Centru de Excelenta pentru elevii pasionati de matematica si informatica

   

Copiii supradotati ai Vrancei, din clasele gimnaziale, vor avea posibilitatea sa se pregateasca in vederea participarii la olimpiade si concursuri scolare in cadrul Centrului de Excelenta, care a fost inaugurat sambata. Acesta va functiona pe doua discipline, respectiv matematica si informatica.
Elevii de clasa a V-a au fost selectati in baza unei testari, pe care au sustinut-o sambata, la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, imediat dupa inaugurarea oficiala a Centrului de Excelenta. Rezultatele au fost afisate in aceeasi zi, iar astazi cei nemultumiti de note vor putea depune contestatie. Restul elevilor au fost selectati in baza performantelor obtinute in anii anteriori.
Pentru fiecare disciplina, vor putea fi inclusi in Centrul de Excelenta cate cel mult 25 de copii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a, insa exista posibilitatea ca un elev sa fie selectat pentru a fi pregatit la ambele discipline. In cazul in care un copil va renunta la pregatire, va fi cooptat urmatorul de pe lista.
Acest centru de excelenta reprezinta o sansa imensa pentru copiii care vor sa se pregateasca temeinic la una sau ambele discipline, cu atat mai mult cu cat pregatirea lor va fi centrata pe obtinerea de performanta. "Avem un an de zile de cand ne tot gindim cum sa organizam acest centru, de care sa beneficiati voi, dragi copii, in care sa va formati spiritul de competitie, sa mergeti spre excelenta, sa faceti performanta. Pentru inceput deschidem centrul de excelenta pentru matematica si informatica, pentru nivelul gimnazial, cu dorinta si speranta ca de la an la an, acest centru va creste si va coopta si alte clase, de la alte niveluri, dar si alte discipline de invatamant. Vreau sa multumesc domnilor inspectori scolari care s-au ocupat de pregatirea deschiderii acestui centru de excelenta", a declarat Vasilica Zaharia, inspector scolar general.
Importanta functionarii unui astfel de Centru de Excelenta in Vrancea a fost subliniata si de inspectorul de matematica Daniela Sarghie. Un astfel de centru a mai functionat si in urma cu cativa ani, elevii pregatiti obtinand rezultate bune la olimpiadele nationale si internationale. "Ma bucur ca reincepem activitatea in cadrul centrului de excelenta. Noi am mai avut experiente de acest tip si imi aduc aminte ca rezultatele judetului Vrancea au fost la inaltimea asteptarilor. Imi aduc aminte ca din aceste grupe de excelenta am obtinut de multe ori medalii de aur sau de bronz la etapa natioanla. Am avut si elevi ai judetului care au participat la etapa internationala a olimpiadei de matematica si speram ca si de data aceasta, cand reincepem activitatea, sa ne bucuram si noi, si voi dragi elevi, dar si parintii vostri de rezultatele pe care le veti obtine la competitiile la care veti participa ", a declarat Daniela Sarghie.
Centrul de Excelenta- disciplina informatica va fi gazduit de Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, iar cel de matematica de Colegiul National "Al. I. Cuza" din municipiu. Pregatirea elevilor se va desfasura in zilele de sambata.
La Colegiul National "Al. I. Cuza" din Focsani va debuta, sambata, pregatirea la matematica, iar pe 16 noiembrie, la Scoala "Stefan cel Mare", la informatica. Coordonatorii Centrului de Excelenta sunt inspectorii Daniela Sarghie, Marilena Oprea si Fanel Lipan.
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 05:05
Sursa: Monitorul de Vrancea

Articol citit de 920 ori


Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA: Un mort si doi raniti in urma unui accident rutier
Un accident rutier grav a avut loc, sambata dupa amiaza, pe drumul judetean 204E, care leaga orasul ...
FOTO-ULTIMA ORA: Tanar de 24 de ani din Vrancea, MORT intr-un accident rutier
Un accident rutier grav a avut loc duminica dimineata pe drumul national 2A in apropiere de Harsova. ...
Perchezitie acasa la fiul unui primar din Vrancea, in cadrul operatiunii "Ziua Z"
Peste 200 de perchezitii au efectuat politistii din mai multe judete ale tarii ieri, in cadrul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor