Rezultatele 961 - 990 din 1000 (0.307 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

13 profesori ramasi fara catedra din cauza restrangerilor de activitate

Marti, 11 Martie 2014, ora 13:20

Incepand cu anul scolar 2014 - 2015 un numar de 13 cadre didactice titulare intra in restrangere de activitate. Numele profesorilor aflati in aceasta situatie se regaseste intr-o lista ce a fost publicata inca de ieri pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.

Cei mai multi profesori care isi vor pierde posturile din toamna provin de la Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau" din Focsani de unde vor pleca patru profesori urmat de Colegiul Tehnic ,,Gh. Asachi" din Focsani de unde vor disparea alte trei posturi. Situatia acestor profesori ar putea fi rezolvata in data de 3 aprilie cand la Inspectoratul Scolar va avea loc o sedinta publica pentru ocuparea catedrelor complete si incomplete disponibile la nivelul unitatilor de invatamant din judet. In total 700 de posturi complete si incomplete sunt disponibile in scolile din Vrancea.

Lista cu numele profesorilor ce intra in restrangere de activitate poate fi consultata AICI si AICI

Actualitate / elevi 62 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Alegeri pentru functia de primar al orasului Panciu, pe 25 mai

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:06

Alegerile partiale pentru desemnarea primarului orasului Panciu vor avea loc pe data de 25 mai. Prim ministrul Victor Ponta a anuntat, ieri, ca se vor organiza alegeri parlamentare si locale partiale odata cu cele europarlamentare, pe data de 25 mai. "Vreau sa anunt o decizie pe care am luat-o discutand cu liderii coalitiei de guvernare aEuro" aceea ca Guvernul va declansa procedurile pentru ca pe 25 mai, odata cu alegerile europarlamentare, sa facem alegeri si in colegiile parlamentare ramase vacante si pentru functiile de primar sau consilii locale. Vom avea, practic, pe 25 mai alegeri europarlamentare, dar vom mai avea si alegeri parlamentare partiale si alegeri locale partiale acolo unde sunt functii vacante. Era o decizie importanta", a declarat premierul Ponta la Palatul Parlamentului.
La sfarsitul anului trecut, conducerea organizatiei PSD Panciu a anuntat ca viceprimarul orasului Panciu, Iulian Nica, este candidatul acestei organizatii pentru functia de primar la alegerile locale partiale ce vor fi organizate ca urmare a decesului fostului edil Ion Petre. Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a declarat ca intreaga comunitate locala va trebui sa faca fata cu brio unei perioade foarte dificile, marcata de alegerea unui nou primar, care va trebui sa garanteze continuitatea activitatii incepute de Ion Petre in fruntea administratiei locale. Tot atunci, viceprimarul Iulian Nica a declarat ca noua echipa de la conducerea Primariei Panciu va da dovada de aceeasi putere ...

Personalitati / Victor Ponta 55 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Cursuri GRATUITE de formare profesionala la AJOFM Vrancea

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:06

Cursuri GRATUITE de formare profesionala la AJOFM Vrancea Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot participa la programe de formare profesionala, care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale, care sa le creasca sansele reintegrarii pe piata muncii. Potrivit unui comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, institutia vine si in intampinarea persoanelor care doresc sa aplice pentru un loc de munca in Comunitatea Economica Europeana si unde se solicita cunoasterea limbii din tara respectiva. Astfel, pe parcursul acestui an, AJOFM Vrancea organizeaza si cursuri gratuite de perfectionare in comunicare in limbile engleza, germana si italiana.
Persoanele care doresc sa se inscrie la cursurile organizate in 2014 se pot adresa Compartimentului de Formare Profesionala din cadrul AJOFM Vrancea, Bd. Unirii, nr.53 A din Focsani. Potrivit informatiilor furnizate de conducerea institutiei, cursurile gratuite sunt de initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare. Cursurile de initiere si cele de nivel I sunt destinate persoanelor care au/nu au absolvit invatamantul obligatoriu, in timp ce cursurile de nivel II se organizeaza pentru persoanele care au absolvit cel putin invatamantul obligatoriu. Totodata, cursurile de perfectionare se organizeaza pentru persoane care au absolvit liceul.
Meseriile pentru care se organizeaza cursuri sunt: apicultor - calificare nivelul I; agent de securitate - calificare nivelul I; barman - calificare nivelul I; bucatar - ..

Business / afaceri 680 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

"Identitati critice", lansata la Biblioteca Judeteana

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:06

"Identitati critice", lansata la Biblioteca Judeteana Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea organizeaza pe 13 martie, de la ora 17.30, la sediul central, lansarea volumului "Identitati critice" al autoarei Ana-Maria Cornila- Norocea, aparut la Editura Salonul Literar, 2013. Autoarea este, in prezent, profesoara la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani, pe care l-a absolvit ca sefa de promotie in anul 1998, continuandu-si studiile la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, in 2002, apoi a facut masterat in Literatura Comparata, in anul 2003.
A debutat in anul 2006 cu volumul "Reverii critice" si de-a lungul timpului semneaza articole in reviste ca: Limba si literatura romana, Lector, Varstele scolii, Pro Saeculum, Vatra Veche, Oglinda Literara si altele. "Identitatea literara reprezinta un construct ce reuneste atat identitatea autorului, cat si identitatea textului, o suma de adevaruri si virtualitati modulate/ catalizate de constiinta lectorului, fie el inocent sau experimentat... ", scrie autoarea in prefata volumului "Identitati critice", ce este dedicat mentorul autoarei, criticului Mircea Dinutz.
Volumul va fi prezentat de directorul Editurii Salonul Literar, profesor Culita Ioan Usurelu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania care prin sprijinul sau a facut posibila aparitia acestei carti. La eveniment sunt asteptati sa participe scriitori, profesori, colegi, elevi ai Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" si iubitori de lectura.

Life Show / cultura 20 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Doi karateka de la CS Unirea Focsani, in lotul Romaniei de la Campionatul European

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:05

Doi karateka de la CS Unirea Focsani, in lotul Romaniei de la Campionatul European Sala Apollo din Bucuresti a gazduit editia din acest an a Campionatului National individual de karate SKDUN, editia 2014, competitie care a adunat la start 800 sportivi din 45 cluburi, arbitrati de o comisie internationala din Romania si Ungaria. CS Unirea Focsani a obtinut la aceasta competitie 29 de medalii, iar doi dintre sportivi, Teodora Strompl si Mihai Radu au fost selectionati in lotul Romaniei care va participa la Campionatul European.

Rezultatele sportivilor de la CS Unirea:
Radu Mihai - locul II la Master (kata si kumite), Andrei Burdusa - locul II la kata, Razvan David - locul II la kata si kumite, Madalin Enache - locul III la kumite, Cristian Sitaru - locul III la kumite tineret, Teodora Strompl - locul II la kumite junioare, Ionut Malinoiu - locul II la kata si III la kumite, Cosmin Neagu - locul I la kata si kumite cadeti, Roberto Dumitrache - locul III la kata si kumite, Bogdan Meteleanu - locul I la kata, Iulia Trestianu - locul III la kata si kumite, Alexandru Girleanu - locul I la kata, Zenaida Vornicescu - locul I la kata, Petru Burdusa - locul III la kata, Gabriela Donici - locul III la kata, Monica Iliescu - locul II la kumite, Ionut Iordache - locul I la kumite si Iulia Coliba - locul I la kumite. Sportivii sunt antrenati de Aurel Giurgea si Paul Donici. De la sectia din comuna Vidra: Fabian Varvara - locul III la kumite, Mihai Nica - locul III la kata, Robert Tirdea - locul III la kumite, Alexandru Husca - locul III la kumite (sportivii sunt ...

Sport / stiri Sport 18 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Primarii de pe Valea Ramnicului cer Prefecturii sa opreasca distrugerea DN 2N si 2R

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:05

Primarii de pe Valea Ramnicului cer Prefecturii sa opreasca distrugerea DN 2N si 2R Primarii de pe Valea Ramnicului fac front comun si solicita Prefecturii sa gaseasca solutii pentru ca drumurile nationale DN 2N Dumbraveni - Dumitresti - Jitia si DN 2R Jitia - Vintileasca - Bahnele sa nu mai fie distruse de camioanele de mare tonaj.

Acestia sustin ca vinovate de degradarea rapida a drumurilor se fac firmele care exploateaza masa lemnoasa in zona. "Locuitorii din Vintileasca au asteptat o viata de om sa aiba un drum asfaltat, dar au venit cei care ne distrug padurile si ne distrug si drumul", sustine primarul comunei Vintileasca, Georgel Spataru.

Primarii de pe Valea Ramnicului fac front comun si solicita Prefecturii Vrancea sa gaseasca solutii pentru ca drumurile nationale DN 2N Dumbraveni - Dumitresti - Jitia si DN 2R Jitia - Vintileasca - Bahnele sa nu mai fie distruse de camioanele de mare tonaj. "Este dezastru ce se intampla cu acest drum. Acest drum se deterioreaza cu fiecare masina de mare tonaj incarcat cu lemne care trece pe el. Noi nu mai putem suporta aceasta bataie de joc la care suntem supusi de cei care nu vor sa ia masuri. Nu inteleg ce se mai asteapta, sa se faca praf asa cum a fost inainte de 2012? Locuitorii din Vintileasca au asteptat o viata de om sa aiba un drum asfaltat, dar au venit cei care ne distrug padurile si ne distrug si drumul. Voi face o adresa catre Prefectura si voi cere limita maxima de tonaj de 20 de tone si supraveghere 24 de ore din 24 de catre politie. Sa vedem atunci pe unde vor mai trece", a spus primarul ...

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Inspectorii generali din cadrul MEN ajung astazi in Vrancea

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:05

Inspectorii generali din cadrul MEN ajung astazi in Vrancea O echipa formata din inspectori generali la discipline tehnice din cadrul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) va ajunge astazi in Vrancea, in cadrul unei inspectii ample, planificate.

Astfel, inspectorii de la Bucuresti vor monitoriza aleatoriu, la nivelul judetului, modul in care se desfasoara activitatea la clasa la orele de matematica, fizica, chimie sau biologie, vor urmari parcurgerea corecta a programei scolare, dar si calitatea actului didactic. Pentru fiecare dintre aceste discipline este delegat cate un inspector general din cadrul MEN, care va asista efectiv la ore.
Vor fi efectuate inspectii atat in scolile din mediul rural cat si in cele din mediul urban, astfel ca profesorii de la orice unitate de invatamant din judet se pot trezi in orice moment la clasa cu un inspector de la Bucuresti.

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Bebelus grav bolnav, transportat la Spitalul Budimex cu elicopterul SMURD

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:05

Bebelus grav bolnav, transportat la Spitalul Budimex cu elicopterul SMURD Un bebelus de 4 luni, diagnosticat cu o afectiune respiratorie grava, a fost transportat cu elicopterul SMURD, ieri, la un spital din Bucuresti. Baietelul a fost preluat de la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea si transportat pana in curtea Batalionului 288 Aparare Antiaeriana "Milcovul", de unde a fost preluat de un elicopter SMURD. Interventia a avut loc in ciuda vantului puternic.

Medicii de la Ambulanta ne-au precizat ca micutul era in coma, fiind ventilat artificial. "Am preluat de la Spitalul Judetean si transportat pana la elicopterul SMURD un sugar de 4 luni, in coma, cu insuficienta respiratorie, bronhopneumopatie acuta, ventilat artificial. El va fi transferat de catre elicopter la Spitalul Budimex", ne-a declarat medicul Simona Ionescu, din cadrul SAJ Vrancea.
La fata locului era si mama baietelului, care ne-a spus ca starea acestuia s-a inrautatit dintr-o data. "Era racit copilul. Am ajuns cu el de sambata la spital, unde am aflat ca are pneumonie. Din senin i s-a agravat starea, aseara. Cred ca s-a inecat cu flegma. Acum sper sa il faca bine la Bucuresti. Acasa mai am trei copii", ne-a spus femeia.
Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca s-a solicitat interventia elicopterului SMURD deoarece micutul a suferit un stop cardio-respirator, iar starea sa era foarte grava. "Copilul a ajuns sambata, in jurul orei 15.00, la Spitalul Judetean, unde a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie acuta, ...

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Douazeci de soferi au ramas fara permise, la finele saptamanii trecute

Marti, 11 Martie 2014, ora 05:05

Douazeci de soferi au ramas fara permise, la finele saptamanii trecute Douazeci de soferi au ramas fara permise de conducere la finele saptamanii trecute, in urma activitatilor desfasurate in trafic de politistii de la Rutier. Zece dintre acestea au fost retinute pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cate unul pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor si depasire neregulamentara, iar opt pentru viteza excesiva.

In timpul verificarilor, politistii au aplicat 485 de sanctiuni contraventionale. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 175, au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza, alte 61 pentru lipsa centurii de siguranta si 104 pentru alte abateri savarsite in trafic.
Pentru unii soferi situatia a fost si mai grava, pentru ca pe numele lor au fost intocmite dosare penale pentru diferite abateri. Politistii ne-au spus ca la finele saptamanii trecute au fost constatate 13 infractiuni. Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numara si Ionut Adrian G., de 29 de ani, din Focsani. "La data de 09 martie 2014, politistii l-au identificat pe strada Mare a Unirii pe G. Ionut-Adrian, de 29 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism avand permisul de conducere anulat. In cauza a fost intocmit dosar penal", ne-au transmis politistii.
Dosar penal a fost intocmit si pe numele unui barbat din Marasesti, care conducea un moped desi era baut si nici macar nu avea nici permis de conducere. "La data de 09 martie 2014, politistii l-au identificat pe strada Republicii din orasul Marasesti, pe C. ...

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Intersectia strazilor Laminorul si Militari a "inghitit" o masina

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Intersectia strazilor Laminorul si Militari a "inghitit" o masina Un focsanean a avut ghinionul de a-si distruge masina intr-o gaura cascata din senin la intersectia strazilor Laminorul si Militari din Focsani.

Soferul, care conducea un autoturism Fiat Punto, intr-una din zonele cu cele mai mari probleme de infrastructura din Focsani, s-a trezit ca ii fuge pamantul de sub masina, la propriu, si a ramas infundat intr-o gura de canal. La fata locului au ajuns politistii, care au facut masuratori, precum si o masina de la Serviciul de Ridicari Auto al Primariei Focsani. Dupa mai multe minute in care oamenii legii au cercetat modul in care s-a produs incidentul, autoturismul suspendat in groapa a fost scos de utilajul de la Ridicari Auto. Masina a suferit grave avarii la partea din fata, bara fiind distrusa si rotile avariate. Soferul, suparat, a spus ca va incerca sa recupereze paguba produsa masinii sale de la cei responsabili cu starea drumului in aceasta zona. "Mergeam cu masina, ca sa intru pe Strada Brancoveanu, unde duceam un pachet, si deodata pamantul s-a surpat, m-am speriat, nu stiam ce s-a intamplat. Cand am iesit, am vazut groapa si masina distrusa. Vreau sa imi recuperez daunele, am inteles ca exista o asigurare a constructorului care a lucrat aici. Daca este nevoie voi vorbi si cu un avocat", ne-a declarat Robert Ionita, soferul autoturismului avariat.
Potrivit unor locuitori din zona, in urma cu cateva zile, in exact acelasi punct, o alta masina a ramas captiva intr-o groapa asemanatoare aparuta in drum.
Reprezentantii ...

Actualitate / stiri Actualitate 62 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Primaria Focsani vrea bani europeni pentru un campus scolar, licee si retelele ENET

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Primaria municipiului Focsani mai are o sansa pentru a accesa fonduri europene, ultimele disponibile prin Programul Operational Sectorial Regio 2007-2013, pentru cateva obiective de investitii.

In acest context, primarul Decebal Bacinschi a anuntat, in cadrul sedintei Consiliului Local, ca Primaria a facut demersuri pe mai multe planuri pentru accesarea acestor fonduri europene.

In primul rand, a fost comandata documentatia tehnica pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici privind proiectul campusului scolar din Focsani, proiect scos "de la naftalina" dupa 5 ani de la depunerea documentatiei, ca urmare a unui raspuns primit de la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est. Valoarea proiectarii insumeaza 576.000 lei, iar in termen de 60 de zile documentatia trebuie depusa la ADR, pentru evaluare si obtinerea finantarii. Campusul scolar ar urma sa fie construit pe strada 1 Decembrie din Focsani, in zona Colegiilor "Ion Mincu", "Edmond Nicolau" si Liceului cu Program Sportiv. Proiectul complexului a fost realizat de Primaria Focsani si Inspectoratul Scolar Judetean. Potrivit acestuia, campusul scolar ar urma sa cuprinda scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi, cantina, baza de practica pentru meserii si specializari (ateliere scoala), baza sportiva (sala de sport si terenuri sportive) si spatii de cazare pentru cadrele didactice, dotate si utilate corespunzator. Proiectul primise deja avizul Ministerului Educatiei de la acea vreme. Luna trecuta, ...

Actualitate / stiri Actualitate 53 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Cirligele, "o comuna cu adevarat moderna"

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Primaria Cirligele a obtinut un imprumut de peste 730 mii lei pentru a putea finanta lucrarile la investitiile de reabilitare a sediului primariei si a caminului cultural.

Imprumutul a fost aprobat de Comisia Nationala de Avizare a Imprumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finantelor si a fost contractat pe o perioada de 5 ani.

Primarul comunei Cirligele, Stefan Moscu, a declarat ca acest imprumut era necesar pentru a putea finaliza cele doua obiective de investitii mai sus amintite. "La inceputul anului trecut am demarat din fonduri proprii, doua obiective de investitii. Este vorba de reabilitarea sediului primariei si a caminului cultural din satul Cirligele. Pentru aceste investitii am incheiat un contract multianual cu o durata de doi ani. In primul an am platit din bugetul propriu 400 mii lei, iar pentru finalizarea lucrarilor mai aveam nevoie de 730 mii lei, bani pentru care am incercat inca de anul trecut sa contractam un imprumut. Luna aceasta, Comisia Nationala de Avizare a Imprumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finantelor a avizat favorabil acest imprumut care se va derula pe o perioada de 5 ani, bani cu care vom finaliza cele doua obiective de investitii", a precizat primarul Stefan Moscu.
Acesta a declarat ca desi nu si-a primit banii, constructorul a realizat lucrarile la sediul primariei in proportie de 90 la suta, iar la Caminul Cultural in proportie de 98 la suta. "Practic ne mai trebuie 730 de mii de lei pentru a putea spune ca avem o ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

La munte a nins in week-end

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

La munte a nins in week-end Iarna nu se da dusa. In timp ce la campie si la deal a plouat in ultimele zile, la munte a nins. S-a intamplat sambata, in zona de munte a judetului, iar stratul de zapada nou depus a acoperit copacii, dar si drumurile. Persoanele care au circulat sambata pe DN 2D Focsani-Targu Secuiesc au surprins si cateva imagini pe care le-au postat pe paginile personale de facebook.
Meteorologii spun ca vor fi precipitatii si in zilele de luni si marti mai ales in sudul si sud-estul tarii. Potrivit acestora, precipitatiile vor fi slabe sub forma de ploaie si cu totul izolat si trecator sub forma de lapovita sau ninsoare. La munte izolat va ninge, iar in restul teritoriului cerul va fi variabil.

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Spectacol pentru 600 de doamne si domnisoare, de Ziua Femeii

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Spectacol pentru 600 de doamne si domnisoare, de Ziua Femeii Primaria Panciu a organizat, sambata, un spectacol dedicat Zilei Internationale a Femeii, la care au participat 600 de reprezentante ale sexului frumos din toate institutiile si cartierele apartinatoare orasului Panciu.

Prezentatorul evenimentului a fost realizatorul de emisiuni de la Antena Stars, Cristian Brancu.

La petrecerea de 8 Martie au raspuns invitatiei viceprimarului Iulian Nica artisti consacrati ai muzicii romanesti: Aurel Moldoveanu, Constantin Enceanu, Raoul, Alb Negru si Micado. In deschiderea spectacolului au evoluat Trupa de Majorete a Orasului Panciu si Grupul folcloric "Pe-un picior de plai", de la Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza". Programul artistic a mai inclus si un recital sustinut de Giada Giardinelli, cunoscuta de la emisiunea "Next Star", difuzata de Antena1.
La spectacolul dedicat Zilei de 8 Martie au participat deputatul Ciprian Nica, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Dragos Barladeanu si directorul executiv al Directiei Judetene pentru Cultura Vrancea, Traian Negulescu. Dragos Birladeanu le-a urat doamnelor si domnisoarelor sa aiba parte numai de bucurii. "Va transmit din partea presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan multa sanatate, fericire si bucurii si sa dea Dumnezeu sa ne vedem cu bine. La multi ani!", le-a spus celor 600 de doamne si domnisoare, vicepresedintele Birladeanu .
Viceprimarul Iulian Nica a subliniat rolul si importanta acestora in societate si in familie, adaugand ca femeile din orasul ...

Life Show / cultura 48 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Elevi de la Colegiul Economic, in vizita la Maicanesti

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Un grup de elevi cu suflet mare, din clasele a IX-a F, a IX-a G si a X-a G de la Colegiul Economic, au mers in vizita, sambata trecuta, la Centrul de ingrijire si asistenta din Maicanesti.

Adolescentii au incercat sa bucure inimile celor 69 de persoane institutionalizate cu cateva cantece si poezii dedicate mamei, apoi le-au oferit fructe, dulciuri, mucenici si cate un buchetel de ghiocei.

Pentru elevi, intalnirea cu beneficiarii centrului a fost foarte emotionanta si deopotriva o adevarata lectie de viata. "Ne-a impresionat si ne-a emotionat intalnirea cu persoanele din centru si ne-a ajutat sa apreciem mai mult ceea ce avem. Aceasta vizita a fost o lectie de viata! S-au bucurat de vizita noastra si ne-au invitat sa revenim", ne-a spus Andreea Balan, eleva in clasa a IX-a F.
Elevii si parintii s-au mobilizat pentru ca aceasta vizita sa fie posibila. "Este o mare bucurie pentru noi de fiecare data cand reusim sa facem o astfel de actiune. De Craciun am fost la Centru si am promis ca vom reveni in primavara, pentru a le oferi un martisor. Si am reusit. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil fara ajutorul parintilor, care au raspuns pozitiv de fiecare data cand le-am solicitat ajutorul. Le doresc parintilor multa sanatate, putere de munca, iar mamelor si bunicelor le urez *La multi ani* cu ocazia zilei de 8 Martie. Si imi doresc sa putem colabora in continuare pentru a realiza impreuna aceste actiuni de suflet", ne-a spus profesoara Corina Visan.
La aceasta activitate ...

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Cele mai frumoase martisoare traditionale au fost premiate

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Cele mai frumoase martisoare traditionale au fost premiate Cele mai frumoase martisoare traditionale romanesti au fost create de copii din 20 de judete, acestea fiind prezentate publicului vineri, la Casa de Cultura din Panciu, care a gazduit etapa finala a Concursului interjudetean de martisoare "Firul alb si firul rosu - Intre traditie si inovatie", aflat la cea de a IV-a editie.

Concursul a fost organizat de Cercul de Arta Textila de la Clubul Copiilor din Panciu, reprezentat de maistrul instructor Lenuta Panaete, in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura Panciu, Palatul Copiilor Focsani si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si a facut parte din manifestarile prilejuite de finalizarea proiectului cu finantare europeana "Traditie si spiritualitate panceana - proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitara din orasul Panciu, judetul Vrancea".
Juriul, a carui presedinta a fost directoarea Casei de Cultura Camelia Gabriela Ciobotaru, a evaluat peste 200 de martisoare, provenite de la 25 de Cluburi si Palate ale Copiilor din 20 de judete si a acordat 41 de premii si mentiuni. Sectiunile de concurs au fost "Martisoare traditionale", "Martisoare neconventionale" si "Martisoare din materiale reciclabile". Festivitatea de premiere a fost precedata de un program artistic, sustinut de elevi din Panciu.
Viceprimarul orasului Panciu, Iulian Nica, a tinut sa ii felicite pe participanti si pe organizatori pentru reusita editiei a IV-a editii a concursului. "Ma bucur ca orasul Panciu este gazda acestui concurs ...

Life Show / cultura 19 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Profesoarele si functionarele din Bordesti si Jitia au petrecut la restaurant

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:07

Profesoarele si functionarele din Bordesti si Jitia au petrecut la restaurant Petrecere de pomina sambata seara la un restaurant din Ramnicu Sarat, unde au fost sarbatorite profesoarele, invatatoarele si angajatele administratiilor locale din Bordesti si Jitia.

Aproximativ 50 de persoane din cele doua localitati ale judetului Vrancea, la care s-au adaugat alte 250 din Ramnicu Sarat, dar si din comunele din apropiere, au incins hora, distractia terminandu-se abia duminica dimineata. De la petrecere nu au lipsit primarul comunei Bordesti, Gheorghe Tataru, viceprimarul Adrian Gavrila sau directorul scolii din localitate, dar nici primarul comunei Jitia, Ion Gheorghita, viceprimarul Sorin Pantelimon si directorul scolii din comuna.
Intr-un salon frumos aranjat, doamnele au primit din partea patronului Neagu Vlasceanu cate o floare. Voia buna, muzica si dansul au fost apoi ingredientele care au tinut ocupat ringul de dans. Nu a lipsit mancarea buna, dar nici vinul de Bordesti. Muzica a fost la inaltime, solista Ana Maria Botezatu, alaturi de formatia de la Rustic, focand dedicatie dupa dedicatie. Dupa 12.00 noaptea a venit randul barbatilor sa fie serbati. "Eu ma bucur ca am fost alaturi de cadrele didactice la aceasta sarbatoare a doamnelor. Cred ca a fost un moment de serbare comun, deoarece pe 9 se serbeaza ziua barbatului, iar distractia a fost pe cinste. O sa avem in vedere sa ne organizam si cu alte evenimente din viata noastra", a spus primarul de la Bordesti, Gheorghe Tataru.
"A fost o seara reusita si ne-am distrat pe cinste. Felicitari ...

Life Show / stiri Life Show 34 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Fermierii pot depune cereri pentru subventiile europene

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:06

Fermierii pot depune cereri pentru subventiile europene Fermierii vranceni au inceput, saptamana trecuta, depunerea cererilor pentru subventiile pe suprafata aferente anului 2014. Cererile trebuie depuse pana la 15 mai inclusiv la sediul APIA. Dupa aceasta data, pana la 9 iunie, se aplica penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere. Sumele alocate pentru platile pe suprafata sunt de 1,6 miliarde de euro in 2014, respectiv 178 de euro pe hectar. Pentru ca actiunea sa se deruleze cat mai rapid, iar fermierii sa stie cum sa completeze cererile, in localitatile judetului are loc o campanie de informare organizata de Camera Agricola si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Saptamana trecuta, asemenea seminarii au avut loc in Carligele, Golesti, Vizantea - Livezi, Vidra, Cotesti, Vartescoiu si Brosteni, iar saptamina viitoare vor avea loc seminarii in comunele Reghiu, Andreaiasu de jos, Biliesti, Suraia, Rastoaca, Vulturu. Fermierii sunt informati despre modul in care trebuie completate cererile pentru subventii, conditiile de eligibilitate, tipurile de controale dar si pachetele financiare care pot fi accesate. De asemenea, intalnirile sunt un prilej pentru specialistii Camerei Agricole de a oferi informatii si despre "Ecoconditionalitate - Norme de aplicare in exploatatiile agricole", "Adaptarea la schimbarile climaterice", "Codul Bunelor practici agricole in fermele mari si mici", "Program de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole", "Energii regenerabile" ...

Business / afaceri 51 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Soferite "sanctionate" cu flori si felicitari

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:06

Soferite "sanctionate" cu flori si felicitari Politistii Serviciului Rutier au pregatit zeci de flori si felicitari pentru doamnele si domnisoarele participante la trafic. Sambata, politistii de la Serviciul Rutier Vrancea si cei de la Biroul Rutier Focsani au fost prezenti pe principalele artere rutiere din municipiu. Prezenta lor in trafic nu a avut drept scop amendarea vreunei soferite care a gresit in trafic, ci impartirea de flori si felicitari cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Astfel, politistii le-au tras pe dreapta pe toate doamnele si domnisoarele care se aflau la volan, le-au oferit cate o floare si o felicitare si le-au urat "La Multi ani". Politistii au vrut ca prin gestul lor sa le arate femeilor ca apreciaza, dar si ca stiu sa faca si gesturi frumoase, nu doar sa le legitimeze ori sa le dea vreo amenda.
Emotionate la vederea politistilor care le faceau semn sa traga pe dreapta, doamnele si domnisoarele au primit cu mare placere micile atentii ale oamenilor legii si le-au multumit acestora pentru gestul lor. "Este placut sa fii oprit pentru a ti se oferi o floare. Gestul dumnealor este frumos si m-a surprins", ne-a spus o conducatoare auto.
Politistii le-au urat "La Multi Ani" tuturor femeilor, nu doar celor pe care le-au intalnit in ziua de 8 Martie in trafic. "Cu ocazia Zilei de 8 Martie le uram tuturor doamnelor si domnisoarelor *La Multi ani*. Le dorim sa aiba o primavara incununata de bucurii, sa fie iubite si pretuite, iar zambetul de pe chipul si din sufletul lor sa le insoteasca mereu. Le dorim ...

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Juventus Odobesti a castigat cupa orasului la futsal

Luni, 10 Martie 2014, ora 05:06

Juventus Odobesti a castigat cupa orasului la futsal Formatia de futsal Juventus Odobesti este castigatoarea editiei a doua a Cupei orasului Odobesti, intrecere care s-a desfasurat pe parcursul mai multor saptamani in sala de sport din localitate, in organizarea Primaria orasului Odobesti. In ultimul act al competitiei, Juventus Odobesti s-a impus cu 3-2 (1-0) in fata celor de la Foresta Brosteni, dupa un joc care si-a respectat statutul de finala. Juventus a inceput partida mai decisa si a inscris rapid prin Vasile Balosu, dar Foresta a revenit in joc, a avut cateva contraatacuri taioase, dar nu a reusit sa-l invinga pe portarul echipei Juventus, Stefanut Norocea, aflat in zi de gratie.

Foresta Brosteni, surpriza editiei din acest an

Sport / stiri Sport 23 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Expozitie de arta populara si program artistic, de 8 Martie

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:06

Expozitie de arta populara si program artistic, de 8 Martie Ziua Femeii va fi sarbatorita astazi la sediul Centrului Cultural Vrancea, printr-o expozitie de arta populara si un program artistic.

Consiliul Judetean si Centrul Cultural va invita azi, de la ora 10.30, la sediul institutiei din Bulevardul Garii nr. 8, sa participati la programul dedicat Zilei de 8 Martie.

Programul va fi sustinut de elevii clasei de orga: Petru Necula, Roberto Trifan si Bogdan Banita, profesor Dumitru Ivan si grupul "Cetina" al clasei de canto popular, profesor Maria Murgoci.

Life Show / stiri Life Show 24 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Profesorii si-au completat catedrele in sedinta publica

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:06

Profesorii si-au completat catedrele in sedinta publica Profesorii titulari, care au mai avut nevoie de cateva ore pentru a-si completa norma didactica, s-au prezentat ieri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, unde a fost organizata o sedinta publica in acest sens.

Potrivit reprezentantilor ISJ, 41 de cadre didactice au beneficiat de completare de norma in cadrul sedintei publice de ieri.
In vederea completarii normelor didactice, unitatile de invatamant au transmis, dupa etapa de constituire a catedrelor, care sunt posturile la care nu s-a putut completa norma didactica de predare, invatare, evaluare. "Daca un cadru didactic a avut completare de norma in acest an scolar pe anumite ore, la anumita scoala, si aceste ore se mentin vacante, candidatul respectiv are continuitate si va ocupa cu prioritate orele respective. Daca in anii precedenti completarea definitiva se organiza numai in mediul rural, conform Ordinului 3030 se poate face completare definitiva si in mediul urban, pe ore vacante, daca un cadru didactic a functionat pe acele ore in ultimii 3 ani, inclusiv anul acesta. In acest sens, Inspectoratul Scolar a emis o adresa tuturor unitatilor din mediul urban, cadrele didactice avand obligatia sa se prezinte cu adresa din partea scolii", au transmis reprezentantii ISJ.
Potrivit calendarului oficial, emiterea si comunicarea deciziilor de completare de norma sau transfer va avea loc pe 14 martie.

Actualitate / stiri Actualitate 95 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Colonelul dr. Adrian Stroea a primit comanda Brigazii 8 LAROM

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:05

Colonelul dr. Adrian Stroea a primit comanda Brigazii 8 LAROM Colonel dr. Adrian Stroea a primit comanda Brigazii 8 LAROM. Ceremonia de predare-primire a comenzii marii unitati a avut loc vineri dimineata, in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general-maior dr. Nicolae Ciuca, a altor personalitati miltare si a celor doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Ionel Cel Mare si Dragos Birladeanu.

Colonel dr. Adrian Stroea a primit comanda Brigazii de la colonelul Mihai Somatca. Colonelul Stroea a fost imputernicit la comanda pentru o perioada de 6 luni. Pana pe data de 24 februarie, el a fost loctiitor al sefului Instructiei si Doctrinei din Statul Major al Fortelor Terestre. "Acest moment de preluare a comenzii Brigazii 8 LAROM se constituie pentru mine intr-un moment cu profunde semnificatii afective. Este un moment si un act administrativ onorant, intrucat preiau comanda Brigazii 8 LAROM, singura mare unitate din Armata Romana, cea mai moderna structura de artilerie, structura ce poarta traditii aproape seculare. Cand afirm acest lucru am in vedere faptul ca Brigada poarta peste ani glorioasele traditii ale Brigazii 2 Artilerie Grea, incepute in data de 1 iulie 1916. De asemenea, sunt extrem de onorat sa ma alatur frumoasei colectivitati militare din orasul cu semnificatii majore in constiinta poporului roman, Focsani. Sunt extrem de bucuros si este o bucurie nedisimulata pentru ca faptul ca am primit comanda acestei Brigazi", a spus noul comandant.

Colonel dr. Stroea a adaugat ca vrea ca oamenii sa vina la ...

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

"De dragul mamei", la Biblioteca Adjud

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:05

"De dragul mamei", la Biblioteca Adjud Biblioteca municipala Adjud a organizat vineri, de la ora 10.30, manifestarea intitulata "De dragul mamei", dedicata Zilei Internationale a Femeii.

Potrivit celor transmise de Tatiana Valea, directorul institutiei, actiunea a fost initiata si derulata in parteneriat cu Scoala Gimnaziala "Mihail Armencea" din municipiu. "Elevii clasei a III-a, coordonati de profesoara Irina Vasilache au cantat si au recitat cele mai frumoase versuri. La final, elevii au vizitat expozitia de carte *Clinchet lin de ghiocei*, organizata de bibliotecari cu acest prilej", a declarat Tatiana Valea.

Life Show / cultura 11 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Sex si iubire. Lectura de week-end cu Indira Fazul

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:05

Sex si iubire. Lectura de week-end cu Indira Fazul Pe vremea aceea, Sighisoarea era o cetata libera. Am putea spune chiar libertina. Nu existau reguli, iar asa zisul festival de arta medievala sau cum s-o fi numit, era de fapt un prilej pentru tinerii din tara de a se aduna si a face tot ce vroiau. Dar absolut tot.

Mi-am pus rucsacul in spate si am plecat cu trenul spre Sighisoara, cu gand de nimic. Pe tren, am stat de vorba cu un nene voinic, cu mustata groasa, ungur din vorbire, roman din nascare pe pamant romanesc. Mi-a povestit ca are doi baieti numai buni de insuratoare, rasucindu-si mustata.

Am coborat fara gand de verighete sau voal alb, imaculat. Vroiam sa descopar, sa cunosc, sa inteleg. Natura umana, desigur.
Ploua. Ne invarteam in ploaia care facea ca hainele sa ni se lipeasca de trupuri si dansam in ritmuri de chitara acustica. Nimanui nu-i pasa. Nimeni nu judeca.
In noapte, Sighisoara veche era un labirint de stradute pe care rataceam inghitita de intuneric, oprindu-ma pentru putin timp fie ca sa ascult vocile si chitara unor tineri pletosi, imbracati in tricouri negre, fie ca sa vad cum, la lumina slaba a unui felinar, cineva desena chipul altcuiva.
M-am intins pe o banca si am atipit, asa cum faceau multi altii. N-aveam bani de inchiriat o camera. Si n-ar mai fi fost aceeasi libertate a cerului de deasupra si-a pamantului de dedesubt. M-am spalat pe dinti si pe fata la o tasnitoare.
Pe el l-am vazut in grupul unor oameni pe care-i cunosteam, dar pe care nu ma asteptam sa-i vad acolo. Avea ochii prea ...

Life Show / cultura 15 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Paulina Roscan sustine ca Tudor Emil a luat gradatie de merit, fara sa merite

Sambata, 08 Martie 2014, ora 05:05

Paulina Roscan sustine ca Tudor Emil a luat gradatie de merit, fara sa merite Neacordarea gradatiilor de merit pe anul 2014 agita spiritele in randul sindicatelor. Conducerea SIP-FEN Vrancea sustine ca in acest an ar fi trebuit acordate aproximativ 63 de gradatii, insa toate au fost date inca de anul trecut, in unele cazuri cui nu trebuia.

Paulina Roscan, lidera SIP-FEN Vrancea, a sustinut ca printre cei care au luat gradatie fara sa merite se numara si Tudor Emil, liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Vrancea. Potrivit Paulinei Roscan, acesta nu isi mai desfasoara activitatea la catedra de mult, el concentrandu-si atentia pe latura sindicala. "Anul trecut au fost foarte multe dosare si as vrea sa va spun ca nu au excelat punctajele, ci spatele sau efectul de cumetrie. Pentru anul 2014 trebuiau sa fie 63 de gradatii ori toate gradatiile au fost acordate in 2013, sa nu deranjeze reprezentantii Inspectoratului Scolar sau relatiile. Cam asta este explicatia. Nu mi s-a parut moral, dar avand in vedere ca eu sunt lider de sindicat, nu puteam sa ma contest cu colegul meu de la SLI, care a primit gradatie de merit, desi de foarte multi ani domnul nu a mai fost la catedra", a spus Paulina Roscan.
Liderul SLI Vrancea, Tudor Emil, si inspectorul scolar general Vasilica Zaharia nu au putut fi contactati pentru a li se consemna punctele de vedere cu privire la aceste acuzatii. Vasilica Zaharia avea telefonul mobil inchis, iar Tudor Emil nu a raspuns.

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

A murit carbonizat, dupa ce masina in care se afla a luat foc

Vineri, 07 Martie 2014, ora 16:17

A murit carbonizat, dupa ce masina in care se afla a luat foc Un grav accident de circulatie s-a produs in jurul orei 14.45 intre Focsani si Garoafa, unul dintre autoturismele implicate in incindent fiind cuprins de flacari.

Soferul acestuia, care a ramas incarcerat in urma impactului, a murit carbonizat. Femeia care se afla la volanul celeilalte masini, care potrivit politistilor ar fi vinovata de producerea evenimentului rutier, a ramas si ea prinsa intre fiarele masinii. Ea a fost scoasa de pompierii de la descarcerare. Starea sa este grava, avand multiple fracturi la picioare.

Actualitate / politisti 337 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Zeci de persoane acuza un medic de inselaciune

Vineri, 07 Martie 2014, ora 16:17

Zeci de persoane acuza un medic de inselaciune Peste 20 de persoane au mers in aceasta dimineata la Parchet, pentru a depune plangere impotriva unui medic de familie, care le-ar fi promis locuri de munca in strainatate.

Pagubitii ne-au spus ca au dat cate 500 de euro, o parte din suma fiind trimisa unor persoane in Italia, si o alta parte fiind data direct doctoritei.

Acestia trebuiau sa plece in strainatate de mai multa vreme unde, urmau sa lucreze ca asistenti dar acest lucru nu s-a mai intamplat.
Doctorita asupra careia planeaza suspiciunile, Gabriela Plantos a ajuns si ea la sediul Parchetului si i-a sfatuit pe pagubiti sa nu depuna plangere pe numele ei, ci pe numele unei alte persoane, pentru ca si ea a fost inselata. Aceasta nu a vrut sa faca comentarii pe marginea subiectului. Ne-a spus ca "vom discuta la finalul anchetei. Si eu sunt la fel de pagubita ca si ei", a spus doctorita.

Actualitate / autoritati 85 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Frate si sora, bagati in spital de un jandarm neatent

Vineri, 07 Martie 2014, ora 05:06

Frate si sora, bagati in spital de un jandarm neatent Doua persoane, frate si sora, au ajuns ieri dimineata la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean "Sfantul Pantelimon" Focsani, dupa ce au fost implicate intr-un accident rutier. In urma investigatiilor efectuate de medici a reiesit ca cei doi frati nu au suferit rani grave.
Accidentul s-a produs pe Bulevardul Bucuresti din municipiul Focsani, masina in care se aflau cei doi frati fiind lovita de un autoturism condus de un angajat al jandarmeriei vrancene. Potrivit politistilor, Constantin P., de 43 de ani, din Focsani, a patruns pe Bulevardul Bucuresti de pe o strada laterala, fara sa acorde prioritate masinii conduse de Ionut Florin M., in care se afla si sora acestuia, Georgiana Mariana M.. Jandarmul se afla la volanul masinii persoanale si era in afara orelor de serviciu.
"Din primele verificari a rezultat ca soferul unui autoturism, in timp ce se deplasa pe strada Fundatura Bucuresti, a patruns pe Bulevardul Bucuresti fara sa acorde prioritate de trecere unui autoturism marca Dacia Logan, care circula regulamentar dinspre centru catre iesirea din oras, spre Golesti, intrand in coliziune cu acesta. In urma accidentului a rezultat ranirea conducatorului auto care circula regulamentar si a pasagerei din acelasi autoturism. Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. A fost intocmit un dosar penal, cercetarile fiind continuate de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Iasi", ne-a ...

Actualitate / stiri Actualitate 59 vizite [ Monitorul de Vrancea ]

Inspectori de la Ministerul Educatiei, in scolile din Vrancea

Vineri, 07 Martie 2014, ora 05:06

Inspectori generali din cadrul Ministerului Educatiei Nationale vor organiza, saptamana viitoare, inspectii de specialitate in scoli vrancene, pentru disciplinele reale. Surse din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea au confirmat faptul ca aceste inspectii vor viza verificarea modului in care se se desfasoara activitatea de predare la discipline precum matematica, fizica, chimie sau biologie. Pentru fiecare dintre aceste discipline va fi delegat cate un inspector general din cadrul Ministerului, care vor participa aleatoriu la ore.

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Monitorul de Vrancea ]


Prima   <<   28   29   30   31   32   33   34   Ultima