GALERIE FOTO: Elevii vranceni pasionati de limba romana, neogreaca si de spiritualitatea romaneasca, premiati la Inspectoratul Scolar

   

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea i-a premiat, ieri, in cadrul unui eveniment gazduit de Ateneul Popular "Mr. Gheorghe Pastia" Focsani, pe castigatorii etapelor judetene ale olimpiadelor si concursurilor specifice disciplinei de limba romana. La aceste competitii au participat, estimativ, 1.500 de elevi vranceni, dintre care au castigat premii si mentiuni aproximativ 400 de concurenti. Organizator si prezentator al evenimentului a fost inspectorul scolar pentru disciplina de limba romana Tamara Mocanca, invitati speciali fiind inspectorul scolar general Dorin Cristea si inspectorul scolar general adjunct Aurel Selaru.
In cadrul evenimentului au avut loc diverse momente artistice muzicale desfasurate de elevii corului Scolii Gimnaziale nr. 7 Focsani, alaturi de coordonatorul Ionut Drilea; elevul Denis Tudorancea, de la Liceul de Arta, a prezentat un moment la clarinet; Maria Pintea, eleva a Scolii Valeriu D. Cotea Vidra, care a facut parte din lotul national de la Olimpiada "Universul cunoasterii prin lectura", a prezentat un moment artistic la chitara. Pe scena a urcat si corul "Mladite vidrene", alaturi de coordonator Justina Honciu, de la Scoala Gimnaziala Valeriu D. Cotea Vidra.

Premii si mentiuni pentru elevii vranceni la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor specifice disciplinei limba si literatura romana:

Locul I la etapa nationala a Olimpiadei "Universul cunoasterii prin lectura". In perioada 7 - 9 iunie s-au desfasurat la Iasi doua competitii nationale, Olimpiada "Universul cunoasterii prin lectura", pentru elevii de gimnaziu din mediul rural, si Concursul national transcurricular de lectura si interpretare "Ionel Teodoreanu". Lotul ce a reprezentat judetul Vrancea la Olimpiada "Universul cunoasterii prin lectura" a obtinut premiul I, cu 198 puncte, 99 obtinute la lucrarea scrisa, 99 - portofoliul, care l-a prezentat anul acesta pe academicianul vrancean Valeriu D. Cotea. Elevii care au reprezentat cu cinste judetul au fost Labunt Andreea, clasa a V-a, Busila Ioana - Bianca, clasa a VI-a, Susu Daria - Cristiana, clasa a VIII-a, eleve la Scoala Gimnaziala "Barbu Stefanescu Delavrancea", Naruja, si Pintea Maria, clasa a VII-a, eleva la Scoala Gimnaziala "Valeriu D. Cotea", Vidra. Acestea au fost indrumate de profesorii Camelia Lacatus si Marius Pintea.

Concursul "Ionel Teodoreanu" a adus judetului Vrancea o mentiune, obtinuta de eleva Labunt Andreea, clasa a V-a, de la Scoala Gimnaziala "Barbu Stefanescu Delavrancea", Naruja, profesor indrumator Camelia Lacatus. La acest concurs au participat si elevele Chirila Ingrid Elenoire, clasa a VI-a la Colegiul National "Unirea", Focsani, profesor Maria Zgabardici, Dumitru Daria, clasa a VII-a, Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga", Focsani, profesor Camelia Stoinescu, Marin Irina Mirela, Scoala Gimnaziala Serbanesti, profesor Cristina Perisan, toate obtinand punctaje foarte bune, demonstrand calitatea invatamantului vrancean.

Tot la Iasi, la etapa nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana pentru elevii de gimnaziu, Vilcu Miriam Alecsia, eleva in clasa a V-a la Scoala Gimnaziala "Anghel Saligny" Focsani, pregatita de profesoara Aurelia Avram, a obtinut premiul III, iar Tulbure Diana, clasa a VII-a, Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" Focsani, indrumata de profesoara Mirela Dumitru, premiul special. Alaturi de acestea, din lotul judetului Vrancea au mai facut parte elevele: Petrache Maria Cristina, clasa a VI-a, Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" Focsani, profesor Sabina Coman, Badica Riana, clasa a VII-a, Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" Focsani, profesor Ana-Maria Norocea, Dudescu Iris Crina, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" Panciu, profesor Elisabeta Murgoci, care a si insotit elevii, Mihalcea Andreea, nivelul I (clasa a VI-a), Scoala Gimnaziala Nanesti, profesor Sergiu Ghica, Paltinus Maria, nivelul II (clasa a VIII-a), Colegiul National "Unirea" Focsani, profesor Cristina Chiriac.

Pentru liceeni, Olimpiada de limba si literatura romana, ce s-a desfasurat la Busteni in perioada 22-26 aprilie, a adus un premiu special, obtinut de eleva de la Colegiul National "Unirea" Focsani Buca Miruna Elena, nivelul III, sectiunea Lectura ca abilitate de viata, indrumata de profesoara Maria Zgabardici. Din lot au mai facut parte: Mirica Teodora, clasa a IX-a, Colegiul National "Unirea" Focsani, profesor Janet Popoiu, Dinu Dragos Darius, clasa a X-a, Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" Focsani, profesor Ana-Maria Norocea, Bunghiuz Emilia Iulia, clasa a XI-a, Colegiul National "Emil Botta" Adjud, profesor Ramona Chiper, Spinu Ionelia Florentina, clasa a XII-a, Colegiul National Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, profesor Carmina Corbeanu, Darie Ana-Maria, nivelul IV, Colegiul National "Emil Botta" Adjud, profesor Zoltan Alina. Elevii au fost insotiti de profesoara Carmina Corbeanu.

La etapa nationala a Olimpiadei de lingvistica Solomon Marcus, ce a avut loc la Bucuresti, in perioada 10 - 12 mai, Vrancea a fost reprezentata de patru elevi, selectati la nivel national, in urma evaluarii lucrarilor de cercetatori de la Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan" si profesori de la Universitatea Bucuresti. Este vorba de Rusu Laura Denisa, clasa a VI-a, care a obtinut un premiu special, si Anton Rares, clasa a VIII-a, elevi ai Scolii Gimnaziale "Duiliu Zamfirescu" Focsani, profesori indrumatori Pompilia Barbosu si Daniela Sporea. De la liceu au fost selectati doi elevi de clasa a IX-a, Macovei Delia Teodora, Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" Focsani, profesor Teodora Bentz (care a si insotit lotul), si Ariton Adrian, Colegiul National "Unirea" Focsani, profesor Janet Popoiu.

Olimpiada de limba latina, desfasurata la Botosani in perioada 2-4 mai, a adus judetului Vrancea o mentiune, obtinuta de uniristul Balas Mircea, clasa a VIII-a, pregatit de profesoara Roxana Stoian, insotitor al lotului de elevi. Tot de la CNU au mai participat la etapa nationala a acestei competitii elevii: Necula Sara, clasa a IX-a, Visan Bogdan, clasa a X-a, Toma Maria, clasa a X-a, alaturi de Benedic Matia Daniel, clasa a VIII-a, si Murgogi Nicoleta-Roxana, clasa a IX-a, Enache Marinela, clasa a XI-a, de la Colegiul National "Emil Botta" Adjud, prof. Ionela Anghelina, si Tanasescu Toader Alin, clasa a IX-a, Colegiul National Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, prof. Elena Rodica Miron.

La Olimpiada de neogreaca, ce a avut loc la Ploiesti, au participat doi elevi vranceni, Raducan Denisa Gianina, clasa a XII-a, Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" Focsani, prof. Silvia-Ofelia Chelariu, care a obtinut mentiune, si Danila Antonios Odelin, Colegiul National "Emil Botta" Adjud, prof. Ionela Anghelina. Elevii au fost insotiti de profesoara Patrascu Marina, de la Colegiul National Pedagogic "Spiru Haret" Focsani.

Concursul national interdisciplinar de limba si literatura romana si religie, Cultura si Spiritualitate Romaneasca, a avut loc la Putna in perioada 15-19 mai pentru elevii de gimnaziu, iar pentru liceu la Rm. Valcea in perioada 22-26 mai. Premiul III a fost obtinut de eleva Colegiului National "Alexandru Ioan Cuza" Focsani, Badarau Diana, clasa a VIII-a, profesori indrumatori Proca Marcu Livia si Patrascanu Melania. Au mai fost obtinute trei premii speciale: Rosu Teodora, clasa a VI-a, Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" Focsani, profesori indrumatori Aluculesei Elena si Tache Anisoara, Staicu Gabriela, clasa a IX-a, Dan Maria Roxana, clasa a XI-a, Colegiul National ,,Alexandru Ioan Cuza" Focsani, profesori indrumatori Proca Marcu Livia si Patrascanu Melania, Chelariu Silvia-Ofelia si Rosca Silviu Iulian. Eleva Rosu Teodora a obtinut si o mentiune la proba de proiecte. Elevii au fost insotiti de profesoarele Elena Aluculesei si Livia Proca Marcu.

1 of 7
Joi, 13 Iunie 2019, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
KFC deschide primul restaurant din Focsani! Unde va fi primul KFC de tip Drive Thru
Dupa McDonald's, si KFC vine la Focsani! Cunoscutul lant international, apreciat in principal pentru ...
FOTO-ULTIMA ORA: Accident pe centura Focsaniului
Un accident rutier a avut loc, luni dupa amiaza, pe centura de ocolire a municipiului. Soferul unei ...
Profesor trimis in judecata dupa ce a tras de par si a ciupit o fetita, iar mamei ei i-a pus mana in gat si a lovit-o cu mopul
Un profesor de sport de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobesti a fost trimis in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor