POSDRU: Tinta pentru 2013 este atragerea unui miliard de euro de la CE

Marti, 17 Iulie 2012, ora 22:58
1793 citiri
POSDRU: Tinta pentru 2013 este atragerea unui miliard de euro de la CE
Foto: Arhiva

Cristian Ababei, directorul general al Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a anuntat ca, pentru anul 2013, prioritatea este reprezentata de atragerea unei sume totale de un miliard de euro de la Comisia Europeana.

"Pana in prezent, rata de absorbtie pe Programul POSDRU este de 7,73%, ceea ce, la nivel valoric, reprezinta o suma de 274 milioane de euro pe care Comisia Europeana a platit-o statului membru. Pe piata romaneasca exista insa in acest moment peste 2.500 de proiecte, care vor angrena mecanisme de decontare si ne vor ajuta sa atingem tinta de atragere a unui miliard de euro de la Comisia Europeana in 2013.

Desi exista foarte multe voci care blameaza Fondul Social European si implicit Programul POSDRU, eu personal nu pot fi de acord cu acest lucru. Vorbim de un program lansat in 2006, inainte de perioada de criza, si care poate functiona bine si in continuare, fiind insa nevoie de anumite eforturi pentru adaptarea lui la cerintele pietei", a afirmat Cristian Ababei.

Acesta a mentionat, totodata, si crearea unui grup tematic pentru tineri, grup care va fi format din reprezentanti ai Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania, ai Organizatiei de Tineret a Blocului National Sindical, ai Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, dar si din reprezentanti ai Guvernului.

"Principalul rol al grupului tematic va fi acela de a lucra pe noile ghiduri ce vor fi lansate in domeniul sprijinirii tinerilor in vederea accesului pe piata muncii. De asemenea, grupul va ajuta la programarea fondurilor ce vor fi alocate pentru sustinerea tinerilor in intervalul 2014-2020.

Nu in ultimul rand, membrii grupului vor elabora periodic rapoarte si buletine de analiza, ce vor fi inaintate ulterior tuturor factorilor implicati in acest proces", a mai spus Ababei.

La randul sau, Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania, a precizat ca la aceasta ora 22,8% dintre tinerii din tara noastra nu mai studiaza, insa nu au nici statutul de angajat.

Totodata, rata somajului in randul tinerilor romani cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani este de 23,7%, in contextul in care la nivel european cinci milioane de tineri nu au un loc de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#POSDRU bani Comisia Europeana, #program POSDRU 2013 , #fonduri europene structurale
Comentarii