Marian Oprisan: In Vrancea, de Ziua Nationala a Romaniei, Unirea a facut puterea!

   

Doresc sa multumesc tuturor romanilor pentru patriotismul si devotamentul aratate cu ocazia aniversarii "Centenarului Marii Uniri". Aici, in Vrancea, s-a facut la 24 ianuarie 1859 Unirea Principatelor Romane si tot aici, la Vrancea, s-a scris istoria Romaniei Mari in 1917, cu sangele a zeci de mii de romani care s-au jertfit la Marasti si Marasesti.
Prezenta la Mausoleul Eroilor Marasesti a Prim-Ministrului Guvernului Romaniei, doamna Viorica Dancila, reprezinta un mesaj puternic privind semnificatia jertfei eroilor romani in realizarea Unirii de la 1918.

Pe 1 Decembrie noi, vrancenii, am fost mandri ca am putut arata cat de mult ne pretuim tara, identitatea si ne onoram eroii. Si cu aceasta ocazie am aratat ca noi, vrancenii, suntem si vom fi mereu la inaltimea vremurilor pe care avem onoarea sa le traim!

In mod special doresc sa multumesc celor peste 5.000 de romani prezenti sambata, 1 Decembrie 2018 in Piata Unirii din Municipiul Focsani.

Pe aceasta cale doresc sa multumesc pentru prezenta la Focsani Prim-Ministrului Guvernului Romaniei, doamna Viorica Dancila si militarilor Garnizoanei Focsani pentru asigurarea garzii la Mausoleul Marasesti. Un loc special au, in inima noastra, militarii care au organizat impresionanta parada militara din Municipiul Focsani.

Ii enumar aici pe militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazu", pe cei ai Unitatii Speciale de Garda, Onoare si Protectie Institutionala din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si pe cei din Garnizoana Focsani pentru realizarea impresionantei Parade Militare din Municipiul Focsani. Felicitari militarilor Brigazii "LAROM" Focsani pentru decorarea celor 8 steaguri de lupta! Multumim si Fanfarei Militare! Ii asigur pe militarii si pe comandantul Garnizoanei Focsani de toata dragostea si admiratia romanilor.

Multumirile noastre merg si catre Inaltpreasfintitul parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei care a oficiat slujba de comemorare a eroilor de la Mausoleul Marasesti dar si preotilor care au oficiat slujbe religioase la mausoleele din Vrancea.

De asemenea, tin sa aduc multumiri profesorului universitar dr. Ioan Scurtu, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, profesorului universitar dr. Ioan Opris, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, profesorului universitar dr. Corneliu Mihai Lungu, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, profesorului universitar dr. Gheorghe Onisoru, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Secretar al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologice dar si publicistului dr. Florian Bichir pentru participarea la Simpozionul "Intalnire cu Istoria" organizat in Sala Mare a Consiliului Judetean Vrancea in data de 1 Decembrie 2018.

De asemenea, multumesc E.S. Muhammad Amhar Azeth, Ambasadorul Indoneziei la Bucuresti pentru prezenta sa in Vrancea, de Ziua Nationala a Romaniei cat si deputatului Florin Iordache, Vicepresedintele Camerei Deputatilor. Aceleasi multumiri le aduc si europarlamentarilor romani care s-au prins in Hora Unirii aici, la Vrancea, Norica Nicolai, Ana-Claudia Esapardel si Andi Cristea.

Totodata, aduc multumirile mele membrilor Guvernului Romaniei care au fost prezenti in Vrancea de 1 Decembrie, respectiv Tudorel Toader - Ministrul Justitiei, Eugen Orlando Teodorovici - Ministrul Finantelor Publice, Lucian Sova - Ministrul Transporturilor, Petre Daea - Ministrul Agriculturii, Alexandru Petrescu - Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Pentru modul in care au gandit programul televiziunii publice de Ziua Nationala a Romaniei doresc sa transmit sincere felicitari Doinei Gradea - Presedintele TVR, producatorului general TVR, Alexandru Sasu si echipei care a asigurat transmisia evenimentului de la Focsani. De asemenea transmit aceleasi felicitari domnului Adrian Ursu, directorul editorial al Antenei 3 si o felicit pe Roxana Ciuca si toata echipa Antena 3 pentru transmisiile din Piata Unirii, Focsani. Aceleasi ganduri le transmit si lui Marius Ghilezan - editorialist Romania Libera, marelui Ilie Nastate, compozitorului Horia Moculescu, cetatean de onoare al municipiului Focsani, Didinei Viorica Toporas, cetatean de onoare al municipiului Focsani, sportivului Narcis Raducanu, Generalului de Brigada Dan Paul Iamandi, Inspector General IGSU, colonelului Ionut Sindile - Inspector Sef al Inspectorului General al Jandarmeriei care au acceptat sa fie alaturi de vranceni de Ziua Nationala.

Nu in ultimul rand doresc sa multumesc pentru prezenta in Vrancea domnului Petre Lazaroiu, Judecator la Curtea Constitutionala, lui Mihai Busuioc, Presedintele Curtii de Conturi si lui Lucian Dan Vladescu, Presedintele Autoritatii de Audit, din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei. Ultimul, dar nu cel din urma pe lista invitatilor care au venit de Ziua Nationala a Romaniei in Vrancea este bunul meu prieten, secretarul general PSD, Codrin Stefanescu.

Doresc, de asemenea, sa le multumesc jandarmilor Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Vrancea, politistilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Vrancea si lucratorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny", Vrancea pentru ca au facut ca activitatile din data de 1 Decembrie 2018 sa se desfasoare fara incidente.

Pe aceasta cale doresc sa transmit multumirile romanilor artistilor si actorilor care au transmis un puternic mesaj patriotic din Vrancea. Multumim Paula Seling pentru modul impresionant in care a interpretat Imnul National cu ocazia comemorarii eroilor de la Mausoleul Marasesti, dar si violoncelistului Radu Sinaci pentru interpretarea, tot la Mausoleul Marasesti a unui fragment din Suita Nr. 3 D-dur de Bach . Cu aceasta ocazie il felicit pe Maestrul Daniel Jinga, pe membrii Orchestrei Metropolitane Bucuresti si pe valorosul Cor Accoustic pentru emotia transmisa romanilor de pe scena din Piata Unirii, Focsani. Maestrul Ion Dichiseanu, actorul Sorin Francu si artistul Sebastian Stan au toata aprecierea noastra pentru momentele realizate pe 1 Decembrie 2018 la Focsani. Multumim, de asemenea lui Octavian Ursulescu si trupei "The Sky". Nu in ultimul rand dorim sa multumim Corului Pastorala, Ansamblului Folcloric "Esara Vrancei" si Grupului Vocal "Cantus".

Sa nu ii uitam nici pe elevii colegiilor si liceelor din Judetul Vrancea care au onorat cu prezenta lor Ziua Nationala a Romaniei!

Inchei lista celor care au contribuit la succesul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri multumind aici Grupului de Lucru care a organizat in cele mai mici detalii actiunile aniversare, respectiv angajati ai Consiliului Judetean Vrancea, Institutiei Prefectului, Muzeului Vrancea, Directiei Judetene pentru Cultura Vrancea, Primariei Municipiului Focsani, Primariei Marasesti, ISJ Vrancea. Asa sa imi ajute Dumnezeu!

Marian Oprisan,

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea
Marti, 04 Decembrie 2018, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
A murit Stan Nitu, "dusmanul lui Ceausescu" de la Vadu Rosca
Stan Nitu, zis "Ochiosu", liderul rebeliunii anticomuniste de la Vadu Rosca din 1957, cunoscut ca ...
ULTIMA ORA! FOTO! Un barbat a murit pe bulevardul Bucuresti din Focsani
Costica D., un barbat din Cindesti, Dumbraveni, a murit astazi, pe strada, in zona ANL-urilor de la ...
Complex comercial in zona Garii din Focsani
Proiectul complexului comercial care va fi construit in zona Garii din Focsani a intrat in procedura ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor