Rezultatele 961 - 990 din 1000 (0.336 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Tinerii care au talharit batranul din Oreavu, arestati preventiv; pontul a fost dat de o fata de 14 ani, care locuieste in casa victimei

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:39

Tinerii retinuti marti seara de politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Focsani au ajuns ieri in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Magistratii de la Judecatoria Focsani au admis propunerea de arestare si au emis mandate pentru cate 30 de zile pentru doi tineri, de 18 si 17 ani, din Oreavu, comuna Gugesti, care sunt acuzati de talharie calificata. In dosar mai este cercetata si o copila de 14 ani, care este acuzata de complicitate la talharie si furt.
"Admite propunerea de arestare formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani. Dispune arestarea preventiva a inculpatilor C(...) REMUS si V(...) PAUL, pe o durata de cate 30 de zile fiecare, incepand cu data de 21.06.2017, pana la data de 20.07.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva. (...) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.06.2017", este decizia instantei.

Pontul, dat de fata de 14 ani

Intre timp au iesit la iveala detalii noi despre aceasta talharie. Daca initial s-a spus ca victimei i s-ar fi luat doar un telefon, in urma verificarilor s-a stabilit ca batranul de 75 de ani a ramas si fara bani, mai exact 2.700 lei. Banii au fost furati de o copila de 14 ani, dupa ce tinerii au intrat peste victima in casa. Fata de 14 ani locuieste cu mama sa chiar in casa victimei, avand grija de sotia partii vatamate, care este bolnava. Fata a fost cea care le-a dat ..

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Colecta de cirese pentru nevoiasi la Bordestii de Jos

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:38

Zilele trecute, enoriasii parohiei Bordestii de Jos, la initiativa pastorului lor sufletesc, s-au mobilizat intr-o campanie ce a avut ca principal scop ajutorarea celor aflati in nevoi. Astfel, dand dovada de omenie si compasiune fata de semenii lor, satenii au donat dupa putere cirese. Este al cincilea an consecutiv cand bordestenii intreprind o astfel de activitate filantropica. Ciresele colectate au fost duse de reprezentantii parohiei la centrul Fundatiei pentru copii Sfantul Sava de la Buzau. De aici, fructele cu pricina au fost distribuite tuturor centrelor sociale care functioneaza in acordul acestei fundatii, beneficiarii acestor centre fiind atat copiii, cat si batrani, bolnavi sau oameni aflati in nevoi si in suferinta. Preotul paroh din Bordestii de Jos a spus ca acest tip de lucrare ne aduce o dubla bucurie. "Pe de o parte, au posibilitatea sa aduca bucurie in inimile unor frati de-ai nostri, care poate si-ar fi dorit sa manance pe saturate cirese si nu au avut ocazia, iar pe de alta parte actiunea aceasta filantropica este modalitatea prin care noi putem sa le oferim satenilor nostri posibilitatea de a face o fapta buna pentru mantuirea sufletelor. In mare parte, cei care au colectat cirese anul acesta au fost cei mai in varsta. O categorie ce in anii din urma nu s-a prea implicat in acest tip de proiecte filantropice. Unii chiar acum au donat cirese pentru prima data. Si suntem in al cincilea an consecutiv! Dar am gasit raspunsul la intrebarea de ce. Acest lucru ..

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Mini muzeu etnografic la Scoala Jitia

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:38

La Scoala Gimnaziala Jitia a fost organizat un mini-muzeu etnografic. Conform datelor furnizate de profesorul Sorin Pantelimon, prin realizarea acestui lacas de cultura si traditie s-a incercat reconstituirea mediului in care isi ducea traiul familia taraneasca munteneasca, de la inceputul secolului trecut. "In incapere se gasesc doua razboaie de tesut, pat traditional, masuta cu trei picioare, o vartelnita, fiare de calcat, putinei, costume populare, tesaturi si multe altele. Toti cei care vor sa-l viziteze, sau sa contribuie cu obiecte vechi, fotografii, piese de costum popular si tesaturi, rog sa ma contacteze la scoala!", a transmis profesorul Sorin Pantelimon.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primarul Cristi Misaila vrea "functionari bine pregatiti", asa ca sunt multe posturi disponibile la Primaria Focsani

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Primaria Focsani reia procedura pentru concursul de ocupare a postului de director la Directia de Dezvoltare Servicii Publice. Prima proba a concursului va avea loc in data de 11 iulie iar dosarele de inscriere trebuie depuse pana la data de 30 iunie, inclusiv, la Serviciul resurse umane, managementul calitatii din cadrul Primariei Focsani. Organizatorii examenului arata ca persoanele interesate trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata in domeniul economic, tehnic sau juridic, absolvite cu diploma de licenta, cu vechime de minimum 3 ani in specialitatea studiilor iar cunostintele de operare pe calculator trebuie sa fie de nivel mediu. "Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in art. 3 din Anexa - Regulament-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare...Concursul va avea loc in data de 11 iulie 2017, ora 10.00 - proba scrisa, 14 iulie 2017, ora 09.00- proba practica si 19 iulie 2017 ora 10.00, proba interviu, la sediul Primariei Municipiului Focsani din B-dul Dimitrie Cantemir Nr. 1bis. Bibliografia si programa analitica pentru proba practica de verificare a cunostintelor in domeniul IT - nivel mediu se afiseaza la ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Consiliul Judetean demareaza procedurile de precontractare la proiectele de modernizare a unor drumuri judetene

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Consiliul Judetean Vrancea va demara procedurile de precontractare la proiectele depuse spre finantare si care vizeaza reabilitarea si modernizarea a 5 drumuri judetene. Este vorba de reabilitarea unor drumuri judetene care au o lungime totala de 120,7 kilometri si care traverseaza localitatile Sihlea, Tamboiesti, Bordesti, Golesti, Vartescoiu, Odobesti, Gugesti, Gura Calitei, Dumitresti, Gologanu, Slobozia Ciorasti, Cotesti, Dumbraveni, Popesti, Urechesti. Proiectele respective vizeaza reabilitarea unor drumuri pe care nu au mai fost executate lucrari consistente de peste 35 de ani, iar o parte din aceste drumuri nu au fost asfaltate niciodata. Valoarea totala estimata a celor 5 drumuri este de peste 468 milioane de lei, echivalentul a 104 milioane de euro. De retinut ca pana in acest moment au fost aprobate patru din cele cinci proiecte depuse spre finantare.

Consiliul Judetean Vrancea va demara procedurile de precontractare la proiectele depuse spre finantare si care vizeaza reabilitarea si modernizarea a 5 drumuri judetene. ,,Organismul Intermediar POR A.D.R. SE Braila ne-a transmis solicitarile privind demararea etapei precontractuale pentru toate aceste proiecte, cu respectarea cerintelor Ghidului general si specific pentru prioritatea de investitii nr. POR 2016/6/6.1/2, etapa in care Unitatea administrativ-teritoriala judetul Vrancea trebuie sa indeplineasca, cumulativ, anumite conditii printre care si reaprobarea proiectului in conformitate cu ultima forma a ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de indata astazi la Consiliul Judetean

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Consilierii judeteni sunt convocati, astazi, in sedinta de indata pentru a discuta patru proiecte de hotarari referitoare la investitii propuse pentru finantare europeana. Proiectele de hotarari aflate pe ordinea zi vizeaza actualizarea si modificarea unor indicatori tehnico - economici la investitiile "Consolidare, restaurare si punere in valoare - Muzeul Vrancei - a imobilului fostului Tribunal Judetean" si ,,Consolidare si restaurare Sectia de stiinte ale naturii si acvariu - Casa Tatovici". Investitiile la cele doua cladiri clasate ca monument istoric sunt propuse pentru finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si volorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Primarii vranceni nu se inghesuie la banii pentru lucrarile de CADASTRU

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Mai putin de o treime din cele 73 de primarii vrancene si-au exprimat intentia de a accesa fondurile oferite de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) pentru realizarea lucrarilor de cadastru in localitati. Primarii au la dispozitie 45 de zile de la data primirii instiintarii de la Oficiul de Cadastru pentru a anunta ca vor sa acceseze acesti bani si sa incheie contractele de finantare. Ulterior, primariile trebuie sa incheie contracte cu prestatorii de servicii, specialistii cadastrali pentru a cheltui banii de la ANCPI. Este o situatie aproape similara cu ceea ce s-a intamplat anul trecut cand din cele 54 de primarii interesate sa obtina banii pentru lucrarile de cadastru, la sfarsitul anului au fost doar 13 localitati unde s-au cheltuit banii. Directorul ONCPI, Horia Frincu, ne-a spus ca, dupa expirarea termenului de 45 zile, va fi trimisa, din nou, o instiintare catre primarii in care edilii sunt informati ca pot primi acesti bani. Abia daca primarii nu raspund nici la aceasta adresa se considera ca nu vor sa primeasca banii oferiti pentru lucrarile de cadastru.
Anul acesta sunt alocate 442,3 milioane lei la nivel national adica 150 mii lei pentru fiecare localitate, mai mult cu 15 mii lei fata de suma alocata in 2016 pentru lucrarile de inregistrare sistematica. Banii sunt alocati prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF). Contractele de finantare sunt multianuale, pe o perioada de 24 luni, ceea ce inseamna ca lucrarile de ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Pompierii de la Gugesti, locul I pe judet

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Pompierii de la Gugesti au castigat ieri locul I la etapa judeteana a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, ce s-a desfasurat pe stadionul Municipal Milcovul din Focsani. La acest concurs au luat parte SVSU Marasesti, SVSU Odobesti si SVSU Gugesti. Dupa disputarea probelor de concurs, clasamentul final a fost urmatorul: locul I - SVSU Gugesti, locul doi SVSU Marasesti si locul trei SVSU Odobesti. Lotul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Gugesti va reprezenta judetul Vrancea la etapa interjudeteana ce se va desfasura la Bacau in perioada 1- 15 iulie. Din lotul SVSU Gugesti fac parte George Gabriel Chirila, sef SVSU si urmatorii concurenti: Apostu Marius, Patrascu Raymond, Anghelinei Ionut Adrian, Daraban Mirel Secu Dragos, Bejan Ionut Cristian, Sima Adrian, Cosma Ionut, Manta Marcel si Chioveanu Ciprian. Lotul de la Gugesti revine pe locul I dupa sapte ani, in anul 2010 fiind ultima participare la etapa interjudeteana de la Braila. "Ma bucura rezultatul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Gugesti. Se pare ca o noua echipa incearca sa mearga pe vechile rezultate ale noastre care au adus premii la nivel de tara, respectiv locul I. Le doresc succes si ii sprijin in tot ceea ce inseamna acest gen de concursuri. Aici este vorba de locul I pe judetul Vrancea, apoi vom merge la faza pe zona la Bacau si de aici cine va castiga va merge la faza pe tara. Asa cum am obtinut locul I la copii la ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

24 de legumicultori vranceni vor primi ajutorul de minimis pentru rosii

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Directia Agricola a pregatit documentatia pentru ca 24 de producatori de legume sa primeasca prima transa din platile acordate prin programul de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate. Cei 24 de producatori au livrat in piete cantitatile prevazute de legislatie, adica minim doua mii kilograme de rosii, pana la data de 15 iunie. Directorul Directiei Agricole, Ticu Constandache, ne-a spus ca cei 24 de producatori au indeplinit toate conditiile impuse prin program. "Astazi am finalizat documentatia iar maine o trimitem la Bucuresti pentru a fi demarate procedurile legale si virati banii catre producatori. Probabil ca la inceputul lunii iulie vor fi facute platile", ne-a spus directorul Constandache. Restul celor inscrisi in program care nu au livrat pe piata cantitatile prevazute vor putea face dovada comercializarii tomatelor cultivate in spatii protejate in ciclul al doilea de productie, si anume perioada noiembrie-decembrie 2017. La nivelul judetului Vrancea au fost inregistrate 74 de solicitari din partea producatorilor pentru inscrierea in acest program de sustinere a producatorilor de legume.
Este o schema de ajutor de minimis destinata producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, producatorilor agricoli persoane juridice. "Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

INFOPOL

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Evenimente rutiere

La data de 20 iunie a.c., ora 14.30, a fost depistat un barbat de 59 ani, din municipiul Focsani, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat. In cauza a fost intocmit dosar penal.

La data de 20 iunie a.c., ora 11.35, politistii focsaneni au depistat un barbat de 49 ani, din comuna Tulnici, in timp ce conducea un autoturism care avea autorizatia de circulatie provizorie expirata. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Radare

DN2-E85: Calimanesti - Haret; Pufesti - Domnesti; Garoafa - Bizighesti; Golesti - Garoafa; Golesti - Focsani; Dumbraveni - Urechesti; Sl. Bradului - Obrejita; Urechesti - Popesti; Focsani; Marasesti; Adjud;
DN 23: Rastoaca; Vulturu.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

BEI: Aproximativ 12% dintre firme se confrunta cu constrangeri de finantare

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:37

Aproximativ 12% dintre firme se confrunta cu constrangeri de finantare, iar apelul la finantarea din surse interne se mentine la un nivel ridicat, potrivit unui sondaj prezentat miercuri de Debora Revoltella, director in Banca Europeana de Investitii, intr-o conferinta la Banca Nationala a Romaniei.
Conform acestui sondaj, desi accesul la finantare nu reprezinta o problema, in general, exista unele firme care se confrunta cu dificultati mai mari in accesarea cu succes a surselor externe de finantare comparativ cu alte firme. Apelul crescut la finantarea din surse interne ridica, de regula, obstacole mai mari pentru firmele mici si inovative. Incertitudinile generale se afla pe prima pozitie a listei de impedimente in calea investitiilor viitoare in UE si Romania, dar, in cazul Romaniei, se remarca ponderea companiilor care considera infrastructura de transport a tarii un impediment aEuro" aproximativ 60% dintre acestea considera acest aspect un obstacol, comparativ cu 38% dintre companiile din UE. Alte obstacole constau in reglementarea mediului de afaceri si disponibilitatea redusa a fortei calificate de munca.
Sondajul realizat de Grupul BEI privind investitiile si finantarea investitiilor aEuro" cazul Romaniei a fost dat publicitatii in cadrul conferintei comune BNR-BEI. Sondajul prezinta informatii unice referitoare la activitatea investitionala a firmelor din Romania, planurile acestora de investitii si opiniile asupra factorilor care franeaza investitiile. Conform ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Fotbal - CSM Focsani 2007, in fata indeplinirii obiectivului stabilit la reinfiintare!

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:36

CSM Focsani 2007 se afla, cu echipa de fotbal, in fata indeplinirii obiectivului stabilit la reinfiintarea acesteia in august 2016: promovarea in Liga a III-a. Au fost facuti pasii esentiali de pana acum - construirea unei unei formatii puternice, cu un joc atractiv, placut spectatorilor si eficient, castigarea campionatului judetean si a primului meci de baraj, care a fost in deplasare.
Sambata, 24 iunie, poate fi ziua in care echipa CSM Focsani 2007 revine la nivelul competitional din care a fost scoasa in 2012 printr-o hotarare administrativa a Federatiei Romane de de Fotbal, cea care i-a refuzat, in vara trecuta, cuvenita reinsertie in Liga a III-a!
Anul in care a evoluat in Superliga Altdorf Tehnik i-a fost, insa foarte util echipei, antrenorii Vasile Burga si Adrian Toma avand timpul necesar pentru a lucra astfel incat echipa Focsaniului sa capete un stil de joc propriu, iar fotbalistii sa se angreneze intr-un mecanism functional care a produs aproape maximum din cat putea fi obtinut intr-un sezon in fotbalul judetean: 21 victorii si un singur egal. CSM Focsani 2007 a inscris de 151 de ori, a dat primii trei marcatori ai campionatului si a primit doar 11 goluri. Cel mai important lucru pe care l-a facut noua echipa a Focsaniului a fost ca a polarizat multe dintre valorile reale ale fotbalului vrancean care meritau sa joace inca ani multi la un nivel superior celui judetean si a oferit perspectiva asteptata cativa ani de foarte tinerii jucatori proveniti de la cuburile ...

Sport / stiri Sport9 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletism - Elevii profesoarei Camelia Petrea, trei medalii nationale!

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:36

Scoala nr. 3 Adjud s-a intors cu o bogata colectie de medalii de la Campionatul National al Copiilor 1, 2 si 3, de la inceputul acestei saptamani. In numarul de ieri al Monitorului de Vrancea am scris despre titlurile de campioni si medaliile de argint si bronz ale elevilor profesorului Sergiu Craciun.
Astazi, despre rezultatele sportivilor antrenati de profesoara Camelia Petrea, de la acelasi club: Andreea Petrea a castigat titlul de campion al Romaniei la oina si argintul, la aruncarea greutatii. Iar George Adam, la aruncarea sulitei, s-a clasat al doilea si a castigat medalia de argint.
La competitia nationala a atletilor copii, Scoala nr. 3 Adjud a castigat sapte medalii: patru, de aur, doua de argint si una de bronz!

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Atletism - Mario Dobrescu, vitezistul adjudean, confirma!

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:36

Profesorul Gheorghe Catrinescu reuseste, prin CS Atletic Adjud pe care il conduce, sa faca performanta nu doar la aruncari lungi, specialitatea scolii adjudene, ci si in probele de viteza! Elevul sau Mario Dobrescu a indeplinit obiectivul propus pentru Campionatul National al copiilor 1, 2 si 3 de duminica, 18 iunie si luni, 19 iunie! Mario a devenit dublu campion al Romaniei la copii 1, la 80 metri, parcursi in 9,72 secunde si 200 metri, in 24,21 secunde si si-a confirmat rezultatele sepctaculoase pe care le-a avut si pana acum in aceste probe!
Un alt atlet al clubului adjudean, Dragos Salagean, copil 2, s-a clasat pe locul al saselea la 150 metri, cu un timp de 21,93 secunde.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Sedinta de instruire pentru profesorii care vor supraveghea sau vor corecta lucrarile la Bac

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:35

Cadrele didactice care vor supraveghea candidatii sau vor corecta lucrarile absolventilor de liceu la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2017, vor participa sambata, 24 iunie, la o sedinta de instruire. Dascalii trebuie sa isi insuseasca Metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat. Sedinta va avea loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, incepand cu ora 10.00.
Opt centre de examinare si unul zonal de evaluare vor functiona in judetul Vrancea, in cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017. Astfel, primul centru va functiona la Colegiul National Unirea din Focsani, fiind arondati cei 210 absolventi ai unitatii gazda si 76 de la Liceul de Arta Gh. Tattarescu Focsani, in total 286 candidati. Cel de-al doilea centru va functiona la Colegiul National Al. I. Cuza, fiind arondati cei 231 de elevi ai unitatii gazda si 46 de absolventi de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobesti, in total 276 candidati. Al treilea centru de examinare va functiona la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focsani, unde vor sustine examenul 162 de absolventi de la unitatea gazda, 77 de la Liceul Tehnologic Odobesti si alti 99 de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, in total 338 candidati.
Centrul cu numarul patru va fi la Colegiul Tehnic Ion Mincu Focsani, unde sunt arondati 310 candidati. Dintre acestia, 105 sunt de la unitatea gazda, 94 de la Colegiul Tehnic Gh. Asachi Focsani si 111 de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Geometria va face diferenta intre notele de 9 si 10 la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:35

Geometria va face diferenta intre notele de 9 si 10 la proba de matematica din cadrul Evaluarii NationaleGeometria le-a dat batai de cap absolventilor de clasa a VIII-a care au sustinut, ieri, ultima proba in cadrul examenului de Evaluare Nationala. Potrivit declaratiilor facute de elevii care au sustinut examenul la matematica, problemele de geometrie vor face diferenta, una dintre cerintele ultimei probleme de geometrie fiind cea mai dificila. "Subiectele au fost usoare, geometria ne-a dat batai de cap. Punctul c de la ultima problema a fost chiar dificil si nu sunt sigur de solutia pe care eu am gasit-o. Acolo am emotii, in rest a fost usor, mai ales ca eu m-am si pregatit pentru acest examen", ne-a spus Razvan Pintilie, absolvent al Scolii Stefan cel Mare din Focsani.
Si inspectorul de matematica, profesoara Gabriela Gherman, spune ca problemele de la punctul III sunt cele care vor face diferenta intre notele de 9 si 10. "Subiectele au fost in concordanta cu programa scolara, chiar usoare as putea spune. Au fost asemanatoare cu cele de la simulare si de la sesiunea speciala. Diferenta intre notele 9 si 10 o vor face doua cerinte de la punctul III. Asa cum au fost subiectele, eu ma astept la multe note mari", a spus profesoara Gabriela Gherman. Aceasta a adaugat ca baremele de corectare sunt foarte detaliate si ca fiecare metoda de lucru corecta va fi evaluata, deoarece au fost probleme si cu cate trei metode de rezolvare.
Emotiile vor continua pentru absolventii de clasa a VIII-a si familiile acestora pana luni, 26 iunie, cand se vor afisa rezultatele. Tot atunci se vor ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Scoala din Vulturu si-a premiat elevii cu media 10

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:35

Cei mai buni elevi la invatatura, de la Scoala din Vulturu, au fost premiati cu diplome si bani, pentru rezultatele deosebite pe care le-au obtinut pe parcursul claselor V-VIII sau in anul scolar care tocmai s-a incheiat.
Astfel, Teodora Grigoras si Alexandra Gheorghita au fost sefe de promotie, ambele finalizand studiile gimnaziale cu media zece. "Am tinut mult sa ne premiem copiii foarte buni. Cu ajutorul celor de la Fundatia *Nicolae Macovei* am reusit sa oferim celor doua sefe de promotie si premii in bani, pe langa diplome si cupe", ne-a spus profesorul Dana Paraiac, de la Scoala din Vulturu.
Alaturi de cele doua absolvente, au mai fost premiati si elevii Ionut-Sorin Alexe, Denisa Lacanu, Alexandru Balosin, Indra-Aretia Maican, Dragos Cernat, care au avut media zece la finalul anului scolar 2016-2017.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! VIDEO: Pompierii scot apa din curti la Vanatori; a plouat torential in tot judetul, unele drumuri fiind inundate

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 22:35

Un echipaj cu un autocamion de interventie, cu doua motopompe, din cadrul Detasamentului de pompieri Focsani, intervine in comuna Vanatori pentru evacuarea apei din doua curti. Adancimea apei este de 20 - 30 cm.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Circulatia este oprita prin pasajul de la Valcele; autovehicul blocat in apa, zona croitoria Rosca

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 18:36

Circulatia este oprita prin pasajul de la Valcele. Echipaje ale politiei sunt stationate la ambele intrari in pasaj,care este inundat la fiecare ploaie abundenta. Multi soferi se incumeta sa treaca prin pasaj cand e inundat si unii raman blocati, fiind nevoie de interventia pompierilor.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

ULTIMA ORA! Incendiu la Golesti, fir electric cazut pe carosabil la Brosteni

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 18:36

Un incendiu a izbucnit la o casa din Golesti si se manifesta pe o suprafata de circa 80 de metri patrati. Intervin pompierii de la Detasamentul Focsani cu trei autospeciale. La Brosteni (FOTO), un fir electric a cazut pe carosabil si intervin angajatii Electrica. La fata locului sunt prezente si echipaje de politie.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Batran TALHARIT in propria casa. Principalii suspecti au 17, respectiv 18 ani

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:38

Tot mai multe fapte de talharie sunt anchetate de oamenii legii. Nu mai putem fi siguri ca nu ni se intampla nimic rau nici macar atunci cand ne aflam in propriile case. Grav este si faptul ca tot mai multi copii sunt implicati in fapte de natura penala sau comise cu violenta. Si nu au calitatea de victime, ci de suspecti! Cel mai recent caz in care au fost implicati adolescenti a fost inregistrat marti dimineata, in jurul orei 3.00. Potrivit oamenilor legii, doi tineri, unul de 18 ani, iar celalalt de 17 ani, din satul Oreavu, comuna Gugesti, au intrat in casa peste un batran de 73 de ani, in toiul noptii, cu intentia de a-i lua banii pe care stiau ca ii are. Banii de pensie, dupa cum spun surse oficiale.
Planurile nu au mers asa cum si-au propus cei doi pentru ca in momentul in care au intrat in imobil, victima i-a simtit si s-a trezit, incepand sa tipe. Tinerii nu s-au lasat pagubasi cu una, cu doua si nu au plecat fara sa ia nimic. Surse oficiale spun ca unul dintre ei l-ar fi tinut pe batran si i-ar fi pus mana la gura, moment in care victima l-a muscat de mana. In timpul in care batranul se "lupta" cu cel care a incercat sa-l imobilizeze si sa-l faca sa taca, cel de-al doilea i-a furat telefonul. Dupa aceea, cei doi tineri au parasit casa victimei.
Dupa spaima traita, omul a sesizat fapta la politie, iar oamenii legii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale de la Politia municipiului Focsani au inceput imediat verificarile, iar in cateva ore au stabilit cine sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Primaria Panciu construieste sase blocuri

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:38

Primaria Orasului Panciu continua lucrarile la cele doua ansambluri de locuinte sociale amplasate pe Aleea Independentei nr. 6-8 (in spatele Statiei de Pompieri). Este vorba despre 4 blocuri sociale, construite in baza Legii Locuintei nr. 114/1996, cu modificarile si completarile ulterioare si 2 blocuri realizate in conditiile OUG 74/2007 privind construirea de locuinte pentru chiriasii evacuati din imobilele retrocedate fostilor proprietari. Primarul Iulian Nica a declarat ca lucrarile respecta graficul si termenele stabilite. "In momentul de fata, se lucreaza la constructia unui numar de 6 blocuri, carora le corespund 93 de unitati locative. Doua blocuri sunt destinate persoanelor evacuate, insumeaza 32 de unitati locative si vor fi construite in sistem D+P+2E+M. Cele 4 blocuri sociale insumeaza 61 de unitati locative si sunt realizate tot in sistem D+P+2E+M. Lucrarile la cele doua tronsoane au inceput in luna iulie 2016. Dupa aproape un an, putem spune ca acestea respecta graficul si termenele stabilite. Se lucreaza in ritm sustinut, atat la ridicarea grinzilor, cat si la partea de zidarie. In maxim 2 luni, preconizam ca imobilele vor fi gata *la rosu*", a explicat Iulian Nica.
La Biroul Urbanism din cadrul Primariei Orasului Panciu sunt inregistrate, in prezent, aproximativ 250 de cereri de locuinte, pe care administratia locala le va rezolva atat prin repartizarea apartamentelor ce se construiesc pe Aleea Independentei nr. 6-8, cat si prin ridicarea unui nou tronson de ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Panciu. Centrul de consiliere si sprijin pentru copii si parinti a fost finalizat

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:38

Primaria Orasului Panciu a finalizat lucrarile la Centrul de consiliere si sprijin pentru copii si parinti, realizat prin intermediul proiectului cu acelasi nume, finantat in cadrul Programului "Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa si instruirea personalului", derulat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. "Saptamana trecuta, am derulat formalitatile de receptie tehnica a lucrarilor la obiectivul de investitii *Centrul de consiliere si sprijin pentru copii si parinti*. Beneficiarii directi vor fi 100 copii cu varste intre 6-15 ani, aflati in situatii familiale dificile si 50 parinti, reprezentantii legali, precum si alte persoane care au in ingrijire acesti copii. Misiunea acestui centru este de a preveni abandonul si institutionalizarea copiilor, prin activitati specifice de consiliere, sprijinire si educare destinate parintilor si altor persoane care au in ingrijire copii aflati in situatii de risc", a declarat primarul Iulian Nica.
Centrul de consiliere si sprijin pentru copii si parinti este amplasat in cartierul Dumbrava, pe strada Muncii, intr-o cladire cu o suprafata de aproximativ 150 mp. Imobilul este compartimentat astfel incat sa poata asigura o utilizare multifunctionala si cuprinde: sala activitati educationale avand ca destinatie asistenta si sustinerea in pregatirea temelor de acasa ale copiilor, activitati de educatie si igiena corporala, abilitati de internet si de calculator; birou de consiliere individuala, ...

Life Show / stiri Actualitate15 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO si GALERIE FOTO : Consilierii liberali trimit Focsaniul IN BEZNA

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:37

VIDEO si GALERIE FOTO : Consilierii liberali trimit Focsaniul IN BEZNAStrazile care nu sunt iluminate, parcarile fara becuri sau luminitele din perioada Sarbatorilor de iarna din Focsani nu sunt o prioritate pentru liberalii din municipiu, care nu au votat, ieri, la sedinta extraordinara a Consiliului Local, delegarea gestiunii serviciului de iluminat public catre un operator privat. Liberalii au votat negativ fara niciun motiv, cu toate ca serviciul de iluminat stradal din municipiu nu este functional de mai bine de doi ani. Liberalii nu au dorit informatii suplimentare, nu au fost interesati de problemele iluminatului stradal, de faptul ca oamenii din cartiere ale municipiului orbecaie pe strazi cand vor sa ajunga acasa. Nu i-a interesat nici faptul ca primaria pierde posibilitatea de a accesa proiecte europene de cinci milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public. Au stiut sa spuna doar ca "iluminatul public nu este o prioritate pentru Focsani".
Primarul Cristi Misaila a aratat, la sedinta extraordinara, ca sunt doua probleme cu care Focsaniul se confrunta de mai mult timp in ceea ce priveste iluminatul public din municipiu. "Din punctul meu de vedere si cred ca al majoritatii cetatenilor, iluminatul public este una din prioritatile din municipiu", a spus primarul Misaila, care a recunoscut ca iluminatul public este dezastruos, iar aceasta situatie este cauzata de faptul ca serviciul de iluminat public nu este functional. In teorie, acest serviciu ar trebui sa functioneze la Directia de Dezvoltare si Servicii Publice. Insa din ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

VIDEO : Apel catre firme pentru reparatia acoperisului afectat de incendiul de la pensiunea Monte Carlo

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:37

VIDEO : Apel catre firme pentru reparatia acoperisului afectat de incendiul de la pensiunea Monte CarloFocsanenii cu locuintele afectate de incendiul de la fosta pensiune Monte Carlo fac un apel catre agentii economici din municipiu sa ii ajute sa finalizeze lucrarile de reparatie a acoperisului. Pana acum s-au implicat patru firme din Focsani in ajutorarea acestor familii, fie cu materiale, fie cu muncitori care sa efectueze lucrarile, iar Primaria municipiului a oferit ajutoare de urgenta de cate 2500 lei pentru 20 de familii care au avut locuintele afectate. Administratorul blocului de langa fosta pensiune ne-a spus ca s-au implicat in ajutorarea oamenilor cei de la Edil Dan Construct, Edil Italy, PIF & LMS si urmeaza Metale International care sa ajute cu tabla. Materialele sunt aduse dar mai este nevoie de muncitori care sa realizeze acoperisul si sa monteze tabla. "Am fi vrut sa ne ajute cu montajul in continuare, acoperisul trebuie realizat cat mai repede pentru ca este dificil pentru cei de la etajul patru, le ploua in casa. Facem un apel la oamenii de bine, poate reusesc sa ne dea o mana de ajutor sa terminam acoperisul. Le multumesc sponsorilor care s-au implicat si celor care vor veni sa ne ajute in continuare", ne-a spus Dorin Isofache.

Primarul Cristi Misaila ne-a spus ca administratia locala din Focsani a respectat legislatia in vigoare si, in primul rand, a oferit ajutoare de urgenta de cate 2500 lei pentru 20 de familii din blocurile afectate. Aceasta este valoarea maxima a unui ajutor de urgenta care poate fi acordata de o primarie in asemenea cazuri. Primarul ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Hidranti langa fiecare scoala din Focsani

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:37

In apropierea tuturor institutiilor de invatamant din Focsani vor fi montati hidranti exteriori de incendiu, conditie obligatorie in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu. Primarul Focsaniului, Cristi Misaila, s-a intalnit, ieri, cu reprezentantii unitatilor de invatamant preuniversitar si cei ai institutiilor responsabile, CUP Focsani si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, pentru prezentarea situatiei constructiilor cu destinatie de invatamant pentru care trebuie obtinuta autorizatia de securitate la incendiu. "In urma evaluarilor prezentate, au fost identificate procedurile necesare obtinerii autorizatiei, urmand ca pana la inceperea noului an scolar, toate unitatile sa indeplineasca conditiile necesare intrarii in legalitate", au precizat reprezentantii Primariei Focsani.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Ferdinand I Intregitorul. Sau cand Romania insemna ceva in Europa

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:37

Ferdinand I Intregitorul. Sau cand Romania insemna ceva in EuropaPeste cateva zile se vor implini 90 de ani de la moartea Intregitorului, marele rege Ferdinand, care a reusit sa realizeze visul de veacuri al poporului romanesc, acela ca intreg neamul nostru sa fie cuprins, pentru prima oara, intre granitele unui singur stat. Probabil in perioada urmatoare i se vor inchina mii de randuri de catre istorici, care de care mai priceput, asa ca nu are rost sa reluam date despre viata, personalitatea si cum a ajuns Fedinand sa ne fie rege, considerat cel mai mare conducator al romanilor din toate timpurile. Nascut in Germania si educat in acest spirit, numit print mostenitor al Coroanei Romaniei, casatorit cu o englezoaica cu mintea ascutita si inconjurat de oameni de isprava, a reusit, cu destul de mult noroc, sa obtina foarte multe pentru tara sa, la sfarsitul Primului Razboi Mondial.
Iata ce spun manualele despre acel moment: Marea Unire din 1918 a incununat aspiratiile de veacuri ale romanilor de a vietui intr-un singur stat si a fost rodul luptei tuturor fortelor si a categoriilor sociale interne. Suprafata tarii a crescut de la 137 000 de km patrati la 295 049 km patrati, populatia de la 7.250.000 locuitori inainte de 1918 la 18.052.896 la recensamantul din 1930. Au marcat cresteri importante, intre altele, suprafata arabila de la 6,6 milioane de ha la 14,6 milioane de ha, suprafata acoperita cu paduri de la 2,5 milioane de ha la 7, 3 milioane de ha, reteaua cailor ferate de la 4300 de km la 11000 km. Ca urmare a Unirii Basarabiei, ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

Politistii au stabilit identitatea tanarului accidentat mortal la Garoafa

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:37

Politisti vranceni au stabilit identitatea barbatului care si-a pierdut viata luni, dupa ce a fost acrosat de un tir, pe raza localitatii Garoafa. Este vorba de un tanar de 31 de ani, din Panciu. Oamenii legii spun ca el ar fi incercat sa traverseze prin loc nepermis si fara sa se asigure. Conducatorul tirului, un barbat de 46 de ani, din Bucuresti, nu a putut evita impactul.
"La data 19 iunie a.c., ora 10.10, un barbat de 46 ani, din municipiul Bucuresti, in timp ce conducea o autoutilitara, in interiorul localitatii Garoafa, pe directia Focsani catre Tisita, a accidentat mortal un barbat de 31 ani, din orasul Panciu, care ar fi traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure corespunzator. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului", se arata in buletinul de presa al IPJ Vrancea.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Judo - Mihaita Mocanu de la CS Unirea Focsani, campion al Romaniei!

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:36

La Campionatul National de judo U 12, U 13, care a avut loc la Timisoara la sfarsitul saptamanii trecute, sportivii de la CS Unirea Focsani, antrenati de profesorii Adrian Moldoveanu si Mugurel Popa, si-au luat obisnuita, pentru ei, parte de rezultate foarte bune, asa cum se intampla la competitiile nationale si international la care concureaza!
Cea mai buna performanta i-a apartinut lui Mihaita Mocanu, care a devenit campion al Romaniei si a primit medalia de aur la 30 kg., U 13. Silvia Pomana, la 29 kg. si Marius Constantin, la 30 kg., ambii, la U 12, au castigat medaliile de argint pentru titlurile de vicecampioni nationali.
Tot cu medalie, dar de bronz la +57 kg., s-a intors de la Campionatul National Andreea Parfene iar colegii ei de club Alessando Boboaca, la 34 kg., Mihnea Chirila, la 30 kg. si Bogdan Chiuchiu, la 60 kg., toti sportivi U 12, s-au clasat pe locul 5.
Pentru cluburile focsanene cu sectii de judo urmeaza Campionatul National U 10, U 11, de la Baia Mare, din perioada 23-25 iunie.

Sport / stiri Sport6 vizite[ Monitorul de Vrancea ]

GALERIE FOTO : Atletism - Adjudeanul Alexandru Albu, dublu medaliat cu aur national!

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 06:36

Intrecerile Campionatului National al copiilor 1,2 si 3 au avut loc duminica, 18 iunie si luni, 19 iunie, la Bucuresti, pe vreme cu ploaie si vant. Conditiile meteo nu au fost un impediment in obtinerea unor rezultate foarte bune pentru sportivii adjudeni pregatiti la Scoala nr. 3 de profesorul Sorin Craciun, specialisti in aruncari lungi.
Performerul delegatiei adjudene a fost Alexandru Albu, copil 1, care a castigat doua titluri de campion al Romaniei si medaliile de aur aferente, la greutate si disc! Alexandru Albu a fost campion al Romaniei si in 2016 si in 2015 la aruncarea greutatii!
Campion national a devenit si Narcis Neacsu, la aruncarea greutatii copii 3. Alin Buciumeanu, copil 2, a incheiat concursul pe locul al III-lea si a castigat medalia de bronz iar copilul 1 Andrei Simion s-a clasat al patrulea la sulita.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Monitorul de Vrancea ]


Prima   <<   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Ce NU ai voie sa faci in Crangul Petresti. Regulamentul de functionare, aprobat de Consiliul Judetean
Consiliul Judetean Vrancea a aprobat Regulamentul de functionare a Ariei naturale de interes local ...
"Megadosarul" furtului de energie electrica se intoarce la parchet
Magistratii Tribunalului Vrancea au decis, vineri, sa restituie la parchet dosarul in care mai multe ...
Licitatie pentru asfaltarea strazilor din centrul Focsaniului
Reabilitarea strazilor din centrul municipiului scoase la licitatie de Primaria Focsani a fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor