tot ce inseamna dotarea cu armament modern a flotilelor noastre", a declarat Esutuianu, la Constanta, la finalul festivitatilor dedicate Zilei Marinei Romane.
Ministrul Apararii a mai spus ca interesul este ca "buna parte din ceea ce inseamna o corveta" sa fie realizata de industria nationala. "Interesul este acelasi, ca buna parte din ceea ce inseamna o corveta sa se produca in Romania. Vrem sa fie produse in Romania, buna parte, probabil ca nu putem tot. Suntem intr-o intarziere foarte mare, dar am spus mereu si o spun si astazi, dezvoltarea economica este cea mai buna garantie de securitate", a mentionat Adrian Esutuianu.
Ministrul Apararii a refuzat sa discute despre eventualele oferte avansate de catre posibilii furnizori si constructori de nave ..

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Scandalul oualor contaminate cu insecticid, un dezastru pentru Olanda dar o oportunitate pentru rivali

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Scandalul privind ouale contaminate cu o substanta toxica denumita fipronil, descoperite in 17 state europene, va afecta schimburile comerciale ale Olandei, principalul exportator de oua din Europa, si ar putea determina alte state sa-si creasca productia interna, sustine Chris Elliott, directorul Institutului global pentru siguranta alimentara, transmite Bloomberg.
Ingrijorarile legate de galbenusul de ou contaminat cu insecticid au determinat mai multe lanturi de supermarketuri din Germania, Marea Britanie si Elvetia sa scoata de pe rafturi milioane de oua, ca masura de precautie, iar autoritatile din mai multe state au demarat anchete in acest dosar. "Acest scandal este un dezastru pentru industria oualelor si cea alimentara din Olanda iar producatorii din aceasta tara vor avea probleme in a-si pastra cota de piata ca urmare a pierderii increderii iar aceasta va da o sansa rivalilor care vor dori sa-si majoreze cota de piata. Ar putea determina de asemenea unele tari sa isi promoveze productia interna de oua in loc sa se bazeze pe importuri" a declarat marti Chris Elliott. Acesta a adaugat ca o alta consecinta a acestui scandal va fi cresterea provocarilor la adresa securitatii produselor alimentare.
Potrivit datelor Eurostat, in anul 2016 Olanda a exportat oua proaspete si conservate in valoare de 502 milioane de euro, aproape dublu fata de Germania, al doilea mare producator european. Comisia Europeana a informat ca intentioneaza sa convoace in 26 septembrie o reuniune ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Deputatul Tilvar: Saracia extrema, razboiul, exploatarea si abuzurile de tot felul afecteaza milioane de tineri

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:38

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tilvar, a declarat cu ocazia Zilei internationale a Tineretului ca saracia extrema, razboiul, migratia, exploatarea si abuzurile de tot felul, absenta unor conditii elementare pentru sanatate si educatie afecteaza milioane de tineri de pe intreaga planeta. Acesta a precizat ca lumea de astazi, in care tinerii se dezvolta si se formeaza, este definita de adanci contradictii. Sansele de care se bucura un tanar sunt extrem de diferite, in functie de continentul, regiunea sau tara in care acesta traieste. "Statele lumii, intr-un efort conjugat, trebuie sa dezvolte politici si programe care sa contribuie la imbunatatirea situatiei tinerelor generatii si sa le ofere acestora oportunitati reale, durabile pentru ca ele sa isi atinga intregul potential. Romania, ca stat european si membru implicat al comunitatii internationale, are datoria de a se preocupa in mod consecvent de bunastarea si calitatea vietii pentru tinerii sai, astfel incat acestia sa poata inflori si contribui cu energia, capacitatile si talentele lor exceptionale la constructia unei societati globale mai bune si mai drepte", a precizat deputatul Angel Tilvar.
12 august a fost declarata Ziua internationala a Tineretului de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, la 17 decembrie 1999, odata cu aprobarea recomandarii facute de Conferinta mondiala a ministrilor responsabili pentru Tineret de la Lisabona (8-12 august 1998). In acest an, manifestarile legate de acest eveniment ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Rugby: Fiii Vrancioaiei au castigat turneul de la Suceava!

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Rugbistii veterani ai Focsaniului alcatuiesc o formatie redutabila, de valoare indiscutabila. Arata cu prisosinta acest lucru de fiecare data cand participa la competitii, dar si in afara acestora, ca adevarati camarazi pe care pasiunea pentru rugby i-a unit, i-a facut mai puternici, mai razbatatori, mai altruisti. Mai sportivi decat alti oameni care au trecut prin sport!
In aceasta lunga vara fierbinte, au fost in circuitul de turnee ale corturilor la Birlad, la Iasi, iar sambata, 12 august, la Suceava. Aveau mult de lucru in acea zi, implicandu-se din plin, spre onoarea lor, in buna organizare a Memorialului Ion Viorel de duminica, 13 august. Dar pentru ca au promis, au mers la Suceava, si-au scos partenerii de competitie din corturi, i-au intrecut si i-au reunit in marele cort al reprizei a treia, jucata cu ei din postura de castigatori!
La Suceava a fost asa cum veti citi mai departe!
Rugby Club Fiii Vrancioaiei a fost inclusa in grupa cu Old Boys Iasi si Rechinii Constanta din cealata grupa facand parte Bucovina Suceava, Dracula Bucuresti, Old Ballas Birlad. Concurenta, nu gluma!
Din primul meci, focsanenii au aratat cine-i mai bun: au batut Iasiul cu 20-15, prin eseurile lui Florin Voicu - 2, Gabriel Asaftei - 1, Stefan Georgescu - 1. Au urmat Rechinii Constanta, intrecuti cu 15-5, prin incercarile reusite de Marius Ghiuler, Ionut Dorus si Bogdan Haret. Fiii Vrancioaiei au castigat grupa iar in finala au trecut cu 10-5 de Birlad. Au inscris din eseuri Eugen Secara si ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Fotbal: Victorie si egal pentru CSM Focsani 2007, sambata, 12 august!

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Sambata, 12 august, lotul CSM Focsani 2007 a fost din nou impartit in doua echipe care au jucat la aceeasi ora, pe stadioane diferite, cu adversari diferiti. Pe stadionul Milcovul a venit divizionara de Liga a III-a Sportul Chiscani si a intalnit echipa condusa de pe banca de Adrian Toma, in timp ce la Buzau, pe teren sintetic, cealalta echipa, condusa de pe banca de Vasile Burga, a intalnit Metalul, promovata odata cu CSM Focsani 2007 in Liga a III-a!
Jocurile simultane cu doua formatii au fost o maniera de pregatire stabilita de cei doi antrenori si conducerea sectiei si care a parut putin obisnuita, chiar surprinzatoare initial, dar care s-a dovedit benefica. Absolut toti jucatorii fara probleme de sanatate au putut sa evolueze, meci de meci, cate 90 de minute, sa se integreze in filosofia de joc imaginata de antrenorii Vasile Burga si Adrian Toma. Si sa arate ca locul lor este in echipa Focsaniului!
Dupa meciul de sambata, 12 august, Vasile Burga mi-a declarat: "Ne apropiem de sfarsitul pregatirilor, iar faptul ca toti jucatorii au jucat in acest timp este un lucru bun pentru moralul lor. Ca a fost utila optiunea noastra referitoare la modalitatea de pregatire s-a vazut si in Cupa! Eu sunt foarte multumit de toti jucatorii, de modul in care au raspus solicitarilor, de participarea la antrenamente si jocuri!"
Este cert ca antrenorii Focsaniului isi vor fi stabilit intentiile pentru formule de echipa in care asa cum prevede Regulamentul Ligii a III-a, este obligatoriu sa ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Handbal: CSM Focsani 2007 - in trei zile, amicale cu trei forte ale handbalului din Romania!

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Handbalistii focsaneni si-au testat, trei zile la rand - 11, 12 si 13 august - fortele in compania a trei dintre marile puteri ale Ligii Nationale, asa cum se prefigureaza ele pentru viitoarea editie de campionat.
In puternicul turneu de la Odorhei, mai intai a fost meciul cu Steaua Bucuresti, formatie care si-a schimbat consistent lotul fata de trecuta editie de campionat, dar cu acelasi Georgescu care le-a facut si acum clipe grele focsanenilor. Apoi a fost intalnirea cu formatia gazda, care a terminat campionatul in vara pe locul al saselea, si, in a treia zi, partida cu constantenii de la Dobrogea Sud. Cu nici una dintre aceste echipe CSM Focsani 2007 nu avusese scor pozitiv. Doar cu Steaua, in toamna trecuta, in turul Ligii Nationale, formatia focsaneana reusise un egal in Polivalenta. In aceste conditii, era greu de presupus ca raportul de putere in handbal se va fi modificat esential in aceasta vara si ca este cazul sa ne asteptam la vreo rasturnare de valori.
Pentru profesorii Viorel Ciubotaru si Bogdan Voica era, insa foarte important de lucrat la omogenizarea echipei - in care au venit trei jucatori noi, probabil chiar pentru formula de baza - si de stabilit relatii de joc sub presiunea unor adversari foarte puternici. Ca si la Suceava, si la Odorhei a fost un turneu foarte util pentru focsaneni, care, cu exceptia jocului cu Steaua Bucuresti, in debutul competitiei, cand au pierdut la diferenta mare, au reusit evolutii promitatoare si cu Odorheiul, si cu Constanta! ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Tenis de masa: Costin Corcoz, de la CSM Focsani 2007, locul III la Cupa "Delta Dunarii"!

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Recent infiintata sectie de tenis de masa a CSM Focsani 2007 atrage atentia prin rezultatele obtinute de sportivii sai in intreceri nationale si internationale.
Dupa ce, cu putin timp in urma, la Festivalul International de tenis de la Albena, in Bulgaria, castigase medalia de argint la categoria 39 de ani, sambata, 12 august, Costin Corcoz a incheiat pe locul al treilea, cu medalie de bronz, turneul A - open, la "Cupa Delta Dunarii", la Tulcea. Intr-o disputa in care au luat parte 32 de sportivi, Costin Corcoz a pierdut in semifinala, cu 2-3 jocul cu Marius Ion, de la CS Lipan Braila, cel care avea sa si castige competitia.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Box - Memorialul "Ion Viorel", festival de rugby juvenil la Focsani!

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Despre profesorul si antrenorul de rugby Viorel Ion au fost spuse, in cei trei ani de la trecerea la cele vesnice in urma unei lungi si grele suferinte, vorbe alese, toate meritate de cel care a fost un mare promotor al acestui sport, poate, cel mai important - prin realizari, din Romania. A format rugbisti, a construit caractere, a pregatit pentru viata multe generatii de tineri sportivi, a dat rugbiului mare foarte multi jucatori de mare valoare - si in acest moment in nationala de seniori a Romaniei sunt trei fosti elevi ai sai: Andrei Gorcioaia, Ionel Badiu si Marius Antonescu. A fost campion national si multimedaliat cu echipele pe care le-a pregatit, a fost medaliat cu aur european cu echipa de tineret a Romaniei.
Trecerea prin Focsani, care i-a devenit casa si loc de implinire, a bucuresteanului Viorel Ion a lasat urme prea adanci in sportul vrancean pentru a putea fi acoperite de uitare. Federatia Romana de Rugby, Liceul cu Program Sportiv Focsani, omul de afaceri Victor Istrate, vechi si statornic prieten si colaborator al lui Viorel Ion, fostii colegi si elevi, constituiti in echipa de veteran RC Fiii Vrancioaiei, alti sponsori, au organizat in memoria sa o splendida competitie de rugby in 7 cu participarea a 11 echipe din tara. S-a intamplat duminica, 13 august, pe stadionul Tineretului care a fost vreme de patru ceasuri plin cu rugbisti juniori, baieti si fete, care au povestit prin joc despre ce inseamna rugbiul, caruia i s-a dedicat pana in ultimele sale clipe ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Profa' de la pagina 6: Corina Ciucu, indrumatoarea viitorilor medici; anul acesta, 49 dintre fostii sai elevi au intrat la medicina

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:36

Profa' de la pagina 6: Corina Ciucu, indrumatoarea viitorilor medici; anul acesta, 49 dintre fostii sai elevi au intrat la medicinaCorina Ciucu este numele cel mai des invocat de noii studenti la medicina, absolventi ai Colegiului National Unirea Focsani, dar nu numai de ei, cand vine vorba de rezultate extraordinare. Zeci de elevi, numai anul acesta, au intrat la medicina prinzand drag de biologie si medicina de la profesoara Ciucu. Cu o experienta de 27 de ani la catedra, profesoara Corina Ciucu stie ca doar prin munca si perseverenta se pot obtine rezultate remarcabile, iar elevii de exceptie confirma ca secretul reusitei este antrenamentul din cei patru ani de liceu. "Mergem la olimpiada din clasa a IX-a, facem pregatire constanta. Eu ii intreb de la inceput: vreti sa mergeti la medicina, ascultati-ma, nu va costa nici un ban. Merg cu clasa la facultate, si intra. Noi muncim continuu, ne antrenam incontinuu. Le spun mereu la cursul festiv ca am muncit 4 ani pentru 2 ore si jumatate... de examen. Nu poti merge la maraton fara antrenament. Asta e secretul: antrenamentul", dezvaluie Corina Ciucu.
Blanda si modesta, profesoara de biologie si-a captivat elevii cu ore interactive, la care acestia participa cu tot dragul. In laboratorul de biologie se pot vedea parti ale corpului uman concepute de elevi la ore, din plastilina. Aceasta ne-a spus ca are norocul sa lucreze cu copii foarte buni, interesati de scoala si avizi de cunoastere. "Noi muncim mult aici, despicam firul in patru, facem poze cu telefonul la imagini si marim ca sa vedem detalii, ca se dau itemi si nu stii de unde i-au scos. Nu se lasa in ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO: Un IT-ist de 37 de ani si-a injunghiat copilul de 5 ani cu un cutit si l-a strans de gat, apoi s-a sinucis

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Incident socant sambata seara intr-o familie de bucuresteni cu origini in comuna Fitionesti, judetul Vrancea. Un barbat de 37 de ani, IT-ist la o firma care asigura servicii de securitate si medicale, a vrut sa-si omoare copilul de numai 5 ani, dupa care s-a sinucis, intrand cu masina intr-un copac.
Copilul era la Fitionesti impreuna cu bunicii, care locuiesc tot in capitala, dupa cum ne-au spus surse oficiale. Nu venise pentru prima data aici, ci isi petrecuse mai multe vacante la Fitionesti alaturi de bunici. Cu doua zile inainte de a veni in Vrancea, barbatul de 37 de ani ar fi avut un comportament neobisnuit si ar fi insistat sa vina la Fitionesti, sa-si vada copilul, lucru care s-a si intamplat. Nu a venit singur, ci impreuna cu sora, care a vrut neaparat sa-l insoteasca, deoarece era ingrijorata din cauza sa.
Sambata, barbatul si-a petrecut toata ziua cu micutul si totul ar fi fost normal. Nici o clipa familia nu s-a gandit la ce avea sa se intample seara, atunci cand acesta a pus mana pe un cutit, s-a dus in casa peste copil si l-a atacat. Anchetatorii ne-au spus ca micutul a fost injunghiat de doua ori in abdomen, dupa care tatal i-ar fi largit rana si i-ar fi scos intestinele afara. Vazand ca nu moare, l-a strans apoi pe micut de gat.

Salvat de la moarte de rude

Norocul copilului a fost ca rudele i-au auzit tipetele si au mers imediat in casa pentru a vedea ce se intampla. Imaginea a fost de groaza. Barbatul era peste trupul firav al copilului si se chinuia sa-i ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Un politist a fost muscat, iar un altul zgariat pe fata de un scandalagiu baut

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Doi politisti de la Sectia de Politie Rurala Cotesti au ajuns, sambata noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani, dupa ce au fost ultragiati de un recidivist. Incidentul a avut loc in jurul orei 22.00, in comuna Popesti, cei doi agenti fiind muscati si zgariati de barbatul care era baut bine.
Agresorul, Luiz Marieano A., era baut si facea scandal pe drumul public din comuna Popesti, tulburand ordinea si linistea publica, motiv pentru care o persoana a sunat la 112. La fata locului a ajuns un echipaj format din doi agenti de politie. In momentul in care oamenii legii i-au cerut scandalagiului sa se legitimeze, acesta a devenit si mai agitat si a inceput sa le adreseze cuvinte jignitoare. De aici si pana la a-i agresa nu a mai fost decat un pas. Astfel, pe unul dintre politisti barbatul l-a zgariat pe fata, iar pe cel de-al doilea l-a muscat de un deget. In cele din urma, politistii l-au incatusat pe barbat, iar in momentul in care au vrut sa-l urce in masina pentru a-l duce la sediul Sectiei de Politie Rurala Cotesti, acesta a lovit portiera autospecialei de politie, avariind-o. Barbatul a continuat sa se manifeste violent si dupa ce a fost urcat in masina.
Dupa incident, politistii au ajuns la spital pentru a primi ingrijiri medicale, iar barbatul care i-a agresat a fost dus duminica dimineata la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani pentru a fi audiat. El a fost retinut pe baza de ordonanta si in aceeasi zi a fost prezentat magistratilor de la Judecatoria ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Pasionatii de ATV-uri au adus un capital de imagine orasului Odobesti

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Cea de-a doua editie a evenimentului Cuman's Dirt Spirit of Odobesti 2017, organizat de Primaria Odobesti impreuna cu Centrul de Informare si Promovare Turistica din localitate, a fost un real succes "si a adus un capital de imagine important orasului nostru", se arata pe pagina de socializare a administratiei locale. La eveniment au participat aproximativ 80 de persoane din 12 judete. Printre participanti s-au aflat si primarul orasului Odobesti si vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Cristian Danut.
Cuman's Dirt Spirit of Odobesti 2017 s-a desfasurat pe un traseu care masoara circa 100 de kilometri, respectiv Odobesti, Varsatura, Releul de pe Magura Odobesti, Raiuti, Jgheaburi, Piscu Reghiului, Budeni, Andreiasu de Jos, Titila, Tiritu, Petreanu, Beciu, Odobesti. "Multumim sponsorului principal S.C. Edil-Dan Construct SRL, tuturor partenerilor (Consiliul Judetean Vrancea, Jandarmeria Vrancea, Salvamont Romania, Pensiunea Sara, Marexvall, Scorpion, Coca-Cola, Aurora, Caspro, Primaria Andreiasu, participantilor si mass-media (Antena1, Antena 3, Romania TV, B1TV, PrimaTV, TVR1, PRO TV, Digi24, Monitorul de Vrancea). Va asteptam sa fiti alaturi de noi si la urmatoarele editii!", se arata in mesajul organizatorilor.
Traseul ales a fost unul de dificultate mediu-greu, iar in punctele cheie au existat reprezentanti ai organizatorilor care au oferit ghidaj asupra directiei sau a specificului probelor din fiecare zona.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Accidente cu microbuze, autoturisme si carute; mai multe persoane au fost ranite

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Accidente cu microbuze, autoturisme si carute; mai multe persoane au fost raniteO femeie de 50 de ani a fost victima unui accident rutier, marti, dupa ce autoturismul in care era pasagera a intrat in coliziune cu un alt autoturism. Evenimentul rutier a avut loc pe soseaua de centura a Focsaniului, fiind implicate doua autoturisme Golf. Unul dintre acestea, cu numar de Bucuresti, in timp ce se deplasa pe soseaua de centura a Focsaniului, aproape de intrarea in Golesti, a fost acrosat in partea dreapta de celalalt, care iesea din municipiu, neacordandu-i prioritate. A rezultat ranirea usoara a unei femei. Potrivit reprezentantilor IPJ Vrancea, este vorba de sotia soferului care nu a acordat prioritate. Din primele informatii, ea ar fi refuzat transportul la spital.
Un barbat din judetul Bacau a suferit vatamari corporale usoare, duminica, dupa ce a cazut dintr-o caruta. Barbatul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a spitalului judetean. El prezenta "traumatism de coloana cervicala, traumatism cranio-cerebral acut cu escoriatie parietala si a fost internat in cadrul sectiei Ortopedie". Potrivit buletinului de presa al IPJ Vrancea, dupa producerea accidentului, conducatorul hipo a parasit locul faptei fara incuviintarea organelor de politie, fiind gasit ulterior, la domiciliu. "La data de 13 august a.c., ora 15.30, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DJ 204 G, in comuna Suraia, o persoana a cazut dintr-un atelaj hipo. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca atelajul hipo, condus de un barbat, de 59 ani, din ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

O femeie si nepotul sau au suferit arsuri grave, in incercarea de a stinge flacarile care le-au cuprins casa

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Doua incendii de proportii au avut loc in noaptea de duminica spre luni. Potrivit ISU Vrancea, in cursul noptii de duminica, in jurul orei 23.10, doua echipaje de pompieri militari din cadrul Statiei Panciu au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu ce se manifesta la un adapost de animale in comuna Straoane, sat Muncelu. Interventia s-a desfasurat in cooperare cu reprezentantii SVSU din localitate. Flacarile au cuprins cu rapiditate acoperisul cladirii, construita pe o suprafata de aproximativ 100 mp, precum si plantele furajere si cerealele depozitate in interior. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui trasnet. In urma incendiului, au ars circa 8 tone lucerna si aproximativ 1,5 tone graunte porumb aflate in interior.
Cel de-al doilea incendiu a izbucnit in jurul orei 04.05, la o locuinta din comuna Cotesti, localitatea Budesti. O femeie in varsta de 89 de ani si nepotul sau au suferit grave arsuri, fiind transportati de urgenta la Spitalul Judetean. "M.V., femeie in varsta de 89 de ani din localitatea Budesti, prezinta arsura prin flacara, grad II-III, brate bilateral, fata torace anterior, coapsa bilateral, genunchi bilateral. Pacienta se interneaza la chirurgie plastica. M.N., barbat in varsta de 38 de ani din Iasi, arsura de grad I-II fata si brat stang. Pacientul se interneaza la chirurgie plastica", se arata in buletinul de presa al unitatii medicale.
Potrivit ISU Vrancea, au ars bunuri de uz casnic depozitate in trei camere, precum ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:35

Evenimente rutiere

La data de 13 august a.c., ora 02.25, politistii din Gugesti, au depistat pe DJ 204 P, un barbat, de 25 ani, din comuna Dumbraveni, in timp ce conducea un autoturism, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 13 august a.c., ora 22.50, politistii au depistat in orasul Odobesti, un barbat, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, fara sa detina permis de conducere, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 1,27mg/L alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 11 august, ora 13.20, politistii din Gura Calitei au depistat pe DJ 204 P, un barbat, de 49 ani, in timp ce conducea un moped, care nu prezenta placuta cu numar de inmatriculare sau inregistrare. In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 12 august a.c., politistii focsaneni au fost sesizati cu privire la faptul ca, intr-o parcare din municipiu, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. In urma verificarilor ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Olimpia Rimnicu Sarat - CSM Focsani 2007 6-6 (5-2)

Sambata, 12 August 2017, ora 22:35

Formatia CSM Focsani 2007: Apenciucesei - Dediu, Nistor (46 Mitala), Panaite, Mihai (46 Sapunaru) - Lupu (46 Budeanu), Dorinel Popa (46 Chivu), Zaharia (46 Duca), Manu (46 Pascu) - Predoiu (46 Negoita), Pasare (46 Remus Popa).

Sport / stiri Sport1 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Accident intre doua Golf-uri pe soseaua de centura a Focsaniului

Sambata, 12 August 2017, ora 12:35

Un nou accident pe soseaua de centura a Focsaniului. Un autoturism Golf, cu numar de Bucuresti, in timp ce se deplasa pe soseaua de centura a Focsaniului, aproape de intrarea in Golesti, a fost acrosat in partea dreapta de un alt Golf , care iesea din municipiu, neacordandu-i prioritate.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Bunica si nepot transportati la spital cu arsuri, dupa ce casa le-a luat foc

Sambata, 12 August 2017, ora 09:35

In jurul orei 04.05 (luni dimineata), la dispeceratul comun ISU -SAJ, s-a primit un apel care anunta izbucnirea unui incendiu la o locuinta din comuna Cotesti, in satul Budesti. Imediat s-au deplasat catre locul indicat 2 autospeciale cu apa si spuma si un echipaj Smurd din cadrul DP Focsani.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Programul autobuzelor, dar si de la Piata, Parcari, Evidenta Persoanelor, CUP, ENET si Primaria Focsani in minivacanta de Sf Maria

Sambata, 12 August 2017, ora 06:38

Focsanenii vor putea plati taxe si amenzi in cele doua zile libere de saptamana viitoare, potrivit programului stabilit la nivelul Primariei Focsani. Administratia locala a anuntat ca functionarii Serviciului de impozite si taxe locale vor lucra inclusiv sambata, in intervalul 9,00-11,00. Luni si marti, 14-15 august, programul la incasarile de impozite si taxe locale, amenzi va intre orele 8,00- 12,00. De asemenea, nu vor avea program de lucru in ziua de marti, 15 august, functionarii de la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, cei de la serviciul comercial al ENET si de la Parking. Vor avea program normal de lucru angajatii de la CUP Salubritate iar cei de la CUP Focsani vor lucra in ture.

Primaria Municipiului Focsani
Sambata, 12 august 2017 - nu se lucreaza
Duminica, 13 august 2017 - nu se lucreaza
Luni, 14 august 2017 - nu se lucreaza
Marti 15 august 2017 - nu se lucreaza
Serviciul de impozite si taxe locale
Sambata, 12 august 2017 - E

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ce NU ai voie sa faci in Crangul Petresti. Regulamentul de functionare, aprobat de Consiliul Judetean

Sambata, 12 August 2017, ora 06:38

Consiliul Judetean Vrancea a aprobat Regulamentul de functionare a Ariei naturale de interes local Crang Petresti. Prin acest regulament, vrancenii care merg in Crangul Petresti vor sti ce nu au voie sa faca in aria protejata Crangul Petresti. Astfel, pe terenurile care fac parte din fondul forestier national inclus in aria naturala protejata se executa numai activitati silvice prevazute in amenajamentele silvice, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind zonarea functionala a padurilor si a ariei naturale protejate. In cazul producerii fenomenelor de forta majora (incendii, calamitati naturale s.a.), institutiile abilitate intervin pentru eliminarea sau limitarea efectelor acestor fenomene conform prevederilor legale, cu obligativitatea instiintarii de urgenta a administratorului ariei naturale protejate.
Colectarea de specii de flora si fauna se poate face numai cu acordul scris al administratorului Crang Petresti. Este interzisa capturarea fara drept a oricaror specii din cadrul faunei salbatice, distrugerea cuiburilor pasarilor protejate este interzisa; recoltarea solului este interzisa pe intreaga suprafata a ariei naturale protejate. Organizarea oricaror tipuri de activitati culturale, artistice, stiintifice, sportive, etc se vor face doar cu acordul prealabil al Consiliului Judetean Vrancea. De asemenea, pe raza ariei naturale protejate nu este permis accesul animalelor domestice, cu exceptia animalelor de companie. Camparea pe suprafata ariei naturale ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ce NU ai voie sa faci in Crangul Petresti. Regulamentul de functionare, aprobat de Consiliul Judetean
Consiliul Judetean Vrancea a aprobat Regulamentul de functionare a Ariei naturale de interes local ...
"Megadosarul" furtului de energie electrica se intoarce la parchet
Magistratii Tribunalului Vrancea au decis, vineri, sa restituie la parchet dosarul in care mai multe ...
Licitatie pentru asfaltarea strazilor din centrul Focsaniului
Reabilitarea strazilor din centrul municipiului scoase la licitatie de Primaria Focsani a fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor