Catalin Ivan: PDL ar fi avut nevoie de 40 de ani sa atraga fondurile UE

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 17:35
1977 citiri
Catalin Ivan: PDL ar fi avut nevoie de 40 de ani sa atraga fondurile UE
Foto: Arhiva

Guvernul USL a reusit sa creasca rata de absorbtie de la 7,5% la 10% in doar 4 luni, cam cat au atras guvernele PDL intr-un an, a apreciat duminica liderul eurodeputatilor PSD, Catalin Ivan.

Potrivit acestuia, liderii PDL care critica actualul guvern pe acest subiect sunt "ipocriti si rupti de realitate".

"Interventiile publice ale liderilor PDL prin care critica starea fondurilor europene din Romania si vorbesc de o motiune simpla depusa impotriva Guvernului pe acest subiect arata cat de ipocriti si rupti de realitate sunt acestia.

Au avut la dispozitie mai bine de 3 ani sa-si arate abilitatile in atragerea acestor fonduri, insa au atras doar 7,5% din suma totala destinata Romaniei. In ritmul acesta, PDL ar fi atras intreaga suma alocata tarii noastre in perioada 2007-2015 in 40 de ani!", a explicat Catalin Ivan, intr-un comunicat remis presei.

In opinia liderului PSD, "odata cu venirea guvernului USL, lucrurile s-au schimbat in bine in acest domeniu". " In doar 4 luni, in perioada mai-august, Guvernul USL a reusit sa creasca rata de absorbtie de la 7,5% la 10%. Practic, in perioada Guvernului Ponta au fost atrasi in 4 luni banii pe care guvernele PDL reuseau sa ii atraga intr-un an!", a exemplificat Catalin Ivan.

El a adaugat ca are "toata increderea in Guvernul Ponta ca va reusi sa mentina si chiar sa imbunatateasca acest ritm de absorbtie a banilor europeni si in perioada urmatoare".

"Guvernul USL va reusi sa atraga aproape 7% din totalul fondurilor pe an. Vorbim de aproximativ aceeasi pondere a fondurilor pe care pedelistii au reusit sa o atraga timp de 3 ani de guvernare. Cu siguranta daca nu erau problemele create sub guvernarea PDL, ritmul de absorbtie era si mai bun", a mai spus Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Catalin Ivan fonduri europene, #USL fonduri europene, #PDL fonduri UE , #fonduri europene structurale