Ziare.com

Bani europeni pentru drumurile de acces catre podul Giurgiu-Ruse

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 09:05

   

Bani europeni pentru drumurile de acces catre podul Giurgiu-Ruse
Drumurile de acces catre podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse vor fi reabilitate cu fonduri europene, investitia totala ridicandu-se la 6,8 milioane de euro, informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Potrivit unui comunicat al MDRT, cooperarea romano-bulgara, facilitata de fondurile europene, continua prin implementarea in parteneriat a unui proiect de imbunatatire a infrastructurii locale de transport.

In acest sens, vineri, in prezenta reprezentantilor Autoritatii de Management a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007 - 2013 (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania), ai Autoritatii Nationale (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria) si ai partenerului lider - Municipalitatea Ruse, s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul Imbunatatirea accesibilitatii in Euroregiunea Ruse-Giurgiu cu coridorul pan-european de transport nr.9.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea unor sectiuni ale bulevardului Tutrakan din Ruse si ale drumului de legatura dintre centrul orasului Giurgiu si punctul de trecere frontiera Giurgiu-Ruse, in scopul facilitarii accesibilitatii la singurul pod existent pe cursul inferior al Dunarii.

In plus, va fi creat un sistem comun de colectare a datelor si de supraveghere video a traficului din zona vizata, iar rapoartele de sistem vor fi disponibile pe Internet pentru partile interesate (soferi, companii, institutii etc.).

"Astazi semnam un contract important de infrastructura rutiera, dar sa nu uitam ca incepe o noua perioada de programare si, tocmai de aceea, va trebui sa asezam pe noi baze viitorul program de cooperare transfrontaliera, in acord cu prioritatile Strategiei Dunarii.

In viitor, va trebui sa completam infrastructura dezvoltata in comun cu investitii in infrastructura portuara, pentru ca Dunarea are un potential de dezvoltare semnificativ, atat in ceea ce priveste transportul si turismul, cat si in ceea ce priveste alte arii ale dezvoltarii regionale", a declarat secretarul de stat in MDRT Marcel Bolos.

Investitia este finantata in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 si are o valoarea totala de 6,8 milioane de euro, din care 5,7 milioane de euro sunt asigurati prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ura! Intram si noi in Europa prin Bulgaria!

.

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor