Rezultatele 961 - 990 din 1000 (0.241 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Focsaniul are Centru National de Informare si Promovare Turistica

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Maine va avea loc deschiderea oficiala a Centrului National de Informare si Promovare Turistica din municipiul Focsani. Realizat de Primaria Focsani printr-un proiect finantat din fonduri europene, acest Centru va oferi informati turistilor care doresc sa viziteze Focsaniul. Obiectivele principale au fost realizarea unui site web (www.focsani-turism.info), a unei baze turistice, a unei aplicatii interactive pentru telefoane mobile inteligente. Proiectul a fost realizat si cu ajutorul reprezentantilor pensiunilor, restaurantelor si firmelor de turism din Focsani. Au fost organizate mai multe intalniri la care au fost discutate propuneri pentru a creste atractivitatea Focsaniului dar si calitatea serviciilor care sunt oferite turistilor.
Proiectul Centrului are o valoare de peste 319 mii lei, din care contributia de la bugetul local este de 8468 lei. Licitatia a fost castigata de o firma din Baia Mare, iar termenul de finalizare este luna august 2015. Baza de date va contine informatii importante pentru orice turist care vrea sa viziteze Focsaniul. Aici vor fi prezentate resursele turistice, cu program de lucru, tarife si galerie foto. Tot aici vor fi informatii despre hoteluri, pensiuni, restaurante, cu link-uri la paginile acestora de internet. De asemenea vor fi prezentate traseele turistice, caile de acces, adresele utile din localitate precum primarie, spitale, puncte de prim ajutor, politie.

Aplicatie despre Focsani pentru smartphone

Noutatea acestui proiect este ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consilierii locali vor aproba joi pretul gigacaloriei de la ENET Focsani pentru urmatorii 19 ani

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Pretul gigacaloriei de la ENET va creste cu maxim 8,5% in fiecare an iar planul tarifar pentru urmarii 19 ani va fi aprobat de consilierii locali in sedinta ordinara de joi. Daca pentru 2015 este stabilit deja un tarif de 252 lei/gigacalorie, din 2016 se va ajunge la aproape 263 lei/gigacalorie. Valoarea maxima va fi atinsa in 2034 cand o gigacalorie va costa 627 lei. Propunerile vor fi analizate, joi, in sedinta ordinara a Consiliului Local cand se va discuta si despre reabilitarea si modernizarea retelelor de transport si distributie ale ENET. "Noua propunere a planului tarifar pentru 2015/2014 va tine cont de incadrarea pretului local de facturare a energiei termice in limita maxima de suportabilitate de 8,5% din venitul mediu pe gospodarie dar si de impactul psihologic al cresterii tarifare asupra comportamentului de cumparare a consumatorului, avand in vedere competitivitatea in raport cu preturile alternativei de incalzire individuala", se arata in raportul atasat proiectului de hotarare.
Majorarea tarifului gigacaloriei este o obligatie asumata de municipalitate prin contractul de modernizare a sistemului centralizat de incalzire finantat din fonduri europene. Consiliul Local vrea sa atraga inca 13 milioane euro pentru a doua etapa a "reabilitarii sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice". Acest proiect inseamna reabilitarea a 2,8 kilometri ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Masini noi in dotarea IPJ Vrancea

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

18 autospeciale de politie, neinscriptionate, au intrat ieri in dotarea IPJ Vrancea. Autoturismele Dacia Logan vor fi repartizate politistilor de la Judiciar, Arme, Logistic, dar si altor structuri, cu exceptia Serviciului Rutier. "18 autoturisme Dacia Logan au fost repartizate politistilor vranceni, pentru a fi folosite in misiunile desfasurate pentru siguranta cetatenilor. Etapa a III-a de aplicare a programului de innoire a parcului auto, program initiat de Ministerul Afacerilor Interne si aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a adus in dotarea Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea 18 autospeciale, care au intrat de astazi (ieri-n.r.) in serviciu. Structuri operative, cat si neoperative din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea vor primi in dotare noile autospeciale. In analiza activitatii Politiei Vrancene in anul 2014, la capitolul inzestrare logistica si situatia parcului auto rezulta ca 12% din totalul de autospeciale aflat in patrimoniul IPJ Vrancea a fost scos din uz si urmeaza sa fie casat, autoturismele fiind mai vechi de 10 ani. Din luna noiembrie 2014, de cand a fost demarat acest proiect si pana in prezent, Politia Vranceana a mai fost inzestrata cu alte 22 autospeciale marca Dacia Duster si Dacia Logan. Prin dotarea cu aceste noi autospeciale, Politia Vranceana va fi mai prompta in reactie si isi va desfasura activitatea in conditii ce vor conduce la cresterea ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Regulamentul parcarilor din Focsani, supus astazi dezbaterii publice

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Primaria Focsani organizeaza, astazi, o dezbatere publica, despre noul Regulament de organizare si functionare a sistemului de parcare din municipiu. Dezbaterea va avea loc de la ora 11, in Sala de Consiliu a Primariei Focsani. Proiectul de act normativ privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a sistemului de parcare din municipiul Focsani a fost postat deja pe site-ul municipalitatii si prevede mai multe noutati in ceea ce priveste tarifele dar si modalitatile de plata. Tariful de parcare va putea fi platit prin SMS de pe telefonul mobil la un numar scurt sau prin folosirea unui card de parcare preplatit.Tarifele pentru utilizarea parcarilor cu plata propuse prin noul regulament sunt pentru o ora, o zi, card preplatit, abonamente lunare-anuale. O ora va costa un leu iar un tichet de parcare pentru o zi va costa cinci lei.
Cardul preplatit va avea valori cuprinse intre 10 si 100 lei. Valoarea unui abonament lunar va fi de 30 lei, trimestrial-50 lei, semestrial-80 lei si anual 120 lei. Persoanele juridice care vor sa incheie un contract de rezervare vor plati 600 lei anual. Tarifele de baza pentru inchirierea parcarilor de resedinta din Focsani vor fi de 10 lei/loc parcare/luna pentru persoane fizice si de 50 lei/loc parcare/luna pentru persoanele juridice. Cei care solicita loc de parcare pentru al doilea autovehicul sau mai multe autovehicule, vor achita 15 lei/loc parcare/luna pentru persoanele fizice si 30 lei/loc parcare/luna pentru persoanele ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

S-a spanzurat in parul din curte dupa o discutie aprinsa cu sotia

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Un barbat de 45 de ani, din comuna Cotesti, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani duminica seara, in jurul orei 20.00, dupa ce a incercat sa se sinucida. Barbatul a vrut sa se spanzure si chiar a reusit sa-si agate streangul de gat. A fost vazut la timp de un vecin, care a taiat funia, apoi a cerut ajutorul medicilor.
In momentul in care a fost preluat de medici, barbatul fusese coborat din parul in care incercase sa se spanzure, fiind in coma. Potrivit informatiilor primite, ieri, de la reprezentantii Spitalului Judetean, barbatul si-a revenit din coma, iar starea lui era buna. Barbatul urma sa fie trimis la Psihiatrie pentru un consult de specialitate.
La fata locului au ajuns si politistii, chemati de un vecin, iar in urma verificarilor efectuate a rezultat ca barbatul cu ganduri sinucigase, Laurentiu Catalin P., ar fi fost baut, iar inainte de a recurge la gestul sinucigas ar fi avut o discutie in contradictoriu cu sotia.
Si o tanara de 27 de ani, din comuna Maicanesti, a vrut sa-si puna capat zilelor, ea inghitind dezinfectant pe baza de hipoclorit. Si ea a ajuns in timp util la spital, iar dupa ce i-au fost acordate primele ingirijiri, a fost trimisa la Sectia de Psihiatrie pentru un consult de specialitate.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Medicament revolutionar impotriva cancerului de piele

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Comisia Europeana a autorizat fabricarea si comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o forma de cancer de piele, informeaza actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis si este destinat adultilor care sufera de acest tip de cancer si nu pot fi supusi interventiei chirurgicale sau radioterapiei.
Carcinomul bazocelular cutanat reprezinta 80 la suta dintre cazurile de cancer de piele care nu au legatura cu melanoamele. Numarul persoanelor afectate de acest tip de cancer este in crestere, ca urmare a imbatranirii populatiei, precum si a expunerii excesive la radiatii ultraviolete. Desi acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, sansele de vindecare au fost pana in prezent foarte limitate.
Odomzo a fost deja autorizat in mai multe tari, printre care Statele Unite ale Americii, Australia si Elvetia. Pe viitor, va putea fi comercializat si in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, in Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CNI a semnat ordinul de INCEPERE A LUCRARILOR la bazinul olimpic de inot din Focsani

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Compania Nationala de Investitii (CNI) a emis ordinul de incepere a lucrarilor la bazinul olimpic de inot care va fi construit la Focsani, in Cartierul Sud, zona in care a functionat strandul din municipiu. Investitia va costa aproximativ 360 de miliarde de lei vechi, respectiv 8 milioane Euro. "Copiii nostri merita o astfel de investitie. Este cea mai importanta investitie in baza sportiva Sud si sper ca aceasta sa duca la dezvoltarea armonioasa a copiilor caci sanatatea si bunastarea lor trebuie sa fie pe primul lor in gandurile si planurile noastre. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", a declarat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.
De altfel, acesta anuntase ca CNI urma sa emita ordinul de incepere a lucrarilor la bazinul olimpic de inot. "Fac precizarea ca peste cateva zile, Compania Nationala de Investitii va emite ordinul de incepere a lucrarilor la bazinul de inot olimpic pentru copii si tineret, pentru populatia judetului Vrancea. Bazinul olimpic va fi acoperit si va fi construit in municipiul Focsani. Valoarea investitiei este undeva in jurul sumei de 360 de miliarde de lei vechi", a precizat in urma cu zece zile, Marian Oprisan.
Va reamintim ca proiectul privind construirea unui bazin de inot la Focsani a fost adjudecat prin licitatie publica de asocierea SC Constructii Erbasu srl Bucuresti-SC Multinvest SRL Bucuresti, contractul de finantare fiind deja semnat. Demersurile pentru ca acest proiect sa devina realitate au fost facute de presedintele ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

A venit in Vrancea ca sa mearga la nunta, dar A MURIT intr-un accident rutier

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Barbatul de 63 de ani, din municipiul Pitesti, care a murit duminica in accidentul de la Haret, venise in Vrancea pentru a participa la o nunta, dupa cum ne-au spus surse oficiale, care au discutat cu rudele. De altfel, la scurt timp dupa accident, la sediul politiei au ajuns mai multe persoane, imbracate de petrecere, pentru a se interesa de evenimentul rutier in care si-a pierdut viata ruda lor.
Reamintim ca duminica seara, pe drumul european, la Haret, s-a produs un accident in urma caruia o persoana a murit si alte doua au fost ranite. Barbatul decedat se deplasa cu o Dacia Solenza in momentul in care a pierdut controlul asupra directiei de mers, ajungand cu masina pe constrasens, unde s-a ciocnit cu un Hyundai Tucson, care circula regulamentar. Soferul Daciei a murit pe loc si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate ale masinii. De asemenea, soferul autoturismului Hyundai si o pasagera au suferit mai multe rani.
"La data de 23 august a.c., ora 16.35, un barbat de 63 ani, din municipiul Pitesti, judetul Arges, in timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85 pe raza localitatii Haret, din directia Adjud catre Focsani, a patruns pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu un alt autoturism, condus de un barbat de 41 ani, din municipiul Ploiesti, judetul Prahova. In urma producerii accidentului, a rezultat decesul barbatului de 63 ani si vatamarea corporala a soferului de 41 ani, precum si a pasagerei din autoturismul care era ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Biciclist accidentat grav, dupa ce vehiculul a ramas fara o roata

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Un barbat de 37 de ani, din comuna Virtescoiu, a suferit rani grave dupa ce una dintre rotile bicicletei cu care se deplasa a sarit, iar el s-a dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila. Accidentul s-a produs duminica, la ora 13.55, pe drumul comunal 144. "La data de 23 august a.c., ora 13.55, politistii din Odobesti au fost sesizati despre faptul ca un barbat de 37 ani, din comuna Virtescoiu, in timp ce se deplasa pe o bicicleta, pe DC 144, din cauza neatentiei si a vitezei de deplasare, roata din fata a sarit, moment in care acesta a cazut pe partea carosabila, accidentandu-se grav. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale, iar cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului", se arata intr-o informare a IPJ Vrancea.
Un alt accident s-a produs duminica la Panciu. Un tanar de 27 de ani, din Gologanu, a fost ranit usor dupa ce soferul unui autoturism, care a iesit de pe un drum secundar, nu i-a acordat prioritate de trecere. "La data de 23 august a.c., ora 14.20, pe DN2 L, in orasul Panciu, un tanar de 27 ani, din comuna Gologanu, in timp ce se deplasa cu un autoturism, a intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de un barbat de 58 ani, din municipiul Bacau, care nu i-a acordat prioritate de trecere la iesirea de pe un drum secundar. In urma producerii accidentului a ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Soferi grabiti lasati fara permise de conducere

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Aproape 500 de soferi au fost amendati saptamana trecuta pentru ca au condus cu viteza, iar cativa dintre ei au ramas si fara permise de conducere pentru ca au depasit limitele legale de viteza cu peste 50 de kilometri pe ora. Este si cazul unei soferite din Bucuresti, care si-a condus masina, la Marasesti, cu o viteza de 115 kilometri pe ora. "In saptamana 17-23 august a.c., la nivelul judetului s-a desfasurat o actiune pentru reducerea victimizarii in randul conducatorilor auto si al pasagerilor, respectiv pentru respectarea regulilor privind regimul legal de viteza. S-a actionat pe toate drumurile nationale din judet, iar la actiune au participat politisti de politie rutiera si ordine publica. In timpul actiunii au fost aplicate 480 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea limitelor legale de viteza si au fost retinute 13 permise de conducere. De asemenea, alte 32 de permise au fost retinute pentru alte abateri, printre care si efectuarea unor depasiri neregulamentare. Totodata, au fost constatate si sase infractiuni in aceste cazuri fiind intocmite dosare penale", ne-a declarat comisarul sef Adrian Huzum, de la Serviciul Rutier Vrancea.
Printre soferii care au ramas fara permise pentru ca au circulat cu viteza mare se numara si Gheorghe I., din Focsani, care si-a condus Fordul pe soseaua de centura a municipiului cu 125 kilometri pe ora. In aceeasi situatie se afla si Ionela Tinuta B., din Bucuresti, a carei masina a intrat in raza de actiune a aparatului radar cu o ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Pretul petrolului a coborat la cea mai mica valoare de dupa criza

Marti, 25 August 2015, ora 06:37

Petrolul Brent, de referinta la Londra, precum si WTI, cel de referinta pe piata americana, au atins luni minimul ultimilor sase ani si jumatate, coborand sub pragul de 45 de dolari per baril, respectiv 40 de dolari, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati ca incetinirea economiei chineze va conduce la o cerere mai mica de petrol pe fondul supraofertei globale, transmite Reuters.
Bursa de la Shanghai a inchis luni cu o scadere de 8,49%, cea mai mare contractie din ultimii opt ani, ceea ce a afectat si restul burselor asiatice, precum si principalele burse europene. In prezent, Bursa de la Shanghai a sters toate castigurile inregistrate de la inceputul anului, revenind sub nivelul inregistrat in data de 31 decembrie 2014. Investitorii sunt ingrijorati de posibilitatea unei aterizari dure a economiei chineze, in pofida eforturilor autoritatilor de a relansa exporturile si activitatea economica.
Cotatia petrolului Brent cu livrare in octombrie este in declin cu 1,08 dolari, pana la 44,38 dolari pe baril, dupa ce anterior a atins un minim de 44,24 dolari, cel mai redus nivel din martie 2009. De asemenea, cotatia titeiului West Texas Intermediate, de referinta pe piata americana, se apropie de 39 de dolari, cel mai redus nivel inregistrat dupa luna februarie 2009. Pe langa petrol, si alte materii prime au atins luni noi valori minime, pe fondul ingrijorarilor ca o incetinire severa in China va trage in jos si alte economii din regiune, ceea ce va duce la reducerea ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Concursuri pentru copii, gospodine si proprietarii de animale, de Ziua Comunei Milcovul

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

VIDEO si GALERIE FOTO: Concursuri pentru copii, gospodine si proprietarii de animale, de Ziua Comunei MilcovulZiua comunei Milcovul a fost sarbatorita diferit in acest an. Duminica, toti gospodarii milcoveni s-au adunat si au participat la diferite concursuri, menite sa promoveze frumusetea animalelor localnicilor si calitatea produselor realizate bio in Milcovul. De asemenea, copii de toate varstele au participat inca de dimineata la concursuri de ciclism si role pe asfalt. Asadar, cu mic, cu mare, de dimineata si pana la lasarea serii, milcovenii au sarbatorit si au cinstit cum se putea mai bine ziua comunei lor. Ziua s-a terminat cu un minunat foc de artificii.

Concursuri pentru copii

Incepand cu orele 9.00, in fata Primariei era mare agitatie. Copii cu biciclete s-au aliniat la linia de start si au pedalat cat de repede au putut, in speranta ca la finalul competitiei vor pleca acasa in calitate de fericiti posesori ai unei biciclete noi. Concursul s-a desfasurat pe cinci categorii de varste, dupa cum urmeaza: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani si 14-16 ani. Pe langa diplomele de participare si tricourile din partea sponsorului competitiei, Asociatia Fratii Stefan, castigatorii locului I la fiecare categorie au primit ca premiu o bicicleta, locurile II si III au primit un licurici pentru bicicleta si o casca. Restul participantilor au primit ca premiu de consolare cate un licurici.
Castigatorii concursului de ciclism au fost:
Categoria 6-8 ani: Locul I Cojoc Stefan; Locul II Mihai Gabi; Locul III Ilie David
Categoria 8-10 ani: Locul I Dima Davide; Locul II Milea Cristian; ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: 10 pisici si 86 de caini cu si fara stapan, sterilizati gratuit la Panciu

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Primaria Orasului Panciu a organizat, in perioada 21-22 august 2015, cea de-a doua campanie gratuita de sterilizare a cainilor cu si fara stapan. Aceasta s-a derulat in parteneriat cu Romania Animal Rescue Inc., la Cabinetul Veterinar al orasului, din Bd. Independentei 46. In cele doua zile au fost sterilizate 96 de animale, dintre care 86 caini - 37 fara stapan si 49 cu stapan, precum si 10 pisici. Specialistii care au efectuat operatiile de sterilizare au fost sprijiniti de echipe ale Primariei Orasului Panciu care au asigurat transportul gratuit al animalelor la Cabinetul Veterinar. Dupa sterilizare, cainii au fost crotaliati (li s-a aplicat o marca metalica pe o ureche, in semn de recunoastere) si au fost readusi in locul de unde au fost ridicati.
Intreaga actiune a fost coordonata de primarul Iulian Nica. Edilul-sef considera ca si aceasta campanie de sterilizare gratuita a cainilor cu si fara stapan a avut acelasi impact pozitiv in comunitatea locala, intocmai ca prima campanie, derulata in perioada 18-19 iulie 2015. "Desfasurarea in conditii optime a campaniei din zilele de 21 si 22 august s-a datorat, in egala masura, echipei de specialisti de la Romania Animal Rescue Inc., dar si cetatenilor orasului Panciu, care s-au implicat si ne-au sprijinit in identificarea si aducerea, din teritoriu, a animalelor ce au fost sterilizate. Ma bucur ca toti au inteles obiectivele campaniei - reducerea numarului de caini de pe strazi si prevenirea abandonului canin - si au sustinut ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO: Alunecarile de teren de pe DN 2N, supravegheate de "POLITIA RAPII"

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

VIDEO si GALERIE FOTO: Alunecarile de teren de pe DN 2N, supravegheate de "POLITIA RAPII"Alunecarile de teren ce s-au declansat ca urmare a ploilor abundente din ultimii ani pe DN 2N si DN 2R au dus la aparitia unui personaj pitoresc, care, sustine el, se ocupa de refacerea drumului in zonele afectate de alunecari de teren. "Inarmat" cu o lopata, un tarnacop si un carucior, Ion Chioru, zis "Dolanescu", din Jitia de Jos, poate fi vazut in special la alunecarea de teren de pe DN 2N, ori de cate ori aceasta se reactiveaza, iar circulatia se desfasoara cu greutate. Pentru a nu putea fi confundat cu nimeni, barbatul si-a facut si o "uniforma", iar pe cap are o cascheta de politist pe care scrie "Politia rapii".
"Dolanescu" spune ca si-a facut uniforma pentru a nu fi confundat "cu aia de la drumuri". Practic, uniforma consta dintr-o pereche de pantaloni, o camasa ce mai poarta pe ea insemnele Administratiei Penitenciarelor si o cascheta de politist pe care scrie "Politia rapii". Imediat dupa ploile de saptamana trecuta, Ion Chioru si-a facut aparitia la "rapa de la Jitia de Jos", cum ii spun localnicii, pentru a-i ajuta pe soferii aflati "in nevoi". Si nu sunt putini cei care au apelat la serviciile lui, dupa cum spune chiar "politistul rapii". Barbatul declara ca este beneficiar de ajutor social, iar activitatea aceasta este modul sau de a face munca in folosul comunitatii. Ion Chioru afirma ca ajutorul social este prea mic pentru nevoile sale. Nu ii ajunge si isi mai intregeste veniturile cu ceea ce ii dau soferii pentru munca prestata, adica "o paine, o bere sau ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Candidatii la Bac au scris eseuri despre "Preludiu de toamna" si "Dor cazut"

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Absolventii de liceu au sustinut, ieri, prima proba scrisa in cadrul Bacalaureatului de toamna, respectiv la limba si literatura romana. Conform informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, la examenul de ieri au fost inscrisi 454 de candidati, dintre care 363 s-au prezentat in sali, iar 91 au absentat. "Examenul s-a desfasurat in conditii optime, niciun candidat nu a fost eliminat in timpul probei si nu au existat incidente", a declarat inspectorul scolar Ion Ionascu.
Absolventii de profil real au avut de rezolvat la subiectul 1 noua cerinte raportate la poezia "Dor cazut" de Nicolae Labis. Subiectul 2 a constat in scrierea unui eseu argumentativ despre importanta activitatilor umanitare din viata tinerilor, iar la subiectul 3 au avut de scris despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
La profilul uman, subiectul numarul 1 continea noua cerinte, formulate pe baza poeziei "Preludiu de toamna" de Radu Stanca, iar la subiectul 2, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre importanta cunoasterii biografiei unei personalitati culturale sau stiintifice. La ultimul subiect, absolventii au avut de realizat un eseu despre relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela studiata. "Subiectele au fost de dificultate medie, care respecta programele pentru examenul de Bacalaureat national si, de asemenea, modelele elaborate si publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, inca din ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Candidatii cu minim 5 la Titularizare, repartizati pe posturi astazi

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Astazi, incepand cu ora 9.00, va avea loc repartizarea candidatilor care au media de repartizare >=5 la concursul din 15 iulie a.c., pe posturi declarate pentru "Angajare cu contract pe perioada determinata"- Suplinire. Activitatea se va desfasura in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.
Cei mai multi candidati, 35 la numar, s-au inscris pentru posturile de educatoare. Repartizarea acestora va avea loc in intervalul 9.00-10.15. Pentru posturile de invatatoare sunt inscrisi 30 de candidati, la limba si literatura romana sunt 29, la engleza 6, la franceza 2, iar la matematica 10.
In total, sunt peste 600 de posturi scoase la concurs, care pot fi ocupate de cei care au avut minim nota 5 la concursul de titularizare. In Focsani, printre unitatile de invatamant care au posturi disponibile se numara Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Liceul de Arta "Gheorghe Tattarescu", Scoala Postliceala Sanitara "Hippocrate", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga", Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul National "Unirea", Liceul cu Program Sportiv, Gradinitele cu program prelungit nr. 16 si nr.17.
Posturile disponibile AICI.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Absolventii de clasa a XII-a s-au pregatit pentru Bac cu fonduri europene

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Elevii vranceni au beneficiat anul acesta de un program de pregatire suplimentara pentru examenul de bacalaureat, finantat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013, in cadrul proiectului "Sa ne pregatim pentru BAC! Program inovator de formare a competentelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". Cei 2.102 elevi au fost pregatiti de 200 de profesori, care predau disciplinile la care se sutin probele scrise la bacalaureat, si 40 de consilieri scolari din judetele Vrancea si Ialomita. In total, 4.100 elevi din clasele a XII-a din judetele Vrancea si Ialomita au beneficiat de acest program, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea.
Implementarea proiectului pilot, la nivelul judetului Vrancea, a avut loc in perioada octombrie-decembrie 2014 in doua unitati de invatamant, respectiv Colegiul National "Unirea" si Colegiul Economic "M. Kolgalniceanu" din Focsani. Implementarea proiectului s-a desfasurat in perioada ianuarie-iunie 2015, in urmatoarele licee: Colegiul National "Al. I. Cuza", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Liceul de Arta "Gh. Tattarescu", Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Colegiul Tehnic "V. D. Cotea", Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia", Liceul Tehnologic "G. G. Longinescu" toate din Focsani, Liceul Teoretic "Emil Botta" si Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, Liceul Teoretic "D. Zamfirescu" si ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Bataie cu batele intre membrii mai multor familii din Dumitresti

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Doua femei din comuna Dumitresti sustin ca atat ele, cat si sotii lor au fost batuti de sase persoane din aceeasi localitate, fara niciun motiv. Crucita S. si Claudia Florentina C. spun ca ele si sotii lor au fost batuti cu batele fara niciun motiv, de frica fiind nevoite sa-si paraseasca locuintele. In schimb, politistii spun ca in urma primelor verificari efectuate a rezultat ca scandalul a pornit chiar de la cele care fac acum reclamatia. Cert este ca oamenii legii au intocmit dosar penal, in care fac cercetari pentru "tulburarea ordinii si linistii publice".
Altercatia a avut loc in urma cu aproximativ doua saptamani, pe o strada din Dumitresti. "Am fost plecate la cules de mure, iar seara cand am venit era inchis la magazinul de la care trebuia sa luam mancare. Le-am spus sotilor ca mergem in alta parte, la un alt magazin, care era deschis, iar cand am iesit pe drum, vecinii nostri, sase la numar, au venit cu o masina, au oprit-o in fata noastra, apoi au scos batele si au inceput sa ne loveasca. Asa... degeaba. Ne-au omorat cu bataia. Prima data s-au luat de copii si apoi de noi. Chiar atunci, o nepoata venea cu sotul ei cu caruta si cand a vazut ce se intampla, s-au dus si le-au spus sotilor nostri. Cand sotii au iesit in drum, aia care ne-au batut pe noi au inceput sa-i loveasca pe ei. Au ajuns si la spital. Unu are gura rupta, altul picioarele. Dupa altercatie, noi am fugit la cineva la Marasesti, la o ruda. Stam cu totii intr-o camera. Suntem trei familii cu 12 ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Nepotul decanului Baroului Vrancea, eliberat din arestul IPJ

Marti, 25 August 2015, ora 06:36

Laurentiu I., nepotul decanului Baroului Vrancea, Ioan Ioanovici, a scapat de arestul preventiv. Asta pentru ca magistratii Curtii de Apel Galati i-au admis contestatia formulata impotriva deciziei judecatorilor Tribunalului Vrancea care au respins cererea de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar pe cautiune. Decizia de la Galati este definitiva, asa ca Laurentiu I. a parasit ieri arestul IPJ Vrancea. "Admite contestatia formulata de inculpatul Ioanovici Laurentiu. Desfiinteaza incheierea de sedinta din data de 17.08.2015 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vrancea in dosarul nr. 1650/91/2015 si in rejudecare: Admite cererea formulata de inculpatul Ioanovici Laurentiu. (...) inlocuieste masura arestarii preventive a inculpatului Ioanovici Laurentiu cu masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune pe o durata de 60 de zile, cu incepere de la data de 24.08.2015, pana la data de 22.10.2015, inclusiv", se arata in solutia instantei.
Tanarul a fost obligat de instanta sa se prezinte la organele judiciare ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar pe rolul caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere intocmit sau ori de cate ori este chemat, sa nu paraseasca tara decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar pe rolul caruia se afla cauza, dar si sa nu comunice cu ceilalti inculpati din dosar si ..

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO: Lupta pentru un loc de munca a unui INGINER diplomat, absolvent de master, policalificat

Luni, 24 August 2015, ora 07:45

Sandel Manaila, de 34 de ani, din Viisoara, comuna Vidra, crescut de mic in orfelinatele Vrancei si gazduit si astazi in Centrul "Sfantul Teodor" al Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, spune ca ii este furat de dreptul constitutional la munca de catre medicul de la medicina muncii, care ar fi refuzat sa-i elibereze documentul necesar la angajare, precum si de un psiholog care, fara nicio explicatie, nu a vrut sa-i faca testarea psihologica necesara. El spune ca anii de crunt sacrificiu dusi ca sa-si desavarseasca educatia nu au contat deloc, devreme ce nimeni nu a acceptat sa-l angajeze ca sa profeseze ca inginer. Crezand ca are mai multe sanse calificandu-se in alte meserii, a urmat multe cursuri de formare profesionala, dar nici acestea nu i-au adus vreun loc de munca altfel decat pasager. Drept urmare, Sandel spune ca si-a castigat existenta mai mult muncind cu ziua si acum, cand in sfarsit cineva vrea sa-l angajeze, nu se poate din cauza refuzului medicului de la medicina muncii. "Eu ar trebui sa lucrez ca si consultant dezvoltare rurala, proiectare, asta-i meseria mea. Dar cand am vazut ca facultatea facuta nu conteaza si nu gasesc nimic, am zis sa ma recalific. Numai ca proiectele astea in care te recalifici trec, si tu tot somer ramai. In loc sa fim ajutati cei care am crescut prin orfelinate, suntem marginalizati si discriminati. In Romania, din pacate, legea-i una, iar realitatea dramatica", este convins Sandel.

Dupa ce a ..

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

CSM 2007 Focsani a pierdut la primul meci in Liga Nationala

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

CSM 2007 Focsani a pierdut la primul meci in Liga NationalaCine nu a fost sambata seara la meciul de handbal masculin dintre CSM 2007 Focsani si HC Adrian Petrea Resita din Liga Nationala are ce regreta. Partida a avut toate ingredientele unui moment de referinta in handbalul focsanean: a fost premiera absoluta, niciodata vreo formatie de handbal din Focsani nemaiparticipand in primul esalon valoric al handbalului romanesc; sala plina, intamplare rara, indiferent de disciplina sportiva sau de divizie nationala, la Focsani; intrarea jucatorilor in arena pe rand, in acordurile imnului CSM 2007 Focsani, difuzat in premiera. Cele doua echipe au jucat la nivelul acestui moment, adica si-au disputat cu ardoare punctele puse in joc, au oferit multe faze de handbal de buna calitate.
Oaspetii, cu multi jucatori cu vechi state de serviciu in prima divizie a tarii, la formatii are au jucat in fazele inaintate ale cupelor europene, sau cu fosti cunoscuti internationali in teren au pus repede stapanire pe joc profitand de timorarea excesiva cu care gazdele au inceput partida. Resitenii au ajuns la 0-3, dupa ce focsanenii ratasera o lovitura de la 7 metri iar Teyzadze parase trei aruncari din care alt portar al fi primit gol! Oaspetii au ajuns la 1-5, dupa care elevii profesorului Viorel Ciubotaru s-au trezit din lovituri, au urcat pana la 4-5 pentru ca la pauza sa se intre cu 7-10.
Inceputul fulminant - pentru resiteni - al partii a doua a intalnirii a dus scorul la 8-14, apoi jocul s-a echilibrat din nou, dar diferenta de pe tabela a ramas ...

Sport / stiri Sport13 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Seria meciurilor amicale, incheiata cu o infrangere

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

Gruparea de fotbal FC Panciu a cedat in ultimul test de verificare disputat inaintea debutului in liga a III-a, 1-3 (1-1) pe teren propriu impotriva formatiei Vointa Lanuri (Buzau). Pancenii, antrenati de Danut Bolocan si Paul Cioran, au resimit lipsa catorva jucatori de baza, dar au acuzat si oboseala acumulata in meciurile amicale si la antrenamente. La gruparea buzoiana au evoluat si doi vranceni, Claudiu Mihai si Ciprian Dumitriu, ambii fosti jucatori la FC Panciu in dubla mansa de baraj pentru accederea in esalonul al treilea.
De altfel, Ciprian Dumitriu a si deschis scorul pentru Vointa Lanuri in prima repriza. Pancenii au egalat prin Marian Covaci, care a punctat dintr-o lovitura de pedeapsa, dar in actul secund, buzoienii au fost mai proaspeti si au castigat pe merit. FC Panciu a jucat cu: Craciun - Alupei, Parlac, Besa, Costea - Ciornei, Fl. Ciubotaru, Voinea, Duca - Pasare, Covaci. Au mai intrat pe durata jocului Manu, Valentin Ion si Mitala. Sambata, 29 august, FC Panciu va debuta oficial in liga a III-a, cu un meci pe teren propriu. Adversara vrancenilor va fi formatia Sporting Liesti (Galati), confruntarea fiind programata la ora 11.00.

Nou sistem competitional la Liga a 3-a din 2016

Din editia 2016-2017, numarul de echipe care vor evolua in esalonul al 3-lea va creste la 96 fata de 74 in acest moment. In acest sens, se va recurge la marirea numarului de serii de la 5 la 6. Sedinta care a avut loc marti, la Casa Fotbalului, cu prilejul stabilirii programului ...

Sport / stiri Sport17 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Futsal: Galactic Focsani - Dunarea Calarasi 1-5 (1-2)

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

Formatia de futsal Galactic Focsani a avut in week-end, primul joc din existenta sa. Abia inscrisa in Liga I, formatia focsaneana a chemat la lucru aproape tot lotul cu care Progresul Focsani incheia editia trecuta de campionat. Au fost si cativa jucatori noi, focsaneni obisnuiti ai minifotbalului, dar care au aratat ca se descurca si la futsal. Cum campionatul incepe foarte curand, pe 30 august, cand, insa Galactic va sta, nu prea mai este vreme de pregatire temeinica.
De aceea, a fost interesant de vazut cam care ar fi perspectiva echipei focsanene in campionat, intalnirea cu puternica formatie calaraseana putand da un raspuns - chiar daca relativ, in acest sens. Dupa prima repriza in care galacticii au tinut foarte aproape de adversari, care nu s-au menajat, evolutia lor a parut promitatoare! S-au aparat corect, si-au creat situatii de gol, una dintre acestea, fructificata frumos de Florentin Manaila, care a redus din handicapul de 0-2.
Lipsa lor de prospetime din partea a doua a intalnirii a facut ca scorul sa ia oricari proportii si, dupa 40 de minute sa fie 1-5. Daca pana la 6 septembrie, cand Galactic va avea primul meci din campionat, la Autobergamo Deva focsanenii vor lucra suficient la pregatirea fizica, s-ar putea sa aiba un sezon mult mai bun decat cel precedent.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Final de stagiu pentru juniorii republicani

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

Fotbalistii juniori republicani A de la LPS Focsani au incheiat in week-end stagiul de pregatire pe care l-au desfasurat in statiunea Poiana Brasov. Antrenamentele zilnice au fost efectuate si pe baza sportiva din Risnov. Antrenorul Alin Samoila-Sava s-a declarat multumit de modul in care juniorii focsaneni au raspuns la sedintele de pregatire tehnico-tactice, dar si cele fizice, si asteapta rezultate in cadrul Campionatului National, care va debuta sambata, 29 august.
De la ora 12.00, LPS Focsani va intalni pe Stadionul Milcovul echipa ASC Bacau, in prima etapa a noului sezon.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Halep, din nou nr. 2 mondial

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

"Simona Halep a surclasat-o pe fosta nr. 1 mondial in doua seturi scurte, redevenind Nr. 2 in lume, pentru a disputa o finala de superclasa impotriva Serenei Williams, la Cincinnati", scrie site-ul oficial al WTA, textul, insotit de fotografia romancei in actiune, deschizand pagina web de duminica a organismului care conduce tenisul feminin.
Simona Halep a invins fara drept de apel, 6-1, 6-2, pe Jankovic. "Simona Halep a castigat, de altfel, ultimele 5 meciuri disputate cu Jelena Jankovic, iar sambata seara a obtinut o victorie de croaziera, cu 6-1, 6-2, succes realizat dupa ce romanca a marcat 22 de lovituri castigatoare, fata de doar 14 greseli neprovocate, cu 7 mingi de break concretizate din cele 10 pe care si le-a creat", noteaza WTA. "Am facut un joc bun si cu adevarat m-am bucurat sa fiu aici. Sunt foarte fericita ca pot disputa finala din nou, pentru a doua saptamana consecutiv", a spus romanca in interviul acordat imediat dupa meci, adaugand: "Si publicul a fost uimitor, au fost prezenti, atat de tarziu, atatia oameni, in aceste tribune imense".
Adversara Simonei Halep in ultimul act este nr. 1 mondial Serena Williams, care a eliminat-o pe tanara in urcare Elina Svitolina, in doua seturi, cu 6-4, 6-3, in prima semifinala. Williams o conduce pe Halep in intalnirile directe cu 5-1. "Joaca bine, a fost finalista si saptamana trecuta, va fi un meci greu, echilibrat", a spus Serena Williams despre Halep. "Cand m-a batut anul trecut la Singapore a fost exceptionala, apoi ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Tragatorii au luat trei medalii la Campionatul National

Luni, 24 August 2015, ora 06:39

Etapa finala a Campionatului National de tir sportiv pentru juniori III, intrecere care s-a desfasurat la Bucuresti, a adus noi succese remarcabile pentru tragatorii de la CS Unirea - CSM 2007 Focsani. Sportivii antrenati de Adrian Alaci si Aurel Giurgea au reusit sa acapareze toate locurile de pe podium.
Astfel, medalia de aur si titlul de campion national i-a revenit lui Mihnea Ene, iar medaliile de argint si bronz au revenit sportivilor Stefan Magadan respectiv Lucian Putaru. Locul IV a fost ocupat de Alexandru Nicu, iar David Ilie s-a situat in final pe pozitia a VI-a.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GRUPURILE DE INTERESE fac presiuni pentru Obstile din Coza si Tulnici

Luni, 24 August 2015, ora 06:38

Grupurile de interese nu vor sa lase din maini obstile care detin peste 18 mii hectare de padure la Tulnici. Cele doua obsti ale comunei, Obstea de mosneni Tulnici si Obstea Coza, nu isi pot desfasura activitatea din cauza proceselor in care au fost angrenate in ultimii ani. Desi au conduceri recunoscute prin sentinte judecatoresti definitive, au aparut grupurile de interese care vor sa isi mentina proprii oameni la conducerea obstilor.
La Obstea din Coza, care detine peste doua mii hectare de padure, problemele pareau sa se fi clarificat dupa ce magistratii au decis la sfarsitul lunii martie ca Mitica Marian este noul presedinte. In decembrie 2013 a fost organizata o Adunare Generala Extraordinara la Obste, la solicitarea a o cincime dintre membrii obstii. Ulterior, dupa alegerea lui Marian Mitica, Judecatoria Focsani, prin incheierea pronuntata in dosarul 14912/231/2013, a dispus inscrierea in registrul special a noii conduceri a Obstii Coza. Ulterior insa, in luna iunie din acest an, oamenii din vechiul Consiliu de Administratie au organizat inca o sesiune de alegeri, pe care le-a castigat un om de afaceri local, Vasilica Bulus. Legalitatea acestei actiuni este contestata de presedintele confirmat al Obstii, Marian Mitica. Avocatul acestuia, Didi Bajenaru, a aratat ca vechiul Consiliu de Administratie nu mai este in functie din 2003 si, in aceste conditii, noile alegeri nu au fost organizate legal.
Potrivit statutului, o alta Adunare Generala poate fi convocata doar de ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Premium Porc vrea sa-si dubleze productia in urmatorii ani

Luni, 24 August 2015, ora 06:38

Premium Porc vrea sa-si dubleze productia in urmatorii aniCompania Premium Porc Group a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, Fabrica de Nutreturi Combinate (FNC) din localitatea Sibioara, comuna Mihail Kogalniceanu, Constanta. Reprezentantii Premium Porc Group au aratat ca inaugurarea FNC-ului de la Sibioara face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group de a moderniza si extinde fermele pe care le opereaza in Judetul Constanta, prin compania Degaro SRL. Acest proiect s-a extins pe o perioada de doi ani si a constat in marirea capacitatii de productie a fermelor Fantanele si Sibioara, precum si constructia Fabricii de Nutreturi Combinate (FNC). Valoarea totala a investitiei pentru aceasta etapa a proiectului Degaro a fost de aproximativ 23 milioane euro, iar Lars V. Drescher, CEO-ul DCH International, holdingul danez care detine Premium Porc Group, a declarat ca se simte mandru de ceea ce compania a realizat in Romania "mai ales in ceea ce priveste proiectul Degaro". "Pe perioada derularii proiectului am avut o cooperare stransa cu autoritatile centrale si locale, dar si cu cei care au participat la realizarea proiectului - companiile de constructii si institutiile financiar-bancare. O data cu finalizarea acestui proiect am sentimentul ca am dezvoltat o legatura durabila intre Premium Porc Group si partenerii implicati. Am incredere ca pe viitor toata lumea va avea de castigat de pe urma acestei relatii", a afirmat Lars V. Drescher, potrivit unui comunicat de presa. Danezul a adaugat ca strategia Premium ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primaria vrea sa continue modernizarea sistemului de termoficare din Focsani

Luni, 24 August 2015, ora 06:38

Consilierii locali vor decide, la sedinta ordinara de joi, daca vor fi continuate investitiile privind reabilitarea si modernizarea Sistemului de Alimentare Centralizata cu Energie Termica al municipiului Focsani. Pe ordinea de zi a sedintei de joi se afla mai multe proiecte de hotarari care vizeaza finantarea de la bugetul local, dar si printr-un proiect european a lucrarilor de reabilitare a sistemului de termoficare din municipiu.
Unul dintre proiectele supus votului consilierilor este si aprobarea Aplicatiei de Finantare pentru implementarea proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterea eficientei energetice - Etapa II" si a documentelor suport, precum: Studiu de fezabilitate, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Institutionala, Strategia de Achizitii.
Un al doilea proiect se refera la aprobarea cofinantarii proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterea eficientei energetice - Etapa II". Al treilea proiect vizeaza realizarea pe termen mediu a unei politici tarifare referitoare la pretul de referinta al energiei termice pentru populatie necesara implementarii proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

DESTINAEsII CU GUST Mehedinti: O garnitura de sezon - gogosari in sos de rosii

Luni, 24 August 2015, ora 06:38

Gospodinele din zona legumicola a judetului Mehedinti pregatesc in bucatarii o garnitura simpla, dar gustoasa: gogosari in sos de rosii. Aurica Pirvanescu din comuna Malovat a spus ca mancarea respectiva este usor de pregatit, toate legumele utilizate la prepararea ei aflandu-se in gradina. "Pentru patru portii sunt folosite: patru ardei gogosar rosu marime medie, 200 grame suc de rosii, 100 grame zahar, 100 grame ulei de masline si 100 grame de otet din vin, o lingurita rasa de sare, 10 grame piper boabe, patru foi de dafin", a explicat gospodina.
Modul de preparare: ardeiul se spala si se taie, pe lungime, in fasii de un centimetru latimea. Intr-o cratita se adauga restul ingredientelor precizate si se aseaza la foc domol. Cu o lingura de lemn se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Cand compozitia da in primul clocot se adauga ardeiul-gogosar. Se amesteca timp de un minut si se indeparteaza de pe foc.
Cand se apreciaza ca s-a racit, se aseaza in farfurii, alaturi de friptura.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   <<   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Festivalul Bachus 2015 - Programul complet al manifestarilor din weekend
Festivalul International al Viei si Vinului Bachus 2015 va debuta la sfarsitul acestei saptamani. ...
VIDEO si GALERIE FOTO: PATRU morti, in urma coliziunii dintre un Audi A6 si o caruta. Jandarmii si mascatii au intervenit pentru a calma spiritele
Patru persoane, intre care si un copil de 5 ani, au murit aseara, in urma unui accident rutier ...
VIDEO: JALE la Vintileasca. Tinerele moarte in accidentul de joi, ingropate in ROCHII DE MIREASA, alaturi de cei care ar fi trebuit sa le fie soti
Toti locuitorii comunei Vintileasca i-au condus pe ultimul drum, ieri, pe cei patru tineri morti in ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook