Mihai Viteazul, primul domnitor care a adoptat modelul armatei de profesionisti. Negu Djuvara: "Avem pastrate toate statele de plata, stim exact cine au fost"

Sursa: Adevarul
Duminica, 16 Iunie 2019, ora 04:05
47 citiri
Domnitorul Tarii Romanesti considera ca avantajul armatelor de mercenari era legat de eficienta sporita pe campul de lupta. Mihai Viteazul nu se poate lauda cu o domnie prea lunga (1593-1600), dar cei sapte ani cat s-a aflat in scaunul de domn al Tarii Romanesti pot fi considerati intensi din punct de vedere al faptelor de arme.
A fost primul conducator de tara care a renuntat la armata de tip feudal, bazata pe tarani inarmati cu topoare si furci in favoarea armatei de profesionisti, asa cum se ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.