CE a selectat un proiect romanesc de infrastructura pe lista prioritara

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 22:24
3431 citiri
CE a selectat un proiect romanesc de infrastructura pe lista prioritara

CE a selectat 74 de proiecte, dintre care unul in Romania, care vor primi aproape 200 de milioane de euro, reprezentand cofinantare UE in cadrul programului privind reteaua transeuropeana de transport (TEN-T) pentru a continua imbunatatirea infrastructurii de transport din intreaga Uniune.

Este vorba realizarea unui studiu privind dezvoltarea unei infrastructuri de transport intermodal pentru pasageri si marfuri la Aeroportul International Cluj-Napoca, in valoare de un milion de euro. Totodata, pe lista se afla si un proiect multinational, la care participa si Romania, privind crearea unei retele de integrare a managementului traficului aerian, in valoare de 3,864 milioane de euro.

Aceste 74 de proiecte, selectate in urma cererii anuale de propuneri din 2011, vor utiliza sprijinul financiar al UE in diverse scopuri, cum ar fi construirea si/sau imbunatatirea legaturilor existente, sprijinirea coridoarelor de transport, parteneriate intre sectorul public si cel privat (PPP) si instrumente financiare inovatoare.

"Comisia Europeana continua sa sprijine constructia si modernizarea infrastructurii europene de transport, pentru ca cetatenii sa poata profita de beneficiile unei retele complete, sigure si moderne. In plus, suma de aproape 200 de milioane de euro pusa la dispozitie astazi (luni - n.red) va contribui totodata la promovarea ocuparii fortei de munca in UE, permitand statelor membre sa isi continue investitiile in proiecte de infrastructura mai mari sau mai mici intr-o perioada de stagnare economica generala", a declarat Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei responsabil cu transporturile.

Cererea anuala de propuneri din 2011 a pus la dispozitie o suma totala de 198,63 milioane de euro destinata finantarii celor mai importante prioritati ale retelei TEN-T.

Proiectele vor fi gestionate de Agentia Executiva TEN-T, in colaborare cu beneficiarii proiectelor si sub auspiciile Directiei Generale Mobilitate si Transporturi a Comisiei Europene.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fonduri europene proiect infrastructura, #proiect retea transeuropeana transport , #fonduri europene
Comentarii