Strategia demonica gandita de comunisti pentru spalarea pe creier a romanilor. De ce au disparut dupa 1946 numele de strazi "burghezo-mosieresti"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 06:02
45 citiri
Regimul comunist instalat dupa 1946 si-a propus sa denatureze nu numai istoria poporului roman, ci sa spele creierele oamenilor, asa cum nu se mai intamplase pana atunci. Iar pentru acest lucru au plecat la drum cu ce le era mai simplu de facut, si anume schimbarea numelor de strazi si orase.
In zona geografica a Vrancei, isteria schimbarilor de denumiri de orase nu a fost atat de evidenta, precum la Brasov, unde orasul s-a numit Stalin vreme de zece ani, intre 1950 si 1960, iar Onesti a ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.