Ziare.com

Bulgaria risca sa piarda fondurile UE, din cauza coruptiei

de Camelia Sisea
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 20:10

   

Bulgaria risca sa piarda fondurile UE, din cauza coruptiei
Parlamentul European a cerut Comisiei sa ia "serios in considerare" posibilitatea blocarii fondurilor europene pentru Bulgaria.

Propunerea a fost inclusa intr-un raport realizat de Comisia pentru Control Bugetar a Uniunii Europene (UE) cu privire la implementarea bugetului UE pe 2012, a transmis agentia bulgara Mediapol, potrivit Novinite.

O parte speciala a documentului este dedicata Bulgariei, in cazul careia Partidul Popular European (PPE) a avertizat cu privire la riscurile constate in cel mai recent raport realizat de Comisia Europeana (CE) in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Lipsa progresului", "coruptia larg raspandita si dificultatea privind delegarea responsabilitatii si corectarea greselilor", sunt cateva dintre neregulile in reliefate in documentul publicat in luna ianuarie.

Ministru suedez, socat ca Romania nu foloseste fondurile UE

Astfel, Parlamentul European recomanda ca CE sa adopte "o pozitie decisiva" si sa "analizeze serios daca utilizarea fondurilor europene este posibila in aceste circumstante".

"Bulgaria risca sa piarda bani, care vor ajunge la alte tari", a declarat Ingeborg Graessle, coordonatorul grupului PPE in Comisia pentru Control Bugetar. Potrivit acestuia, de vina pentru actuala situatie este "lipsa unei culturi politice, dupa cei 50 de ani de comunism".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 489 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor