Complexul Hotelier Ciucas - o oaza de sanatate si relaxare, oferita de Regio

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 08:00
5767 citiri
Complexul Hotelier Ciucas - o oaza de sanatate si relaxare, oferita de Regio

Hotelul Ciucas din Baile Tusnad a fost renovat si modernizat cu sprijinul Regio prin construirea unui centru de conferinte si a unui complex de relaxare si agrement unic in zona.

Noul pachet de servicii a atras turistii ca un magnet, oferta pentru Revelionul 2013 fiind vanduta integral in mai putin de o saptamana de la lansare.

Servicii diversificate...

Complexul Hotelier Ciucas, cotat la trei stele, este o unitate de cazare cu traditie. In anul 2004, odata cu achizitionarea hotelului de catre investitorul Raoul Alexandru Habat, hotelul a fost complet renovat si extins prin mansardarea ultimului nivel, unde s-au construit apartamente spatioase, cu bai dotate cu jacuzzi, nivelul serviciilor oferite fiind de patru stele.

"In momentul de fata, multumita Regio, avem cea mai diversificata paleta de servicii din Baile Tusnad. Proiectul, inceput in 2010 si finalizat in toamna anului 2013, a constat in extinderea hotelului prin construirea unui complex de agrement si relaxare si a unui centru modern de conferinte. Pe o suprafata de aproximativ 4000 mp am amenajat o zona SPA, cu piscina, bazin de kinetoterapie, sauna uscata si cu aburi, masaj, sala de fitness si salon de infrumusetare. Tot in extinderea hotelului s-au construit trei sali multifunctionale cu o capacitate de 20-350 de persoane, cu lobby bar, spatii tehnice si auxiliare. 12 persoane si-au gasit, aici, un nou loc de munca", a spus Paul Habat, manager de proiect.

Proiectul a dus la cresterea calitatii produselor si serviciilor turistice, prin crearea noilor facilitati de agrement si balneo-terapie. Pentru managementul hotelului, acest lucru s-a tradus prin dezvoltarea afacerii: cresterea cifrei de afaceri, a numarului de innoptari cu aproape 2.000, a duratei medii a sejurului turistic la 6,3 zile si cresterea gradului de ocupare cu 55%.

...si clienti multumiti

Chiar daca lucrarile de extindere au fost finalizate acum 4 luni, inaugurarea oficiala a hotelului a fost amanata pentru primavara lui 2014. In acest interval, hotelul a fost ocupat in permanenta.

"Diversificarea serviciilor a dus la diversificarea clientelei. In acest moment, Complexul Hotelier Ciucas organizeaza conferinte, training-uri si workshop-uri pentru oamenii de afaceri, centrul de conferinte avand activitate permanenta. Turistii sunt atrasi prin pachete complexe de servicii turistice, ca: 'Decada balneara', 'Saptamana de refacere', 'Pentru o inima sanatoasa', 'Relaxare si tonifiere', 'Wellness balnear', pachete de schi, sarbatori traditionale, Craciun, Revelion etc.", ne spune Ileana Colcer, directorul hotelului si responsabilul juridic din echipa de management a proiectului.

Impactul asupra comunitatii locale a fost foarte bun, complexul hotelier devenind un instrument de promovare si crestere a atractivitatii statiunii Baile Tusnad.

Proiectul "Modernizarea Complexului Hotelier Ciucas prin amenajarea unei baze de agrement si SPA -Localitatea Baile Tusnad" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Centru. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului local si are o valoare totala de 9.589.981 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 4.050.227 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#reabilitare Complex Hotelier Ciuca, #fonduri europene Ciucas, #fonduri Regio Ciucas , #fonduri europene