Adrian Nastase: Situatia fondurilor europene este catastrofala

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 22:03
1560 citiri
Adrian Nastase: Situatia fondurilor europene este catastrofala
Foto: RFI

Cei care nu au adus fonduri europene in Romania sunt "dusmani ai tarii", crede presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care afirma ca situatia banilor europeni este "catastrofala".

Nastase cere un vot de incredere pentru Guvern, dupa infiintarea ministerului pentru fonduri europene: "Votul de incredere nu se poate da pe o jumatate de ministru sau pe o jumatate de minister".

Intrebat ce crede despre infiintarea unui minister pentru fonduri europene, Adrian Nastase spune ca "in curand vor face si un minister pentru fonduri romanesti si poate ca n-ar fi rau!...".

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, declara ca un Minister al Afacerilor Europene s-ar impune:

"In perioada in care eram prim-ministru, exista un Minister al Integrarii Europene. In opinia mea, dupa intrarea in Uniunea Europeana, ar fi trebuit sa avem un Minister al Afacerilor Europene si acest minister trebuia sa se ocupe si de chestiunea fondurilor europene. In viziunea noastra de guvernare, un astfel de minister ar exista. Sigur, era vorba in formula mai restransa de Guvern pe care am gandit-o, de un ministru fara portofoliu, care sa se ocupe de aceste probleme".

Adrian Nastase considera ca "situatia actuala este catastrofala: noi contribuim la bugetul UE cu trei milioane de euro pe zi si practic absorbim fonduri europene doar de 1,5 milioane pe zi. Deci Romania pierde 6,5 milioane de euro la nivelul fiecarei zile. Cu acesti bani s-ar putea construi cam sase sute de kilometri de autostrada pe an, folosind standardele de cost ale Ministerului Transporturilor".

Citeste mai multe despre Situatia fondurilor europene este "catastrofala" pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#fonduri europene, #Adrian Nastase fonduri europene, #minister fonduri europene , #fonduri europene