Ziare.com

Bulgaria, amenintata din nou ca i se taie fondurile europene

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 20:45

   

Bulgaria, amenintata din nou ca i se taie fondurile europene
La doua zile dupa ce ministrii bulgari si-au acuzat predecesorii ca au ascuns documente de la Comisia Europeana in cadrul unei "incercari de sabotaj", Bruxelles-ul ameninta ca va bloca acordarea de noi fonduri.

Sanctiunile vor fi declansate de lipsa unui raspuns la scrisorile oficiale de la Bruxelles, cu privire la programul Operational pentru Mediu, a explicat purtatorul de cuvant a Comisiei Europene, Dennis Abbott, citat de Novinite.

Termenul limita la care pot fi primite raspunsurile din partea Sofiei este 31 ianuarie, dupa care poate fi lansata procedura de blocare a fondurilor europene.

"Nimeni nu vrea sa pedepseasca Bulgaria. Vrem sa tratam Bulgaria ca pe orice alt stat membru, insa vrem ca poporul bulgar sa beneficieze cat de mult se poate de pe urma fondurilor europene, care se vor ridica la 6,8 miliarde de euro pana in 2013", a precizat Abbot.

Vorbind la o conferinta de presa organizata duminica, ministrul bulgar de Finante Simeon Djankov a acuzat fosta conducere de la Ministerul Mediului si Apelor ca a ascuns scrisorile oficiale de la Bruxelles privind Programul Operational de Mediu. Aceleasi probleme s-au constatat si la Ministerul Finantelor.

Citeste mai multe despre Bulgaria fonduri europene
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1236 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

urmeaza sa se blocheze fondurile europene Romaniei

Matrapazlacuri cu fonduri ue sub pulpana ministerului agriculturii. cine a musamalizat excrocheria de la sfarsitul anului 2009?
Din fondul de pescuit nu s-a tras nici 1 cent de 3 ani.
Am tot avut parte de amanari, amanari peste amanari, deschideri oficiale la Marea Neagra, apoi iar amanari, aprobari, amanari, din nou deschidere de sesiuni, depunere de proiecte in primavara anului trecut, dar fara sa se termine de evaluat si de contractat nici macar 1 proiect!
Acum este inchisa din nou sesiunea pentru noi evaluari ale ghidurilor, tergiversari, timp perdut pentru viitorii beneficiari.
Nu a raspuns nimeni de aceasta delasare a functionarilor publici, bine platiti dar ineficienti, cu prime grase pentru buna eficienta. Guvernul Boc-Basecu nu fost in stare sa gestioneze nici in acest sector banii, care se pare ca s-au scurs la sfarsitul anului trecut spre pusculita asfaltatorilor portocalii. Nu s-a raspuns oficial si nu exista explicatii ale Ministerului agriculturii de ce se tot intarzie cu evaluarile proiectelor depuse, cine este vinovatul si de ce mai lucraza in Minister.Pe scurt o bataie de joc la adresa celor care au facut proiecte sau care doresc sa depuna. Doar la nivel declarativ presedintele si premierul se intrec unul pe altul in grija fata de fonduri sau pentru situatia agriculturii si pescuitului. culmea tupeului: pe situl anpa.ro nu se sufla un cuvintel despre inchiderea sesiunii si se induce in eroare grosolan ca sesiunea ar fi deschisa. Doar pe situl mapam.ro se face in comunicat sec in data de 23-12-2009 in care se anunta:Mentionăm că sesiunea de depunere a proiectelor a fost suspendată pană la o dată ce va fi publicată ulterior pe site-ul www.madr.ro.

 

Adevarul a isit la iveala. Ministerul Agriculturii provoaca un scandal imens la comunitatea europeana: fals in acte publice

CUM gestioneaza guvernul Boc fondurile EU: Adevarul a iesit la iveala la Ministerul Agriculturii situatia este catastrofala pe programul de pescuit. Desi nu se recunostea oficial, pe situl ministerului agriculturii a fost in sfarsit postat adevarul: http://www.madr.ro/pages/page.php?catid=20
"Avand in vedere deficientele din sistemul de gestionare si control pentru Fondul European pentru Pescuit, identificate atat de Autoritatea de Audit a POP, cat si de DG MARE din cadrul Comisiei Europene, in 2009, MAPDR si Ministerul Finantelor Publice, cu sprijinul Departamentului Afacerilor Europene, au luat decizia restructurarii cadrului institutional de implementare a POP.
In acest context Autoritatea de Management s-a transferat da la ANPA la MAPDR, Directia Generala Pescuit-Autoritatea de Management a Programului Operational de Pescuit (DGP- AM POP).
Schimbarea cadrului legislativ si restructurarea Autoritatii de Management, cat si revizuirea criteriilor de selectie, conduc la necesitatea refacerii cererilor de finantare depuse, in vederea respectarii cerintelor comunitare si nationale in vigoare.
Astfel, va recomandam sa retrageti cererile de finantare depuse in anul 2009, in vederea revizuirii si completarii conform noilor ghiduri care vor fi postate la adresa www.madr.ro, sectiunea POP, incepand cu data de 22.02.2010. In acest sens va puteti adresa la DGP-AM POP din cadrul MADR, persoana de contact fiind dnul Dan ARBANAS (dan.arbanas@madr.ro).
Va recomandam sa verificati periodic informatiile care vor fi puse la dispozitia potentialilor solicitanti, la adresa www.madr.ro, sectiunea POP. "

Dupa ce 58 de firme au depus incepand cu luna mai 2009 proiecte pentru pescuit, Ministerul Agriculturii sub pretextul descoperii de deficiente in gestionarea programului de catre proprii angajati, a schimbat regulile jocului in timpul jocului, contrar cerintelor premierului BOC , care saptamana trecuta era foarte indignat si nu recunostea ca se poate intampla asa ceva. Iata ca proprii subordonati il contrazic si RECOMANDA RETRAGEREA PROIECTELOR DEPUSE DE CATRE VIITORII BENEFICIARI!
Ce conteaza pentru ministerul agriculturii ca beneficiarii nu au nici o vina si au cheltuit bani pentru consultanta, certificat de urbanism,avize de specialitate care vor trebui refacute iar apoi vor veni la evaluare cu intarziatii? DE FAPT guvernul a schimbat autoritatea de managent (ANPA) iar noua autoritate nu a fost inca recunoscuta de Comisia europeana si nu are inca toate aprobarile.
Autoritatile romane au facut falsuri in acte publice si au managiriat defectuos Programul de pescuit!
Asta este adevarata fata a regimului Basescu, care doar mimeaza preocuparea pentru atragerea fondurilor dar in realitate filtreaza banii europeni spre propria clintela de partid.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor