Stagiunea Teatrala a Elevilor, pregatita pentru debut

   

Elevii talentati se pregatesc sa incante publicul focsanean, in cadrul unei noi editii a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vranceni (STEV) 2011. Anul acesta, in cadrul Stagiunii Teatrale s-au inscris 11 licee. In prima zi de spectacol, marti, 24 mai, vor urca pe scena cu incepere de la orele 10.00 elevii Liceului cu Program Sportiv, care vor interpreta piesa "Napasta", scrisa de Ion Luca Caragiale.

Trei ore mai tarziu, le va veni randul actorilor de la Colegiul National "Al. I. Cuza" sa impresioneze publicul, cu o adaptare dupa piesa "Buzunarul cu Paine", scrisa de Matei Visniec. Liceul de "Arta Gh. Tattarescu" din Focsani incheie prima zi a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vranceni cu doua piese de exceptie, "Cerere in casatorie" si "Ursul", ambele scrise de A.P. Cehov. Spectacolul continua in ziua de 25 mai cu reprezentatia artistica a elevilor de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu". Tinerii talentati vor interpreta pentru publicul focsanean, pentru colegi si pentru toti cei care vor veni sa ii sustina, doua piese de teatru, "Minunata Calatorie" scrisa de Matei Visniec si "Cearta si impacaciune", o adaptare dupa Andreea Peruccio. Si elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" spera sa faca spectacol cu piesa "Cineva Celebru" scrisa de B. Larson. De asemenea, elevii talentati ai Colegiului Tehnic "Ion Mincu" vor interpreta piesa "Insula Femeilor", scrisa de Valeriu Butulescu. Cea de-a doua zi a STEV va fi incheiata de actorii amatori ai Colegiului National "Unirea", care vor interpreta piesa "Livada cu visini", scrisa de A.P. Cehov.

Cea de-a treia zi a celui mai mare eveniment dedicat elevilor vranceni cu talent va fi deschisa de Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea". Elevii de la aceasta unitate de invatamant vor interpreta piesa "Femeile savante", scrisa de Moliere. De asemenea, elevii Liceului Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobesti vin la Focsani pentru a impresiona audienta cu talentul lor actoricesc din piesa "Ivona, principesa Burgundiei". Elevii Liceului Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani vor pune in scena piesa "Transfer de personalitate", scrisa de Dumitru Solomon. Stagiunea se va inchide vineri, 27 mai, cu piesa "Cheia franceza", interpretata de elevii talentati ai Liceului Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu. Stagiunea Teatrala a Elevilor Vranceni este organizata de Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani. Manifestarea se doreste a fi un festival de teatru sustinut de elevi pentru colegii lor si isi propune sa contribuie la descoperirea talentelor autentice si orientarea lor catre o cariera artistica. Stagiunea Teatrala a Elevilor Vranceni, editia 2011, este organizata in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, cu sprijin financiar din partea Rotary Club Varana.

Prima editie a STEV a avut loc in februarie 1978, iar trofeul a fost castigat de Colegiul National "Unirea" din Focsani.
Luni, 16 Mai 2011, ora 05:06
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Un tanar vrancean a murit in Anglia; familia are nevoie de ajutor pentru repatriere
Un tanar vrancean a murit in Anglia, iar familia are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului ...
UPDATE-ULTIMA ORA: Un barbat a cazut in Cascada Putna
UPDATE: Politistii vin cu detalii referitoare la accidentul care a avut loc la Cascada Putna. ...
ULTIMA ORA! FOTO si VIDEO! Mii de credinciosi si clerici, la procesiunea de Florii din Focsani; primarul Misaila, printre participanti
Sambata, 20 aprilie 2019, la Focsani a fost organizata traditionala procesiune de Florii. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor