Anchetati pentru coruptie in Spania, dar castiga licitatii in Romania

Sambata, 12 Mai 2012, ora 12:54
2484 citiri
Anchetati pentru coruptie in Spania, dar castiga licitatii in Romania
Foto: capital.ro

O companie germana care a pierdut o licitatie in Romania, la Brasov, in fata unei companii spaniole, o acuza pe aceasta ca este implicata intr-o ancheta de coruptie in Spania si ca ar fi falsificat documentele cu care a castigat licitatia initiata de Compania de Apa Brasov.

Societatea germana Ludwig Pfeiffer acuza coruptia din Romania in licitatiile pentru lucrarile publice din fonduri europene, precum si compania spaniola Peyber Hispanica, ca ar fi introdus documente false in dosarul de licitatie, informeaza Romania Libera.

Compania de Apa Brasov, societate ai carei principali actionari sunt Consiliul Judetean si Consiliul Local Brasov, a organizat in toamna anului trecut o licitatie pentru construirea unor colectoare de apa uzata si statii de epurare in Ghimbav, Feldioara si Codlea, precum si pentru o aductiune noua de apa in zona Stupini Feldioara, constructii cu un buget de 21 de milioane de euro, fonduri europene.

Desi compania spaniola Peyber Hispanica a iesit abia pe locul patru, a fost desemnata castigatoare, celelalte trei firme clasate mai bine fiind descalificate pe motiv ca nu au respectat caietul de sarcini si au dosarele incomplete. Compania germana Ludwig Pfeiffer a iesit pe locul cinci si acuza ca Peyber Hispanica ar fi trebuit sa fie descalificata pentru ca a folosit documente false in dosarul depus la licitatie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#licitatie Brasov companie spaniola falsuri, #companie spaniola falsuri licitatie Brasov , #fonduri europene