Banii europeni pentru mediu vor fi cheltuiti

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 17:47
1265 citiri
Banii europeni pentru mediu vor fi cheltuiti

Mai mult de cinci miliarde si jumatate de euro proveniti din fonduri europene vor fi alocati unei strategii ce contine sase proiecte pentru rezolvarea problemelor de mediu pe teritoriul Romaniei. Pana in 2010 fondurile vor fi accesate in proportie de 90%.

"Romania este primul stat al Uniunii Europene care are sase proiecte majore de mediu aprobate", a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.

Proiectele provin din Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) al Romaniei, pe care Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) il gestioneaza si insumeaza peste 650 milioane euro, pentru beneficiul a mai mult de un milion de cetateni.

Primul proiect are ca obiectiv implementarea de servicii de apa si canalizare in judetul Cluj si Salaj unde peste 525.000 de locuitori inca nu au apa curenta si nici canalizare. Acest proiect se ridica la aproximativ 197 de milioane de euro iar finalizarea lui este preconizata pentru anul 2013.

O alta investitie este destinata judetului Giurgiu. Aceasta insumeaza aproximativ 72 de milioane pentru sectorul de apa si apa uzata.

In Turda vor ajunge pana la 80 de milioane de euro pentru un proiect regional.

Al patrulea proiect regional din Calarasi va primi 100 de milioane de euro. Investitia va fi benefica pentru 120.000 locuitori care vor beneficia de patru statii de epurare noi, una reabilitata, precum si de 65 km de retea de canalizare.

Si in Tulcea vor fi investiti in sistemul de canalizari si alimentare cu apa potabila aproximativ 114 milioane de euro pentru ca cetatenii sa beneficieze de servicii mai bune.

Ultimul proiect aprobat de Uniunea Europeana este cel regional al judetului Sibiu. Aici 90 de milioane de euro vor fi gestionati de autoritatile locale pentru probleme legate de mediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#mediu, #minister, #proiecte, #fonduri europene , #fonduri europene