Beneficiarii de fonduri europene isi vor primi banii la timp - ministrul Fondurilor Europene

Duminica, 10 Martie 2013, ora 18:31
2954 citiri
Beneficiarii de fonduri europene isi vor primi banii la timp - ministrul Fondurilor Europene

Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) da asigurari ca beneficiarii de fonduri europene isi vor incasa la timp banii pentru facturile eligibile, datorita schimbarilor implementate in sistem.

MFE sustine ca in trecut s-au inregistrat restante la plata facturilor, ca urmare a blocarii finantarilor de la Uniunea Europeana, conform comunicatului remis Ziare.com.

De exemplu, in cazul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) perioada medie de plata a facturilor a fost de aproximativ 70 de zile. Potrivit contractelor de finantare, sumele datorate beneficiarilor POS DRU ar fi trebuit achitate in cel mult 45 de zile.

"Schimbam radical abordarea in relatia cu beneficiarii: vrem ca plata la timp a facturilor sa devina regula in sistem, fondurile UE sa ajunga cat mai repede la beneficiari si astfel sa sustinem revigorarea economiei. In aceasta luna, Autoritatile de Management pentru sase programe operationale vor achita 1,2 miliarde de lei beneficiarilor de fonduri europene", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Autoritatile de Management vor avea la dispozitie suma mentionata pentru plata facturilor restante ca urmare a aprobarii de catre Guvernul Romaniei a unui imprumut de la Trezorerie.

Conform ministerului de resort, finantarea va asigura fondurile de care au nevoie Autoritatile de Management pentru POS DRU, POR (Programul Operational Regional), POS Mediu (Programul Operational Sectorial Mediu), POS CCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice), PODCA (Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative) si POAT (Programul Operational Asistenta Tehnica).

Cele mai mari sume au fost alocate pentru POR - aproximativ 408 milioane de lei, POS Mediu - 322 de milioane de lei, respectiv POS DRU - 258 de milioane de lei. Fondurile vor fi virate Autoritatilor de Management prin intermediul ministerelor responsabile, se mai arata in comunicat.

MFE informeaza ca imprumutul contractat de la Trezorerie va fi rambursat din sumele care urmeaza sa fie incasate de la Comisia Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#minister bani fonduri europene, #incasare bani fonduri europene, #incasare fonduri europene , #fonduri europene structurale