CE reia platile pentru proiectele romanesti din programul POSDRU

Luni, 28 Iunie 2010, ora 17:53
965 citiri
CE reia platile pentru proiectele romanesti din programul POSDRU
Foto: ccir.ro

Comisia Europeana a decis reluarea platilor in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, ca urmare a misiunii de audit desfasurate saptamana trecuta.

"Misiunea de follow-up a Comisiei Europene a analizat modul in care AMPOSDRU a eliminat deficientele constatate la auditul anterior. Suspendarea temporara a platilor in cadrul POSDRU a fost decisa de catre Comisia Europeana in urma misiunii de audit din luna decembrie 2009.

Ca urmare a acestei masuri, conducerea Ministerului Muncii a decis schimbarea din functie a fostei conduceri AMPOSDRU", precizeaza un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit documentului, comisia de audit a constatat ca exista "o rata foarte mare de respingere a cererilor la nivelul de cereri de proiecte gestionate de catre OI MECI", identificand printre motive "indrumarile neclare pentru beneficiari cu privire la modul de interpretare a formularului de cerere, care este dificil de utilizat, uneori ambiguu si neclar".

In consecinta, Ghidul Solicitantului va fi imbunatatit, astfel incat sa prezinte clar potentialilor beneficiari toate informatiile utile pentru completarea cererii de finantare.

Decizia de suspendare temporara a platilor nu a afectat beneficiarii de proiecte

POSDRU care, din luna decembrie pana in prezent, au primit sumele solicitate in cadrul cererilor de prefinantare sau rambursare, se mai arata in comunicat.

Pentru a proteja dimensiunea regionala a proiectelor, AMPOSDRU a decis ca urmatoarea lansare de apel de propuneri de proiecte sa fie pentru proiecte cu valori cuprinse intre 50.000 si 500.000 de euro cu arie de implementare regionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat duminică după-amiază, 15 aprilie, că gradul de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020 a ajuns la...
#Comisia Europeana, #fonduri europene Romania, #programul POSDRU , #fonduri europene