Cum a pus Tarul Rusiei Alexandru al II-lea autoritatile din Vrancea la cheltuieli inutile si cum si-a reparat ulterior greseala

Sursa: Adevarul
Joi, 23 Aprilie 2015, ora 13:43
41 citiri
Razboiul ruso-turc din anii 1877-1878, care a ajutat Romania sa-si obtina independenta de stat pe 9 mai 1877, a prilejuit vizitarea Vrancei de catre tarul Rusiei, care a mers personal sa-si incurajeze ostile.
Pe 24 aprilie 1877, Imperiul Rus a declarat razboi celui Otoman, iar tara noastra a permis rusilor sa traverseze teritoriul Romaniei in drum spre Turcia.
In arhivele vrancene se regasesc documente din acea perioada care consemneaza ca, in luna mai 1877, in Vrancea urma sa vina imparatul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.