Sosesc formularele pentru subventia la caldura

   

Saptamana aceasta vor sosi formularele care trebuie completate in vederea acordarii ajutoarelor de incalzire pentru perioada noiembrie 2012- martie 2013. Este vorba despre peste 6.000 de formulare care vor trebui completate de catre beneficiari pentru a primi subventii la caldura. Acestea vor fi repartizate asociatiilor de proprietari care le vor inmana beneficiarilor.

In functie de modalitatea de incalzire, formularele se depun la ENET, in cazul incalzirii in sistem centralizat, la Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPLAS) pentru incalzire cu combustibili solizi si GDF Suez pentru incalzire cu gaze naturale. "Deocamdata stiu ca aceste formulare s-au dat spre tiparire si asteptam ca saptamana aceasta ele sa apara. Este vorba despre 6.000 de formulare. Aceste formulare pot fi depuse la orice data, dar in functie de momentul depunerii, solicitantul beneficiaza pe o perioada mai lunga sau mai scurta de aceasta forma de ajutor. Astfel, daca depune cererea in luna decembrie va beneficia de la momentul depunerii pana in luna martie. Daca o depune mai devreme, atunci va beneficia de perioada integrala de acordare a subventiei" , ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul SPLAS.
Criteriul principal de acordare a acestor subventii ramane venitul obtinut pe membru de familie. Plafonul maxim de venit net mediu lunar pe membru de familie pentru care se pot primi ajutoare la incalzire s-a modificat doar pentru cei ce beneficiaza de sistemul centralizat si anume pana la 786 de lei in cazul familiilor si pana la 1.082 lei in cazul persoanelor singure. Pentru celelalte categorii, plafonul ramane cel de 615 lei/venit net/membru de familie.

Somerii si vaduvele veteranilor de razboi incluse in categoria beneficiarilor

Legislatia a fost modificata din luna septembrie si au fost incluse in categoria beneficiarilor si vaduvele de razboi, somerii indemnizati si somerii neindemnizati. Cea din urma categorie trebuie sa prezinte o adeverinta eliberata de catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca. Potrivit legislatiei in vigoare, toate persoanele care depun cereri pentru a beneficia de aceasta subventie vor fi verificate de catre anagjataii SPLAS. Anul trecut au fost verificate peste 60 la suta din beneficiari spre deosebire de anii precedenti cand se verificau doar 3 la suta din cei care depuneau cereri. In urma verificarilor, angajatii acestei institutii au stabilit ca 10 la suta din cei controlati au mintit in aceste cereri. In Focsani, in sezonul rece 2011-2012 au fost depuse 7.890 de cereri din care pentru ENET - 6.146, pentru Distrigaz 1.471 de cereri, iar pentru combustibil solid - 163.

Incepe pregatirea instalatiilor ENET

Conducerea societatii de termoficare a municipiului Focsani a anuntat ca focsanenii trebuie sa isi verifice caloriferele si instalatiile termice din apartamente, pentru a nu avea neplaceri peste iarna. Astazi, SC ENET SA va incepe umplerea instalatiilor si probele de presiune, pentru pregatirea acestora in vederea furnizarii agentului termic in sezonul rece. "Data estimativa pentru inceperea pregatirii instalatiilor pentru iarna este 8 octombrie. In circa una-doua saptamani speram sa finalizam aceste probe, iar cand vremea se va raci si se vor indeplini conditiile de temperatura, vom incepe sa furnizam agentul termic", ne-a declarat directorul ENET, Mariean Visan. Populatia va fi informata si prin afise, care vor fi lipite in scarile de bloc.
Luni, 08 Octombrie 2012, ora 13:11
Sursa: Monitorul de Vrancea

Articol citit de 438 ori


Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
VIDEO: Imagini unice! Sacali filmati in Vrancea!
Camerele amplasate de Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice Focsani (ACDB) au surprins ...
VIDEO si GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieti de stejari in Parcul Memoriei Nationale
Peste 11 mii de oameni au plantat sambata 115 mii de puieti de stejari pe 25 hectare de teren in cea ...
Romanii, invitati sa planteze stejari in Parcul Memoriei Nationale
Vrancenii in principal, si romanii in general, sunt invitati de presedintele Consiliului Judetean ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor