Focsaniului de acum cateva secole, vazut prin ochii calatorilor straini: "Sat prin care trece un raulet care desparte Tara Romaneasca de Moldova"

Sursa: Adevarul
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 02:08
90 citiri
Focsaniul, in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, era o asezare rurala, dar care a evoluat treptat spre statutul de targ. Cea mai veche relatare a unui strain despre Focsani apartine lui Henry Cavendish, care in 1589, de data de 16 iulie, in timp ce se afla cu suita sa prin zona. s-a oprit sa serveasca masa. "Sat prin care trece un raulet care desparte Tara Romaneasca de Moldova", scria englezul. La 1600, un polonez anonim a consemnat in jurnalul sau acelasi lucru, si anume ca Focsani era ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.