Alexandria ar trebui sa aiba iluminat ca la Paris in trei luni

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 09:35
1896 citiri
Alexandria ar trebui sa aiba iluminat ca la Paris in trei luni
Foto: Adevarul

Desi in urma cu un an Primaria Alexandria a semnat contractul de finantare pentru trei proiecte cu fonduri europene in valoare de peste 36 milioane de lei, autoritatile locale nu au miscat nici un deget in vederea cheltuirii banilor europeni. Proiectele ar trebui sa fie finalizate pana la data de 15 noiembrie 2011.

La data semnarii acordului de finantare pentru cele trei proiecte, in august 2010, primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin, promitea alexandrenilor ca orasul lor va avea, pana la finalul anului 2011 "iluminat ca-n Paris, trafic rutier ca-n Germania si siguranta ca la Moscova", scrie Adevarul.

In urma cu un peste un an, municipalitatea a semnat finantarea pentru Planul Integrat de dezvoltare Urbana care are in componenta trei proiecte: "Sistem pentru managementul traficului rutier in municipiul Alexandria", "Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii" si "Sistem pentru managementul iluminatului public".

Investitia pentru care s-a semnat finantarea se ridica la suma totala de 36,5 milioane de lei, din care 80% reprezinta fonduri europene nerambursabile. Pentru ca la data semnarii acordului de finantare municipalitatea a facut mare de caz de reusita, mai ales ca acestea erau singurele proiecte care urmau sa aduca bani europeni in oras, proiectele au ajuns si la urechile alexandrenilor de rand.

La mai bine de un an de la anuntul referitor la schimbarea la fata a Alexandriei, aceeasi alexandreni de rand se intreaba ce s-a intamplat cu proiectele. "Vorbeau de semafoare cu senzori, ca o sa avem camere, ca sa schimba lampile de la iluminatul public". Nu vad nicio schimbare. Cine stie unde s-or fi blocat", a spus Anghel Savu, un alexandrean de 45 de ani, pentru sursa citata.

Chiar daca, pana in acest moment, nu se poate vedea cu ochiul liber nicio miscare in directia celor trei proiecte, municipalitatea asigura ca proiectele "sunt in grafic". Primarul Victor Dragusin sustine ca proiectele sunt incepute si ca au venit si primii bani de la Uniunea Europeana.

"Lucrarile sunt contractate si a venit avansul de la Uniunea Europeana in suma de 1, 5 milioane de lei. Avem termen sa terminam in termen de 15 luni de la data semnarii finantarii. Teoretic, mai e timp fizic sa terminam," a declarat primarul Victor Dragusin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#alexandria fonduri europene, #proiecte fonduri europene, #alexandria proiecte europene , #fonduri europene
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza tinkerbell
tinkerbell
rank 5