Ponta: Din decembrie putem reporni POSDRU (Video)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 14:51
2549 citiri
Ponta: Din decembrie putem reporni POSDRU (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ar urma sa fie repornit incepand cu luna decembrie, dupa realizarea unui audit.

"Astazi avem pe ordinea de zi memorandumul privind situatia de la POSDRU. Luna viitoare, avem auditul si practic putem reporni POSDRU in luna decembrie, asumandu-ne ca tara lucrurile rele facute in perioada 2009-2011", a aratat prim-ministrul, potrivit NewsIn.

Referindu-se la Programul Operational Regional (POR), Victor Ponta a spus ca pe ordinea de zi se afla cateva acte normative privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte si programul europen privind cresterea eficientei energetice.

Comisia Europeana a informat recent autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca a decis sa presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regionala si cresterea competitivitatii economice.

Comisia Europeana ne-a oprit finantarea pe trei programe operationale

Procedura de presuspendare a fost declansata si in cazul POSDRU, la inceputul lunii august. Platile pentru POS Transport si Competitivitate au fost intrerupte de la 1 iulie, procedura de presuspendare fiind urmatorul pas.

Directorul pentru Ocuparea Fortei de Munca Afaceri Sociale si Incluziune Sociala din cadrul Comisiei Europene, Peter Jorgensen, a declarat, marti, ca platile POSDRU pot fi reluate dupa audit, chiar din noiembrie, doar daca Romania trimite o cerere de plata.

Potrivit Mediafax, oficialul european a spus ca o astfel de solicitare nu a fost primita inca din partea tarii noastre.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta program POSDRU, #Ponta repornire program POSDRU, #Ponta POSDRU , #fonduri europene structurale