Trei activitati pe care le putem face daca ploua afara

   

De cele mai multe ori, atunci cand ploua afara, aceasta stare se transfere si in sufletul nostru. Privim picaturile mari de ploaie care se aseaza pe geam, ne focalizam atentia pe ele si fara sa ne dam seama, empatizam cu ele. In acel moment, se face transferul de energie, starea noastra fizica si psihica se schimba, iar noi ne intristam.
In opinia expertului in mindfulness Dana Predu, sunt momente in viata cand tristetea pune stapanire pe fiinta noastra, iar noi suntem inerti, pur si simplu o lasam in interiorul nostru: nu o judecam, nu o privim cu ura, nu ne luptam cu ea. "O primesc nemiscata, ii simt forma bruta, incerc sa inteleg de ce vrea sa-si faca adapost in sufletul meu, ce o hraneste cu adevarat si de ce are nevoie din partea mea ca sa mearga mai departe, sa-si gaseasca perechea ei...fericirea. Dupa ce iau contact cu tristetea decid sa o las sa se transforme intr-o varianta benefica pentru mine", explica Dana Predu, autorul cartii "Minutul de mindfulness".

Trei activitati pe care le face expertul in mindfulness Dana Predu in zile cu ploaie:

1. Privesc constient natura! "Imi aleg un colt de geam pe care privesc afara si incep sa ma conectez cu tot ceea ce vad. Folosesc simturile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atentie firul de iarba uda, miros aerul umed si miresmele aduse de ploaie, ating picaturile scurse pe geamul meu si aduc un zambet pe fata mea. Sunt in viata!", spune Dana Predu.

2. Scriu in agenda! "Se spune ca lucrurile frumoase iau nastere din durere, din tristete. Aleg sa scriu o pagina in agenda fara un scop anume, pur si simplu imi iau un pix si ma las condusa de ceea ce primesc de la Univers. Si da, ies lucruri minunate din sufletul meu, povesti ce aveau nevoie de sfarsit", explica specialistul.

3. Aduc recunostinta aproape de mine! "Privesc cerul si spun multumesc. Stiu sigur ca dupa ploaie vine soarele, este doar o notiune de timp. Multumesc pentru tot ceea ce sunt si voi fi, pentru tot ceea ce am si voi avea, multumesc pentru ploaia de afara si din sufletul meu", conchide expertul in mindfulness Dana Predu, autorul cartii "Minutul de mindfulness".

Dr. Tanase Tasente, Plus Communication
Joi, 30 Mai 2019, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Teren retrocedat in curtea Scolii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani
Elevii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani au mai pierdut o bucata din terenul de sport din cauza ...
ULTIMA ORA! FOTO! Doua camioane s-au ciocnit, unul a ajuns in sant
Doua camioane s-au ciocnit in aceasta dimineata, iar unul a ajuns in sant. Accidentul a avut loc in ...
FOTO: Cum i-a mintit ENET pe focsaneni: nu e apa calda nu pentru ca e revizie, ci pentru ca s-au taiat gazele pentru neplata!
Saptamana trecuta, ENET Focsani a intrerupt furnizarea apei calde. Intr-un comunicat de presa, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor