Scriitoarea Hortensia Papadat-Bengescu a ingrijit raniti in Primul Razboi Mondial, in Gara Focsani: "Exprimau dorinte, gemeau, sufereau, dar traiau"

Sursa: Adevarul
Joi, 21 Mai 2015, ora 06:20
150 citiri
Sederea la Focsani a autoarei celebrei carti "Concert din muzica de Bach" a durat nu mai putin de 13 ani, perioada care a coincis si cu debutul ei literar, in anul 1912, in ziarul "La Politique", cu un necrolog inchinat actorului focsanean Petre Liciu. Cativa ani mai tarziu, in timpul Primului Razboi Mondial, Hortensia Papadat Bengescu a fost sora de caritate la Crucea Rosie, in Gara Focsani, unde a ingrijit raniti. Din aceasta experienta care a marcat-o profund s-a nascut romanul de razboi ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.