Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

20 de state UE trebuie sa restituie fondurile primite pentru agricultura

Marti, 16 Martie 2010, ora 19:14
2548 citiri
20 de state UE trebuie sa restituie fondurile primite pentru agricultura

Douazeci de tari ale Uniunii Europene vor trebui sa restituie un total de 346,5 milioane de euro pentru cheltuielile nejustificate efectuate in cadrul politicii agricole comune (PAC), au declarat, marti, reprezentantii Comisiei Europene.

Aceasta decizie afecteaza urmatoarele state: Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia. Din fericire, Romania nu se afla printre aceste tari.

Franta trebuie sa restituie aproape 20 de milioane de euro, din cauza unui "cadru de control inadecvat", o "lipsa de informatii cu privire la numarul vacilor care alapteaza" si "o aplicare slaba a sanctiunilor in utilizarea primelor pentru animale".

Grecia va plati 105,5 milioane de euro "pentru deficiente in sistemul de control in productia de bumbac", si 18,5 milioane de euro "pentru lipsa masurilor de dezvoltare rurala".

Sumele vor ajunge la bugetul UE ca urmare a nerespectarii regulilor Uniunii sau din cauza unor proceduri de control neadecvate in domeniu agricol, conform conform NouvelObs, care citeaza AP.

Statele membre ale UE sunt responsabile pentru atat pentru platile, cat si pentru verificarea cheltuielilor in cadrul PAC, dar si pentru garantarea faptului ca au utilizat corect fondurile disponibile.

"Aceasta procedura ramane un instrument esential pentru a ne asigura ca statele membre au instituit controale adecvate pentru a se asigura ca banii contribuabililor sunt cheltuiti in mod corespunzator", subliniaza comisarul UE pentru agricultura si dezvoltarea rurala, Dacian Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#agricultura fonduri, #restituire fonduri UE, #agricultura UE , #fonduri europene